17- شرح حدیث جنود عقل و جهل - مقصد سیزدهم فهم و حمق.mp3
7.76M
💠 کتاب گفتار شرح حدیث جنود عقل و جهل امام خمینی(ره)
جلسه هفدهم - مقصد سیزدهم: فهم و حُمق
#رمضان_۹۶
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
💠 کتاب گفتار شرح حدیث جنود عقل و جهل امام خمینی(ره) جلسه هفدهم - مقصد سیزدهم: فهم و حُمق #رمضان_۹۶
💠 جلسه هفدهم کتاب گفتار شرح حدیث جنود عقل و جهل امام خمینی (ره)
#رمضان_۹۶
محسن قنبریان
✅ جند سیزدهم: فهم و ضدش حُمْق (حماقت) است
✅ فهم دومعنا دارد:
1⃣ سرعت انتقال ذهن و تفطن که ضدش کُندذهنی و بلادت است
2⃣ صفای باطن که موجب سرعت انتقال است که ضدش حالت کدورت نفسانی است که لازمه اش حماقت است. این معنا مناسبتر برای این حدیث است.
✅ نفس مثل آینه ایست اول با صفا و خالی از کدورت است اگر رو به عالم نور و اسرار شد، ترقی میکند اما اگر متوجه طبیعت و عالم ظلمات شد به مرور کدر شده از معارف الهیه و فهم آیات ربانی محروم و محجوب میشود. باید تا مجال هست حب دنیا و کدورتهای نفسانی را از خود دور کرد.
✅ صفای باطن لازمه فطرت است چون فطرت عاشق کمال مطلق است و اگر حجابهای طبیعت نباشد جز به جمال مطلق متوجه نشود.
✅ امام میفرماید: "شاید آیه شریفه «سلام هی حتی مطلع الفجر» اشاره به این معنا باشد زیرا این سوره شریفه اشاره به مقام نبوت و ولایت است و سوره اهل بیت است چنانچه در روایت است.
پس این آیه ممکن است اشاره باشد به "سلامت مطلق" که برای ولی مطلق از اول ورود در لیله ی احتجابات خلقیه که از برای ولی مطلق، "لیلةالقدر" است تا "طلوع فجر" مطلق که رجوع ولی کامل است به مقام «قاب قوسین أو أدنی» که ترک حجب است" (ص۲۷۵).
☑️ @m_ghanbarian
1⃣ تفاهمی بین رهبران ایران و چین!
براساس متن ۱۸صفحه ای دبیرخانه سازوکار عالی مشارکت جامع راهبردی ایران و چین که خرداد۹۹ از سوی وزارت خارجه منتشر شده است؛ دوجا از مقدمه و دوجا از بندششم تفاهم(نظارت و اجرا) بجای دولت سخن از رهبران ایران و چین است:
- رهبران دوطرف قویاً متعهد به گسترش روابط و درخواست برنامه برای تقویت روابط بوده اند.
- این سند گامی موثر در جهت تحقق اراده مشترک رهبران در جهت تعمیق روابط دوجانبه می باشد.
- مقامات عالی ذی صلاح به نمایندگی از رهبران برای هماهنگی و نظارت، یک سازوکار ایجاد می کنند.
- وزارتخانه های خارجه و اقتصادی وظیفه نظارت بر اجرا و گزارش به رهبران دارند.
ممکن است بپرسید: پس دولتها و مجلس ها چه؟!
#ایران_چین
☑️ @m_ghanbarian
2⃣ ثبات-ثبات پیش از برد-برد
تفاهم نامه، توافقنامه نیست. در این سند هیچ پروژه اجرایی معلوم و معین تعریف نشده که حاوی عناصر یک عهدنامه یا قرارداد(مثل تاریخ اجرا، مبالغ سرمایه گذاری و...) باشد.
به تصریح خود سند، یک تفاهم است. توافقی راهبردی و بلند مدت در عرصه های مختلف اقتصادی، علمی، صنعتی و...است. از همینرو تصویب مجلس نخواست.
چنین تفاهمی ظرفیت دهها قرارداد و عهدنامه در خود دارد که طبق اصل۷۷ قانون اساسی باید به تایید مجلس برسند.
قراردادهای بلند مدت مصوب(مثل برجام) برای دولتهای بعد هم الزام آورند؛ اما تفاهم نامه راهبردی ایران و چین بمعنایی که گذشت چنین نیست! شش مجلس و دولت آتی محال نیست این راهبرد را در معاهدات پیش نبرند!
لذا طرف چینی یک طرف این تفاهم ۲۵ساله را نظام تک حزبی چین و رهبر حزب کمونیست -که وجه ثبات در راهبردهای چین است- قرار داد و طرف دیگر اصل تفاهم را وجه ثبات نظام ج.ا.ا -یعنی ولایت فقیه- خواست.
پس از دیدار رئیس جمهور چین با رهبر انقلاب(۹۴/۱۱/۳۱) این راهبرد قطعی تلقی شد و در فروردین۱۴۰۰ بین دو دولت ایران و چین امضاء شد.
#ایران_چین
☑️ @m_ghanbarian
3⃣ لوکیشن لاریجانی!
سیاست چرخش به شرق با وجود عهد شکنی های مکرر غرب و تحریم های آمریکا یک راهبرد مقبول برای نظام شده است.
طرف چینی پیشنهاد مشارکت راهبردی جامع ۲۵ساله داشته و در سال۹۴ در دیدار با مقامات ایرانی از جمله رهبر انقلاب طرح کرد.
دکترلاریجانی که در آنوقت ریاست مجلس را برعهده داشت پس از سفر رئیس جمهور چین مسئول پیگیری این راهبرد شد و سفری به چین کرد.
او پس از ریاست مجلس نیز بعنوان مشاور رهبر انقلاب مسئولیت هماهنگی عوامل مختلف درونی نظام برای یک صدایی در اینباره را برعهده گرفت.
او که به دولت روحانی هم نزدیک است در اینباره نقش ایفا کرد. سازوکار عالی مشارکت جامع راهبردی ایران و چین در خرداد۹۹ در وزارت خارجه تنظیم و در تیر۹۹ به تایید رئیس جمهور رسید.
در فروردین۱۴۰۰ وزیر خارجه چین قبل از دیدار با رئیس جمهور و امضای سند با وزیر خارجه، اول با لاریجانی دیدار کرد.
لاریجانی جای دولت و مجلس در مجموعه قراردادها و تعهدنامه های آتی نیست بلکه عنصر پیگیری کننده راهبرد و تبدیل شدن به آن قراردادها توسط مجلس و دولت است و خود ایشان هم بسته به قدرت هماهنگی با دولتها و مجالس آتی ممکن تعویض شود.
#ایران_چین
☑️ @m_ghanbarian
4_5792168658885150460.pdf
11.76M
➕ویرایش نهایی
برنامه همکاری جامع (۲۵ساله) ایران و چین
☑️ @m_ghanbarian
گزارش-راهبردی-ایران-چین.pdf
1.55M
➕گزارش راهبردی ایران و چین
☑️ @m_ghanbarian
18- شرح حدیث جنود عقل و جهل - مقصد چهاردهم عفت و هتک.mp3
7.99M
💠 کتاب گفتار شرح حدیث جنود عقل و جهل امام خمینی(ره)
جلسه هجدهم - مقصد چهاردهم: عفت و هتک
#رمضان_۹۶
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
💠 کتاب گفتار شرح حدیث جنود عقل و جهل امام خمینی(ره) جلسه هجدهم - مقصد چهاردهم: عفت و هتک #رمضان_۹۶
💠 جلسه هجدهم کتاب گفتار شرح حدیث جنود عقل و جهل امام خمینی (ره)
#رمضان_۹۶
محسن قنبریان
✅ جند چهاردهم : عفت و هتک است.
✅ قوه شهوت اگر در جانب افراط فعالیت کند و مطلق العنان شود «شره» و اگر در تفریط بیافتد «خمود» و اگر تحت عقل و شرع به حد اعتدال رسد ، سکونت و طمأنینه ای در آن حاصل شود که «عفت» نام دارد.
«هتک» (پرده دری) همان جانب افراط است.
