✍✍مثل چای تلخ❗️
☕️☕️☕️☕️☕️
☕️🍬کنار چای تلخ همیشه یا قند است یا شکر، به همین خاطر هم هست که گوارا می شود.
🤔یادت باشد بعضی ها مثل چای اند؛ یعنی تلخ اند. پس با آنها شکر باش؛ یعنی شیرین حرف بزن، شیرین رفتار کن.
😊به قول سعدی شیرین حرکات باش و این سفارش خداست.
📖«ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ »
🔸آیه ۹۶ سوره مؤمنون / آیه ۳۴ سوره فصلت
✅بدی های دیگران را با خوبی های خود دفع کن.
💠یعنی اگر دیگران تلخ بودند، شیرین باش.
#تمثیلات
https://eitaa.com/m_a_talabe
سلام علیکم
با عنایت به بیانات اخیر مقام معظم رهبری حفظه الله در خصوص وظیفه مسئولین نسبت به چالش بی حجابی و لزوم برخورد با هنجارشکنی دینی، مبحثی تحت عنوان «جایگاه الزام حکومت اسلامی نسبت به احکام دینی» را بررسی خواهیم کرد.
امیدواریم این سلسله مباحث پاسخگوی شبهات در این خصوص باشد.
https://eitaa.com/m_a_talabe
🔷جایگاه الزام حکومت اسلامی نسبت به احکام دینی
مقدمه:
🔸در این سلسله مباحث به این موضوع خواهیم پرداخت که آیا حکومت اسلامی می تواند مردم را به رعایت احکام شرعی ملزم کند؟
🔸اگر چنین حق و یا تکلیفی برای حکومت اسلامی وجود دارد، الزام نسبت به کدامیک از احکام شرعی وجود دارد؟ آیا به احکامی اختصاص دارد که به نوعی به تنظیم روابط بین مردم بر می گردد؟ یعنی حاکمیت فقط در جایی حق دخالت دارد که کسی به شخص دیگری ظلم و تعدی کرده است و در اینجا حاکمیت باید وارد شود و ظالم را از ظلمش منع کند و حق مظلوم بستاند و به او بدهد؟ یا اینکه حاکمیت حق دخالت در سایر احکام اجتماعی که ظرف تحقق آن فضای عمومی جامعه است ولو ارتباطی با تعدی به حقوق دیگران ندارد نیز می تواند دخالت کند و با قهر و غلبه نظم خاصی را بر جامعه حاکم نماید؟ و یا حتی فراتر از این است و حاکمیت اسلامی می تواند و بلکه باید مردم را وادار به رعایت احکام شرعی، حتی احکامی که جنبه عمومی ندارد نیز بنماید؟
🔸در مرحله نخست به پاسخ این پرسش ها به لحاظ حکم اولی می پردازیم و بررسی می کنیم که بدون در نظر گرفتن عناوین ثانویه حاکمیت اسلامی در چه دایره ای حق و یا تکلیف دارد؟ سپس به برخی پرسش ها کلی در خصوص وجود عناوین ثانویه خواهیم پرداخت.
🟩بحث را با این نکته آغاز می کنیم که ببینیم در روایات و منابع فقهی چه مواردی را می توان یافت که به نوعی به حاکمیت این حق را اعطا می کند و یا او را موظف می کند که مردم را الزام به رعایت احکام شرعی کند.
🔸پس از بیان این موارد جمع بندی ای خواهیم داشت.
https://eitaa.com/m_a_talabe
ثمره حمایت از مظلوم
🔻پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله:
مَنْ أَخَذَ لِلْمَظْلومِ مِنَ الظّالِمِ كانَ مَعىَ فِى الْجَنَّةِ تَصاحُبا
✍🏻 هر كس داد مظلوم را از ظالم بگيرد، در بهشت با من يار و همنشين باشد.
📚 بحارالأنوار، ج ۷۵، ص ۳۵۹، ح ۷۴
https://eitaa.com/m_a_talabe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍂 من برای این صحنه میتونم بمیرم ...
....................
https://eitaa.com/m_a_talabe
🔷مجموعه اول موارد تعزیر است.
🔳مراد از تعزیر تنبیهاتی است که حاکم به جهت تخلفات شرعی انجام می دهد و کمتر از حد شرعی است.
