درپی نشت اطلاعات کاربران تلگرام میزبان «شکار» واکنش نشان داد: شرکت رسپینا در واکنش به موضوع میزبانی از سامانه شکار که منجر به نشت اطلاعات 42 میلیون کاربر ایرانی تلگرام شده، اعلام کرد امکان دخل و تصرف در تنظیمات امنیتی سرورهای مشتری توسط شرکت ارائهدهنده خدمات و اجازه قانونی رصد فعالیت یا ورود به حریم خصوصی سرویسگیرندگان را ندارد.
پس از فیلترینگ تلگرام، در کنار پیامرسانهای داخلی، استفاده از نسخههای غیررسمی تلگرام در بین کاربران ایرانی رواج یافت و اگرچه کارشناسان امنیتی بارها استفاده از نسخههای غیررسمی را منع کردند، اکنون شماره تلفن و شناسههای کاربری ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام از طریق این نسخههای غیررسمی جمعآوری شده و برای فروش در بازار سیاه قرار گرفته است.
تلگرام در واکنش به این موضوع اعلام کرده که نشت دادهها از طریق تلگرامهای غیررسمی صورت گرفته که با این شرکت سازگاز نبودهاند. این دادهها توسط گروهی به نام «سامانه شکار» روی سرور Elasticsearch قرار گرفته که برای دسترسی به آن هیچگونه رمز عبور و احراز هویتی لازم نبوده است و البته این دادهها در ۲۵ مارس، پس از آنکه یک محقق امنیتی به نام باب دیاچنکو این موضوع را گزارش داد، از این سرور حذف شدهاند.
در واکنش به این اتفاق، امیر ناظمی -رئیس سازمان فناوری اطلاعات- اعلام کرد: «در گزارش مرکز ماهر در دی ۹۶ در مورد عدم امنیت پوستههای تلگرام هشدار دادیم. البته شواهدی وجود دارد که این اطلاعات به شیوه دیگری جمعآوری شده است. سایت ادعاشده با نام شکار که در شرکت رسپینا میزبانی میشده، شناسایی شد. گزارش برای رسیدگی قضایی به دادستانی ارجاع خواهد شد.»
این موضوع منجر به واکنش شرکت رسپینا شده و این شرکت در بیانیهای که در وبسایت خود منتشر کرده، اعلام کرد: «پیرو اخبار منتشرشده در خصوص افشای اطلاعات کاربران سرویسهای غیررسمی تلگرام و اطلاعاتی که در فضای مجازی توسط مسئولین ذیربط مبنیبر میزبانی وبسایت مذکور بیان شده است، شرکت رسپینا ضمن ابراز تاسف از اظهارنظرهای غیرکارشناسی انجامشده، به جهت شفافسازی اذهان عمومی در این خصوص به اطلاع میرساند که وبسایت مذکور از یکی از شرکتهای ارائهدهنده خدمات هاستینگ سرویس دریافت میکرده است و شرکت رسپینا صرفا با اجاره فضای دیتاسنتر (کولوکیشن) به شرکت مذکور، سرورهای شرکت ارائهدهنده خدمات هاستینگ را میزبانی کرده است.»
در این بیانیه همچنین آمده است:« در سرویس کولوکیشن برخلاف سرویس هاستینگ امکان هیچگونه دخل و تصرفی در تنظیمات امنیتی سرورهای مشتری توسط شرکت ارائهدهنده خدمات وجود ندارد، (قابل ذکر است سرویس هاستینگ نیز جزو خدمات شرکت رسپینا نیست)، همچنین اپراتورهای ارائهدهنده خدمات ارتباطی از جمله شرکت رسپینا، اجازه رصد فعالیت یا ورود به حریم خصوصی سرویسگیرندگان خود را قانونا و اخلاقا نداشته و این مهم در حیطه اختیارات شرکتهایی مانند رسپینا نیست.
ارائه کلیه خدمات شرکت دادهپردازی رسپینا همواره مطابق با مصوبات، الزامات و قوانین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بوده و در خصوص چگونگی استفاده از این سرویسها، قانونا مسئولیتی متوجه این شرکت نیست.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺رسوایی بیبیسی و کارشناس ضدایرانی آن در مناظره جنجالی زنده
🎥 پوریا آسترکی از ایران در گفتگو با بیبیسی در واکنش به دفاع مجری و کارشناس این شبکه از تحریمهای دارویی علیه مردم ایران حتی در شرایط کنونی:
🔸بینندگان در تهران به این ادعای شما میخندند؛ تمام حرفهای شما دروغ است؛ اگر دارو تحریم نیست یک بسته مسکن بخرید و به ایران ارسال کنید.
🔸شما برای اینکه بفهمید دارو تحریم هست یا نه کافی است سری بزنید به سایت وزارت خزانه داری آمریکا...
خالق گاف ترقوز آباد باز هم به کاهدان زد !
🔹نخست وزیر رژیم صهیونیستی در نشست اخیر کابینه مدعی شد که فیلمی از انتقال اجساد قربانیان ویروس کرونا در ایران برای دفن در میان زبالهها در اختیار دارد.
🔹️پس از ارسال فیلم برای اعضای کابینه مشخص میشود که فیلم ادعایی نتانیاهو بخشی از یک سریال منتشر شده در سال ۲۰۰۷ بوده است!
💢 درآمد میلیاردی صداوسیما از تبلیغات سریال «پایتخت»!
➖ پس از پخش تلویزیونی سریال "پایتخت"، برخی از منتقدین نسبت به برخی سکانسها و گاها با اشاره به کل محتوای این مجموعه، انتقاداتی داشتند. توهین به مردم و فرهنگ مازندرانی، وارونه سازی یا مبالغه در برخی رفتارها و... از جملهی این انتقادات بودهاند.
■ با توجه به سطح بالای درآمدی صدا و سیما از پخش این مجموعه، بعید است که تغییر یا اصلاحی در کلیت این مجموعه پربیننده، اتفاق بیفتد...!!
🔍 سایتKeyword Tool
این سرویس، اطلاعات autocomplete را از گوگل، بینگ، یوتیوب و App Store به نمایش میگذارد. احتمالاً متوجه شدهاید همانطور که در حال تایپ کردن عبارت مورد جستجوی خود هستید، گوگل به سرعت پیشنهادهایی برای شما ارائه میدهد. به این پیشنهادها autocomplete میگویند.
اگر در گوگل عبارت "macb" را جستجو کنیم، به ما فوراً پیشنهاد میشود که یکی از عباراتی که با همین لغات شروع میگردد، و مردم پیش از این آنها را جستجو کردهاند، انتخاب نماییم. این اطلاعات ممکن است ما را به عبارات جدیدی برای جستجو هدایت کند.
مزیت این سرویس نسبت به پیشنهادهای گوگل این است که گوگل تنها پنج پیشنهاد اول -که بیش از همه جستجو شدهاند- در اختیار قرار میدهد. به علاوه در این سرویس ما میتوانیم جستجوهای پرطرفدار کشورهای مختلف را به صورت جداگانه در اختیار داشته باشیم. همچنین میتوان نتایج جستجوهای مشابه را نیز دریافت نمود که گوگل این امکان را نیز در اختیار ما قرار نمیدهد.
http://keywordtool.io/
برای ساخت آواتارهای کارتونی میتوانید از سرویس آزاد
getavataaars.com
استفاده کنید
✔️🔻جعل حدیث درباره کرونا
متأسفانه عباراتی در شبکههای اجتماعی منتشر شده است که اَصالتی نداشته و ساختگی است.
در این عبارات مدعی شدهاند که حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام از کرونا خبر داده است و فرموده است در قرن بیستم دنیا به «کورون» مبتلا میشود و منشأ آن خفاش چین است و ایتالیا به استقبال آن میرود و اروپا را به ضجه میآورد و و و... .
این عبارات ساختگی ابتدا در شبکههای اجتماعی عربیزبان منتشر شد. در نسخه عربیِ این پیام، این عبارات به شخصی ساختگی به نام «ابراهیم بن سالوقیه»! نسبت داده شده بود. و چون کسی جدّی نگرفت، به شخصی دیگر به نام «ابیعلی الدبیزی»! نسبت دادند که در منابع رجالی فردی ناشناس است (ساختگی است.)
و چون رواج پیدا نکرد، جسارت کرده و به امام البُلَغاء امام علی علیهالسلام نسبت دادند و نوشتند در نهجالبلاغه آمده است!
این عبارات در نهجالبلاغه و دیگر فرمایشهای امیرالمؤمنین علیهالسلام نیست و ساختگی است.
