بارگاه سُجُد
بارگاهی بر فراز تپه سجد در منطقه #اقليم_التفاح وجود دارد که می گویند مربوط به فرزند حضرت بنیامین است.
در هنگام اشغال لبنان، صهیونیستها بر فراز این تپه استراتژیک قلعه نظامی مستحکمی ساخته بودند و به تمام مناطق اطراف مشرف بودند. عملیاتهای مقاومت علیه اشغالگران در این نقطه، بیش از سیصد شهید به همراه داشت. اولین عملیات مقاومت که فیلمبرداری شد، در این منطقه صورت گرفت.
هنگام فرار ارتش اشغالگر، مثل بقیه پایگاهها، این پایگاه را با مواد منفجره نابود کردند تا لبنانی ها نتوانند از آن استفاده کنند. اما به جهت اعتقاد یهودیان به این بارگاه، طوری مهندسی شد که صدمه ای به آن نرسد. البته برخی می گویند به خاطر انفجار، ساختمان باستانی این بارگاه دچار آسیب شد.
@LIBANIRAN
کاچی بعض هیچی
هرچند کاچی در ضرب المثل فارسی مظلوم واقع شده است، اما در لبنان آداب و رسوم خودش را دارد.
کاچی لبنانی که اسم آن #مغلي است، ترکیبی شبیه #کاچی ما دارد و اتفاقا موقع تولد نوزاد 👼 می پزند، اما نه برای تقویت مادر، بلکه برای پذیرایی از مهمانان!
مغلی که به معمای جوشانده است، در دیگ بزرگی قل می خورد و بعد آن را در کاسه های کوچک ریخته و روی آن را با گردو، کشمش، بادام، پسته و پودر نارگیل تزیین می کنند.
این خوراکی خوشمزه و مقوی عمدتا فقط برای مهمانانی که به دیدن نوزاد آمده اند پخته می شود و کلاس و محبوبیت خاصی دارد.
پختن این شیرینی مهارت زیادی می طلبد اما با وجود بسته های آماده، فقط کافی است بسته را در آب بریزید و بجوشانید.
@LIBANIRAN
#شیرینی_لبنانی
رفتار عجیب عربستان
اولین #کاروان #حجاج لبنانی عصر امروز چهارشنبه وارد #مدینه منوره شد.
وزارت حج عربستان با گل، خرما و عطر افشانی از آنان استقبال کرد.
استقبال امسال از حجاج آنقدر متفاوت است که جای شکی باقی نمیگذارد که عربستان در پی خرید آبروی از دست رفته است.
شیعیان لبنان سالهاست از بدرفتاری عربستان با آنها شکایت دارند و می گویند ما اجازه برگزاری مراسم دعا و توسل خصوصا کنار بقیع را نداریم اما ایرانی ها از حمایت دولت قدرتمند خود برخوردارند و فقط آنها اجازه برگزاری مراسم خاص دارند.
اختصاص دادن دورترین چادرها به لبنانی ها، قطع برق چادرها در اوج گرما برای جلوگیری از برگزاری دعا و استفاده از بلندگو، رها کردن فاضلاب زیر چادرهای زائران لبنانی، از جمله مشکلاتی است که در این سالها از حجاج لبنانی شنیده ام.
@LIBANIRAN
کلاش چانه دار
پیرمرد هنوز کلاشینکف خود را نگه داشته بود. با افتخار. آن زمان که #امام_موسی_صدر با کمک #شهید_چمران به سازماندهی جوانان مومن شیعه در لبنان مشغول شد، و #حرکت_امل را تاسیس کرد، هیچ حامی داخلی و خارجی نداشت. اعضای حرکت امل برخلاف دیگر احزاب که به افراد خود اسلحه و لباس و حقوق خوب می دادند، باید از جیب خودشان خرج می کردند و حق عضویتی ماهیانه به حرکت امل می پرداختند. آن زمان یک لیره برای خودش ارزش داشت. هر عضوی پنج لیره می پرداخت.
