🔰کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی در فهرست 1001 کتابخانه دیدنی جهان
✅ کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی به انتخاب اتحادیه جهانی انجمنها و مؤسسههای کتابداری( IFLA) در فهرست 1001 کتابخانه دیدنی جهان قرار گرفت.
❇️ در سایت اتحادیه جهانی انجمنها و مؤسسههای کتابداریIFLA کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی در مشهد بزرگترین کتابخانه ایران است که در سال974 میلادی بوجود آمده و در سال1457 میلادی برای بهره برداری توسعه یافته است.
سایت پایگاه دادههای آموزشی آزاد (OEDB) در آمریکا کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، رتبه هفتم را در بین 20 کتابخانه معتبر که جهان را تغییر دادند، از آن خود کرد و ثبت سه اثر تاریخی و فرهنگی، حفاظت شده در کتابخانه مرکزی به عنوان میراث فرهنگی در حافظه جهانی یونسکو ثبت شده است در این سایت ذکر شده است.
برخی از ویژگیهای این کتابخانه مانند نگهداری ، حفاظت نسخههای خطی بسیار قدیمی ، آثار و اشیای موزهای که تاریخ برخی از آنها به بیش از هزار سال می رسد و هزاران دست نوشته نفیس از قرآن کریم و کتابهای چاپی قدیمی که در نوع خود بزرگترین مجموعه در جهان می باشد، دارا بودن گنجینه وسیع از کتابهای چاپی در موضوعات مختلف از قبیل علوم اسلامی و انسانی، ساختمان با شکوه و مجلل کتابخانه مرکزی که در نوع خود در تاریخ هنر اسلامی منحصر به فرد است.
این کتابخانه به عنوان قدیمیترین کتابخانه پیشرو در جهان میباشد که در حال حاضر در سطح وسیعی در حال فعالیت است. https://eitaa.com/libimamreza
کتاب صوتی " بانوی انقلاب، خدیجه ای دیگر"
(زندگینامه و خاطرات #خدیجه_ثقفی همسر امام خمینی(ره))
گردآورنده : علی ثقفی
بصورت خلاصه تهیه شده در ایران صدا
با صدای #بهروز_رضوی و #فاطمه_رکنی
#بانوی_انقلاب_خدیجه_ای_دیگر
#خدیجه_ثقفی
https://eitaa.com/libimamreza
📗#معرفی_کتاب📗
کتاب " بانوی انقلاب ، خدیجه ای دیگر" زندگینامه و خاطرات بانو خدیجی ثقفی همسر امام خمینی (ره) رهبرکبیر انقلاب است.
این کتاب شرح حالی است که بن مایه ی اصلی آن برگرفته از یادداشت های همسر امام (ره) می باشد. یادداشت هایی حاکی از قصه و غصه هایی که نشان می دهد ایشان چه شخصیتی داشته با چه اندیشه و آرزوهایی و چه شجاعت و چه تحمل والایی ، افزون بر این کتاب شامل روایت هایی شنیدنی است از زندگی با مردی که افزون بر رهبری بزرگ، همسر و پدری متفاوت بوده است.
تبعید ها ، مبارزه ها، ترس ها، پیروزی ها و شکست ها تا پیروزی انقلاب و در ادامه، از دست دادن فرزندان مجموعه روایت های مستندی است که می توان از آنها به عنوان اسناد تاریخی و اجتماعی از شکل گیری یک انقلاب مردمی نام برد. 👇🏽👇🏽👇🏽https://eitaa.com/libimamreza
🔰 کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، هفتمین کتابخانهای که جهان را تغییر داد
❇️کتابخانه سلطنتی آشور بانیپال (در بینالنهرین)، کتابخانه اسکندریه(در کشور مصر) و کتابخانه ویلا از پاپیری، به ترتیب در رتبههای یکم تا سومِ «کتابخانههایی که جهان را تغییر دادند» قرار دارند.
کتابخانه دانشگاهی نالاندا، بیتالحکمه بغداد ( متعلق به دوران شکوفایی تمدن اسلامی)، کتابخانه سلطنتی قسطنطنیه و کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، رتبههای چهارم تا هفتمِ این ردهبندی را به خود اختصاص دادهاند.
«کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی که مدیریت آن در مشهد قرار دارد، از سال 1457 میلادی با در اختیار داشتن بیش از یک میلیون جلد کتاب، بینش عمیق اسلامی، تاریخی، ریاضیات و سایر علوم را فراهم کرده است. با گذشت زمان، مجموعه این کتابخانه که شامل نسخههای خطی و قدیمی است، در 35 کتابخانه مختلف گسترش یافته و همگی زیر نظر یک مدیریت سازماندهی شده است».
گفتنی است که سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، علاوه بر کتابخانه مرکزی با 28 هزار و 800 متر مربع فضای فرهنگی ـ مطالعاتی، حدود چهار میلیون جلد کتاب چاپی، بیش از 88 هزار جلد کتاب خطی منحصر به فرد و حدود 50 هزار جلد کتاب چاپ سنگی، دارای 38کتابخانه وابسته در سطح کشور و 10 کتابخانه تخصصی است که در راستای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در مناطق پرجمعیت شهری، فعالیتهای گستردهای را انجام داده است؛ به طوری که بسیاری از پژوهشگران جهان از کتابخانههای آستان قدس رضوی به عنوان پایگاه علمی استفاده میکنند https://eitaa.com/libimamreza