#تربیت_کودک
فرزندانتان اگر یک خصوصیت منفی داشته باشد درعوض ده ویژگی مثبت دارد.
والدین نباید تنها خصوصیات منفی را ببینند .نکات مثبت بچه ها را ببینید و به زبان بیاوردید تا تقویت شود.
❀ @madaranee ❀
#نوجوان
🔵 نکاتی درباره رفتار با پسران
نوجوانی یکی از حساسترین و بحرانی ترین دوره های زندگی است که اگر نوجوان، توانایی و مهارت کافی برای گذر از آن را نداشته باشد، آیندهاش به خطر میافتد. چیزی که در این میان مهم است، #نقش_والدین در گذر صحیح و سالم نوجوانان از این دوران بحرانی است. شاید بتوان یکی از مهم ترین مسؤولیتها یی که والدین در مقابل نوجوانان خود دارند را وظیفه ی تربیتی آنها به شمار آورد. وظیفهای که اگر خوب و درست از عهده آن برآیند، نتیجهاش آیندهای درخشان و مطمئن برای فرزندان است.
🔸نکته ی دیگر اینکه فرزندان #پسر نسبت به دختران محدودیت کمتری دارند و به اصطلاح آزادترند، خطر بیشتری هم تهدیدشان می کند و این تهدید، مسؤولیت پدر و مادرها را سنگین تر می کند.
🔸اگر میخواهید به عنوان والدینی دلسوز و مسؤول، آینده جسمی و روانی پسران خود را تأمین کنید، رعایت این نکات را فراموش نکنید:
1- پدر و مادر قبل از هر دوست ناباب یا جامعه ناسالمی میتوانند رفتارهای پرخطر را به فرزندانشان بیاموزند. نتیجه تازهترین تحقیقات روی بیش از 2000 نوجوان که به مصرف سیگار و مواد مخدر و... اعتیاد داشتند، نشان داده که 40 تا 60 درصد از این نوجوانان، برای اولین بار نحوه استعمال مواد دخانی را در خانه و توسط والدین خود آموختهاند؛ بنابراین اولین گام در دور نگه داشتن فرزندان از مواد مخدر، استعمال نکردن آنها توسط والدین و بویژه در منزل است.
2- شما نمیتوانید از نوجوانتان توقع داشته باشید که مدام در محیطهای آلوده و در مجاورت افراد معتاد قرار داشته باشد و هیچ تمایل یا حس #کنجکاوی نسبت به مصرف مخدرها از خود نشان ندهد؛ بنابراین از رفت و آمد با دوستان یا اقوامی که اقدام به مصرف مخدرها جلوی اعضای خانواده میکنند، خودداری کنید.
3- با پرهیز از رذایل اخلاقی مانند دروغگویی، خشم و عصبانیت بیموقع یا ناسزاگفتن، الگوی رفتاری مناسبی برای نوجوانتان باشید.
4- بسیاری از پدران دوست دارند آیندهای را که برای خود متصور بودهاند و به آن نرسیدهاند برای پسرانشان ترسیم کنند، اما خیلی از افسارگسیختگیها و فاصلههای بین والد و فرزند از همین جا شروع میشود. شما به عنوان یک پدر خوب، فقط وظیفه شناساندن راههای صحیح و غلط به فرزندتان و مشورت کردن با او در مورد علاقهمندیهایش را دارید و بهتر است انتخاب نهایی را به عهده فرزندتان بگذارید.
5- بسیاری از پسران از گوش دادن به نصیحتها و توصیههای همیشگی گلهمندند و فکر میکنند که نصیحت بیش از حد یعنی عدم اعتماد خانواده و کوچک شمردن آنها. میتوانید با خریدن انواع کتابها یا فیلمهای آموزنده، فرزند خود را از نوجوانی درباره مسائل و مشکلات موجود در جامعه به طور غیرمستقیم آگاه کنید.
6- پسران در سنین نوجوانی علاقه خاصی به #استقلال، جدا شدن از خانواده و پیوستن به گروه همسالان دارند و نگرانی بسیاری از والدین، از ناشناخته بودن دوستان فرزندشان نزد آنهاست. برای اینکه هم فرزندتان را خوشحال کنید و هم با دوستان جدیدش بیشتر آشنا شوید، میتوانید هر چند وقت یک بار، یک مهمانی دوستانه ترتیب دهید و دوستان فرزندتان را هم با خانوادههایشان به صرف یک عصرانه ساده دعوت کنید. میتوانید برای تسلط بیشتر بر روابط فرزندتان هم، ماهی یک بار، یک برنامه کوهنوردی با دوستان
فرزندتان و خانواده آنها بچینید.
