📸 تصویر سمت راست 👉
سردار رشید سپاه اسلام، سرلشکر پاسدار، شهید حاج #علی_هاشمی
همراه با سیدالشهداء جبهه مقاومت، سردار شهید حاج #قاسم_سلیمانی
🗓 دهه ۱۳۶۰، دوران دفاع مقدس
📸 تصویر سمت چپ 👈
دیدار صمیمانه سیدالشهداء جبهه مقاومت، سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی
با مادر گرانقدر سردار سرلشکر شهید حاج علی هاشمی
🗓 فروردین ۱۳۹۸
📌 خوزستان، اهواز، منزل مادر شهید هاشمی
🇮🇷#لحظه ای با شهدا
@lahzaei_ba_sh
لحظهای باشهدا
📸 تصویر سمت راست 👉 سردار رشید سپاه اسلام، سرلشکر پاسدار، شهید حاج #علی_هاشمی همراه با سیدالشهداء جبه
#زندگینامه
#شهید_علی_هاشمی
علی هاشمی در تاریخ ۱۰ دیماه ۱۳۴۰ در شهر اهواز، در محله عامری، در خانواده ایرانی عربتبار، زاده شد. پدر وی از اهالی روستای مویلحه هواشم، از توابع شهرستان باوی بود. دوران کودکی و نوجوانی او در محله حصیرآباد، شهر اهواز سپری شد.
پس از وقوع انقلاب ۱۳۵۷، وی با همکاری گروهی از دوستانش در دشت آزادگان، اقدام به تشکیل سپاه حمیدیه نمود. با شروع جنگ ایران و عراق، در پی شهادت نظرآقایی؛ فرمانده سپاه حمیدیه، علی شمخانی؛ فرمانده وقت سپاه خوزستان، هاشمی را به عنوان فرمانده سپاه حمیدیه منصوب کرد.
با گسترش محورهای عملیاتی در طول جنگ ایران و عراق، علی هاشمی تیپ ۳۷ نور را در منطقه حمیدیه راهاندازی کرد. پس از عملیات بیتالمقدس، اقدام به تشکیل سپاه بستان و پس از آن سپاه هویزه نمود. ایجاد تعدادی از پاسگاههای مرزی، با هدف پدافند از منطقه خوزستان نیز از فعالیتهای دیگر او در سالهای نخست جنگ بود. وی پس از تشکیل قرارگاه نصرت در سپاه پاسداران و ارائه طرح کلی عملیات خیبر و عملیات بدر، مسؤلیت سپاه ششم (سپاه امام جعفر صادق) را عهدهدار شد، که حاصل آن سازماندهی ۱۳ یگان رزمی و پشتیبانی سپاه پاسداران، در استان خوزستان بود.
فرماندهی تیپ ۳۷ نور
با شکلگیری یگانهای رزم سپاه پاسداران، شهید هاشمی مأمور تشکیل تیپ ۳۷ نور شد و با آغاز جنگ، فرمانده یکی از محورهای سپاه در جبههها بود. در روزهای نخست جنگ و پیشروی سریع نیروهای ارتش عراق به عمق استان خوزستان، هاشمی در جایگاه فرمانده تیپ ۳۷ نور، اقدام به رهاسازی آب موجود در کانال سلمان، به منطقه کرخه کور نمود و از پیشروی بیشتر نیروهای ارتش عراق به حمیدیه و به طبع آن، از سقوط اهواز جلوگیری کرد. تیپ ۳۷ نور به فرماندهی هاشمی در عملیات بیتالمقدس و آزادسازی خرمشهر نیز شرکت داشت و توانست محور منطقه غرب خوزستان را آزاد و از نیروهای عراقی پاکسازی نماید.
فرماندهی سپاه سوسنگرد
در آستانه عملیات والفجر مقدماتی، تیپ ۳۷ نور، با تصمیم فرماندهان ارشد سپاه پاسداران منحل شد و شهید علی هاشمی نیز به فرماندهی سپاه سوسنگرد منصوب گردید.
