به نام خدا
❇️ تقریبا ده روز پیش پسر بزرگ پرسید: بابا پسته چطوری در میاد؟
پدر: درخت داره
👦: میدونم درخت داره، بوته نداره. تازه درختش هم دیدم مامان نشونم داده. میخوام بفهمم پسته که هسته نداره مثل نارنج و پرتقال و انار و خرما و...، چی را می کارند که میشه درخت پسته!!
➖ من و پدرش🤔🤔🤔😂
می دونستیم که حتما بذر داره ولی خوب بذر چیه و بذرش چطوری درست شده هم میشد سوال بعدی!!!
من کمی فکر کردم، گفتم مامان دقیق نمیدونم ولی حس میکنم باید شبیه لوبیا و نخود و... جوانه بزنه
👦: چطوری جوانه میزنه؟
و این شد شروع پروژه ما
✅ بدون تحقیق مشخص بود که نیاز به پسته خام داریم، ۴ عدد پسته خام تهیه کردیم ولی هرچقدر در اینترنت جستجو کردم روشی ندیدم. همه مطالب در مورد کاشت بذر پسته بود. پس ما با الهام از تجربه های قبلی با روش خودمون پیش رفتیم. حتی نمیدونستم پوست سخت پسته را هم باید جدا کنیم یا خیر، پس هر دو حالت را امتحان کردیم. دو تا پسته را بدون پوست سخت و دو مغز پسته را چند روز در آب گذاشتیم. بعد از سه روز لای دستمال گذاشتیم در محیط گرم و تاریک، و مرتب دستمال را نمدار می کردیم. بعد از چند روز پسته هایی که پوست سخت را داشتند جوانه زدند. ( ما قبلا لوبیا، خرما، هسته مرکبات و سیب و خیلی چیزهای دیگر را توی آپارتمان در گلدان کاشتیم، که بیشتر تجربیاتش در کانال هست، اما بچه ها به تناسب سن و تجربه هایی که بدست می آوردند درکشون تغییر میکند امروز پسته را در گلدان کاشتیم انشاالله که نتیجه بدهد.
✅ پسر جان پرسید مامان این جوانه از کجا در اومد من نمیفهمم؟ خیلی جالبه🤔
گفتم: خدا پاسخش را در قرآن به ما داده، بیا قرآن را بیاریم آیه را پیدا کنیم: ( سوره انعام، آیه ۹۵)
إِنَّ اللَّهَ فَالِقُ الْحَبِّ وَالنَّوَىٰ ۖ يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَمُخْرِجُ الْمَيِّتِ مِنَ الْحَيِّ ۚ ذَٰلِكُمُ اللَّهُ ۖ فَأَنَّىٰ تُؤْفَكُونَ
«خداوند دانه و هسته را می شکافد و از آن دو، گیاه و درخت می رویاند، موجود زنده را از موجود بی جان پدید می آورد و مرده را نیز از زنده بر می آورد، ...
و این یعنی درک فرآیند، یعنی درس خداشناسی عملی
✅ این موضوع را که کودک پاسخ سوالاتش را از قرآن بگیرد، چند ماهی است برای پسر بزرگم شروع کردم. انشاالله چند مورد دیگر هم وقتی به نتیجه رسید تجاربش را در کانال قرار می دهم. البته من این پاسخ ها را زمانی به فرزندم ارائه می دهم که سوالی از طرف او مطرح شده باشد، اما با ایجاد محیط غنی، فراهم کردن بستر مناسب برای تقویت درک وفور و درک فرآیند، به تدریج و با افزایش سن سوالات بسیاری در ذهن کودک ایجاد می شود.
#درک_فرآیند #محیط_غنی #ارتباط_با_طبیعت #طرز_فکر_مولد #درس_خداشناسی
👌 انتشار و کپی از مطالب،قصه ها و ایده های کانال، فقط با ذکر نام منبع و ارسال لینک کانال مجاز است. 🙏🙏
🌺 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
مادرانه های مشترک
به نام خدا 🌸میلاد امام حسن عسکری(ع) مبارک باد.🌸 قصه چموشا،اسب سرکش 🐎 (+۶ سال) 🐎 چموشا اسب سرکشی
👆قصه چموشا( داستانی در مورد امام حسن عسکری(ع))
مادرانه های مشترک
به نام خدا 🔴 سلام. همراهان گرامی اگر عزیزانی قبل از ۲۰ شهریور ماه به بنده پیام دادند و هنوز پاسخ ن
سلام. خواهشمندم این موارد👆👆 را به دقت بخوانید. من دیشب شاید برای بیستمین بار این مطالب را نوشتم امروز فقط ۱۲ تا پیام داشتم که چرا سوال ما را دیدید جواب نمیدید؟ و...
و تعداد بسیار زیادی مطالب فورواردی و تبلیغ وبینار و...
