💠احکام امر به معروف و نهی از منکر
🤔❓آيا لحن در امر به معروف بايد آمرانه باشد يا میتوان از الفاظى مثل لطفاً و خواهش می كنم هم استفاده كرد؟
🌺✍️ در انجام مراحل امر به معروف واجب است از آسان ترين و ملایمترین آغاز كند و درجهاى را انتخاب كند كه اذيت و سختی آن كمتر و تأثير آن بيشتر است و اگر نتيجه نگرفت با احتمال تأثير و حصول ساير شرايط میتوان وارد درجه بالاتر شود.
👌 مراحل مرتبه دوم (امر به معروف و نهى از منكر زبانى) اینگونه است:
1- ارشاد و موعظه با كلام و بيان نرم و روى گشاده.
2- با تحكم (ولى بدون خشونت) او را امر به معروف و نهى از منكر كند.
3- با سخن درشت و شدت و تهديد بر مخالفت امر و نهى كند.
💐 اگرچه تعبير امر و نهى است، اما به اين معنا نيست كه بايد آمرانه برخورد كرد بلكه اگر احتمال بدهيم كه با موعظه، نصيحت و با سخن لين و نرم و تعابير محترمانه از او درخواست كنيم و از او تعريف كنيم و احترامش كنيم بعد گناهش را تذكر بدهيم اثر میكند و غرض حاصل مىشود، واجب است از اين طريق وارد شد و به همين اكتفا كرد و جايز نيست از اين تجاوز كرد.
#گفتار_نرم
هر که گفتار نرم پیش آرد
همه دلها به قید خویش آرد.
#زبان_نرم
چو کاری بر آید به لطف و خوشی
چه حاجت به تندی و گردن کشی.
📚 امام، توضيح المسائل، م 2814 و تحرير الوسيله، امر به معروف، گفتار در مراتب، مرتبه دوم، م 2 و گفتار در شرايط وجوب، شرط دوم، م 3؛ خامنهاى، رساله آموزشی ج1 درس 77 و سايت، احكام موضوعى، امر به معروف؛ صافى، توضيح المسائل، م 2865؛ نورى، توضيح المسائل، م 2801؛ مكارم، توضيح المسائل، م 2419؛ سيستانى، توضيح المسائل، ج 1، م 2212 و 2213؛ دفتر مراجع.
📎#احکام_امر_به_معروف
📎#احکام_نهی_از_منکر
❓اینالرّجبیّون؟
فضیلت ماه رجب و اعمال آن
#لبیک_یا_خامنه_ای
#جمهوری_اسلامی_حرم_است
🇮🇷کانال بصائر رضوی
@basaerrazavi
سروش
splus.ir/harimeshgh25
🟣 گزارش کارهای شیعیان به امامان
موسی بن یسار میگوید: من در خدمت #امام_رضا علیه السلام بودم؛ وارد کوچههای شهر طوس شدیم (شهر مشهد امروز) سر و صدایی شنیدم به طرف آن صدا رفته دیدم جنازه ای است میبرند ناگاه امام علیه السلام از مرکب پیاده شدند و تابوت را گرفتند و از پی آن به راه افتادند.
آنگاه فرمودند: «ای موسی بن یسار! هر کس جنازه یکی از دوستان ما را تشییع نماید چنان گناهانش میریزد گویا اینکه تازه از مادر به دنیا آمده است و آثار گناه در پرونده او نمی ماند.»
امام همچنان از پی جنازه رفتند تا اینکه او را در کنار قبر گذاشتند. حضرت جلو رفتند و مردم را از جنازه کنار زدند، تا میت را مشاهده کردند سپس دستشان را روی سینه میت گذاشتند و فرمودند: «فلانی پسر فلان! تو را به بهشت بشارت میدهم؛ دیگر از این ساعت، ترسی نخواهی داشت.»عرض کردم: فدایت شوم این مرد را میشناسید؟! شما که تا کنون به این منطقه قدم نگذاشته اید!