امام موسی صدر توانست از طریق تاجری لبنانی مقداری اسلحه وارد کند و این تفنگها را با قیمت تمام شده به جوانان حرکت امل فروختند. پیرمرد هنوز به خاطر دارد که ۶۵۰ لیره برای این تفنگ پول داده است. او از کسانی است که در طیبه و بنت جبیل و تپه شلعبون همراه شهید چمران با اشغالگران جنگید و اولین پیروزی نظامی پس از شکست های اعراب را رقم زد. این نسخه کلاشینکوف به ابوذقن یعنی چانه دار معروف بود و مخصوص بچه های حرکت امل بود.
@LIBANIRAN
زراعت و تجارت مرگ
اینها که می بینید گیاهی است که در لبنان به آن حشیشه می گویند. به نظرم ماری جوانا است. از آن مواد مخدر تهیه می کنند. در این صحرای وسیع که دولت کاری به آن و مردم آن ندارد، پر سودترین کار برای مردم فقیر و محروم، کاشت حشیش است.
غیر از حشیش، تبغ یا همان توتون هم کاشته می شود. گندم هم کاشته بودند که برخی زمینها برداشت انجام شده بود و برخی هنوز برداشت نکرده بودند و گندمزار طلایی زیبا، چشم را نوازش می داد.
@LIBANIRAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دانشجوی بچه دار
در روزگاری که به ما شرقی ها و خصوصا مسلمانها و خصوصا شیعیان، القا می کنند که بچه دار شدن، و ازدواج زود هنگام بد است، خودشان همسن شما که هستند اقلا دو بچه دارند.
فرزند خانم ربکا در جشن فارغ التحصیلی مادرش، مورد توجه حاضران قرار گرفت.
ننگ بر آنهایی که کاهش تعداد فرزندان را در این مملکت ترویج کردند و ننگ بزرگتر بر آنهایی که عامدانه و جاهلانه، اقتصاد را نابود کردند و جلوی ازدواج و خوشبختی جوانان ما را گرفتند.
@LIBANIRAN
#بچه #کودک #نوزاد #خانواده #فرزند #مادر #بچه_داری
ترور حسن خمینی در لبنان؟
برخی رسانه های لبنانی خبر کشته شدن حسن خمینی در اردوگاه فلسطینی عین الحلوه لبنان را منتشر کردند.
این رسانه های دست چندم در واقع خبر ترور جوانی را منتشر کردند که لقبش ابوحسن خمینی بود.
حسین علاء الدین جوانی فلسطینی است که در تظاهراتی که برای احقاق حقوق فلسطینیان در اردوگاه با مشارکت همه گروهها به راه افتاده بود شرکت کرد و توسط فرد ناشناسی مورد تیراندازی قرار گرفت و پس از انتقال به مراکز درمانی شهر صیدا از دنیا رفت.
@LIBANIRAN
استخر مردانه
هرچند استخر مردانه است اما خانمها هم به همراه خانواده می آیند و کنار آب می نشینند. خوراکی و #غذا می خورند، #قلیان می کشند و حواسشان به بچه شان هست.
قیمت ورودی گران نبود، از بزرگسال ۶/۶ دلار می گرفتند و از بچه نصف آن. قیمت ساندویچهایش هم ارزان بود. همه نوع، چهار هزار و پنج هزار بود که نسبت به بیرون، حدود دو #دلار تفاوت دارد.
اکثر استخرها همراه داشتن #خوراکی ممنوع است و فقط باید از خودشان خرید کنید. ورودی استخرهای شیک تر خصوصا در بیروت، ۱۰ تا ۵۰ دلار است و غذاها گرانتر از بیرون.
صاحب این #استخر در کویت کار میکرده و سرمایهای جمع کرده و در روستای خودش این استخر را تاسیس کرده است.
وقتی فهمید ایرانی هستم کلی گرم گرفت و از خاطراتش گفت و ارادتش به انقلاب و امام خمینی. چند کلمه ای هم فارسی یاد گرفته بود از تجار ایرانی الاصل کویت.