حتی چند مورد پیام دادند که سوال ما قبل از ۲۰ شهریور بوده ولی به این مورد که بنده نوشتم حتما #شهریور را اول پیام بنویسید هیچگونه توجهی نکردند.
عزیزان این شلوغی و تعدد پیامها باعث دیده نشدن و گم شدن سوالات بسیاری از دوستان می شود خواهش میکنم عزیزانی که هیچگونه توجهی نمی کنند مطلب بالا را دقیق بخوانید و رعایت بفرمایید. 🙏🙏
به نام خدا
✅ سلام. همراهان کانال چندین بار پیشنهاد راه اندازی گروه مجزا برای پاسخگویی به سوالات را به بنده دادند، که در ساعات خاصی مادران بتوانند سوال بگذارند و گروه برای پاسخگویی بسته شود و هم اینکه مادران از سایر پاسخها استفاده کنند. از لطف و محبت همه عزیزان که به فکر بنده هستند متشکرم.🙏🙏
✅ بارها به این موضوع فکر کردم، اما به این نتیجه رسیدم که کیفیت پاسخگویی پایین خواهد آمد. دو نکته هم به نظرم بسیار مهم آمد:
➖ اول اینکه در سوال خصوصی مادران بدون دغدغه و نگرانی از شناخته شدن توسط نزدیکان و آشنایان و...، با جزئیات مشکلات، دغدغه ها و نگرانیهایشان را با بنده مطرح می کنند. چون خیلی از مخاطبین خانوادگی در کانال عضو هستند. خیلی از عزیزان دوستانشان در کانال هستند.
➖نکته بعدی و مهم تر اینکه خیلی اوقات پاسخی که برای یک سوال مشابه و مشترک داده می شود ممکن است با توجه به جزئیات خاصی کاملا متفاوت باشد که مخاطب به آنها توجهی نمی کند. گاهی راهکار رفع یک مشکل مشترک برای دو کودک با توجه به جزئیات زندگی آنها، مثل تعداد فرزندان، شرایط مادر و پدر و... متفاوت است.
همچنین گاهی پاسخ بنده با توجه سوالات قبلی مادر متفاوت است.
✅ با بررسی تمام جوانب موضوع، کیفیت پاسخگویی برای بنده بسیار مهم تر است. از پیشنهاد و محبت همه دوستان متشکرم. انشاالله با صبوری همراهان عزیز، روند پاسخگویی با کیفیت پیش خواهد رفت.
🌺 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
به نام خدا
🌼 چند ماه قبل قرار شد هفته ای یک کتاب معرفی کنم، به دلیلی از این کار منصرف شدم، اما درخواستهای معرفی کتاب زیاد بود، من از این هفته سعی میکنم معرفی کتاب داشته باشیم، ولی باز هم پیشنهاد بنده خرید کتاب به صورت حضوری هست که قبل از خرید، کتاب را بهتر بررسی کنید. پس از این به بعد معرفی کتاب خواهیم داشت و معرفی به معنای تأیید و توصیه نیست.
معرفی این هفته:
یک داستان دنباله دار
به قلم توانمند خانم کلر ژوبرت
برای گروه سنی +۷ سال، برای آشنایی کودکان با امام زمان (عج) با نوشتاری ساده و کودکانه
#کتاب_کودک #معرفی_کتاب_خوب
🌺 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
صفحه ای از این کتاب 👆
#کتاب_کودک #معرفی_کتاب_خوب
🌺 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
به نام خدا
نظم کودکان (قسمت هشتم)
✅ تا کنون در مورد #نظم_کودکان در هفت قسمت مفصل صحبت کردیم. غالبا اگر رابطه خوب و محکم والد فرزندی و موارد گفته شده در قسمتهای قبل را در هفت سال اول رعایت کنید، کودک شما قبل از رسیدن به هفت سالگی به تدریج به سمت نظم قراردادی متمایل می شود.
✅ ولی یکی از پرتکرارترین سؤالات مادران این هست که اگر در هفت سال اول در مورد نظم کودکان اشتباه کردیم چگونه عمل کنیم؟
فرزند من ۱۱،۱۲ سال دارد اما هنوز وسایلش را خودش جمع نمیکند! چه کار کنیم؟ و بسیاری سوألات مشابه 👇👇
1⃣ برای تغییر روندی که چندین سال اشتباه پیش رفته باید صبور باشیم و به فرزندمان فرصت تغییر تدریجی را بدهیم.
2⃣ پذیرش در این موضوع بسیار مهم است. بپذیریم که چون برخورد صحیح نداشتیم پس الان نیز ایده ال گرا نباشیم. هم اینکه به خاطر نظم، رابطه والد فرزندی خود را دچار مشکل نکنیم.
3⃣ مهمترین نکته اصلاح رابطه والد فرزندی است، اگر رابطه ی شما با فرزندتان بر اساس تحقیر، توهین، دعوا، سرزنش، تهدید، باج دادن، طرد کردن و... است، منتظر تغییر در فرزند خود نباشید. پس قدم اول اصلاح رابطه والد فرزندی است. رابطه ای بر اساس محبت، بازی، شخصیت، احترام، عزت نفس، اعتماد به نفس، احساس تعلق و دوست داشته شدن، خود ارزشمندی و درک متقابل.
