- معارف ناب دانشی و ارزشی !
💐#دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان!💐
💐#اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ محبّاً لأوْلیائِکَ ومُعادیاً لأعْدائِکَ مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ انْبیائِکَ یا عاصِمَ قُلوبِ النّبییّن!.
💐خدایا قرار بده در این روز دوست دوستانت ودشمن دشمنانت و پیرو راه و روش خاتم پیغمبرانت اى نگهدار دلهاى پیامبران!.
💐#شرح دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان💐
💐در این دعا سه خواسته از خداوند مطرح شده است:
💐 1- خواسته اول این است که خداوند ما را از دوست داران اولیاءالله قرار دهد. محبت و مودت نقش مهمی در الگوگیری از رفتارها و اعمال فرد محبوب دارد. معمولاً کسی را که انسان دوست دارد و به او عشق می ورزد الگوی خویش قرار می دهد و از اعمال و رفتارهای وی تقلید می کند و از وی حرف شنوی دارد.
💐به این جهت است که در قرآن کریم و روایات، به محبت ورزی نسبت به اهل بیت(ع) سفارش اکید شده است. قرآن کریم می فرماید: بگو من هيچ پاداشى از شما بر رسالتم درخواست نمى كنم جز دوست داشتن نزديكانم.(شوری/23).
💐پیامبر گرامی(ص) و ائمه اطهار(ع) کاملترین و برترین مخلوقات خداوند هستند که محبت ورزی نسبت به آنان موجب می گردد که ما از دستورات آن بزرگواران تبعیت کنیم و شبیه آنان زندگی کنیم و رفتارهای آنان را الگوی خویش قرار دهیم.
💐زمخشری عالم بزرگ اهل سنت روایت مفصلی را در باره محبت اهل بیت(ع) از پیامبر(ص) نقل می کند که در بخش های از آن، پیامبر(ص) می فرماید: هر کس بر محبت آل محمد بميرد شهيد از دنيا رفته است. آگاه باشيد هر کس بر محبت آل محمد از دنيا برود آمرزيده شده و بخشوده از دنيا رفته است. آگاه باشيد هر کس بر محبت آل محمد از دنيا رود مؤمن کامل الايمان از دنيا رفته است... (تفسیر کشاف زمخشری، ج4، ص 220).
💐2- خواسته دوم این است که خداوند به ما توفیق دهد که با دشمنان خدا و افراد بی دین دشمنی نماییم و از آنها بیزاری جوییم. بیزاری جستن از دشمنان خدا و دشمنی نمودن با دشمنان خدا و کسانی که به خداوند و دستورات دینی پشت نموده اند و از شیطان و هواهای نفسانی پیروی می کنند از فروع دین است که سبب می شود تا ما از آنها فاصله بگیریم و وسوسه ها، دسیسه ها و توطئه های آنان برای انحراف ما و دور کردن ما از مسیر حق، ما را تحت تأثیر قرار ندهد.
💐اگر ما حقیقتاً خط و جهت گیری خودمان را مشخص کنیم و در عرصه های مختلف زندگی فردی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و... ملاک را دوستی با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا قرار دهیم دچار انحراف و گمراهی و... نخواهیم شد. متأسفانه بسیاری از مردم و ملتها در اثر عدم رعایت ملاک های دوستی و دشمنی و دوست پنداشتن دشمنان خدا و... دچار گمراهی و مشکلات شده اند.
💐3- سومین خواسته این است که خداوند کمک کند تا ما گفتارها، رفتارها و سیره پیامبر اعظم(ص) را ملاک و معیار رفتار خویش قرار دهیم. بهترین الگو برای ما پیامبر(ص) و ائمه(ع) هستند چرا که آنها بهترین و کاملترین بندگان خدا می باشند و کسی که آنها را الگوی خویش قرار دهد و به گفتارها، رفتارها و کردارهای آنها تمسک کند قطعا سعادتمند خواهد شد.
💐قرآن کریم می فرماید: همانا برای شما در (سیره ی) رسول خدا الگو و سرمشقی نیکوست، (البته) برای کسانی که به خدا و روز قیامت امید دارد و خدا را بسیار یاد می کنند.(احزاب/21).
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
#با ما همراه شوید و مطالب زیبا و جدید بخوانید!.
