چند نکته درباره حمله آمریکا به عراق و سوریه:
۱- رسانهای کردن تلفات حمله اخیر و رویدادهای طراحی شده پس از آن، به طور خاص زمان رسیدن جنازهها به آمریکا که بایدن حضور پیدا کرده بود، نشان از برنامهریزی برای بهرهبرداری حداکثری از این اتفاق برای کارزار انتخاباتی بایدن دارد.
۲- تاخیر چند روزه در پاسخ که فرصت لازم برای آمادگی نیروهای محور مقاومت را ایجاد کرد، نشان از عدم تمایل آمریکا به افزایش تنشها در منطقه غرب آسیا دارد.
۳- اینکه از همان ابتدا برای خیلی از تحلیلگران روشن بود که آمریکا به خاک ایران حمله نخواهد کرد، نشان دهنده اندازه و قدر مطلق توان تهاجمی آمریکا در منطقه غرب آسیاست که کاملا آشکار و عیان است.
۴- بیش از ۱۶۰ حمله در مدت ۱۲۰ روز به پایگاهها و منافع آمریکا در منطقه غرب آسیا، ناامنی را برای نیروهای آمریکایی تثبیت کرده است که حتما این وضعیت در ارزیابیهای راهبردی آنها برای ماندن در منطقه غرب آسیا موثر خواهد بود.
۵- برای کشورهای عرب منطقه که روی آمریکا و سپس رژیم صهیونیستی برای تولید امنیت حساب کرده بودند هم پیامهای مشخصی دارد. کشورهای عرب برای تامین امنیت نیازمند پیگیری معادلات جایگزین هستند.
حالا که آزادتر هستم، تصمیم گرفتم وبلاگم را دوباره راهبیندازم. وبلاگ قبلی را نتوانستم دوباره دسترسی پیدا کنم. اجبارا وبلاگ جدیدی ایجاد کردم. در آنجا مطالب تحلیلی و تخصصی خودم را منتشر میکنم.
https://mas-barati.blog.ir
*بررسی اهداف و سیاستهای آمریکا در برابر چین*
*خانم فاطمه فهیمی - کارشناس روابط بینالملل*
*این گزارش در خرداد ۱۴۰۱ براساس سخنرانی که آنتونی بلینکن در همان ماه در دانشگاه جورج واشنگتون ارائه کرده بود و به تببین چارچوب سیاست آمریکا در قبال چین پرداخته، آماده شده است و اکنون به دلیل اهمیت موضوع منتشر می شود.*
🔸ظهور چین به عنوان رقیب بالقوه برای تسلط غرب به رهبری ایالات متحده، نشان دهنده بازگشت رقابت قدرتهای بزرگ در نظم بینالمللی است. چین که در حال حاضر دومین اقتصاد بزرگ جهان است، در مسیر پیشی گرفتن از ایالات متحده تا سال ۲۰۳۰ و تبدیل شدن به بزرگترین اقتصاد جهان قرار دارد. رشد چین به عنوان یک قدرت جهانی از نظر اقتصادی، فناوری و نظامی، ایالات متحده و برخی از متحدانش را ناآرام کرده است.
🔸چندین سال است که دولت آمریکا، چین را جدیترین چالش آمریکا شناسایی کرده است. شاید صریحترین جمله را بلینکن وزیر خارجه کنونی آمریکا گفته است که چین تنها کشوری است که هم قصد دارد نظم بینالمللی را تغییر دهد و هم قدرت اقتصادی، دیپلماتیک، نظامیو تکنولوژیکی برای انجام آن دارد. چشم انداز پکن ما را از ارزشهای جهانی که در ۷۵ سال گذشته پیشرفتهای زیادی در جهان داشته دور میکند.
🔸بر این اساس شناخت درست، بهروز و عمیق سیاست آمریکا در قبال چین نقش مهمی در فهم بهتر تحولات کلان بینالمللی خواهد داشت. آنتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده، ۵ خرداد ۱۴۰۱ (۲۶ می ۲۰۲۲) در سخنرانی خود در انجمن آسیایی دانشگاه جورج واشنگتن به تشریح رویکرد دولت بایدن به چین پرداخته است. این سخنرانی منبع مهمی برای شناخت سیاست آمریکا در قبال چین است. در این گزارش ضمن بررسی محورهای اصلی این سخنرانی به توضیح آنها با استفاده از رویدادهای رخ داده در یک سال گذشته میپردازیم.
🔸برای مطالعهی کامل گزارش، لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:
https://isacenter.ir/214021116816/
@isacenter
14021116 داستان خارج شدن از ذیل توصیه شماره ۷ FATF.mp3
7.37M
در نشست دیشب درباره تحولات اخیر FATF من در سه بخش نکات خودم را گفتم. دو بخش را ضبط کردم. بخش سوم را فراموش کردم. انشالله دوستان موسسه کادراس منتشر خواهند کرد. دم نقدا این دو بخش را با مخاطبان به اشتراک میگذارم.
در بخش اول به تشریح داستان خروج از ذیل توصیه شماره ۷ FATF پرداختم. در بخش دوم درباره «خطاهای شناختی» در موضوع FATF صحبت کردم
بخش اول را در اینجا بشنوید.
