هدایت شده از 🌃 شبهای قدر 🌙
5.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
«شب قدر اینگونه توبه کن»
🎤 آیت الله #فاطمینیا رضوان الله تعالی علیه
#شب_قدر | #ماه_رمضان
╭───
│ 🌙 @Mabaheeth
╰──────────
#نهج_البلاغه | #حکمت ۳۸۹
🏷️ برتری عمل بر حسب و نسب
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
❁• وَ قَالَ عليهالسلام مَنْ أَبْطَأَ بِهِ عَمَلُهُ لَمْ يُسْرِعْ بِهِ نَسَبُهُ
وَ فِي رِوَايَةٍ أُخْرَى: مَنْ فَاتَهُ حَسَبُ نَفْسِهِ لَمْ يَنْفَعْهُ حَسَبُ آبَائِهِ
┅───────────────┅
☜ و درود خدا بر او، فرمود: آنكس كه كردارش او را به جايى نرساند، بزرگى خاندانش، او را به پيش نخواهد راند.
در نقل ديگرى آمده:
آنكس كه ارزش خويش را از دست بدهد، بزرگى خاندانش او را سودى نخواهد رساند.
─┅•═༅𖣔✾✾𖣔༅═•┅─
♻️ ترجمه فیضالاسلام: امام عليهالسّلام (در ترغيب به كردار نيكو) فرموده است: هر كه كردارش او را كند گرداند (عبادت نكرده، كار نيكو انجام ندهد) نسبش او را تند نمىگرداند (بزرگى و نيكبختى پدر يا مادر يا يكى از اجداد او سبب بزرگى و نيكبختى او نشود. اين فرمايش بعينه همان فرمايش بيست و دوم است مگر اينكه در آنجا لم يسرع به حسبه نقل شده يعنى مقام و منزلتش او را تند نمىگرداند، سيّد رضىّ «عليه الرّحمة» فرمايد:) و در روايت ديگرى است: كسيكه مقام و منزلت خود را از دست داد مقام و منزلتِ پدرانش باو سود نمىرساند (در بيشتر نسخ نهج البلاغه اين فرمايش ضبط نشده، ما آنرا از نسخۀ ابن ابى الحديد و شيخ محمّد عبده نقل نموديم).
🇯 🇴 🇮 🇳
📖 امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه به نكتهاى اشاره مىكند كه بسيارى، از آن غافلاند. مىفرمايد: «كسى كه اعمالش او را به عقب براند نسبش او را پيش نخواهد برد»؛ (مَنْ أَبْطَأَ بِهِ عَمَلُهُ لَمْ يُسْرِعْ بِهِ نَسَبُهُ)
اشاره به اينكه ارزش و شخصيت در انسان به صفات و فضايل شخصى اوست، علم و دانش، شجاعت و سخاوت، بزرگوارى و امانت و صفات برجستۀ ديگر.
و آنها كه از اين صفات بىبهرهاند و تنها به مقام پدران خود افتخار مىكنند در اشتباه بزرگى هستند و به گفتۀ شاعر: گيرم پدر تو بود فاضل
از فضل پدر، تو را چه حاصل؟
و به گفتۀ بعضى از بزرگان: از عجايب روزگار اين است كه انسان زنده به شخص مردهاى افتخار كند و استخوانهاى پوسيده را نشانۀ عظمت خود بداند!
اين همان است كه قرآن مجيد در سورۀ حجرات به آن اشاره كرده است: « يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِّنْ ذَكَرٍ وَ أُنثَىٰ وَ جَعَلْنَاكُمْ شُعُوباً وَ قَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللّٰهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللّٰهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ »؛ اى مردم! ما شما را از يك مرد و زن آفريديم و شما را تيرهها و قبيلهها قرار داديم تا يكديگر را بشناسيد؛ (اينها ملاك امتياز نيست،) گرامىترين شما نزد خداوند، باتقواترين شماست؛ خداوند دانا و آگاه است!».
البته عظمت نياكان ممكن است بهصورت تشريفاتى مايۀ افتخار شود ولى افتخار حقيقى در پرتو صفات و اعمال خود انسان است.