🌐Admin
@hojjati_mohajerin
به ما بپیوندید🌷🌷🌷♻
کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
ارتباط با مدیر کانال و گروه:
تلفن📳:00989302867043
- معارف ناب دانشی و ارزشی !
🌷#دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان!🌷
🌷#اللهمّ اجْعَل سَعْیی فیهِ مَشْکوراً و ذَنْبی فیهِ مَغْفوراً و عَملی فیهِ مَقْبولاً و عَیْبی فیهِ مَسْتوراً یا أسْمَعِ السّامعین!.
🌷خدایا قرار بده کوشش مرا در این ماه قدردانـى شده و گناه مرا در این ماه آمرزیده و کردارم را در آن مورد قبول و عیب مرا در آن روز پوشیده؛ اى شنوا ترین شنوندگان!.
🌷#شرح دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان🌷
🌷#در این دعا چهار خواسته از خداوند طلب شده است:
🌷1- خداوند از تلاش ها و کوشش های ما و از اعمال نیک و کارهای خیری که در در این ماه انجام میدهیم سپاسگزاری نماید. یکی صفات خداوند شاکر است همچنانکه قرآن کریم در این زمینه می فرماید: همانا خداوند سپاسگزار داناست.(سوره بقره، آیه 158).
شاکر و سپاسگزار بودن خداوند به این معناست که خداوند قدر زحمات و تلاش های مخلصانه بندگانش را می داند و پاداش آنرا به بهترین وجه خواهد داد.
🌷سپاسگزاری خداوند با سپاسگزاری بندگان چند فرق اساسی دارد از جمله: الف: دیگران در صورتی از ما تشکر می کنند که کاری به نفع آنها انجام داده باشیم مثلاً هدیه به آنها داده باشیم و یا مشکلات آنها را حل نموده باشیم و...
🌷اما خداوند متعال از بندگانش بابت کارهایی که هیچ نفع و سودی به حال خداوند ندارد چرا که او بی نیاز مطلق است، و نفع همه اعمال خیری که انجام می دهیم بما می گردد از ما شکرگزاری می کند.
🌷ثانیاً سپاسگزاری دیگران ممکن است لسانی باشد و یا بخواهند مثل آن عمل و یا کمی بدتر و یا بهتر از آن عمل را برای ما انجام دهند اما سپاسگزاری خداوند هم در دنیاست و هم در آخرت و در دنیا چند برابر عمل را خواهد داد و در آخرت نیز پاداشش بسیار عظیم است و خداوند سپاسگزاری خویش را در عالم آخرت با دادن نعمتهای بی نهایت و بی نظیر جبران می کند که ارزش آنها با ارزش عمل اندک ما قابل مقایسه نیست.
🌷قرآن کریم می فرماید: هر کس کار نیکی انجام دهد بر نیکی اش می افزاییم چرا که خداوند آمرزنده و سپاسگزار است. (سوره شوری، آیه 23).
🌷2- خواسته دوم این است که خداوند گناهان را ما در این ماه مورد رحمت و مغفرت خویش قرار دهد. همه زمان ها راه توبه و بازگشت و طلب مغفرت از گناهان باز است و اگر بنده توبه حقیقی نماید حتماً مورد آمرزش خداوند قرار خواهد گرفت.
🌷قرآن کریم در این زمینه می فرماید: ای بندگان من که بر خود اسراف و ستم کرده اید از رحمت خداوند نومید نشوید که خدا همه گناهان را می آمرزد زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است. (سوره زمر، آیه 53).
🌷اما در ماه رمضان که ماه رحمت و مغفرت است درهای رحمت و مغفرت الهی بیش از هر زمان دیگر باز است و فقط کافی است ما به در خانه خدا بریم و طلب مغفرت کنیم حتما خداوند می آمرزد. لذا پیامبر(ص) در خطبه شعبانیه می فرماید: بی شک، شقی و بدبخت کسی است که در این ماه بزرگ از آمرزش الهی محروم بماند.
🌷3- خواسته سوم این است که خداوند اعمال نیک ما را در این ماه مورد قبولی خویش قرار دهد. شرط قبول اعمال خیر این است که اولاً انجام دهنده کار خیر از نظر ایمان و باورهای دینی مشکل نداشته باشد و اهل تقوا و پرهیزگاری باشد و ثانیا عمل خیر با نیت الهی و نیت خالصانه انجام گیرد. قرآن کریم می فرماید: خدا تنها از پرهیزگاران می پذیرد.(سوره مائده، آیه 27).
🌷تلاش کنیم در این ماه، تقوا و پرهیزگاری را در خود تقویت نماییم و اعمال ما خالصانه و فقط برای خداوند باشد تا مورد قبول خداوند قرار گیرد.
🌷4- خواسته چهارم این است که خداوند عیب های ما را بپوشاند. همه ما انسانهای غیر معصوم ممکن است کم و بیش عیب هایی داشته باشیم که دوست نداریم کسی از عیوب ما با خبر شود و فقط خداوند است که از تمامی عیوب ما با خبر است.
🌷یکی از القاب خداوند ستار العیوب (پوشاننده عیب ها) است که در دعای جوشن کبیر نیز به آن اشاره گردیده است و در دعای کمیل نیز می خوانیم: چه بسیار اعمال زشتی که شما پوشاندید.
🌷بنابراین خداوند نمی خواهد عیوب بندگان خویش را بر ملا کند مگر اینکه آنها با دست خویش و با اصرار بر گناهان خویش سبب بر ملاشدن عیوب خود گردند.
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
#با ما همراه شوید و مطالب زیبا و جدید بخوانید!.
🌐Admin
@hojjati_mohajerin
به ما بپیوندید🌷🌷🌷♻
کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
ارتباط با مدیر کانال و گروه:
تلفن📳:00989302867043
هدایت شده از حجتی مهاجرین
#بازهم جنایت
#برچی عزیز در غمت شریکم
جنایات وحشیانه و سبوعانه گرگ های آدم نما که امروز یکبار دیگر فاجعه خونین خلق کردند و تعدادی از مردم مظلوم روزه دار و بی دفاع مان را در شهر کابل به خاک و خون کشیدند و به شهادت رساندند جدا محکوم و تقبیح می کنیم!.
از دولت مردان نامرد و بی عرضه امنیت و تضمین جان و مال مردم بی دفاع را فوری و جدی مطالبه می کنیم.😭😭😭😭😭
- معارف ناب دانشی و ارزشی !
💐#دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان!💐
💐#اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ فَضْلَ لَیْلَةِ القَدْرِ وصَیّرْ أموری فیهِ من العُسْرِ الى الیُسْرِ واقْبَلْ مَعاذیری وحُطّ عنّی الذّنب والوِزْرِ یا رؤوفاً بِعبادِهِ الصّالِحین!.
💐خدایا روزى کن مرا در آن فضیلت شب قدر را و بگردان در آن کارهاى مرا از سختى به آسانى و بپذیر عذرهایم و بریز از من گناه و بارگران را، اى مهربان و رئوف به بندگان شایسته خویش!.
💐#شرح دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضا!💐
💐در این دعا چهار خواسته از خداوند طلب شده است:
💐 1- خواسته اول این است که خداوند در این ماه توفیق بهره مندی از شب قدر را نصیب ما گرداند. شب قدر با فضیلت ترین و بهترین شب سال است که هر عمل عبادی و کار خیر در آن شب بهتر از عمل هزار ماه است.
💐قرآن کریم می فرماید: ما آن [قرآن] را در شب قدر نازل كرديم! و تو چه مى دانى شب قدر چيست؟! شب قدر بهتر از هزار ماه است.(سوره قدر، آیات3-1).
💐در این که شب قدر در ماه مبارک رمضان قرار دارد شکی نیست اما در اینکه کدام شب از شبهای رمضان شب قدر است اختلاف است. طبق روایات ما شب قدر یکی از شبهای نوزدهم، بیست و یکم و یا بیست و سوم است که احتمال اینکه بیست و سوم باشد زیاد است. علمای اهل سنت معتقدند که شب قدر شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان است.
💐2- خواسته دوم این است که خداوند سختی های ما را در این ماه آسان گرداند. گاهی گره و مشکلاتی در زندگی ما ایجاد می گردد مثلاً انسان دچار امراض صعب العلاج می شود یا دچار حادثه می گردد و یا مشکل اشتغال دارد و... برخی از مشکلات ناشی از امتحانات الهی است و برخی در اثر اعمال زشت خود ماست و گاهی برخی از مشکلات بخاطر این است که ما از حالت غفلت بیدار شویم و تنبه و توحه پیدا کنیم و...
💐از آنجا که خداوند تسهیل کننده امور است و او قادر است بر رفع تمامی موانع و مشکلات انسانها، لذا خوب است که انسان ضمن تلاش و کوشش برای حل مشکلات، از خداوند بخواهد که مسیر رفع مشکلات را برای انسان هموار نماید.
💐3- سومین خواسته این است که خداوند پوزش ها و مغدرت خواهی های ما را بپذیرد.
انسانهای غیر معصوم ممکن است که در اثر غفلت، وسوسه های شیطانی و... دچار گناه و معصیت گردد در این صورت انسان باید فوری توبه و طلب بخشش کند و اگر گناه حق الناس است در صورت امکان رضایت شخص مورد نظر را جلب نماید.
💐خداوند مهربان بسیار توبه پذیر است و اگر بنده اش صدها بار توبه خویش را بشکند و گناه بزرگی نیز مرتکب شود باز خداوند منتظر است که بنده اش توبه و عذرخواهی کند و در مسیر سعادت قرار گیرد و اگر انسان توبه حقیقی کند خداوند گناهان او را می بخشد.
💐قرآن کریم می فرماید: اى كسانى كه ايمان آورده ايد بسوى خدا توبه كنيد، توبه هاى خالص، اميد است(با اين كار) پروردگارتان گناهانتان را ببخشد و شما را در باغهايى از بهشت كه نهرها از زير درختانش جارى است وارد كند. (سوره تحریم، آیه8).
💐4- خواسته چهارم این است که خداوند بار سنگین گناه را از دوش ما بردارد. گناه کمر انسان را می شکند و انسان را از حرکت و اوج گیری به سمت قله های سعادت و عبادت عاشقانه باز میدارد. تلاش کنیم سراغ گناه و معصیت نرویم و اگر احیانا مرتکب شدیم فوری طلب استغفار و توبه نماییم اما توبه حقیقی نه توبه لسانی!. اگر توبه حقیقی باشد قطعاً انسان مورد آمرزش قرار می گیرد و گردنش از بار سنگین گناه سبک می گردد.
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
#با ما همراه شوید و مطالب زیبا و جدید بخوانید!.
🌐Admin
@hojjati_mohajerin
به ما بپیوندید🌷🌷🌷♻
کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
ارتباط با مدیر کانال و گروه:
تلفن📳:00989302867043
- معارف ناب دانشی و ارزشی !
🌺#دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان!🌺
🌺#اللهمّ وفّر حظّی فیهِ من النّوافِلِ واكْرِمْنی فیهِ بإحْضارِ المَسائِلِ وقَرّبِ فیهِ وسیلتی الیكَ من بینِ الوسائل یا من لا یَشْغَلُهُ الحاحُ المُلِحّین!.
🌺خدایا زیادكن بهره مرا در آن از اقدام به مستحبات و گرامى دار در آن به حاضر كردن و یا داشتن مسائل و نزدیك گردان در آن وسیله ام به سویت از میـان وسیلهها اى آنكه سرگرمش نكند اصرار و سماجت اصراركنندگان!.
🌺#شرح دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان🌺
🌺در این دعا سه خواسته از خداوند طلب شده است:
🌺1- خواسته اول این است که خداوند به ما توفیق دهد که در این ماه، مستحبات زیادی را انجام دهیم.
🌺برخی از دستورات الهی واجب است یعنی باید حتماً انجام شود و ترک عمدی آنها گناه و انجام ندادنش موجب کیفر و عقوبت است مثل نماز، روزه و... برخی از دستورات الهی مستحب است یعنی بهتر است که انجام شود و اگر کسی آنها را انجام ندهد گناه نکرده است اما از برخی از ثواب ها محروم شده است.
🌺مستحبات در کنار واجبات نقش مهمی در رسیدن انسان به مقامات عالیه معنوی دارد و در حقیقت رسیدن به مقامات عالیه معنوی بدون انجام مستحبات ناممکن است. مثلاً نماز شب مستحب است اما آنقدر مهم است که هیچ کس بدون نماز شب به مقامات عالیه معنوی نخواهد رسید.)
