🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره25492
🔵استاداصغرطاهرزاده
⁉️سلام
گلایه ای از شما دارم که چرا هر سوالی از قرآن و حدیث را فکر میکنید جوابی برای آن دارید؟! آیا جایی برای معصوم باقی گذاشته اید؟ همانها که میگویند عالم این کتاب فقط ما اهل بیت هستیم؟
شما فرموده اید که همه پیامبران نسل ابراهیم ع همه امام هستند...
این مطلب را ببینید :
وقتی حضرت ابراهیم(ع) در سن جوانی تبر را برداشت و بتها را شکست، و نمرود و علمای گمراه او را در آتش افکندند، خداوند سبحان و متعال بدون اینکه ابراهیم(ع) تقاضا کند او را پاداش داد به این صورت که انبیای پس از او را از نسلش قرار داد. سپس ابراهیم(ع) دعوت الهی خود را ادامه داد، و هنگامی که خداوند سبحان و متعال او را با کلماتی بیازمود و ابراهیم(ع) در امتحان و ابتلا پیروز شد، حق تعالی خطاب به او فرمود:
(إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا)
(من تو را پیشوای مردم گردانیدم).
جایگاه امامتِ الهی، جایگاهی بس رفیع است که همهی انبیا و فرستادگان به آن دست نیافتند. در اینجا ابراهیم(ع) از خداوند سبحان و متعال این تقاضا را درخواست نمود:
(وَمِن ذُرِّيَّتِي)
(و از فرزندان من؟)؛
یعنی آیا در پیامبرانی که پیشتر مرا به آنها بشارت دادهای نیز (امام) یافت میشود؟ حق تعالی میفرماید:
(لاَ يَنَالُ عَهْدِي الظَّالِمِينَ)
(عهد من ستمکاران را دربرنمیگیرد)؛
یعنی ستمکاران از پیامبران(ع) و ستم پیامبران مانند ستم سایرین نیست بلکه از جنس (حسنات الأبرار، سیّئات المقرّبین)(2) (کارهای نیک خوبان، گناه مقرّبان است) میباشد؛
یعنی عملکرد آنان به جهت یکسان نبودن میزان معرفت و شناختشان(ع)، همانندِ یکدیگر نیست. هر کدام از آنها(ع) خداوند سبحان را بر حسب میزان معرفت و شناختش عبادت میکند؛ بنابراین عبادت آنان با یکدیگر متفاوت میباشد. از همین رو به عنوان مثال سجدهی حضرت محمد(ص) از عبادت ثقلین (جن و انس) برتر است و یا ضربهای از علی(ع) با عبادت ثقلین (جن و انس) برابری میکند.(3)
و این تمایز میان آنها(ع) موضوعی است آشکار و حق تعالی از آن یاد کرده است:
(تِلْكَ ٱلرُّسُلُ فَضَّلْنَا بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ مِّنْهُم مَّن كَلَّمَ ٱللهُ وَرَفَعَ بَعْضَهُمْ دَرَجَتٍ وَءَاتَيْنَا عِيسَى ٱبْنَ مَرْيَمَ ٱلْبَيِّنَتِ وَأَيَّدْنَهُ بِرُوحِ ٱلْقُدُسِ وَلَوْ شَآءَ ٱللهُ مَا ٱقْتَتَلَ ٱلَّذِينَ مِن بَعْدِهِم مِّن بَعْدِ مَا جَآءَتْهُمُ ٱلْبَيِّنَتُ وَلَكِنِ ٱخْتَلَفُوْا فَمِنْهُم مَّنْ ءَامَنَ وَمِنْهُم مَّن كَفَرَ وَلَوْ شَآءَ ٱللهُ مَا ٱقْتَتَلُوْا وَلَكِنَّ ٱللهَ يَفْعَلُ مَا يُرِيدُ)(4)
(بعضی از اين فرستادگان را بر بعضی ديگر برتری داديم. خدا با بعضی سخن گفت و بعضی را به درجاتی برافراشت و به عيسی بن مريم معجزهها داديم و او را با روح القدس ياری کرديم و اگر خدا میخواست مردمی که پس از آنها بودند، پس از آنکه حجتها بر آنان آشکار شده بود، با يکديگر قتال نمیکردند؛ ولی آنان اختلاف کردند: پارهای مؤمن بودند و پارهای کافر شدند و اگر خدا میخواست با هم قتال نمیکردند؛ ولی خدا هر چه خواهد میکند).
