eitaa logo
فقه واحکام دفترنماینده مقام معظم رهبری دراستان مرکزی
2هزار دنبال‌کننده
2.7هزار عکس
1.1هزار ویدیو
235 فایل
❄️بِســــــــــمِ اللهِ الرَّحــمنِ الرَّحیـــــــم❄️ 🌿ترویج احکام تخصصی طبق نظرات امام خامنه ای (مدظله العالی) ومراجع عظام تقلید 🌿 🌿https://eitaa.com/leaderarak🌿 🌿پاسخگوی احکام شرعی،دفترنماینده مقام معظم رهبری 👇🌿🌸🌿 🌿@GomnamArak🌿
مشاهده در ایتا
دانلود
📚 خطاب به غیر خدا در نماز 💠 سؤال: آیا در می توان (الهی عظم بلا) را قرائت کرد؟ ✅ جواب: خواندن دعای مذکور تا جایی که خداست اشکال ندارد ولی مابقی که مخاطب غیر خدا می باشد جایز نیست و باعث بطلان می شود.
📚 خروج از محل اقامت ده روز 💠 سؤال: که می خواهد ده روز در شهری داشته باشد و در بین ده روز به اطراف آن شهر هم برود، آیا نماز او است یا ؟ ✅ جواب: اگر به مقدار کمتر از دارد، در صورتی که خروج او به گونه ای باشد که عرفا اقامت ده روز در آن شهر صدق کند اشکال ندارد، مثلا دو سه بار بخواهد برود و حداکثر تا نصف روز برگردد، می تواند کند و خروج او منافاتی با قصد اقامت ده روز ندارد، ولی قصد خارج شدن در یک دفعه به مدت 15 ساعت محل اشکال است.
📚 کیفیت محاسبه خمس سهام 💠 کیفیت محاسبه در صور ذیل، متفاوت است : ۱ـ سهامی که به خریده شده، دو صورت دارد: الف) با سال خریده شده: ✅ در این صورت در سررسید اول باید به قیمت روز، محاسبه و خمس آن پرداخت شود و در سررسید سال های بعد، اصل آن خمس ندارد ولی ارزش افزوده آن پس از کسر مقدار تورم، خمس دارد . ب) با پولی که متعلق خمس نیست ـ مثل هدیه، ارث، مهریه یا درآمدی که خمس آن پرداخت شده ـ خریده شده: ✅ در این صورت در سررسید هر سال خمسی، اصل آن خمس ندارد ولی ارزش افزوده آن، پس از کسر مقدار تورم، خمس دارد. ۲ـ سهامی که به قصد حفظ یا استفاده از سود سالیانه آن (نه به قصد تجارت) خریده شده، دو صورت دارد: الف) با سال خریده شده: ✅ در این صورت در سررسید سال خمسی، باید به قیمت روز محاسبه و آن پرداخت شود و در سال های بعد تا زمانی که فروخته نشده، خمس ندارد اما پس از فروش، ارزش افزوده آن (با کسر مقدار تورم) جزء درآمد سال فروش است که اگر تا پایان سال خمسی در امور زندگی مصرف نشود، خمس دارد. ب) با پولی که متعلق خمس نیست ـ مثل هدیه، ارث، مهریه یا درآمدی که خمس آن پرداخت شده ـ خریده شده: ✅ در این صورت تا زمانی که فروخته نشده، خمس ندارد اما پس از فروش، ارزش افزوده آن (با کسر مقدار تورم) جزء درآمد سال فروش است که اگر تا پایان سال خمسی در امور زندگی مصرف نشود، خمس دارد. ⁉️تذکر: موارد گذشته مربوط به اصل سهام است، اما سود سالیانه سهام اگر تا پایان سال خمسی در امور زندگی مصرف نشده باشد، در هر صورت خمس دارد.