🌺انجام مستحبات آثار و برکات زیادی دارد و ضمن اینکه انسان را به خداوند نزدیک می کند، مکمل واجبات است و اگر نقصی در انجام واجبات باشد با انجام مستحبات بر طرف می شود.
🌺امام باقر(ع) می فرماید: نماز نافله برای آن قرار داده شده است که فساد و نقص فرایض را جبران کند. (جامع احادیث الشیعه، ج7، ص1118).
🌺2- خواسته دوم این است که خداوند در این ماه با برآورده کردن حاجات ما، ما را اکرام نماید. ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای استجابت دعا است همچنان که پیامبر اعظم(ص) در این زمینه می فرماید: دعای شما در این ماه مستجاب است.(خطبه شعبانیه).
🌺گاهی بخاطر برخی از موانع مثل گناه و... دعا مستجاب نمی شود و گاهی دعا دیر مستجاب می شود و گاهی مصلحت نیست دعا مستجاب شود و... گاهی دعا مستجاب نمی شود چون خداوند بنده اش را دوست دارد و می خواهد بیشتر دعا کند و بیشتر با خدا رابطه داشته باشد تا ثواب عظیم برای وی در عالم آخرت دهد و...
🌺بنابراین، دعا بدون استجابت نیست اما نوع استجابت متفاوت است. امام سجاد(ع) می فرماید: "دعای مؤمن یکی از سه فایده را دارد: یا برای او ذخیره میگردد یا در دنیا برآورده میشود یا بلایی را که میخواست به او برسد، از وی دور میگرداند."(تحف العقول، ص۲۸۰).
🌺3- خواسته سوم این است که خداوند در این ماه وسیله ما را به سوی خودش نزدیک کند. یعنی وسیله ای که به آن تمسک می جوییم برای تقرب و نزدیکی به خداوند مورد قبول خداوند واقع شود و ما را به خداوند متعال نزدیک نماید.
🌺تمام عبادات و کارهای نیک ما وسیله تقرب به خداوند هستند و ما را به خداوند نزدیک می کند البته مشروط بر اینکه مورد قبول خداوند واقع شود. خداوند متعال به مؤمنین دستور می دهد که به وسایلی که آنان را به خداوند نزدیک می کند تمسک جویند. قرآن کریم در این زمینه می فرماید: اى كسانى كه ايمان آورده ايد! از (مخالفت فرمان) خدا بپرهيزيد! و وسيله اى براى تقرب به او بجوئيد.(سوره مائده، آیه 35).
🌺نماز، روزه، زکات، انفاق در راه خدا، کارهای نیک و... همه وسایلی هستند که ما را به خداوند نزدیک می نمایند اما برخی از آنها نقش بیشتری در نزدیک شدن ما به خداوند دارند و برخی کمتر.
🌺امام علی(ع) می فرماید: بهترين وسيله اى كه مى توان با آن به خدا نزديك شد ايمان به خداوند و پيامبرش و جهاد در راه او و كلمه ى اخلاص و اقامه ى نماز و پرداخت زكات و روزه گرفتن ماه رمضان و حج و عمره و صله ى رحم و انفاق هاى پنهانى و آشكار و كارهاى نيك است. (نهج البلاغه، خطبه 110).
🌺یکی از مهمترین وسیله تقرب به خداوند توسل به پیامبر اعظم(ص) و اهل بیت(ع) است که در برخی از روایات به آن اشاره گردیده است.
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
#با ما همراه شوید و مطالب زیبا و جدید بخوانید!.
🌐Admin
@hojjati_mohajerin
به ما بپیوندید🌷🌷🌷♻
کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
ارتباط با مدیر کانال و گروه:
تلفن📳:00989302867043
- معارف ناب دانشی و ارزشی !
🌷#دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان!🌷
🌷اللهمّ غَشّنی بالرّحْمَةِ وارْزُقْنی فیهِ التّوفیقِ والعِصْمَةِ وطَهّرْ قلْبی من غَیاهِبِ التُّهْمَةِ یا رحیماً بِعبادِهِ المؤمِنین!.
🌷#خدایا بپوشان در آن بامهر و رحمت، و روزى كن مرا در آن توفیق، و خوددارى و پاك كن دلم را از تیرگیها و گرفتگىهاى تهمت؛ اى مهربان به بندگان با ایمان خود!.