بنابراین اگر یونس پیامبر(ع) و حضرت محمد(ص) به انجام یک کار مکلّف شوند، انجام دادن آن عمل توسط یونس(ع) به مانند انجام آن کار توسط حضرت محمد(ص) نیست و این کوتاهی یونس(ع) در انجام آن عمل نسبت به آنچه حضرت محمد(ص) انجام میدهد ظلمی است از سوی یونس(ع)؛ چرا که این کوتاهی، او را از دستیابی به جایگاه عظیمی که انسان برای رسیدن به آن سرشته شده است، بازمیدارد.
به این ترتیب مرتبهای از این نوع ستمکاری وجود دارد که انبیا و فرستادگان(ع) از نسل ابراهیم(ع) باید از آن گذر کنند تا به مرتبهی امامت نائل گردند و از همین رو حق تعالی میفرماید:
(لاَ يَنَالُ عَهْدِي الظَّالِمِينَ)
(پیمان من ستمکاران را دربرنگیرد)؛
یعنی ای ابراهیم! تمام پیامبران از نسل تو به مقام امامت نائل نمیشوند بلکه فقط کسانی از انبیا و فرستادگان از فرزندان تو به آن میرسند که از این ظلم گذر کنند و به این مرتبه ارتقا یابند:
(وَ أَلْقِ عَصاکَ فَلَمَّا رَآها تَهْتَزُّ کَأَنَّها جَانٌّ وَلَّي مُدْبِراً وَ لَمْ يُعَقِّبْ يا مُوسي لا تَخَفْ إِنِّي لا يَخافُ لَدَيَّ الْمُرْسَلُونَ * إِلاَّ مَنْ ظَلَمَ ثُمَّ بَدَّلَ حُسْناً بَعْدَ سُوءٍ فَإِنِّي غَفُورٌ رَحيمٌ)(5)
(عصايت را بيفکن. چون ديدش که همانند ماری میجنبد، گريزان بازگشت و به عقب ننگريست. ای موسی، مترس که فرستادگان نبايد در حضور من بترسند * مگر کسی که ستمی کرده باشد و سپس پس از بدکاری، نيکوکار شود؛ چرا که من آمرزندهی مهربانم).
حق تعالی در قرآن به برخی ائمه از نسل ابراهیم(ع) اشاره میفرماید:
از جملهی آنها حضرت موسی(ع) است. حق تعالی میفرماید:
(وَ اضْمُمْ يَدَکَ إِلي جَناحِکَ تَخْرُجْ بَيْضاءَ مِنْ غَيْرِ سُوءٍ آيَةً أُخْري)(6)
(دست خويش در ب
غل کن، بیهيچ عيبی، سفيد بيرون آيد، اين هم آيتی ديگر)؛
یعنی خالی از هر گونه ظلم و ستم. انسان با دست میگیرد و میدهد، و دست سفید به عدالت تمام و کمال انسان با مردم و با خداوند سبحان و متعال اشاره دارد. بنابراین موسی(ع) خودش را از ظلم و ستم در مرتبهای عالی، پاک و طاهر نموده است، همان طور که در این آیه اشاره میشود:
(إِلاَّ مَنْ ظَلَمَ ثُمَّ بَدَّلَ حُسْناً بَعْدَ سُوءٍ فَإِنِّي غَفُورٌ رَحيمٌ)(7)
(مگر کسی که ستمی کرده باشد و سپس پس از بدکاری، نيکوکار شود؛ چرا که من آمرزندهی مهربانم).
و از جملهی آنها حضرت عیسی(ع) است. حق تعالی از حضرت عیسی(ع) چنین خبر داده است:
(وَالسَّلَامُ عَلَيَّ يَوْمَ وُلِدتُّ وَيَوْمَ أَمُوتُ وَيَوْمَ أُبْعَثُ حَيًّا)(8)
(سلام بر من، روزی که زاده شدم و روزی که میميرم و روزی که ديگر بار زنده برانگيخته میشوم)؛
یعنی عیسی(ع) به جایگاه امامت دست یافته است، و او به خودش و مردم امان میبخشد.