@LIBANIRAN
استخرها و مجتمع های تفریحی آبی مختلفی هم در لبنان هست که #مختلط هستند. این روزها بحث بر سر اینکه چرا برخی از آنها ورود #بانوان #بورکینی پوش (لباس شنای پوشیده) را ممنوع کرده اند در لبنان داغ است.
بانوی اول سوریه
اسماء اسد همسر رییس جمهور سوریه در مصاحبه ای تلوزیونی اعلام کرد بطور کامل بر بیماری سرطان پیروز شده است.
او که پس از بیماری برای اولین بار بدون پوشاندن سرش ظاهر می شد از مردمی که برایش آرزوی سلامتی کرده بودند تشکر کرد و گفت از صمیم قلب برای همه بیماران آرزوی سلامتی دارم. همینطور آرزوی امنیت و پیشرفت کشورمان سوریه را از خداوند دارم.
از ایشان پرسیدند چرا برای مداوا به خارج نرفتید، گفت معالجه فقط دوا نیست، طبیعی است که معالجه در کشور انجام بگیرد چرا که شفا دهنده روح و روان است.
او که در بیمارستان ارتش بستری بود از اینکه همراه مجروحان مبارزه در جبهه بستری بود ابراز افتخار کرد.
ریاست جمهوری سوریه آگوست سال گذشته اعلام کرده بود که اسماء دچار سرطان شده است.
کاربران سوریه و لبنان از این خبر استقبال کرده و شکلک های گل و قلب و جملات مثبت در قسمت نظرات درج کردند.
@LIBANIRAN
بیروت در آتش
دقیقا ۳۷ سال پیش در چنین روزی روزنامه السفیر تیتری زد که هنوز در خاطره لبنانی ها باقی است: بیروت می سوزد اما پرچم تسلیم بلند نمی کند.
شب قبل از آن نیروهای متجاوز ارتش صهیونیستی بشدت بیروت را بمباران کردند که به گزارش صدای لبنان بیش از ۲۵۰ کشته و ۶۷۰ مجروح بر جای گذاشت.
السفیر نوشت نیروهای مهاجم صدها ساختمان و هزاران منزل و ۹ بیمارستان را نابود کردند.
@LIBANIRAN
لبنان نه جمهوری اسلامی بود نه اصلا اسلامی بود، نه با امریکا مشکل داشت، مشکلش این بود که موشک نداشت.
جالب اینکه در آن سال دشمن نتوانست وارد مناطق شیعیان شود. چون #حرکت_امل یعنی مقاومت ملی لبنان که #امام_موسی_صدر با کمک #شهید_چمران تاسیس کرده بود جلویش ایستادند.
@LIBANIRAN
جزیره زیره
تصاویر زیبایی از #جزیره زیره در صیدا توسط حبیب درویش عکاس لبنانی منتشر شده که مورد توجه فضای مجازی لبنان قرار گرفت.
این جزیره که در فاصله بسیار کمی با ساحل قرار دارد در گرمای هوای تابستان مورد توجه اهالی صیدا و کسانی است که از افزایش قیمت استخرها به دریا روی آورده اند.
هزینه رفت و برگشت قایق تا این جزیره فقط 2 دلار است.
@LIBANIRAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جشنواره بنت جبیل و رقص ایتالیایی با سرود مقاومت
جشنواره ای در #بنت_جبیل که شهری مرکزی و مهم در جنوب #لبنان است برگزار شد.
این جشنواره با هدف تشویق مردم و توریستها برای خرید از مراکز خرید و فروشگاه های مختلف در بنت جبیل برگزار شده بود و هر مرکز خریدی جوایزی در نظر گرفته بود. شهرداری هم هدیه ویژه ای داشت که یک دستگاه خودرو بود.
نیروهای ایتالیایی یونیفل به همراه فرمانده خود در این جشن شرکت کردند و با #پاستا 🍝 و #پیتزا 🍕 از مردم پذیرایی نمودند.