✅ شهوت گرچه موجب حفظ شخص و نوع است اما اگر به هتک رسید بقای نسل را به خطر میاندازد و چنانچه شاهدیم موجب بیماری های جسمی و روانی و آثار بدی در اجتماع میشود.
✅ چنانچه در جند پنجم (عدل و جور) و جلسه نهم بحث گذشت افراط در شهوت صورت ملکوتی انسان را مثل حیوانات بهائم میکند.
✅ امام در صفحات ۲۸۵ تا ۲۸۹ در این باره موعظه های دلپسندی دارند تا اخبار غیبی کتاب و سنت و عارفان را جدی بگیریم و تا وقت هست برای خود کاری کنیم.
✅ در روایات افضل عبادات را عفت شکم و دامن شمرده اند و علامت شیعه حقیقی را از آن جمله عفت شمرده اند.
☑️ @m_ghanbarian
💠محرمانگی قراردادها؛ مطالبه ی شفافیت، خوب یا بد؟!
پیش از تفاهمنامه ایران و چین، قراردادهای جدید نفتی موسوم به ipc محرمانه شد. آنجا هم با قراردادهای ۲۰تا۲۵ساله با امتیاز خاص مواجهیم! متن قرارداد با توتال علیرغم تصریح اصل ۷۷قانون اساسی حتی در اختیار نمایندگان مجلس قرار نگرفت!
دانشجویان در دیدار سال۹۵ خود با رهبر انقلاب از این امر گله کردند.
ایشان شرایط جنگی و لزوم طبقه بندی اطلاعات تجاری و... را پاسخ نکردند؛ بلکه بر مطالبه ی دانشجوئی در اینباره صحه گذاشته، فرمودند:
"البته مطالبه شما خوب است؛ شما مطالبه کنید، شما بخواهید؛ هیچ اشکالی ندارد"!(۹۵/۴/۱۲)
برایم عجیب بود که یکی از خوبانی که در ipc اعتراضات دانشجویی را ستود و آنرا موجب ۵۵بار ویرایش آن خواند؛ در خصوص تفاهم نامه ایران و چین با دانشجویان با لحن گله از مطالبه شفافیت سخن گفت و در توجیه محرمانگی قرارداد، شرایط جنگ اقتصادی آمریکا را پیش کشیده و گفت:"پس طبیعی است که از سوی هردو طرف این همکاری راهبردی، سطح طبقه بندی اطلاعات این موضوع باید حفظ بشود"!
#مردم
☑️ @m_ghanbarian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎧بگوید: همه پرسی! / بشنو: شوراهای چند نفره!
یادداشت حجت الاسلام قنبریان را اینجا بخوانید👇
☑️ @m_ghanbarian
🎧بگوید: همه پرسی! / بشنو: شوراهای چند نفره!
کلمه حق گاه با اراده کردن باطل از آن و گاه بخاطر گفتن فردی با روزمه ی ضد، هدر می رود!
🔸مثلاً "حکمیت" کلمه حق و اصلی اسلامی و راه حلی اساسی است؛ برای حل منازعات سیاسی ای که به تحرکات مسلحانه کشیده شده است.
امیرالمومنین قبل از صفین در ماجرای جمل خود پیشنهادش را به طلحه و زبیر داد(نامه۵۴).
همه فقهای ما در کتاب جهاد ازجمله مواردی که ترک قتال را لازم می شمارند؛ یکی پذیرش حکمیت از سوی متخاصمین است؛ حتی جایی که معصوم یک طرف دعواست و حَکَم هم غیر او -البته مورد پذیرش او- است.(۱)
لکن حکمیّت صفین در "بی موقع گی"، "تحمیل حَکَم فاقد اهلیت به امیر(ع)" و "حُکم خلاف شرع حَکَمین"؛ اصل این راه حل را نزد ما شیعیان به محاق برد و علیرغم قوت نظری آن، به ندرت در منازعات داخلی مسلمین راهگشا شد!
🔸انگار "همه پرسی" هم دارد مثل حکمیت میشود! اینکه:"مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، اِعمال قوه مقننه از راه همه پرسی و مراجعه مستقیم به آرای مردم صورت گیرد"(اصل۵۹ قانون اساسی)؛ چاره ای تمام کننده و بالفعل کننده پشتیبانی مردمی از تصمیمات است. لکن طرح مکررش از سوی رئیس جمهوری که در دوره او و روزومه اش بیشترین خروج از استقرار اراده عمومی و حکمرانی مردمی وجود دارد؛ هدر دهنده این اصل مترقی است.
🔺آری میشد پس از خروج ترامپ از برجام، رفراندم بقاء یا خروج از برجام را(مثلا) به آراء عمومی بگذاریم تا بسیاری نزاع ها تمام شود؛ اما این رئیس جمهور بیش از همه محفل گرا بوده است. رجوع به آراء عمومی پیشکش، ایشان تصمیم گیری در مسائل مهم را از نمایندگان ملت گرفته به شوراهای ۱۷نفره و ۹نفره داده است!(۲)
همین رئیس جمهور بود که علیرغم اصول متکثر فصل هفتم قانون اساسی، شوراهای گزینشی را جای مجلس شورای اسلامی و نمایندگان ملت نهاد!
🔸دونمونه:
1⃣اولین بار در دوره او قراردادهای جدید نفتی موسوم به ipc با مدت ۲۵ساله ی قرارداد و امتیازات بیشتر، کلید خورد(مهر۹۲). و این قراردادها در اختیار نمایندگان ملت بلکه حتی مرکز پژوهش های مجلس قرار نگرفت و صرفا به هیات چند نفره تطبیق قوانین زیر نظر رئیس مجلس داده شد! شرکت توتال هم بر همین اساس قرارداد بست و از مجلس فقط دو نفر(رئیس کمیسیون انرژی و بودجه) در هیات عالی نظارت بر منابع نفتی(برای نظارت) بودند.(۳)
این در حالیست که اصل۷۷ قانون اساسی می گوید:"عهدنامه ها، مقاوله نامه ها، قراردادها و موافقت نامه های بین المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد"!
تفاهمنامه ۲۵ساله ایران و چین هم اگر به مرحله قرارداد و موافقتنامه رسیده باشد(که البته دولت منکر است) مثال دیگر میشود.
2⃣ایشان بود که اردیبهشت۹۷ در جلسه خصوصی دونفره و بعداً در جلسه مسئولان عالیرتبه از رهبر انقلاب، فرماندهی جنگ اقتصادی علیه آمریکا را خواست و با قید "درچارچوب مقررات" اجازه ایشان را گرفت.(۴) رهبر انقلاب ۲خرداد۹۷ از آن به "ستاد مقابله با شرارت دشمن" و به اتاق جنگی مثل اتاق جنگ علیه ایران در وزارت خزانه داری آمریکا تعبیر کردند.
آقای روحانی اما فارغ از چارچوبه مقررات، آن شورای ۱۷نفره را در تصمیمات مهم جای مجلس نهاد؛ از تصویب افزایش نرخ بنزین تا برنامه اصلاح ساختار بودجه و...! ولابد اینها را از فروعات مقابله با جنگ اقتصادی آراست. اینها نقض آشکار اصل۷۱ و۷۵ قانون اساسی بود!
❓سؤال از جنابشان این است که لابد قراردادهای نفتی و نرخ بنزین از مسائل مهم یا بسیار مهم بوده؛ اگر نمایندگان ملت محرم شنیدن و تصمیم گیری نبوده اند، چگونه همه ملت محرم میشوند تا در آراء عمومی تکلیف آنها را معلوم کنند؟!
❗️نکند فقط سازش با آمریکا مسأله ایشان برای رفراندوم است!
⬅️این است قصه اصلی مترقی که به هدر و به محاق می رود. خوب است مردم و نخبگان فارغ از این گوینده یا پس از سپری شدن دوره ایشان بیشتر سر این اصل مترقی قانون اساسی فکر و گفتگو کنند.
____________
پی نوشت:
۱.ر.ک: جواهرالکلام ج۲۱ص۱۱۰تا۱۱۷
۲.شورای سران قوا ۱۷نفر و شورای عالی نظارت برمنابع نفتی ۹نفر است.
۳. yun.ir/v9nyy7
۴. yun.ir/gyylx3
📝محسن قنبریان ۱۴۰۰/۱/۱۱
☑️ @m_ghanbarian