و خداوند متعال به کسانی از آنها که به مرتبهی امامت دست نیافتند اشاره کرده است؛ مانند حضرت یحیی(ع).
حق تعالی میفرماید:
(وَسَلَامٌ عَلَيْهِ يَوْمَ وُلِدَ وَيَوْمَ يَمُوتُ وَيَوْمَ يُبْعَثُ حَيًّا)(9)
(سلام بر او، روزی که زاده شد و روزی که میميرد و روزی که ديگر بار زنده برانگيخته میشود)؛
یعنی او به جایگاه امامت دست نیافته تا به مردم و خودش امان بخشد، بلکه او فقط راه را برای حضرت عیسی(ع) آماده و مردم را به سوی او راهنمایی نمود.
اما این سخن برخی که میگویند حضرت ابراهیم(ع) نگران فرزندان خود بود، اگر مقصودشان این است که آن حضرت(ع) امامت را برای آنها(ع) میخواسته، اینچنین نیست؛ چرا که ابراهیم(ع) نه بر دنیا حریص بود و نه بر آخرت، بلکه فقط بر رضایت خداوند سبحان و متعال حرص داشت، و دعای پیامبران و حضرت ابراهیم(ع) برای فرزندانشان، فقط برای فرزندان صالحشان بوده آن هم پس از آگاهی یافتن از صلاحیت آنها. پیش از ابراهیم(ع)، نوح (ع) بود که پس از آنکه خداوند پسرش را لعنت نمود و پس از آنکه دانست او از راه راست منحرف شده و از اهل آتش است، او هم فرزندش را لعنت کرد.
این چنین نبوده که حضرت ابراهیم (ع) یا پیامبران(ع) نگران فرزندان خود باشند به این جهت که آنها فرزندانشان میباشند که اگر چنین بود، آنها گرفتار درجهی بالایی از خودپسندی و انحراف از صراط مستقیم میبودند (که هرگز چنین نمیباشد!) و حال آنکه آنها برترین خلق خدا میباشند. حضرت ابراهیم و پیامبران(ع) فقط نگرانیِ فرزندان صالح خود را در دل داشتند؛ چرا که از صلاح آنها باخبر بودند و میدانستند که این فرزندان صالح، جانشینان آنها در دعوت به سوی خداوند سبحان و متعال و کشیدن بار رنج و سختی و آزار از سوی مردم در راه گسترش توحید و کلمهی خداوند سبحان و متعال در زمینش خواهند بود.
بنابراین ابراهیم(ع) و انبیا(ع) نگران فرزندان صالح خود بودند؛ چرا که آنها اولیای خداوند سبحان بودند و نه از این رو که فرزندانشان میباشند. بین این دو تفاوتی بسیار زیاد وجود دارد؛ مانند تفاوت میان حبّ خدای سبحان و حبّ دنیا در قلب نیکوکار و بدکردار.
منابع:
1- بقره: 124.
2- جواهر السنیة حر عاملی: ص 83.
3- پیامبر(ص) میفرماید: (ضربت علی بر عمرو در روز خندق با عبادت جن و انس برابری میکند). عوالی اللئالی ابن ابی جمهور: ج 4 ص 86.
4- بقره: 253.
5- نمل: 10 - 11.
6- طه: 22.
7- نمل: 10 - 11.
8- مریم: 33.
9- مریم: 15.
