❇️هم اکنون
پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی برگزار می کند:
🔹نشست تخصصی با عنوان حکمرانی مطلوب در اندیشه امام خمینی(ره)
به مناسبت بزرگداشت سالگرد رحلت امام خمینی(ره)، پژوهشکده مطالعات معارف اسلامی، پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی نشست تخصصی با عنوان حکمرانی مطلوب در اندیشه امام خمینی(ره) برگزار می کند.
✍️ ارائه کنندگان:
◾️ احمد رهدار؛ عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)
◾️ ذبیح الله نعیمیان؛ مدیر مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا (ع)
◾️ موسی حقانی؛ رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر
◾️ نجمه کیخا؛ عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
◾️ سیدرضا حسینی؛ استادیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
◾️ مجتبی زارعی؛ عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس
◾️ احمد مردشتی؛ مشاور معاونت فرهنگی بنیاد شهید مرکز
◾️ ابراهیم مجیدی؛ پژوهشگر اندیشه سیاسی
◾️ محمدمهدی شیرمحمدی؛ روزنامه نگار پیشکسوت و کارشناس مباحث انتخابات
◾️ شریف لک زایی؛ دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
⏰ زمان: چهارشنبه مورخ 1402/03/10 ساعت 9 الی 14
🔸مکان: تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان قدس و وصال شیرازی، کوچه اسکو، پلاک 15، سالن جلسات پژوهشگاه نشست به صورت مجازی برگزار میگردد.
❇️شرکت در جلسه از طریق فضای مجازی با ورود به لینک زیر امکان پذیر می باشد.
https://room.nahad.ir/ch/pajouheshgah
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
♻️ وب سایت جدید طرح اندیشه تمدن ساز راه اندازی گردید
وب سایت جدید طرح اندیشه تمدن ساز با طراحی و امکانات جدید به آدرس
https://tamadonsaz.nahad.ir
قابل دسترسی می باشد.
❇️علاقمندان هم اکنون می توانند برای اطلاع از آخرین اخبار و دانلود کلیه محتوای طرح به سایت مذکور مراجعه و نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص هرچه کاربردیتر شدن وب سایت، اعلام فرمایند.
🔻همچنین از دفاتر محترم تقاضا میشود اخبار، تصاویر و گزارشات طرح را برای درج در وب سایت جدید به شماره تلفن ۰۹۱۹۵۳۷۸۹۴۷ در ایتا ارسال فرمایند.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
🌓داستان ضامن آهو؛ حقیقت یا افسانه؟!
🔹یادداشت روز
🔸ضامن آهو، یکی از القابی است که در میان توده مردم به امام هشتم حضرت امام علی بن موسی الرضا صلوات الله علیه نسبت داده شده است، و حتی برخی از محققان این لقب را برگرفته از داستانهای گوناگونی می دانند که در کتب تاریخی نقل شده است که مشهورترین آن بدین صورت می باشد که:
💥روزی صیادی در بیابان طوس آهویی را دنبال می کند. اتفاقاً امام رضا علیه السلام در آن نواحی تشریف فرما بودند و آهو به امام پناه می برد، امام حاضر می شود مبلغی را به آن شکارچی بپردازد تا او آهو را آزاد سازد ولی صیاد نمی پذیرد. در این هنگام آهو به زبان می آید و به امام عرض می کند که من دو بچه ی شیری دارم که گرسنه اند و چشم براهند و حالا شما ضمانت مرا نزد این ظالم بفرمائید که بروم و بچگانم را شیر بدهم و برگردم و خود را تسلیم صیاد کنم. امام هم ضمانت آهو را می کند و آهو می رود و به سرعت بر می گردد ، شکارچی که این وفای به عهد آهو را می بیند و وقتی می فهمد که ضامن آهو، امام علیه السلام می باشند، منقلب می شود و آهو را آزاد می کند.
💥اما آنچه که در منابع روایی معتبر در این زمینه مورد توجه قرار گرفته است داستانی متفاوت و در عین حال معقول و موجه می باشد که علامه مجلسی (ره) آن را از برکات قبر آن امام همام دانسته و از آن به عنوان "برکات رضویه" یاد کرده است. ایشان این داستان را از کتاب شریف « عیون اخبار الرضا » تألیف عالم و محدث بزرگ شیعه شیخ صدوق نقل کرده.
💥بدین ترتیب که ابومنصور محمد بن عبدالرزاق طوسی که حاکم طوس بوده روایت کرده : « در روزگار جوانی نظر خوشی به طرفداران این مشهد نداشتم و در راه متعرض زائران می شدم و لباس ها و خرجی و نامه ها و حواله هایشان را به ستیزه می ستاندم روزی به شکار بیرون رفتم و یوزی را به دنبال آهویی روانه کردم، یوز هم چنان دنبال آهو می دوید تا به ناچار آهو را به پای دیواری پناهید و آهو ایستاد و یوز روبرویش ایستاد ولی به او نزدیک نمی شد هرچه کوشش کردیم که یوز به آهو نزدیک شود یوز نمی جست و از جای خود تکان نمی خورد ولی هر وقت که آهو از جای خود دور می شود یوز هم او را دنبال می کرد اما همین که به دیوار پناه می برد یوز باز می گشت تا آنکه آهو به سوراخ لانه مانندی در دیوار آن مزار داخل شد من وارد رباط ( تعبیر جالبی از مزار امام رضا علیه السلام در آن عصر) شدم و از ابی نصر مقری (خادم مزار) پرسیدم که آهویی که هم الان وارد رباط شد کجاست؟ او گفت: ندیدمش.
آن وقت به همان جایی که آهو داخلش شده بود در آمدم و پشگل های آهو و رد پیشابش را دیدم ولی خود آهو را ندیدم .پس با خدای تعالی پیمانه بستم که از آن پس زائران را نیازارم و جز از راه خوبی و خوشی با آنان در نیایم و از آن پس هر گاه کار دشواری به من روی می آورد و گرفتاری پیدا می کردم بدین مشهد روی و پناه می آوردم... و هیچ گاه از خدای تبارک و تعالی در آن جا حاجتی نخواستم مگر آن که حق تعالی آن حاجت را برآورد ....»
🔸به هر صورت، ظاهراً اصل داستان و روایتی که سبب ملقب ساختن حضرت امام علی بن موسی الرضا صلوات الله علیه به «ضامن آهو» شده است، باید همین داستان باشد؛ و به قراری که ملاحظه شد، داستان کاملاً واقعی؛ موجه و معقول به نظر میرسد و نه تنها منافاتی با ویژگی رئوف و مهربانی امام ع که در داستان معروف مورد نطر هست ندارد؛ بلکه موید کلیت آن نیز هست.
🔸نتیجه انکه اگر امام رضا ع نزد مردم ملقب به ضامن آهوست کاملا درست و صحیح است اما نه به دلیل آن داستان معروف صیاد؛ بلکه دلیل داستان دیگری است که اشاره شد.
📙برگرفته از کتاب "چهار مقاله" نوشته دکتر احمد مهدوی دامغانی؛ نشر امیر کبیر؛ 1385(با اندکی تلخیص و تغییر)
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆این پیر خردمند پرفسور احمد مهدوی دامغانی (۱۳۰۵ مشهد – ۱۴۰۱ حرم مطهر امام رضا ع) الهیدان، فیلسوف و اندیشمند بزرگ اسلامی و استاد دانشگاه هاروارد بوده است؛ که هر روز از خانه و ساختمان محل اقامت خود در فیلادلفیا آمریکا خارج میشد به سمت ایران میایستاد و بر آقای مهربانیها حضرت امام رضا(ع) سلام میفرستاد.
استاد فقید مهدوی دامغانی در مصاحبه ای مفصل، نکات مهمی از اعتقادات و توصیه های خود را ابراز کر؛ از جمله:
🔷من در ۹۴ سال عمر خود هر برکت و هر موفقیتی که داشتم و هر عنایتی که به من شده است و هر توجه و هر خلاصی از بلایی که داشتم به برکت قرآن و سیدالشهدا(ع) و ولی نعمتمان حضرت علی بن موسی الرضا (ع) بوده است و همیشه آنها دستگیر من هستند. من جز از خدا و ائمه (ع) دستم به سوی هیچ کسی دراز نشده است.
🔶خداوند به من این توفیق را داده است که با زیارت عاشورای اباعبدالله(ع) مانوسم، ادعیه صحیفه سجادیه و ادعیه خاص مکارم الاخلاق را میخوانم، و این توفیق را دارم که هفتهای یک بار ختم قرآن میکنم.
🔷به همه توصیه میکنم که زیارت عاشورا را ترک نکنند. من حداقل ۸۰ سال است که صبحها زیارت عاشورا را تلاوت میکنم.
🔶زیارت جامعه را در روزهای جمعه ترک نمیکنم. من از ۱۰ ـ ۱۱ سالگی زیارت جامعه را به برکت شنیدن از پدرم حفظ کردم.
🔷 به جوانها توصیه میکنم که تمسک به قرآن کنند و تا آنجایی که میتوانند و میفهمند قرآن بخوانند. توسل به حضرت سیدالشهدا و حضرت ولیعصر (عج) داشته باشند و همیشه از آنها مدد بخواهند، نه از دیگری.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
تجلی محبوب.pdf
142K
🌸 تجلي محبوب🌸
✍️ ع. بابا كريمي
بحث كلاس مربوط به درس آشنايي با علوم اسلامي بود، موضوع بحث عرفان اسلامي، لحظات پاياني كلاس بود و همه منتظر بودند استاد بحث خودش را جمع و جور كند. كلمات ايشان هنوز يادم هست بچهها «در عرفان اسلامي، عقل، عشق، عرفان به هم گره ميخورد و جدايي آنها از هم امكانپذير نيست» و بعد حكايتي را بيان كردند از شاعري عقلگرا كه در مورد حضرت احديـّت به ديگران توصيه مينمود:
چو رسي به طور سينا ارني مگو و بگذر
كه نيرزد اين تمنا به جواب لَن تراني
از ديد اين شاعر سودگرا كه عقل معاش او عقل معادش را لگام زده بود التماس بيجواب كاري عبث و بيهوده مينمود. اما در مقابل، شاعري كه عشق و عرفان او بر عقلش سيطره يافته بود فرياد برآورد كه:
چون رسي به طور سينا ارني بگو و بگذر
چه خوش است از او جوابي چه تري چه لن تراني
#اختصاصی
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 56.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
⚛️ کرامتی از امام رضا(ع) در حضور علامه امینی
کرامتی شگفت انگیز از امام علی بن موسی الرضا علیهما السلام در حضور علامه امینی اعلی الله مقامه الشریف
✍️ برگرفته از مقاله "علامه امینی" استاد فقید علی ابوالحسنی منذر| با تشکر از کانال طریق العلماء
👆👆👆 به ترتیب ورق بزنید👆👆👆
کانال نشریه معارف:
https://eitaa.com/maarefmags_ir