animation.gif
151.1K
#کتاب_بخوانیم
#کتاب منتهی الآمال
باب هشتم : در تاریخ حضرت امام بحق ناطق مبین المشکلات و الحقائق جناب ابو عبداللّه جعفر بن محمّد الصادق علیه السلام است .
فصل اول : در بیان ولادت و اسم و لقب و احوال والده آن حضرت است
ولادت باسعادت حضرت امام جعفر صادق علیه السلام در روز دوشنبه هفدهم ماه ربیع الاول سنه هشتاد و سه واقع شده که موافق است با روز ولادت حضرت رسول صلی اللّه علیه و آله و سلم و آن روزی است شریف عظیم البرکه که پیوسته صالحین از آل محمّد علیهم السلام از قدیم الایام بزرگ می شمردند آن روز را و مراعات می کردند حرمت آن را. و در روزه اش فضل کبیر و ثواب عظیم وارد شده و مستحب است در آن روز صدقه و زیارت مشاهد مشرفه و به جا آوردن خیرات و مسرور نمودن اهل ایمان.
اسم مبارک آن حضرت، جعفر بود و کُنیت شریفش، ابوعبداللّه و القاب آن حضرت: صابر و فاضل و طاهر و صادق بود و مشهورترین القاب آن جناب، صادق است .
ابن بابویه و قطب راوندی روایت کرده اند که از حضرت امام زین العابدین علیه السلام پرسیدند که امام بعد از تو کیست ؟ فرمود: محمدباقر که علم را می شکافد شکافتنی ، پرسیدند که بعد از او امام که خواهد بود؟ فرمود: جعفر که نام او نزد اهل آسمانها صادق است ؛ گفتند: چرا به خصوص او را صادق می نامند و حال آنکه همه شماها صادق و راستگویید؟ فرمود که خبر داد مرا پدرم از پدرش رسول خدا صلی اللّه علیه و آله و سلم که آن حضرت فرمود چون متولد شود فرزند من جعفر بن محمّد بن علی بن الحسین علیهم السلام او را صادق نامید؛ زیرا که پنجم از فرزندان او جعفر نام خواهد داشت و دعوی امامت، خواهد کرد به دروغ از روی افتراء و او نزد خدا جعفر کذّاب افترا کننده بر خدا است؛ پس حضرت امام زین العابدین علیه السلام گریست و فرمود که گویا می بینم جعفر کذاب را که برانگیخته است خلیفه جور زمان خود را بر تفتیش و تفحص امام پنهان یعنی صاحب الزّمان علیه السلام .(1)
و در شمایل حضرت صادق علیه السلام گفته اند که آن حضرت میانه بالا و افروخته رو و سفید بدن و کشیده بینی و موهای او سیاه و مجعّد بود و بر خدّ رویش خال سیاهی بود.(2) و به روایت حضرت امام رضا علیه السلام نقش نگین آن حضرت ( اَللّهُ وَلِیّی وَ عِصْمَتی مِنْ خَلْقِهِ ) (3) و به روایت دیگر ( اَللّهُ خالِقُ کُلِّ شَی ءٍ ) (4) و به روایت معتبر دیگر ( انت ثقتی فاعصمنی من الناس ) (5) و به روایت دیگر ( ماشاءَ اللّهُ لاقُوَّهَ اِلا بِاللّهِ اَسْتَغْفِرُاللّهَ ) (1) بوده ، و غیر از اینها نیز نقل شده.
────────
1- 1.- ( جلاءالعیون ) ص 1001.
2- 2.- بشیر (نسخه بدل ).
3- 3.- ( جلاءالعیون ) ص 1001 1007، ( کمال الدّین ) ص 418، ( الغیبه ) شیخ طوسی ص 124 128.
4- 4.- سوره اسراء 17.، آیه 81.
5- 5.- سوره قصص 28.، آیه 5 6.
والده ماجده آن حضرت نجیبه جلیله مکرمه علیا جناب فاطمه مسمّاه به امّ فروه بن قاسم بن محمّد بن ابی بکر است که حضرت صادق علیه السلام در حق او فرموده ( کانَتْ اُمّی مِمَّنْ آمَنَتْ وَ اتَّقَتْ وَ اَحْسَنَتْ وَ اللّهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنینَ ) ؛(2) یعنی مادرم از جمله زنانی بود که ایمان آورد و تقوی و پرهیزکاری را اختیار کرد و احسان و نیکوکاری نمود و خدا دوست دارد نیکوکاران را.