این گفتاری بود از وصی و فرستاده امام زمان،احمدالحسن
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: نمیدانم چرا شما با این سطحینگری و شخصپرستیهایتان به اندازهی یک انسان عادی هم تفکر را از دست دادهاید و به جوابی که بنده بر مبنایِ نگاه مفسرین بزرگ با مخاطب در میان گذاشتهام، و تازه آدرس هم جهت بحثِ مفصلتر دادهام؛ نمیتوانید بیندیشید. مگر نمیبینید در جواب گفته شده است: «تمام پیامبرانِ نسل حضرت ابراهیم«علیهالسلام»، امام هستند»، یعنی پس آنهایی که ظالماند را، شامل نمیشود. به جوابی که داده شده بیشتر دقت کنید و از نقصِ فهمِ اندیشههای دیگران، خود را برهانید که البته هیچوقت امیدی به نجات چنین فرقههایی نبوده و نیست
🌐http://lobolmizan.ir/quest/25492
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره25493
💠حضرت مهدی«عجلاللّهتعالیفرجه» ، برای همهی موجودات واسطهی فیض الهی هستند
🔵استاداصغرطاهرزاده
⁉️سلام علیکم/در جایی فرمودید نحوه ی ارتباط خدا با انسان از طریق امام معصوم امام زمان است چون ما انسانیم و ظهور خدا از طریق انسان کامله با ما فقط هست/از این جهت موجودات و مراتب آنها و هدفی که در حد ظرفیت آنها معرفی شده است ارتباط خدا با آنها چگونه است؟اصلا هدف خلقت آنها چیست؟و بعد مرگ چه میشوند؟
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: وقتی حضرت مهدی«عجلاللّهتعالیفرجه» واسطهی فیض باشند، برای همهی موجودات واسطهی فیض الهی هستند و مناسب ظرفیت هر موجودی، آن موجود را از الطاف الهی برخوردار میکنند به همان جهت آن آهو به محضر مولایمان که مولای آن آهو نیز هست، به سراغ حضرت رضا«علیهالسلام» میرود. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/25493
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره25494
💠دست در کار و دل با یار
🔵استاداصغرطاهرزاده
⁉️سلام علیکم .خدا قوت
یک مدت دغدغه ای دارم که مدتیه درگیرش هستم .لطفا راهنمایی کنید
با توجه به خصوصیت و قدرت نفس بر اینکه همزمان در یک لحظه هم میبیند و هم میشنود و هم مینویسد و هم فکر میکند و هم حرف میزنیم و شاید پای خود را هم تکان دهیم، ودر تمام این امور نفس بطور کامل و تمام حضور دارد آیا میتوان گفت همزمان 2کار را با حضور و توجه انجام داد ...مثلا ما خانمها(به علت کمبود وقت)آیا همزمان میشود با کارهای خانه (ظرف شستن و سبزی پاک کردن و جارو کردن که برای نفس ملکه شده،) به صوتهای شما و دیگر بزرگان در باب معرفت نفس گوش کرد ؟یا این باعث عدم حضور و توجه میشود و باعث عدم توحد میگردد...
چگونه است که بزرگانی در حین انجام کاری ،نماز نافله و یا مستحبات دیگری (ذکر و صلوات)انجام میدادند و مصداق لا یشغله فعل عن فعل میشدند ..
چگونه میتوان به این مقام لایشغله ...رسید؟؟
لطفا بطور واضح برایم روشن کنید که سخت درگیرم ...
حلال کنید.خدا خیرتان دهد
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: به توحید فکر کنید که جامع همهی اسماء است در عینِ یگانگی. هر اندازه انسان توجه توحیدی خود را با عبور از تعلقات دنیایی رشد دهد، کاری او را از کاری باز نمیدارد زیرا همهی کارها را در وَجهِ توحیدی خود میبیند یعنی دستش در کار، و دلش با یار است. کافی است شما در عین مثلاً ظرفشویی دلتان را در بستر توحید محفوظ بدارید، آنوقت میتوانید به آن صوتها هم گوش فرا دهید. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/25494
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره25495
💠در موضوع معرفت نفس
🔵استاداصغرطاهرزاده
⁉️سلام استاد - شبتون بخير
استاد بنده كتب انسان شناسي شما (٦جلد) و معرفت النفس علامه حسن زاده و انسان از آغاز تا انجام علامه جوادي و انسان شناسي در قرآن علامه مصباح خوندم
هنوز هم خيلي سوال دارم ... راجع به نفس و روح - نظر ابن سينا و ملاصدرا
اگر امكانش هست لطف كنين سير مطالعاتي پيشرفته تري معرفي كنين
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: فکر میکنم بعد از مطالعهی کتاب «خویشتن پنهان» و مطالعهی کتاب «معاد» همراه با 75 جلسهی صوتی آن در این مورد آنچه باید بدانید، را یافتهاید. خواستید هم سری به کتاب «معرفتِ نفس و حشر» بزنید، ولی بیش از این وسواس به خود راه ندهید. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/25495
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
◼️سالروز شهادت امام عسکری علیه السلام تسلیت باد
✅قالَ الإمامُ الْحَسَنِ الْعَسْکَری – علیه السلام –:
🔺خَصْلَتانِ لَیْسَ فَوْقَهُما شَیءٌ: الاْیمانُ بِاللهِ، وَنَفْعُ الاْخْوانِ.
