احڪـ🔎ــام موسیقـــ🎶ـــی
✅ همه مراجع عظام تقلید: اگر گوشکردن به موسیقی، باعث علاقه پيداكردن به كار و ورزش باشد، اگر از نوع موسيقى حرام باشد، در هر صورت حرام است و این دلایل، باعث حلالشدن آن نمیشود.
📚 منابع: الاجوبةالاستفتائات رهبر معظم انقلاب، س ۱۱۴۳ و ۱۱۵۷ و ۱۱۴۷، استفتائات آیتالله مکارم، ج ۱، س ۵۲٠، دفتر آیات عظام: بهجت، نورى، سيستانى و امام، پرسمان احکام
🌺 دف زدن در جشن ها
🌷 سؤال: استفاده از #دف، در مجالس شادي زنانه (#مولودی ها و #جشن_عروسی و ...) چه حکمي دارد؟
🌸 جواب: اگر به گونه ای استفاده شود که انسان را از خداوند متعال و معنویات و فضایل اخلاقی دور کند و به سمت بی بندوباری، بیهودگی و گناه سوق دهد، حرام است، در هر صورت #استفاده_از_آلات_موسيقى در #مناسبتهاى_مذهبى شايسته مجالس اهل بيت (عليهم السلام) نيست، هر چند از نوع حلال باشد، بايد قداست و مقام اهل بيت(علهيم السلام) مراعات شود.
✉ فضله موش در برنج
📩 سؤال: اگر در برنج پخته شده #فضله_موش پیدا شود حکمش چیست وکسانی که از برنج خورده اند تکلیفشان چیست ؟
📨 جواب: برنج نجس و خوردن آن حرام است، در صورت سرایت نجاست، باید ظاهر بدن مثل دست و لبها و وسایل و ظروف را آب بکشد، ولی #تطهیر_داخل_دهان لازم نیست.
📚 فروش چک
📗سؤال: برای شرکتی کار کرده ام و شرکت بابت اجرت، #چک_مدت_دار داده است، آیا می توانم چک را #نقدی و به #مبلغ_کمتر به شخص یا شرکت دیگری بفروشم؟
📔 جواب: اشکال ندارد.
🔲نماز قضا
📝سؤال: کسی که #نماز_قضای زیادی دارد و #تعداد دقیق آنها را نمی تواند مشخص کند، چه وظیفهای دارد؟
♦جواب: هر مقدار نماز که #یقین دارد قضا شده است، باید بخواند و نسبت به مقدار مشکوک وظیفه ای ندارد، مثلا اگر می داند یک ماه نماز قضا شده است و احتمال می دهد بیشتر باشد، نسبت به مقدار بیشتر تکلیفی ندارد.
📚 عمل به استخاره
🗞 سؤال: آیا #عمل_به_استخاره، واجب است؟
🕋 جواب: واجب نیست، اما بهتر است خلاف آن عمل نشود.
🔲 حجاب نزد کودک ممیز
📝 سوال: آیا زن می تواند در حضور #پسر_بچه_ممیز (پسر بچه ای که خوب و بد را می فهمد) #بدون_روسری باشد؟
☑ جواب: احتیاط واجب آن است که زن بدن و موی خود را از پسری که بالغ نشده است ولی خوب و بد را می فهمد و به حدی رسیده که #نظر_شهوانی دارد، بپوشاند، #سن_تمییز، به تبع اختلاف اشخاص در استعداد و درک و هوش، مختلف است.
⚙ ماشین لباسشویی
سؤال: آيا لباس شستن با هر نوع #ماشين_لباسشویى خانگى، پاك كننده مى باشد يا خير؟
🔉 جواب: اگر داخل ماشین لباس شویی قبل از شستشو پاک باشد، در صورتی که پس از برطرف شدن عین نجاست، لباس یک بار با #آب_متصل_به_کر یا دو بار با آب قلیل شسته و به طور معمول آب آن گرفته شود، لباس پاک می شود.
📚 سلام دادن به امام حسین در نماز
💠 سؤال: آیا #سلام_دادن_به_امام حسین (علیه السلام) در #قنوت نماز اشکال دارد؟ و در صورتی که در نمازهای گذشته این کار را کرده باشد چه حکمی دارد؟
جواب: به طور کلی #خطاب_به_غیر_خداوند در نماز، موجب باطل شدن نماز می شود، البته اگر به خاطر جهل به حکم، نماز خود را با انجام این کار صحیح می دانسته، نمازهای گذشته قضا ندارد ولی بنا بر احتیاط واجب باید #سجده_سهو انجام دهد.