همانا حضرت صادق علیه السلام در این کلمه موجزه وصف کرده آن مخدره را به تمام اوصاف شریفه همانطور که حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام در جواب همّام بن عباده که سؤال کرد از آن حضرت که وصف کند برای او متقین را اکتفا کرد به کلمه : ( اِتَّقِ اللّهَ وَ اَحْسِنْ فَاِنَّ اللّهَ مَعَ الَّذینَ اتَّقوْا وَ الَّذینَ هُمْ مُحْسِنوُنَ ) ؛(3)
چه آنکه علما در شرح آن گفته اند که گویا مراد از تقوی، اجتناب کردن است از آنچه خدای تعالی نهی فرموده و احسان به جا آوردن هر چیزی است که حق تعالی به آن امر فرموده؛ پس این کلمه جامع است صفات متقین و فضایل ایشان را.
و شیخ جلیل علی بن الحسین المسعودی در ( اثبات الوصیّه ) فرموده که امّ فروه از تمامی زنان زمان خود تقوایش زیادتر بود، روایت کرده از حضرت امام زین العابدین علیه السلام احادیثی از جمله آنها است قول آن حضرت به او که ای امّ فروه ! من دعا می کنم برای گناهکاران شیعیان ما در روز و شب صد نوبت؛ یعنی استغفار و طلب آمرزش می کنم برایشان؛ زیرا که ما صبر می کنیم بر چیزی که می دانیم و ایشان صبر می کنند بر چیزی که نمی دانند.(1)
مؤلف گوید: که امّ فروه چندان مجلّله و مکرمه بود که به سبب آن از حضرت صادق علیه السلام گاهی به ابن المکرمه تعبیر کردند.
و روایت شده از عبدالاعلی که گفت : دیدم امّ فروه را که پوشیده بود کسایی و طواف کعبه می کرد متنکّرةً که کسی او را نشناسد، پس استلام کرد حجرالاسود را به دست چپ ، مردی در آنجا به وی گفت : ( یا اَمَهَ اللّهِ! قَدْ اَخْطَاْتِ السُّنَّهَ ) ؛ ای کنیز خدا! خطا کردی در سنت و آداب که با دست چپ استلام کردی ؛ ( امّ فروه اِنّا لاَغْنِیاءُ مِنْ عِلْمِکَ ) ؛ یعنی نمی خواهد چیزی یاد ما دهی همانا ما از علم شما بی نیازیم .(2)
فقیر گوید: ظاهراً آن مرد از فقهاء عامه بوده و چگونه غنی و بی نیاز نباشد از فقه عامه زنی که شوهرش باقر علوم اولین و آخرین باشد، و پدر شوهرش حضرت امام زین العابدین علیه السلام ، و فرزندش ینبوع علم و معدن حکمت و یقین جعفر بن محمّد الصادق الامین علیه السلام باشد و پدرش از ثقات و معتمدان علی بن الحسین علیه السلام و یکی از فقهاء سبعه مدینه باشد در حجر علم تربیت شده و در بیت فقه نشو و نما کرده ، و امّ فروه را خواهری است معروفه به ( امّ حکیم ) زوجه اسحاق عریض ابن عبداللّه بن جعفر بن ابی طالب رضی اللّه عنهم والده قاسم بن اسحاق که مردی جلیل و امیر یمن بوده و او پدر داود بن القاسم است که معروف است به ابوهاشم جعفری بغدادی و بیاید ذکرش در اصحاب حضرت هادی علیه السلام.
───
1- 9.- سوره هود 11.، آیه 86.
2- 10.- ( نجم الثاقب ) محدث نوری ص 62.
