عیار تجربه ۱۰.mp3
19.92M
🌹 بسم الله الرحمن الرحیم
☑️ #عیار_تجربه
☑️ جلسه دهم
۱. از تیغ اوکام تا تیغ جراحی بر نظریه تکامل!
۲. بررسی انگاره خورشید مرکزی و هیئت کوپرنيکی و تفاوت آن با نگاه زمین مرکزی
۳. تاملی در قانون عمومی گرانش
📍 در جمع دانش آموزان و فارغ التحصیلان مدارس استعداد های درخشان
@taamolat_darsi
🌺 هوالعلیم
#اصول_فقه
استاد ابوالقاسم #علیدوست:
🔹علما می گویند #اصل_ظهور و #اصل_عموم از اصول عقلایی است و بعد می گویند حتی اگر گمان بر خلافش هم دارید اصل را جاری کنید.
🔹ما گفتیم اگر این ها اصل عقلایی است باید ببینیم عقلا همین کار را انجام می دهند یا نه؟ مخصوصا در امور مهمه (مسائل دینی هم از امور مهمه است) مثلا در امور مهمه عقلا متعبد به اصل ظهور می شوند ولو گمان به خلاف دارند؟ این در امور مهمه ما که در امور غیر مهمه هم می گوییم متعبد به اصل ظهور نمی شوند بلکه متوقف می شوند و سؤال می پرسند.
✅پس اگر گفتیم این اصل از #اصول_عقلایی است باید ببینیم عقلا تا کجا به این اصل متعبد می شوند.
📚دروس خارج فقه، کتاب القضاء، سال دوم، جلسه نهم
@taamolat_darsi
عیار تجربه ۱۱.mp3
9.93M
🌷 بسم الله الرحمن الرحیم
☑️ #عیار_تجربه
☑️ جلسه یازدهم
۱. اصل علیت، پایه تمام اکتشافات و اختراعات
۲. گذری از توانایی انجام کار به نظریه ماده و صورت ارسطو!
📍 در جمع دانش آموزان و فارغ التحصیلان مدارس استعداد های درخشان
@taamolat_darsi
🌹هوالعلیم
✅ مقاطع تکامل فقاهت شیعه در طول تاریخ: (بخش دوم و انتهایی)
مقام معظم رهبری آیة الله حاج سید علی خامنه ای:
🔹... بعد، یک دورهى تقریباً ۲۵۰ ساله مىگذرد. زمان «محقّق کرکى» باز یک مقطع دیگر است و به طور واضح انسان مىفهمد که کیفیت استنباط «محقّق کرکى» با کیفیت استنباط «علاّمه» فرق دارد. همان فقاهت است؛ ولى کامل شده است.
🔹 بعد به مقطع بعدى مىرسد که مقطع تلامذهى «وحید بهبهانى» است که آن، شکوفایى فقاهت اصولى است. صاحبِ«ریاض» و صاحبِ «قوانین» و «شیخ جعفر» و «سید بحرالعلوم» و ... در این مقطع هستند.
🔹 بعد به زمان «شیخ انصارى» و صاحبِ «جواهر» مىرسد که البته این مقطع و تحول در شیوهى فقاهت، در کار «شیخ» نسبت به کار صاحب «جواهر»، بیشتر آشکار است. هر چند کار صاحب «جواهر» هم کار نو و جدیدى است؛ اما بعد از «شیخ انصارى» - به گمان قاصر این حقیر - اگر بخواهیم از مقطعى اسم بیاوریم و بگوییم که تحّولى در فقاهت انجام شده است، آن مقطع، مقطعِ مرحوم «آیةاللَّه بروجردى» است که یک مقطع و باب جدیدى است که آن بزرگوار در کار فقاهت باز کرد
@taamolat_darsi
عیار تجربه ۱۲.mp3
10.34M
🌹 بسم الله الرحمن الرحیم
☑️ #عیار_تجربه
☑️ جلسه دوازدهم
۱. نتایج پارادوکسیکال علوم تجربی
۲. سخن پایانی
📍 در جمع دانش آموزان و فارغ التحصیلان مدارس استعداد های درخشان
@taamolat_darsi
🌹هوالعلیم
استاد آیة الله شیخ علی عابدی شاهرودی:
🔹... دیدگاه #پوزیتیویستى, یک دیدگاه مخالف مابعدالطبیعه است. مابعدالطبیعه یک تراز عام از دانش کلى است. دیدگاه پوزیتیویستى تنها یک مسلک را نفى مى کند، اما به جاى آن مکتبِ کنار گذاشته شده، مکتب دیگرى را از همان سنخ یعنى مابعدالطبیعه و یا دانش کلى را جایگزین مى سازد.
