❇️#دلیل اینکه امام و جانشین پیامبر(ص) را جزء خداوند کسی دیگر نمیتواند تعیین کند؟!🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
#ادامه قسمت دوم(۲)
5⃣از طرف دیگر میبینیم که خداوند متعال بر باطن پاک اهل بیت پیامبر "صلی الله علیه و آله وسلم" گواهی داده است آنجا که در آیه ۳۳ سوره احزاب که به آیه تطهیر معروف است میفرماید:
🕋«إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیراً!.»
یعنی خداوند اراده کرده است که پلیدی را از شما خاندان پیامبر دور نماید و به طور کامل شما را پاکیزه گرداند پس تنها کسانی را میتوان به عنوان امام، خلیفه وجانشین پیامبر پذیرفت که باطنی پاکیزه داشته باشند و خود خداوند آنها را تعیین کرده باشد و اینان کسانی جز اهل بیت پیامبر گرامی اسلام "صلی الله علیه و آله "از امیرالمومنین علی "علیه السلام" تا حضرت مهدی "عجل الله تعالی فرجه الشّریف" نمیباشند.
بنابراین ابلاغ دوباره این قضیه یعنی اعلان و بیان امامت امام معصوم حضرت علی() آنقدر اهمیت و ضرورت دارد که خداوند متعال به نبی مکرمش پیامبر گرامی اسلام(ص) خطاب شدید نموده و با صراحت تمام می فرماید:
🖋️{يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ ۚ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ...} سورة المائدة، الآية 67.
ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ! ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺷﻔﺎﻑ ﺑﻪ ﻣﺮﺩم ﺍﻋﻠﺎم ﻛﻦ ﻭ ﺑﮕﻮ ﻛﻪ ﺟﺎﻧﺸﻴﻨﺖ ﻛﻴﺴﺖ. ﺍﮔﺮ ﺍﻳﻦ ﻛﺎﺭ ﺭﺍ ﻧﻜﻨﻲ، ﻣﺄﻣﻮﺭﻳﺖ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮیﺍﺕ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺳﺮﺍﻧﺠﺎم ﻧﺮﺳﺎﻧﺪﻩﺍی! ﺧﺪﺍ ﺍﺯ ﺷﺮّ ﻣﺮﺩم ﻣﻨﺎﻓﻖ ﻭ ﻣﻮﺫی ﺣﻔﻈﺖ ﻣﻲﻛﻨﺪ؛ ﭼﻮﻥ ﺧﺪﺍ ﺟﻤﺎﻋﺖ ﺑﻲﺩﻳﻨﻲ ﺭﺍ ﻛﻪ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺧﺪﺍ ﺩﺭ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﺟﺎﻧﺸﻴﻦ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻧﭙﺬﻳﺮﻧﺪ، ﺩﺭ ﺭﺳﻴﺪﻥ ﺑﻪ ﺍﻫﺪﺍﻓﺸﺎﻥ ﻣﻮﻓﻖ ﻧﻤﻲﻛﻨﺪ.*. و بعد از اعلام این وظیفه نهایی و بسیار مهم خداوند متعال برای رضایت از این امر دین اسلام را کامل و مورد رضا و پسند خود قرار داده و می فرماید: الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِن دِينِكُمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا! ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺑﺎ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﺟﺎﻧﺸﻴﻦ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ، ﺩﺷﻤﻨﺎﻥ ﺑﻲﺩﻳﻨﺘﺎﻥ ﺍﺯ ﻧﺎﺑﻮﺩی ﺩﻳﻨﺘﺎﻥ ﻧﺎﺍﻣﻴﺪ ﺷﺪﻧﺪ؛ ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ ﺩﻳﮕﺮ ﺍﺯ ﺁﻥﻫﺎ ﻧﺘﺮﺳﻴﺪ ﻭ ﻓﻘﻂ ﺍﺯ ﻣﻦ ﺣﺴﺎﺏ ﺑﺒﺮﻳﺪ. ﺍﻣﺮﻭﺯ ﻣﺠﻤﻮﻋﮥ ﺩﻳﻨﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﻛﺎﻣﻞ ﻛﺮﺩم، ﻧﻌﻤﺖ ﻭﻟﺎﻳﺖ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺷﻤﺎ ﺗﻤﺎم ﺳﺎﺧﺘﻢ ﻭ ﺭﺍﺿﻲﺍم ﺍﺯ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺩﻳﻨﺘﺎﻥ ﺍﺳﻠﺎم ﺑﺎﺷﺪ. سورة المائدة، الآية ۳.
🎊 #الحَمْدُ للهِ الَّذِي جَعَلَنا مِنَ المُتَمَسِّكِينَ بِولايَةِ أَمِيرِ المُؤْمِنِينَ وَالأَئِمَّةِ المعصومین عَلَيْهِمْ السَّلامُ!.
#عيدكم_مبارك
#علی_علیه_السّلام
#غدیر
🌺🍃🌸🍃🌼🍃
#✅🔰#مطالب متفاوت، زیبا، جدید و ناب مذهبی، فرهنگی و قرآنی را با ما بخوانید:!🌷🌷🌷♻
📚#کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
💯🪴گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
@sokhanangoharbar🥀
🙏#همراهی ما توشه ی علمی و معنوی برای شما!
#❇️غدیر را همگانی کنیم!♻️☀️
#غدیر ندای همیشه ماندگار حقیقت!
#قسمت اول
«الا فلیبلغ الشاهد الغائب؛ آگاه باشید، همه حاضران وظیفه دارند این خبر مهم(ولایت امام علی علیه السلام)! را به غائبان - در طول تاریخ- برسانند».
🌸#گزارشی از واقعه ماندگار غدیر خم
در آخرین سال عمر پیامبر(ص)، مراسم حجة الوداع باشکوهی هر چه تمام تر و با حضور مسلمانان مدینه و سایر نقاط جهان اسلام برگزار شد. در بازگشت از این سفر روحانی با وجود آفتاب داغ حجاز، به خاطر لذت این سفر الهی گرمای طاقت فرسا در وجود همراهان پیامبر(ص) اثری نداشت. پس از پیاده روی بسیار، کم کم سرزمین جحفه و بیابان های خشک و سوزان غدیر خم از دور نمایان می شد.
اینجا در حقیقت چهار راهی است که مردم سرزمین حجاز و دنیایی اسلام را از هم جدا میکند: راهی به سوی مدینه در شمال، راهی به سوی عراق در شرق، راهی به سوی غرب و سرزمین مصر و راهی به سوی یمن در جنوب پیش می رود.
روز پنجشنبه سال دهم هجرت بود و درست هشت روز از عید قربان می گذشت. ناگهان دستور توقف از طرف پیامبر(ص) به همراهان داده شد. مسلمانان با صدای بلند، آنها را که در پیشاپیش قافله در حرکت بودند، به بازگشت فراخواندند و صبر کردند تا عقب افتادگان هم برسند. مؤذّن با صدای الله اکبر مردم را به نماز ظهر دعوت کرد. مردم به سرعت آماده نماز شدند، اما هوا به قدری داغ بود که بعضی مجبور بودند قسمتی از عبای خود را به زیر پا و طرف دیگر آن را به روی سر بیفکنند که در غیر این صورت، ریگهای بیابان و اشعه آفتاب پا و سر آنها را اذیت می کرد. نماز ظهر تمام شد. پیامبر(ص) به مردم اطلاع داد که همه باید برای شنیدن یک پیام تازه و بسیار مهم و اساسی الهی خود را آماده کنند. به خاطر جمعیت زیاد مردم، منبری از جهاز شتران در میان جمعیت ترتیب داده شد و پیامبر(ص) بر فراز آن قرار گرفت و نخست حمد و سپاس پروردگار به جای آورد و خود را به خدا سپرد، سپس مردم را مخاطب ساخته، فرمود:
🔴🔺«من به همین زودی دعوت خدا را اجابت کرده، از میان شما می روم. من مسئولم، شما هم مسئولید. شما درباره من چگونه شهادت می دهید؟ مردم صدا بلند کرده، گفتند: نشهد أنّک قد بلغت و نصحت و جهدت فجزاک الله خیراً؛ ما گواهی می دهیم تو وظیفه رسالت را ابلاغ کردی و شرط خیرخواهی را انجام دادی و آخرین تلاش و کوشش را در راه هدایت به کار بستی. خداوند تو را جزای خیر دهد».
☀️آن حضرت فرمود: آیا شما گواهی به یگانگی خدا و رسالت من و حقانیت روز رستاخیز و برانگیخته شدن مردگان در آن روز نمی دهید؟ همه گفتند: آری، گواهی می دهیم.
🌹🌹🌹فرمود: خداوندا! گواه باش.
بار دیگر فرمود: ای مردم! آیا صدای مرا می شنوید؟ ...
گفتند: آری، و به دنبال آن سکوت سراسر بیابان را فراگرفت و جز صدای وزیدن باد و نسیم بیابان داغ و زمزمه شتران چیزی شنیده نمی شد.
پیامبر فرمود: ... اکنون بنگرید با این دو چیز گرانمایه و گران قدر که در میان شما به یادگار می گذارم، چه خواهید کرد؟
یکی از میان جمعیت صدا زد: کدام دو چیز گرانمایه یا رسول الله؟
✅✅پیامبر فرمود: اول ثقل اکبر، کتاب خداوند است که یک سوی آن به دست پروردگار و سوی دیگر در دست شماست. دست از دامن آن برندارید تا گمراه نشوید
و اما دومین یادگار گرانقدر من، خاندان و اهلبیت من هستند و خداوند لطیف خبیر به من خبر داده که این دو(کتاب خداوند و خاندان من) هرگز از هم جدا نشوند تا در بهشت به من بپیوندند. از این دو، پیشی نگیرید که هلاک می شوید و عقب هم نیفتید که باز هلاک خواهید شد.
در این هنگام مردم دیدند که پیامبر(ص) به اطراف خود نگاه کرد. گویا کسی را جستجو می کند و همین که چشمش به امام علی(ع) سردار نامدار اسلام افتاد، خم شد و دست او را گرفت و بلند کرد، آن چنان که سفیدی زیر بغل هر دو نمایان شد و همه مردم او را دیدند و شناختند که او همان افسر شکست ناپذیر اسلام است. در اینجا صدای پیامبر(ص) بلندتر شده، فرمود:
«ایها الناس من اولی الناس بالمؤمنین من انفسهم؟؛ ای مردم! چه کسی از همه مردم به مسلمانان از خود آنها اولی و سزاوارتر است؟»
گفتند: خدا و پیامبرش داناترند. پیامبر خدا(ص) فرمود: خدا، مولای من است و من، مولا و رهبر مؤمنانم و به آنها از خودشان سزاوارترم.
🌺🌺🌺سپس فرمود: «فمن کنت مولاه فعلی مولاه؛ هر کس من مولای او هستم، علی مولای اوست».
و این سخن را سه بار و به گفته برخی از راویان حدیث، چهار بار تکرار کرد و به دنبال آن سر به سوی آسمان بلند کرده، فرمود: 🤲🤲🤲
#با ما همراه شوید و مطالب ناب و جدید بخوانید!.
#✅🔰#مطالب متفاوت، زیبا، جدید و ناب مذهبی، فرهنگی و قرآنی را با ما بخوانید:!🌷🌷🌷♻
📚#کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
💯🪴گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
@sokhanangoharbar🥀
🙏#همراهی ما توشه ی علمی و معنوی برای شما!
❇️#غدیر_را_همگانی_کنیم!♻️☀️
#غدیر ندای همیشه ماندگار حقیقت!
#ادامه، قسمت دوم
در اینجا صدای پیامبر(ص) بلندتر شده، فرمود: «ایها الناس من اولی الناس بالمؤمنین من انفسهم؟؛ ای مردم! چه کسی از همه مردم به مسلمانان از خود آنها اولی و سزاوارتر است؟»
گفتند: خدا و پیامبرش داناترند. پیامبر خدا(ص) فرمود: خدا، مولای من است و من، مولا و رهبر مؤمنانم و به آنها از خودشان سزاوارترم.
🌺🌺🌺سپس فرمود: «فمن کنت مولاه فعلی مولاه؛ هر کس من مولای او هستم، علی مولای اوست».
و این سخن را سه بار و به گفته برخی از راویان حدیث، چهار بار تکرار کرد و به دنبال آن سر به سوی آسمان بلند کرده، فرمود: 🤲🤲🤲
«اللهم وال من والاه و عاد من عاداه و احب من احبه و ابغض من ابغضه و انصر من نصره و اخذل من خذله و ادر الحق معه حیث دار؛ خداوندا! دوستان او را دوست بدار و دشمنان او را دشمن بدار، محبوب بدار آن کس را که او را محبوب دارد و مبغوض بدار آن کس را که او را مبغوض دارد، یارانش را یاری کن، و آنها را که ترک یاری اش کنند، از یاری خویش محروم ساز و حق را همراه او بدار و او را از حق جدا مکن».
سپس فرمود: «الا فلیبلغ الشاهد الغائب؛ آگاه باشید، همه حاضران وظیفه دارند این خبر مهم را به غائبان برسانند».
خطبه پیامبر به پایان رسید، عرق از سر و روی پیامبر گرامی اسلام(ص) و امام علی(ع) و مردم فرو می ریخت و هنوز صفوف جمعیت از هم متفرق نشده بود که امین وحی خدا نازل شد و آیه سوم سوره مبارکه مائده را بر پیامبر خواند: «الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا ...»؛
«امروز آیین شما را کامل و نعمت خود را بر شما تمام کردم و اسلام را به عنوان دین شما پسندیدم ...».
در این زمان پیامبر(ص) فرمود: «الله اکبر الله اکبر علی اکمال الدین و اتمام النعمة و رضی الرب برسالتی والولایة لعلی من بعدی!
خداوند بزرگ است، همان خدایی که آیین خود را کامل و نعمت خود را بر ما تمام کرد و از نبوت و رسالت من و ولایت علی پس از من راضی و خشنود گشت».
در این هنگام شور و غوغایی زیاد و وصف ناپذیری در میان مردم به راه افتاد و هر کسی تلاش می کرد خود را به نزد پیامبر اسلام(ص) و امام علی ابن ابی طالب(ع) رساندند و این مقام ممتاز را تبریک گفتند و از افراد سرشناسی که به او تبریک گفتند، ابوبکر و عمر بودند که این جمله را در حضور جمعیت با صدای بلند بر زبان جاری ساختند و به امامت و ولایت امام علی(ع) گواهی دادند و در جمع مردم اعتراف کردند:
«بخًّ بخًّ لک یا بن ابی طالب اصبحت و امسیت مولای و مولا کل مؤمن و مؤمنة؛ آفرین بر تو باد، ای فرزند ابوطالب ! تو مولا و رهبر من و تمام مردان و زنان با ایمان شدی».
در این هنگام ابن عباس گفت: به خدا این پیمان در گردن همه خواهد ماند.
حسان بن ثابت، شاعر معروف زمان صدر اسلام، از پیامبر(ص) اجازه خواست که به این مناسبت اشعاری بسراید، سپس اشعار معروف خود را آغاز کرد که ترجمه اش چنین است:
«پیامبر آنها در روز غدیر در سرزمین خم به آنها ندا داد و چه ندا دهنده گران قدری! فرمود: مولای شما و پیامبر شما کیست؟ و آنها بدون چشم پوشی و اغماض صریحاً پاسخ گفتند: خدای تو مولای ماست و تو پیامبر مایی و ما از پذیرش ولایت تو سرپیچی نخواهیم کرد. آن گاه پیامبر(ص) به علی(ع) فرمود: برخیز، زیرا من تو را بعد از خودم امام و رهبر انتخاب کردم و سپس فرمود: هر کس من مولا و رهبر اویم، این مرد مولا و رهبر اوست. پس شما همه از سر صدق و راستی از او پیروی کنید. در این هنگام، پیامبر عرض کرد: بارالها! دوست او را دوست بدار و دشمن او را دشمن بدار»!.🤲🤲🤲🌹🌹🌹🌹
✨#الْحَمْدُلِلَّهِ الَّذِي جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّكِينَ بِوِلاَيَةِ أَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ وَ الْأَئِمَّةِ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ!✨
#برترین اعیاد اسلامی عید امامت و ولایت و عید سعید غدیر خم، بر همه پیروان راستین اسلام و امت اسلامی مبارک باد!.🌷🌷🌷🌷🌷
#✅🔰#مطالب متفاوت، زیبا، جدید و ناب مذهبی، فرهنگی و قرآنی را با ما بخوانید:!🌷🌷🌷♻
📚#کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
💯🪴گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
@sokhanangoharbar🥀
🙏#همراهی ما توشه ی علمی و معنوی برای شما!
#غدیر_را_همگانی_کنیم!.
🌺☘️💐🌺☘️
🌺☘️💐
☘️
💐پیشاپیش عید بزرگ #غدیر و #عید_امامت و ولایت را به همه پیروان اهل بیت(ع) تبریک و تهنیت عرض میکنم!.
💐ولایت امام علی(ع) و ائمه اطهار(ع) یکی از مهمترین ارکان و ستون های دین مبین اسلام است که اگر کسی آنرا نپذیرد اسلام او ناقص است و دچار فروریختگی خواهد شد.
💐امام محمد باقر(ع) در این زمینه می فرماید: اسلام بر پنچ چیز بنا شده است: نماز، زکات، روزه، حج و ولایت و به هیچیک از آنها به اندازه ولایت در روز غدیر ندا نشده است.(الكافي (ط - الإسلامية)، ج2، ص21).
💐اهمیت #ولایت اهل بیت(ع) به حدی زیاد است که اگر کسی به حقانیت امامت و ولایت امام علی(ع) و ائمه اطهار(ع) پی ببرد و در عین حال ولایت و امامت آنها را نپذیرد از اسلام خارج است زیرا ولایت الهیه و سرپرستی حق را نپذیرفته است و عالماً و عامداً آنرا انکار کرده است و در برابر دستور مهم خداوند استکبار ورزیده است.
💐همانگونه که شیطان بعلت ایستادگی و استکبار ورزی در برابر فرمان مهم خداوند و تعظیم نکردن در برابر حضرت آدم(ع) در زمره پست ترین مخلوقات #خداوند قرار گرفت. شیطان از مقربین درگاه الهی بود و بخاطر کثرت عبادت خویش به مقام فرشتگان رسیده بود و در زمره آنان قرار داشت اما بخاطر نپذیرفتن #ولایت_الهیه از درگاه خداوند رانده شد و جزو کافران قرار گرفت.
💐از برخی احادیث استفاده می شود که کسی که با علم به حقانیت ولایت امام علی(ع) آنرا انکار نماید و نپذیرد در واقع از دین مبین اسلام خارج است و از کافران محسوب خواهد شد.
امام محمد باقر(ع) در این زمینه می فرماید: هنگامى كه #رسول_خدا(ص) على(ع) را در روز غدير خم به خلافت منصوب فرمود و درباره او گفت: من كنت مولاه فعلى مولاه!. هر كس من مولى و ولى او هستم على مولى و ولى او است. چيزى نگذشت كه اين مساله در بلاد و شهرها منتشر شد.
