AF:
#قرآن #تفسیر #سوره_اعراف آیه۱۷۲
✅ وَإِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِن بَنِى ءَادَمَ مِن ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَأَشْهَدَهُمْ عَلَى أَنفُسِهِمْ أَلَسْتُ بِرَبِّكُمْ قَالُواْ بَلَى شَهِدْنَآ أَن تَقُولُواْ يَوْمَ الْقِيَمَةِ إِنَّا كُنَّا عَنْ هَذَا غَفِلِينَ
✅ و (به یاد آور) زمانى كه پروردگارت، از پشت بنىآدم، فرزندان وذرّیّه آنان را بر گرفت و آنان را گواه بر خودشان ساخت (و فرمود:) آیا من پروردگار شما نیستم؟ گفتند: بلى، ما گواهى دادیم (كه تو پروردگارمایى، این اقرار گرفتن از ذریّهى آدم براى آن بود) تا در روز قیامت نگویید: ما از این، غافل بودیم.
✍ نکته ها
🖌 «ذریّة»، یا از «ذَرّ»، به معناى ذرّات بسیار كوچك غبار (یا مورچههاى ریز) است، كه مراد از آن در اینجا، اجزاى نطفهى انسان و یا فرزندان كوچك و كمسن و سال مىباشد، یا از ریشهى «ذَرو»، به معناى پراكنده ساختن و یا از «ذَرأ»، به معناى آفریدن است. امّا اغلب به فرزندان گفته مىشود.
🖌 چگونگى پیمان گرفتن خدا از بنىآدم در این آیه بیان نشده است، ولى مفسّران اقوال متعدّدى بیان كردهاند كه مشهورترین آنها دو قول است؛
🖌 الف: طبق روایات، پس از خلقت حضرت آدم، همه فرزندان او تا پایان دنیا به صورت ذرّات ریز و پراكنده، همچون مورچگان از پشت او بیرون آمده، مورد خطاب و سؤال الهى قرار گرفتند و به قدرت الهى به ربوبیّت خدا اعتراف كردند. سپس همه به صلب و گل آدم برگشتند تا به تدریج و به طور طبیعى به این جهان بیایند. این عالم را «عالم ذرّ» و آن پیمان را «پیمان ألَست» مىگویند.
🖌 امام صادق علیه السلام فرمود: بعضى از ذریّهى آدم در عالم ذرّ به زبان اقرار كردند، ولى ایمان قلبى نداشتند.
🖌 از پیامبر صلى الله علیه وآله نقل شده كه این اقرار، روز عرفه انجام شده است.
🖌ب: مراد از عالم ذرّ، همان پیمان فطرت و تكوین مىباشد. یعنى هنگام خروج فرزندان آدم از صلب پدران به رحم مادران كه ذرّاتى بیش نیستند، خداوند فطرت توحیدى و حقّجویى را در سرشت آنها مىنهد و این سرّ الهى به صورت یك حسّ درونى در نهاد وفطرت همه، به ودیعت نهاده مىشود. همچنین در عقل و خردشان، خداباورى به صورت یك حقیقت خود آگاه نقش مىبندد. و لذا فطرت و خرد بشرى، بر ربوبیّت خداوند گواهى مىدهد.
🖌 در بعضى روایات كه از امام صادق علیه السلام دربارهى فطرت سؤال شده است، امام، فطرت را همان عالم ذرّ دانستهاند.
🖌 در برخى روایات، فطرت، اثر عالم ذرّ است نه خود آن، «ثبت المعرفة فى قلوبهم و نسوا الموقف»، بنابراین انسانها در زمان و موقفى اقرار كرده، ولى آن را فراموش كردهاند، و اثر آن اقرار همان فطرتى است كه گرایش دل به سوى اوست. به هرحال آیه، مورد گفتگوى متكلّمین، محدّثین و مفسّرین است، لذا ما علم آن را به اهلش كه همان راسخان در علم هستند، واگذار مىكنیم.
📚 تفسیر نمونه
كافى، ج۲، ج۱۳
تفسیر نورالثقلین
✔️ پيام ها
۱- تمام انسانها، فرزندان حضرت آدم علیه السلام هستند و خداوند از آنها بر ربوبیّت خود اقرار گرفته است. «و اذ اخذ ربّك من بنىآدم... ألست بربّكم»
۲- خداوند، توحید را در فطرت و سرشت انسانها قرار داده است. «أشهدهم على أنفسهم ألست بربّكم» هر انسانى به گونهاى ربوبیّت و وحدانیّت خداوند را دریافته و بر آن گواه است.