▪️مورد (1): تعزیر بر روزه خواری
در صحیحه ی برید عجلی آمده است: بُرَيْدٍ الْعِجْلِيِّ قَالَ: سُئِلَ أَبُو جَعْفَرٍ ع عَنْ رَجُلٍ شَهِدَ عَلَيْهِ شُهُودٌ أَنَّهُ أَفْطَرَ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ ثَلَاثَةَ أَيَّامٍ قَالَ يُسْأَلُ هَلْ عَلَيْكَ فِي إِفْطَارِكَ إِثْمٌ فَإِنْ قَالَ لَا فَإِنَّ عَلَى الْإِمَامِ أَنْ يَقْتُلَهُ وَ إِنْ قَالَ نَعَمْ فَإِنَّ عَلَى الْإِمَامِ أَنْ يَنْهَكَهُ ضَرْباً. (وسائل الشيعة، ج10، ص:248 - 249) از امام باقر علیه السلام در رابطه با شخصی که چند نفر شهادت داده اند که او در ماه رمضان سه روز روزه خواری کرده است سوال شد که حکمش چیست؟ امام علیه السلام فرمودند: از او سؤال می شود که آیا خود را در این روزه خواری گناهکار می داند یا نه؟ اگر خود را گناهکار نمی دانست (و اساساً منکر وجوب روزه بود) بر امام (و حاکم اسلامی) واجب است که او را بکشد و اگر خود را گناهکار می دانست بر امام (حاکم اسلامی) واجب است که او را بزند.
نکته قابل توجه این است که در این روایت نیامده است که آن شخص روزه خوار در ملاء عام روزه خواری کرده است بلکه صرفاً می گوید افرادی به روزه خواری آن شخص شهادت داده اند و این ملازمه ای با تجاهر به روزه خواری ندارد بلکه ممکن است در خانه ای یا مغازه ای که عده ای بوده اند این شخص روزه خواری کرده است و در نتیجه افرادی به این کار او شهادت داده اند.
https://eitaa.com/m_a_talabe
#عکس_نوشته
✅ تفکرات تکفیری که باعث تخریب قبور مطهر ائمه بقیع علیهمالسلام شد...
📝 آیت الله حسینی قزوینی
#بقیع
#هشتم_شوال
#ابن_تیمیه
#وهابیت
https://eitaa.com/m_a_talabe
💭 ضرر آرزو
🔻أمیرالمؤمنین على عليهالسلام:
اِعلَموا أنَّ الأمَلَ يُسهي العَقلَ و يُنسي الذِّكرَ
◻️بدانيد كه آرزو خرد را دچار غفلت میسازد و ياد خدا را به فراموشى میسپارد.
📚 نهجالبلاغه، الخطبة ۸۶
https://eitaa.com/m_a_talabe
🏴 سالروز تخریب قبور ائمه بقیع عليهم السّلام بر دوستان و پیروان مکتب اهل بیت علیهم السلام تسلیت باد 🏴
⚫️ در کتب تاریخی، حرم ائمه بقیع (علیهم السلام) به عنوان «مشهد» و «حرم» اهل بیت (علیهم السلام) معروف گردیده که در سمت غربی و منتهی الیه قبرستان بقیع واقع شده است. در این حرم، قبور مطهر، «امام حسن مجتبی»، «امام سجاد»، «امام باقر»، «امام صادق» (علیهم السلام)، در کنار قبور ائمه بقیع، با فاصله کم، قبر عباس عموی پیامبر (صلیالله علیه و آله و سلم) و در کنار قبر عباس نیز قبر دیگری متعلق به فاطمه بنت اسد قرار گرفته است. که همه این قبور ششگانه در زیر یک گنبد و دارای ضریح و صندوق زیبا بودهاند.
◾️ «دوبار قبور ائمه بقیع تخریب شد»
نخستین تخریب قبور مطهر ائمه بقیع (علیهم السلام) به دست وهابیون سعودی در سال ۱۲۲۰ هجری روی داده است، پس از این واقعه، با سرمایهگذاری شیعیان مراقد تخریب شده به زیباترین شکل بازسازی شد و با ساخت گنبد و مسجد، قبرستان بقیع به یکی از زیباترین مراقد زیارتی و در واقع مکان زیارتی مسلمانان تبدیل شد.
وهابیها در هشتم شوال ۱۳۴۴ برای دومین بار با تخریب قبور مطهر ائمه بقیع (علیهمالسلام)، یکی از تلخترین حوادث تاریخ اسلام را رقم زدند و اشیا نفیس و با ارزش آن قبور مطهر را به یغما بردند و قبر حضرت حمزه سید الشهدا (علیهالسلام) و شهدای احد را با خاک یکسان و گنبد و مرقد حضرت عبدالله و آمنه پدر و مادر پیامبر (علیهماالسلام) و دیگر قبور را هم خراب کردند.
