هدایت شده از کیهـــان آنلاین
.
ضدّ مذاکره ترین مدعیان مذاکره!
🔹ضد مذاکره ترین سیاسیون، برخی حامیان آن هستند. چیزی که در مذاکرات حرف اول و آخر را می زند، "اقتدار" و قدرت چانه زنی برآمده از آن است.
🔻اما برخی سیاسیون یا محافل حامی، چنان سخن می گویند که در نگاه طرف خارجی به ضعف و عجز تعبیر می شود. اینجاست که تیر خلاص به قدرت چانه زنی نواخته، و مذاکره آغاز نشده، تمام شده است!
🔹نتیجه ندیدن اقتدار کشور که حتی دشمنان بارها اذعان کرده اند، فقط این نیست که قدرت دیپلماسی را از بین می برد؛ بلکه تاثیراتی را هم در داخل دارد. از جمله، کاری که طی چند ماه اخیر با اقتصاد کردند و موجب حس نا اطمینانی و بنابراین تورم انتظاری شدند.
🔻بخشی از تورم پنج ماه گذشته، ریشه در اظهارات ناسنجیده امثال آقایان همتی، ظریف، پزشکیان، عارف، ربیعی، عبدالعلی زاده و... دارد که القا کردند دولت در حل مشکلات ناتوان، و ناچار از مذاکره دوباره با عهدشکنان برجام است.
🔹این القای نا اطمینانی وقتی با فضاسازی مسموم رسانه ای ترکیب می شود، موجب هیجان تبدیل سرمایه به کالا و ارز و... می شود و هیزم در آتش تورم می ریزد. این سرمایه ها می توانست در خدمت تولید در آید و حال آن که یکی از توجیهات مذاکره، جذب سرمایه گذاری است!
🔻مواضع نسنجیده (بعضا عمدی!)، ضد مذاکره ترین رفتار سیاسی است. چنان که جو ویلسون، نماینده آمریکایی در واکنش به سخنان ظریف نوشت: «او به شکل تحقیرآمیز برای مذاکره با ترامپ التماس کرد؛ اکنون وقت تحریم بیشتر است.»
🔹قبلا مرحوم هاشمی، روحانی و ظریف (و محافل همسو) در زمین باتلاقی دشمن بازی می کردند؛ و امروز همان محافل، به علاوه برخی مسئولان دولتی.
🔻تیر خلاص به مذاکرات برجام را سخنانی از این قبیل زد:
🔸نامه سرّی به امام نوشتم و تایپ هم نکردم. نوشتم آمریکا ابرقدرت است و بدون رابطه و مذاکره با او نمی شود ادامه داد.
🔸خزانه خالی است. [افشای سرّ ادعایی وسط مذاکرات!!]
🔸اگر توافق نکنیم، جنگ می شود.
🔸آمریکا کدخداست.
🔸باید همراه شویم؛ نمیتوانیم در برابر قدرتهای بزرگ بایستیم؛ با شعارهایی که گاهی هم توخالی است.
🔸باید توافق انجام شود تا مشکل رکود، اشتغال، تولید، آلودگی هوا و آب خوردن حل شود.
🔸کمتر از ۳ ماه به توافق می رسیم. اولین گشایش های اقتصادی را ظرف صد روز می بینید.
🔸آمریکا ظرف ۵ دقیقه می تواند توان نظامی ما را نابود کند.
🔸روندی را شروع کردهایم که هدفش، تغییر فضای سیاست خارجی است. اگر تلاش های ما بی نتیجه بماند، مردم این فرصت را خواهند داشت تا در انتخابات پاسخ دهند. وقتی در سال ۲۰۰۴، توافقات از جانب اروپا رد شد، مردم جواب ما را با انتخاب متفاوت دادند که مرا هم بازنشسته کرد. من بار دیگر زنده شده ام. غرب در پیامی که می خواهد به ایران منتقل کند، باید بسیار دقت کند.
🔻این نوع اظهارات غلط موجب شد وبسایت رادیو فرانسه ۱۹ مهر ۱۳۹۲ بنویسد: "ارزیابی غرب از وضعیت کنونی دولت روحانی، تعامل با فروشنده بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از فروش حقوق ملی میبیند. بر پایه این جمعبندی اگر خریدار صبور باشد، شرایط فروشنده را دشوارتر میکند و در همان حال، قیمت فروش را کمتر خواهد کرد".