4⃣ در مسئله پذیرش یک مورد دیگر هم مهم است. پذیرش اینکه نظم مورد نیاز پیشرفت انسان، نظم ذهنی است. بسیاری از انسانهای فوق العاده موفق، از نظر نظم قراردادی فوق العاده بی نظم بودند. پیشنهاد میکنم مستندی که مرحوم نادر طالب زاده از زندگی استاد فرشچیان در آمریکا تهیه کردند حتما ببینید. دیدن اتاق کار استاد فرشچیان بسیار جالب است، ببینید فردی که نظم ذهنی فوق العاده بالایی دارد، چگونگی در عدم وجود نظم قراردادی ذهن منظم و دارد. مثال از این دست بسیار زیاد است از جمله انیشتین و...
5⃣ شخصیت فرزند را تحقیر نمی کنیم: تنبل، شلخته، بی نظم و...، کودکی از سالهای اول زندگی مخاطب چنین القاب و برچسبهایی بوده، کاملا پذیرفته که من تنبل هستم من شلخته هستم و نه تنها با گفتن این القاب به کودک، او زرنگ و منظم نمی شود بلکه تنبل تر و شلخته تر می شود. و نسبت به شنیدن این القاب هم بی تفاوت خواهد شد.
« پدر یا مادری که از سخنان نیشدار و طعنه امیز استفاده می کنند، خطر و تهدید جدی برای سلامت روانی کودک به حساب می آیند. این واژه ها مانعی در برابر ایجاد ارتباط موثر برقرار می کند و مانع از پدید آمدن رابطه ای مثبت بین پدر و یا مادر با کودک می شود. سخنان طعنه آمیز جملاتی هستند که برخوردی متقابل را طلب میکنند. پدر و مادر با این اظهار نظرهای توهین آمیز( شلخته، خنگ، تنبل، بی نظم، بی ادب، دیوانه و...) کودک را تحریک کرده و ذهن او را از نقشه های خیالی انتقام پر می سازند و در نتیجه باعث مسدود شدن راه ارتباطی بین خود و کودکشان می شوند. سخنان نیشدار و طعنه آمیز هیچ سهمی در تربیت و پرورش کودک ندارند.»(کتاب رابطه والدین و کودکان)
6⃣ از مظلوم نمایی و تحریک عواطف برای منظم کردن فرزند خود استفاده نکنید: من که مُردَم چقدر شما بریزید من جمع کنم
مگه من کُلفَت شما هستم و...
هیچ کودکی به کاری که مادر از آن بیزار است و باعث به سختی افتادن مادر شده تمایلی نشان نمی دهد بلکه از آن کار فراری خواهد بود.
ادامه 👇👇
#نظم_کودکان ( قسمت هشتم)
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
7⃣ به جای این کار، مسئولیت وسایل کودک را به عهده خودش بگذارید. بسیاری از مادران می گویند هرچه میگویم جمع کن،جمع نمیکند!
سوال بنده: شما چه می کنید؟
➖آخر خودم جمع میکنم☹️
🔶 مادر عزیز نه دعوا کنید، نه تحقیر و سرزنش کنید و نه خودتان جمع کنید.
➖ مدادرنگی هایش را جمع نمیکند و گم می شوند!
شما چه میکنید؟
➖خودم جمع می کنم.
🔶 شما جمع نکنید، یک بسته مدادرنگی تهیه کردید به فرزندتان با لحن خوشایند بگویید این بسته مدادرنگی برای مثلا دوماه تهیه شده. مسئولیت نگهداری از آن به عهده خود شماست. مطمئنم که از پس این کار برمی آیی.
بدون تهدید و سرزنش: دوباره گم نکنی، دیگه نمیخرماااا❌❌
هفته بعد فرزند شما مدادهایش را گم کرده، فقط درک احساس: گم شدن مدادرنگی ها برای تو ناراحت کننده هست.
بدون سرزنش:حقته، دیدی گفتم، چقدر گفتم جمع کن.❌❌
ولی تا موعد مقرر هم مدادرنگی دیگری تهیه نکنید.
➖لباسهای مدرسه اش را روی زمین می اندازد هر چقدر میگویم جمع کن، جمع نمیکند تا آخر خودم بردارم.
🔶 نه مدام تذکر بدهید و نه خودتان بردارید مسئولیت وسایل و کارهای یک کودک بالای هفت سال با خودش است. حتی اگر روز بعد دیدید لباس چروک را میپوشد سرزنش نکنید تحقیر نکنید.
کودک هم میگوید: اصلا دوست دارم لباسم چروک باشه همینجوری خوبه! فرصت بدهید تا بدون لجبازی با عواقب بی نظمی خودش روبرو شود.