💐نعمان بن حارث فهرى خدمت پيامبر(ص) آمد و عرض كرد تو به ما دستور دادى شهادت به يگانگى خدا و اينكه تو فرستاده او هستى دهيم ما هم شهادت داديم، سپس دستور به جهاد و حج و روزه و نماز و زكات دادى ما همه اينها را نيز پذيرفتيم، اما با اينها راضى نشدى تا اينكه اين جوان (اشاره به امام على ع است) را به جانشينى خود منصوب كردى، و گفتى: من كنت مولاه فعلى مولاه، آيا اين سخنى است از ناحيه خودت يا از سوى خدا؟! پيامبر خدا(ص) فرمود: قسم به خدايى كه معبودى جز او نيست اين از ناحيه خدا است.
💐نعمان روى بر گرداند در حالى كه مىگفت: اللَّهُمَّ إِنْ كانَ هذا هُوَ الْحَقَّ مِنْ عِنْدِكَ فَأَمْطِرْ عَلَيْنا حِجارَةً مِنَ السَّماءِ: خداوندا! اگر اين سخن حق است و از ناحيه توست، سنگى از آسمان بر ما بباران! اينجا بود كه سنگى از آسمان بر سرش فرود آمد و او را كشت. همين جا آيه سَأَلَ سائِلٌ بِعَذابٍ واقِعٍ لِلْكافِرينَ لَيْسَ لَهُ دافِعٌ نازل گشت. (تقاضا كنندهاى تقاضاى عذابى كرد كه واقع شد! اين عذاب مخصوص كافران است. معارج/ 1و2) نازل شد. (تفسیر مجمع البیان، ج10، ص530).
💐حدیث فوق بیانگر آنست که لجاجت در پذیرش ولایت ائمه اطهار(ع) موجب خروج از اسلام می شود همچنانکه نعمان بن حارث که مسلمان بود وقتی که به حقانیت ولایت #امام_علی(ع) پی برد و از پذیرش آن خودداری نمود طبق آیه قرآن در زمره کافران قرار گرفت و عذاب مختص کافران بر او فرود آمد و با درخواست عذاب فوری عذاب الهی او را فراگرفته و به جهنم واصل شد.
✨#الْحَمْدُلِلَّهِ الَّذِي جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّكِينَ بِوِلاَيَةِ أَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ وَ الْأَئِمَّةِ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ!✨
☘️
💐🌺☘️
🌺☘️💐🌺
💐🌺☘️💐🌺☘️
#✅🔰#مطالب متفاوت، زیبا، جدید و ناب مذهبی، فرهنگی و قرآنی را با ما بخوانید:!🌷🌷🌷♻
📚#کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
💯🪴گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
@sokhanangoharbar🥀
🙏#همراهی ما توشه ی علمی و معنوی برای شما!
- معارف ناب دانشی و ارزشی !
🌺🌸🌹🌷🌺🌸🌹🌷
🌺🌸🌹🌷
🌺
🌺🌸عید سعید #غدیر_خم و #عید_امامت و ولایت را محددا بر همه پیروان اهل بیت(ع) تبریک عرض می کنیم!.
🌺🌸بسیاری از علمای بزرگ اهل سنت #حدیث_غدیر را نقل کرده اند و آنرا معتبر دانسته اند اما عده ای از آنها حدیث غدیر را به گونه ای معنا نموده اند که ولایت امام علی(ع) را نتواند اثبات کند. آنها کلمه مولی را بمعنای دوست داشتن، گرفته اند نه بمعنای سرپرست و رهبر و...
🌺🌸به چند دلیل کلمه مولا در حدیث غدیر بمعنای دوست داشتن نیست بلکه سرپرست است، از جمله:
🌺🌸1- واژه «ولی» و «مولی» در لغت عرب، گرچه به معانی مختلفی آمده است، ولی هنگامی که بدون قرینه به کار میرود، معمولاً عرب معنای سرپرست و اولی به تصرف را از این واژه میفهمد.
🌺🌸ابن اثیر از لغویین مشهور اهل سنت مینویسد: «ولیّ یعنی، یاور. و هر کس امری را بر عهده گیرد، «مولی و ولیّ آن است». سپس خودش میگوید: «و از همین قبیل است حدیث « من کنت مولاه فعلی مولاه ». و سخن عمر که به علی(ع) گفت: «تو مولای هر مؤمنی شدی» یعنی، «ولی مؤمنان گشتی» (النهایة، لابن اثیر، ج 5، ص 227).
🌺🌸2- در حدیث غدیر ابتدا مولی بودن پیامبر اسلام(ص) بیان شده آن گاه مولی بودن علی(ع) بر آن متفرع گردیده است. بنابراین، مقصود از مولی در مورد علی(ع) همان است که در مورد پیامبر گرامی اسلام(ص) مقصود است. پیامبر(ص) هم محب و ناصر مسلمانان بود و هم رهبر و صاحب اختیار در امور آنان بود، یعنی ولایت پیامبر (ص) بر مسلمانان دارای ابعاد سه گانه محبت، نصرت و زعامت بود.
🌺🌸3- آیه ی تبلیغ که قبل از معرفی علی(ع) نازل شد خطاب به پیامبر(ص) می فرماید اگر وظیفه ات را انجام ندهی رسالت ناقص است، آیا اگر پیامبر(ص) اعلام دوستی نمی کرد رسالت ناقص بود؟ قطعاً نه!.
🌺🌸بعلاوه پیامبر(ص) بارها محبت و دوستی امام علی(ع) بیان نموده بود و این مطلب ناگفته و جدید نبود و در قرآن کریم نیز در چند آیه سفارش به محبت به نزدیکان پیامبر(ص) که قطعاً یکی از آنها امام علی(ع) است، ذکر شده است.
🌺🌸همچنین آیا معقول است پیامبر(ص) در آن بیابان سوزان و گرمای شدید هزاران نفر را معطل کرده و بگوید: مردم هرکس من دوست او هستم علی هم دوست اوست؟؟!! پس حتماً مسأله مهم جانشینی را بیان کرده است.
🌺🌸4- بسیاری از علمای اهل سنت با صراحت اعلام کردهاند که واژه «مولی» در حدیث غدیر به معنای «اولویت» و «سرپرستی» است؛ سبط بن جوزی میگوید: «معنای حدیث غدیر این است که هر کس من اولی و سزاوارتر به او هستم، پس این علی(ع) سزاوارتر به اوست!» (ابن جوزی، تذکره الخواص، ص 271).
🌺🌸همچنین گنجی شافعی میگوید: «... لکن حدیث غدیر خم دلالت بر ولایت امر و جانشینی پیامبر دارد». (گنجی، کفایه الطالب فی مناقب علی بن ابی طالب، ص 167).
🌺🌸5- همچنین آیاتی که در روز عید غدیر نازل شده اند مثل آیه ای اکمال دین و آیه ای که روز غدیر را روز یأس کفار معرفی نمود و آیه ای که به پیامبر(ص) دلداری داد که خداوند او را از شر مردم در امان نگه میدارد و... که طبق دیدگاه همه مفسرین شیعه و طبق دیدگان برخی از بزرگان اهل سنت در روز عید غدیر نازل شده اند، می فهمانند که منظور از ولایت در حدیث غدیر سرپرستی بوده است نه دوست داشتن!.
🌺🌸
🌺🌸🌹🌷
🌺🌸🌹🌷🌺🌸🌹🌷
#✅🔰#مطالب متفاوت، زیبا، جدید و ناب مذهبی، فرهنگی و قرآنی را با ما بخوانید:!🌷🌷🌷♻
📚#کانال:https://eitaa.com/maaref_Danishi_arzeshi
💯🪴گروه:http://eitaa.com/joinchat/1976172574C764de743b2
@sokhanangoharbar🥀
🙏#همراهی ما توشه ی علمی و معنوی برای شما!