❀ @madaranee ❀
#صبوری
🌈خوشبختانه کودکان هیچ حال خوب و حتی بدی را بیشتر از ده دقیقه در خودشان نگه نمیدارند.
یعنی کودک حداکثر زمانی را که به خاطر اتفاقی (مخصوصاً بد)، ناراحت است، به مرز ده یا در سنین بالاتر به دوازده دقیقه میرسد.
بنابراین اگر ما به آنها فرصت بدهیم که از آن حال بیرون بیایند، و حالت راحت و آسودهای پیدا کنند، بیشتر میتوانیم با آنها گفتوگو کنیم، و یا چرایی و چگونگی مطلب را شرح بدهیم.
❀ @madaranee ❀
📌مهمترین رفتار تأثیرگذار پدر و مادر در تربیت فرزندان چیست؟
🔸مهمترین رفتار پدر و مادر که روی بچهها اثر دارد قدرت تحمل مشکلات یا همان «صبر» است. اینکه بتوانند دندان روی جگر بگذارند و درد را تحمل کنند، هر نوع دردی که باشد.
🔸شما کار خوب بکنی و بگویی من این کار را دوست دارم، این راهنمای خوبی برای بچهها نیست، آن چیزی که کلیدیترین عامل برای تربیت فرزند است زدن مهمترین عامل بیتربیتی انسان است و آن هم تحمل مشکلات است!
🔸وقتی که به بچهات بگویی که من دوست دارم نماز بخوانم، میدانی اثر بدش روی بچه چیست؟ میگوید اِ ! مامان و بابایم هر کاری دوست دارند میکنند؟ من هم هر کاری دوست دارم میخواهم بکنم.
🔸مادرهای محترم هروقت عصبانی شدند هرچه از دهنشان درآمد نگویند! اگر جلوی بچهات عصبی شدی و دندان روی جگر نگذاشتی بچهات نابود میشود. با همین یکدانه عیب بچه نابود میشود، زیرا هیچ عیبی مثل بیصبری و هیچ خوبی مثل صبر نیست.
🔸وقتی بچه میفهمد مامان غمگین شده اما لبخند میزند و میگوید عیب ندارد، و یا تحمل بابا را میبیند و میداند بابا دارد زجر میکشد اما باز هم باادب برخورد میکند، دندان روی جگر گذاشتن را یاد میگیرد و جرعۀ صبر را با رنج مینوشد! اصلاً درجا ده سال بزرگ میشود.
✍استاد پناهیان
@panahian_moshavereh
#تربیت_کودک
اگر از کودک خود خواسته اید کاری را انجام دهد، بگذارید خودش آن کار را تمام کند.
حتی اگر در مقایسه با مدت زمانی که شما می توانید آن کار را انجام دهید، به دو برابر آن زمان یا مقدار بیشتری وقت نیاز داشته باشد. حتی اگر جمع کردن لباس خواب برای او پنج دقیقه هم طول می کشد، بگذارید که او خودش این کار را انجام دهد.(مگر اینکه واقعا عجله داشته باشید)
در این حالت، وقتی خودش کار را تمام میکند در مقایسه با زمانی که شما کار او را تمام کنید، او احساس موفقیت و #اعتماد_به_نفس بیشتری تجربه خواهد کرد.
❀ @madaranee ❀
#تربیت_کودک
✨ شما و صدای بز؟!
✅ با بچه باید بچه شد.
حدیث داریم هر کس بچه دارد خودش هم بچه شود. پایین بیاییم که این بچه رشد کند.
☘ یک بار حضرت امیر خانه یک بچه یتیم آمد و گفت: عزیز! آقا زاده! هرچه گفت این بچه یتیم همینطور نگاه کرد. امیرالمؤمنین هی گفت و بچه هیچ نگفت.
☘ حضرت خیلی ناراحت شد که چرا این بچه نمیخندد. با زانوهایش راه رفت و بع بع کرد. این یتیم خندید.
