هدایت شده از مقاومت نیوز ✔️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شعار سال ۱۴۰۱؛ . . 👌🏻!'
✍️ #اسلام دین کل جهان
💢 بشریت به یمن حکومت جهانی امام مهدی(عج) گمشده واقعی خویش را خواهد یافت، و به او که کمال مطلق هستی است عشق خواهد ورزید و در برابر او کرنش خواهد نمود، همه یک خدا را میپرستند، همه یک کتاب دارند(قرآن) به یک قبله نماز میگذارند(کعبه)، شعار کل دنیا اذان خواهد بود، شیطان و ایادی او کوبیده میشوند و رهزنی نخواهند کرد.
🔹دوباره زمین مرده به نور ایمان و حیات معنوی و مادی زنده خواهد شد، بتها در هم کوبیده میشوند، صلیبهای دروغین شکسته خواهد شد و عیسی مسیح فرو خواهد آمد و به مولای عالم امام مهدی(عج) اقتدا خواهد نمود و آن روز ناقوس رسوائی کلیسا نواخته خواهد شد.
✅ اینک بیان آیات و روایاتی در این رابطه:
💠 امام باقر(ع) در تفسیر آیه: اعلموا ان الله یحی الارض بعد موتها [حدید/۱۷] فرمود: منظور از مرگ اهل زمین کفر آنها است و کافر مرده است (هر چند دارای حیات ظاهری و مادی باشد ولی مرده متحرک است.) و یکسر الصلیب؛ در آن زمان صلیبها شکسته میشود و دروغ هزاران ساله مسحیت تحریف شده برملا میگردد.
💠 خداوند در شب معراج به رسول اکرم پیامبر رحمت(ص) فرمود:
توسط قائم شما خاندان زمین را از یاد خودم و تسبیح و تقدیس خویش آباد خواهم کرد، همگان مرا تسبیح گفته (و از عیوب و نقایص تنزیه خواهند کرد.) شعار لا اله الاالله و الله اکبر و الحمدلله ورد زبان همگان خواهد شد و به وسیله او زمین را از لوث وجود دشمنانم پاک خواهم گردانید.
💠 «... لا تبقی فی الارض بقعه عبد فیها غیر الله الا عبدالله فیها؛ بر روی زمین نقطهای نخواهد ماند که در آن مدتی غیر خدا پرستش شده مگر اینکه خدا در آن پرستش خواهد شد.» (بتخانهها تبدیل به مراکز عبادت الله میشوند.).
#با ما همراه شوید و مطالب زیبا و جدید بخوانید!.
🆔🌐Admin↪
@hojjati_mohajerin
به ما بپیوندید🌷🌷🌷♻
کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
- معارف ناب دانشی و ارزشی !
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹
#فرا رسیدن ماه رحمت، ماه مغفرت و آمرزش و ماه مهمانی الهی ماه رمضان بر همه شما روزه داران و مهمانان خدای مهربان مبارکباد!.🌺🌷💎❤️🌸✅
💐#شرح دعای روز اول ماه رمضان💐
🍃اللهمَ اجْعلْ صِیامی فـیه صِیـام الصّائِمینَ وقیامی فیهِ قیامَ القائِمینَ ونَبّهْنی فیهِ عن نَومَهِ الغافِلینَ وهَبْ لی جُرمی فیهِ یا الهَ العالَمینَ واعْفُ عنّی یا عافیاً عنِ المجْرمینَ!.
🍃ترجمه: خدایا قرار بده روزه مرا در آن روز از روزه داران واقعى و قیام و عبادتم در آن قیام شب زنده داران و بیدارم فرما در آن از خواب بى خبران و ببخش به من گناهم را در این روز اى معبود جهانیان و در گذر از من اى بخشنده گناهکاران!.
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹
🍃در دعای روز اول ماه مبارک رمضان سه درخواست از خداوند مطرح شده است:
🍃۱- خداوند روزه ما را در این روز، مانند روزه روزه داران حقیقی قرار دهد. یعنی روزه ما، روزه حقیقی باشد. روزه حقیقی روزه ای است که اولاً روزه دار فقط برای رضایت خداوند روزه گیرد و تمام آداب و شرایط روزه را مراعات می کند.
🍃ثانیاً علاوه بر شکم، تمامی اعضاء و جوارح انسان، روزه باشند مثلاً چشم از نگاه کردن به چیزهای حرام روزه باشد و زبان از گناه و معصیت مانند دروغ، تهمت، غیبت و... روزه باشد و گوش از شنیدن چیزهای حرام روزه باشد و... روزه حقیقی موجب رشد ما می گردد و ما را به خداوند نزدیک خواهد کرد.
🍃۲- خواسته دوم این است که خداوند توفیق دهد که عبادات ما، عبادات حقیقی باشد. ماه رمضان، ماه عبادت و دعا و مناجات است و عبادتی می تواند ما را به قله های کمال و سعادت برساند که عبادت حقیقی باشد.
🍃یعنی عبادت خالصانه و با خشوع و خضوع و با حضور قلب باشد و موقع عبادت فقط به خدا وصل باشیم و از غیر خدا، دل بکنیم و عابد حقیقی تسلیم دستورات الهی باشد و تمام دستورات الهی را بدون چون چرا به خوبی انجام دهد. ما عبادت کننده زیاد داریم اما عبادت کننده واقعی کم است و اگر همه دینداران حقیقتاً خدا را عبادت می کردند و تسلیم خداوند می بودند بسیاری از مشکلات انسان ها حل می شد.
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹
🍃۳- سومین خواسته غفلت زدایی است. سرمنشاء بسیاری از گناهان و انحرافات غفلت است. غفلت از حضور خدا در همه جا و غفلت از هدف از آفرینش انسانها، غفلت از عالم آخرت، غفلت از مرگ و غفلت از ارزشهای دینی و غفلت از دشمن قسم خورده یعنی شیطان و ... سبب می شود که انسان دچار فساد و انحراف شود.
🍃۴- چهارمین خواسته، طلب آمرزش از خداوند است. ماه رمضان ماه آمرزش گناهان است و اگر کسی در اثر جهالت و غفلت دچار گناه شده است در این ماه توبه حقیقی کند و از خداوند طلب بخشش کند و خداوند قطعاً او را می بخشد.
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹
#با ما همراه شوید و مطالب زیبا و جدید بخوانید!.
🆔🌐Admin↪
@hojjati_mohajerin
به ما بپیوندید🌷🌷🌷♻
کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
#چند نکته مهم در موردحکمت و فلسفه روزه داری!.🌹🌹🌹
#قسمت اول
1. نکته اول: روزه داری نردبان تقوی و پرهیزکاری؛ از نظر قرآن کریم انسان به عنوان خلیفه خداوند در زمین و موجود با کرامت و فضیلت و اشرف ترین مخلوقات در عالم هستی است.
همان طور که می دانید،[1] انسان با این ویژگی ها، علاوه بر جنبه مادی و جسمی، دارای جنبه معنوی و روحی هم هست و هر یک از آنها در رسیدن به کمال مطلوب خود، برنامه های مخصوص به خود احتیاج دارند. یکی از برنامه هایی که جنبه معنوی دارد و بعد روحانی و معنوی و شخصیت واقعی انسان ها را رشد می دهد و تقویت می کند، تقوا و پرهیزگاری است. به این معنا که اگر انسان بخواهد خودش را از بعد روحانی و جنبه معنوی ارتقاء دهد و به کمال برساند و به عالم پاکی، طهارت و بلند مرتبه گی متصل کند، اولین چیزی که باید بدان ملتزم شود، جلوگیری از افسار گسیختگی خود است. او نباید خود را وِلوُ و رها از همه چیز بداند و جسم جان اش تنها سرگرم لذت های جسمی و شهوات بدنی کند، باید خود را بزرگتر از آن بداند که زندگی مادی را هدف بپندارد. و از ماهیت اصلی خود که همان بعد روحانی است غافل گردد و ماهیت حقیقی خود را فراموش کند بلکه همواره همانگونه که به فکر جسم خاکی و بدن مادی خود می باشد در فکر جان واقعی و هویت حقیقی خود که همان بعد روحانی و معنوی است نیز باشد و برای تقویت و پرورش آن تلاش کند. یکی از مهم ترین، بهترین، نزدیک ترین، مؤثرترین و عمومی ترین راهی که افراد را در این امر، یعنی کسب خود کنترلی و تقوا می تواند کمک کند، روزه است که با پرهیز از خوردن، آشامیدن و شهوت جنسی و تمایلات نفسانی، علاوه بر این که نیروی خویشتن داری از گناهان در آنان قوت می گیرد، به تدریج افراد با اراده گردیده و تبدیل به کسی می شود که بر خود مسلط است و در برابر کشش های نابجا و انگیزه های ناصواب و هر گناهی عنان اختیار را از کف نمی دهند.
چنانکه قرآن کریم به این نکته مهم روزه داری اشاره فرموده و بندگان را به روزه داری دعوت می فرماید:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ،
ﺍﻱ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ! ﺭﻭﺯﻩ ﺑﺮ ﺷﻤﺎ ﻣﻘﺮّﺭ ﻭ ﻟﺎﺯم ﺷﺪﻩ، ﻫﻤﺎﻥﮔﻮﻧﻪ ﻛﻪ ﺑﺮ ﭘﻴﺸﻴﻨﻴﺎﻥ ﺷﻤﺎ ﻣﻘﺮّﺭ ﻭ ﻟﺎﺯم ﺷﺪ، ﺗﺎ ﭘﺮﻫﻴﺰﻛﺎﺭ ﺷﻮﻳﺪ.(بقره/١٨٣)
در نتیجه تقوی یکی از برکات و اثرات بسیار بسیار مهم و ارزنده روزه داری است که روزه به عنوان نردبان و پلکان برای آن می باشد و راه میانبر و کوتاه برای دست یابی به آن می باشد. [3]
📚منابع:
[1]مجله یاس، آبان 1382، شماره 8، فرهنگ قرآنی.
[2] بقره، 183.
[3] علامه طباطبایی(ره)، تفسیر المیزان، ج 2، ص 8.
#با ما همراه شوید و مطالب زیبا و جدید بخوانید!.
🆔🌐Admin↪
@hojjati_mohajerin
به ما بپیوندید🌷🌷🌷♻
کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
- معارف ناب دانشی و ارزشی !