14021116 کوتاه درباره خطاهای شناختی در پرونده FATF.mp3
13M
بخش دوم درباره «خطاهای شناختی» در موضوع FATF
*آغاز به کار برنامه تحریم رژیم صهیونیستی*
*«برخی دولتهای اسلامی به ظاهر در مجامع، جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و برخی هم تاکنون محکوم نکردهاند اما این، قابل قبول نیست. کار اصلی آن است که شریان و جریان حیاتی رژیم صهیونیستی قطع شود و دولتهای اسلامی مانع از رسیدن انرژی و کالا به این رژیم شوند.»* *مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)*
🔸رژیم صهیونیستی پس از عملیات طوفانالاقصی، شدت حملات خود به غزه را بیشتر کرد و آسیب بسیار زیادی به غیرنظامیان وارد آورد. اما این اقدامات با پشتیبانی سیاسی، اقتصادی و نظامی برخی کشورها انجام میشود که تعدادی از آنها نیز جزو کشورهای مسلمان هستند. برخی از کشورهای اسلامی علیرغم این که در ظاهر خود را حامی مردم مظلوم فلسطین میدانند، اما در اصل از حامیان اصلی رژیم صهیونیستی هستند و زمینهی ریختن خون مردم فلسطین را فراهم میکنند.
🔸تجارت با رژیم صهیونیستی و حفظ جریان مالی این رژیم، یکی از کمکهای حیاتی به رژیم صهیونیستی است که کشورهای مسلمان درحال انجام آن هستند. تاکنون اقدام موثری در جهت قطع آن صورت نگرفته است. این درحالی است که باتوجه به حجم و راهبردی بودن حوزه تجارت کشورهای مسلمان با رژیم صهیونیستی، یکی از مهمترین نقاطی است که میتواند آسیب جدی به رژیم صهیونیستی وارد کند.
🔸«مرکز تحلیل راهبردی و بینالملل» در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم قطع صادرات نفت و ارزاق از طریق کشورهای اسلامی به سرزمینهای اشغالی و با توجه به سابقهی بیش از یک دهه در حوزهی تحریمشناسی، در جهت شناسایی گلوگاههای تجاری رژیم صهیونیستی، شناسایی شبکهی تجارت کشورهای اسلامی با این رژیم و مسدودسازی آنها، طرحی را تحت عنوان «برنامهی تحریم رژیم صهیونیستی» آغاز کرده است.
🔸علاقهمندان میتوانند گزارشات مربوطه و داشبورد آنلاین تجارت رژیم صهیونیستی را از طریق صفحهی ویژهی «برنامه تحریم رژیم صهیونیستی» به نشانی https://isacenter.ir/israelsanctionprogram/ دنبال کنند.
🔸مرکز تحلیل راهبردی و بینالملل آماده دریافت نظرات و همکاری با افراد و مجموعههایی است که دراین مسیر گام برمیدارند.
🔸راههای ارتباطی:
🔺در پیامرسانهای بله، ایتا و تلگرام با شناسه @israel_sanction_program
🔺شماره تلفن: 09939619957
@isacenter
14021117 تقنین و زیست عمومی، نقش مجلس در سیاست خارجی .mp3
10.56M
دیروز به دعوت نشریه دیدهبان اندیشه صحبتی درباره «تقنین و زیست عمومی» از زاویه مسایل سیاست خارجی داشتم.
صوت این گفتار خدمت مخاطبان گرامی
14021124 چرا دهه نود در اقتصاد درجا زدیم؟ ۲.mp3
11.18M
گفتاری در بررسی دلایل درجا زدن اقتصاد در دهه نود.
مدرسه علمیه معصومیه. ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
14021125 چه باید کرد؟ ناظر به کنشگر انقلابی .mp3
7.62M
گفتاری کوتاه درباره چه باید کرد؟ در نسبت با انتخابات مجلس دوازدهم. مخاطب این صحبت کنشگران اجتماعی انقلابی هستند. ۲۵ بهمن ۱۴۰۲
14020803 خطاهای شناختی در پرونده FATF-بخش اول.pdf
728.4K
در این مطلب تلاش کردم توضیح بدهم که چرا اتفاقی که در سال ۹۵ رخ داد و تعهد سطح بالای سیاسی توسط وزیر وقت اقتصاد آقای طیب نیا برای اجرای کامل برنامه اقدام به گروه ویژه اقدام مالی ارائه شد برآمده از یک تحلیل غلط و به عبارتی برخاسته از مسئله شناسی غلط بوده است. طبیعتاً مسئله شناسی غلط منجر به ارائه راهکار غلط میشود و طبیعیست که مشکل اصلی بدون تغییر باقی خواهد ماند. این اتفاقی است که در پرونده اف ای تی اف برای ایران رخ داده است.
از بابت زیاد بودن حجم مطلب عذرخواهی میکنم این نوشته کمی کمتر از ۵ هزار کلمه است که خواندن آن نیازمند حوصله است پس آنهایی که حوصله خواندن مطالب طولانی را ندارند بهتر است به همین توضیح مختصر بسنده نمایند.
این اولین بخش از مجموعه مطالبی است که میخواهم درباره «خطاهای شناختی در پرونده fatf» بنویسم شاید در مجموع به ۶ بخش برسد ان شالله.
14020814 خطاهای شناختی در پرونده FATF-بخش دوم.pdf
872K
♦️بخش دوم از یادداشتهای من درباره خطاهای شناختی در پرونده FATF.
در این یادداشت به بررسی خطای مهم شناختی درباره غفلت از نسبت استانداردها و ماموریت گروه ویژه اقدام مالی و تحریمهای مالی آمریکا پرداختم.
♦️در طول سالهای بررسی این پرونده، یعنی از ۱۳۹۴ تا الان، این خطا بسیار مشاهده شده است. به نظرم تا این خطا برطرف نشود، مسیری برای ایجاد اجماع در میان تصمیمگیران وجود نخواهد داشت. دولت روحانی تلاش زیادی کرد تا واقعیت این پدیده نادیده گرفته شود، اما موفق نشد.
♦️ متن طولانی است و خواندن آن حوصله میخواهد.