🔹این در حالی بود که مقامات آمریکایی دریافت دیگری داشتند:
🔻جان کری ۶ فروردین ۹۴ : شکست مذاکرات با ایران، موجب فروپاشی رژیم تحریمها خواهد شد. تحريمها نمیتواند مانع ایران شود، طرفهای ديگر مذاکرات هم از رويکردهايی مانند تحريم دست خواهند کشيد و به ما میگويند شما کار خودتان را انجام بدهيد، ما نيز کار خودمان را میکنیم.
🔻وندی شرمن، ۹ آبان ۹۴: به هنگام مذاکره با ایران، نشانههای شکاف و فروپاشی تحریمها آشکار شده بود. فکر نمیکنم تحریمها برقرار میماند. ما نشانههایی از آغاز شکاف بر سر تحریمها بهویژه در واردات نفت را شاهد بودیم.
🔻اوباما، ۲۱ دی ۹۵: «اگر ۸ سال پیش به شما گفته بودم میتوانیم برنامه هستهای ایران را بدون شلیک یک گلوله تعطیل کنیم، احتمالا میگفتید بیش از حد بلندپروازانه است، اما با توافق توانستیم».
🔹ظریف در ایام انتخابات اخیر ادعا کرد "وقتی آقای بایدن آمد سیاستش این شد که پیچ تحریم های نفتی را شُل بکند. اجازه بدهید آقای ترامپ دوباره برگردد، آن وقت ببینیم دوستان چه می کنند"!
🔻این در حالی بود که وقتی سناتور تد کروز از وزیر خارجه آمریکا پرسید «چرا فروش نفت ایران از روزی ۳۰۰ هزار بشکه به ۲ میلیون بشکه در روز رسیده؟»، بلینکن پاسخ داد:
🔹«ما تحریمهای بیشتری علیه شرکتهای ایرانی اعمال کردیم. بیش از ۲۰۰ نفر را تحریم و ۵۰ فروند از ناوگان سایه ایران را متوقف و بیش از ۶۰۰ تحریم وضع کرده ایم، اما آنها سخت تلاش کردند و برای دور زدن تحریمها هر کاری که توانستند، انجام دادند. ما هر روز به تلاش برای مقابله با آنها ادامه میدهیم [اما] آنها مصمم هستند و این کار را انجام میدهند.»
@Kayhan_online
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
#پرسه_در_فضای_مجازی
🔰درباره نهی قرآنی رهبرانقلاب از دوستی پنهانی با دشمن
🔸به اذعان شخصیتهای صاحبنام در روابط خارجی آمریکا (مقالات نفیو و هاس در فارن افرز) استفاده از گزینه نظامی نه تنها باعث تعطیلی برنامه هستهای ایران نخواهد شد بلکه احتمالا موجب برداشتن گام نهایی و تولید سلاح هستهای میشود.
🔸همچنین تحریم با وجود آثار منفی بر اقتصاد ایران تاکنون نتوانسته برنامههای هستهای، دفاعی و منطقهای آن را متوقف کند. ایده براندازی نیز دور از دسترس است. لذا با تجربه ناموفق و چشمانداز مأیوسکننده طرف آمریکایی از جعبه ابزار تهدید نظامی، تحریم اقتصادی و اغتشاشات سیاسی وامنیتی، گزینه بدیل برای مهار ایران از نظر آنها، ترغیب ایران به پذیرش توافقی است که در ازای تضمین بقا، هر سه حوزه قدرت و نفوذ هستهای، دفاعی و منطقهای ایران مهار و تضعیف شود.
🔸زمینهسازی و ایجاد زیرساخت برای رسیدن حریف به نقطه مطلوب خود با توجه به موانع پیش رو، به سادگی ممکن نیست و نیازمند مقدماتی نظیر بنبستنمایی در داخل، هراسافکنی و ایجاد ترس و یأس از آینده توأم با جنگ و تشدید تحریم، دامن زدن به اختلافات داخلی و القای فرصت محدود برای پذیرش مذاکره است.
🔸در کنار این مقدمات که جنبه روانی و تبلیغاتی برای ایجاد فشار در افکار عمومی دارد، یک مقدمه و زیرساخت عملی، تدارک ارتباطات پنهانی تحت عناوینی چون«مسیر۲» و با توجیهاتی همچون ضرورت دستیابی به شناخت متقابل و دقیقتر است.
