از مرد محترمی که ۶۰ سال سن داشت و
بسیار شاد بود و با لب خندان و روی باز
برخورد میکرد؛ پرسیدم :
چطور میتوانید انقدر شاد و پرانرژی باشید؟
گفت : من 4 فرزند دارم
2 دختر و 2 پسر که همه تحصیلات خود را
با موفقیت به پایان رساندند در حالیکه
هیچگاه به درسشان رسیدگی نکردم .
رمز شادیم این است که بشدت هوای همسرم
را داشته و به او محبت و توجه خاص
داشتم و فقط نیازهای او را تامین می کردم .
در مقابل چنین رسیدگی و التفات ؛ بالطبع
او هم همیشه پر انرژی و پرانگیزه بود و با
تمام قوا به بچهها و کارهای منزل
رسیدگی میکرد.
آن مرد ادعا داشت : زنها تواناییهای موازی
دارند و میتوانند چند کار را در منزل با
هم مدیریت کنند . کافیست آنها را راضی
و خوشحال و تحت توجه و محبت کافی
نگه داری تا هر کاری از آنها بربیاید .
او معتقد بود اگر باطری قلب همسرتان را
شارژ نگه دارید میتوانید با آرامش به
کارتان رسیدگی و با خوشبختی زندگی کنید . چون همسرش از جان و دل، بقیه
امور را سرپرستی خواهد کرد .
بله حق با اوست .
رمز موفقیت او میتواند ، رمز
موفقیت بسیاری از مردان باشد ..
❤️ @maadar_khoob
اگر كودك شما در خانه اول هست، ممكن است در مدرسه دوم و يا سوم باشد.
شما به عنوان والدين وظيفه داريد او را براي شكست و عدم موفقيت آماده كنيد به عبارتي پذيرش دوم و يا سوم بودن.
به كودك آموزش دهيد در زندگي شكست ها و عدم موفقيت ها وجود دارند ولي شكست به معناي ؛ من خوب نيستم نيست. حتي مثال هايي در مورد خودتان بزنيد و اينكه چگونه با استفاده از توانايي هاي خود راه هايي پيدا كرده ايد.
پيام اصلي در اين جا اين است كه شكست و عدم موفقيت در طول زندگي وجود دارد و معناي آن اين نيست كه تو ناداني و ناتواني. بلكه تو همچنان خوب و ارزشمند هستي و مي تواني راه حلي پيدا كنيد.
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
استعداد به همه داده شده و هیچ تفاوتی در استعدادها بین انسان ها نیست، پس چرا این قدر ابراز عجز و ناتو
.
جالب است بدانید که حتی در متون خارجی و ترجمه شده، کلمه ی سنتی «نفس» به کاربرده شده. گاهی خود و خودبرتر هم به کار می رود ولی عزت نفس و اعتماد به نفس خیلی رایج است که معنی آن در متون مدرن و سنتی، دقیقاً یکی است. نفس یعنی همین شکل مخروط (4 وجه؛ انسان، نباتی- حیوانی- انسانی یا ذهن- الهی) مجموع این مراتب نفس را تشکیل می دهند و این نفس هم عزت دارد و هم باید به آن اعتماد کرد. نفس عزیز است چون متصل به اصل و اصول و ... است. در متون ترجمه شده عبارت حرمت نفس را استفاده می کنند.
ما در مبحث احترام به جسم بسیار بر روی مفاهیم حرمت و حریم صحبت کردیم. نفس هم مثل جسم حرمت دارد. عزت نفس از نظام ارزش های ما می آید از ایمان ما می آید و از اعتقادات ما می آید. عزت نفس از بالا می آید اگر ما به سمت بالا نباشیم و مسیر زندگی مان به سمت بالا نباشد، سقوط خواهیم کرد و نشانه ی آن حال بدی است که داریم.
تمام ادیان، ادبیات، متون سنتی و قدیم و الهی و دینی سرشار از تقابل عزت و ذلت هستند. تمام ادیان آمدند که بگویند «تو حق انتخاب داری» عزت را انتخاب می کنی یا ذلت را؟ در قرآن فراوان کلمه ی عزت در مقابل ذلت آمده است؛ ببینید و عبرت بگیرید که چه کسانی به عزت رسیدند و چه کسانی به ذلت رسیدند. تمام دیوان شعرای ما هم همین طور است.
شاهنامه سرشار از تقابل عزت و ذلت به زبان سمبلیک است. داستان زال سپید رو و رستم حکایت از این موضوع دارد. مدتی است که روی این داستان کار می کنم دیدم که همانطور که می دانیم زال کاملاً سپید رو است و این اصلاً تصادفی نیست چون زال مظهر نور و حقیقت است و سام که نور و حقیقت را نمی خواسته، زال را تبعید می کند به کوه دماوند. و سیمرغ و فرشتگان از او مراقبت می کنند. از زال رستم به وجود می آید که مظهر قدرت است چون پدرش مظهر نور و حقیقت است.
اسفندیار مظهر تکبر و خودشیفتگی است چون خودش را رویین تن می داند و نمی داند که نقطه ی ضعفش چشمش است. دقیقاً مثل مکتب انسان گرایی که در حال حاضر وجود دارد و دقیقاً موضوع دیدن و دیده شدن در این داستان وجود دارد. سهراب مظهر احساسات بدون تعقل است و عدم هماهنگی عقل و احساس کاملاً در سهراب جلوه گر است. پس حتی در ادبیات ما هم این تقابل عزت و ذلت و این که تو حق انتخاب داری به وضوح دیده می شود. (ادامه دارد...)
#اعتماد_بنفس {قسمت4}
[مباحث کودک متعادل]
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام پنجشنبه22فروردین ماه
سلامی گرم
با عطر گل و به لطافت
لبخند خدا برایتان چیدهام
تا روزتان بخیر
دلتان شاد و زندگیتان
زیبا شود
ولایت امام سجاد علیه السلام مبارک
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
. جالب است بدانید که حتی در متون خارجی و ترجمه شده، کلمه ی سنتی «نفس» به کاربرده شده. گاهی خود و خود
.
دوران کودکی دورانی است که ما به بچه هایمان یاد می دهیم که چگونه عزت را انتخاب کنند نه ذلت را و حاصل این کار عزت نفس است. در زمینه ی عزت نفس بسیار کتاب داریم اما یادتان باشد که این کتاب ها عزت نفس ایجاد نمی کنند این کتاب ها روش را به ما نشان می دهند و این خود ما هستیم که باید عمیقاً روی عزت نفس کار کنیم و آن را به دست آوریم.
ما در یادگیری با دو مسئله مواجه هستیم: 1- باید برویم و تحقیق کنیم و وقت بگذاریم و به دست آوریم 2- نه تحقیق کنیم و وقت نگذاریم و فقط تقلید کنیم و کلید بگیریم.
امکان ندارد عزت نفس را با کتاب بخواهید در بچه هایتان بسازید؛ عزت نفس برپایه ی اعتقادات و ایمان و تحقیق خود فرد به وجود می آید. این طور نیست که من به شما کلید و راه حل بدهم و چندتا کتاب معرفی کنم بعد شما مطمئن شوید که بچه هایتان عزت نفس پیدا کردند. برای به دست آوردن عزت نفس باید به آن برسیم، ایمان آوریم و به آن معتقد شویم بعد روش های به دست آوردن اعتماد به نفس را می توانیم در حیطه ی اهمیت و مهارت به دست آوریم.
ما اصلاً باور نداریم که عزت نفس داریم. چه قدر عبارت من بدبخت هستم را می گوییم؟ چه قدر بارها و بارها خودمان را در بن بست دیده ایم؟ چه قدر دچار این حالت شده ایم که اصلاً چرا من بدنیا آمده ام؟ من به چه دردی می خورم؟ و هیچ وقت نتوانستیم به این شکل نگاه کنیم که من بدنیا آمده ام چون مأموریت دارم. می توانم مأموریتم را نبینم و اجرا نکنم و سقوط کنم به مراحل پایین ساختار و مخروط؛ و می توانم مأموریتم را ببینم و بالا بروم به سمت اصل و عزت نفس.
عزت نفس یعنی من وظیفه ای دارم، من انتخاب شده ام، آمده ام و کاری باید انجام بدهم؛ می توانم انجام ندهم؛ حالا وقتی وارد مبحث مسئولیت شدیم می بینیم که از کودکی این حالت چگونه به وجود می آید. ما راجع به روش به دست آوردن عزت نفس صحبت می کنیم اما باور آن باید در خود شما به وجود آید. (ادامه دارد...)
#اعتماد_بنفس {قسمت5}
[مباحث کودک متعادل]
❤️ @maadar_khoob
💕💕
اگر فرزندتان بد غذاست، غذاها را به اشکال و طعم های مختلف درست کنید.
فرزندتان از خوردن سیب زمینی به شکل پوره بیزار است؟ آن را به روش دیگری طبخ کنید.
شیوه طبخ غذا (بخارپز، کبابی، سرخ شده...) و طعم دهنده هایی که استفاده می کنید، در بو، رنگ و مزه غذا موثرند.
سعی کنید هر بار شکل تازه ای از همان ماده غذایی را جلوی فرزندتان بگذارید.
❤️ @maadar_khoob