۳- خداوند، پس از آفرینش انسان، ربوبیّت خود را بر او آشكار كرد تا به هنگام لزوم گواهى دهد. «ألستُ بربّكم»
۴- میثاق فطرت و خداجویى، براى اتمام حجّت است. «أن تقولوا یوم القیامة»
۵ - در روز قیامت، ادّعاى غفلت از ربوبیّت خداوند، پذیرفته نیست. «انّا كنّا عن هذا غافلین» جهل و غفلت، عذر پذیرفته نز
#قرآن #تفسیر #سوره_اعراف آیه۱۷۳و۱۷۴
💟 أَوْ تَقُولُواْ إِنَّمَا أَشْرَكَ ءَابَآؤُنَا مِن قَبْلُ وَكُنَّا ذُرِّيَّةً مِّن بَعْدِهِمْ أَفَتُهْلِكُنَا بِمَا فَعَلَ الْمُبْطِلُونَ
وَكَذَ لِكَ نُفَصِّلُ الْأَيَتِ وَلَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ
💟 یا نگویید: پدران ما پیش از ما مشرك بودند و ما نیز فرزندانى از پس آنان بودیم (و ناچار راهشان را ادامه دادیم)؟ آیا ما را به خاطر عملكرد اهل باطل، مجازات و هلاك مىكنى؟
و ما این گونه آیات خویش را روشن بیان مىكنیم (تا بدانند نور توحید، از آغاز در سرشت آنان بوده است) و شاید آنان (به سوى خداوند و فطرت پاك توحیدى) بازگردند.
✍ نکته ها
🖌 اگر گواهى بر ربوبیّت در عالم ذرّ یا فطرت نبود، انسان در دنیا به راحتى خداپرست نمىشد و همواره از نیاكان خود تقلید مىكرد. «او تقولوا انّما اشرك آبائُنا...»
✔️ پيام ها
۱- فطرت خداشناسى در وجود انسان، براى اتمام حجّت از سوى خداوند است و چراغ فطرت، قدرت نور افشانى بر ظلمات محیط را دارد. «او تقولوا انّما اشرك...»
۲- جامعه و محیط، انسان را مجبور نمىكند. «أو تقولوا انّما أشرك آ
1_55598510.mp3
5.31M
🌿حدیث مبارک کسا
با صدای حاجی مهدی سلحشور
#لحظه_ناب_دعا
🌷 @Laylatolghadrnoo💦💧
🌾ک قصهی واقعی 🌱
🌾#درانتظار_فرج
سلام به ظهور زیباییها!
یک روز که نزد امام رضا علیه السلام رفته بودم از ایشان در مورد روزگار ظهور سؤال کردم که چه موقع حکومت اهل بیت علیهم السلام تشکیل خواهد شد؟ چه موقع، دنیا گمشدهی خود را که همان عدالت است باز خواهد یافت؟ کی گره از کار بشر باز و گشایشی پدیدار خواهد شد؟
امام رضا علیه السلام به من نگاهی کرد و فرمود:
"مگر نمیدانی اگر در انتظار فرج باشی، همین انتظار، برای تو، فرج است؟"
با شنیدن این سخن به فکر فرو رفتم، منظور امام از این سخن چه بود؟
شاید منظورشان این است که وقتی من با تمام وجودم منتظر آمدن امام زمان خویش هستم و برای آمدن او برنامهریزی میکنم، ناخودآگاه زندگی خود را به سمت وسویی میبرم که رنگ و بوی امام زمان علیه السلام را میدهد، این جاست که در زندگی من فرج و گشایش پیدا میشود.
ما در بارهی سخن امام رضا علیه السلام چه میاندیشیم؟
#حکایت #واقعی #انتظار #فرج
📗هر روز باقرآن #قرائت صفحه 105 قرآن
4_396596098996644947.mp3
450.6K
📗هر روز باقرآن #قرائت صفحه 105 قرآن/استاد منشاوی
🌸🍃بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحیم🌸🍃
🗓تقویم روز
🌷امروز دوشنبه:
💠 17 تیر ماه 1398 هجری شمسی
💠 5 ماه ذیقعده ۱۴۴۰ هجری قمری
💠 8 ژوئیه 2019سال میلادی
🌴ذکر امروز 100مرتبه :{یَاقَاضِیُ الحَاجات}
#حدیث_روز
{ اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلیٰ مُحَمِّدٍ وَّ آلِ مُحَمَّدٍ وَّ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ}
مناسبت ها:🍃
#گرامی داشت هفته کرامت
#آغاز هفته حج. .
🌴 @laylatolghadrnoor
#اِنَّ_حُسِین_مِصبَاحُِ_هُدی_و_سَفِینَةٌ_نَجَاة_
🌹🍃بدرستی که امام حسین علیه السلام چراغ هدایت و کشتی نجات هست برای شیعیان و دوستاران و کسانی که متوسل به بارگاه ملکوتیش شوند🌹🍃
و سلام علیکم بر محبان الحسین
صبحتان بخیرو نیک نامی
به دوشنبه خوش آمدید
روزی که حقا متعلق به حسنین علیه السلام هست/اسلام علیک یااباعبدالله
متوسل شوید وحاجت رواگردید #ان_شاءالله...
🍃🌹 @Laylatolghadrnoor