🔺«تحف العقول، ص. ۴۸۹»
✅دو خصلت و حالتی که والاتر از آن دو چیز نمیباشد عبارتند از: ایمان و اعتقاد به خداوند، نفع رساندن به دوستان و آشنایان
کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
آدرس اینستاگرام
🌐https://www.instagram.com/asghar.taherzadeh
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره25496
💠سری به جزوهی «شهید حججی، وجدانِ تاریخی ما» بزنید. آیا «بودنی» که ما به دنبال آن هستیم، در این زمانه آن «بودن» نیست؟
🔵استاداصغرطاهرزاده
⁉️با سلام استاد عزیز: مطالبی هست نمیدونم درست فهمیدم یا نه ولی وظیفم دونستم با شما در میان گذارم. چند روز پیش دوستان جایی را برای جلسه عرفان و اینها به بنده پیشنهاد کردن جلسه زنانه بود، خانم اون هم زن بودن وقتی وارد شدم خانم طوری عرفان می گفت اصلا کف کردم. حاج آقا این جلسه را و مطالب اینطوری را از آقای شوشتری بیشتر شنیدم مطالبی راجع به علم اعداد کلمه هو و مظهر اسما الهی شدن، حاج اقا اصلا وقتی نشستم تو جلسه باران معارف بود که می بارید. بنده از بچه های جانبازانم و اگه خدا توفیق بده از سادات، حاج آقا بنده تا حدودی با روحیات خانواده شهدا اینا آگاهی دارم ولی یه چیز رو نمی فهمم چه تو خودم چه اونه و اینکه حساسم یا لطیف فقط میدونم هیچ جا بند نمیشم. الا جلسات اینها اینقدر مطالب سطح بالا را آسون و مطابق فطرت میگن وقتی نشستم تو جلسشون انگار آروم گرفتم. حاج آقا از طرفی تشنه این سطح از معرفتم از طرفی نیست ولی مشکل جلسه این بود گمانم اینها به گروه شیرازی وصل بودن نمیدونم حس می کنم نفوذ زیادی در میان هست. آخه این سطح بالای معرفت و علوم من جز جلسات خصوصی استاد شوشتر خبر ندارم. جایی بوده باشه حاج آقا اکثرشونم حوزوی اند اصلا بچه هاشون از کوچیکی مدرسه خیلی نمیرن مسئله جالب اینه اکثر خانواده شهدا و اینها یا اصلا نتونستن سلوک به آن عبارتی که شما در کتاب سلوک ذیل شخصیت امام ازش گفتین راه پیدا کنن یا براشون شرایط آماده شه. یعنی یه جورایی به نظرم بسته شدن و هر کدوم هم ارومن وارد اجتماع برای اون نوع سلوک شدن شرایطش تو این نوع جلسه به نظرم فراهم شده حالا یا علتش حساس بودنه یا لطافت نمیدونم شایدم ساختاریه گفتم باهاتون در میون بگذارم البته اینها به گفته یه سری دوستان میگفتن داریم روشون کار می کنیم شیرازیها را میگم ولی به نظرم اینها تا به شبکه امام حسین وصلن فقط نفوذ را زیاد میکنن نمیدونم حاج آقا اگر خاستید نام و مکان جلسه و اینها را هم حاضرم بگم ولی فکر کنم یه چیز رو اینها خیلی دوست دارن از رهبری بشنون اینکه زن دوم چیز بدی هست حاج آقا اینم زنهاشون اینطورن. حاج آقا لطفا در خصوصی پاسخ بدید اگر صلاح دونستید.