🔸خبرسازیهایی مانند دیدار ایلان ماسک با نماینده ایران در سازمان ملل نیز در این چارچوب وباهدف کاستن ازاینرسی «مسیر۲» و حساسیتزدایی از مذاکره انجام شد.
🔸مسیرها و ارتباطات پنهانی تحت عناوینی چون «مسیر۲» در واقع ایجاد روزنه و زیرساخت برای تحقق ایده مهار ایران در شرایط اطمینان حریف از ناکارآمدی گزینههای دیگر است.
💬 احسان صالحی
@Kayhan_online
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
14031110.pdf
15.41M
📰 #روزنامه_کیهان
🔰 تمام صفحات کیهان امروز در یک نگاه
@Kayhan_online
هدایت شده از مستضعفین تیوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ همتی: کاهش ارزش پول ملّی به من مربوط نیست
▪️ ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ | همتی، وزیر اقتصاد: کاهش ارزش پول ملی، به من مربوط نیست!
▪️ ۹ مهر ۱۴۰۳ | همتی، وزیر اقتصاد: باید قیمت ارز نیمایی و آزاد نزدیک شود؛ اختلاف حال حاضر، توجیه ندارد.
▪️ ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ | دلار مرکز مبادله ۶۸۷۴۴ تومان و دلار آزاد ۸۴۰۵۰ تومان است.
▪️ ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ | وزیر جهاد کشاورزی: گرانی ارز، سیبزمینی را گران کرد؛ مطابق قانون، نمیتوانیم مانع صادرات شویم.
🔻 پ.ن: احتمالا فقط فیلترینگ مسئله است و راجع به فیلترینگ باید از جناب همتی سؤال بپرسند؛ دوران «کی بود کی بود من نبودم» برخی وزرا خیلی زود شروع شده انگار.
🎬 @Mostazafin_TV
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
پاسخ وزیر خارجه به شایعهسازان
🔰 عراقچی: هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد
🔸وزیر امور خارجه فضاسازی مدعیان اصلاحات برای مذاکره با آمریکا را بر هم زد.
🔸پیش از ظهر دیروز، در شرایطی که طیف مأموریتدار غربگرا، خیال شوم خود برای معامله اقتدار کشور با آمریکا را در رسانههایش جشن گرفته، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران در پاسخ به احتمالات مطرح شده درباره مذاکره و توافق با آمریکا توضیح داد: هیچ پیام مشخصی میان دو کشور نه ارسال نه دریافت شده است و آنچه که گفته میشود فقط در رسانهها است.
🔸وی با اشاره به گفتوگوی خود با شبکه اسکای نیوز انگلیسی درباره مذاکره با آمریکا گفت: صحبت من در مصاحبه کاملا روشن بود، گفتوگوهای ما با کشورهای اروپایی جریان دارد و در طرف مقابل منتظر تبیین سیاستهای آنها هستیم و آنها را بررسی خواهیم کرد. اگر جمعبندی در کشور به سمتی رود که امکان شکلگیری مذاکراتی به صورت برابر وجود دارد، درباره آن تصمیمگیری خواهد شد.
🔸تأکید آقای عراقچی بر اینکه هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد و نیز تصریح وی بر اینکه ملاک ما همان بیاعتمادی گذشته است، پاسخی است به طیف غربگرا و مدعیان اصلاحات که با تیترهایی نظیر «مذاکره و مودت»، «با دشمنان مدارا» و... تقلا کرده است زمینههای مذاکره با رژیم تروریست آمریکا و محاکمه ایران را فراهم کند و ضمن آبروبخشی و عصا گذاشتن زیربغل آمریکا، بار دیگر ایران را از دستیابی به حقوق خود بازدارد. این در شرایطی است که آمریکا طرف بدهکار برجام است و باید خسارات نقض توافق هستهای را به ایران پرداخت کند.
🔸التماس و فضاسازی مدعیان اصلاحات برای مذاکره با ترامپ در شرایطی است که آمریکا در هر سه دوره اوباما، بایدن و ترامپ تعهدات خود در برجام را زیر پا گذاشت. امروز هم افراد منصوب شده توسط ترامپ، دارای دو ویژگی مشترک صهیونیست و ضدایرانی بودن هستند.