#هشتم_شوال
#سالروز_تخریب
#قبور_بقیع
https://eitaa.com/m_a_talabe
🔹جایگاه الزام حکومت اسلامی نسبت به احکام دینی (۲)
موارد تعزیر
🔳 ۲- تعزیر کسی که در حال روزه داری با همسرش آمیزش کرده است
عَنِ الْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع فِي رَجُلٍ أَتَى امْرَأَتَهُ وَ هُوَ صَائِمٌ وَ هِيَ صَائِمَةٌ فَقَالَ إِنْ كَانَ اسْتَكْرَهَهَا فَعَلَيْهِ كَفَّارَتَانِ وَ إِنْ كَانَتْ طَاوَعَتْهُ فَعَلَيْهِ كَفَّارَةٌ وَ عَلَيْهَا كَفَّارَةٌ وَ إِنْ كَانَ أَكْرَهَهَا فَعَلَيْهِ ضَرْبُ خَمْسِينَ سَوْطاً نِصْفِ الْحَدِّ وَ إِنْ كَانَتْ طَاوَعَتْهُ ضُرِبَ خَمْسَةً وَ عِشْرِينَ سَوْطاً وَ ضُرِبَتْ خَمْسَةً وَ عِشْرِينَ سَوْطاً.(وسائل الشيعة، ج10، ص: 56)
مفضل بن عمر از امام صادق علیه السلام در رابطه با مردی که با همسرش نزدیکی کرده است در حالی که خود او و همسرش روزه دار بوده اند، نقل می کند که فرمودند: اگر مرد زن را بر این کار اکراه کرده است باید 2 کفاره بپردازد و اگر خود زن نیز در این کار با مرد همراهی کرده است یک کفاره باید مرد بپردازد و یک کفاره زن بپردازد. اگر مرد زن را بر این کار اکراه کرده است 50 ضربه شلاق به اندازه نصف حد، می خورد و اگر زن خودش همراهی کرده است 25 ضربه شلاق مرد می خورد و 25 ضربه شلاق زن می خورد.
مجازات تعزیر به نوعی برای الزام و اجبار به رعایت یک حکم شرعی است چه کسی که تعزیر می شود نسبت به دفعات بعد و چه دیگران که با اطلاع از این مجازات برای آنها بازدارندگی ایجاد می شود.
نکته قابل ملاحظه در این روایت این است که مورد تعزیر، تعدی و ظلم به حقوق دیگران نیست و نیز یک عملی که در بستر اجتماع و ملاء عام صورت بگیرد نیست بلکه جزو اعمالی است که غالباً در مخفی ترین حالات صورت می گرد و جزو خصوصی ترین افعال است. پس نمی توان به صورت کلی گفت که حاکم فقط در مورد تعدی به حقوق دیگران و یا فقط در رابطه با افعال اجتماعی می تواند دخالت کند.
سند این روایت طبق برخی مبانی رجالی صحیحه است.
https://eitaa.com/m_a_talabe
﷽
✅ آیة الله محمدتقی بهجت (ره) :
✍️ ملک فیصل، در مکه، عدهای از علمای تهران را دعوت کرده بود. در دیدار با آنها، راجع به بناء بر قبور، صحبت به میان آمد. شیخ بهاءالدین نوری، فرزند شیخ عبدالنبی نوری، گفته بود: اگر از قرآن دلیل بیاوریم، میپذیرید؟
▫️ملک فیصل، پاسخ داده بود: آری.
شیخ بهاءالدین گفته بود:
📖 «قَالَ الَّذِينَ غَلَبُوا عَلَى أَمْرِهِمْ لَنَتَّخِذَنَّ عَلَيْهِمْ مَسْجِدًا؛ کسانی که از رازشان آگاهی یافتند، گفتند: حتما بر [مدفن] آنان، مسجدی بنا میکنیم» (کهف / ۲۱).
▫️فیصل هم جواب داده بود:
كَأَنّی لَمْ أسْمَعْ بِهذِهِ الآیَةِ ( : انگار که این آیه را هیچ وقت نشنیده بودم!)
📚 زمزم عرفان، ص ٢٩
https://eitaa.com/m_a_talabe