🌷#شرح دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان🌷
#در این دعا سه خواسته از درگاه الهی مسئلت شده است:
🌷 1- خواسته اول این است که خداوند رحمت واسعه خویش را در این ماه نصیب ما کند. همچنانکه قبلاً عرض کردیم ماه رمضان ماه رحمت است و گستره رحمت الهی در این ماه بیش از هر زمان دیگر می باشد.
🌷خداوند دو نوع رحمت دارد: رحمت عمومی و رحمت خاصه. رحمت عمومی خداوند شامل همه بندگان می گردد و تمامی انسانها اعم از کافر و مسلمان از آن بهره مند می شوند. رحمت خاصه فقط شامل مؤمنان و افراد متقی می گردد. صفت رحمن خداوند اشاره به رحمت عامه دارد و صفت رحیم اشاره به رحمت خاصه!.
🌷در ماه رمضان رحمت خاصه الهی برای مؤمنان بسیار فراوان است بشرط اینکه کسی از آن به خوبی استفاده کند. اگر کسی نتواند از رحمت واسعه الهی در این ماه بهره جوید ضرر زیادی نموده است. وسایل کسب رحمت الهی، انجام فرائض و نوافل و رفتار شایسته است و رحمت الهی با اعمال نیک و عبادات خالصانه میسر خواهد بود.
🌷2- خواسته دوم این است که خداوند توفیق عبادت و بندگی و خویشتن داری را نصیب ما گرداند. عبادت و بندگی خدا و اطاعت از دستورات الهی نیاز به توفیق الهی دارد و خداوند نیز به کسی توفیق خواهد داد که خودش را آماده برای بندگی نموده باشد و در مسیر درست قدم بردارد. گناهان موجب سلب توفیق عبادت خالصانه از انسان می شود و حالت دعا، مناجات و راز و نیاز را از انسان می گیرد.
🌷به همین جهت است که در این دعا بعد از درخواست توفیق، از خداوند تقاضا شده است که بما کمک کند تا خویشتن دار باشیم و اعضا و جوارح خودمان را از گناهان و معاصی بازداریم.
🌷3- در خواسته سوم از خداوند درخواست شده است که ما را از گناه تهمت که از گناهان کبیره و بزرگ است بازدارد تا در اثر تهمت زدن به دیگران قلب و دل مان مکدر، تیره و سیاه نشود. تهمت از گناهان بزرگی است که در متون دینی ما مورد نکوهش شدید قرار گرفته است.
🌷تهمت دو نوع است: گاهی تهمت به خدا، پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) و دین است یعنی انسان عمداً چیزهای ناروا را به خدا، پیامبر(ص) و ائمه(ع) و دین مبین اسلام نسبت دهد. این نوع تهمت بزرگترین گناه و معصیت نابخشودنی است که از نظر حکم شرعی موجب ابطال روزه هم می شود. خداوند در آیات متعددی تهمت زننده به خداوند را ستمکارترین افراد معرفی نموده است و می فرماید: چه کسی ستمکارتر از کسی است که بر خدا دروغ بسته یا آیات او را تکذیب نموده، مسلماً ظالمان روز رستگاری نخواهند دید. (انعام/21).
🌷نوع دیگر تهمت، تهمت به افراد دیگر است. این نوع تهمت نیز از گناهان بزرگی است که عقوبت شدید اخروی را در پی خواهد داشت. قرآن کریم در این زمینه می فرماید: و کسی که خطا یا گناهی مرتکب شود سپس بیگناهی را متهم سازد بار بهتان و گناه آشکاری بر دوش گرفته است. (نساء/ 112).
🌷گناه تهمت آنقدر بزرگ است که در برخی روایات سنگین تر از کوههای بزرگ تلقی شده است. امام صادق(ع) می فرماید: بهتان و تهمت زدن به انسانهای بی گناه سنگین تر از کوههای استوار است. ( الخصال، ج2، ص 5).
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷#با ما همراه شوید و مطالب زیبا و جدید بخوانید!.
🌐Admin
@hojjati_mohajerin
به ما بپیوندید🌷🌷🌷♻
کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
ارتباط با مدیر کانال و گروه:
تلفن📳:00989302867043