➖پس بسیاری اوقات ما نه تنها یک نیاز را پاسخ نمیدهیم، بلکه برای اینکه به هشدار و علائم سیستم هوشمند کودک پاسخ بدهیم، از چیزی ضد آن نیاز استفاده میکنیم، این بدترین حالت ممکن است.
➖ دقیقاً تفاوت با نسلهای گذشته همین است، مثلاً نسلهای گذشته ممکن بود که حالا از نیازها اصلاً اطلاع نداشتند ولی یک سری نیازها در سبک زندگی غیر مدرن و سبک زندگی طبیعی همانطور که در صوتهای قبل گفتیم، خودش برآورده میشد. مثلاً نیاز به حرکت، نیاز به دست ورزی، نیاز به بودن در طبیعت و آرامش گرفتن از طبیعت، اینها برآورده میشد. نیاز به همبازی، در مورد همبازی هم در صوت های قبل صحبت کردیم، و یک سری ضد نیازهایی که این روزها استفاده میشود هم نبود که بخواهد استفاده شود. مثل تلویزیون، مثل گوشی، یا شرایطش فراهم نبود.
➖ الان خیلی از والدین نیاز فرزندشان را با خریدهای زیاد حالا چه خوراکی، چه لباس، چه اسباب بازی میخواهند جبران کنند، خوب در نسلهای گذشته از لحاظ شرایط اقتصادی، از لحاظ شرایط کشور این امکان برای اکثر مردم وجود نداشت که مثلاً برای یک بچه این امکانات را فراهم بکنند و به خاطر همین این ضد نیاز میرفت کنار، ولی الان میبینیم مثلاً ما با کودک دعوا کردیم که نیاز شخصیتش، اعتماد به نفسش ،عزت نفسش را خدشهدار کردیم بعد این مشکل را میخواهیم با خرید اسباب بازی و خوراکی و... جبران کنیم، یک اسباب بازی بخرم از دلش در بیاورم، یک شکلات بخرم از دلش در بیاورم، یا مثلاً از همینها برای تهدید بچه استفاده میکنیم، این کار را نکن تا مثلاً برات بستنی بخرم. پس حواسمان باشد ما معمولاً وقتی نیازها خدشهدار میشود، خود برآورده نشدن نیازها یک مسئله است، اینکه ما می آییم برای اینکه آن مشکلات را بپوشانیم و راه حل مقطعی یا مسکن میدهیم. و مسکن ها را معمولاً ضد نیاز انتخاب می کنیم. مثلا کودک دارد اذیت میکند، ما به جایی که بفهمیم نیاز واقعی او چیست، می آییم سریع گوشی را به دستش میدهیم، سریع تلویزیون را روشن میکنیم، سریع قول یک جایزه به او میدهیم، و از یک ضد نیاز استفاده میکنیم و وقتی کودک به ضد نیازها عادت کرد، ترک دادن او خیلی سخت است، چون هرچه بیشتر خواستههای کودک برآورده شود در این زمینه حریصتر میشود. یعنی میبینیم آن کودکانی که اسباب بازی بیشتری دارند، خوراکیهای مثلاً سوپری که بچهها دوست دارند اینها حریص ترند، صبح، ظهر و شب اصلاً غذای خانه را هم نمیخواهند بخورند، چون دیگر عادت کرده و حریص و حریصتر و حریصتر شده
➖پس عدم تامین نیاز را با ضد نیازها جبران نکنیم. این خیلی مهم است. بله آنها مسکّنهای مقطعی هستند، مثلاً مادری که فرزند کوچک زیر یک سالش که تازه شروع کرده به غذا خوردن، غذا نمیخورد او نیازش چیست؟ نیازش ارتباط با غذاست، نیازش بازی با غذا است، خوب نمیخورد همه را ریخت روی زمین یا مالید به صورت خودش، زد به سر خودش، اما نخورد!