8⃣ تا حد امکان فرزند خود را در کارهای خانه مشارکت دهید و به او مسئولیتهای مختلفی را واگذار کنید. حتی اگر او هنوز وسایل خودش را جمع نمی کند، مشارکت در کارهای خانه و تجربه سختی کار کم کم کودک را متوجه مشکلات بی نظمی خودش می کند.
#نظم_کودکان ( قسمت هشتم)
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
به نام خدا
خشکاله
🌸 مطلب خشکاله به موضوع این کانال به طور مستقیم مربوط نیست، اما چند ماه پیش این موضوع در گروه مادرانه های مشترک شیراز مطرح کردم، عزیزان خیلی استقبال کردند و تعداد قابل توجهی از دوستان این کار را شروع کردند و الحمدالله ادامه می دهند و پیشنهاد دادند که حتما در این مورد در کانال هم بنویسم تا افراد بیشتری با موضوع خشکاله سازی و فواید آن آشنا بشوند.
🌼 میدونم که خیلی از عزیزان با این موضوع آشنا هستند، اما برای تعدادی که ممکن هست در این مورد چیزی ندانند، خشکاله سازی یعنی خشک کردن پوست میوه ها و صیفی جات و ساقه سبزیجات، جهت استفاده به عنوان خوراک دام. به جای ایجاد زباله های بدبو و متعفن و تولید شیرآبه های سمی و خطرناک و آلوده کننده آبهای زیرزمینی، پوست میوه ها و صیفی جات و... را خشک میکنیم و به دامها می دهیم. هم از تولید زباله های آلوده و آلودگی آب و محیط زیست جلوگیری شده و هم کمکی است به دامداران که برای تهیه علوفه و غذای دام در سختی و مشقت هستند.
🌺 پوست هندوانه،طالبی، خربزه، پرتقال، نارنگی، انار، موز بادمجان، سیب زمینی، پیاز، هویج وسایر میوه ها و صیفیجات را می توانید در آفتاب خشک کنید و نگهداری کنید، و بعد به دست دامدار برسانید.
پ.ن: تصویر مربوط به زمستان گذشته هست، خشک کردن پوستهای نارنج بعد از اینکه آب نارنج گرفتیم. وقتی کامل خشک شدند در کیسه پارچه ای به دور از سطح زمین که رطوبت به آن نرسد نگهداری میکنم، برای تحویل در کیسه پلاستیکی می ریزم.
#خشکاله
#اصلاح_سبک_زندگی #نجات_محیط_زیست
🔵 کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🌼 اطلاعات کامل در مورد تهیه خشکاله در فصول مختلف سال، اینکه چطور خشکاله بدون کپک تهیه کنید، و اینکه چه چیزهایی را می شود تبدیل به خشکاله کرد، در شهرهای مختلف چگونه می توانید خشکاله را بدست دامداران محروم برسانید و.... را در کانال زیر می توانید پیدا کنید، به جهت اینکه موضوع کانال نیست بیشتر توضیح نمی دهم.
http://eitaa.com/khoshkalee
🌺 معرفی این کانال هم به هیچ وجه تبلیغ نیست. اصلا اطلاعی از این موضوع ندارند. من بدین جهت که عزیزانی که بخواهند این امر مهم را انجام دهند نیاز به اطلاعات بیشتر و دقیق تری دارند این کانال را بدون اطلاع خودشون معرفی کردم.
🌷از زمانی که ما خشکاله سازی را در خانه انجام می دهیم، هر ده روز یکبار یک کیسه بسیار بسیار کوچک زباله داریم آن هم بدون بو و شیرآبه
🌼 یک لبه بالکن داریم به طول حدود یک متر ،چند تا سبد میوه از میوه فروشی گرفتم که پایه کوتاهی دارد و همین پایه باعث می شود هوا زیر سبد هم جریان داشته باشد و پوست میوه و... بهتر خشک شوند. پوستهایی مثل هندوانه و خربزه و طالبی را کوچک و خرد می کنیم تا زودتر خشک شوند و کپک نزنند. اطلاعات دقیق را در کانال خشکاله می توانید بخوانید.
#خشکاله
#اصلاح_سبک_زندگی #نجات_محیط_زیست
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🌺 در شهر ما، غرفه های بازیافت خشکاله ها را هم تحویل می گیرند، افرادی هم هستند که به صورت جهادی از درب منزل تحویل می گیرند، اما من به جهت اینکه برای بچه ها این موضوع ملموس تر باشد، گاهی هم خودمان کیسه خشکاله را برمی داریم و می بریم اطراف شهر، اولین گله ای که ببینیم خشکاله ها را به گوسفندها می دهیم. این برای بچه ها خیلی جالبه که خودشون برای دام ها خشکاله را می ریزند و کلا همیشه حواسشون هست که اگر چیزی قابل خشک کردن برای دامها باشد به سطل آشغال ریخته نشود. حتی مهمانی می رویم میگن مامان اگر اینها خشکاله ندارند پوست میوه هایی که خوردیم را با خودمون ببریم😂. و این یعنی فرهنگ سازی از کودکی.👌👌
#خشکاله
#اصلاح_سبک_زندگی #نجات_محیط_زیست
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🌺 آنقدر گوسفندان خشکاله ها را با ذوق و اشتیاق می خورند که بچه ها همیشه برای این کار خیلی هیجان دارند. بار آخر که خشکاله ها را برای گله بردیم، برای پسر بزرگم راجع به این صحبت کردم که خدای مهربان چهارپایان را برای ما آفریده از بعضی از آنها تغذیه می کنیم. حتی از مدفوع این حیوانات هم استفاده میکنیم. و دو آیه مرتبط با این موضوع را هم خواندیم.
