هدایت شده از احمدحسین شریفی
◻️مرجعیت علمی
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکی از نشانه مرجعیت علمی یک شخص یا کشور آن است که دیگران خود را ملزم به آشنایی با زبان او و مراجعه و مطالعه آثار او بدانند. خود را ملزم به ترجمه آثار او بدانند؛ یعنی برای آنکه از دانش تولید شده توسط آن شخص یا در آن کشور بهره بگیرند، مجبور به ترجمه آثار آنها شوند.
در حال حاضر، میدانیم که در رشتههای مختلف علمی، این مرجعیت از آنِ اندیشمندانی است که در کشورهای اروپایی و آمریکایی زندگی میکنند؛ حتی اگر خود آنها هم اصالتاً اهل آن کشورها نباشند. به همین دلیل، بسیاری از دانشمندان، برای آنکه از قافله علم عقب نمانند و از تولیدات علمی غربیان بهره بگیرند، خود را ملزم به یادگیری زبان انگلیسی میدانند؛ اما دانشمندان انگلیسی زبان در حال حاضر خود را ملزم به یادگیری سایر زبانها نمیدانند (به جز افراد خاصی و به انگیزههای خاصی).
اما باید دانست که چند سده پیش این مرجعیت از آنِ دانشمندان اسلامی بود. صدها سال پیش اروپاییها خود را ملزم میدانستند که زبان عربی بیاموزند و کتابهای علمی تولید شده توسط دانشمندان مسلمان را به زبانهای اروپایی ترجمه کنند. کتاب قانون ابنسینا، کتابهای فلسفی ابنرشد و امثال او را خود اروپاییها به زبانهای مختلف اروپایی ترجمه کردند.
در حالی که هنوز هم بسیاری از کتابهای ابنرشد و ابنسینا به زبان فارسی ترجمه نشده است! کتاب قانون ابنسینا کمتر از ۴۰ سال است که به زبان فارسی ترجمه شده است! در حالی که صدها سال پیش به زبان فرانسه و لاتین و انگلیسی ترجمه شده بود و به عنوان یک کتاب مرجع در پزشکی مورد استفاده قرار میگرفت.
«مرجعیت علمی این است؛ مجبورند کتاب شما را ترجمه کنند یا زبان شما را یاد بگیرند. هدفتان را این قرار بدهید. همتتان را این قرار بدهید. همتتان را پیشرفت در زمینهی دانش و شکستن مرزهای علم قرار بدهید.» (رهبر معظم انقلاب، ۱۲/ ۶/ ۱۳۸۶)
#دانشگاه
#زبان
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 رهبر انقلاب در دیدار نخست وزیر عراق:
قرائن نشان میدهد آمریکاییها بدنبال تثبیت و گسترش حضور خود در عراق هستند
باید در مقابل این اشغالگری با جدیت ایستاد
حشدالشعبی از مولفههای مهم قدرت در عراق است و باید بیش از پیش به حفظ و تقویت آن اهتمام داشت
✏️حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی عصر امروز در دیدار آقای «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق با قدردانی از اقدامات خوب آقای السودانی در جهت آبادانی و امنیت گفتند: عراق هر مقدار که آبادتر و همراه با امنیت بیشتر باشد به نفع جمهوری اسلامی ایران نیز خواهد بود.
✏️ایشان با اشاره به ارتباط خوب میان دولت و ملت عراق، وحدت و انسجام میان مذاهب و قومیتهای مختلف عراق را بسیار ضروری و مهم برشمردند و خطاب به اقای السودانی افزودند: همانگونه که جنابعالی تصریح کردید، حشدالشعبی نیز یکی از مؤلفههای مهم قدرت در عراق است که باید در جهت حفظ و تقویت بیش از پیش آن اهتمام داشت.
✏️رهبر انقلاب اسلامی حضور نیروهای اشغالگر آمریکایی در عراق را غیرقانونی و برخلاف منافع مردم و دولت عراق خواندند و تاکید کردند: قرائن و شواهد حاکی از تلاش آمریکاییها برای تثبیت و گسترش حضور خود در عراق است که باید در مقابل این اشغالگری با جدیت ایستاد.
✏️رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به تحولات منطقه بهویژه شرایط سوریه تاکید کردند: نقش دولتهای بیگانه در این قضایا کاملاً مشهود است.
🔹در این دیدار که آقای پزشکیان رئیس جمهور نیز حضور داشت، آقای «شیاع السودانی» نخست وزیر عراق با ابراز خرسندی از مذاکرات خود در تهران اظهار امیدواری کرد این مذاکرات و توافقهای انجام شده در تهران، روابط دو کشور را بیش از پیش گسترش و تعمیق دهد.
🔹نخست وزیر عراق، «مردم» ، «حشد الشعبی»، «وحدت و انسجام ملی» و «مرجعیت» را از مؤلفههای قدرت در عراق برشمرد و با اشاره به تجاوزگریهای رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان تاکید کرد: موضع اصولی عراق حمایت از مردم غزه و لبنان و مقاومت در منطقه بوده است.