جالب تر از همه، رقص این نیروها با سرودهای مقاومت بود.
احتمالا اگر آن را در حساب اینستاگرام خود آپلود کنند حذف شود! 😂
@LIBANIRAN
مهندس لبنانی فارغ التحصیل از ایران بیکار ماند
شرکت پپسی در لبنان نیاز به سه مهندس داشت با حقوق پایه ۳۰۰۰ دلار.
یکی از جوانان لبنانی که میشناسم، برای استخدام مراجعه کرد. البته پارتی هم داشت.
وی در ایران درس خوانده بود و مدرک خود را در وزارت علوم لبنان معادل سازی کرده بود و در آن مدرک اسم دانشگاه خارجی نوشته نمی شود. اما در رزومه خود اسم دانشگاه را مجبور بود بنویسد. اسم و مشخصات وی به دفتر مرکزی امریکا فرستاده شد که رد شد و اسم وی بلاک شد. دیگر در هیچ شرکت وابسته به آمریکا نمی تواند کار کند.
بعد می گویند ایران در لبنان دخالت می کند! آنها در استخدام یک شرکت خصوصی تحت لیسانس، دخالت دارند، در انتخاب وزرا، ریاست و معاونین بانک مرکزی، فرمانده ارتش، سفرا، انتخابات و سیاستگذاری دخالت دارند، بعد ایران را متهم به دخالت در امور لبنان می کنند.
@LIBANIRAN
تصویر تزیینی است.
با آهن قراضه ایران را تهدید می کنند
فعالان و نظامیان بازنشسته آمریکایی اعزام کشتی جنگی آمریکا به #خلیج_فارس را به سخره گرفتند.
کشتی uss fort McHenry که پنتاگون اعلام کرده به خلیج فارس ارسال می شود در سال 1983 وارد خدمت شده است.
تصاویر خروج این کشتی از بندر نظامی در آلمان برای رسیدن به دریای عمان و خلیج فارس و الحاق به ناوگان پنجم، نشان می دهد کشتی در حالت بدی قرار دارد.
برخی از کهنه سربازانی که بر روی این کشتی خدمت کرده بودند خواستار به راه اندازی پویشی برای جمع آوری پول خرید رنگ و ترمیم این کشتی شدند! 😂
این کشتی یکی از شناورهایی است که در ناوگروه کیرسارج قرار دارد و آمریکا آن را برای مقابله با تهدیدهای ایران علیه مصالح آمریکا در منطقه ارسال کرده است.
کشتی مک هنری یک کشتی تهاجمی آبی خاکی است که ۵۰۴ تکاور دریایی در خود جای داده و می تواند ۵ هاورکرافت یا ۳۶ قایق هجومی حمل کند.
@LIBANIRAN
ژاپن پیشرفته و موج گرما
گرمای شدید در ژاپن باعث مرگ ۵۷ نفر شد. رسانه های ژاپنی اعلام کردند ۲۰ هزار نفر در اثر گرمازدگی به بیمارستان فرستاده شدند.
بیشتر کشته شدگان سالمندان هستند که یا از هزینه برق کولر ترسیده اند و یا از ترس دردهای پس از باد کولر، آن را روشن نکرده اند.
سال پیش ۱۴۴ نفر در این کشور بر اثر گرمازدگی کشته شدند.
نتیجه۱: کشور ما هم دارد پیر می شود. با هر موج گرما و سرما، میانگین جمعیتمون بالا و پایین خواهد شد!
نتیجه۲: ژاپن آن کشور فضایی تخیلی، اونی نیست که رسانه های یهودی دنیا توی مخ شما میکنند.
@LIBANIRAN
صبح توی جاده منتظر تاکسی بودم
یک ماشین شخصی شاسی بلند ایستاد. همونطور که یک تکه نان دستش بود گفت کجا میری؟ گفتم صور. اشاره کرد بپر بالا. جوانی بود با تیپی نسبتا خوش و چشمانی با رنگ سبز روشن مات.
