💯 حوزه بسط ید فقیه حوزهای است که دست فقیه در اجرای احکام در آن حوزه باز است
📌 آیتالله محمدحسین ملکزاده در درس خارج «فقه روابط خارجه» مطرح کرد؛
❇️ در تعریف مرز، «موضع یخاف منه» به معنای منطقهای است که ترس از حمله دشمن در آن منطقه وجود داشته باشد؛ این مفهوم را باید موسع در نظر گرفت. از طرف دیگر اعمال حاکمیت حکومت اسلامی در محدوده آن مرزها انجام میگیرد. این مفهوم مغایرتی با ماهیت امروزی ندارد.
❇️ در پاسخ به امکان وجود چند دارالاسلام یا چند دارالایمان در یک دوره زمانی باید به سراغ ادله ولایت فقیه رفت. در بحث ولایت فقیه باید موضوع پهنه اعمال ولایت توسط ولی فقیه مورد بررسی قرار گیرد.
❇️ پهنه اعمال ولایت به وسیله ولی فقیه محدود به حوزه بسط ید فقیه و تزاحم مورد، مصداق و قلمرو متعلق ولایت یک فقیه با فقیه دیگر است.
❇️ مقصود از حوزه بسط ید فقیه حوزهای است که دست فقیه در اجرای احکام در آن حوزه باز است و فرامین ولی فقیه اجمالاً در این حوزه تحقق مییابد. به عبارت دیگر بسط ید همان زمینهای است که به موجب آن ولی فقیه بتواند ولایت خود را اعمال کند.
❇️ در خصوص تزاحم مورد، مصداق و قلمرو متعلق ولایت یک فقیه با فقیه دیگر لازم به ذکر است که بنا به فتوای امام خمینی و همچنین صاحب جواهر در مکاسب تزاحم اساساً نباید رخ دهد، چرا که دخالت فقیه در یک امر همان دخالت امام معصوم(ع) در آن امر است؛ حال در صورتی که فقیه دوم بخواهد دخالت کند به معنی این است که نائب الامام در امر امام دخالت کرده است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#سیاست
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
✅ اجتهاد و شیوه رسیدن به آن از منظر
⏪ #رهبری_معظم_انقلاب؛
🔶 عالم دین می خواهد معارف اسلامی را به دست بیاورد؛ از کجا؟ از کتاب و سنّت و عقل ... خب باید بداند که چه جوری به دست بیاورد؛ این همان اجتهاد است. اجتهاد یعنی چگونگی استفاده از منابع؛ یعنی متُد استفاده از منابع؛ این اجتهاد است.
🔶 این اجتهاد را اگر بخواهد انسان دارا بشود، باید تمرین کند، باید کار کند. این درس فقهی که شما می خوانید و لو طهارت باشد، به شما این شیوه استنباط را یاد می دهد ... شما باید بدانید چه جوری استنباط کنید.
🔶 اگر این طریقه استنباط را یاد گرفتید، آن وقت [به جز احکام]، ارزش های اخلاق ی را هم درست از کتاب و سنت استنباط می کنید، برای فراگیری معارف اسلامی اجتهاد لازم است.
🔶 طلبه روشنفکر امروزی حق ندارد بگوید که «آقا، ول کن این حرفها را، [این] درس ها را»؛ نه، باید درس خواند؛ بیمایه [فطیر است]. زمان مبارزات که ما مثلاً مکاسب می گفتیم، کفایه می گفتیم، بعضی از طلبههای پرشور می گفتند «آقا، این چیست؟»؛ من به آنها می گفتم اگر [این بحثها را] نکنید، بعد نمی توانید به درد نظام اسلامی بخورید، نمی توانید به مردم چیزی یاد بدهید. درس فقه را جدی بگیرید.
1398/2/18
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
🔊 #اطلاعیه 🔊
✅ #تدریس
⏪ سلسله جلسات #علم_اصول و #دانشهای_زبانی؛
🔶 آیت الله ملک زاده
✅ این جلسات در سال 90 به صورت هفتگی، در 15 جلسه در دانشگاه امام صادق (علیه السلام) برگزار شده است. ان شاء الله برای استفاده فضلای محترم، صوت جلسات به صورت روزانه در کانال قرار داده خواهد شد؛
⏪ در این جلسات به بررسی #تاریخچه و #مباحث_اساسی #دانشهای_زبانی و #هرمنوتیک در #غرب و مقایسه و بررسی مسائل مشترک آن با علم #اصول_الفقه و مباحث مرتبط دیگر پرداخته می شود؛
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
🔴 #فوری 🔴 #ضروری برای طلاب
🌺 عدالت آموزشی برای طلاب سراسر کشور 🌺
⭕ کانال آموزش مجازی دروس حوزه علمیه در پیام رسان ایتا آغاز بکار کرد:
✅ تدریس کل دروس حوزوی به صورت کاملا مجازی همراه با صوت و متن دروس
⭕ زیر نظر یکی از اساتید حوزه علمیه #استاد_موحدی
💠 تحصیل یک دوره ادبیات عرب: فقط #دو_ماه
👈 برای عضویت و بهره مندی از لطفا دوره عضو شوید:
🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/620691459C9bbc9ccb63
✅ #پیام_صوتی
🔵 آیتالله ملک زاده
⏮ پيام صوتى به مناسبت #شروع_مجدد_دروس به صورت #مجازى در بعضى از #مدارس_علميه_مشهد_مقدس
⏮ موضوع: #جهاد_علمی
◾️ فروردین ۹۹
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9