🔹آقای السودانی همچنین با اشاره به تحولات سوریه و نقش بیگانگان در این تحولات، خاطرنشان کرد: موضع عراق همواره حمایت از اراده مردم سوریه و حفظ استقلال و تمامیت ارضی این کشور و تشکیل حکومتی فراگیر بوده است. ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
✍ #خط_دیدار | رهبر انقلاب، عصر امروز: عراق هر مقدار که آبادتر و همراه با امنیت بیشتر باشد به نفع جمهوری اسلامی ایران نیز خواهد بود.
✏️حشدالشعبی نیز یکی از مؤلفههای مهم قدرت در عراق است که باید در جهت حفظ و تقویت بیش از پیش آن اهتمام داشت. ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
✍ #خط_دیدار | رهبر انقلاب، عصر امروز: قرائن و شواهد حاکی از تلاش آمریکاییها برای تثبیت و گسترش حضور خود در عراق است که باید در مقابل این اشغالگری با جدیت ایستاد.
✏️نقش دولتهای بیگانه در این قضایای تحولات منطقه بهویژه شرایط سوریه کاملاً مشهود است. ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از انتفاضه فلسطین، محسن فایضی
چند خط نگرانی(18)
✳️ در ستون #بدون_روتوش امروز روزنامه ایران به "فرصت طلبی اسرائیل: نظم سازی در دوران بی نظمی" پرداختم:
در 15 ماه اخیر تحولات و معادلات زیادی در سرزمین فلسطین و اطراف آن رقم خورده است؛ معادلاتی که پیش از 7 اکتبر کمتر کسی آنرا تصور میکرد.
🔴اما این حجم تغییر معادلات که به تعبیری از آن میتوان شرایط «بی نظمی» یا بهم ریختن نظم موجود نظم منطقهای نامگذاری کرد، تهدیدات و چالشهای زیادی را برای بازیگران محور مقاومت و محور صهیونیستی در منطقه و فرامنطقه به دنبال داشته است.
🔻بازیگران در مواقع بینظمی و تحولات غیرمنتظره معمولاً به دنبال برگرداندن وضعیت به قبل از اتفاق یا تحولات و تثبیتسازی نظم گذشته و بینظمی رخ دادهاند. پس از 7 اکتبر هم هدف اول صهیونیستها ابتدا بازگشت به بازدارندگی 7 اکتبر و سپس تغییر وضعیت 6 اکتبر به وضعیت و معادلات جدیدی به منظور عدم تکرار مدل طوفان الاقصی در آینده بود. اینکه در این هدف تا چه میزان موفق بودهاند یا خیر، محل بحث ما نیست.
⏺آنچه در این یادداشت میخواهم به آن اشاره کنم، فرصت طلبی صهیونیستها از وضعیت بینظمی برای تحقق نظم و معادلات جدید در اطراف سرزمینهای اشغالی است.
مصر، سوریه و لبنان، سه محور بسیار مهم برای اسرائیل در کنار اردن در محیط پیرامونی شان است که در 70 سال گذشته هر محور در تحولات و معادلات و توافقاتی به یک ثبات نسبی رسیده بودند.
مرز سوریه براساس توافق 1974 میان دمشق و تل آویو پس از جنگ اکتبر 1973، مرز مصر براساس توافق کمپ دیوید در 1979 و مرز لبنان براساس قطعنامه 1701 بعد از جنگ 33 روزه در سال 2006 به یک نظم و ثباتی رسیده بود.
1⃣براساس توافق 1974 میان تل آویو و سوریه، اسرائیل از جبل الشیخ و بخشی از بلندیهای جولان و قنیطره که در جنگ 6 روزه اشغال کرده بود، عقبنشینی کرد. اما شرایط بینظمی بعد 7 اکتبر و اتفاقات سوریه و سقوط حکومت بشار اسد، این فرصت را به تل آویو داد که علی رغم وضعیت جنگی درون سرزمینهای اشغالی، جبل الشیخ را بار دیگر اشغال کند و به دنبال نظمی جدید برای باقی ماندن دراز مدت در این منطقه باشد.
مواضع رسمی و غیر رسمی صهیونیستها نشان میدهد حداقل تا پایان 2025 در مناطقی که در سوریه پیش رفتهاند، خواهند ماند و این به فرصت طلبی، آنها را برای تغییر شرایط در مرز سوریه نسبت به آنچه از 1974 تا کنون بوده فراهم میکند.
2⃣در مسأله مرزهای صحرای سینا هم براساس کمپ دیوید صهیونیستها صحرای سینا را ترک کردند و کنترل مرزها به مصریها سپرده شد. اما اکنون گامهای مهمی از سوی آنها برای تغییر مرز مصر براساس توافق کمپ دیوید دیده میشود. براساس گزارش کانال 14 عبری، ارتش اسرائیل در حال انجام فعالیتهای نظامی در مرکز صحرای سینا از جمله آمادگیهای لجستیکی و ایجاد موانع است و برای این اقدامات در حال حاضر مذاکراتی با مصریها بر سر این موضوع در سطوح عالی سیاسی و امنیتی در جریان است.
این اقدامات کاملاً خلاف مفاد کمپ دیوید است که اسرائیل هیچ حق حضور امنیتی و نظامی در صحرای سینا ندارد. اما مقامات تلآویو با استفاده از شرایط خاص منطقهای و نوارغزه، گامی جدی و پرفشار بر مصریها مبنی بر کنترل صحرای سینا به بهانه قاچاق سلاح از مصر به نوارغزه و ناکامی مصر در جلوگیری و کنترل مرزها از ابتدای طوفان شروع کردند و اکنون در عرصه سیاسی و میدانی در حال تغییر نظم پس از 1979 هستند.
3⃣و مورد آخر مربوط میشود به لبنان. در این منطقه براساس قطعنامه 1701 شورای امنیت، اسرائیل با عقبنشینی از کل لبنان، مقاومت لبنان هم تا از مرز لبنان تا رود لیتانی حق حضور ندارد. مفادی که البته هیچگاه از سوی طرفین تحقق نیافت. صهیونیستها پس از اتفاق پیجرها و به دنبال آن ترور رهبران مقاومت لبنان و آغاز تهاجم زمینی، تغییر معادلات در لبنان را آغاز کردند؛ تغییری که امنیت و بازدارندگی شهرکهای شمالی سرزمین اشغالی را در صورت تکرار وضعیتی چون سال 2024 تثبیت کند و مقاومت نتواند آنها را مجبور به تخلیه نماید.
در این راستا سران رژیم صراحتاً از عدم عقبنشینی از جنوب لبنان حتی پس از پایان مهلت 60 روزه آتشبس خبر میدهند.
✳️جمهوری اسلامی ایران در شرایط خاص پس از 7 اکتبر و تحولات رخ داده در سیاستی درست به دنبال کنترل تنش و عدم تحقق پلن اصلی محور اسرائیلی یعنی جنگ منطقهای بوده است. اما شرایط بیثباتی، فرصتی استثنایی برای ساخت معادلات و نظم جدید است؛ اتفاقی که به طور مثال در وعده صادق 1 و 2 رخ داد و معادله جدیدی به نام پاسخ مستقیم از تهران ساخته و تثبیت شد.
❗️ باید مراقب بود فرصت طلبی صهیونیستها از این بینظمی، به نظم جدید مورد انتظار تل آویو ختم نشود؛ نظم جدیدی که اکنون اسرائیلیها در مرزهای لبنان، مصر و سوریه در حال اجرا هستند.
#چند_خط_نگرانی
https://irannewspaper.ir/8650/5/110935
@Thirdintifada
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جوزف عون با کسب ۹۹ رای رئیسجمهور لبنان شد.
#لبنان
محمد ابوی سانی | قیام🇵🇸
جوزف عون با کسب ۹۹ رای رئیسجمهور لبنان شد. #لبنان
♦️ مواضع عون مقابل مقاومت چگونه است؟
🔹«ژوزف عون» در طول حضور خود در ارتش و سپس رسیدن به منصب فرماندهی آن، شخصیتی بیحاشیه داشته و عملکرد آن هم حرفهای و بیطرف بوده است.
🔹حتی در مسئله آتشبس و بندی که مربوط به استقرار ارتش لبنان در جنوب این کشور بود، ژوزف عون تاکید کرد که این امر با هماهنگی حزبالله انجام میشود.
🔹مقاومت لبنان هم همواره در همه موضعگیریهای خود احترام ویژهای برای ژوزف عون قائل بوده و حتی با وجود اینکه نامزد پیشنهادی حزبالله و جنبش امل برای ریاست جمهوری، سلیمان فرنجیه، رئیس جریان المرده بود.
🔹بر همین اساس، تحلیلگران معتقدند که احتمالاً ژوزف عون در دوره ریاست جمهوری هم به همین مواضع میانه خود در برخورد با همه طرفهای داخلی و بازیگران خارجی ادامه دهد. به ویژه اکنون بعد از چالشهای متعددی که لبنان طی دو سال گذشته داشت و در راس آن جنگ ویرانگر رژیم صهیونیستی علیه این کشور، مسئولیت بزرگی بر عهده ژوزف عون برای سامان دادن به اوضاع لبنان قرار دارد.
#فإن_حزب_الله_هم_الغالبون
#اسرائیل_سقطت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚫 قسمتی از لسآنجلس از نقشه محو شد
عکس بالا غزه است و عاملش بمب های آمریکایی!
▪️عکس پایین کالیفرنیای آمریکاست و عاملش بلایای طبیعی!
▪️ و امان از اون روزی که ارادهی الهی بخواد اتفاق بیفته!
#مکر_الهی
هدایت شده از مسجد امیرالمومنین(علیهالسلام)
23.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یک دعوتنامه برا همه دانش آموزان 🤔
کاری از نوجون های مسجدی 😉
به سفارش شبکه امید (برنامه رفیق)
فیلم بردار : علی صدری نیا
#اعتکاف_دانش_آموزی
#مسجد_امیرالمومنین_ع
┄┄┅✿❀🍃🌸❀✿┅┄┄
همراه ما باشین 👇
@a_masjed
✧┅┅═❁💞❁═┅┅