📚 تطهیر وسائل الکترونیکی
سوال:
1) آيا راهی غیر از شستن، برای پاک شدن #وسایل_الکترونیکی مانند #تلفن_همراه که نجس شده است، وجود دارد؟
2) اگر تلفن همراهی که #نجس شده، #هنگام_نماز، همراه مان باشد، نماز باطل است؟
جواب:
1) فقط با آب قابل تطهیر است.
2) نماز باطل نیست، مگر این که نمازگزار قبل از تمام شدن نماز بداند، #نجاست_تلفن_همراه با رطوبت به بدن یا لباس او رسیده است.
🕋 رعایت نکردن جهت قبله
سؤال: اگر در #نماز_جماعت مأمومین #جهت_قبله را کامل رعایت نکنند، آیا #اتصال به امام جماعت به واسطه آنان، صحیح است؟
جواب: با اطمینان به جهت قبله، #انحراف_از_قبله جایز نیست، ولی اگر انحراف از قبله کم باشد به گونهای که عرفاً رو به قبله محسوب شود، نماز صحیح است.
📚 روزه ی دانش آموزان
📘 سؤال: اگر #دانش_آموزی می تواند روزه بگیرد، ولی به خاطر این که امسال #امتحانات آخر سال، هم زمان با ماه رمضان است، نمی تواند هم درس بخواند هم روزه بگیرد، آیا می تواند چند روز از روزه هایش را #افطار کند؟
📜 جواب: باید روزه بگیرد و اگر بین روز #ادامه_روزه برای او مشقت بسیار زیاد داشت، می تواند افطار کند، البته می تواند به سفر برود و در سفر افطار کند.
📚 روزه ی کارگران
📘 سؤال: اینجانب #کارگر هستم و می توانم روزه بگیریم، ولی کار کردن در ماه رمضان و روزه گرفتن برایم بسیار مشکل است؛ به طوری که کارم را تحت تأثیر قرار می دهد و ممکن است به اخراجم منجر شود؛ لطفاً مرا راهنمایی کنید؟
📔 جواب: باید روزه بگیرید و هر گاه #ادامۀ_روزه مشقت بسیار زیاد داشت، می توانید روزه را افطار کنید و پس از ماه رمضان قضای آن را بگیرید.
📚 جايگزين کردن طلب با مظالم
💠 سوال: مبلغی از فقیری #طلب دارم، همان مبلغ را باید #رد_مظالم بدهم، اگر فقیر را (بدون اطلاع او) #ابراء* کنم وجوب رد مظالم از من برداشته می شود؟ اگر به او اطلاع دهم کفایت می کند؟
☑️ جواب: اگر به قصد رد مظالم وی را ابراء کنید، #بریء الذمه می شوید و اطلاع دادن هم لازم نیست.
* چشم پوشى وبخشش طلبكار از مال يا حق خود
🔷 مقدار مسافت شرعی
❓سوال: #مقدار_مسافت_شرعی که هشت فرسخ است، به کیلومتر چگونه محاسبه می شود؟
✅ جواب: مسافت شرعی حدود 41 کیلومتر است هر چند به صورت #رفت_و_برگشت باشد - در این صورت نباید رفت آن از 20.5 کیلومتر کمتر باشد.
🕋 اقتدا در تشهد
سؤال: آیا در #تشهّد_آخر_نماز میشود به جماعت محلق شد و #اقتدا_کرد؟
🕌 جواب: اگر موقعی برسد که امام مشغول خواندن تشهّد آخر نماز است، چنانچه بخواهد به ثواب جماعت برسد، تکبیر الاحرام بگوید و بنشیند و تشهّد را با امام بخواند ـ سلام را نگوید ـ صبر کند امام سلام نماز را بگوید، بعد بایستد و بدون آنکه دوباره نيت كند و تكبير بگويد، حمد و سوره را بخواند و آنرا ركعت اول نماز خود حساب كند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
احکـ🔎ــام پوشـــــــ🧥ـــــیدنــیهـــــ👖ــــــا
💢 پوشیدن لباس شهــــرت 👔
⁉️از نظر شرعی پوشیدن انواع لباسهای باستانی، سنتی، محلی و بعضاً لباسهای خاص چه حکمی دارد؟🧐
✅ پیشنهاد دانلود👌
احڪـ🔎ــام همسرانــ💕ــه
⁉️ اگر زن ذمهی شوهرش را از ادای مهریه بریء کند، میتواند مجدد درخواست مهریه کند؟🧐
✅ همه مراجع عظام تقلید: اگر زن، ذمهی شوهرش را ابراء کرد، دیگر نمیتواند به آن برگردد و مهریه را مطالبه کند.