🔹 معناى این سخن این است که پوزیتیویسم, نمى تواند #دانش_عقلى را کنار گذارد و حتى در آن جا که مى پندارد آن را نفى کرده است، آن را تثبیت کرده است.
📚فصلنامه نقد و نظر، شماره ۴۱ و ۴۲
@taamolat_darsi
🌹هوالعلیم
#فلسفه_تطبیقی
استاد عبدالحسین خسروپناه حفظه الله:
🔹... خطا و خلط امثال #مارکس و #نیچه بر این بوده است که از یک قرائت خاص از دین #مسیحیت و جریانات تاریخى در دیندارى مسیحى به حکم کلى در باب تمام ادیان فتوا داده اند .
🔹بنابراین نه تنها دین، مصنوع دست بشر نیست و با اثبات عقلانى ضرورت بعثت پیامبران و نیاز بشر به دین این ادعا مردود می شود بلکه دین، حقیقتى معصوم از خطاست که کارکردهاى مثبتى را به ارمغان می آورد . پاسخ به احساس تنهایى، حفظ حیات اجتماعى و دهها کارکرد دیگر از ثمره ها و برکات دین است.
@taamolat_darsi
🌹 هوالحی
#حیات_از_دیدگاه_هستی_شناسانه 1⃣
🔳 مرگ یک شیوه جدید زیستن است، پایان زیستن نیست
#حیات در نگاه یک فیلسوف، در نگاه یک حکیم هستی شناس، میشود وجود حالتی که سبب ادراک و شعور و انجام فعالیت و اعمال قدرت میشود.
🔰 بلافاصله ما تا با این تعریف و این نگاه آشنا شدیم، میبینیم که حیات را نمیشود منحصر کرد. مادامی که شعور هست، مادامی که ادراک هست، مادامی که احساس هست حیات هم هست، زندگی اصلا یعنی مبداء علم و قدرت؛ پس ما حیات را نمیتوانیم منحصر کنیم و دورش را یک خط بکشیم.
🔰 فلسفه اسلامی کجا از این مسئله استفاده میکند؟ از آن جایی که میگوید چه فیلسوف تحلیلی و چه زیست شناس، وقتی که حیات را بررسی میکنند میآیند و دور مفهوم زندگی یک خط میکشند و در مقابل آن #مرگ را میگذارند، یعنی مرگ را نقطه پایان زندگی میدانند اما در این نگاه، مرگ پایان زندگی نیست. بلکه اگر پس از مرگ، ادراک وجود داشته باشد، فهم وجود داشته باشد، احساس وجود داشته باشد، مرگ پایان زندگی نیست دریچهای َاست برای امتداد زندگی. یک شیوه جدید زیستن است، پایان زیستن نیست.....
