📖 امام عليه السلام در اين سخن كوتاه و حكمتآميزش اشاره به نقش تقوا در قبولى اعمال مىكند، يا به تعبيرى ديگر، كيفيت عمل را معيار قبولى در درگاه خدا قرار مىدهد نه كميّت عمل را و مىفرمايد: «عملى كه توأم با تقواست كم نيست (هرچند ظاهراً كم باشد) چگونه عملى كه مقبول درگاه خداست كم مىباشد؟»؛ (لَا يَقِلُّ عَمَلٌ مَعَ التَّقْوَى، وَ كَيْفَ يَقِلُّ مَا يُتَقَبَّلُ؟)
👈 اين سخن برگرفته از قرآن مجيد است؛ آنجا كه در داستان فرزندان آدم (هابيل و قابيل) مىفرمايد: ««إِنَّمٰا يَتَقَبَّلُ اَللّٰهُ مِنَ اَلْمُتَّقِينَ»؛ خداوند تنها اعمال پرهيزگاران را قبول مىكند».
📚 بسيارى از بزرگان در كتب فقهى اين مطلب را يادآور شدهاند كه شرايط صحت عمل با شرايط قبول متفاوت است.
✓ عمل صحيح عملى است كه جامع تمام شرايط و اجزا و خالى از موانع باشد؛ ولى گاه اين عمل، با اعمال ديگرى پيش و پس از آن يا صفات ناشايستهاى همراه مىگردد كه مانع قبولى آن در درگاه خداوند مىشود (قبولى به معناى پاداش عظيم و تحقق اهداف و فلسفههاى عمل).
◽ مثلاً در روايات آمده است كه كسى كه شرب خمر كند اعمال او تا چهل روز پذيرفته نمىشود. «
مَنْ شَرِبَ الْخَمْرَ لَمْ يَقْبَلِ اللَّهُ لَهُ صَلَاةً أَرْبَعِينَ يَوْماً» ◽ در حديث ديگرى مىخوانيم: كسى كه به پدر و مادرش نگاه غضبآلود كند خدا #نماز او را قبول نمىكند، همچنين در مورد خوردن غذاى حرام يا شبههناك؛ ✅ بنابراين اعمالى مقبول درگاه خداوند واقع مىشود كه توأم با تقوا باشد و بىتقوايان ممكن است عمل صحيحى انجام دهند و إسقاط تكليفى شود؛ اما عمل آنها بىارزش و فاقد پاداش عظيم و فلسفه و روح عمل باشد.
مباحث
📿 #استغفار_امیرالمومنین صلوات الله علیه ─┅•═༅ بند چهل و هشتم ༅═•┅─ 🤲 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْ
📿 #استغفار_امیرالمومنین صلوات الله علیه
─┅•═༅ بند چهل و نهم ༅═•┅─
🤲 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ أَلْبَسَنِی کِبْرَةً وَ انْهِمَاکِی فِیهِ ذِلَّةٌ أَوْ آیَسَنِی مِنْ وُجُودِ رَحْمَتِکَ أَوْ قَصَّرَ بِیَ الْیَأْسَ عَنِ الرُّجُوعِ إِلَی طَاعَتِکَ لِمَعْرِفَتِی بِعَظِیمِ جُرْمِی وَ سُوءِ ظَنِّی بِنَفْسِی فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ
┅───────────────┅
❖ «بار خدایا، از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که لباس تکبر به من پوشانید و فرو رفتن در آن ذلت گردید، یا از وجود رحمتت مأیوس گردانید، یا ناامیدی مرا از بازگشت به طاعتت بازداشت، چون به جُرم بزرگم آشنا و به نفس خویش بد گمان بودم؛ پس بر محمد و آل محمد درود فرست و این #گناه مرا بیامرز، ای بهترین آمرزندگان»
@ostadelahi
#مطالعه
#داستانهای_شگفت
35 - اخبار از ساعت مرگ
و نیز حاج مؤمن مزبور - علیه الرحمه - از سید زاهد عابد ، جناب سید علی خراسانی که چند سال در حجره مسجد سردزک معتکف و مشغول عبادت بود ، عجایبی نقل می کرد از آن جمله گفت یک هفته پیش از مردن سید مزبور به من فرمود ، #سحر شب جمعه که بیاید نزد من بیا که شب آخر #عمر من است.