پرسید اهل کجایی؟ گفتم اهل اینجا نیستم. تازه اینجا اجاره کرده ام.
گفت خودت اهل کجایی؟ (در لبنان نمی شود مخفی کاری کرد یا چاخان گفت) گفتم ایران. گفت خب چرا نمیگی، اهلا و سهلا! عربی حرف زدنت که خیلی خوبه!
کارمند بانک بود. در آینده نزدیک می خواست ازدواج کند. پرسید این جزیره کایش که میگن چیه؟ گفتم کیش؟ خیلی خوبه حتما برو.
گفت ایران کشور خیلی بزرگ و قدرتمندی است. ایرانیها با پنبه سر می برند. اینهمه سال در تحریم و فشار و محاصره بودند اما راهشان را می روند و پیشرفت هم می کنند.
چون بانکی بود با خودم گفتم بگذار مقداری از سیستم پیشرفته بانکی ایران برایش بگویم. گفتم میدانی، در ایران برای باز کردن حساب پول نمی گیرند و خدمات ارزان است مثلا مبلغ بسیار اندکی برای صدور کارت بانکی می گیرند، اینترنت بانک و اپلیکیشن بانک مجانی است و ماهیانه دو سه دلار از حسابت کم نمی شود، می توانی از کارت خودت به کارت تمام افراد در بانکهای دیگر پول واریز کنی، از هر خودپردازی بدون کارمزد پول بگیری. گفت اینجا غیر ممکن است پول برای کسی بفرستی. باید حتما به شعبه مراجعه کنی و دلیل ارسال پول را هم توضیح دهی. (در لبنان تمام نقل و انتقالات بانکی مستقیما زیر نظر آمریکا است و هرکسی را بخواهند تحریم می کنند)
مرا در میدانی پیاده کرد و گفت از اینجا دیگر تاکسی هم نمی خواهد. پیاده برو.
@LIBANIRAN
هزینه های سفر به لبنان
پرواز مستقیم به #بیروت با #هواپیمایی #ماهان و #ایران_ایر انجام می شود که قیمت آن متغیر و رو به افزایش است و باید از آژانسهای هواپیمایی در ایران بپرسید. گفته می شود ماهان فقط چارتر دارد.
قیمت بلیط به زمان رزرو بستگی دارد. یعنی برای یکی دو روز دیگر بالای ۶ میلیون تومان و برای یک ماه بعد دو میلیون و هفتصد تومان است.
راه دیگر سفر به سوریه و سپس سفر زمینی به بیروت است. بلیط رفت و برگشت این پرواز هم بین ۳۳۰ و ۵۰۰ دلار است. ضمن اینکه برای بازگشت به #سوریه، باید از سفارت ایران در لبنان مجوز بگیرید.
کمترین قیمت هتل در بیروت برای هتلهای ۴ ستاره شبی ۳۰ دلار است که هتلهای معروف ۵ ستاره به شبی بالای ۲۰۰ دلار می رسد.
اگر صبحانه یک مناقیش و یک چای یا قهوه بگیرید حدودا ۲$ باید بپردازید. ناهار هم می توانید ساندویچ بگیرید که از فلافل ۲ هزاری تا ساندویچهای خوب با ۸ هزار لیره یعنی ۶$ قیمت آنها است. شام هم به همین نحو می توانید تهیه کنید.
هزینه یک کورس تاکسی در شهرهای بزرگ ۲۰۰۰ و ون ۱۰۰۰ لیره است. ون بین شهری از ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ متفاوت است. دربستی داخل شهر اقلا ۱۰ دلار و دربست برای یک روز کامل ۱۰۰$ است.
بلیط مناطق دیدنی و باستانی و تفریحی عموما از ۵ تا ۲۰ هزار لیره است.
با این حساب کف قیمت برای یک سفر ۵ روزه برای یک نفر در تصویر مشخص شده است. قطعا بالا رفتن تعداد افراد، باعث سر شکن شدن هزینه #هتل و حمل و نقل خواهد شد.
@LIBANIRAN
هر دلار، ۱۵۰۰ لیره لبنان است.
محکومیت تاجر لبنانی، واقعیت یا فشار سیاسی؟
وزارت عدلیه آمریکا اعلام کرد #قاسم_تاج_الدين تاجر لبنانی را به ۵ سال زندان و پرداخت ۵۰ میلیون دلار محکوم کرده است. او اعتراف کرده است به رابطه تجاری با شرکتهای آمریکایی ادامه داده است.
قاسم تاج الدین در ماه مه 2009 متهم شد که به حزب الله که از نظر آمریکا سازمانی تروریستی است کمک کرده است. در نتیجه از تجارت با شرکتهای آمریکایی منع شد اما او تلاش کرد تحریمها را دور بزند و رابطه کاری خود را ادامه داد. او در مارس 2017 هنگامی که وارد کازابلانکا در مغرب شد بنا به خواسته آمریکا، بدون حکم قضایی محلی از فرودگاه ربوده و به آمریکا منتقل شد.
جالب اینجاست که طبق اطلاعاتی که بدست آوردم وی به حزب الله کمک نمی کرده و برادر بزرگتر وی حسین حامی مالی حزب الله بوده است. ظاهرا چون دستشان به حسین نرسیده است قاسم را قربانی کرده اند. بیشتر به نظر می رسد این یک تروریسم اقتصادی برای کسب پول است. تاج الدین به کمک مالی به حزب الله اعتراف نکرده است و حکم وی تنها به خاطر تجارت با شرکتهای آمریکایی است.
@LIBANIRAN
رییس بانک مرکزی لبنان در رده بهترین بانکداران جهان
ریاض سلامه رییس بانک مرکزی لبنان برای چهارمین بار جزو بهترین روسای بانکهای جهان برگزیده شد.
در گزارش مجله اقتصادی گلوبال فایننس که از مهم ترین مجله های اقتصادی جهان است، ریاض سلامه از بین ۹۴ کشور درجه الف گرفت.
او پیش از این در سالهای ۲۰۱۱، ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ هم رتبه الف گرفته بود.
به همراه وی روسای بانک مرکزی استرالیا، کویت، مغرب، روسیه، کره جنوبی، ایسلند، هندوراس، مکزیک و تایوان درجه الف گرفتند.
طرفداران وی در لبنان هوش و دانش مدیریت مالی وی را عامل موفقیت او و ثبات پول ملی می دانند. اما مخالفانش با اشاره به حقوق ماهیانه ۴۰ میلیونی (۲۶۶۶۶$)، حمایت آمریکا از وی و اجرای دستورات و سیاستهای مورد نظر آمریکا را عامل آن می دانند.
البته سلامه در مصاحبه ای گفته بود تنها ۲۵ میلیون لیره (۱۶۶۶۶$) دریافت می کند و از تامین اجتماعی برخوردار نیست!
وی تاکید کرد لبنان بهترین کشور در اجرای تقاضاهای آمریکا در پرونده #تحریم ها است. همچنین گفت بانک مرکزی دخالتی در بدهی ۸۴ میلیارد دلاری کشور ندارد.
منتقدان معتقدند سیاستهای نادرست بانک مرکزی از جمله فروش اوراق قرضه به بانکهای خصوصی و پرداخت سود بالا به آنها از خزانه دولت، باعث مشکلات فراوان اقتصادی شده است.
@LIBANIRAN
وزیر پرچم 🇱🇧
در لبنان از قدیم الایام بحث تبلیغات و نصب پرچم و تصویر اهمیت زیادی داشته و بسیار پر رنگ است. وجود پرچم و تصاویر متعلق به آن حزب، به نوعی قدرتنمایی و مرزبندی در مناطق مختلف است که وجود خود در آن منطقه را نشان می دهند.
ممکن است حزب و جریانی از لحاظ مردمی پشتوانه زیادی نداشته باشد و با صرف هزینه زیاد پرچم و تصاویر زیادی نصب کند و حزبی با پشتوانه زیاد، کم خرج کند و پرچم کمتر نصب کند اما در نهایت، این مردم و تصاویر روی دیوار خانه های آنها و رای آنها در انتخابات است که میزان محبوبیت و پشتوانه مردمی یک حزب را نشان می دهد.
دوستی که جهت کار سالی چند بار به لبنان می آید تعبیر جالبی داشت، می گفت هر حزبی وزیر پرچم دارد که باید برای مناسبت های مختلف پرچم و تابلو و تصویر جدید نصب کند! 😂
توضیحات فوق برای توصیف حزب و دسته خاصی نیست و عمومی بوده و تصویر هم به عنوان نمونه آورده شده است.
در تصویر می بینید که در حال نصب پرچم #حرکت_امل در اتوبان جنوب هستند، قاعدتا به مناسبت سالگرد ربوده شدن #امام_موسی_صدر در ۳۱ آب (اوت) که مصادف است با ۹ شهریور.
@LIBANIRAN
نمک طبیعی اصل
برخلاف نمک های کارخانهای که به آنها ید اضافه می شود و ارزانترین نمک در سراسر دنیا است، نمک اصل طبیعی بسیار گران است.
چهار کیلو نمک معمولی ید دار تقریبا یک دلار است. اما دویست گرم نمک هیمالیا ۴/۵ دلار است یعنی کیلویی ۲۰ دلار.
برای همین است نمک های امروزی برخلاف توصیه های ائمه، به جای مفید بودن و جلوگیری از بیماریها، باعث بیماری و دستکاری فشار خون و غیره است.
در مورد نظریه توطئه #نمک که طرفداران #طب_اسلامی مطرح می کنند جالب است تحقیق کنید.
@LIBANIRAN
یکی از دوستان لبنانی دنیا دیده از وجود دهها نوع نمک در جهان خبر داد که هرکدام هم خاصیتی دارد. می گفت خودش هفت نوع نمک در منزل دارد.
چرا نمک شیمیایی تصفیه شده یددار باید به خورد مردم داده شود؟
#نمک_طبیعی #نمک_یددار
وقتی اعتماد پنچر نیست
دو روز پیش دیدم باد #چرخ خیلی کم است. #تایر قدیمی بود و از کناره ها ترک برداشته بود و نشتی داشت. رفتم تایرها رو عوض کنم، با خودم گفتم هر تایر بین ۳۰ تا ۳۵ دلار است. پس حدود ۲۰۰ هزار لیره خواهد شد.
پول برداشتم و رفتم یک تعمیرگاه متخصص تایر در دهکده که از تعمیرگاه های ما در تهران هم تمیزتر و شیک تر بود!
گفتم لاستیک چی داری؟ گفت ۱۲۰، ۱۵۰، ۲۰۰.
گفتم ۱۲۰ هزار؟ (یعنی ۱۲۰ هزار لیره برای چهار چرخ) کدوم بهتره؟ برای خودت چی میگذاری؟ میخام تا سه سال دیگه شما رو نبینم (برای پنچری و تعویض نیام)
گفت یه چیزی میگذارم که ضمانتشو میکنم. چرخها را باز کرد و برد شعبه روستای بعدی، چون دستگاه باز کردن چرخ و بالانس در این شعبه خراب بود.
تقریبا یکساعت طول داد تا برگشت و ماشین در این مدت بدون چرخ روی جک بود و بنده روی صندلی پلاستیکی صاحب مغازه!
چرخ ها را نصب کرد و کلی تعریف کرد از تایرها. گفتم چقدر شد؟ گفت ۲۰۰ دلار. (من دویست هزار داشتم و او صد هزار بیشتر می خواست).
گفتم من که پرسیدم قیمتها رو به دلار میگی یا لیره! گفت خودت گفتی تایر خوب میخاهی.
تایرها دانه ای ۵۰ دلار بود! هر دو به هم نگاه کردیم.
گفت خب حالا چه کنیم؟
گفتم خب میرم پولشو برات میارم.
حتی اسمم رو نپرسید، فقط گفت اهل این روستایی؟
گفتم نه تازه اینجا ساکن شدم. همین. نه چیزی گرو گرفت نه ضمانتی نه چیزی. همیشه همینطور است. اعتماد بالایی به هم دارند و البته پیدا کردن دزد و خلافکار هم بسیار راحت است.
@LIBANIRAN
instagram.com/p/B1IvWJ9ptke
LIBANIRAN
حزب الله پیروز دو میدان، پیروزی بازسازی، چرا و چگونه؟ در پست بعدی در کانال بخوانید
حزبالله پیروز دو میدان
امروز سالروز پایان جنگ تموز در سال 2006 است. شکست دشمن متجاوز و دست نیافتن به اهداف عملیات باعث شد آمریکا و سازمان ملل برای نجات رژیم متجاوز، نقاب صلح و آتش بس بزنند و با قطعنامه شورای امنیت، تلاش کنند حزب الله از مرزهای جنوبی دور نگهداشته شود.
آمریکا و رژیم صهیونیستی در پی شکست نظامی تلاش کردند با مهندسی اجتماعی و بهره گیری از خرابی های جنگ، مردم را علیه حزب الله بشورانند برای همین بود روز آخر جنگ مناطق مسکونی زیادی بمباران شد. به نظر آنها، خراب ماندن محله هایی که حزب الله و طرفدارانش در آنها زندگی می کردند، بهترین راه برای ایجاد نارضایتی و در بین مردم بود و بدین شکل کودتایی خاموش و مردمی علیه آن شکل می گرفت که می توانست به جای عملیات شکست خورده نظامی، بدون هزینه به نتیجه برسد.
اما با هوشمندی حزب الله این موضوع کاملا برعکس شد و کشورهای مختلف برای بازسازی لبنان هجوم آوردند. خلاصه داستان از این قرار بود که دبیرکل حزب الله یکی از مدیران خود را فراخواند و گفت باید ضاحیه و خرابی ها بازسازی شود. چقدر هزینه دارد؟ گفت اقلا ۳ میلیارد دلار فقط هزینه آوار برداری و تمیز کاری است. سید گفت من چند میلیون بیشتر ندارم، اینها را بگیر و برو شروع کن. بقیه اش را خدا می رساند.
حاجی رفت و هرچه امکانات مهندسی بود به میدان آورد، در حالیکه فقط هزینه دو سه روز کار را در اختیار داشت. آمریکا دید برخلاف نقشه، عملیات بازسازی و آواربرداری با چنان حجمی شروع شده که اگر اجازه بدهند ادامه یابد، برعکس باعث سربلندی و دستاورد جدید برای حزب الله می شود. به کشورهای عربی دستور داد همه به دولت لبنان پول بدهید تا دولت به بازسازی بپردازد. میلیاردها دلار سریعا به دولت لبنان کمک شد و در بازسازی ضاحیه و مناطق دیگر بکار رفت. اما هنوز بسیاری از مردم فکر می کنند ایران تمام هزینه بازسازی را داده است. هنر ایران و حزب الله تاسیس شرکتهای پر سود و بدون دزدی بود که با یک دهم هزینه، به راهسازی و بازسازی پرداختند. طبق اسناد دولت لبنان، و با آمار دقیق تک به تک خانه ها، قسمت عمده آنها با پول کشورهای دیگر ساخته شد. طبیعی است در مناطق شیعه نشین و ضاحیه، ساخت و ساز با هماهنگی و زیر نظر حزب الله انجام شد. اما پولش را کشورهای عربی دادند که به دستور آمریکا بود.
بدین گونه حزب الله علاوه بر دستاورد پیروزی در جنگ، دستاورد دومی هم بدست آورد که بازسازی مناطق تخریب شده بود.
@LIBANIRAN
libaniran.com/1398/05/23/reconstruction-victory