📚 فراموش کردن تشهد 💠 سؤال: اگر در نماز چهار رکعتی در رکعت دوم بعد از سجده دوم برخیزد و متوجه شود که را نگفته چه وظیفه ای دارد؟ ✅ جواب: اگر پیش از رکعت سوم یادش بیاید، باید بنشیند و تشهد را بخواند و دوباره بایستد و آنچه باید در آن رکعت خوانده شود، بخواند و نماز را تمام کند و پس از نماز بخاطر ایستادن بی‌جا بنابر احتیاط مستحب دو بجا آورد. اما اگر در هنگامی که به رکوع رکعت سوم رفته یا بعد از آن یادش بیاید، باید نماز را تمام کند و بعد از ، برای تشهد فراموش شده دو سجده‌ سهو بجا آورد و احتیاط آن است که پیش از سجده‌ سهو، تشهدِ فراموش شده را قضا کند.
📚 گوش دادن به خوانندگی زن 💠 سؤال: آیا گوش دادن به صدای زنی که می کند، برای مرد نامحرم حرام است؟ ✅ جواب: از گوش دادن به آن که معمولا مفسده دارد، اجتناب شود.
📚 پوشیدن لباس نامناسب 💠 سؤال: آیا پوشیدن های تنگ وکوتاه یا پاره و مانتوهای جایز است؟ ✅ جواب: به طور کلی پوشیدن چیزی که از جهت رنگ یا شکل و یا نحوه پوشیدن باعث شود و موجب فساد و ارتکاب حرام گردد و همچنین هر آنچه که پوشش و لباس غیر مسلمانان محسوب می شوند به‌طوری که پوشیدن آن‌ها منجر به ترویج فرهنگ منحطّ غربی شود جایز نیست و تشخیص مصادیق آن به عهده مکلف است.
📚 پوشيدن لباس جنس مخالف 💠 سؤال: آیا زن می تواند یا مرد، بپوشد؟ ✅ جواب: اگر به (شبیه شدن) به جنس مخالف این کار را انجام دهد و حالت جنس مخالف را به خود بگیرد، جایز نیست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
📚 روزه مستحبی زن بدون اذن شوهر 💠 سؤال: آیا زن می تواند بدون بگیرد؟ ✅ جواب: بنابر احتیاط واجب زن نباید بدون اذن شوهر، روزۀ مستحبی بگیرد.
📚 صدقه دادن زن از اموال خودش 💠 سؤال: آیا زن بـرای دادن یا کمک به والدین از اموال خودش هم بایـد از اجازه بگیـرید؟ ✅ جواب: اگر با اموال خودش باشد، نیاز به نیست.
📚 وضو و نماز با وجود ناخن بلند 💠 سؤال: آیا گرفتن و خواندن با اشکال دارد؟ ✅ جواب: اگر ناخن بلند باشد، چنانچه زیر آن مقداری که از مقدار معمول بلندتر است عرفا جزء ظاهر محسوب شود باید موقع وضو و غسل، چرک زیر آن مقدار بر طرف شود و به زیر آن، آب برسد و همچنین برای در نماز، بنابر احتیاط واجب باید سر پا بر روی زمین قرار گیرد.
📚 قرارداد مضاربه 💠 سؤال: شرکتی هست که با توجه به ای که می بندد مبلغی مشخص به صورت ماهیانه در قبال پولی که می شود، پرداخت می کند و در سود و ضرر است، آیا این نوع سرمایه گذاری مشکل شرعی دارد یا خیر؟ ☑️ جواب: در قرارداد باید طرفین از سودهای به دست آمده از خرید و فروش، به صورت درصد تعیین شود ـ مثل پنجاه درصد یا هفتاد به سی درصد ـ بنا بر این تعیین مقدار معین از سود به صورت ماهیانه برای سرمایه گذار، صحیح نیست. اما برای پرداخت مبلغ معین در هر ماه، به یکی از دو روش می توان عمل کرد: اول: پس از تعیین درصد سهم هر طرف از سود، ماهانه مبلغی به عنوان به سرمایه گذار پرداخت شود و در پایان قرارداد بر اساس درصد تعیین شده در متن قرارداد، سهم هر یک از عامل و مالک، محاسبه یا مصالحه شود. دوم: ضمن قرارداد مضاربه شرط شود که مقدار معینی پول به صورت ماهیانه به سرمایه گذار - به عنوان شرط نه به عنوان سود مضاربه - بپردازد که این شرط با توافق برای تقسیم سود مضاربه، ارتباطی ندارد و سودها باید بر اساس توافق اولیه محاسبه یا شود.