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃
#فرا رسیدن ماه رحمت، ماه مغفرت و آمرزش و ماه مهمانی و ضیافت الهی ماه رمضان بر همه شما روزه داران و مهمانان خدای مهربان مبارکباد!.🌺🌷💎❤️🌸✅
#برخوان خداوند کریم در ماه مهمانی ضیافت و دعوت!.
#شرح و توضیح مختصر دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
🌷در این دعا سه خواسته مهم و ارزش مند از خداوند متعال مطرح می گردد:
🌷1- اولین خواسته این است که خداوند ما را در این ماه به چیزهایی که مورد رضا و خشنودی اوست نزدیک کند، یعنی بما کمک نماید اعمال و رفتارهایی را انجام دهیم که مرضی رضای خداوند باشد. خیلی خوب است که انسان در همه اعمال و رفتارهای خویش رضایت و قرب خداوند را مد نظر قرار دهد نه رضای خود و یا دیگران را و طوری عمل نماید که مرضی رضای الهی باشد. زیرا بیش از دو حالت برای بنده متصور نیست یا فرد و رفتارش مورد پسند و رضایت خداوند است و یا مورد خشم و غضب الهی است. بنابراین کسب رضایت و خشنودی الهی علاوه اینکه سعادتی بزرگ است نجات از قهر و خشم خداوند هم خواهد بود.
🌷پیامبر اعظم(ص) می فرماید: هر كس رضاى خدا را به خشم مردم جويد، خداوند از او خشنود شود و مردم را از او خشنود كند و هر كس رضاى مردم را به خشم خدا جويد، خداوند بر او خشم گيرد و مردم را از او خشمگين كند. (نهج الفصاحه ص 729).
🌷2- خواسته دوم این است که خداوند ما را کمک نماید که از اعمال و کارهایی که موجب خشم خدا می گردد اجتناب نماییم، یعنی خداوند ما را یاری نماید که سراغ گناه و معصیت نرویم و از ارتکاب اعمال نا شایست، قبیح و زشت خودداری کنیم.
🌷توجه داشته باشیم که گناه و معصیت مانند غده سرطانی است برای اعمال نیک و حسنه بندگان به این معنی که موجب از بین رفتن اعمال و کارهای خوب انسان می شود لذا خیلی مهم است که انسان از گناه و معصیت اجتناب نماید تا زحمات و تلاش های وی هدر نرود و قلب و دل انسان کثیف و آلوده نگردد. به همین جهت است که پیامبرگرامی اسلام(ص) در خطبه شعبانیه فرمود: بهترین عمل در ماه رمضان(الورع عن محارم الله) یعنی ورع و پاکی و ترک گناه است.
🌷3- سومین خواسته مهم در روز دوم این است که خداوند در این ماه که بهار قرآن و ماه نزول قرآن است بما توفیق عنایت کند که بیشتر با قرآن سرو کار داشته باشیم و آیات قرآن را با توجه و تدبر و تامل قرائت نماییم. قرائت قرآن در این ماه بسیار با ارزش است به گونه ای که خواندن یک آیه قرآن در این ماه برابر با خواندن تمام قرآن و ختم کامل آن در ماه های دیگر است. که اگر این انس و رابطه با قرآن همراه با تدبر، توجه و تأمل باشد و ما را در مسیر قرآن حرکت دهد آن وقت ما را در طول یکسال دیگر تا ماه رمضان بعدی کاملا بیمه کرده و سبب تعمیق انگیزه معنوی ما گردیده و ما را هدایت و راهنمایی خواهد نمود.
🌷بنابراین در ماه رمضان باید انس با قرآن و این کتاب بزرگ الهی بیشتر باشد و ضمن قرائت و تلاوت آیات متعدد قرآن کریم که ثواب و برکاتی زیادی دارد، در آیات آن باید دقت، تأمل و تفکر کرد و به دستورات نورانی آن عمل نمود و آن را چراغ راه زندگی و الگوی خویش قرار داد.
🌷البته باید توجه داشت که اگر چه انجام کارهای خیر و دوری از معاصی و... نیاز به توفیق الهی و کمک خداوند دارد اما کمک خداوند زمانی صورت می گیرد که ما نیز چنین بخواهیم و شوق رفتن به این مسیر را داشته باشیم و تمام سعی و تلاش خویش را در این راه بکار گیریم!.
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
#با ما همراه شوید و مطالب زیبا و جدید بخوانید!.
🆔🌐Admin↪
@hojjati_mohajerin
به ما بپیوندید🌷🌷🌷♻
کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
- معارف ناب دانشی و ارزشی !
🤲#دعای روز سوم ماه رمضان
#شرح و توضیح مختصر دعای روز سوم ما مبارک رمضان
🌹در دعای روز سوم ماه مبارک رمضان سه خواسته راهگشا و کارساز از خداوند متعال طلب شده است:
🌸1. در خواست اول که فرموده: اللّٰهُمَّ ارْزُقْنِى فِيهِ الذِّهْنَ وَالتَّنْبِيهَ!🌼 خدایا، در این ماه به من تیزهوشی و بیداری عنایت فرما، تصریح به این نکته است که رهایی از غفلت که در دعای روز دوم هم به آن اشاره شد یکی از عوامل مهم و کارساز در جهت رشد و تکامل انسانی است زیرا تیز هوشی، بیداری و فرمانروایی عقل بر وجود انسان موجب سعادت و نجات فرد از انحرافات و گمراهی ها و هدایت فرد به راه نجات بخش می گردد. بنابراین در این فراز اول دعا خواسته ما از خداوند این است که تعقل و بیداری را نصیب ما کند. به دلیل اینکه عقل نعمت بسیار بزرگ الهی است که اگر کسی به درستی از آن استفاده کند و کارها را با تعقل و تفکر صحیح انجام دهد بسیاری از مشکلات وی حل خواهد شد. به این جهت است که در آیات نورانی قرآن مرتب بر تفکر و تدبر تأکید شده است.
🌹در برخی آیات یکی از اهداف نزول قرآن کریم را واداشتن مردم به تفکر و تدبر ذکر نموده است و می فرماید: ما این ذکر (قرآن) را بر تو نازل کردیم تا آنچه به سوی مردم نازل شده است برای آنها تبیین کنی شاید اندیشه کنند. (سوره نحل، آیه 44).
🌹کسی که حقیقتا تصمیماتش بر اساس عقل و خرد باشد کارهایی را که موجب ضررهای مادی و معنوی به وی می گردد انجام نخواهد داد. همچنین بیداری و عدم غفلت اهمیت زیادی دارد چرا که معمولاً دشمنان از جمله شیاطین از غفلت انسان استفاده می کنند و انسانها را به گمراهی و انحراف می کشانند.
🌹قرآن کریم افراد غافل را به شدت نکوهش نموده است و می فرماید: آنها که امید لقای ما (و رستاخیز) را ندارند و به زندگی دنیا خشنود شدند و بر آن تکیه کردند و آن ها که از آیات ما غافلند، (همه) آنها جایگاه شان آتش است بخاطر کارهایی که انجام می دادند. (سوره یونس، آیات 7 و 8).
🌸2. درخواست دوم که در دعای روز سوم مطرح شده و با بیان ذیل وارد شده و آمده است: وَ باعِدْنِى فِيهِ مِنَ السَّفاهَةِ وَالتَّمْوِيهِ!. و از بیخردی و اشتباه دورم نما، دقیقا تصریح دارد بر رهایی و نجات از نقطه مقابل بصیرت یعنی خلاصی و نجات از بی عقلی و بی خردی که در واقع باز هم بیانگر ارزشمندی عقل و خرد است. زیرا بسیاری از مشکلات بشر ناشی از عدم تعقل صحیح و بی خردی است. عدم تعقل صحیح موجب می گردد که انسان مسیر اشتباه را در پیش گیرد و خودش را در معرض سقوط و هلاکت قرار دهد. قرآن کریم در موارد متعدد، کسانی را که آخرت و سرای ابدی را به دنیای زود گذر می فروشند بی عقل و سفیه تلقی نموده است چرا که کسی که تصمیماتش عاقلانه است چیزها و نعمتهای موقتی و اندک را به زندگی و نعمت های جاوید و دائمی عوض نمی کند.
🌹قرآن کریم می فرماید: و مثل کافران چنان است که کسی به حیوانی که جز صدایی ( از نزدیک) و یا ندایی ( از دور) نمی شود بانگ زند، اینان کران، لالان و کورانند و از اینروست که نمی اندیشند. (سوره بقره، آیه 171).
🌸3. خواسته سوم که با بیان زیر آمده: وَاجْعَلْ لِى نَصِيباً مِنْ كُلِّ خَيْرٍ تُنْزِلُ فِيهِ، بِجُودِكَ يَا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِين!َ. این است که خداوند از خیرات و خوبی هایی که در این روز برای بندگان خاص نازل می کند ما را بهره مند کند. انسان باید همیشه از خداوند طلب خیر کند و از خداوند چیزهایی را بخواهد که خیر و صلاح وی در آنست نه چیزهایی را که مورد پسند اوست اما در واقع به ضرر وی می باشد. زیرا بسیاری از مواقع انسان بخاطر جهل و عدم آگاهی از واقع خواستار چیزی است که برایش ضرر، زیان و شر است در حالیکه خداوند متعال بخاطر حکمت و صلاح و اینکه بنده اش را دوست دارد چنین طلب و خواسته اش را نمی پذیرد و بنده در ظاهر خودش را مغبون تصور می کند با آنکه در حقیقت اینگونه نیست. پس هر بنده شاکر و مطیع خداوند خوب است که تسلیم خداوند متعال باشد و مقدرات الهی را به خیر خود بداند.
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
#با ما همراه شوید و مطالب زیبا و جدید بخوانید!.
🆔🌐Admin↪
@hojjati_mohajerin
به ما بپیوندید🌷🌷🌷♻
کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
- معارف ناب دانشی و ارزشی !
#رمضان ماه دعا و بهار قرآن!🌹🌺🌸
🌹دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم!
#اللهمّ قوّنی فیهِ علی إقامَةِ أمْرِکَ، و اذِقْنی فیهِ حَلاوَةَ ذِکْرِکَ، و أوْزِعْنی فیهِ لأداءِ شُکْرَکَ بِکَرَمِکَ، و احْفَظنی فیهِ بِحِفظْکَ و سِتْرِکَ یـا أبْصَرَ النّاظرین!.
خدایا، در این ماه برای برپا داشتن امرت نیرومند ساز مرا، و شیرینی یاد و ذکرت را به من بچشان، و توان ادای شکرت را با لطف و کرمت به من عنایت فرما، و مرا در این ماه با حفظ خودت مخافظت نما و به نگهداری و پرده پوشی خودت نگه دار، ای بیناترین بینایان!.
#شرح و توضیح مختصر دعای روز چهارم ما مبارک رمضان
🌺دعای روز چهارم ماه دعا و بهار قرآن، ماه رمضان، بما یاد می دهد که چگونه و چه چیزهای ارزشمند را در این ماه دعا و مهمانی خدا از میزبان مان خداوند متعال درخواست نموده و بخواهیم. طبق متن و محتوای بلند این دعای نورانی و ماثور در این روز یعنی روز چهارم، چهار مطلب و خواسته را می توان از خداوند منان و میزبان مهربان درخواست نمود.
🌺1- طبق فراز اول دعا که فرموده اند: اللهمّ قوّنی فیهِ علی إقامَةِ أمْرِک!َ، خواسته اول این است که خداوند توان و نیروی قوی برای برپای فرمان خدای عالم بما عطا کند. تا همواره از دستورات وی اطاعت کنیم و در پیمودن مسیر سعادت و طریق مورد پسند خالق و ولی نعمت مان همواره کوشا باشیم. البته توجه و دقت کافی لازم است داشته باشیم که برخی عوامل در دسترس ما قرار دارد که در توفیق و سعادت ما نقش موثر ایفاء می کند. به عنوان مثال گاهی عواملی مانند: رفاقت و دوستی با افراد خوب، دوری از ناپاکیها و فتنه ها و اسباب گناه و افکار بد، سبب می شود که نیرو، توان و انگیزه بیشتر برای التزام و عمل به فرامین الهی بدست اوریم، برعکس گاهی اوقات رفقای ناباب، سخنان و مطالب گمراه کننده، شبهات و... موجب می گردد که ما در انجام فرامین و قوانین نجات بخش الهی دو دل و مردد گشته و در نتیجه در انجام وظایف دینی خویش سستی و تنبلی نماییم. لذا ضمن مبارزه با امور فوق و تلاش و کوشش در جهت رفع عوامل مذکور، از خداوند درخواست کنیم که ما را در برابر اموری که سبب سستی در دین و کوتاهی در جهت انجام وظایف دینی می شوند، مقاوم نماید تا بتوانیم با قدرت و توان هرچه بیشتر در مسیر الهی و صراط مستقیم حرکت کنیم و به وظایف دینی خویش به درستی عمل نماییم.
🌺2- در فزار بلند و نورانی دوم دعا که وارد شده است می فرماید: واذِقْنی فیهِ حَلاوَةَ ذِکْرِکَ، خدایا در این ماه دعا و بهار قرآن شیرنی و لذت دعا و یادت را بر من بچشان که اگر چنین نباشد چه بسا امکان دارد، از روزه داری جزء بی حالی، کسالت، خستگی و تلخی چیزی دیگری نصیب ما نگردد. بنابراین دومین خواسته ای که بما یاد داده و معصومین(ع) تعلیم نموده این است که خداوند لذت و شیرینی عبادت، مناجات، راز و نیاز و... را بما بچشاند تا از عبادات و اذکار خویش هم لذت ببریم و هم به کمال و قرب الهی نایل شویم. زیرا تنها عبادت از روی صدق، صفا و اخلاص و رغبت است که می تواند تعالی بخش و رشد دهنده و تربیت دهنده نفوس انسان ها باشد. طبق محتوای معارف اسلامی و دینی بهترین عبادت و بندگی آن است که عاشقانه و طوعا و قربت الی الله باشد. به دلیل اینکه اگر عبادات ما عاشقانه شد و باطیب نفس بود در این حالت عاشق از صحبت کردن، حرف زدن و مناجات با معشوق خویش هرگز خسته نمی شود و حتی بالاتر بلکه لذت بی نظیر می برد.
🌺پیامبرگرامی اسلام(ص) می فرماید: برترین مردم کسی است که عاشق عبادت شود، پس، دست در گردن آن آویزد و از صمیم دل دوستش بدارد و با پیکر خود با آن در آمیزد و خویشتن را وقف آن گرداند و او را باکی نباشد که دنیایش به سختی گذرد یا به آسانی. (کافی، ج2، ص83).
🌺اما متأسفانه بسیاری از ما مسلمانها و مدعی ایمان بعلت اینکه عاشق خداوند نشدیم و در حد لقلقه زبان به عبادت مان اکتفاء نموده ایم و انجام تکالیف را فقط در حد اداء دین می دانیم و عبادات ما از روی اکراه و رفع تکلیف است، از عبادات خود هیچ لذتی نمی بریم و خیلی مواقع با کسالت، بی حالی و... خدا را عبادت می کنیم و می خواهیم عبادت سریعتر پایان پذیرد تا به کارها و امور دیگر بپردازیم لذا از بندگی خود بهره نمی بریم و به تعالی و قرب و کمال الهی دست نمی یابیم.
🌺3- فراز سوم دعا به یکی از مهم ترین نکات و مطلب اساسی اشاره کرده و یاد می دهد که همواره توفیق شکر گزاری و سپاس از ذات حق تعالی را از خدای منان طلب نمایم آن طور که فرموده: وأوْزِعْنی فیهِ لأداءِ شُکْرَکَ بِکَرَمِکَ، طبق این بخش از دعا سومین خواسته مهم این است که خداوند بما توفیق دهد تا همواره شکر گزار و قدردان نعمت های الهی باشیم. دقت داشته باشیم که شکر گزاری دارای درجات و مراتب مختلف است و حداقل آن شکر گزاری در زبان و بصورت کلامی است که ما بندگان در ضمن اینکه همواره در زبان و بیان،
- معارف ناب دانشی و ارزشی !
شکرگزار خالق و آفریده گار مان باشیم، بجا و بسیار شایسته که درجه ای بالاتر؛ شکر گزار کامل و حقیقی باشیم و شکر حقیقی نعمت هم این است که از نعمت ها در راستای سعادت دنیوی و اخروی خویش استفاده کنیم نه اینکه خدای نخواسته در جهت گناه، معصیت و نافرمانی الهی و دهن کجی به ارزش ها از آن بهره ببریم.
باید گفت در عصر و زمانه ما متأسفانه اکثر مردم شکر گزار و قدردان نعمت های الهی نیستند بلکه ناسپاس، نا شکر و بی حیا هستند و برخی مواقع از مواهب و نعمات الهی در راه گناه، فساد و ترویج بزهکاری و زشتی استفاده می نمایند. همانطور که قرآن کریم می فرماید: عده ای کمی از بندگان من شکر گزارند. (سوره سبأ، آیه 13).
بیاد داشته باشیم که شکر گزاری از نعمت های الهی آثار و برکات فراوانی دارد که یکی از آنها ازدیاد رزق و روزی و برکت است. قرآن کریم می فرماید: اگر شکر نعمت های مرا بجا آورید من بطور قطع نعمت های شما را افزون می کنم. (سوره ابراهیم، آیه 7).
🌺4- در بخش پایانی و طلب چهارم می فرماید: و احْفَظنی فیهِ بِحِفظْکَ و سِتْرِکَ یـا أبْصَرَ النّاظرین!. مطابق این بخش و فراز آخر، چهارمین خواسته این است که خداوند ما را از شر شیاطین جنی و انسی، از شر وقایع و اتفاقات بد، از بر ملا شدن عیوب و ریخته شدن آبروی ما نیز دیگران و... حفظ و حراست نماید. چرا که خداوند بهترین حفظ کنندگان و نیز بهترین ستار العیوب است.
در بسیاری از موارد اگر کمک و عنایت الهی نباشد آسیب های زیادی از جانب نفس اماره، شیاطین جنی و انسی و... متوجه ما می گردد و همچنین اگر لطف و عنایات الهی نباشد بسیاری از عیوب ما امکان دارد برملا و آشکار گردد چنانکه ما و همه انسان ها بخاطر طبع انسانی و مادی که داریم کاستی ها و نواقصی متعدد هم داریم که اگر دیگران بفهمند و اسرار ما فاش شود آبروی ما نزد دیگران و از دیگران نزد ما بکلی از بین می رود و می ریزد.
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
#با ما همراه شوید و مطالب زیبا و جدید بخوانید!.
🆔🌐Admin↪
@hojjati_mohajerin
به ما بپیوندید🌷🌷🌷♻
کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
هدایت شده از سیدحسن موسوینژاد
🔴 خودفروختگان تیرانا
🔻🔺️ افغان دوستی چند ماه گذشته و افغان هراسی امروز سناریو آمریکایی صهیونیستی با اجرای #تیرانا نشینان
⭕️ آغاز موج جدیدی بر علیه اتباع افغانستان در ایران و گسترش آن در روزهای اخیر در فضای مجازی با هدایت #آمریکا و متحدان خود فروخته اردوگاه تیرانا (#منافقین مستقر در کشور آلبانی)، آنهایی که ماه های گذشته تلاش میکردند و در آتش جنگ ایران با طالبان به بهانه حمایت از مردم افغانستان میدمیدند و قصد پیاده سازی سیاست های آمریکا و #رژیم_صهیونیستی را داشتند، عدم موفقیت استکبار در این نقشه پیش تعیین شده باعث آن شد که امروز اهداف شوم خود را با شیوه جدیدی پیش ببرد.
⭕️ انتشار تعداد انبوهی از کلیپ و مطالب حاوی احساسات ضد افغانی و مدیریت فضای مجازی رها شده کشور و برهم زدن آرامش جامعه در چند روز گذشته و این حجم از هجمه ها در شرایطی صورت میپذیرد که رئیس جمهور ایران نماینده مستقیم در امور افغانستان معرفی کرده و در راستای تقسیم قدرت در افغانستان با همراه کردن دیگر همسایگان و کشورها همچون چین و روسیه، طالبان را تحت فشار قرار داده تا حق شیعیان مظلوم در آن کشور نادیده گرفته نشود.
⭕️ هدف قرار گرفتن وحدت مسلمانان شیعه و سنی همچنین برهم زدن آرامش مردم ایران و ملت افغانستان در دستور کار دشمن قرار گرفته و مرتب دست به افغان هراسی و ضدیت با مردمان بی پناه افغانستان زدهاند و عدهای نیز در داخل همراه با #سفارت_انگلستان و هم صدا با منافقین در شعلهور کردن آتش دشمنان با انتشار و باز پخش کلیپها و محتوای دشمن ساز میدمند.
✅سیدحسن موسوینژاد:
https://eitaa.com/joinchat/3572236324C03827c2157
#فرصت استغفار در ماه رمضان!.
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹
در دستور العمل های دینی برای ایام ماه مبارک رمضان سفارش ها و توصیه های بسیار ارزنده ای به بندگان الهی شده است یکی از آن سفارش ها و توصیه ها طلب توبه و استغفار در ماه مبارک رمضان است که در ضمن دعای روز پنجم ماه مبارک به آن اشاره شده و توجه شما را به آن جلب می نمایم: در متن دعای روز پنجم آمده است:
🌹🍃اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِينَ، وَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنْ عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ الْقَانِتِينَ، وَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنْ أَوْلِيَائِكَ الْمُقَرَّبِينَ، بِرَأْفَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِين!َ.
بار خدایا در این روز مرا از توبه کنندگان و استغفار کنندگان قرار بده!.
و مرا در این روز از بندگان شایسته و متواضع و مطیعت قرار بده!.
و مرا در این روز از دوستان نزدیک خود قرار بده!. به رآفت و لطفت ای بخشنده ترین بخشندگان!.
#شرح و توضیح مختصر دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان
🌷در این دعا سه خواسته از خداوند طلب شده است: 1- خداوند ما را از استغفارکنندگان قرار دهد. استغفار و طلب بخشش از خداوند بسیار مهم است و در متون دینی اسلام مورد تأکید فراوان واقع شده است.
🌷استغفار غیر از ثواب ها و پاداش های عظیم معنوی و اخروی، آثار و برکات دنیوی متعددی دارد از جمله: استغفار حقیقی گناهان انسان را محو و نابود می کند.
🌷قرآن کریم می فرماید: کسی که کار بدی انجام دهد یا به خود ستم کند، سپس از خداوند استغفار نماید خداوند آمرزنده و مهربان است. (نساء، 110)
🌷همچنین استغفار سبب رفع و دفع بلا و عذاب می گردد، موجب نزول نعمت و فراوانی برکت می شود. به صراحت قرآن کریم دو چیز است که مایه امان برای اهل زمین از عذاب الهی می باشد یکی از آن امان ها وجود نازنین پیامبر(ص) است و دومی آن توبه و استغفار می باشد. خداوند متعال در این باره می فرماید:
وَمَا كَانَ اللَّهُ لِيُعَذِّبَهُمْ وَأَنتَ فِيهِمْ وَمَا كَانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَهُمْ يَسْتَغْفِرُونَ!. ﻭ ﺧﺪﺍ ﺑﺮ ﺁﻥ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺗﻮ(پبامبر) ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﺳﺮ ﻣﻰﺑﺮﻱ، ﻋﺬﺍﺏ ﻛﻨﺪ ﻭ ﺗﺎ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﻃﻠﺐ ﺁﻣﺮﺯﺵ ﻣﻰﻛﻨﻨﺪ، ﺧﺪﺍ ﻋﺬﺍﺏ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﺁﻧﺎﻥ ﻧﺨﻮﺍﻫﺪ ﺑﻮﺩ. (الأنفال/٣٣). البته باید توجه داشت که استغفار باید با پشیمانی از اعمال زشت گذشته همراه باشد و با اخلاص و توجه انجام گردد نه اینکه فقط لقلقه زبان باشد.
🌷2- دومین خواسته این است که خداوند ما را از بندگان صالح و شایسته مطیع قرار دهد. انسان باید تلاش کند که در زمره بندگان صالح و شایسته خداوند قرار گیرد تا به سعادت و کمال حقیقی نائل شود. عبد صالح بودن یکی از والاترین و مهمترین مقامات و افتخارات برای انسان است و خداوند در مقام تمجید از برخی از پیامبران الهی آنان از صالحان و شایستگان تلقی می کند.
🌷قرآن کریم می فرماید: زکریا و یحیی و عیسی و الیاس هرکدام از صالحان بودند.(سوره انعام، آیه 85).
🌷رسیدن به مقام صالحین و شایستگان تنها با ایمان و باورهای صحیح و اعمال صالح و اطاعت بی چون و چرا از دستورات الهی امکان پذیر است. همچنان که قرآن کریم در این زمینه می فرماید: کسانی که ایمان آورده اند و عمل صالح انجام می دهند، آنها را در زمره صالحان داخل خواهیم کرد. (سوره عنبکبوت، آیه9).
🌷3- در خواسته سوم درخواست مهمتر از خواسته دوم مطرح می شود و از خداوند طلب می شود که ما را از اولیاء مقرب و نزدیک خود قرار دهد. مؤمنین در یک مقام و یک رتبه نیستند. بلکه مراتب آنان با توجه به اعمالشان متفاوت است و برخی در زمره صالحان هستند و برخی دیگر از اولیاء مقرب می باشند و... در این خواسته از خداوند می خواهیم که بما توفیق دهد که با تلاش و کوشش و با تزکیه نفس و اعمال خالصانه عبادی در زمره بهترین بندگان و مقرب ترین آنان قرار گیریم. بندگان مقرب کسانی هستند که در ایمان و اعمال صالح پیشقدم هستند و اسوه و الگوی دیگران در این زمینه محسوب می شوند.
🌷قرآن کریم می فرماید: و سومين گروه پيشگامان پيشگام! آنها مقربانند، در باغ هاى پر نعمت بهشت جاى دارند. (سوره واقعه، آیات 12-10).
🌷در امور معنوی باید همت انسان بلند باشد و تلاش کند که از برترین بندگان خداوند باشد تا بهترین مقامات و درجات نصیبش گردد و همچنین از خداوند بخواهد که توفیق دهد که به بهترین مقام و منزلت معنوی نائل گردد.
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
#با ما همراه شوید و مطالب زیبا و جدید بخوانید!.
🆔🌐Admin↪
@hojjati_mohajerin
به ما بپیوندید🌷🌷🌷♻
کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
هدایت شده از یاران صادق
نقش سعودی، ترکیه، آمریکا و انگلیس در پروژه افغان هراسی چیست؟
موج اخیر رسانهای پیرامون نزاع ایرانی و افغانستانی بازتولید همان موج مرداد ۱۴۰۰ است. پروژهای که توسط سعودی، ترکیه، آمریکا و انگلیس در حال پیادهسازی است که هدف این پروژه کشاندن ایران به باتلاق است.
به گزارش مشرق، به جملات زیر دقت کنید:
«حمله افغانها به ماموران انتظامی در رفسنجان»
«تجاوز و قتل یک دختر توسط مهاجر افغانستانی در شیراز»
«تجاوز ۲۵ جوان افغان به یک دختر جوان در قشم»
اینها "عناوین" تعدادی از ویدئو کلیپهایی است که اخیراً با تمرکز روی واژه افغانستان نشر داده شده است؛ عناوینی که از اساس کذب بودند.
موج سنگین رسانهای علیه مهاجران افغانستانی در ایران ادامه دارد. دستی در پس پرده درحال تحریک اقشار مختلف مردم با گرایش و قومیتهای مختلف علیه مهاجران افغانستانی است. در این ماجرا از اصل تعمیم پذیری برای این فریب رسانهای استفاده میشود. این تعمیم اینگونه اتفاق میافتد که ماجرای حمله به سه طلبه در مشهد واقعی بود، باقی اخبار و کلیپها نیز واقعی است! در حالی که اغلب این کلیپها پس از بررسی معلوم میشود که صحت نداشته است.
امّا این تمام ماجرا نیست. فاز دوم این طرح روز دوشنبه با حمله به کنسولگری کشورمان در افغانستان اجرا شد.
عاملین حمله «جنبش عدالت و آزادی» و «تیم بانوان عدالتجو» از گروههای وابسته به ناتو بودند که پیش از این توسط اشغالگران غربی نظیر ترکیه و انگلیس تامین مالی میشدند.
امّا ریشه این موج سنگین رسانهای با محوریت نزاع ایرانی-افغانستانی کجاست؟
ماجرا به تحولات جنوب شبه جزیره عربستان برمیگردد. یمنیها پس از عملیات سه مرحلهای موسوم به کسر الحصار (شکست محاصره) در بازه زمانی ۲۰ اسفند تا ۵ فروردین، ضربهای بیسابقه به زیرساختهای حیاتی سعودی وارد کردند.
تأسیسات نفتی بزرگترین شرکت نفتی جهان در «جیزان»، تأسیسات حیاتی آبشیرینکن در «الشقیق» و نیروگاه برق «ظهران الجنوب» از جمله اهداف عملیات در پاسخ به محاصره غیر انسانی یمن و حملات هوایی از سوی ائتلاف سعودی بود.
آمریکا بلافاصله سازمان ملل را مامور به اجرای آتش بس کرد. روز ۱۳ فروردین آتش بسی به مدت ۲ ماه برقرار شد. طرفین پذیرفتند که تمامی عملیات نظامی، هوایی، زمینی و دریایی در داخل یمن و فراتر از مرزهای آن را متوقف و محاصره یمن نیز برداشته شود.
بازه زمانی آتش بس نشان از عمق جراحتی دارد که در "آغازین روزهای هشتمین سال دفاع مقدس یمن" بر پیکر سعودی وارد شد. اکنون از ۳۰ کشور ائتلاف جنگ علیه یمن فقط عربستان و امارات باقی مانده که این دو پادشاهی نیز رقیب یکدیگر در یمن شدند.
سعودی در حال شکست خوردن است و عملا نشانههای آن قابل مشاهده است اما ضربه اصلی به محور آمریکایی-انگلیسی خورده است. لذا سعودی، آمریکا و انگلیس به همراه همپیمان خود در منطقه یعنی ترکیه به دنبال جبران ماجرا در منطقه هستند.
آنکارا تا حدی توانسته نفوذ خود در دوران اشرف غنی در افغانستان مجدداً بازسازی کند. اردوغان برای رابطه با حکام جدید افغانستان اعلام کرد که قرائت ترکیه (کشور عضو ناتو) از اسلام مشابه قرائت طالبان است!
انگلیس از ۲۰۱۱ با نقاب دولت اخوانی اردوغان در جهان اسلام سنگ تفرقه انداخته است. لندن نیز در پوشش اخوان المسلمین بر موج بیداری اسلامی سوار شد و توانست نزاع امت اسلامی با اسرائیل را به نزاع درون امت اسلامی تغییر دهد.
اکنون انگلیس با شعلهور کردن «نزاع مذهبی-قومیتی در شرق ایران» علاوه بر گشودن یک جبهه جدید برای تهران، میتواند موجبات عقب نشینی لشکر فاطمیون از مجاورت بلندیهای جولان را فراهم کند.
معادل سازی باتلاق یمن در افغانستان برای ایران
روز ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ ارگ ریاست جمهوری افغانستان به دست طالبان فتح شد. ارتش آمریکا نیز قدرتی برای مقابله نداشت و فقط نظارهگر سقوط بود.
همزمان یک جبهه رسانهای در داخل و خارج علیه نظام شکل گرفت. اتاق عملیات لندن بود و پیاده نظام آن مهرههای رسانهای-سیاسی اردوگاههای ورشکسته سیاسی داخلی و شبکههای فارسی زبان وابسته به سعودی.
موجی از اطلاعات دروغ با کلیدواژه "شیعه کشی، غلبه پشتونها بر فارسزبانها و تجاوز به نوامیس شیعه" منتشر شد تا اذهان را نسبت به وقایع همسایه شرقی تهییج کند.
موج این عملیات رسانهای به شیعیان جنوب عراق هم رسید. همان روزهای ابتدایی تسلط طالبان بود که نیروهای مقاومت عراق بیانیهای تندی علیه طالبان منتشر کردند. در این بیانیه آمده بود که هر لحظه آماده اعزام به افغانستان هستیم تا از شیعیان افغان محافظت کنیم.
اگر علمیات روانی انگلیس به نتیجه میرسید، ایران وارد تله ارتش آمریکا در افغانستان میشد و اکنون هشتمین ماه درگیری در همسایه شرقی را پشت سر میگذاشتیم.
برآورد آمریکاییها این بود که با عقب نشینی ناگهانی، یک خلاء قدرت در افغانستان ایجاد میشود. نتیجه این تله از این قرار است:
هدایت شده از یاران صادق
معادل سازی باتلاق یمن در افغانستان.
با این تفاوت که در این معادله ایران جای عربستان را میگیرد و دولت صنعا نیز جای خود را (بلاتشبیه) به دولت طالبان میدهد. سناریو نیز براندازی دولت طالبان بدست ایران بود.
محوریت همه این عملیاتها استراتژی معروف تفرقه بیانداز و حکومت کن انگلیسی است.
امّا نقش فرماندهی در اینجا مشخص میشود. جمهوری اسلامی بدون شلیک گلولهای با پیگیری روابط دیپلماتیک و روشنگری در عرصه اجتماعی ماجرا را حل و فصل کند.
نتیجه این شد که امروز خبری از شیعه کشی در افغانستان نیست.
موج اخیر رسانهای بازتولید همان موج مرداد ۱۴۰۰ است. هدف نیز کشاندن ایران به باتلاق شرقی است. باتلاقی که آمریکا را در خود غرق کرد و پس از ۲۰ سال مجبور به فرار از آن شد.
منبع: فارس
#روزه نردبان تقوا و تقوا مایه اصلی خودسازی!.🌹🌹🌹
قسمت اول
1. روزه داری نردبان تقوی و پرهیزکاری؛ از نظر قرآن کریم انسان به عنوان خلیفه خداوند در زمین و موجود با کرامت و فضیلت و اشرف ترین مخلوقات در عالم هستی است.
همان طور که می دانید،[1] انسان با این ویژگیها، علاوه بر جنبه مادی و جسمی، دارای جنبه معنوی و روحی هم هست و هر یک از آنها در رسیدن به کمال مطلوب خود، به برنامه های مخصوص به خود احتیاج دارند. یکی از برنامه هایی که جنبه معنوی دارد و بعد روحانی و معنوی و شخصیت واقعی انسان ها را رشد می دهد و تقویت می کند، تقوا و پرهیزگاری است. به این معنا که اگر انسان بخواهد خودش را از بعد روحانی و جنبه معنوی ارتقاء دهد و به کمال برساند و به عالم پاکی، طهارت و بلند مرتبه گی متصل کند، اولین چیزی که باید بدان ملتزم شود، جلوگیری از افسار گسیختگی خود است. او نباید خود را وِلوُ و رها از همه چیز بداند و جسم جان اش تنها سرگرم لذت های جسمی و شهوات بدنی کند، باید خود را بزرگتر از آن بداند که زندگی مادی را هدف بپندارد. و از ماهیت اصلی خود که همان بعد روحانی است غافل گردد و ماهیت حقیقی خود را فراموش کند بلکه همواره همانگونه که به فکر جسم خاکی و بدن مادی خود می باشد در فکر جان واقعی و هویت حقیقی خود که همان بعد روحانی و معنوی است نیز باشد و برای تقویت و پرورش آن تلاش کند. یکی از مهم ترین، بهترین، نزدیک ترین، مؤثرترین و عمومی ترین راهی که افراد را در این امر، یعنی کسب خود کنترلی و تقوا می تواند کمک کند، روزه است که با پرهیز از خوردن، آشامیدن و شهوت جنسی و تمایلات نفسانی، علاوه بر این که نیروی خویشتن داری از گناهان در آنان قوت می گیرد، به تدریج افراد با اراده گردیده و تبدیل به کسی می شود که بر خود مسلط است و در برابر کشش های نابجا و انگیزه های ناصواب و هر گناهی عنان اختیار را از کف نمی دهند.
چنانکه قرآن کریم به این نکته مهم روزه داری اشاره فرموده و بندگان را به روزه داری دعوت می فرماید:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ،
ﺍﻱ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ! ﺭﻭﺯﻩ ﺑﺮ ﺷﻤﺎ ﻣﻘﺮّﺭ ﻭ ﻟﺎﺯم ﺷﺪﻩ، ﻫﻤﺎﻥﮔﻮﻧﻪ ﻛﻪ ﺑﺮ ﭘﻴﺸﻴﻨﻴﺎﻥ ﺷﻤﺎ ﻣﻘﺮّﺭ ﻭ ﻟﺎﺯم ﺷﺪ، ﺗﺎ ﭘﺮﻫﻴﺰﻛﺎﺭ ﺷﻮﻳﺪ.(بقره/١٨٣).
در نتیجه تقوی یکی از برکات و اثرات بسیار بسیار مهم و ارزنده روزه داری است که روزه به عنوان نردبان و پلکان برای آن می باشد و راه میانبر و کوتاه برای دست یابی به آن می باشد. [3]
منبع📚:
[1]مجله یاس، آبان 1382، شماره 8، فرهنگ قرآنی.
[2] بقره، 183.
[3] علامه طباطبایی(ره)، تفسیر المیزان، ج 2، ص 8.
#با ما همراه شوید و مطالب زیبا و جدید بخوانید!.
🆔🌐Admin↪
@hojjati_mohajerin
به ما بپیوندید🌷🌷🌷♻
کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
- معارف ناب دانشی و ارزشی !
#دعای روز 13سیزدهم ماه مبارک رمضان!:
#اللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الدَّنَسِ وَالْاَقْذَارِ وَ صَبِّرْنِی فِیهِ عَلَی کَائِنَاتِ الْاَقْدَار وَوَفِّقْنِی فِیهِ لِلتُّقَی وَصُحْبَةِ الْاَبْرَار بِعَوْنِکَ یا قُرَّةَ عَینِ الْمَسَاکِین!.
ای خدا در این روز مرا از پلیدی و کثافات پاک ساز!. و برحوادث خیر و شر؛ قضا و قَدَرَت، صبر و تحمل عطا کن! بر تقوی و پرهیزکاری و مصاحبت نیکوکاران موفق دار به یاری خود!، ای مایه شادی و اطمینان خاطر مسکینان!.
دعای روز 13سیزدهم ماه مبارک رمضان، متضمن معارفی همچون پاکی از پلیدی و کثافات و صبر و تحمل در مقابل حوادث خیر و شر و دارا بودن پرهیزکاری و تقوا است.
«دعا» برای رسیدن به کمال است در معارف دینی ما دعاهای ماثور زیاد وارد شده از جمله دعاهای ماه مبارک رمضان و دعای مجیر است که خواندن دعای «مجیر» در روزهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵ ماه مبارک سفارش شده است. این نکته را نباید فراموش کرد که دعا تنها و صرفا برای دستیابی به ثواب نیست، بلکه اصل دعا خواندن برای رسیدن به کمال است.
در روایات است که با انجام هر گناهی لکه سیاهی بر قلب انسان مینشیند که آن لکه و نقطه ای سیاه با مرور زمان و انجام گناهان بیشتر، افزوده میگردد و باعث سیاه شدن دل انسان میشود به طوری که دیگر حقایق الهی را نمیتواند بشنود و به مخالفت با آنان میپردازد دعا در اینجا سبب صیقل روح و صفحه دلها می گردد باید توجه گردد که: غذاهای حلال در استجابت دعا تاثیرگذار است.
در این دعای روز سیزدهم چند خواسته مهم مطرح شده و بما یاد داده اند که چه خواسته های مهم است و باید در این روز از ذات حق تعالی درخواست گردد.
1. اولین خواسته در این روز پاکی از گناه و رهایی از نافرمانی حق تعالی می باشد، آن طور که فرموده است:
«اللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الدَّنَسِ وَالْاَقْذَارِ»
در این فراز دعا از خدا میخواهیم ما را از کثافات پاک کند. منظور از «کثافات»، چرک گناه و معصیت است. انسان اگر اهل معصیت باشد، بوی بدی به خود میگیرد و اگر مؤمن باشد، خوش بو خواهد بود. پس انسان برای آن که از آلودگیهای گناهان پاک و طاهر گردد باید از یگانه پروردگار عالم مدد بجوید و از او بخواهد که گناهان او را بیامرزد تا از آلودگیها نیز خلاصی یابد چرا که تنها با آمرزش و غفران الهی است که انسان از پلیدیها و زشتیهای گناه پاک میگردد و خداوند متعال نیز در قرآن به بندگان خود اینگونه بشارت میدهد: «قُلْ یَا عِبَادِیَ الَّذِینَ اَسْرَفُوا عَلَی اَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ اِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعًا اِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ؛ (زمر: 53)، یعنی بگو از رحمت خداوند نومید نشوید، به راستی که خداوند همه گناهان را میبخشد، همانا او آمرزنده و مهربان است.» پس ما نیز در این روز از خداوند میخواهیم که ما را جزو توبه کنندگان واقعی از گناهان قرار داده تا از پلیدیها و زشتیهای گناه که ما را روسیاه درگاهش نموده است، پاک گرداند.
در روایت آمده است که قلب انسان زنگ میزند، همانطوری که آهن زنگ میزند، پس قلبتان را با استغفار و قرائت قرآن جلا بدهید. همچنین کمک کردن و دستگیری از یتیمان هم زنگار دل را از بین میبرد.
2. خواسته دوم؛ که در این بخش از دعا:«وَصَبِّرْنِی فِیهِ عَلَی کَائِنَاتِ الْاَقْدَارِ» آمده است از خدا میخواهیم که ما را در برابر قضا و قدر خویش راضی کند.
بنابراین از خدا درخواست میکنیم که خدایا مرا بر تقدیر خودت صابر قرار بده! مراد از «کَائِنَاتِ الْاَقْدَارِ»، قضا و قدر حتمی الهی است. هر کس در لوح محفوظ قضا و قدری دارد که نمیداند صلاح او در آن امر است. انسان در تمام مراحل زندگی برای رشد و ترقی و ارزیابی عملکردش امتحان میگردد و کسانی در این امتحان پیروز میگردند که بر تقدیرات الهی راضی بوده و بر مشکلات و مصائب صبر نمایند.
خداوند در قرآن میفرماید:«و لبنلونکم بشیِ من الخوف و الجوع و نقص من الاموال و الانفس و الثمرات و بشر الصابرین!. (بقره:155). یعنی امتحان میکنیم شما را به وسیلهای از ترس و گرسنگی و نقصان و ضرر از اموال و نفس تان و میوههای تان (در باغها) و بشارت باد بر صابران». این آیه نشان دهنده آن است که انسان در تمام مراحل زندگی برای رشد و ترقی و ارزیابی عملکردش امتحان میگردد و کسانی در این امتحان پیروز میگردند که بر تقدیرات الهی راضی بوده و بر مشکلات و مصائب صبر نمایند.
هنگامی که مصیبتی بر آنان وارد شد، بگویند: «انا لله وانا الیه راجعون!؛ یعنی همه ما برای خداییم و به سوی او باز میگردیم» که خداوند نیز در عوض صبر و ایمان آنها در قرآن میفرماید: «اُولَئِکَ عَلَیْهِمْ صَلَوَاتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَاُولَئِکَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ؛(بقره:157)، یعنی آنان گروهی هستند مخصوص به درود و الطاف الهی و رحمت خاص پروردگار و آنان خود هدایت یافتگانند.
3. خواسته سوم، که در این بخش از دعا بیان شده است: «وَوَفِّقْنِی فِیهِ لِلتُّقَی» از خدا میخواهیم که ما را موفق به تقوی کند.
که یکی از فلسفههای اصلی روزه، «تقوا» میباشد. تقوا به معنی این هست که اگر کسی از اعمال ما با خبر شود، طوری زندگی کرده باشیم که ناراحت نشویم. ماه مبارک رمضان فرصتی برای تمرین تقوا است.
تقوا یک کلام به مفهوم انجام واجبات و ترک محرمات الهی میباشد که انسان را به مقامهای والای دنیوی و اخروی میرساند که یکی از آن مقامات این است که انسان تقوا پیشه و پرهیزکار طبق آیه قرآن نزد پروردگار خویش دارای حرمت خاص میگردد چنانچه خداوند در تمام امور در دنیا و آخرت او را کفایت میکند.
4. خواسته چهارم، که در این بخش از دعا به آن اشاره شده:«وَصُحْبَةِ الْاَبْرَارِ بعَوْنِکَ یا قُرَّةَ عَینِ الْمَسَاکِین!» از خدا میخواهیم که خدایا ما را با خوبان و ابرار همنشین کند. و در فراز نهایی دعا خواسته شده است که خدایا به کمک و یاری خودت این چهار دعای من را مستجاب کن، ای کسی که روشنی چشم فقرا هستی!.»
پس باید به این نکته توجه داشت که با چه کسی همنشین میشویم چنانچه در شعری داریم: «با بدان کم نشین که صحبت بد/ گر چه پاکی تو را پلید کند».
رابطه تنگاتنگی بین تقوا و مصاحبت با نیکان میباشد چرا که انسان تقوا پیشه هیچ گاه با بدکرداران و کسانی که معصیت پروردگار خویش را انجام میدهند مصاحبت و معاشرت نمیکند چرا که خود خداوند نیز در قرآن میفرماید: «قل لایستوی الخبیث والطیب؛ (مائده:100)، بگو که خبیث و آلوده به کثافات و طاهر و پاکیزه مساوی نمیباشند» تنها مصاحبت تقواپیشگان با نیکان و ابرار است، چرا که خود نیز از نیکان و ابرار هستند. زیرا هیچ کسی به درجه ابرار و نیکان نمی رسد مگر اینکه تقوای الهی را پیشه سازد.
#با ما همراه شوید و مطالب زیبا و جدید بخوانید!.
🆔🌐Admin↪
@hojjati_mohajerin
به ما بپیوندید🌷🌷🌷♻
کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
- معارف ناب دانشی و ارزشی !
#روزه نردبان تقوا و تقوا مایه اصلی خودسازی!.🌹🌹🌹 قسمت اول 1. روزه داری نردبان تقوی و پرهیزکاری؛ از نظ
*#* رزوه نردبان تقوا و تمرین عملی مواسات و برابری 🌹🌹🌹
*قسمت دوم*
در پست قبل در ضمن بیان نکته اول عرض شد که روزه داری نردبان و وسیله بسیار مهم و موثر برای رسیدن و دست یابی به تقوا و پرهیزکاری است، چنانکه مطابق فرمایش صریح خداوند متعال در آیه شریفه 183 بقره؛ که فرموده بود: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ،
ﺍﻱ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ! ﺭﻭﺯﻩ ﺑﺮ ﺷﻤﺎ ﻣﻘﺮّﺭ ﻭ ﻟﺎﺯم ﺷﺪﻩ، ﻫﻤﺎﻥﮔﻮﻧﻪ ﻛﻪ ﺑﺮ ﭘﻴﺸﻴﻨﻴﺎﻥ ﺷﻤﺎ ﻣﻘﺮّﺭ ﻭ ﻟﺎﺯم ﺷﺪ، ﺗﺎ ﭘﺮﻫﻴﺰﻛﺎﺭ ﺷﻮﻳﺪ.(بقره/١٨٣). دلیل و فلسفه وجوب و تشریع روزه داری همین کسب تقوا و رسیدن به پرهیزکاری بیان شده است. بنابراین یکی آثار و بركات بسیار مهم و ارزنده روزه داری کسب مقام تقوای الهی و خداترسى، در ظاهر و باطن، می باشد.
زیرا روزه، يگانه عبادت مخفى است که رنگ اخلاص در آن، بیشتر از عبادت های دیگر وجود دارد و موج می زند.
نماز، حج، جهاد، زكات و خمس را مردم مىبينند، امّا روزه ديدنى نيست. و تمرین عملی خالص درونی است که اراده انسان را در حد بالا تقويت مىكند. یعنی كسى كه يک ماه نان و آب و همسر خود را كنار گذاشت، مىتواند نسبت به مال و ناموس ديگران خود را كنترل كند.
از طرفی روزه، باعث تقويت عاطفه و ایجاد مواسات و برابری اجتماعی نیز هست. به دلیل اینکه كسى كه يک ماه مزهى گرسنگى را بچشد و مزمز کند، گرسنگی دیگران را نیز تا حدی درک می کند و درد آشنا مىشود و رنج گرسنگان را بیشتر و روشنتر احساس مىكند. بنابراین روزه از این جهت عامل مهم برای تمرین و تعلیم برابری و مواسات در جامعه انسانی است و باید گفت که یکی از فواید و آثار با برکت روزه داری، در واقع همین آموزش درس مساوات و برابری در میان افراد اجتماع می باشد. زیرا با انجام این دستور مهم دینی و مذهبی، افراد متمکن و برخوردار، وضع گرسنگان و محرومان اجتماع را به طور محسوس در می یابند و درک می کنند. و این باعث می شود که هم درد فقراء را درک کنند و هم به کمک محرومان بشتابند. امام صادق(علیه السلام) می فرماید: «روزه به این دلیل واجب شد که میان فقیر و غنی مساوات برقرار گردد، و این بدان جهت است که غنی، طعم گرسنگی را بچشد و نسبت به فقیر ادای حق کند؛ چرا که اغنیا معمولا هر چه را بخواهند، برای آن ها فراهم است. خدا می خواهد میان بندگانش مساوات باشد، و طعم گرسنگی، فقر و درد و رنج را به اغنیا و ثروتمندان هم بچشاند تا به ضعیفان و گرسنگان رحم کنند».
در نتیجه نکته مهم دوم در مورد فلسفه روزه داری یاد دادن مواسات و برابری به جامعه انسانی است تا جامعه بشری و خصوصا ایمانی بیشتر همرنگ هم بشوند.
آیت الله مکارم شیرازی و دیگران، تفسیر نمونه، ج 1، ص 631.
*#ادامه دارد...*
#با ما همراه شوید و مطالب زیبا و جدید بخوانید!.
🆔🌐Admin↪
@hojjati_mohajerin
به ما بپیوندید🌷🌷🌷♻
کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
- معارف ناب دانشی و ارزشی !
دعای روز 14چهاردهم ماه مبارک رمضان!.
🌹🌹🌹💎💎💎🌷🌷🌷🌸🌺✨
#اللهمّ لا تؤاخِذْنی فیهِ بالعَثراتِ، واقِلْنی فیهِ من الخَطایا والهَفَوات،ِ ولا تَجْعَلْنی فیه غَرَضاً للبلایا والآفات،ِ بِعِزّتِکَ یا عزّ المسْلمین!.
خدایا مؤاخذه نکن مرا در ایـن روز به لغزشها، و درگذر از من در آن از خطاها، و بیهودگیها، و قرار مده مرا در آن نشانه تیر بلاها و آفات، ای عزیز کننده و عزت دهنده مسلمانان!.
دعای روز 14چهاردهم ماه مبارک رمضان، دربر گیرنده معارفی بسیار ارزشمند و والای همچون درخواست بخشش از گناهان و لغزشها و ایمنی از قرار گرفتن در معرض بلاها و آفات میباشد!.
ابناء بشر با طبع بشری که دارد، همواره در معرض لغزشها و خطاها می باشد و از طرفی دیگر در قبال رفتار و کردار خود همواره مسئول و مکلف است. بنابراین هر انسانی که پا به عرصه دنیا میگذارد و در مدت عمر معینی که در آن زندگی میکند باید در تمام مراحل آن از قوانین شرع و دستورات الهی پیروی نماید چرا که در غیر این صورت مورد مواخذه و محاسبه الهی قرار میگیرد؛ چنانکه قرآن کریم در این مورد فرموده است:«و ان تبدوا ما فی انفسکم او تخفوه یحاسبکم به الله؛ (بقره:284). و اگر شما (از غرضهای خیر و شر) هرچه در نهان و در دل دارید (هرطوری که باشد) آشکار و یا مخفی کنید همه را خداوند در محاسبه شما خواهد آورد.»
#مطابق فراز اول دعای روز 14چهاردهم که فرموده است: اللهم لاتواخذنی فیه بالعثرات! از خدای متعال بنده می خواهد که او را به دلیل لغزشها مواخذه نکند زیرا غیر از حضرات معصومین(ع) همه ای انسانها دچار لغزش و خطا هستند. و گاه گاهی پیش می آید که آدم ها میلغزد و ایمانش ضعیف میشود و تقوایش از بین میرود. و مرتکب گناه می گردد، گناهانی که همان لغزش است. و خداوند هم در اثر این گناهان به خشم و غضب میآید. که اگر بنده را مواخذه کند با سیل و زلزله و بلایای طبیعی که همه آثار گناه است او را مورد مواخذه قرار خواهد داد. که متاسفانه گاه مردم به این مسئله توجه نمیکنند در حالیکه غالب این بلاها و اتفاقات و تصادفات به علت انجام گناه است. لذا باید از خداوند منان بخواهد که مؤاخذه نشود. بنابراین ما نیز در این روز طبق تعالیم قرآن که بما یاد داده است و فرموده:«ربنا لاتواخذنا ان نسینا او اخطانا؛ (بقره: 286). از خداوند متعال میخواهیم که به خاطر لغزش هایی که در طول عمر خویش داریم ما را مواخذه ننماید. یعنی خدایا ما را بر آنچه که به فراموشی یا به خطا (انجام دادهایم) مواخذه مکن».
علاوه بر این خواسته در فراز دوم دعا که آمده است: واقِلْنی فیهِ من الخَطایا والهَفَواتِ، خدایا «اقاله» کن و گناهان ما را بیامرز. چنانکه در دعای کمیل هم این لفظ ذکر شده است، اینکه خدایا از لطف و کرم خودت لغزشهای ما را اقاله کن، یعنی ما را بدون هزینه ببخش، زیرا اگر بنا باشد گناهان ما با هزینه بخشیده شود به هیچ وجه برای هیچ انسانی پرداخت آن به آسانی ممکن نیست.
پس خوب است از خداوند عزوجل که بهترین عذر پذیرندههاست و از بندگان خویش زود، راضی میگردد به طوری که او به عنوان سریع الرضا یعنی زود راضی میگردد معروف است درخواست اقاله و بخشش بدون هزینه گردد.
بعد از درخواست عدم مواخذه و بخشش بدون هزینه؛ در بخش سوم دعا که آورده است: ولا تَجْعَلْنی فیه غَرَضاً للبلایا والآفاتِ! خدایا من را در این روز نشانه و هدف تیر بلاها و آفات قرار مده!. مطلبی مهم این فراز دعا، بحث سلامت و امنیت ما را در زندگی دنیوی مطرح کرده و بما نشان می دهد که چگونه از خداوند برای تامین سلامت و امنیت مان در خواست و طلب داشته باشیم. بسیاری از بلاها مانند: سیل ها، زلزله ها و رانش های زمین و نیز حوادث دیگر در واقع همان تیرهای بلاها است که از خداوند بخواهیم ما را از شر آنها حفظ نماید.! مثلا هواپیما در آسمان پرواز میکند و ناگاه روی ساختمانی فرود میآید و همه ساکنان آن از بین میروند. این نوعی از غرض و تیر بلاست که حاصل گناه و خطاهای ما انسان ها است.
در نتیجه تمام پیشآمدهایی که میشود همه نتیجه گناهان آدم ها می باشد. در یک آیه از قرآن میفرماید: «هر گرفتاری برای شما پیش میآید، دسترنج خودتان است.»(سوره شوری: 30).
همانطوریکه این معنی از معارف دینی در ضرب المثل های عمومی هم شایع شده که هر چه بکاری همان را درو میکنی!. یا اینکه گفته اند: گندم، از گندم بروید؛ جو، ز جو!.
در پایان دعا خداوند را قسم می دهد و می فرماید: بِعِزّتِکَ یا عزّ المسْلمین!.
به عزت خودت، این دعاها را درباره ما مستجاب کن! ای کسی که سربلندی و عزت همه مسلمین با توست!.
#با ما همراه شوید و مطالب زیبا و جدید بخوانید!.
🆔🌐Admin↪
@hojjati_mohajerin
به ما بپیوندید🌷🌷🌷♻
کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
🍃#شرح_دعای_روز_چهاردهم_ماه_رمضان🍃
🌸اللهمّ لا تؤاخِذْنی فیهِ بالعَثراتِ واقِلْنی فیهِ من الخَطایا والهَفَواتِ ولا تَجْعَلْنی فیه غَرَضاً للبلایا والآفاتِ بِعِزّتِکَ یا عزّ المسْلمین!.
🌸در این دعا سه خواسته از خداوند طلب شده است:
🌸1- خواسته اول این که خداوند ما را بخاطر لغزش ها و گناهان و رفتارهای بد ما مؤاخده و عذاب نکند.
🌸#عقوبت_اصلی_گناهان، اگر انسان توبه نکند، در عالم آخرت تحقق می یابد اما برخی از گناهان، علاوه بر عذاب اخروی، عذاب دنیوی نیز دارد. ممکن است برخی از حوادث بد مثل مرض، تصادف، گرفتاری مالی، مشکلات خانوادگی و... بخاطر رفتارهای زشت و گناهان ما باشد.
🌸قرآن کریم در این زمینه می فرماید: هر مصيبتى به شما رسد بخاطر اعمالى است كه انجام داده ايد، و بسيارى را نيز عفو مى كند. (سوره شوری، آیه30).
🌸گناهان مثل ظلم به دیگران، اذیت پدر و مادر، قطع روابط با خویشاوندان، ناسپاسی در برابر نیکی دیگران و... علاوه #عقوبت_اخروی، #عقوبت_دنیوی نیز دارند.
🌸پیامبر اعظم(ص) می فرماید: کیفر سه گناه به قیامت نمی ماند (یعنی در همین دنیا مجازات می شود.) عاق پدر و مادر، ظلم و تجاوز به مردم و ناسپاسی در مقابل احسان و نیکی. (بحار الانوار، ج 74، ص 74).
🌺🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌸2- خواسته دوم این است که خداوند از گناهان و خطاهای ما در گذرد و ما را ببخشد.
راه توبه برای انسان همیشه باز است و اگر کسی #توبه_حقیقی کند خداوند گناهان او را می آمرزد.
🌸قرآن کریم می فرماید: امّا پروردگارت نسبت به آنها كه از روى جهالت، بدى كرده اند، سپس توبه كرده و در مقام جبران برآمده اند، پروردگارت بعد از آن آمرزنده و مهربان است. (سوره نحل، آیه119).
🌸توبه در صورتی مورد پذیرش قرار می گیرد که انسان حقیقتاً از انجام گناهان پیشیمان باشد و تصمیم بگیرد که در آینده گناه و معصیت نکند و همچنین حقوق دیگران را اگر ضایع کرده است تا جایی که ممکن است جبران نماید و واجبات را نیز که انجام نداده است، انجام دهد.
🌺🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌸3- خواسته سوم این است که خداوند ما را از بلاها و آسیب ها دور نماید. همه ما انسانها ممکن است در معرض بلاها و گرفتاریها و آسیب ها قرار بگیریم. بلاها گاهی ممکن است بخاطر آزمایش و امتحان ما باشد و گاهی ممکن است در اثر اعمال و رفتارها و بی احتیاطی های ما باشد و...
🌸اگر کسی همواره به یاد خدا باشد و در مسیر الهی حرکت کند و به دستورات الهی عمل کند بسیاری از بلاها از وی دفع خواهد شد.
🌸برخی از کارهای ما از جمله کمک به نیازمندان و نیکی به دیگران، نیکی به پدر و مادر، صله رحم و روابط خوب با خویشاوندان و... سبب می شود که بسیاری از بلاها از ما دفع شود و ما بیمه شویم.
🌸امام باقر(ع) فرمود: #كار_خیر_و_صدقه فقر را مى بَرند، بر عمر مى افزایند و هفتاد مرگ بد را از صاحب خود دور مى كنند.
(من لا یحضره الفقیه، ج 2 ، ص 66)
🌺🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺🍃🌸
- معارف ناب دانشی و ارزشی !
🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺
🌿🌼 فرخنده سالروز میلاد سومین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، مظهر جود و کرم و بخشش، حضرت امام حسن مجتبی(علیه السلام) تهنیت و مبارکباد!.🌼
🔸شمس عفت ز گریبان، قمر آورده برون
🔸نخلهی فاطمه، اول ثمر آورده برون!
🔸 آمد آن ماه که ماه رمضان کرد دو نیم
🔸چون نبی معجز شقالقمر آورده برون!.
🌸امام حسن بن علی بن ابیطالب(ع) دومین امام شیعه و بزرگترین فرزند امام علی(ع) و مادرش سرور زنان دو عالم بی بی حضرت فاطمه زهرا(س) در نیمه ماه رمضان سال سوم هجرت در شهر مدینه دیده به جهان گشود.