📚 منابع: استفتائات مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
احکـ🔎ــام قبلــــــ🕋ـــــه
🔸 «وظیفهی فردی که قبله را اشتباه اطلاع داده»🧭
⁉️ چنانچه انسان بهاشتباه قبله را به مهمانهایش اشتباه بگوید و بعد از رفتن آنها بفهمد، تکلیف او چیست؟🧐
✅ آیت الله العظمی مکارم شیرازی: وظیفهای ندارد ولی درصورتیکه مقدار انحراف بیش از نود درجه بوده، احتیاط آن است که اطلاع دهد.
🌷 ارزش و مقام والاي حضرت زينب از حركت عظيم انساني و اسلامي او براساس تكليف الهي و تصميم گيري بر مبناي شناخت دقيق و صحيح موقعيتها ناشي مي شود لذا زناني كه فاطمه زهرا و زينب كبري عليهما سلام را الگوي خود قرارداده باشند بايد زندگي خويش را براساس فهم درست، هوشياري در درك موقعيتها، انتخاب بهترين كارها در حد فداكاري و پايداري در راه انجام تكليف الهي بنا نهند.
دیدار مقام معظم رهبری با پرستاران همزمان با ميلاد حضرت زينب
۲۲ /آبان/ ۱۳۷۰
💎 پاداش رسیدگی به بیمار
🔻رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
⬅️ مَن سَعی لِمَریضٍ فی حاجَةٍ قَضاها أولَم یَقضِها خَرَجَ مِن ذُنوبِهِ کَیَومٍ وَلَدَتْهُ اُمُّهُ
✍ هر کس برای بر آوردن نیاز بیماری بکوشد، چه آن را برآورده سازد و چه نسازد، مانند روزی که از مادرش زاده شد، از گناهانش پاک می شود.
📚منبع:کتاب من لایحضره الفقیه، ج ۴ ، ص ۱۶
💎پاداش صلوات بین (نماز) ظهر و عصر
عَنْ أَبِي بَصِيرٍ قَالَ: سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِاللَّهِ علیه السلام يَقُولُ: الصَّلَاةُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ- فِيمَا بَيْنَ الظُّهْرِ وَ الْعَصْرِ تَعْدِلُ سَبْعِينَ حَجَّة
حضرت امام صادق علیه السلام فرمود:
#صلوات بر محمّد و آل محمد بین نماز ظهر و عصر، معادل هفتاد حجّ است.
📚وسائلالشيعة، ج7، ص400
📚 مسئولیت پرستاران نسبت انجام فرائض دینی بیمار
💠 سؤال: بسیاری از پرستاران نسبت به ادای فرایض بیماران مراقبت کامل ندارند؛ مثلاً کمک به بیمار جهت وضو ساختن، تیمم و وضعیت نماز بیمار...، در صورتی که بیمار همراه نداشته و نیازمند کمک است، آیا پرستار یا کادر خدماتی بیمارستان مسئول نمی باشد؟
✅ جواب: کمک کردن در موارد ذکر شده که باعث می شود بیمار معذور از معذور بودن خارج شود بر دیگری لازم نیست؛ بلی خود مکلّف در صورت امکان بدون مشقّت، بایداز دیگران ولو پرستار، کمک بگیرد.
البته اگر قوانین و مقررات مربوطه در این زمینه تکلیفی را بر عهده پرستار گذاشته باشد، باید مطابق آن عمل شود.
💎 ازدواج؛ کارخانه تولید موحدین
🔻پیامبر اکرم صلياللهعليهوآلهسلم:
⬅️ ما يَمنَعُ المُؤمِنَ أن يَتَّخِذَ أهلاً؟! لَعَلَّ اللّهَ أن يَرزُقَهُ نَسَمَةً تُثقِلُ الأَرضَ بِلا إلهَ إلّا اللّهُ
✍ چه چيزى مانع مىشود كه انسان مؤمن، زن بگيرد؟! شايد خداوند به او فرزندانى روزى كند كه زمين را از «لا إله إلّا اللّه» سنگين كنند.
📚 من لا يحضره الفقيه: ج ۳، ص ۳۸۲، ح ۴۳۴۰