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: زیاد متوجهی موضوع نشدم. به این فکر کنید که اگر در این زمان، مرحوم آیت اللّه قاضی طباطبایی هم بودند؛ حسرت راهی که خداوند در مقابل شهید چمرانها و شهید خرازیها گذاشتند، میخوردند به جهت راهی که حضرت امام در مقابل ما گشودند که شهیدان ما «ره صدساله را یکشبه طی کردند». سری به جزوهی «شهید حججی، وجدانِ تاریخی ما» بزنید. آیا «بودنی» که ما به دنبال آن هستیم، در این زمانه آن «بودن» نیست؟ چرا هنوز به نحوهی بودنی مشغولیم که دورهی آن گذشته است؟ موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/25496
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره25497
💠هیچکس با دلایل عقلی و کلامی مؤمن نشد.
🔵استاداصغرطاهرزاده
⁉️بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علکیم استاد: ان شاءلله که سلامت باشید.
بنده، در یک کانون تربیتی در مسجد الکوثر تهران، با تعدادی نوجوان ۱۶ ساله به عنوان مربی ارتباط دارم. نزدیک به ۶ سال است که این نوجوانان، در کانون الکوثر با معارف دین مبین اسلام و اهل بیت علیهم السلام آشنا می شوند. این نوجوانان، تعدادی از کتاب های سطح یک بینش مطهر (آثار استاد مطهری) را مطالعه نموده اند. با قرائت و ترجمه ی قرآن آشنا شده اند. همچنین نزدیک به سه سال است که با احکام عبادی آشنا می شوند. در حال حاضر، سطح معرفتی نسبتا خوبی در این گروه که اعضای آن اکنون در پایه ی دهم متوسطه مشغول به تحصیل هستند، وجود دارد. در مورد مباحث اعتقادی، تا کنون کتابی به صورت مستقل مطالعه نکرده اند. اما به صورت ضمنی در آثار شهید مطهری، به برخی مباحث پرداخته شده است. همچنین به سوالات این نوجوانان در مورد عقاید، پاسخ هایی داده شده است. تا کنون سعی شده است که معرفت این عزیزان نسبت به عقاید اسلام، به صورت درونی برای آن ها شکل بگیرد و بتوانند توحید و معاد را به صورت جوشش درونی درک کنند. برای امسال، قصد داشتیم کتابی مانند کتاب ۴۰ درس اعتقادی آقای اصغر قائمی را با این نوجوانان مطالعه و مباحثه کنیم. به نظر شما، آیا لازم است با این شرایط و در این رده ی سنی، این عزیزان به صورت کلامی هم با عقاید اسلامی آشنا شوند؟ اگر لازم هست، لطف بفرمایید و منبع و یا منابعی متناسب معرفی بفرمایید. اگر هم لازم نیست، لطف بفرمایید و راهنمایی کنید که در ادامه چگونه عقاید اسلامی برای این نوجوانان تبیین شود مفید تر خواهد بود. باتشکر از شما
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: فکر میکنم کتابهایی مثل «جوان و انتخاب بزرگ» و «چه نیازی به نبی؟» آنها را در حالتی از احساسِ حضوری قرار دهد که بتوانند ماورای باورهای عقلی و استدلالی با خود زندگی کنند. آری! بعداً اگر شبههای برایشان پیش آمد، بد نیست به استدلالهای کلامی رجوع نمایند. ولی هیچکس با دلایل عقلی و کلامی مؤمن نشد. ولی برای دفاع از ایمانش، استدلالهای کلامی بهکارش میآید. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/25497
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره25498
🔵استاداصغرطاهرزاده
⁉️ با سلام و احترام:
استاد گرامی اگر بهشت تجسم اعمال نیک و جهنم تجسم اعمال زشت انسان است اعراف تجسم چیست؟ با تشکر و التماس دعا
