- معارف ناب دانشی و ارزشی !
#ماه رمضان ماه نزول قرآن و ماه مانوس شدن و پیوند برقرار نمودن با قرآن کریم
💐 قرآن کتاب زندگی است. اگر آحاد بشر قواعد زندگی را با قرآن تطبیق کنند، سعادت دنیا و آخرت نصیب آنها خواهد شد. مشکل ما این است که ما زندگی را با قواعد قرآن تطبیق نميدهیم؛ مثل کسی که به پزشک مراجعه میکند و نسخهی پزشک را میگیرد، لکن به این نسخه عمل نمیکند؛ این مراجعه به نسخهی پزشک بدون عمل به نسخه اثری نخواهد داشت. امروز وضع ما این جوری است.
💐 قرآن هم کتاب معلّم و معرفت است؛ یعنی دل را و اندیشهی انسانی را سیراب میکند. قرآن برای آن کسانی که اهل معرفتآموزی هستند یک سرچشمهی تمامنشدنی است. لکن علاوه بر اینها، قرآن دستور زندگی هم هست.
💐 قرآن میفرماید به ظالم اعتماد نکنید و گرایش پیدا نکنید. نتیجهی اعتماد کردن به ظالم همان میشود که دولتهای مسلمان به ظالمترین و ستمگرترین عناصرِ عالم اعتماد میکنند و نتیجهاش را مشاهده میکنند.
💐 بخشی از دستورات کاربردی قرآن مربوط است به مناسبات اجتماعی؛ مثلاً غیبت نکنید. این، مناسبات اجتماعی را تنظیم میکند. شما وقتی غیبت میکنید، دل خودتان و برادرانتان را چرکین میکنید؛ واقعیّت یک برادر و خواهر مؤمنی را که پنهان است، بیخودی به رخ این و آن میکشید؛ یک کار غلط و نادرست! او هم نسبت به شما ممکن است این کار را بکند. این، زندگی و روابط اجتماعی را از نظم صحیح خارج میکند.
💐 یا در قرآن میگوید اگر با کسی مخالفید، این موجب بیانصافی دربارهی او نشود. این یک دستور کاربردی است. شما ممکن است با کسی مخالف باشید؛ امّا این موجب نشود در آنجایی که حق با او است، این حق را پنهان کنید یا بیانصافی کنید.
💐 [یا میفرماید] در امانت خیانت نکنید. امانت فقط پولی نیست که شما دست بنده دارید؛ مقام و مسئولیّتی هم که به وسیلهی شما به من داده شده امانت است. اگر چنانچه این امانت را درست عمل نکنم، این خیانت در امانت است. شما ببینید اگر همین یک دستور را ما عمل بکنیم، چه اتّفاقی خواهد افتاد!
(بیانات رهبری در تاریخ ۹۹/۲/۶)
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
# بیان حقیقت روزه در کلام لسان به حق ناطق، امام جعفر صادق صلوات الله علیه!.
امام صادق عليه السلام فرمودند:
روزه دارى، تنها پرهيز از خوردن و آشاميدن نيست.
روزه، شرطى دارد كه نيازمند مواظبت است تا كامل شود، و آن ، سكوت درونى است.
آيا نمى شنوى كه مريم، دختر عمران، گفت: «من براى خدا، روزه اى نذر كردهام. پس، امروز با هيچ انسانى سخن نمى گويم»، يعنى سكوت پس چون روزه گرفتيد، زبان هايتان را از دروغ نگه داريد، چشم هايتان را فرو بنديد، نزاع نكنيد، حسد نورزيد، غيبت نكنيد، ستيزه جويى نكنيد، دروغ نگوييد، با هم مخالفت نكنيد، به هم خشم نگيريد، يكديگر را ناسزا نگوييد و دشنام ندهيد، در عبادتْ سستى نكنيد، جدال نكنيد، به تفرقه نگراييد، ستم نكنيد، با هم با سفاهت رفتار نكنيد.
همديگر را نيازاريد، از خداوند و نمازْ غافل نشويد، پيوسته سكوت و ردبارى و شكيبايى و راستگويى پيشه كنيد، از اهل شَر دورى نماييد ، و از سخن ناروا ، دروغ ، افترا، دشمنى، بدگمانى، غيبت و سخن چينى بپرهيزيد. از آنان باشيد كه روى به آخرت دارند. چشم به راه روزهاى خود باشيد.
منتظر آنچه خداوند به شما وعده داده است، باشيد. براى ديدار با خدا ره توشه برگيريد. آرامش و وقار و خشوع و خضوع داشته باشيد.
فروتنىِ بنده بيمناك از مولايش را داشته باشيد. حيران و بيمناك و اميدوار، شيفته و هراسناك، خواستار و ترسناك باشيد، آن چنان كه دل ها را از عيب ها پاك، درون خويش را از آلودگى پيراسته، و بدن را از آلودگى، تميز مینمایید.