گذشته از اینکه متن آن، آکنده از غلطهای نحوی و بَلاغی است.
در متن پیام آمده است این عبارات در کتاب «عظائم الدهور» نوشته ابیعلی دبیزی آمده و در کتابخانه امیرالمؤمنین (کتابخانه علامه امینی) در نجف اشرف نگهداری میشود.
با پرسش از مسئولان کتابخانه امیرالمؤمنین روشن شد چنین کتابِ موهومی در این کتابخانه وجود ندارد و این عبارات و منبعِ آن ساختگی است.
سایت سازمان ثبت احوال هم هک شد/ نشت مشخصات سجلی ۸۰ میلیون ایرانی
🔹 هماکنون رباتی طراحی شده که از طریق آن میتوان کد ملی هر شخصی را استعلام و به کلیه مشخصات سجلی او دسترسی پیدا کنید.
🔹 دلیل درز اطلاعات از سرورهای ثبت احوال اشتراک گذاری این اطلاعات با وزارت بهداشت بوده است، این در حالی است که پروتکلهای امنیتی لازم برای اشتراک گذاری دادهها در این اشتراک گذاری رعایت نشده است.
🔹طبق ادعاهای صورت گرفته ربات به طور مستقیم اطلاعات را از سرورهای ثبت احوال دریافت میکند. در توضیحی که روی این بات قرار گرفته اعلام شده که این اطلاعات مستقیم از دیتا بیسهای ثبت احوال استخراج شده و به کاربران نشان داده میشود.
🔹همچنین اعلام شده که تیم امنیتی پشتیبان این بات پیش از این به صورت کتبی و شفاهی به سامان افتا این باگ را گزارش دادهاند اما با این جمله « هیچکاری نمی توانید بکنید» روبهرو شدهاند. حال طبق ادعای دستاندرکاران این بات در این نفوذ اطلاعات ۸۰ میلیون ایرانی با مشخصات کامل شناسنامهای قابل استخراج است و حتی امکان دسترسی به اطلاعات افراد متولد شده در روز هم وجود دارد.
🔹هماکنون این بات غیر فعال شده است بهگونهای که وقتی برای بات پیام ارسال میشود پشتیبان تیم پاسخ میدهد که تیم فردا ربات را آزاد میکند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚦مواجههی انتقادی با پیامهای رسانهای باعث میشود تا با تکنیکهای به کار رفته در پیامها فعال تر مواجه شویم!
🔸نحوه جایگزینی تصاویر با استفاده از پرده کروماکی /رسانه ها واقعیت را می سازند
شایعه
«آبجو با ادرار انسان. محصول "PISNER" تولید کشور دانمارک تهیه شده از ادرار تازه انسان (تبریک به متمدن ها و عاشقان فرهنگ اروپایی و امریکایی) شرکت تولید آبجو PISNER روزانه اقدام به جمع آوری ۵۰ هزار لیتر ادرار انسان از پارکها و تفرجگاههای مشخص شده میکند و به ازای هر لیتر ادرار به مردم ۴ یورو میدهد. قیمت هر بطری از این آبجو ۳۷ یورو میباشد. که مازاد تولید این محصول به بقیه کشورهایی اروپایی خصوصا سوئد صادر میشود. این آبجو دارای گواهینامه سلامت از سازمان غذا و دارو اروپاست و ...»
پاسخ :
ادعای تهیه و تولید آبجو از ادرار انسان نادرست و غیر واقعی است. شرکت دانمارکی تولید آبجوی Norrebro که یک کارخانه کوچک و با سیاستِ تولید محصولات ارگانیک می باشد، از ادرار انسان بهعنوان کود در مزارع و کشتزارهای جو استفاده میکند و سپس با فرآوری محصول برداشت شده، تولیدات خود را به عنوان آبجو روانه ی بازار میسازد.
فروش اطلاعات 17 میلیون کاربر کافه بازار در دارک وب: مسئله امنیت اطلاعات در فضای سایبری به عنوان یکی از مهمترین مسائلی است که همواره ذهن کاربران یه بستر سایبری و همچنین توسعه دهندگان این فضا را همواره به خود مشغول کرده است. علاوه بر آن، این موضوع از موارد بسیار جذابی برای هکرها بوده است.
به تازگی یک گروه هکری منتسب به کشور اندوزی با انتشار یک آگهی فروش در دارک وب مدعی شده است که اطلاعات 17 میلیون کاربر کافه بازار را در اختیار داشته و قصد فروش آن را دارد.
این گروه هکری که عنوان (SQLInjector) در ماه آوریل سال جاری میلادی به عضویت یکی از فروم های دارک وب در آمده است قصدا دارد اطلاعات فاش شده از 17 میلیون کاربر کافه بازار را به قیمت 1000 دلار به فروش برساند.
تا زمان انتشار این خبر هیچ واکنشی از سوی مسئولان مجموعه کافه بازار در این خصوص دیده نشده است.
🔴 نویسنده پایتخت ۶ کیست؟!
🔹 آرشعباسی نویسنده پایتخت ۶ است که بعداز فوت مرحوم خشایارالوند خالق پایتخت، نویسندگی سری ششم این مجموعه را بر عهده گرفت.
🔹 داستان پایتخت شش دقیقا خلاف مسیری بود که مرحوم خشایار الوند آن را در پایتخت پنج نویسندگی کرده بود!
🔹 آرش عباسی تحصیلات خود رادر ایتالیا گذرانده و به زبان ایتالیایی مسلط است و در قسمتی از پایتخت در نقش یک دلال بازیکن فوتبال نیز ظاهر شد.
🔹 آرش عباسی سوابق ضددینی و ضدانقلابی شدیدی دارد، اوجزء امضا کنندگان نامه سراسر جسارت صدایآبان۹۸ است ودر قضیه سقوط هواپیمای اوکراینی با اینکه از حامیان روحانی بود مطلب زشتی علیه رییس جمهور، مسئولان دولتی و حکومتی منتشر کرد!
🔹او نمایش نامه نویس تئاترهایی است که سراسر هجو و ابتذال است وعلنا نشان داده با دین و مذهب میانه خوبی ندارد!
🔹 تعجب از مدیران صداوسیما است که اجازه داده اند آرش عباسی با این سوابقافتضاح، نویسندگی سریال پایتخت ۶ راکه مخاطب میلیونی داردبه عهده بگیرد!
لغزشگاه
📌در حالی که رتبهبندی جهانی نصب اپلیکیشنها کمابیش شامل برنامههای شناخته شده و مشهور است اما تازهت
🔺تیک تاک در حال حاضر بیشترین دانلود یک اپلیکیشن غیر بازی را به خود اختصاص داده است. این اپلیکیشن بیش از ۷/ ۱۰۴ میلیون نصب دارد که نسبت به سال قبل ۴۶ درصد رشد نشان میدهد.
🔺واتس اپ شرکت دوم لیست است که تنها در یک سال گذشته حدود ۶/ ۹۰ میلیون نصب را ثبت کرده است. اين اپليكيشن در این یکساله رشد ۱۰ درصدی نصب را نشان میدهد و حدود ۵/ ۱ میلیارد کاربر در ۱۸۰ کشور جهان دارد؛ گفته میشود روزانه یک میلیون کاربر در این اپلیکیشن ثبتنام میکنند. بر اساس گزارس Business of App این اپلیکیشن در طول یک روز شاهد ۶۵ میلیارد پیام است و در هر ثانیه تعداد پیامهای رد و بدل شده در آن به ۲۹ میلیون میرسد.واتساپ در هر روز ۲ میلیون دقیقه تماس (صوتی و ویدئویی) را فراهم میکند.
🔺فیسبوک سومین اپلیکیشن محبوب این لیست است. شرکت فیسبوک هرچند طی یکی، دو سال اخیر با بحرانهای بزرگی سروکارداشته و تقریبا اقبال به خود اپلیکیشن فیسبوک هم به تدریج در جهان کاهش یافته اما صاحب چهار اپلیکیشن از لیست ۱۰ اپلیکیشن محبوب است.
بر اساس آمار Recode اين اپليكيشن هماکنون ۱/ ۲ میلیارد کاربر دارد و با احتساب واتساپ، مسنجر (Messenger) و اینستاگرام حدود ۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر کاربر دارد که عدد دستنیافتنی برای شرکتهای دیگر بهنظر میرسد و برای برخی کشورها از جمله آمریکا این پلتفرم مهمترین ابزار خواندن و دنبال کردن اخبار است.