پیامبر گرامی اسلام(ص) بلا فاصله پس از ولادت این مولود فرخنده، او را در بغل گرفت، درگوش راست او اذان و در گوش چپش اقامه را خواند و نامش را "حسن" گذاشت. نام که در زمان جاهليت سابقه نداشت. کنيه او را ابومحمد که تنها کنيه اوست اعلان نمود. لقب هایش: سبط، سيد، زکي ، مجتبی است که از همه آن ها معروفتر "مجتبي" مي باشد.
امام حسن مجتبی(ع) هفت سال و خرده ای زمان جد بزرگوارش را درک نمود و در آغوش پر مهر آن حضرت بسر برد. امام حسن(ع) پس از شهادت پدر بزرگوارش در سال 41، ه. ق. در سن ۳۷ سالگی، به امر خداوند و طبق وصيت آن حضرت، به امامت رسيد و مقام خلافت ظاهری را نيز بعهده گرفت. و مدت ۱۰ سال امامت امت را به عهده داشت. دوره حکومت وی شش ماه و سه روز طول کشید. و در این مدت به اداره امور مسلمين پرداخت.
🌺🌿در اين مدت کوتاه هم، معاويه که دشمن سرسخت امام علی(ع) و خاندان او بود و سالها به طمع خلافت(در آغاز به بهانه خونخواهی عثمان و در آخر آشکارا به طلب خلافت) جنگيده بود، به عراق که مقر خلافت امام حسن(ع) بود لشکر کشيد و جنگ آغاز کرد و امام حسن(ع) بخاطر خیانت برخی از فرماندهان و نیروهای رزمی اش و... مجبور به صلح با معاویه شد.
🌸امام حسن مجتبی(ع) پس از صلح، به مدینه رفت و ۱۰ سال در مدینه بود و وظیفه امامت را به عهده داشت تا اینکه سر انجام در سال ۵۰ هجری با توطئه و تحریک معاویه بر اثر مسمومیت توسط همسرش جعده مسموم و در سن ۴۸ سالگی به شهادت رسید و در قبرستان «بقیع» در مدینه مدفون گشت.
#امام_حسن_مجتبی(ع) و برادرش امام حسين(ع) نزد جد گرامی خود جایگاه خاص و ویژه داشت و پیامبر(ص) علاقه خاصی به این دو امام و جگر گوشه اش داشت. بطوری که بارها فرمود: حسن و حسين فرزندان منند.
🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺
#امام حسن مجتبی(ع) در کمالات انسانی يادگار پدر و نمونه کامل جد بزرگوار خود بود. تا پيغمبر(ص) زنده بود، او و برادرش امام حسين(ع) در کنار آن حضرت جای داشتند، گاهی آنان را بر دوش خود سوار مي کرد و مي بوسيد و مي بوييد. امام حسن مجتبی(ع) #در_عبادت_و_بندگی_خدا_سرآمد_بود و بيست و پنج بار، پياده حج کرد، در حالی که اسبهای نجيب را با او يدک مي کشيدند.
🌺🌿هرگاه از مرگ ياد مي کرد مي گريست و هرگاه از قبر ياد مي کرد مي گريست، هر گاه به ياد ايستادن به پای حساب مي افتاد آن چنان بلند گریه مي کرد که بيهوش مي شد و چون به ياد بهشت و دوزخ مي افتاد، همچون مار گزيده به خود مي پيچيد.
🌺🌿از خدا طلب بهشت مي کرد و به او از آتش جهنم پناه مي برد. چون وضو مي ساخت و به نماز مي ايستاد، بدنش به لرزه مي افتاد و رنگش زرد مي شد. آن حضرت در#انفاق_و_کمک_به_فقراء و نیازمندان زبانزد عام و خاص بود به گونه ای که سه نوبت اموال و دارائي خود را با خدا تقسيم کرد و دو نوبت از تمام مال خود برای خدا گذشت.
🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺
#با ما همراه شوید و مطالب زیبا و جدید بخوانید!.
🆔🌐Admin↪
@hojjati_mohajerin
به ما بپیوندید🌷🌷🌷♻
کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
#دعای روز 15 پانزدهم ماه مبارک رمضان!.
#اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ طاعَةَ الخاشِعین، واشْرَحْ فیهِ صَدْری بانابَةِ المُخْبتینَ، بامانِکَ یا امانَ الخائِفین!.
خدایا در این روز فرمان برداری فروتنان را روزیم کن و سینهام در آن روز بگشا به بازگشت دلدادگان به امان دادنت، ای امان ترسناکان!.
دعای روز پانزدهم ماه رمضان، متضمن معارفی بسیار عمیقی همچون طلب فرمان برداری مثل خاشعین و شرح صدر مثل مخبتین است.
در فراز ابتدایی این دعا «اللهم ارزقنی فیه طاعه الخاشعین» یعنی «خدایا در این روز اطاعت بندگان خاشع و خاضع خود را نصیب من گردان» نکته ای دقیق و بسیاری مهمی آمده است.
برای آنکه به این نکته دقیق برسیم لازمه بدانیم خاشعین چه کسانی هستند، بهتر است اول در مورد متکبرین صحبت به میان آوریم؛ چرا که خضوع و خشوع به طور کامل با تکبر و غرور تضاد دارد، به طوری که هر آنچه که در صفات متکبرین وجود دارد، ضد آن در خاشعین موجود است.
برای روشن شدن این موضوع اشاره میکنیم به قسمتی از سخنان گهربار حضرت امام علی(علیهالسّلام) که در مورد متکبران اینگونه فرمودند: «أَلَا فـَالْحـَذَرَ الْحـَذَرَ مـِنْ طـَاعـَهِ سـَادَاتـِکُمْ وَ کُبَرَائِکُمْ الَّذِینَ تَکَبَّرُوا عَنْ حَسَبِهِمْ وَ تـَرَفَّعـُوا فـَوْقَ نـَسـَبـِهـِمْ وَ أَلْقَوُا الْهَجِینَهَ عَلَى رَبِّهِمْ وَ جَاحَدُوا اللَّهَ عَلَى مَا صَنَعَ بِهِمْ مـُکـَابـَرَهً لِقـَضـَائِهِ وَ مـُغـَالَبـَهً لِآلَائِهِ فـَإِنَّهـُمْ قـَوَاعـِدُ أَسـَاسِ الْعـَصَبِیَّهِ وَ دَعَائِمُ أَرْکَانِ الْفِتْنَهِ وَ سُیُوفُ اعْتِزَاءِ الْجَاهِلِیَّهِ: آگاه باشید! زنهار! زنهار! از پیروی و فرمانبری سران و بزرگانتان، آنان که به اصل و حسب خود مینازند و خود را بالاتر از آنچه هستند میپندارند و کارهای نادرست را به خدا نسبت میدهند و نعمتهای گسترده خدا را انکار میکنند، تا با خواستههای پروردگار مبارزه کنند و نعمتهای او را نادیده انگارند، آنان شالوده تعصب جاهلی و ستونهای فتنه و شمشیرهای تفاخر جاهلیت هستند.» (نهج البلاغه: خطبه192).
خضوع و خشوع همانند ظرفی است که انسان به وسیله آن به جمعآوری رضا و خشنودی خداوند میپردازد و تکبر چون ظرفی است تو خالی که هیچ چیزی در آن جز غرور و تکبر جای نمیگیرد و این خضوع و خشوع است که انسان را به خدای خویش نزدیک میسازد؛ زیرا که هرچه انسان نزد پروردگار عالمیان، خود را ذلیل و خوار نشان دهد، ارزشش در پیشگاه او بیشتر میشود.
#اما برعکس مسئله کوچک شدن، خوار شدن، طرد شدن و سرانجام آتش جهنم مقصدهایی هستند که مسیر تکبّر به آنها منتهی میشود، و امیرالمؤمنین علی ابن ابی طالب(علیهالسّلام) در این مورد ابلیس را مثال میزنند تا به عنوان الگوی یک متکبّر در اذهان مردم باشد و از عاقبت امرِ او عبرت بگیرند.(نهج البلاغه: خطبه 192).
در بخش دیگر این دعا میخوانیم: «و اشرح فیه صدری بانابه المخبتین بامانک یا امان الخائفین» و شرح صدر مردان فروتن و خداترس را به من عطا فرما به حق امان بخشی خود، ای ایمنی دلهای ترسان!.»
حال مخبتین چه کسانی هستند؟ در دعای این روز همان طور که اشاره شد، نکته اساسی که به آن تاکید شده است، خضوع و خشوع و فروتنی در مقابل ذات اقدس پروردگار است به طوری که در این روز از خداوند درخواست میکنیم آنچه را که در صفات و اعمال خالصان و خاشعان و فروتنان وجود دارد، نصیب ما کند، اما در بخش دوم دعا میخواهیم بدانیم مخبتین به چه معناست؟
مخبتین به معنای فروتنان است، آن هم فروتنانی که فروتنی آنان فقط در مقابل پروردگار جهان و جهانیان است. فروتنی که یکی از صفات بارز مؤمنان تقوا پیشه است که شب و روز خود را به تقوا و پرهیزکاری میگذرانند.
چنانچه حضرت امام علی(علیهالسّلام) در مورد صفت و نشانه های یک پرهیزکار فرمودند: «در دینداری نیرومند، نرمخو و دوراندیش است، دارای ایمانی پر از یقین، حریص در کسب و دانش، با داشتن علم بردبار، در توانگری میانه رو، در عبادت فروتن، در تهی دستی آراسته، در سختیها بردبار، در جستجوی کسب حلال، در راه هدایت شادمان و پرهیز کننده از طمع ورزی، است.» (نهج البلاغه: خطبه 193).
باتوجه به فرموده آن بزرگوار در مییابیم که مخبتین همان پرهیزکاران هستند که شب و روز خود را به ذکر و یاد خداوند به پایان میبرند که ما نیز در این روز از خداوند میخواهیم شرح صدری را که مردان پرهیزکار و فروتن دارند، به ما نیز عطا کند.
#با ما همراه شوید و مطالب زیبا و جدید بخوانید!.
🆔🌐Admin↪
@hojjati_mohajerin
به ما بپیوندید🌷🌷🌷♻
کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2