کتاب چشم روز -گفتگو با رسول جعفریان.pdf
38.45M
📚فایل کتاب: چشمِ روز (گفتگو با رسول جعفریان)
به کوشش: حامد زارع
تاریخ انتشار: بهار 1402 ش
#معرفی_کتاب
کتاب چشمِ روز که تازهترین اثر منتشر شده استاد رسول جعفریان به روش الکترونیکی است، علاوه بر مقدمه و پیشگفتار و پیوست تصاویر، در چهار فصل به سامان رسیده است؛ که عبارتند از:
فصل اول: زندگینامه
فصل دوم: نقدنامه
فصل سوم: کارنامه
فصل چهارم: تاریخنامه
🔷این کتاب نسخه کاغذی ندارد.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
حال شما چطور است.pdf
1.2M
✅ حال شما چطور است؟
✍️ژاله ايزدي
نیمسال اول تحصیلی 1386 در دانشکده پردیس کشاورزی دانشگاه تهران واقع در کرج، کلاس درس «اخلاق اسلامی» داشتم. طبق معمول ابتدای کلاس راجع به بحث آن جلسه طرح سؤال کردم و از دانشجویان خواستم به صورت گروهی با هم به تبادل نظر و بحث بپردازند؛ آنگاه نظر گروه را روی برگهای نوشته و تحویل بنده دهند. دانشجویی بود که از این امر، نه تنها در آن جلسه بلکه در چند جلسه متوالی، سر باز میزد و از خود بی حوصلگی و بیتوجهی نشان میداد. در یکي از جلسات درس، نزد او رفتم و گفتم: «حال شما چطور است؟» دیدم باز چندان توجه و استقبالي نكرد و چهره در هم كشيد! جلسه سوم یا چهارم بود که در اثر سؤال یکی از دانشجویان، بحثی از شهيد مطهری را درباره زرتشت عنوان کردم، که ناگهان آن دانشجوی بیحوصله با لحنی تند گفت: «من زرتشتی هستم و این طور هم که شما می گویید نیست»! پس از قدري گفتگو متوجه شدم که خیلی با تعصب و بدون اطلاعات لازم برخورد میکند.
#اختصاصی
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 101.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#اختصاصی
🌸پر کاهی تقدیم به آستان قدس الهی🌸
✍️در گلستان شهدای دزفول، قبری بدون سنگ و هر گونه جلوهای، هم سطح زمین قرار دارد. این قبر متعلق به شهید بهمن (محمد جواد) دُروَلی دانشجوی دانشگاه علم و صنعت و یکی از فرماندهان گردان بلال از لشکر 7 وليعصر(عج) است که در 20/3/1365 در منطقه فاو به شهادت رسید. او وصیت کرده بود:
«قبرم را ساده و هم سطح زمین درست کنید و با اندکی سیمان روی آن را بپوشانید و فقط با انگشت روی آن بنویسد: پر کاهی تقدیم به آستان قدس الهی».
اين قبر الهام بخش بسياري از شعرا و نويسندگان دفاع مقدس بوده است؛ چنانكه عليرضا قزوه در يكي از ماندگارترين اشعار خود به نام «مولا ويلا نداشت» در مجموعه «از نخلستان تا خيابان»، به سنگ قبري اشاره ميكند كه تنها بر آن نوشته شده است «پر کاهی تقدیم به آستان قدس الهی».
این شهید سعيد در یکی از مناجاتهاي به جاي ماندهاش چنين با خداي خود راز و نياز ميكند: «خدایا! تو شهادت را نصیبم کن، خود چگونه شهید شدن را انتخاب خواهم نمود. خدایا! تو شهادت را نصیبم کن که خود عشق و عاشقی را به حدّ اعلای آن خواهم رساند. خدایا! آن گونه خواهم بود که تمام وجودم شیفتگی عشق رسیدن به وصال و حضور به درگاهت را گواه بگیرند..
خدایا! آن چنان که از تو میترسم، به رحمتت امید دارم. خدایا! در میان آتش گناهانم آنچه مرا عذاب میدهد، دوری توست. بارالها! این بار به جبهه آمدم و جداً آمدهام تا مرا ببخشی و از تقصیرم درگذری. بر نمیگردم تا پاک شوم یا شهادت یا طهارت!
📚منبع: نشریه معارف 87.
4 خرداد، روز دزفول؛ روز ملی مقاومت و پایداری
کانال نشریه معارف:
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#نشستهای_امروز
🔵 اخبار همایشها، کرسیها و نشستها:
نشستها و کرسیهای علمی که امروز پنجشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۲ برگزار می شود.
#اخبار_نشستها_کرسیها_و_همایشها
#کرسی
#نشست
🌸 کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
☸️«تفسیر حکیم» در ایستگاه هجدهم
🔶دوره ۴۰ جلدی تفسیر حکیم یکی از جدیدترین کتب تفسیری شیعه است که به کوشش ۱۵ ساله استاد حاج شیخ حسین انصاریان (در 64 دفتر دست نویس) به رشته تحریر درآمده و اکنون هجدهمین جلد از این اثر ارزشمند با محوریت سوره یوسف، توسط مؤسسه فرهنگی دارالعرفان چاپ و روانه بازار شده است.