فرماندهی قرارگاه نصرت
از اقدامات قرارگاه نصرت در طول جنگ ایران و عراق، شناسایی مناطق عملیاتی، از هورالعظیم، تا جاده بغداد به بصره بود. همچنین شناساییهای برونمرزی در عراق، از جمله شهرهای نجف، کربلا و سامرا، از دیگر اقدامات قرارگاه نصرت بود. پس از انجام عملیاتهای خیبر و بدر، نیروهای قرارگاه نصرت شیوه جدیدی را برای مقابله با ارتش عراق آغاز کردند، که نیروهای اطلاعات و عملیات این قرارگاه، از نظر اطلاعاتی، به سراسر منطقه هورالعظیم مسلط شدند. وی در قرارگاه نصرت از نیروهای بومی و عربهای ایرانی استفاده فراوانی نمود. این مساله در مخفی ماندن هویت نیروهای ایرانی حین انجام عملیات شناسایی در منطقه هور نقش بسزایی داشت.
فرماندهی سپاه ششم
در سال ۱۳۶۵ علی هاشمی به فرماندهی سپاه ششم امام جعفر صادق ع منصوب شد، که فرماندهی سپاههای استان خوزستان، لرستان و لشکر ۵ نصر، به وی سپرده شد.
عملیات خیبر
از شهید علی هاشمی به عنوان طراح عملیات خیبر یاد شدهاست. طی یازده ماه کار شناسایی در هور توسط هاشمی، عملیات خیبر طراحی شد. ثمره عملیات خیبر تصرف دو جزیره شمالی و جنوبی مجنون بود، که دارای ۵۸ حلقه چاه نفت بود.
#ادامه 👇
عملیات والفجر ۸ و فریب نیروهای عراقی
اندکی قبل از انجام عملیات والفجر ۸ که به فتح فاو منجر شد، شهید علی هاشمی اقداماتی برای فریب نیروهای عراقی انجام داد تا توجه عراق را از فاو به هور جلب کند. به عنوان مثال او دستور میداد روزها چندین کامیون از ستاد به سمت هور حرکت کنند (او این کامیونها را شبانه برمیگرداند). به علاوه تعداد زیادی سنگر در هور ساخت تا وانمود کند قرار است نیروهای زیادی در منطقه هور مستقر شوند. ضمنا شکل برخی سنگرها را با لولههای پولیکا به گونهای طراحی کرد که در تصاویر هوایی شبیه تانک به نظر برسند. تحرکات تصنعی در قرارگاه نصرت (واقع در هور) این تصور را برای عراق پدید آورد که حمله اصلی قرار است از جانب هور انجام شود؛ لذا هنگام شروع حمله به فاو، عراق تا مدتی از پاتک جدی خودداری نمود. به علاوه بخشی از نیروهای عراقی مستقر در منطقه فاو به نزدیکی هور منتقل شدند تا جلوی حملهای که تصور میشد از ناحیه هور قرار است آغاز شود را بگیرند. الگاوی، فرمانده لشکر ۲۳ عراق که یکسال بعد در مناطق شمالی اسیر شد در اعترافات خود میگوید:
در زمستان ۱۳۶۴ لشکر من در فاو مستقر بود. آن قدر تحرکات شما در هور زیاد شد که من مطمئن شدم حملهی مجدد شما از هور است. برای همین سه تیپ از نیروهایم را از فاو به هور منتقل کردم. عکسهای هوایی از هور نشان میداد که شما تانکهای زیادی را در هور مستقر کردهاید. جاسوسهای ما خبر دادند که هر روز صدها کامیون تجهیزات و نفرات وارد هور میشوند. دیگر مطمئن شدیم که عملیات در هور خواهد بود. وقتی که نیروها خبر دادند ایران به فاو حملهکرده، گفتم نگران نباشید، حمله ایران به فاو یک فریب است! حمله اصلی از هور است. ما تا سهروز منتظر حملهی شما در هور بودیم، اما خبری نشد! این اشتباه من باعث شد که فاو را از دست دادیم.
شهادت
شهید علی هاشمی فرمانده سپاه ششم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در ۴ تیرماه ۱۳۶۷ به دنبال تهاجم سراسری ارتش عراق به جزیره مجنون و پس از اطمینان از تخلیه افراد از این جزیره، اندکی پس از جدا شدن از علیاصغر گرجیزاده؛ رئیس ستاد سپاه ششم، به هنگام ترک مقر فرماندهی، هدف موشک هلیکوپترهای ارتش عراق قرار گرفت و در ٢۶ سالگی شهید شد. با توجه به مجروح شدن و اسارت گرجیزاده توسط نیروهای ارتش عراق، تا مدتها تصور میشد که شهید هاشمی نیز در عراق اسیر شدهاست. در سال ۱۳۸۹ پیکر وی پس از ۲۲ سال، در نزدیکی محل استقرار قرارگاه فرماندهی سپاه ششم کشف شد و در اهواز به خاک سپرده شد.
🇮🇷#لحظه ای با شهدا
@lahzaei_ba_sh
🤲 پروردگارا
دلم میخواهد آرام صدایت کنم
«یا رَبَّ العالَمین»
و بگویم تو خود آرامشی
و من خودِ خود بیقرار
«اِلهی وَ رَبّی مَنْ لی غَیْرُک»
🤲 با نام یگانه او
دفتر امروز را میگشائیم
🕊🌹 بِسْـمِ ٱللهِ ٱلرَّحْمٰـنِ الرَّحیـمْ 🌹🕊
الهی به امید رحمت بی انتهایت 🤲💗
🇮🇷#لحظه ای با شهدا
@lahzaei_ba_sh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕊💐 خوانند فرشتگان مکرّر صلوات
🕊💐 چون هست ز هر ذکر نکوتر صلوات
🕊💐 توحید و نبوت و امامت هر سه
🕊💐 چون درنگری جمع بود در صلوات
🌺🦋🍃 الّلهُمَّ
🌸🕊🍃 صَلِّ
🌺 🦋🍃 علی
🌸 🕊🍃 مُحَمَّدٍ
🌺🦋🍃 وَآل
🌸 🕊🍃 مُحَمَّد
🌺🦋🍃 وَعَجِّل
🌸🕊🍃 فَرَجَهُم
🇮🇷#لحظه ای با شهدا
@lahzaei_ba_sh
هوالشّهید ..
ما شما را
به هر زبانی
که ترجمہ کردیم
عشق شدید ...
#صبحتون_شهدایی
🇮🇷#لحظه ای با شهدا
@lahzaei_ba_sh
9.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥روحیه و منشِ خاص حاج قاسم
✍به روایت حجتالاسلام شیرازی، جانشین سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
🔸حاج قاسم خودش را پشت سر شهید یوسفالهی پنهان کرد!
🇮🇷#لحظه ای با شهدا
@lahzaei_ba_sh
#شکرخدا_شیعه_ایم
مهر آل فاطمه در خون ماست
ازنخست خلقت این قانون ماست
شیعه از آغاز خلقت حیدریست
شیعه تا صبح قیامت جعفریست
#یکشنبه_های_علوی_و_فاطمی
🇮🇷 #لحظه ای با شهدا
@lahzaei_ba_sh
انقدر به حضرت عباس(ع) علاقه داشت که روز تاسوعا ۹۴ به شهادت رسید و دستانش قطع...
وصیت کرده بود انگشترش را به پسرش بدهند، اما نه انگشتی ماند و نه انگشتری...
#شهید_مدافعحرم
سیدمحمدحسینمیردوستی🌷
🇮🇷 #لحظه ای با شهدا
@lahzaei_ba_sh
بهش گفتم:
🔸"دایی جون! چیه هی میگی میخوام شهید شم⁉️
بابا تو هم مثل بقیه جوونا بیا و تشکیل خانواده بده، حتما پدر خوبی میشی و بچههای خوبی تربیت میکنی، مثل خودت."
🔸بهم گفت:
"میدونی چیه دایی؟!
شهدا چراغاند.💡
چراغ راه تو تاریکی امروز. دایی من میخوام چراغ باشم."🕊️❤️
راوی: دایی شهید
#شهید_حسینولایتےفر
🇮🇷 #لحظه ای با شهدا
@lahzaei_ba_sh