میخورد، فرصت میخواهد، دو ماه، سه ماه، چهار ماه، بعضی از بچهها، پنج شش ماه فقط با غذا بازی میکنند. من باید یک شرایط ایمنی را به وجود بیاورم، زیرانداز بزرگ انداختم، ظرف غیر نشکن گذاشتم، خودمم نشستم اطرافش دارم با او حرف میزنم که مثلاً حواسش پرت نشود راه بیفتد برود ولی کم کم به خوردن آن غذا هم عادت میکند، ولی زمان میبرد. ولی من مادر نگران، مادر مضطرب، مادری که فکر میکند حالا اگه بچه یک روز غذا نخورد چه اتفاقی میفتد! سریع می آیم از یک مسکّن استفاده میکنم، تا او این غذایش را بخورد. گوشی را روشن میکنم، یک انیمیشن یا یک کلیپ یا فیلم نوزادی خودش را میگذارم، حالا آن بچه که مسخ در گوشی می شود، من هم شروع میکنم غذا کردن در دهانش، یعنی اینجا نیازش که برآورده نشد، به یک ضدنیاز نیز عادت کرد. این بچه من غذا نمیخورد، چرا؟
چون خوشش نمی آید، مادر قاشق دهانش بکند، من این صحنه را بارها دیدم کودک پشت دست مادر می زند، اگربه مادر بگوییم که بگذارید خودش بخورد! کمادر می گوید : نه نه نمیتواند، لباسش کثیف میشود، یا مثلا در مهمانی مادر میگوید خانه میزبان کثیف می شود، خوب برای مهمانی هم میتوانیم زیرانداز ببریم، زیرانداز خودمان را ببریم که نخواهیم به کسی زحمت بدهیم، ولی بعد این کودک میخواهد برود، مامان میگوید: بیا بیاو سریع گوشی را از کیفش در می آورد و کودک هم با یه حالت مسخ شدهای مینشیند، مادر هم خوشحال است که تند تند تند این غذا را در دهان کودکش میگذارد. 😔
#متن_صوت_نیازها
#متن_صوت_شانزدهم_نیازها
✅ نشر با نام و لینک کانال مادرانه های مشترک👈
@madaranehayemoshtarak
به نام خدا
🛑 دسترسی آسان به صوتهای نیازها
دیگه راحت تر از این نمیشه 👌😉
صوت نیازها قسمت ۱
صوت نیازها قسمت ۲
صوت نیازها قسمت ۳ ، بخش اول
صوت نیازها قسمت ۳، بخش دوم
صوت نیازها قسمت ۴
صوت نیازها قسمت ۵
صوت نیازها قسمت ۶
صوت نیازها قسمت ۷
صوت نیازها قسمت ۸
صوت نیازها قسمت ۹
صوت نیازها قسمت ۱۰
صوت نیازها قسمت ۱۱
صوت نیازها قسمت ۱۲
صوت نیازها قسمت ۱۳
صوت نیازها قسمت ۱۴
صوت نیازها قسمت ۱۵
صوت نیازها قسمت ۱۶ بخش اول
صوت نیازها قسمت ۱۶ بخش دوم
#دسترسی_آسان_صوت_نیازها
🛑 🛑🛑 عزیزانی که برای بنده سؤال میفرستند، خود را مکلف بدانند که قبل از ارسال سؤال حتما تمام صوتها را کامل گوش داده باشند. 👌👌
🛑 خروج صوتها از کانال جایز نیست، متشکرم.
✅ لینک کانال مادرانه های مشترک👈
@madaranehayemoshtarak
👆فقط متن بخش دوم قسمت شانزدهم باقی مانده که اون را هم ان شاءالله به زودی ویرایش میکنم و میگذارم
البته مثل همیشه توصیه من استماع خود صوتها هست ولی برای مادران عزیزی که شرایط استماع صوتها را نداشتند متن ها را هم به حداقل تغییرات در کانال قرار دادم. ان شاءالله مفید واقع شود.