📚 از مجموعه درسگفتار های سبک زندگی توحیدی، جلسه اول
@taamolat_darsi
تعریف حمل به «ارتباط میان مراتب ادراکی انسان» در برابر تعریف متداول آن به «اتّحاد»
.pdf
566.9K
🌹هوالعلیم
#پیشنهاد_ویژه
🔹مقاله ای بسیار خواندنی پیرامون یکی از ابتکارات #منطقی و #حکمی استاد حجة الاسلام و المسلمین وکیلی در زمینه #حمل
🔻پاره ای از مطالب مطرح شده در این مقاله:
✅ ملاک تحقق و اقسام حمل
✅ تقریر دقیق از حمل حقیقیت و رقیقت
✅ بررسی عمیق حمل اسماء و صفات بر #ذات_الهی
✅ اشاره ای به تاثیر #اصالة_الوجود بر مباحث معرفت شناسی
@taamolat_darsi
🌷 هوالحی
#حیات_از_دیدگاه_هستی_شناسانه 2️⃣
🔳 معیار برای زنده بودن و زنده نبودن، علم است
تعریف #حیات و زندگی از منظر زیستشناسی فعالیتی پیوسته و منظم شامل تغذیه و رشد و تکثیر که موجود را جهت #تکامل پیش میبرد. حالا جدا از اینکه این تعریف عمدتا مبتنی بر نظریه تکامل در کتابهای زیستی ما شکل گرفته است، نگاه، کاملا یک نگاه مادیگرایانه است یعنی اگر تغذیه نکردی، اگر فعالیت پیوسته و منظمی که شامل یک تغذیه و رشد باشد نداشتی اگر تولید مثل نداشتید شما حیات ندارید.
✴️ در صورتی که در این نگاهی که ما گفتیم و این تعریف فلسفی از حیات، میبینیم خب #ملائکه تغذیه ندارند، رشد ندارند، تکثیر ندارند، تکامل هم به یک معنا برای خیلیهایشان معنا ندارد، اما حیات دارند و اتفاقا از ما بیشتر زندهاند چون معیار برای زنده بودن و زنده نبودن، #علم است، ادراک است، خب ملائکه علمشان از خیلی از ماها بیشتر است، ادراکشان از خیلی از ماها بیشتر است.....
📚 از مجموعه درس گفتار های سبک زندگی توحیدی، جلسه اول
@taamolat_darsi
🌷 هوالحیّ
#حیات_از_دیدگاه_هستی_شناسانه 3️⃣
🔳 حیات دنیایی نازل ترین مرتبه زندگی است
از نگاه قرآن کریم، از نگاه فلسفه اسلامی، از نگاه عرفان اسلامی، زندگی نه تنها منحصر در زندگی و #حیات دنیایی نیست، بلکه حیات دنیایی نازلترین مرتبه زندگی است.
🔸 #عارف و #فیلسوف بزرگ مرحوم حاج ملاهادی سبزواری (رضوان الله تعالی علیه) تعبیری دارد، ایشان میفرمایند:" اگر کل جهان هستی، آنجا که حیات جریان دارد را به یک انسان تشبیه کنیم، به یک انسان مثل بزنی، عالم دنیا درون این انسان حکم یک سنگ کلیه را دارد"
یک سنگ کلیه در بدن یک انسان چه جایگاهی دارد؟ عالم دنیا هم همین جایگاه و همین منزلت را دارد.
📗 قرآن کریم با عبارات مختلفی در بیش از یک و دو آیه تاکید کرده است بر اینکه: حیات فقط این حیات دنیا نیست، بلکه حیات مراتبی دارد و اساسا قرآن کریم به ما این را تذکر داده است که ای انسانها شما عدم حیات را تجربه نخواهید کرد، شما همواره حیات دارید، « «خُلِقْتُم لِلْبَقاءِ لا لِلْفَناءِ»، برای باقی بودن خلق شدید، برای اینکه از بین بروید و حیات از شما سلب بشود خلق نشدید. مرگ پس چه کار میکند؟ «انّما تَنتَقِلون مِن دارٍ الی دارِ» صرفا از خانهای به خانه دیگر منتقل میشوید، از مرتبهای در حیات به مرتبه دیگری از حیات دسترسی پیدا میکنید.
📚از مجموعه درسگفتار های سبک زندگی توحیدی، جلسه اول
@taamolat_darsi