#شب_جمعه نزدش حاضر شدم مقداری شیر روی آتش بود و یک استکان آن را میل فرمود و بقیه را به من داد و گفت بخور؛ پس فرمود امشب من از دنیا می روم، امر تجهیز من با جناب آقا سید هاشم ( امام جماعت مسجد سردزک ) است و فردا عدالت ( که در همسایگی مسجد منزل داشته ) می آید و می خواهد کفن مرا متقبل شود تو مگذار ولی از حاج جلال قناد قبول کن که مرا از مال خودش کفن کند.
پس رو به قبله نشست و #قرآن_مجید را تلاوت می کرد، ناگاه چشمانش خیره متوجه قبله شد و قریب یکصد مرتبه کلمه مبارکه ( لااِلهَاِلااللَّهُ ) را می گفت پس تمام قامت ایستاد و گفت : ( السَّلامُ عَلَیْکَ یا جَدّاهُ ) پس رو به قبله خوابید و گفت یاعلی ! یا مولای ! و به من فرمود ای جوان ! مترس و نگاه به من نکن ، من راحت می شوم و به جوار جدم می روم پس چشمهای خود را روی هم گذاشت و خاموش شد و به رحمت حق واصل گردید .
6.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 تعرض به حقوق مردم، محاربه با خدا
📹 بخش اول نماهنگ #مدافع_حق_مردم
🔻رهبر انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان در ۱۳۸۰/۱۲/۲۳: همه حقوق مردم از جمله حق انتخاب که قطعا برای مردم وجود دارد در امر حکومت، این ناشی است از حکم الهی.
🔹 در قرآن کریم آنجایی که بحث تجاوز و تعرض به حقوق مردم است، تعبیر شده است به حرب الهی.
⛔️ تعرض به حقوق مردم است اما محاربه با خداست.
👈 این تکلیفی است که خدا برای کسانی که امور مردم را برعهده دارند نسبت به مردم بر دوش آنها گذاشته است.
📥نسخه کامل نماهنگ👇
https://eitaa.com/mabaheeth/46935
khl.ink/f/50512
🔶 دعای حضرت زهرا سلام الله علیها در روز پنجشنبه👇
«اَللّهُمَّ إِنّی أَسْئَلُکَ الْهُدَی وَالتُّقی وَالْعفافَ وَالْغِنَی، وَالْعَمَلَ بِما تُحِبُّ وَ تَرْضی اَللّهُمَّ إِنّی أَسْئَلُکَ مِنْ قُوَّتِکَ لِضَعْفِنا، وَمِنْ غِناکَ لِفَقْرِنا وَ فَاقَتِنا، وَ مِنْ حِلْمِکَ وَ عِلْمِکَ لِجَهْلِنا اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ أعِنّا عَلی شُکْرِکَ وَ ذِکْرِکَ، وَ طاعَتِکَ وَ عِبادَتِکَ، بِرَحْمَتِکَ یا أَرْحَمَ الّراحِمینَ»
پروردگارا از تو خواستارم که مرا به صراط مستقیم رهنمون سازی و پرهیزکاری و پاکدامنی و روزی حلال را به من عنایت فرمایی و مرا در عمل به آنچه دوست داری و می پسندی، موفق گردانی، خداوندا از تو درخواست می کنم که ناتوانی ما را به توانایی، و تنگدستی و بینوایی ما را به بی نیازی، و جهالت ما را به بصیرت و بینش صحیح، مبدل گردان. پروردگارا بر محمد و خاندان او درود فرست، و ما را بر سپاسگزاری از خود و ذکر نام خویش و اطاعت از فرامین خود و پرستش ذات احدیتت، یاری بفرما
📚 بحارالانوار ج۸۷ ص۳۳۸
@ostadelahi
مباحث
🎥 زیارت مجازی حرم امام رضا (علیه السلام) 🔻 برای زیارت_مجازی حرم مطهر #امام_رضا(علیه آلاف التهیة و ا
📜 به مناسبت ۲۳ ذیقعده روز زیارتی مخصوص حضرت علی بن موسی الرضا علیهما السلام
💠 آثار زيارت امام رضا عليه السلام:
🔹رسول خدا صلي الله عليه وآله فرمود: «بزودی پاره اي از تن من در سرزمين خراسان دفن مي شود که هيچ گرفتاري او را زيارت نمي کند، جز اين که خداوند پريشاني را از او مي زدايد و هيچ گنهکاري به زيارت او نائل نمي شود، مگر آن که خداوند گناهانش را مي آمرزد.»
📚 وسائل الشیعه،ج۱۴،ص۵۵۳
🔹دعبل از امام رضا عليه السلام نقل ميکند که ضمن حديثي فرمود: «روزها و شبها نميگذرد تا اين که طوس جايگاه آمد و رفت شيعيان و زائرانم ميشود؛ آگاه باشيد کسي که مرا در غربتم در طوس زيارت کند، روز قيامت با گناهان آمرزيده هم درجه ي من خواهد بود.»