فصل دوم : در مختصری از مناقب و مکارم اخلاق و سیرت حمیده آن حضرت و اعتراف دوست و دشمن و مخالف و مؤالف به فضل آن جناب علیه السلام
ان شاءالله توفیق باشه روزانه دو سه پُست (متن) از منتهی الآمال را مطالعه خواهیم کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اهمیت کتاب منتهی الآمال
🎙️ آیت الله مرتضی تهرانی (رضواناللهتعالیعلیه)
#کتاب | #منتهی_الآمال
#کتاب_بخوانیم
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
مباحث
📚 رهبر انقلاب از کدام غرفههای نمایشگاه کتاب بازدید کردند؟ 📖 بیست و چهارم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲؛ رهبر ا
📚 اینجا خانه من است
روایت بازدید سه ساعته رهبر انقلاب از سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
📚 کتاب از شخصیت حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای مدظله العالی جدا شدنی نیست.
#رهبر_انقلاب اسلامی ادامه شخصیت همان نوجوان هفت هشت دهه قبل است که محل انس و آرامشش با کتاب و کتابخانه آستان قدس رضوی گره خورده بود. خصوصیتی که با رفتن به مدرسه، طلبه علوم دینی شدن، ورود به عالم مبارزه، نماینده مجلس، رئیسجمهور و رهبر شدن و افزایش طبیعی مشغلهها نه تنها تضعیف نشده بلکه تقویت و مضاعف هم شده.
پس عجیب نیست که در مصاحبه انتهای بازدید از نمایشگاه بگویند همه نوع کتابی میخوانند، عجیب نیست همه و بهخصوص اهالی فرهنگ و هنر و رسانه را از بن دندان به پُرخوانی دعوت کنند.
و در نهایت هم عجیب نیست که حین بازدید از همین نمایشگاه با دکتر محمدعلی آذرشب استاد برجسته ادبیات عرب روبرو شوند و پس از معرفی و تقدیم یک کتاب عربی درباره فلسطین به نام «تل أبیب سقطت» از سوی وی، وقتی استاد نمایشگاه کتاب را جایی توصیف کرد که مورد تأیید و علاقه ایشان است، آقا به زبان عربی – همان زبانی که استاد ادبیات عرب با ایشان سخن گفته بود – پاسخ دهند: «اینجا خانه من و عشق من است!»
متن کامل روایت را از اینجا بخوانید
https://khl.ink/f/52829
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پاسخ #رهبر_انقلاب به سوال خبرنگار درباره کتابهایی که #مطالعه میکنند
📚 #بهار_کتاب
💻 Farsi.Khamenei.ir
5.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#امام_صادق علیه السلام
#شهادت_امام_صادق علیهالسلام
🤔 چرا به ما شیعه جعفری می گویند؟
🎙️ #استاد_عالی
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
📸 عبارت عباس علمدار حسین نقش نگین انگشتر عقیق #رهبر_انقلاب در بازدید از #نمایشگاه_کتاب
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
🔴 رذالت مذهبی های صورتی در سوء استفاده از رهبر معظم انقلاب
🔻 #مذهبی_صورتی دینش را از متشابهات رسانه میگیرد و نه محکمات رساله...
نظر ولی فقیه در بارهی حکم مسجد و #حجاب و موسیقی و #امر_به_معروف و نهی از منکر را در رسالهی فقهی ایشان بخوانید؛ حتی شما ریشو | چادری یواش...
لوددتُ أصحابی ضُربت رؤوسهم بالسیاط حتی یتفقهوا؛ قال الصادق علیه السلام. آرزوی ما هم تازیانه خوردن مذهبیهای صورتی است، باشد که سرخ شوند...
از حضرت صادق چه داریم؟ این که شیعه اهل وحی است و نه اهل رأی...
✍️ محمد مهدی فاطمی صدر
_______________
این جماعت کج فهم و گاه مزدور و رسانه های حامی آنها در سال ۱۳۹۶ و در انتخابات ریاست جمهوری هم با نشان دادن تصویر انگشتر رهبر معظم انقلاب به دنبال یارگیری برای جریان غربگرا بودند.
نه اینکه ندانند نظر رهبر انقلاب چیست بلکه آگاهانه و مزوّرانه بدنبال القاء توهّمات ذهنی خود به نام دین و رهبری هستند.
هوشیار باشیم دوباره فریب این جریان مزدور رسانه ای و حامیان فکری آنها که اینبار در عرصه اعتقادی به دنبال اجرای سیاستهای ابلاغی اتاق های فکر سرویس های جاسوسی بیگانه هستند را نخوریم.
@Moohem
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────