« وَ الْأَنْعامَ خَلَقَها لَكُمْ فيها دِفْءٌ وَ مَنافِعُ وَ مِنْها تَأْكُلُونَ» سوره نحل، آیه ۵
و چهارپایان را براى شما آفرید؛ درحالىکه در آنها وسیلهي پوشش و منافع دیگرى است؛ و از گوشت و شیر آنها مى خورید.
«وَذَلَّلْنَاهَا لَهُمْ فَمِنْهَا رَكُوبُهُمْ وَمِنْهَا يَأْكُلُونَ، وَلَهُمْ فِيهَا مَنَافِعُ وَمَشَارِبُ ۖ أَفَلَا يَشْكُرُونَ»؛ سوره یس، ۷۲ و ۷۳
پس دامها را مسخر آنان کردیم پس از آنهاست وسیله سواری انان و از گوشت آنها می خورند. و برای آنان در دام ها منافع بسیار و نوشیدنی های فراوان است، پس چرا شکر این نعمتها را به جای نمی آورند!»
🌼 این بار جالب بود که خشکاله ها را پشت سر گله روی زمین خالی کردیم، یکدفعه متوجه شدند و به سمت خشکاله ها حرکت کردند. پسرم پرسید مامان چطوری ما را دیدن! اینجا راجع به حس بویایی که از نعمات خداوند هست صحبت کردیم.
#خشکاله #درس_خداشناسی
#اصلاح_سبک_زندگی #نجات_محیط_زیست
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
📣📣 دوستانی که عکسهای اوایل کانال را در ایتا نمی توانند دانلود کنند، می توانید در کانال مادرانه های مشترک در پیامرسان «بله» این عکسها را ببینید.
تا الان مطالب حدود یکسال کانال «مادرانه های مشترک» در پیامرسان بله به آدرس:
https://ble.ir/madaranehayemoshtarak
بارگزاری شده، بقیه مطالب نیز به تدریج در کانال بله بارگزاری می شود. لیست مطالب نیز در کانال بله بارگزاری و سنجاق شده است. 🙏🙏🙏🙏
به نام خدا
قاطعیت، مهربانی، آرامش، درک احساس
👌تا قبل از شروع مدرسه، بچه ها ماکزیمم دو ساعت صبح تلویزیون می دیدند، ۹-۱۱ یا ۱۰-۱۲ ، خیلی هم پیش میامد که کمتر میدیدن چون باهم مشغول بازی می شدند.
👌از وقتی مدرسه پسر بزرگ شروع شد، تصمیم گرفتیم که این ساعت را تغییر بدیم عصر باشه که هر دو با هم ببینند که تلویزیون دیدن پسر کوچیکه زیاد نشه. با پسر بزرگم صحبت کردم که چند تا برنامه را انتخاب کنیم که مناسب برادرش هم باشه و از برنامه هایی هم که صبح پخش میشه و دوست دارند دانلود کنم و عصر ببینند. این موضوع که مشکلی نبود، مشکل اصلی پذیرش این موضوع برای پسر کوچیکه بود که دیگه صبحها تلویزیون نبینه.
👌چون همون حدود ساعت هر روز تقاضای تلویزیون دیدن داشت. اما طی حدود ده روز این موضوع را پذیرفت، چگونه؟ با قاطعیت همراه با مهربانی و آرامش، درک احساس و محیط غنی
👌این ده روز را سعی کردم محیط را بیشتر براش غنی کنم. چون من باید کمبود نبودن داداش را هم جبران میکردم. از بازی کردن، پیاده روی رفتن، انجام خریدها و کارهای خونه با هم، کتاب خوندن، بیرون آوردن اسباب بازیها و پخش کردن در نقاط مختلف خونه و...
ادامه دارد👇
#برخورد_قاطع_و_آرام #درک_احساس
#محیط_غنی #قاطعیت_مهربانی_آرامش
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👌ولی هربار که یادش میامد: مامان میخوام تلویزیون ببینم؛ من می گفتم: دوست داری تلویزیون ببینی درسته؟ عصر با داداش با هم تلویزیون می بینید. گاهی اصرار میکرد ولی جواب و لحن کلام من تغییری نداشت. هر بار با قاطعیت و مهربانی همون پاسخ را میدادم و سریع یک بازی یا فعالیت دیگه را در زاویه دیدش قرار می دادم: بغلش میکردم و در حالی که بوسش میکردم یا نوازشش میکردم خیلی آرام بهش می گفتم من میدونم پسرم دوست داره تلویزیون ببینه عصر با داداش باهم تلویزیون می بینند.
👈چند تا مثال:
➖مثلا یک روز رفتیم با هم سبزی، کرفس و لوبیا سبز و... خریدیم اون روز را با هم مشغول بودیم. چند تا ساقه کرفس با یک کارد مناسب تواناییش بهش دادم کرفس ها را خرد کنه، تا اون مشغول دو سه تا شاخه بود بقیه را من خرد کردم. دیگه منم کاری نداشتم که چه شکلی و چه اندازه ای خرد میکنه.
➖با لوبیا سبزها کلی بازی کشاورز و آقای سبزی فروش انجام دادیم و همینطور مار بازی، لوبیا سبز ها مارهایی بودند که ما را نیش میزدند، تا من لوبیا سبزها را خرد میکردم، یک مار دست من بود یکی دست اون و بهم نیش میزدیم و غش غش می خندیدیم.
➖ یک روز سبزی خوردن خریده بودم، ساقه های سبزی را دادم که خرد کنه، اونم با جدیت نشست پای این کار، هم دستورزی خیلی خوبی بود هم مشغول شد.
ادامه دارد👇
#برخورد_قاطع_و_آرام #درک_احساس
#محیط_غنی #قاطعیت_مهربانی_آرامش
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
➖ مثلا توی حمام رنگ انگشتی و یک سری وسایل دیگر گذاشتم، وقتی رفت دستش را بشوره همونجا مشغول شد.
➖ توی چند نقطه از سالن، اتاق،آشپزخانه چند تا اسباب بازی به خصوص ساختنی ها پخش می کردم بدون اینکه بخوام بگم برو بازی کن یا بیا بریم بازی، خودش مشغول می شد.
➖چند بار ظروف غیرشکستنی کابینتها را خالی میکردم کف آشپزخانه، میگفتم میخوام کابینت را مرتب کنم و میخوام این ظرفها را دستمال بکشم. اونم سریع دستمال را از دست من می گرفت میگفت من تمیز میکنم. در کنار این بازی با ظرف و ظروف آشپزخونه هم مشغول ساخت و ساز میشد.
✅ این مثال قطعا برای فرد دیگری عینا قابل اجرا نیست، هدف من از نوشتن این تجربه فقط موضوع مهم قاطعیت + مهربانی و آرامش هست که یکی از ارکان اصلی پذیرش است. هر چیزی را بخواهیم فرزند ما بپذیرد باید قاطع باشیم ولی با آرامش و مهربانی و درک احساس
✅ قاطعیت یعنی حرفم را با اصرار و گریه و جیغ بچه تغییر نمیدم. ولی قاطعیت همراه با آرامش، بدون داد زدن و تنبیه و تحقیر و سرزنش و تهدید و طرد
➖گفتم نمیشه تلویزیون ببینی همین که من میگم❌❌
همراه با درک احساس، همراه با مهربانی بوسه، بغل، نوازش، وقت بازی اختصاصی، مشارکت دادن کودک، محیط غنی، جایگزین های مناسب.
در اینجا مثال من مدیریت زمان تلویزیون دیدن پسر کوچکم بود، اما هر موضوع یا مشکلی را بخواهید برای فرزندتان مدیریت، کنترل کنید یا برطرف کنید، نیاز به قاطعیت همراه با آرامش، مهربانی و درک احساس در یک محیط غنی دارید.
#برخورد_قاطع_و_آرام #درک_احساس
#محیط_غنی #قاطعیت_مهربانی_آرامش
🔵 مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆پیام یکی از مادران عزیز کانال، ممنونم🙏🙏
#آزادی_در_بازی_با_اسباب_بازیها
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆👆اتفاقا در مورد پیام این مادر عزیز من تجربه جالبی دارم. یکبار با دوست نزدیکم که فرزندان اولمون همسن هستند صحبت می کردیم در مورد اسباب بازیهای بچه ها، دوستم گفت من اسباب بازیهای مربوط به سنین پایینتر بچه ها را جمع کردم. من در ذهنم گذشت مثلا چه چیزی!! من که تا حالا هیچ اسباب بازی را جمع نکردم🤔. دوستم گفت مثلا چیزهایی مثل توپ و سرسره یا برج حلقه ها، نهایتا تا دو سالگی جذاب هست. من گفتم خوب هنوز بچه ها با اینها بازی میکنند.😂
واقعا همینطوره وقتی روش بازی را به کودک یاد می دهیم مانع خلاقیت خود کودک می شویم و کودک به هیچ چیز دیگری جز آنچه والدین گفتند فکر نمیکند و این روش واحد نیز زود تکراری و خسته کننده می شود.
مثلا همین برج حلقه ها را از قسمت مخروطی بچه ها به عنوان بلندگو استفاده می کنند. از قسمت چرخها به عنوان وزنه ورزش استفاده میکنند. از چرخها به عنوان گاری ماشین و ... استفاده می کنند و دهها بازی دیگر و هنوز هم من احساس نمی کنم که این اسباب بازی برای پسر هفت ساله هم تکراری شده و بدون استفاده هست.
#آزادی_در_بازی_با_اسباب_بازی
برای توضیحات بیشتر حتما مطالب قبلی #آزادی_در_بازی_با_اسباب_بازی را بخوانید.
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆پیام یکی از مادران عزیز کانال، ممنونم🙏
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆👆سؤال بسیار ارزشمند از مادران عزیز،
بنده را یاد نکته بسیار مهمی انداخت. خیلی از دوستان سؤالات این چنینی می پرسند:
مثلا بچه از چند سالگی میتونه ظرف بشوره؟
از چندسالگی میتونه با کارد و چاقو کار کنه؟
چند سالگی میتونه ....؟
✅ عزیزان مهارتها شاید یک پیش نیاز سنی داشته باشند، اما سن تنها ملاک تعیین کننده مهارت افراد نیست. مهارتها با تمرین و سعی و خطا و تکرار بدست می آیند.
✅ مثلا آیا می توانیم بگوییم مهارت خیاطی در ۱۵ سالگی بدست می آید!!! شاید یک کودک زیر هفت سال نتواند خیاطی کند ولی وقتی پیش نیاز سنی را داشت تا دانش خیاطی را کسب نکند و تمرین و تکرار نکند به این مهارت دست نخواهد یافت. نمیتوان گفت کودک در چند سالگی مهارت شنا پیدا میکند!! و... پس برای هر مهارتی مهم تر از سن، میزان تمرین و تکرار است.
✅ پس پاسخ به این قبیل سوالات این هست که بستگی دارد شرایط تمرین و تکرار و مهارت آموزی را از چه سنی فراهم کردید. کودکی که تا شش سالگی دست به کارد و چاقو نزده طبیعی است که نتواند درست با آن کار کند اما کودکی که از دو سالگی با کارد کُند و پلاستیکی و... تمرین کرده در چهارسالگی می تواند با کارد ارّه ای نیز کار کند. کودکی که هیچ ظرفی نشسته شاید در شش سالگی هم نتواند درست ظرف بشورد، اما کودکی که از دو سالگی کنار مادر ظرفها را کف مالی کرده، در سه سالگی ظرفهای کثیف و پر از کف تحویل مادر داده در چهارسالگی می تواند قابلمه را هم تمیز بشورد.
ادامه دارد 👇
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆 مثلا پسر کوچکم که از حدود دو سالگی با کارد پلاستیکی خیلی کُند کار می کرد مدتی است که با درخواست خودش با چاقوی استیل کار می کند. ولی اگر همین کودک تا کنون دست به کارد نزده بود قطعا الان نمی توانست با کارد استیل کار کند.
✅ در مورد سوال این دوست عزیز هم بگم دقیقا چیزی که گفتن درسته چسب حرارتی ممکنه دست بزرگسالان را هم بسوزاند، پس وقتی اینطور هست چرا من فرصت کسب مهارت را از فرزندم بگیرم! به خاطر احتمالی که ممکن هست برای خود من هم رخ بده؟!
چسب حرارتی را پسر بزرگم تنها استفاده میکنه و جز وسایل کاردستی خودش هست. از چهار سالگی چند بار من انجام دادم و حین انجام کار روش کار را براش توضیح دادم، چندبار اول کنارش بودم ولی وقتی دیدم مهارت لازم را بدست آورد دیگه به خودش سپردم. گرچه که من به کسی توصیه نمیکنم. چون باید این باور قلبی در والدین وجود داشته باشه که افزایش مهارتها، توانایی ها، استقلال و خودباوری نیازمند فراهم بودن شرایط و استمرار تمرین و تکرار هست،حتی اگر کودک آسیب جزئی ببیند.
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
به نام خدا
🔴 سلام. تمام سؤالات ارسالی تا ۵ مهر ماه پاسخ داده شده اند. همراهان گرامی اگر عزیزانی قبل از ۵ مهر به بنده پیام دادند و هنوز پاسخ نگرفتند، احتمالا سؤالشون را جا انداختم و اگر تمایل دارند سوال را مجدد ارسال کنند. فقط حتما و حتما اول پیام #مهر را بنویسند.
🔵 عزیزانی که بعد از پنجم مهر پیام دادند هنوز نوبت پاسخگویی به ایشان نرسیده است. پیشاپیش از صبوری شما سپاسگزارم.
🔴 عزیزانی که بنده برای پاسخ به پیامشون سوأل میپرسم، حتما ابتدای پاسخ خود را با #پاسخ_سؤال_شما شروع کنند. در بسیاری از موارد بنده برای پاسخگویی نیاز به دانستن اطلاعات دقیق تری دارم، بعد از اینکه سوالات را میپرسم و شما مجددا پاسخ را میفرستید به دلیل تعدد و تشابه آیدی ها، بنده تشخیص نمیدم و مجددا پاسخ شما در لیست سوالات قرار می گیرد.
🔴 سوالات به ترتیب پاسخ داده می شوند مگر سوالاتی که بسیار کوتاه جواب باشند و یا پیامهای ارسال تجربه ها و..
🔵 پاسخ بیشتر سوالهای ارسالی در مطالب کانال هست، لطفا مطالب کانال را به دقت مطالعه بفرمایید.
🔴 دیده شدن سوال به معنای رسیدن نوبت پاسخگویی نیست.
🔵 به دلیل تعداد بالای سوالات بین سه هفته تا دو ماه ممکن پاسخگویی به سوال شما زمان ببرد.
🔴 پاسخگویی به سوالات صوتی به هیچوجه مقدور نیست.
🔵 اگر قبل از گرفتن پاسخ، سوال یا متن دیگری ارسال کنید، به بالای لیست پیامها منتقل خواهید شد و نوبت شما از بین می رود.
❌❌❌ خواهشا خواهشا از ارسال هرگونه پیامهای فورواردی، تبلیغ وبینارها، صوتها و مطالب خبری و متفرقه برای اینجانب خودداری فرمایید. متاسفانه برخی دوستان هر روز برای بنده از این دست پیامها ارسال می کنند.☹️☹️
🌺 مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
#میلاد_پیامبر_اکرم. #صبر_و_بردباری
💐 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
به نام خدا
💐💐💐میلاد پیامبر اکرم حضرت محمد مصطفی (ص) مبارک باد. 💐💐💐
❇️ همیشه اعیاد و مناسبتهای مذهبی مثل میلاد یا شهادت معصومین را بهانه ای میدانم برای شناخت بهتر ایشان ولو با خواندن چند صفحه کتاب. ساعت از یک بامداد گذشته ، در اوج خستگی چون فردا به مناسبت این عید بزرگ مهمانی داریم، ولی کتابی که هر شب در دقایق آخر قبل از بیهوشی میخوندم را کنار گذاشتم تا امشب کمی از این کتاب، فروغ ابدیت، را بخوانم.
✅ در بخشی از این کتاب بعد از بیان خلاصه ای از سختی ها و رنج های پیامبر(ص) از تولد تا بعثت می خوانیم:
«سیل خروشان حوادث بی حکمت نیست، خدا خواست رهبر جهانیان پیشوای بشر، پیش از آنکه زمام امور را در دست بگیرد و رهبری خود را آغاز کند، شیرینی و تلخی روزگار را بچشد و در نشیب و فراز زندگی قرار بگیرد تا روحی بزرگ و روانی بردبار و شکیبا پیدا کند و تجربیاتی از سختیها بیندوزد و خود را برای مواجهه با یک سلسله شدائد، سختیها، محرومیتها و دربدریها آماده سازد.»
« رهبران آسمانی وظیفه ای خطیر و بزرگی بر عهده دارند، وظیفه ای که با گرفتاری، محرومیت، شکنجه، بلا، قتل و کشتن، خلاصه انواع مصائب توام و هم آغوش است و هرچه هدف بالاتر و بزرگ تر باشد مصائب آن شدیدتر و عظیم تر خواهد بود. شرط کامیابی رهبران الهی، صبر و بردباری یعنی شکیبایی در برابر هرگونه تهمت و ناسزاگویی در برابر هر گونه اذیت و آزار می باشد ، زیرا بردباری و شکیبایی در تمام مراحل شرط واقعی نیل به مقصود است. نیروی صبر و شکیبایی در انسان به تدریج به وجود می آید، باید حوادثی ناگوار پیش آید تا روح کاملا با امور سخت و سنگین آشنا شود.
👌چقدر تحمل سختی ها راحت میشه اگر به این موضوع باور قلبی داشته باشیم.
#میلاد_پیامبر_اکرم. #صبر_و_بردباری
💐 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
به نام خدا
ممنون از دوستانی که پیگیر معرفی کتاب این هفته بودند، ببخشید که فراموش کرده بودم.
معرفی این هفته:
مهمان خدا
خاطراتی از شهید ابراهیم هادی
برای گروه سنی +۶ سال، کتابی برای معرفی یک ابر قهرمان واقعی به کودکان.
امشب داشتم این کتاب را برای پسر بزرگم میخوندم که یکی از دوستان پیام دادند این هفته کتاب معرفی نکردید! فکر میکنم معرفی این کتاب رزق معنوی و عیدی این شهید بزرگوار به همه ما بود.
#کتاب_کودک #معرفی_کتاب_خوب
🌺 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak