#تفسیر_آیات
🔰پیشگامی امام علی(ع) در اسلام
* الَّذِينَ آمَنُوا وَلَمْ يَلْبِسُوا إِيمَانَهُم بِظُلْمٍ أُولَٰئِكَ لَهُمُ الْأَمْنُ وَهُم مُّهْتَدُونَ *..[انعام/۸۲]
🔻مجاهد از ابن عباس چنین نقل کرده است :
مراد از ؛《الَّذِينَ آمَنُوا》 ، علی بن ابی طالب است. و مراد از ؛《بِظُلْمٍ》 ، شرک است. به خدا سوگند ، هیچ کس ایمان نیاورد مگر آنکه پیش از آن مشرک بود ، جز علی(ع) که به خدا ایمان آورد و به اندازه چشم بر هم زدنی ، به او شرک نورزید. آری ، علی(ع) نخستین کسی بود که ایمان آورد.
📚برگستره کتاب و سنت ص ۲۶۲
🔗جهت پیگیری بیشتر : ( @Allameaskari )
📲 @maaref_dini
#حدیث
#امام_صادق (ع)
🔰عن ابي عبدالله (ع) قال :
من يَموتُ بالذنوب أكثرُ ممّن يموتُ بالآجال و مَن يَعيشُ بالإحسان أكثرُ ممن يَعيشُ بالآجال
🔻حضرت امام جعفر صادق (ع) فرمودند:
افرادي كه در دنيا به سبب گناه مي ميرند بيشتر از افرادي هستند كه به سبب رسيدن وقت مرگشان از دنيا مي روند و افرادي كه در دنيا به سبب كارهاي نيكي كه انجام مي دهند ، طول عمر مي یابند ، بيشتر از افرادي هستند كه به خاطر طولاني بودن عمرشان زنده مي مانند.
📚امالي صدوق ص۷۰۱
📲 @maaref_dini
#اخلاق
🔻علامه طباطبایی:
هرگاه میان مشکلات قرار گرفتید، سیل صلوات راه بیاندازید. زیرا آن سیل حتما مشکلات را با خود میبرد‼
✍در قدیم مجالس ختم صلوات رونق بیشتری داشت، و متدینین به برکت همین جلسات حوائج خود را برآورده و مشکلات خود را برطرف میکردند.
🔗جهت پیگیری بیشتر :👇👇 @taghriraterozaneh
📲 @maaref_dini
#احکام_شرعی
#آموزش_پزشکی
👤گاهی در هنگام آموزش با مسأله معاینه غیرمحارم مواجه می شویم و نمی دانیم این کار برای آینده ضرورت دارد یا خیر؟ ولی به هرحال جزیی از روش درسی دانشگاه ها و وظیفه دانشجویی رشته پزشکی و یا حتّی تکلیفی از طرف استاد است با توجه به این مطالب آیا انجام معاینات مزبور برای ما جایز است؟
مجرّد این که معاینه پزشکی، از برنامه های آموزشی و یا از تکالیف استاد به دانشجو است، مجوّز شرعی برای ارتکاب امر خلاف شرع محسوب نمی شود بلکه ملاک دراین زمینه فقط نیاز آموزشی برای نجات جان انسان و یا اقتضای ضرورت می باشد.
📖 استفتائات_آموزش پزشکی،س ۱۳۱۰ _آیت الله خامنه ای
📲 @maaref_dini
#اعتقادات
🔰 مشکل بزرگ پیش روی #امام_حسین (ع)
💢 مانعی بزرگ بر سر راه بازسازی و احیا دین قرار داشت :
《حرمت و قداست بیش از حدّ مقام خلافت》بود ‼️
⛔️ قداستی که منصب خلافت ( معاویه و یزید ...) یافته بود ، تا آنجا بود که ، روی هر چیزی دست می گذاشت و به هر چیز فرمان می داد ، آن چیز قداست دینی می یافت و ممکن بود تا آنجا پیش برود که اگر بگوید : شراب بنوشید ، مردم با قصد قربت شراب بنوشند❗️
آنها ، به قصد قربت به خدا ، پسر پیامبر (ص) را کشتند‼️
کعبه را به قصد قربت به خدا ، خراب کردند❗️
مردم مدینه را به قصد قربت به خدا ، کشتند و اموال آنها را گرفتند و به نوامیس تا سه روز تجاوز کردند‼️
😱 همه ی این کار ها ، چون در راستای اطاعت از خلیفه بود ، تبدیل به کار مثبت و ثواب و عبادت شد ، چون قاعده این بود که : مقام خلافت ( معاویه و یزید...) دست بر روی هر کاری می گذاشت ، آن کار ، یک وجهه ی عبادی و قداست پیدا می کرد و تبدیل به یک کار ثواب و خوبی می شد.
⚠️حتی ممکن بود ، شرابخواری نیز تبدیل به یک عبادت شود ، زیرا یزید ، در علن شراب می نوشید و به آواز خوانی و نوازندگی عشق می ورزید و برای این کارها اصرار داشت.
😱وقتی خلیفه ی خدا ، اهل و عاشق کاری است ، مردم هم باید می پذیرفتند که آن کار ، عین ثواب و صلاح است [ در آن زمان #یزید را جانشین پیامبر (ص) می دانستند ] ‼️
🔻به این ترتیب ، اسلام بجایی رسیده بود که همه چیز آن ، در معرض فنا و نابودی بود❗️
اما بحمدلله یزید نتوانست و فرصت نکرد همه ی کار هایش را به عنوان اعمال ثواب و مقدس تبدیل کند.
◾️شهادت امام حسین (ع) و ریخته شدن خون پاک ایشان ، آن حرمت و قداستی که مقام خلافت (معاویه و یزید...) یافته بود ، را شکست ، و مردم را که گرفتار جهالت بودند ، از خواب غفلت بیرون آورد و فضای اسلام آن روز علیه یزید شد‼️
📚معلم درس محبت ص ۶۶
🔗جهت پیگیری بیشتر : ( @Allameaskari )
📲 @maaref_dini