کتاب ماجرای پس از مرگ و عالم برزخ را به صورت داستانی روایت می کند. آقا نجفی قوچانی داستان را بر اساس احادیث رسیده از امامان شیعه دربارهٔ عالم برزخ شکل داده است.
کتاب در رابطه با برزخ و حوادثی که برای انسان از دید خداباوران روی می دهد بحث می کند. سیاحت غرب به زبان فارسی نوشته شده و برخی چون مرتضی مطهری و عبدالله فاطمی نیا آن را سیر روحی قوچانی نیز می دانند.
آقانجفی کتاب را به عنوان گزارش های برزخی خود معرفی کرده و آن را از زبان اول شخص روایت کرده است. نثر سیاحت غرب متعلق به اوایل سده چهاردهم هجری شمسی بوده و در آن از عبارات عربی و دینی فراوانی استفاده شده است.
روایت کتاب «سیاحت غرب» با جملهٔ «و من مُردم» آغاز می شود و به همین سادگی مخاطب را در نقطه ای متفاوت قرار می دهد. این جمله یکی از به یادماندنی ترین و عام و عوام پسندترین نمونه های آغاز طرح (Opening) است. تمام داستان بر اساس همین جمله در دنیای پس از مرگ می گذرد.
حجّه الاسلام آقا سید محمد حسن نجفی معروف به آقا نجفی قوچانی فرزند سید محمد در سال 1295 ه.ق مطابق با 1257 ه.ش در قریه زیبا و با صفای خسرویه از توابع قوچان متولد شده و در همان ده به مکتب خانه رفته است.
مرحوم آقا نجفی در کتاب سیاحت شرق شرح احوال و عمر خود را به خط خود نوشته که در آن می خوانیم: در زمستانی که ده ساله بودم، تمام کتب فارسی که مرسوم بود در مکتب خوانده شود، خواندم. حتی ترسّل (نامه نگاری)، خطهای شکسته و نصاب و معمای زیاد و رسم الخط کم صلا و خط شجری و حساب جمل و اعداد هندسی را فرا گرفتم …
پدرش با اینکه اهل علم نبوده، اصرار داشته که فرزندش برای ادامه تحصیل همچنان به مکتب برود، ولی خود درباره ادامه درس رغبت نشان نمی داده، چنان که می نویسد: اوایل میزان (برج هفتم) بود که پدرم گفت: برو به مکتب.
گفتم: مکتب فایده ای ندارد، من برای تو هزار کار می کنم که بهتر از مکتب باشد. مکتب رفتن برای من سخت بود و به کارهای خارجی، نهال کاری، بعد از آن به درو و دسته کشی و بعد از آن خرمن کوفتن و کاه و دانه کشیدن و آبیاری کردن اراضی در نسق جهت شخم آینده با آنکه فوق الطاقه بود، شایق تر بودم. به پدرم گفتم: فارسی خواندن و نوشتن را به قدر کفایت یاد گرفته ام با چیزهایی دیگر که در دهات بیش از این فایده ندارد و تو هم در کار زراعت تنهایی.
گفت: بیش از این حرف مزن که من هیچ به حرف های تو گوش نمی دهم، به قول خودت خیلی بی حیا و جسور شده ای، همه علما و فضلا نفهمیده اند و تو تنها فهمیده ای؟! البته باید به مکتب بروی، عادت به بازی گوشی کرده ای.
http://Eitaa.com/ketabsote
🍃پیامبراکرم(ص) فرمود:
🔸 هرگاه خداوند نسبت به بنده ای اراده خیر کند او را پیش از مرگ پاک و پاکیزه می کند.
🔸 گفته شد چگونه بنده را پاک می کند⁉️ فرمود: عمل صالحی به او الهام می کند که او بر آن مداومت کند تا زمانی که از دنیا برود.
🔸ريشه هر خيرى در دنيا و آخرت يك چيز است و آن ترس از خداوند متعال است.
🍃امام علی علیه السلام فرمودند اگر میخواهی عاقبت بخیر شوی ۴ کار زیر را همیشه انجام بده(نهج البلاغه)
1⃣خشم خود را فرو بر
2⃣به هنگام قدرت، گذشت کن
3⃣در هنگام عصبانیت، بردبار باش
4⃣در وقت توانایی بر انتقام، ببخش.
http://Eitaa.com/ketabsote
20.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شهیدی که در خواست رفع حق الناس را داشت!