چنان باش كه از غير خدا به خدا بيزارى بجويى و در روزه دارى ات، با سكوت همه جانبه از آنچه خداوند، تو را در نهان و آشكار از آن نهى كرده، با او دوستى كنى و در نهان و آشكارت از او به حق، خشيت داشته باشى و خود را در روزهاى روزه دارى ات به خدا بخشنده باشى و دلت را براى او خالى ساخته و جان خويش را در آنچه فرمانت داده و به آن فرا خوانده است، بخشيده باشى.
پس، هر گاه همه اينها را انجام دادى، تو روزهدار_واقعى براى خدايى و آنچه فرموده، ادا كرده اى؛ و از آنچه برايت بيان كردم ، هر چه بكاهى، به همان مقدار، از [ فضيلت] روزه ات كاسته شده است.
ﻭﺳﺎﺋﻞ ﺍﻟﺸﯿﻌﺔ، ﺝ 10، ﺹ 166.
💖💐🌸🌹🌺🌻🌼🌷مهم ترين آداب روزهداری بر اساس روایات🌷🌺🌹🌸💐💖
🔸الف ـ پرهيز از حرام هاى خدا:
#امام_علی_علیه_السلام : گفتم : اى پيامبر خدا! برترينِ كارها در اين ماه چيست؟ فرمود: «اى ابو الحسن! برترينِ كارها در اين ماه ، پرهيز از حرام هاى خداست».
▫️امالی صدوق ص 155
🔹ب ـ پرهيز از غيبت كردن:
#پیامبر_اکرم_(ص) : روزه دار ، تا وقتى كه از مسلمانى غيبت نكند ، در حال عبادت است ، هر چند در بسترش خفته باشد.
▫️امالی صدوق ص 645
🔸ج ـ پرهيز از دشنام دادن:
#پیامبر_اکرم_(ص) :روزه ، سپر است. هر گاه يكى از شما روزه بود ، پس دشنام ندهد و نابخردى نكند ....
▫️کنزالعمال ح 23589
🔹د ـ پرهيز از دروغ:
#امام_باقر_علیه_السلام: دروغ ، روزه را باطل مى كند؛ همچنين نگاهِ پس از نگاه؛ و همه [ گونه هاى] ستم: اندكش و بسيارش.
▫️بحارالانوار ج 97 ص 352
🔸ه . پرهيز از ريا:
#پیامبر_اکرم_(ص) :هر كس رياكارانه روزه بگيرد ، شرك ورزيده است.
▫️مسند ابن حنبل ج 6 ص 82
🔹و . پرهيز از هر چه خدا خوش نمى دارد:
#امام_علی_علیه_السلام :روزه ، تنها نخوردن و نياشاميدن نيست. روزه ، پرهيز از هر چيزى است كه خداوندْ آن را خوش نمى دارد.
▫️شرح نهج البلاغه ج 20 ص 299
📚 ماه خدا ص 254.
التماس دعا دارم
- معارف ناب دانشی و ارزشی !
🌷احکام روزه:
🌷1. اگر روزه دار عمداً چيزى بخورد يا بياشامد، روزۀ او باطل مىشود، چه خوردن و آشاميدن آن چيز معمول باشد مثل نان و آب، چه معمول نباشد مثل خاك و شيرۀ درخت و چه كم باشد يا زياد، حتى اگر مسواك را از دهان بيرون آورد و دوباره به دهان ببرد و رطوبت آن را فرو برد روزۀ او باطل مىشود مگر آن كه رطوبت مسواك در آب دهان به طورى از بين برود كه رطوبت خارج به آن گفته نشود.
🌷2. اگر موقعى كه مشغول غذا خوردن است بفهمد صبح شده، بايد لقمه را از دهان بيرون آورد و چنانچه عمداً فرو برد روزهاش باطل است و كفاره هم بر او واجب مىشود.
🌷3. اگر روزه دار سهواً چيزى بخورد يا بياشامد، روزهاش باطل نمىشود.
🌷4. كسى كه مىخواهد روزه بگيرد، لازم نيست پيش از اذان دندانهايش را خلال كند، ولى اگر بداند غذايى كه لاى دندان مانده در روز فرو مىرود چنانچه خلال نكند و چيزى از آن فرو رود، روزهاش باطل مىشود.
🌷5. فرو بردن اخلاط سر و سينه، تا به فضاى دهان نرسيده اشكال ندارد، ولى اگر داخل فضاى دهان شود، احتياط واجب آن است كه آن را فرو نبرد
🌷6. اگر روزه دار به قدرى تشنه شود كه بترسد از تشنگى بميرد مىتواند به اندازهاى كه از مردن نجات پيدا كند آب بياشامد ولى روزۀ او باطل مىشود فقط قضا دارد نه کفاره و بايد در بقيۀ روز از به جا آوردن كارى كه روزه را باطل مىكند خوددارى نمايد.