☘ یک کسی گفت: آقا شما امیرالمؤمنین هستی. صدای بز درمیآوری؟ گفت: میخواهم این یتیم بخندد...
#استاد_قرائتی - سمت خدا
❀ @madaranee ❀
#تربیت_کودک
⛔️ درد دل کردن با کودک
توصیه ای که به والدین می شود این است، هر چند که زیر بار فشار روانی باشند و یا احساس درماندگی و ناتوانی کنند، با كودكان خود درد دل نکنند.
❌کودکان مشاور و درمانگر والدین نیستند.
در صورت نیاز والدین باید به روانشناس مراجعه نمایند و راهنمایی های لازم را دریافت کنند.
↩️ درد دل کردن با کودک، والدین را در نزد کودک ناتوان و ضعیف نشان میدهد.
کودکی که بار مشکلات و دردهای والدین را به دوش می کشد، هر روزه ناتوانی بيشتری احساس می کند و اعتماد خود را نسبت به زندگی از دست می دهد.
✍ #رؤیا_نوری، مشاور تربیتی
❀ @madaranee ❀
#تربيت_کودک
#نظم والدین یکی از موانع رشد کودک است.
کودک دوست دارد وسایل را جابجا
کند و والدین می خواهند او دست
به وسایل نزند.
این ریخت و پاش های کودک، از نظر ما بی نظمی هست ولی از نظر او نظم.
❀ @madaranee ❀
#تربیت_کودک
وقتی کودکتان به حرفتان گوش نمیدهد، از #لجبازی متقابل و زورآزمایی بپرهیزید زيرا هیچ کاری مخربتر و بیفایدهتر از زورآزمایی با کودک نیست هم شما عصبانی میشويد و هم معمولا کودکتان پيروز میشود و رابطهتان خراب میشود. بهتر است او را به همکاری کردن تشویق کنید. مثلا میتوان گفت: «من مشکلی دارم. دوست دارم تو پیراهن تمیزی بپوشی ولی میبینم که تو باز هم همان قبلی رو میپوشی. به نظرت چطور میشه این رو حل کنیم؟»
وقتی مشکل را با کودک در میان بگذارید احتمالا بیشتر علاقهمند میشود که در حل آن مشکل کمک کند و با شما همکاری کند.
❀ @madaranee ❀
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگه فرزندت دائم غر میزنه، قهر میکنه، زود عصبانی میشه، با حجاب مشکل داره، نماز نمیخونه، سؤالات دینی میپرسه و منتظر جوابه، هر کتابی در این زمینه ها بخوای تو کتابفروشی ما پیدا میشه.
#کتابفروشی_رضوان👇👇
📚 رمانهای جذاب ویژه نوجوانان
📕 داستان رده سنی ۳ تا ۱۲ سال
📖 قصه قرآنی و زندگی ائمه اطهار(ع)
💌 خداشناسی کودکان
📝 کتاب کار و آموزش الفبا
🗂 هوش و خلاقیت
📗 کتابهای چند زبانه
https://eitaa.com/joinchat/4011720751C49bba0503c
فراموش نکنید بعد از ورود به کانال روی گزینه پیوستن بزنید.👆
❌کپی بنر ممنوع❌
💕 مادرانه 💕
اگه فرزندت دائم غر میزنه، قهر میکنه، زود عصبانی میشه، با حجاب مشکل داره، نماز نمیخونه، سؤالات دینی م
.
مهلت تخفیف ۱۰ درصدی مون داره تموم میشه👆
.
#تربیت_کودک
تنبیه سه شرط دارد‼️
1️⃣ تنبیه نباید دائمی باشد چون اثر خود را از دست می دهد.
2️⃣ کودکان باید انقدر از پدر و مادر احساس خوب داشته باشند که سی ثانیه اخم برایش سخت باشد و اثر خود را بگذارد.
3️⃣ در حیطه مهارت اجازه دهیم اشتباه کنند و نتیجه اشتباه خود را ببینند. البته در صورتی که خطر زیادی نداشته باشد. مثلا اگه 6 تا شکلات به او دادیم دو تا صبح، دو تا ظهر و دو تا شب بخورد. اگه همه را صبح خورد جزایش این است که دیگر تا شب شکلات ندارد. سرزنش در اینجا جایی ندارد. تنبیه برای تخلیه عصبانیت نیست.