📚 وسائل الشیعه ج۱۴ ص۵۵۸
🔹امام رضا عليه السلام فرمود: «کسي که با دوري راه سرا و مزار من به زيارت من بيايد، روز قيامت در سه جا (براي دستگيري) نزد او خواهم آمد و او را از بيم و گرفتاري آن موقفها رهايي خواهم بخشيد: هنگامي که نامه ها (ي اعمال) در راست و چپ به پرواز درآيند، نزد (پل) صراط و نزد ميزان (محل سنجش اعمال).»
📚 وسائل الشیعه ج۱۴ ص۵۵۱
🔹امام رضا عليه السلام فرمود: «به خدا سوگند کسي از ما (ائمه اطهار عليهم السلام) نيست جز آن که کشته يا شهيد ميشود.» گفته شد: چه کسي شما را اي فرزند رسول خدا ميکشد؟ فرمود: «بدترين آفريدگان خدا در زمانم مرا با زهر ميکشد، سپس مرا در ديار غربت و سرايي دور افتاده دفن ميکند؛ آگاه باشيد کسي که مرا در غربتم زيارت کند، خداي عزوجل ثواب يکصد هزار شهيد، يکصد هزار صديق، يکصد هزار حج گزار و عمره گزار و يکصد هزار مجاهد را براي او مينويسد و در زمره ي ما محشور ميشود و در درجات والاي بهشت رفيق و همراه ما خواهد بود.»
📚 بحار الانوار ج ۴۹ ص ۲۸۳
🔹امام هادی عليه السلام فرمود: «کسي که از خدا حاجتي ميخواهد، قبر جدم (حضرت) رضا عليه السلام را در طوس زيارت کند، در حالي که غسل نموده باشد و سپس بالاي سر آن حضرت دو رکعت نمازگزارد و در قنوت آن از خداي تعالي حاجت خود را بخواهد. در اين صورت است که دعايش مستجاب ميشود، مادام که گناه يا بريدن از خويشاوندي را درخواست نکرده باشد. همانا جايگاه قبر او قطعه اي از بهشت است که هيچ مؤمني آن را زيارت نميکند، مگر اين که خداي تعالي او را از آتش (دوزخ) رهايي ميبخشد و به سراي آرامش (بهشت) وارد ميسازد.»
📚 وسائل الشیعه ج۱۴ ص ۵۶۹
🔹علي بن مهزيار گويد: به امام جواد عليه السلام عرض کردم: فدايت شوم، زيارت حضرت رضا عليه السلام فضيلت بيشتري دارد يا زيارت ابا عبد الله الحسين عليه السلام؟ فرمود: «زيارت پدرم فضيلت بيشتري دارد، زيرا ابا عبد الله عليه السلام را همه ي مردم زيارت ميکنند، ولي پدرم را جز شيعيان برگزيده زيارت نميکنند.»
📚 الکافی ج۴ ص ۵۸۴
🔹امام صادق عليه السلام فرمود: «نوه ي مرا در سرزمين خراسان در شهري به نام طوس ميکشند؛ کسي که او را با شناخت حق وي زيارت کند، من روز قيامت از او دستگيري ميکنم و وارد بهشتش ميسازم، هر چند که مرتکب گناهان کبيره شده باشد.» راوي گفت: فدايت شوم، شناخت حق او را به چيست؟ فرمود: «اين که بداني او (امامي است که) پيروی اش واجب است. او غريب است و شهيد؛ کسي که با شناخت حقش، او را زيارت کند، خداي صاحب عزت و جلال پاداش هفتاد شهيد از شهداي راستين در رکاب رسول خدا صلي الله عليه و سلم را به او عطا ميفرمايد.»
📚 اثبات الهداة ج۳ ص ۲۳۳
🔹 امام جواد علیه السلام فرمود: کسی که قبر پدرم را در طوس در حالی که عارف به حق او باشد، زیارت کند؛ من بهشت را برایش ضمانت میکنم.
📚 وسائل الشیعه ج۱۴ ص ۵۵۳
✍️ روز ۲۳ ذیقعده روز زیارتی مخصوص امام رضا علیه السلام و زیارت حضرت از دور و نزدیک مستحب است و به نقلی روز شهادت ایشان است، همچنین از مرحوم میرداماد نقل شده که بهترین اعمال در روز ۲۵ ذیقعده (دحو الارض) زیارت امام رضا علیه السلام است.
@ostadelahi