🔺اینستاگرام از جمله اپلیکیشنهایی است که تعداد کاربران زن آن از مردان بیشتر است. بر اساس آمارها بیش از ۵۱ درصد از کاربران این اپلیکیشن را زنان تشکیل میدهند. همچنین ۳۴ درصد کاربران اینستاگرام را کاربران ۲۵ تا ۳۴ ساله تشکیل میدهند و ۳۱ درصد نیز بین ۱۸ تا ۲۴ سال دارند.در آمریکا ۳۵ درصد نوجوانان میگویند اینستاگرام محبوبترین شبکه اجتماعی آنهاست و میزان قابل توجهی از زمانشان را در روز به آن اختصاص میدهند.
هماکنون حدود ۷۳ درصد محتوای روی اینستاگرام را عکس و ۱۳ درصد را ویدئو تشکیل میدهد. اینستاگرام حالا خود به منبع درآمد بسیاری از چهرههای مشهور تبدیل شده
است.
🔺اپلیکیشن Likee دیگر برنامه محبوب کاربران است. این اپلیکیشن سنگاپوری بر اساس ویدئوهای کوتاه و اشتراک آن کار میکند و تازه سه سال قبل پا به اینترنت گذاشت. در فصل دوم سال ۲۰۱۹ این اپلیکیشن به رکورد ۷/ ۸۰ میلیون کاربر ماهانه رسید.
🔺دیگر اپلیکیشن حاضر در این لیست SHAREit است. این برنامه چینی در سال ۲۰۱۵ پا به اینترنت گذاشت و هدف اصلی آن انتقال هرنوع فایل مثل ویدئو، صوت، موزیک، اپلیکیشن و... بین کاربران است.در واقع اپلیکیشن SHAREit را میتوان پلی بین پلتفرمهای مختلف از ویندوز تا مک و از آی او اس تا اندروید دانست. در حال حاضر این اپلیکیشن برای ۴۵ زبان نسخه اختصاصی دارد.
🔺اسنپچت متعلق به شرکت اسنپ دیگر اپلیکیشن حاضر در لیست است. اسنپچت را میتوان الگوی تمامعیار اینستاگرام دانست. تقریبا اغلب نوآوریهای اسنپچت توسط اینستاگرام مورد استفاده قرار میگیرد.اسنپ چت برای کاربران جوان و نوجوان بسیار شناخته شده و محبوب است به طوری که حدود ۷۸ درصد کاربران آن را افراد ۱۸ تا ۲۴ ساله تشکیل میدهند و ۹۰ درصد کاربران آن بین ۱۳ تا ۲۴ سال دارند. ۶۱ درصد کاربران اسنپ چت را زنان تشکیل میدهند.
🔺یوتیوب در رده دهم لیست بیشترین دانلود قرار دارد و جالب است که این اپلیکیشن در سال ۲۰۱۸ بیشترین دانلود را به خود اختصاص داده بود. هر ماه ۲ میلیارد کاربر از یوتیوب استفاده میکنند و هر روز یک میلیارد ساعت محتوای یوتیوبی دیده میشود.
🌐 فیسبوک نسخه دسکتاپ مسنجر خود را با قابلیت تماس تصویری منتشر کرد
🔹فیسبوک از نسخه دسکتاپ برنامه مسنجر خود رونمایی کرد تا کاربرانش امکان تماس ویدیویی را در کامپیوترشان هم داشته باشند.
🔹این قابلیت به دنبال افزایش ویدئوکنفرانسها و تماسهای تصویری در دنیا به دلیل مسائلی مثل دورکاری و قرنطینه خانگی برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا اعمال شده است.
🔹طبق آمار اعلامشده از سوی این شبکه اجتماعی، میزان استفاده از نسخه دسکتاپ مسنجر فیسبوک برای تماس صوتی و تصویری طی یک ماه گذشته بیش از 100 درصد افزایش یافته است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹ترجمه این ویدئو ساختگی است
اخیرا ویدئویی از سخنرانی ولادیمیر پوتین در مراسم رژه سالانه پیروزی در جنگ جهانی دوم در گروه ها و کانال های فارسی منتشر شده به همراه ترجمه ای جعلی از سخنرانی رئیس جمهور روسیه!
بررسی صورت گرفته نشان می دهد که ترجمه این متن کاملا ساختگی است. پوتین در این ویدئو ضمن تبریک روز پیروزی در جنگ جهانی دوم، به این موضوع اشاره می کند که تروریسم تهدیدی جهانی است و در انتها نیز تبریک مجدد می گوید.
در ترجمه جعلی که منتشر شده، پوتین آمریکا و اروپا را خطاب قرار داده و آنها را به پیشبرد برنامه های شیطانی برای کاهش جمعیت متهم می کند. در پایان نیز اینگونه نوشته شده که رئیس جمهور روسیه به غرب هشدار میدهد با خود او و غضب الهی مواجهه خواهند شد.
با شیوع کرونا در ایران، رکورد نصب و خرید بازی موبایلی شکست
کاربران بازار از ابتدای اسفندماه ۹۸ تا ۱۵ فروردین امسال، ۱۰۷ میلیون بار، بازی دانلود یا بهروزرسانی کردند و رکورد خرید هفتگی بازی را شکستند.
بر اساس بررسی تیم تحلیل داده کافهبازار، تنها در هفتهی دوم فروردین ۹۹ رکورد ۲۲ میلیون نصب یا بهرورزسانی برای بازیهای بازار ثبت شد که نسبت به میانگین هفتگی سال ۹۸، ۷۲ درصد افزایش داشت.
از روز اول اسفند ۹۸ (پس از اعلام رسمی ورود کرونا به ایران) تا روز ۱۵ فروردین امسال، سه ژانر بازیهای استراتژی با ۵۳ درصد رشد، بازیهای خانوادگی با ۴۱ درصد و بازیهای ماجرایی با درصد ۳۷ درصد بیشترین رشد نصب یا به روزرسانی را داشتند.
⭕️اپلیکیشن تشخیص از راه دور کرونا از طریق آنالیز سرفه توسط هوش مصنوعی
پژوهشگران هوش مصنوعی دانشگاههای میشیگان و اوکلاهاما با انتشار مقاله ای خبر از توسعه گونه ای خاص از هوش مصنوعی داده اند که با دقت قابل توجه %90 قادر به تشخیص از راه دور کرونا در افراد است.
در این اپلیکیشن که موسوم به ابتکار AI4COVID-19 است کافی است که تنها 2 ثانیه از سرفه کردن شخص مورد نظر ضبط شود، سپس با ارسال اینترنتی آن به هوش مصنوعی مستقر در فضای کلاد، نتیجه پس از 1 دقیقه اعلام خواهد شد.
پژوهشگران اعلام کرده اند که این راهکار یک روش جایگزین آزمایش بالینی کرونا نیست اما می توان آنرا به عنوان روشی تکمیلی در نظر گرفت که علاوه بر سهولت و جهان شمولی، از بسیاری از تستهای کروناسنجی ارائه شده توسط دولتها کاراتر و دقیق تر است.
واتساپ شرایط فروارد پیامها را سختتر میکند: پیامرسان واتساپ قصد دارد برای جلوگیری از انتشار اطلاعات غلط، شرایط فروارد پیامها را سختتر کند.
در این اقدام جدید واتساپ، اگر شما یک پیام تکراری دریافت کنید که برای چندین نفر ارسال شده است، شما فقط می توانید آن را به به یک گپ دیگر ارسال کنید.
این شبکه اجتماعی میگوید: «تعداد پیامهای فروارد شده بسیار زیاد شده است که بسیاری از آنها بی پایه و اساس بوده یا دروغ و غلط هستند.»
این شرکت افزود: «ما معتقدیم که کم کردن انتشار این پیام ها برای پایین نگه داشتن حجم ترافیک سرور و همچنین تعداد پیامهای خصوصی افراد مهم است.»
این اولین بار نیست که واتساپ چنین اقداماتی را اعمال می کند. پس از آنکه این شرکت و فیسبوک به داشتن دست داشتن در گسترش اطلاعات غلط در درگیریهای سال ۲۰۱۸ در هند متهم شدند، واتساپ تعداد دفعات فروارد پیام را از ۲۰ به پنج کاهش داد.
اگرچه قوانین سختگیرانه جلوی انتشار اخبار جعلی را بهطور کامل متوقف نمیکند و کاربران از روشهای دیگر برای ارسال پیام استفاده خواهند کرد اما این چنین اقداماتی در مواقع بحرانی مانند زمان حال بسیار مفید است.
رصد رسانه ها
💢فارین پالیسی: پس از ترور سردار سلیمانی، ایران چگونه حضور خود در سوریه را حفظ کرد؟
🔹از زمان ترور قاسم سلیمانی، سردار سپاه قدس پاسداران انقلاب اسلامی که موقعیت اسد را مستحکم و سوریه را به حیاط خلوت استراتژیک تهران تبدیل کرده بود، تردیدهایی در مورد تغییر نقش ایران در حوزه فرماندهی و کنترل شبه نظامیان در سوریه وجود داشت. در این بین همهگیری کروناویروس نیز ضربه سختی به ایران زده و باعث ایجاد حدس و گمان در آمریکا مبنی بر تضعیف تهران شده است. ایران، اما مصمم است، تا تحت هر شرایطی موقعیت خودش در منطقه را حفظ کند. در حالی که آمریکا امیدوار بود که ترور سلیمانی در ژانویه روند فعالیتهای ایران در سوریه را کندتر کند، اما برعکس اقدامات ایران سرعت نیز یافته است
🌺 براساس گزارش نقشه و مسیریاب «بلد» به دلیل شیوع کرونا در ایران از ابتدای اسفند ۹۸ تا ۱۳ فروردین ۹۹:
🔺مسیریابی سوپرمارکتها ۶۳٪ کاهش داشته
🔺مسیریابی مراکز درمانی ۸۱ ٪ کاهش داشته
🔺مسیریابی پارکها ۸۶٪ کاهش داشته
🔺مسیریابی جایگاههای سوخت ۸۶٪ کاهش داشته
🔺مسیریابی رستورانها و کافهها ۹۱٪ کاهش داشته
🔺مسیریابی ایستگاههای مترو ۹۲٪ کاهش داشته
🔺مسیریابی مساجد ۹۳٪ کاهش داشته
🔺مسیریابی مراکز خرید و سینماها ۹۶ درصد کاهش داشته
⭕️پنتاگون از کرونا خبر داشت؟ ا انتشار یک گزارش محرمانه در وبسایت «نیشن»
✍️محمد رستم پور
🔹با وجود ادعاهای مکرر رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه شیوع ویروس کرونا تا این اندازه که اکنون آمریکا را درگیر کرده، «قابل پیشبینی» نبوده است، بر اساس مجموعه اسنادی که وبسایت نیشن (The Nation) به دست آورده؛ وزارت دفاع آمریکا از سال ۲۰۱۷ به خوبی از امکان شیوع یک بیماری تنفسی و ویروس عفونی شبیه آنفلوآنزا که هر سال هزاران آمریکایی را میکشد، آگاه بوده و حتی از پیامدهای اسفبار آن مانند کمبود تختهای بیمارستانی، کمبود ماسک و دستگاههای تنفس مصنوعی نیز اطلاع داشته است.
🔹در این گزارش آمده است: «محتملترین و مهمترین تهدید، شیوع یک بیماری تنفسی جدید، به ویژه شبیه آنفلوآنزاست». کوید ۱۰، نیز یک بیماری تنفسی ناشناخته است. در چند جای این گزارش ۱۰۳ صفحهای از ویروس کرونا نیز بحث شده. برای نمونه گفته شده: «عفونتهای ویروس کرونا اینک در سراسر جهان معمول و رایجند».
🔹 «دنیس کافمن» که در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷، به عنوان رئیس بخش بیماریهای عفونی و اقدامات متقابل آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا مشغول به کار بود، میگوید «نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده سالهاست که از شیوع ویروس کرونا باخبرند». کافمن که در دسامبر ۲۰۱۷ بازنشسته شده، اضافه میکند: «نهادهای اطلاعاتی حداقل برای دو دهه است نسبت به خطرات شیوع ویروسهای عفونی آنفلوآنزا هشدار میدهند. در مورد ویروس کرونا، حداقل ۵ سال است هشدارها داده شده است ... اخیراً اظهاراتی عنوان شده که شیوه کرونا را بدترین شکست اطلاعاتی آمریکا توصیف کردهاند. چنین اظهاراتی باعث میشود مردم نسبت به نهادهای اطلاعاتی بیاعتماد بشوند».
🔗بیشتر بخوانید
(https://www.thenation.com/article/politics/covid-military-shortage-pandemic/)