حضرت علیه السلام فرمودند: «مگر نمی دانی "تعرض علینا اعمال شیعتنا صباحا و مساء"؛ اعمال شیعیان هر صبح و شام بر ما پیشوایان عرضه میشود هرگاه کوتاهی داشته باشند، از پروردگار تقاضا میکنیم از آن چشم پوشی نماید، و هر کار خیری را انجام داده باشند، از خداوند درخواست میکنیم اجر آنها را بدهد.»
📚 بحار،ج 49، ص 98
🔴 احکام غذا خوردن در خانه میت
🔹️ غذا خوردن در خانه میت بعد از دفن میت چیست؟
🔹️ امام صادق(ع) میفرماید
"اَلْأَكْلُ عِنْدَ أَهْلِ اَلْمُصِيبَةِ مِنْ عَمَلِ أَهْلِ اَلْجَاهِلِيَّةِ وَ اَلسُّنَّةُ اَلْبَعْثُ إِلَيْهِمْ بِالطَّعَامِ"
🔹️ یعنی.. غذا خوردن نزد مصیبت زدگان با خرج آنان، از رفتارهای جاهلیت است و سنت پیامبر(ص) فرستادن غذا برای مصیبتزدگان است. (من لایحضره الفقیه، ج 1، ص 182)
❗️ براساس حدیث فوق، پس از شهادت جعفربن ابیطالب (جعفر طیار) پیامبر صایالله علیه و آله دستور داد به خانه جعفر غذا بفرستند تا خانوادهاش جز مصیبت از دست دادن جعفر، دغدغه دیگری نداشته باشند. براساس سنت پیامبر، اگر حتی صاحبان عزا دیگران را برای غذا خوردن در خانه متوفی دعوت کنند شایسته نیست بروند زیرا غذا خوردن نزد اهل مصیبت و در منزلشان از اعمال مردم قبل از ظهور اسلام و دوره جاهلیت بوده است
همچنین در حدیث آمده
🔹️ زمانی که حضرت جعفر طیار(ع) در جنگ موته شهید شد پیامبر صلیالله علیه و آله از حضرت فاطمه سلام الله علیها خواست که به نزد اسماء همسر جعفر و خانوادهاش برود و برایشان غذا تهیه کند، بعد از این دستور پیامبر، میان مسلمانان رسم شد که وقتی کسی دچار مصیبت میشد همسایگان و خویشان او برایش غذا تهیه کرده و میبردند
✍ بیاییم سنت های غلط را از بین ببریم و برای کسانی که عزیز شون رو از دست میدن مصیبت مضاعف درست نکنیم.
#لبیک_یا_خامنه_ای
#جمهوری_اسلامی_حرم_است
🇮🇷کانال بصائر رضوی
@basaerrazavi
سروش
splus.ir/harimeshgh25
4_6041777619664377144.mp3
8.21M
🔴#تشرف_پسر_مهزیار_خدمت_امام_زمان_عج
🎙با صدای شهید حاج شيخ احمد ضيافتے كافے
❤️ امام رضا عليه السلام میفرمایند
💥#عقل شخص مسلمان تمام نيست ،
مگر اين كه ده خصلت را دارا باشد :
1⃣✨ از او اميد خير باشد ،
2⃣✨ از بدى او در امان باشند ،
3⃣✨ خير اندك ديگرى را بسيار شمارد
4⃣✨ خير بسيار خود را اندك شمارد ،
5⃣✨ هرچه حاجت از او خواهند دلتنگ نشود ،
6⃣✨ در عمر خود از دانشطلبى خسته نشود ،
7⃣✨ فقر در راه خدايش از توانگرى محبوبتر باشد ،
8⃣✨ خوارى در راه خدايش از عزت با دشمنش محبوبتر باشد ،
9⃣✨ گمنامى را از پرنامى خواهانتر باشد .
🔟✨ احدى را ننگرد جز اين كه بگويد او از من بهتر و پرهيزگارتر است.
📚 (تحف العقول ، ص 467)
5.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 صحبت امیرالمومنین علیهالسلام با اهل قبور در قبرستان
استادعالی