از اونجایی که همراهان کانال با دغدغه های محیط زیستی من همراهند این دو سه روز چندین و چند بار کلیپی را برای من فرستادند که در کلیپ توصیه میشود زائرین اربعین چند کیسه زباله با خودشون ببرند برای جمع کردن زباله ها در مسیر همراه داشته باشند. 👆👆👆
این پاسخ من به یکی از عزیزان بود. این کار،کار خوبیه ولی آنچنان در حل مشکل اصلی مؤثر نیست. ما یک زمین بیشتر نداریم. جابجایی زباله ها از یک نقطه به نقطه دیگر و اینکه فقط جلوی چشم ما یا در مسیر نباشد درمان اساسی نیست. درمان اصلی، عدم تولید زباله هست. البته این مسئله مخصوص پیاده روی اربعین نیست، در کشور خودمون هم همین مسئله هست. اینکه زباله ها را از جلوی چشممون و منزل خودمون دور کنیم و یا حتی از طبیعتی که برای تفریح رفتیم، دور کنیم تاثیر جدی ندارد، به هر حال این همه زباله در نقطه ای از همین زمین یا در آبهای اقیانوس رها می شوند. و آلودگی آنها مجدد به خود ما برمیگرد.پس باید با وسعت افق دید بیشتری به موضوع نگاه کنیم.
#تأمل_تفکر_تعقل #نگاه_توحیدی_به_محیط_زیست
#وسعت_افق_دید
#خشکاله #کاهش_پسماند #نه_به_یکبار_مصرف
#حفظ_محیط_زیست
✅ لینک کانال مادرانه های مشترک👈
@madaranehayemoshtarak
هرگاه مستحبات به واجبات زیان رساند، آن را ترک کنید.
( حکمت ۲۷۹، شناخت جایگاه واجبات و مستحبات)
#به_وقت_اذان_صبح
#نهج_البلاغه
🔖 #امام_حسن_مجتبی
🏴 به مناسبت #شهادت_امام_حسن علیهالسلام
▪️ من معتقدم امام #حسن مجتبی، شجاعترین چهرۀ تاریخ اسلام است.
میپرسید:
❓ از علی علیهالسلام هم شجاعتر است؟
❓ از برادرش حسین علیهالسلام شجاعتر است که در میدان جنگ و آن جنگ خونین، با آن فداکاری عجیب، خودش را به کشتن داد؟
☑️ بنده معتقدم که ..شجاعت واقعی این است که انسان برطبق آنچه مصلحت فکر و ایدئولوژی اوست اقدام کند، اگرچه کسی نفهمد.
☑️ امام #حسن علیهالسلام حاضر شد خود را، و نام و وجهۀ خود را، و محبوبیت خود را در میان دوستان نزدیکش، فدای مصلحت واقعی بکند؛ حاضر شد که او را نشناسند، برای اینکه اسلام را بشناسند و اسلام بماند.
این، کلی و خلاصۀ قضیه است.
🎙 بیانات مقام معظّم رهبری در تاریخ ۱۳۵۱/۱/۲۴
📚 کتاب حلقۀ سوم «انسان ۲۵۰ساله»
╭──────
📱 @sahba_nashr
╰────────────
مادرانه های مشترک
به نام خدا 🔰دوره ی مجازی جلسات آنلاین جمع خوانی «صوت نیاز های کانال مادرانه های مشترک » ویژه ی🙍
👆👆سلام.حدودا دو ماه قبل اینجا گروه جمع خوانی صوت های نیازها را گذاشتم. که یکی از مادران فهیم همراه کانال به صورت خودجوش راه اندازی کردند.
این عزیزان به صورت خودجوش و کاملا آتش به اختیار خودشون گروه تشکیل دادند برای جمع خوانی صوت های نیازها
و فقط نقش بنده این بود که لینک گروه را در کانال بگذارم تا علاقمندان عضو بشن
دوستان هم به صورت جلسات آنلاین و هم به صورت گفتگو محور در گروه صوتها را بررسی کردند و جلو آمدند. و این حقیقتا برای من خیلی ارزشمند بود که کاملا خودجوش این کار را انجام دادند. خودم به مدیر گروه پیشنهاد دادم که جلسه بررسی صوت نیاز رنج را دوست دارم همراه مادران عزیز باشم. جلسه امروز با حضور ۴۰ نفر از مادران، از ساعت ۷ صبح تا ۹ ادامه داشت. همون اول شروع جلسه بچه ها بیدار شدند، پسر اول باید میرفت مدرسه و پسر دوم هم گفت گرسنمه و رفت سراغ صبحانه
#تجربه_های_روزانه_ ۱۳۳
#مواجهه_با_خطای_فرزند
✅ نشر فقط با نام و لینک کانال مادرانه های مشترک👈
@madaranehayemoshtarak