❀ @madaranee ❀
#تربیت_کودک
▪️اجازه دهید فرزندتان خانه را زیر و رو کند...
از حدود ۹ ماهگی به بعد کودکان دست بهکار میشوند که خانه را بههم بریزند و والدینشان را از این کار حسابی عصبانی کنند.
یکی از دلایلی که کوچولوهای خانه دست به چنین کارهایی میزنند بیحوصله شدن آنها است، آنها معمولا از روی بیکاری به وسایل خانه رو میآورند.
👈 اما خبر خوش اینجاست که کودکان کنجاوتر در آینده افرادی موفقتر میشوند.
به همین دلیل روانشناسان به والدین توصیه میکنند خیلی کودکان را از این کار منع نکنند و حداقل اجازه دهند آنها در اتاق خودشان ریخت و پاش کنند،
چرا كه بههم ریختن وسایل موجب میشود اعصاب کودک آرامش بگیرد و حتی سیستم ایمنی آنها تقویت شود.
جالب اینجاست که بههم ریختن وسایل موجب ترشح هورمونی در کودکان میشود که رشد آنها را دو برابر میکند.
❀ @madaranee ❀
#تربیت_کودک
طبق قوانین تربیتی #تشویق باید 5 برابر ایرادگرفتنها یا #تنبیه باشد.
در این صورت راحتتر میتوانیم با کودک ارتباط برقرار کنیم و به او آموزش دهیم.
باید به کودک روش انجام کارها را یاد داد و بعد از او خواست آنها را انجام دهد.
وقتی والدین به فرزندشان کاری را آموزش دادند، دیگر نباید خودشان آن را انجام دهند. باید کودک را تشویق کرد خودش انجام آن را برعهده بگیرد.
اوایل نباید توقع زیادی از کودک داشت.
❀ @madaranee ❀
#بازی_با_غذا
اگر همه بچه ها را نگاه کنید در یک سنی دوست دارند با غذا بازی کنند و سر سفره ریخت و پاش بکنند.
اگر همه والدین را هم نگاه کنید می گویند نکن، دست نزن، نریز کثیف میشه و...
❌ از کودک 2_4 ساله نباید انتظار داشت مانند بزرگترها مؤدبانه غذا بخورد، باید حتما با غذا بازی کند تا هم کشف کند و هوشش بالا رود و هم خوش غذا شود.
❀ @madaranee ❀
#تربیت_کودک
🔴 به کودک اجازه #اشتباه_کردن نمی دهید!
هیچ کس دوست ندارد شاهد #شکست فرزند خود باشد، اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که اشتباه کردن بخشی از زندگی است و کودکان از اشتباهاتشان درس می گیرند و بهتر است والدین به کودک اجازه اشتباه کردن بدهند تا بتواند از اشتباهاتش درس بگیرد.
👈به کودک فرصت دهید اشتباه کند. به او اجازه دهید دهان شویه را روی دستشویی بریزد، زانوهایش را زخم کند، توپش را در حیاط همسایه بیاندازد و یا جواب خیلی از سوالات را نداند، البته به این نکته دقت کنید که در مورد کارهای خطرناک صحبت نمی کنیم و در صورت وجود کوچکترین خطر برای کودک باید وارد عمل شوید اما اشتباهات ساده، فرصت کسب تجربیات ارزشمندی را به کودک می دهد.
❀ @madaranee ❀
#تربیت_کودک
🔴 چیزی برای ترسیدن وجود نداره.
وقتی این حرف را به کودک مضطرب می زنید، باید به اولین های زندگی خودتان فکر کنید.
اولین روز کاری، روز خواستگاری، اولین تصادف و ... .
آن روزها هم اطرافیان شما می دانستند که چیزی برای ترس و اضطراب وجود ندارد اما شما به این موضوع توجهی نداشتید.
شما در تمام این موقعیت ها ترس واقعی را تجربه کردید؛ ترس کودک تان هم واقعی است.
بجای یادآوری به کودک، به احساساتش اهمیت بدهید و آنها را حائز اهمیت بدانید.
به کودک بگویید که می دانید ترسیده است و خودتان هم قبلاً این ترس را تجربه کرده اید.
❀ @madaranee ❀