🔷سبک و سیاق متفاوت نگارش این اثر، با دیگر تفاسیر قرآن کریم، از مهمترین ویژگیهای «تفسیر حکیم» است به گونهای که طبق نظر مولف گرانقدر، مطالب تفسیری، با بررسی جنبههای مختلف دینی و علمی، پاسخگوی نیازهای جامعه امروزی بوده است.
🔷در این اثر تفسیری، دو روش تفسیری «آیه به آیه» و «آیه به روایت» با هم درآمیخته شده و با بهرهگیری از روش تفکیک، ابعاد و موضوعات گوناگون به صورت هدفمند و منطقی نگاشته شده است.
🔶استدلالورزی، نظم نیکوی عبارات، نثر روان، ترتیب هدفدار موضوعات و استفاده از انواع پژوهشهای ادبی، روایی، کلامی، اخلاقی و تربیتی و عرفانی از دیگر ویژگیهای تفسیر حکیم میباشد. ایبنا
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
✳️هم اکنون
پخش زنده جشنواره ملی صحیفه سجادیه دانشگاهیان کشور
لینک ورود به جلسه:
https://telewebion.com/live/khalijefars
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
⚛️ دانش اخلاق و تطورات آن
در صدسال اخیر حوزه
دکتر محمدجواد فلاح، عضو هیئت علمی دانشگاه معارف اسلامی، و از اساتید همراه در کانال نشریه معارف، به مناسبت صدمین سال احیای حوزه علمیه قم،به گفت و گو با ایکنا پرداخت؛ که تلخیصی از آن تقدیم می شود:
✅ وضعیت حوزه علمیه در صد سال اخیر را میتوان از چند بُعد دنبال کرد؛
1. بُعد نظری؛ یعنی مسئله اخلاق در نظام حوزه علمیه 2. بُعد دانشی، آموزش و تعلیم. 3. بُعد پژوهشی؛ یعنی نگاه فرهنگی و اجتماعی.
✅ مطالعات نظاممند و بنیادین در علم اخلاق و مباحث دانشی و آموزشی و پژوهشی در حوزه، از دهه هفتاد رایج شد و از دهه ۸۰ به تدریج آثارش نمودار گشت. مواجهه حوزه علمیه با نوآوریهای اخلاقی چند رویکرد داشت؛ 1. رویکرد ترجمهای یعنی خود حوزه همت گمارد و دیدگاههای اندیشمندان بیرون از کشور را ترجمه و منعکس کرد. 2. رویکرد تلفیق برخی دیدگاهها، 3. تأسیس در بحث دانش اخلاق.
✅ در این حوزه چون مطالعات نظاممند مبتنی بر مبانی دینی خودمان نداشتیم، برخی آیات و روایات را کنار آرای غربی مطرح کردند؛ زیرا ما گاهی با نگاه منتقدانه قصد داشتیم آرای دیگران را نقد و دیدگاه بومی خود را مطرح کنیم. البته برخی مطالعات اخلاق کاربردی که در غرب انجام شده برای ما هم مطالعات مفیدی هست و باید آن را با فرهنگ خودمان بومیسازی و اصلاح کنیم.
✅ اگر بخواهیم بحث اسلامیسازی را در همه علوم به خصوص اخلاق دنبال کنیم، باید سراغ تعاریف در روش و هدف و.. برویم تا در این زمینه به اشتراک نظر برسیم که البته بخشی مرتبط با مباحث میانرشتهای مانند اخلاق سازمان، مهندسی، مدیریت است که در این زمینه کارهایی انجام شده است مثلاً در اخلاق پزشکی این رشته را داریم و یا به اخلاق زیست محیطی که علوم پزشکی تا حدودی به آن پرداخته و تألیفاتی نگاشته شده است ولی در اخلاق مهندسی کمتر ورود جدی داشتهایم و درباره مطالعات بینرشتهای مانند روانشناسی اخلاق هم تلاشهای خوبی شده ولی در برخی مانند اخلاق ورزش کوتاهی شده است.
✅ یک بُعد آموزشی هم داریم که قبل از انقلاب برخی از مدارس و مراکز و خیریهها مباحث اخلاقمحور را دنبال میکردند و بعد از انقلاب، با تأسیس مدارس علمیه و مؤسسات اخلاقی رونق بیشتری گرفت. یا آموزش اخلاق در مجموعههای دانشگاهی و مؤسسات بعد از انقلاب شروع شد.
✅ همچنان این مسئله جای تحلیل دارد که چرا مباحث اخلاقی بعد از پیروزی انقلاب و در زمان جنگ به خوبی جواب میدهد ولی در شرایط دیگر مانند عصر رسانه، فضای مجازی و تحولات حاکمیتی جوابگو نیست؟! یعنی مباحث اخلاقی گرفتار چالشهایی شده است که شاهد مرجعیت اخلاقی و تأثیری که باید داشته باشد را دیگر دارا نیست.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir