هدایت شده از مباحث
#تلنگر
-------------------------
اگر ما از علمای سابق بپرسیم که چگونه صاحب کرامات، مقامات بودید، می گویند: به جهت آن که شما احکام رابه پنج قسم تقسیم کرده اید: واجب، مستحب، حرام، مکروه و مباح، ولی ما رعایت مستحبات و سنن را مثل واجبات بر خود لازم می دانستیم، هم چنین مکروه و حرام را در مقام تنزیه و ترک یکی می دانستیم. به حدی که گذاشتن پای چپ بدون عذر در وقت ورود به مسجد برای ما مشکل بود مگر برای بیان حکم و جواز آن.
در روایت است که راوی می گوید: #امام_کاظم (علیه السلام) با دست چپ بدون عذر غذا می خورد و این موافق روایتی است که #امام_صادق (علیه السلام) فرمود:
صاحبُ هذا الأمر کِلتا یَدَیه یَمینٌ
هر دو دست امام معصوم (علیه السلام) دست راست است!
📚 در_محضر #آیت_الله_بهجت ره
📚 #سیمای_فرزانگان / صفحه 94
🔗 عضویت در کانال مباحث
🇯 🇴 🇮 🇳
11.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تلنگر | #علماء
📹 «چهکار بکنیم از ضعف ما در علم و عمل؟!»
✨ حضرت #آیتالله_بهجت قدسسره:
🔸 چه بکنیم از بی علمی؟!
چه بکنیم از ضعف در ایمان؟!
از ضعف در تدیّن! ... چه بکنیم از این ضعفها؟!
🔸چه بکنیم از این ضعفهای اختیاری؟! نمیرویم دنبال تحصیلات علمیه! نمیرویم که بفهمیم که خُب عمل چطور بر ما آسان بشود؟
اختیارا نمیرویم!
اگر غیراختیاری باشد حالا، خدا میبخشد ما را؛ اما اختیاری را چه بکنیم؟!
🔸 چهکار بکنیم از ضعف ما در علم و عمل؟!
چه کار بکنیم که این ضعف ما به اختیار ماست؟! خودمان نمیرویم دنبال تقویت!
#نهج_البلاغه | #حکمت ۹۱
🏷️ راه درمان روان
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
❁• وَ قَالَ عليهالسلام إِنَّ هَذِهِ اَلْقُلُوبَ تَمَلُّ كَمَا تَمَلُّ اَلْأَبْدَانُ فَابْتَغُوا لَهَا طَرَائِفَ اَلْحِكَمِ
┅───────────────┅
☜ و درود خدا بر او، فرمود: همانا اين دلها همانند بدنها افسرده مىشوند، پس براى شادابى دلها، سخنان زيباى حكمت آميز را بجوييد.
─┅•═༅𖣔✾✾𖣔༅═•┅─
♻️ ترجمه فیضالاسلام: امام عليه السّلام (دربارۀ بستوه نيامدن از علم و دانش) فرموده است: اين دلها (از فكر و انديشۀ در يك موضوع) بستوه آمده خسته ميشوند (بجهت يكنواخت بودن اجزاء آن با يكديگر) چنانكه بدنها و تنها (از خوردن يك خورش و كار يك رنگ انجام دادن) بستوه آمده خسته ميشوند، پس براى (رفع خستگى) آن دلها، حكمتها و دانشهاى تازه و شگفت آور (كه بآنها لذّت و خوشى مىبرند مانند سخنان گوناگون پيشوايان دين و دانشمندان) را بطلبيد (تا در كسب حكمت و بدست آوردن دانش، كوشش داشته، خسته نشويد).
🇯 🇴 🇮 🇳
📖 امام در اين سخن حكمتآميز خود به نكتۀ مهم روانى كه در زندگى انسان تأثير شايان توجهى دارد اشاره كرده مىفرمايد: «اين قلبها همچون بدنها ملول و افسرده مىشوند، بنابراين براى رفع ملالت آنها لطائف حكمتآميز را انتخاب كنيد»؛ (إِنَّ هَذِهِ الْقُلُوبَ تَمَلُّ كَمَا تَمَلُّ الْأَبْدَانُ، فَابْتَغُوا لَهَا طَرَائِفَ الْحِكَمِ)
بىشك، انسان بعد از انجام كارى سنگين، خسته مىشود و نياز به استراحت و تفريح براى رفع خستگى دارد كه آن استراحت اهميتش كمتر از آن كار نيست؛ زيرا بدن وى را آماده براى شروع به كار ديگر مىكند. روح انسان نيز چنين است؛ مسائل پيچيدۀ علمى و حل مشكلات اجتماعى و سياسى و فرهنگى او را خسته مىسازد. بايد به او آرامش داد؛ آرامش آن از طرق مختلفى تأمين مىشود. گاه رفتن به دامان طبيعت و ديدن مناظر زيبا، باغها و گلستانها، آبشارها و سبزهها و شنيدن صداى مرغان چمن و مشاهدۀ پرندگان زيبا و گاه به وسيلۀ شنيدن طنزهاى پر معنا و گاه گفت و گوهاى دوستانه با رفقاى مورد علاقه و گاه #مطالعۀ تاريخ پيشينيان. همۀ اينها مىتواند به روح خستۀ انسان آرامش دهد؛ ولى از همه مهمتر همان سخنان زيباى حكمتآميز است كه گاه در قالب شعر و گاه در قالب نثر ادا مىشود كه هم چيزى بر دانش انسان مىافزايد و هم براى انسان شادى مىآفريند. شايد به همين دليل است كه جمعى از بزرگان علماى دين كتابهاى مشتمل بر قصههاى زيبا، شعرهاى جالب و لطيفههاى خوب نوشتهاند تا طالبان علم به هنگام خستگى آنها را بخوانند و رفع خستگى كنند.
به كار بستن اين دستور مبارك امام عليه السلام مىتواند به صورت شخصى باشد يا به صورت جمعى و عام به اين معنا كه هر انسانى لازم است براى خود جهت موارد خستگى از كارهاى علمى يا اجتماعى برنامهريزى داشته باشد تا بتواند با نشاط بيشتر به كارهاى مثبت خود ادامه دهد و نيز براى مراكز علمى و جمعيتهاى مختلف بايد برنامهريزىهايى شود كه آنها را به هنگام خستگى از كار و ملالت، نشاط و آرامش بخشد.
مباحث
📿 #استغفار_امیرالمومنین صلوات الله علیه ─┅•═༅ بند چهل و چهارم ༅═•┅─ 🤲 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغ
📿 #استغفار_امیرالمومنین صلوات الله علیه
─┅•═༅ بند چهل و پنجم ༅═•┅─
🤲 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ یُزِیلُ النِّعَمَ أَوْ یُحِلُّ النِّقَمَ أَوْ یُعَجِّلُ الْعَدَمَ أَوْ یُکْثِرُ النَّدَمَ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ
┅───────────────┅
❖ «بار خدایا از تو آمرزش میطلبم از هر گناهی که نعمتها را از بین میبرد و بدبختی را فرود میآورد یا موجب تعجیل در فنا و نیستی میشود، یا باعث پشیمانی بسیار میگردد؛ پس بر محمد و آل محمد درود فرست و این گناهم را بیامرز، ای بهترین آمرزندگان»
@ostadelahi