#تیتر_یک
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001HIc
@Kayhan_online
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
در آستانه دهه فجر انجام شد؛
🔰 حضور رهبر انقلاب اسلامی در حرم مطهر حضرت امام خمینی و گلزار شهدای بهشت زهرا(س)
🔸حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در آستانه دهه مبارک فجر در مطهر حضرت امام خمینی (ره) حضور یافتند و ضمن قرائت فاتحه، به بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران ادای احترام کردند.
🔸رهبر انقلاب همچنین با حضور در مزار شهدای حادثه انفجار تروریستی هفتم تیر و انفجار تروریستی دفتر نخست وزیری در هشتم شهریور سال ۱۶۰، یاد و خاطره این شهدا بهویژه شهیدان آیت الله بهشتی، محمدعلی رجایی و حجتالاسلام والمسلمین باهنر را گرامی داشتند.
🔸حضرت آیت الله خامنهای بر مزار شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و شهدای دفاع از حرم نیز حضور یافتند و با قرائت فاتحه علّو درجات این شهیدان را مسألت کردند.
@Kayhan_online
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
🔰 خبرآنلاین: دولت میخواهد جریان اعتدالگرا را حذف کند
🔸«چرا عارف به حسن روحانی حمله کرد؟ آیا دولت پزشکیان میخواهد جریان اعتدالگرا را حذف کند؟»
🔸خبرگزاری خبرآنلاین وابسته به برخی مدیران دولت روحانی، ضمن طرح سؤال فوق، نوشت: معاون اول پزشکیان که به جناح اصلاحات منتسب است، در «اولین مصاحبه مشروح» خود با روزنامه ایران، ارگان دولت، بدون مقدمه قبلی و بهطور ناگهانی به حسن روحانی، رئیسجمهور اسبق اعتدالگرا تاخت! شاهبیت سخنان محمدرضا عارف این تیتر بود:
🔻اصلاحطلبان با دولت روحانی راه آمدند، اما جواب نگرفتند/ اگر افراطیون را کنار بزنیم، میانهروها میتوانند با هم کار کنند. این اظهارنظر عارف- به عنوان فرمانده اصلی کابینه پزشکیان- را باید کلیدی و مهم تلقی کرد، چون عملاً این ایده در دولت پزشکیان دنبال شده و خواهد شد.
🔸البته ریشههای دلخوری عارف از روحانی به انتخابات ۱۳۹۲ بازمیگردد، وقتی که تحت فشار بدنه و رأس اصلاحطلبان و حتی سید محمد خاتمی از رقابتهای ریاستجمهوری به نفع حسن روحانی کنار رفت، از آن زمان تاکنون اصلاحطلبان و اعتدالگرایان (با محوریت افرادی مثل هاشمی رفسنجانی و روحانی) متحد سیاسی هم شدند.
🔸اما به نظر میرسد دولت پزشکیان به ایدهای جدید در سیاست داخلی رسیده است: «فاصلهگذاری با اعتدالگرایان» و «تقویت ارتباط مستقیم با حاکمیت». این خط جدید که عارف آن را برای اولینبار علنی بیان کرد و پزشکیان هم با آن همراه است، میتواند قمار بزرگی برای جناح اصلاحطلب و دولت باشد: حذف اعتدالگرایان از جبهه اصلاحات باعث میشود جناح اصلاحطلب قدرت بیشتری پیدا کند و به همان اندازه هم جریان اصلاحات و دولت پزشکیان را از حمایت و همراهی یک جریان پرسابقه و قدرتمند سیاسی محروم میکند.
🔸بعد از ردصلاحیت نهچندان غیرمنتظره روحانی در انتخابات مجلس خبرگان، موقعیت جریان موسوم به اعتدالگرا در سیاست داخلی بهشدت تضعیف شد. این ردصلاحیت به روشنی نشان بیاعتمادی به وی- به عنوان شاخصترین چهره اعتدالگرا بهخصوص بعد از درگذشت هاشمی رفسنجانی- بود، حالا محمدرضا عارف به عنوان نماد دولت پزشکیان تصمیم گرفته است از این شرایط، برای تقویت جناح اصلاحطلب استفاده کند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001HIX
@Kayhan_online
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
📷 تصاویری از حضور صبح امروز رهبر انقلاب در گلزار شهدای بهشت زهرا سلاماللهعلیها در آستانه دهه فجر
@Kayhan_online