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: اعراف، شرایطِ روشنشدنِ شخصیت هرکس است تا بالاخره معلوم شود در چه جایگاهی است. که البته این اعراف غیر از اعرافی است که در قرآن داریم: «وَ عَلَى الْأَعْرافِ رِجالٌ» که آن مربوط به اولیاء معصوم میباشد. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/25498
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره25499
🔵استاداصغرطاهرزاده
⁉️ سلام استاد جان: ببخشید میشه در مورد نقشی که انسانها باید ایفا کنند اینطور گفته بشه که همون طور که نبی حقیقتا نبی هست، هر انسانی هم باید توی این دنیا اون وظیفه ای رو بر عهده بگیره که عین ثابته اش منطبق بر اونه. مثلا هر کسی نباید معلم بشه. درسته؟ اگر خیر، پس وظایف چجوری مشخص باید بشن برای هرکس؟
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: هرکس خودش با خودش باید نوع زندگیاش در بستر همین دنیا و با شرایطی که برایش پیش میآید، معلوم کند
🌐http://lobolmizan.ir/quest/25499
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره25501
💠تا چشماندازی بس متعالی در مقابل ما گشوده شود
🔵استاداصغرطاهرزاده
⁉️ سلام: استاد من یه دوستی دارم. ایشون اهل کار تربیتی و معرفتی بود. مباحث شما و آقای علی صفایی رو پیگیر بود. الان یه مدته که شدیدا دچار رکود و خمودگی شده. هیچ کاری نمیتونه انجام بده. دانشجوی ارشده و با اینکه همه ی ورودیاشون میخوان دفاع کنن ایشون حتی موضوع هم انتخاب نکرده. میگن هیچ انگیزه و انرژی و حوصله ای برای انجام هیچ کاری ندارم. حتی امسال اربعین هم اومد کربلا ولی هنوز حالش بده. چیکار باید کرد؟
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: بد نیست به بحث «حضور اربعینی و اصیلترین بودن» که بر روی بنرِ سایت هست فکر کنید تا چشماندازی بس متعالی در مقابل ما گشوده شود و در دلِ آن وظایفمان را انجام دهیم. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/25501
🔻کانال لب المیزان
📱 @lobolmizan
🔻کانال صدای لب المیزان
📱 @sound_lobolmizan
🌸 #پرسش_و_پاسخ
💠سوال شماره25502
💠نه، مقام معظم رهبری باب اللّه نیست ولی...
🔵استاداصغرطاهرزاده
⁉️ سلام علیکم استاد عزیز: با عرض پوزش ترجیحا بدون مقدمه وارد اصل مطلب میشوم خدمت شما عارضم من امام خمینی را قبول دارم ولی منتقدشان هستم و همچنین آیت الله خامنه ای را هم قبول دارم ولی به بعضی از رفتارهای ایشان نقد جدی دارم و شاید هم خلاف امرشان رفتار کنم و جسارتا شما را هم قبول دارم و بسیار به شما ارداتمندم و عشق می ورزم اما منتقد شما نیز هستم آیا این به منزله انحراف من هستش؟ و دیگر شما مرا نمی پذیرید؟ و یا کلا من از خط انقلاب اسلامی و اهدافش خارج شدم؟ آیا فقها معصوم هستند؟ ایا ایت الله مکارم شیرازی یا ایت الله نوری و غیره با آن فقاهت خطا ندارند؟ آیا آیت الله جوادی آملی از حدتعادل گاهی سخنانش خارج نشده است؟ ( فرمایش صریح شما در خصوص از تعادل خارج شدن سخن آیت الله جوادی در خصوص رحلت اقای رفسنجانی — بخاطر خلاصه کردن موضوع را بیان نمی کنم) و بسیاری از فقهای ما - پس عقل و تفکر من در انتخاب راه چه نقشی دارد؟ هرچند اطاعت از فقها را در جای خویش لازم می بینم و قطعا اطاعت می کنم آیا در تاریخ و راویات نداریم شخصی با امام صادق (ع) جهت سفری مشورت کردند و امام ایشان را نهی کردند ولی آن شخص به سفر رفت هر چند از لحاظ معنوی ضرر کردند اما آیا رفتار آن شخص به منزله این بود که از خط امام صادق (ع) خارج شده است؟ اصلاً فقیهان به کنار فرض که دوران امام علی (ع) است و ایشان مالک اشتر را منصوب فرموده است مگر در خود نهجالبلاغه در نامه به مردم مصر پس از کلی تعریف و تمجید و تأیید مالک تذکر ندادهاند که بهشرطی اطاعتش کنید که مطابق حق فرمان دهد؟
چرا فکر میکنید مردم امکان شناخت حق را ندارند و باید هرچه ولی فقیه گفت را بپذیرند حال آنکه حتی امام علی (ع) چنین رابطهای میان خود و مردم قائل نبود؟
این توجیهاتی که دربارهٔ عدم امکان اشتباه رهبری در برخی افکار وجود دارد براستی تفاوت چندانی با نظریهٔ باب شیخ احمد احسایی که از دلش بابیت و بهاییت درآمد ندارد با این تفاوت که این بار باب مفروض، فقها و مشخصاً ولی فقیه است و با این طبقهٔ اجتماعی سر دشمنی ندارد که هیچ دوست توجیهگر هم هست! شاید اگر شیخ احمد و شاگردانش هم بهجای مقابله با فقیهان، تأییدشان میکردند و میگفتند باب یکی از فقیهان زمان است که از همه عالمتر و عادلتر و شجاعتر است کارشان به سرکوب و اعدام و تبعید نمیکشید! خیلی تصادفی صحبت شما را درخصوص خارج شدن جناب احمدی نژاد از خط ولایت را شنیدم با وجود اینکه به برخی از رفتارهای ایشان منتقدم با این حال ایشون را ولایی تر از دولت موجود و بقیه دولتها می دانم و صد البته مردمی تر اما این به این معنا نیست که بطور مطلق قبولش دارم و برخلاف نظر شما رفتار ایشون را درخصوص انتخابات ۹۶ خلاف ولایت نمی دانم ایشون صرفا مشورت کردند همانطور که هر انسانی مشورت می کند ولی قرار نیست با نظر مشاور مسئله ای را به خودمان تحمیل کنیم حتی اگر آن مشاور رهبر باشد. وقتی بخشی از جامعه پیرو تفکری است چرا نباید نمایندهٔ آن تفکر حق حضور در انتخابات را داشته باشد؟ مگر غیر این است که امام علی به صراحت میفرماید چون خیل جمعیت حجت را بر من تمام کرد خلافت را پذیرفتم؟ حتی امام علی (ع) که حکومت حق مسلمش بود و غصب شده بود وقتی تن به آن داد که مطمئن شد اکثریت مردم او را میخواهند. اگر کسی معتقد است حق را شناخته و خود نماد بارز آن است پس حتماً خوب هم بلد است آن را عرضه و تبلیغ کند و اگر واقعاً حق است و اگر به لطف جمهوری اسلامی طاغوت که حجاب حق است برچیده شده است چرا باید از شنیدن صدای مخالف و به رأی گذاشته شدن نظرش بترسد؟ ۴۰ سال حماقت صغیر تصور کردن مردم و تحمیل نظارت استصوابی به آنان که از دلش انتخاباتی بین بد و بدتر و مجلس و دولتهایی هریک بی کفایت تراز قبلی کافی نیست؟ هرچند از نظر رهبری این دولت بهترین است و مهم نیست مردم هرروز دارند بیشتر از دیروز له میشوند مهم امنیت و حفظ نظام است (نظریهٔ اصالت دولت (نظام) و در خدمت نظام بودن همهٔ مردم که اگر قدری افراطیتر شود میشود همان فاشیسم!) هرچند از نظر ایشان امنیت فقط نبود جنگ و ترور است وگرنه باقی عناصر امنیت به فنا رفته است. شما اگر در شرایط کنونی چیزی از امنیت روانی، اقتصادی و حتی سیاسی سراغ دارید بفرمایید بماند که در روایات داریم فقر از هر دری بیاید ایمان از در دیگر میرود. بیشک اینکه رهبری به خود اجازه دهد تعیین تکلیف کند چه کسی در انتخابات شرکت کند یا نکند عین طاغوت و صغیر فرض کردن مردم است.
بیایید با خودمان صادق باشیم اگر جمهوری اسلامی است و اگر این حکومت همان حکومت است که امام خمینی انتظار داشت مردم حق داشتند که رهبرش را استیضاح کنند و امثال بهشتی از آزادی بیان و اظهار عقیده حتی در وسط جنگ میگفتند پس «من صلاح نمیدانم» و «من این را میگوی