در حديثى مىخوانيم: شخصى خدمت امام على بن موسىالرضا عليه السلام رسيد و عرض كرد: به خدا سوگند كه بر روى زمين كسى ازنظر شرافت پدر از تو برتر نيست. امام عليه السلام فرمود: «التَّقْوَى شَرَّفَتْهُمْ وَ طَاعَةُ اللَّهِ أَحْظَتْهم؛ تقواى الهى آنها را شريف نمود و اطاعت پروردگار آنها را والامقام ساخت». آن مرد بار ديگر عرض كرد: به خدا سوگند تو بهترين مردم هستى. امام عليه السلام فرمود: اى مرد! قسم مخور؛ خَيرٌ مِنِّى مَنْ كَانَ أَتْقَى لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ أَطْوَعَ لَهُ وَ اللَّهِ مَا نَسَخَتْ هَذِهِ الْآيةَ، آيةٌ وَ جَعَلْناكُمْ شُعُوباً ...
مرحوم سيد رضى در ذيل اين گفتار حكيمانه مىافزايد: «در روايت ديگرى (اين مطلب بهصورت ديگرى نقل شده است): آنكس كه از ارزشهاى وجودى بىبهره است ارزش پدران و نياكان، سودى به او نخواهد بخشيد»؛ (مَنْ فَاتَهُ حَسَبُ نَفْسِهِ لَمْ يَنْفَعْهُ حَسَبُ آبَائِهِ).
مضمون اين سخن همان است كه امام عليه السلام در گفتار حكيمانۀ اول فرموده و هردو بر اين معنا تأكيد دارند كه ارزش وجودى انسان به فضايل و صفات و ويژگىهاى وجود خود اوست و عظمت پدران و فضايل آنها سودى به انسان نمىبخشد؛ اگر خودش از آنها بىبهره باشد.
متأسفانه نه تنها در دوران جاهليت افتخار به انساب و آباء امر بسيار رايجى بود تا آنجا كه گاهى به گورستان مىرفتند و تعداد قبرهاى مردگان قبيلۀ خود را مىشمردند تا برترى خود را بر قبايل ديگر اثبات كنند: « أَلْهَاكُمْ التَّكَاثُرُ * حَتَّى زُرْتُمُ الْمَقَابِرَ ». بلكه در عصر ما نيز همين سنت جاهلى باقى است كه عدهاى فاقد هرگونه علم و دانش و فضيلت اخلاقى، تنها با اتكا به فضايل آباء و نياكانشان انتظار دارند در جامعه مورد احترام و صاحب شخصيت باشند.
#نهج_البلاغه_بخوانیم
╭───
│ 🌙 @Mabaheeth
╰──────────
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌌 دستور مهم و یادگاری شب قدر
🎞️ دستورالعملی مهم از آیت الله #فاطمی_نیا، که فرمودند: سِرّی دارد و نمی توانم سِرّش را برایتان بگویم :
▫️یک سوره واقعه
▫️ یک سوره توحید
▫️هفت مرتبه یا اللهﷻ
سپس هر چه میخواهید بخواهید که دیگر امشب تکرار نمیشود...
#سفارش | #شب_قدر
╭───
│ 🌙 @Mabaheeth
╰──────────
♥️🌱 #استوری | رهبر انقلاب: در حقیقت از شب قدر، انسان مؤمن روزهدار، سال نویی را آغاز میکند. در #شب_قدر تقدیر او در دوران سال برای او از سوی کاتبان الهی نوشته میشود. انسان وارد یک سال نو، مرحلهی نو و در واقع یک حیات نو و ولادت نو میشود.
@Khamenei_ir
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
╭───
│ 🌙 @Mabaheeth
╰──────────
هدایت شده از مباحث
#شب_قدر
استاد احمد #عابدی زید عزّه :
🌃 شب قدر، شب عبادت و راز و نیاز با خداوند است، خواندن هزار مرتبه #سوره_قدر، و نیز یک بار سوره دخان، عنکبوت، روم بسیار ارزشمند بوده و نیز 225 مرتبه خواندن «یا طُهر یا طاهر یا طهور یا طیهور یا طیهار».
╭───
│ 🌙 @Mabaheeth
╰──────────