تجربهگر نزدیک به مرگ با حضور در برنامه «زندگی پس از زندگی» تجربه خود از دیدار با شهیدی را تعریف می کند که برای رفع حق الناسی که گردنش بوده است، از او در خواست کمک کرده است.
https://eitaa.com/joinchat/380567931C6071fec9b1
معاد بازگشت به جدی ترین زندگی
مهمترین راهی که یقینا در پیش داریم و کمترین اطلاع را از آن داریم!
بعد از توحید اصل دومی در تمام ادیان ابراهیمی معاد است اما بشر آنچنان سرگرم دنیاست که حتی یاد مرگ هم او را آزار می دهد. در صورتی که اینقدر در روایات ما یاد مرگ و آمادگی برای آن تاکید شده.
مسأله معاد در ادیان الهی یک مسأله محوری است. در تمام کتب آسمانی به نوعی به این مسأله اشاره شده است. اعتقاد به جهان آخرت و زنده شدن مردگان و حساب و کتاب اعمال انسان در ادیان الهی یک اصل مهم تلقی میشود. به عنوان مثال:
۱۴۰۰ آیه از آیات قرآن به معاد اشاره دارد.
در تورات و انجیل کنونی با آنکه تحریف شدهاند، در موارد متعددی به معاد اشاره شده است.
https://eitaa.com/maaaad
مسأله معاد در ادیان الهی یک مسأله محوری است. در تمام کتب آسمانی به نوعی به این مسأله اشاره شده است. اعتقاد به جهان آخرت و زنده شدن مردگان و حساب و کتاب اعمال انسان در ادیان الهی یک اصل مهم تلقی میشود. به عنوان مثال:
۱۴۰۰ آیه از آیات قرآن به معاد اشاره دارد.
در تورات و انجیل کنونی با آنکه تحریف شدهاند، در موارد متعددی به معاد اشاره شده است.
قرآن کریم آن چنان به این مسأله اهمیت داده است که بدون تردید میتوان گفت پس از توحید، بیشترین حجم آیات قرآن کریم درباره معاد است، به گونهای که برخی از نویسندگان حدود 1400 آیه از قرآن را به این مسأله مربوط دانستهاند.[1] این اهتمام قرآن کریم نشاندهندۀ اهمیت و عظمت مسألهٔ معاد است. پیامبر اکرم (ص) و ائمۀ هدی (ع) هرگاه میخواستند اهمیت مسألهای را یادآور شوند، مردم را به آخرت متوجه میکردند.
https://eitaa.com/maaaad
هدایت شده از کتاب صوتی و سخنرانی مذهبی
کتاب صوتی #معاد_شناسی #علامه_طهرانی
جلد اول
پدیدآور علامه آیتاللَه سید محمدحسین حسینی طهرانی
توضیح اين مجموعه شامل 75 مجلس در ده مجلّد در كيفيّت سير و حركت انسان در دنيا و نحوۀ تبدّل نشأۀ غرور به عالم حقائق و واقعيّات و ارتحال او بسوي خدا و غاية الغايات بوده و در آن مباحثي همچون: عالم صورت و برزخ و نحوة ارتباط ارواح در آنجا با اين عالم، كيفيّت خلقت فرشتگان و وظائف آنها، نفخ صور و مردن و سپس زنده شدن تمام موجودات و قيام انسان در پيشگاه حضرت احديّت، عالم حشر و نشر و حساب و كتاب و جزاء و عرض و سؤال و ميزان و صراط و شفاعت و اعراف و بهشت و دوزخ، با استفاده از آيات قرآن و اخبار معصومين و ادلّۀ عقليّه و فلسفيّه و مطالب ذوقيّه و عرفانيّه بنحو أوفي و أوفر مطرح گشته است.
http://Eitaa.com/ketabsote
هدایت شده از کتاب صوتی و سخنرانی مذهبی
audio-5601-Maad-shenasi-J1-00-Tizer.mp3
1.03M
این کتاب کامل ترین مجموعه درباره معاد است.
http://Eitaa.com/ketabsote
هدایت شده از کتاب صوتی و سخنرانی مذهبی