🌷مهدی شناسی ۱۷۰🌷
🔹زیارت آل یاسین🔹
🌹و العلم المَصبوب🌹
💠دانش فرو ریخته💠
🌱«وَ الْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ»: و نيز تو عِلْمِ سرريز و فراوان و بدون خلل و نقص هستي!
🌱يعني تمام چشمههاي علم از تو سرازير ميشود، زيرا وقتي انساني ارتباط كامل با خداي عليمِ مطلق داشت، آن هم نه خدايي كه در فكرِ زمانزدهي گرفتار گذشته و آيندهي انسانهاي معمولي مطرح است، بلكه خدايي كه حيّ و حاضر است. او پرتو علم خود را بر قلب بنده مخلَصش ميافشاند، چنين انساني همه آن علمي را كه ممكن است يك انسان دارا شود داراست و ما از طريق اُنس قلبي با او، همو كه به عنوان واسطة فيض، حيّ و حاضر است، از آن علم همهجانبه او بهرهمند ميشويم...
🌱علمي كه سراسر شور و شعف و اتصال و شهود به همراه دارد.
#مهدی_شناسی
#قسمت_170
#زیارت_آل_یاسین
#احادیث_قدسی
و چنین فرمود مهربان پروردگار
ای فرزند آدم
چرا انصاف نمیدهی؛ من بوسیله نعمتهای خود، محبوب تو میشوم و تو بوسیله گناهان در نزد من مبغوض میشوی، خیر و رحمت من به سوی تو نازل میگردد و شرّت به سوی من بالا میاید و پیوسته فرشتهای بزرگوار در هر شب و روز برایم عمل قبیحت را گزارش میدهد.
ای فرزند آدم
اگر وصف خود را از دیگری بشنوی و حال آنکه ندانی مورد نظر، خودت میباشی هر آینه نسبت به چنین فردی خشمگین خواهی شد.
#خدایا_دوستت_دارم
●➼┅═❧═┅┅───┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 وقتی اعمالمان را به امام زمان ارواحنا فداه هدیه میکنیم چه اتفاقی میافتد؟
آیت الله ناصری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حاج محمود کریمی در برنامه «به افق فلسطین»:
میگویند کاش حاج قاسم بود، من میگویم کاش #امام_زمان بود!/ همه دعواهای دنیا سر این است که او نیاید
#طوفان_الاقصی
●➼┅═❧═┅┅───┄
با # دقت گوش نمایید ....🌹
🌷مهدی شناسی ۱۷۱🌷
🔷زیارت آل یاسین 🔷
🌹و العلم المصبوب🌹
◀️قسمت دوم
💠مصبوب💠
🌱مصبوب: اسم مفعول از مادّۀ صَبّ ، به معنی ریخته شده است که در اینجا علم به شیء روانی تشبیه گردیده که آن را یک جا در ظرفی بریزید ، - در مقابل مسکوب که ریزش پیوسته را گویند.
🌱 ترکیبهای دیگری نیز همچون: معدن علم ، خُزّان علم ، عیبۀ علم و ... در احادیث و زیارات آمده است و حاکی از آن است که ائمه اطهار (علیهم السّلام) کانون های علم و گنجوران و محل حفظ و نگهداری دانش می باشند.
🌱 امّا دو واژه ی : « العِلم » و« المَصبُوب»، ویژگیهای علم امام (علیه السّلام) را به طور خلاصه و دقیق بیان نموده است که بخشی از نکات آن را یادآور می شویم:
🔸ریخته شدن علم ، اشاره و تأکید بر ریزندۀ علم یعنی خداوند متعال است.
🔸کلمۀ «العِلم» نشانگر این است که تمام علم به امام عصر- عجّل الله فرجه الشریف – داده شده است.
🔸علم امام (علیه السّلام) از طریق تحصیل و فراگیری از استاد نیست.
🔸 همۀ حقایق و اسرار علمی یک جا برای امام (علیه السّلام) بیان شده است.
🔸با علم عادّی که سایر مردم تحصیل می کنند و از کتاب و استاد و تجربه فرا می گیرند ، قابل مقایسه نیست.
🌱در این رابطه به نقل بعضی از آیات و احادیث تبرّک می جوییم: در آیات کریمۀ قرآن ، علم به خداوند نسبت داده شده است از جمله :
🔹 1- (وَ زادَهُ بَسطَةً فِی العِلمِ وَ الجِسمِ )؛ و او (=طالوت) را درعلم و [ قدرت] جسم فزونی داده است.
🔹 2- فرشتگان گفتند: ( لا عِلمَ لَنا إِلّا ما عَلَّمتَنا )10،هیچ علمی برای ما نیست مگر آنچه تو به ما تعلیم فرموده ای .
🔹 3- ( الرَّحمنُ * عَلَّمَ القُرآنَ * خَلَقَ الإِنَسانَ * عَلَّمَهُ البَیانَ خداوند رحمان ) قرآن را تعلیم فرمود، انسان را آفرید ، به او بیان را آموخت.
🔹 4- ( یَرفَعِ اللهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنکُم وَ الَّذِینَ أُتُوا العِلمَ دَرَجاتٍ)؛ خداوند کسانی از شما که ایمان آورده اند و کسانی که علم به آنان داده شده را به درجات [ بلندی] رفعت می بخشد.
🔹5- (اِقرَا وَ رَبُّکَ الأَکرَمُ * الَّذِی عَلَّمَ بِالقَلَمِ * عَلَّمَ الإِنسانَ مَا لَم یَعلَم)بخوان که پروردگارت گرامی ترین است ، آنکه به وسیلۀ قلم تعلیم فرموده ، انسان را آنچه نمی دانست ، بیاموخت.
🌱بنابراین علوم پیامبران و امامان و فرشتگان از خداوند است ، و به مردم دستور داده شده که علم را از ایشان تحصیل کنند و از مطالبی که دیگران به حدس و گمان اظهار می دارند و نام علم بر آن می نهند ، کاملاً بپرهیزند.
#مهدی_شناسی
#قسمت_171
#زیارت_آل_یاسین
#آیات_نور
#حزب شصت
پیامهای آیه فوق ⇧⇩:
1- براى دلنبستن به زندگى دنيا، يادآورى قيامت لازم است.
2- كارهاى نيك، در جاهاى بسيار بكار مىآيد، از جمله در قيامت كه كوهها نيز به حركت درآيند.
3- در سرزمين قيامت و عرصات محشر، هيچ پستى وبلندى وجود ندارد.
4- حشر و رستاخيز، حتمى است.
5- قيامت براى همه است و هيچ استثنايى در كار نيست.
#استاد_قرائتی
●➼┅═❧═┅┅───┄
مداحی_آنلاین_چرا_دعاهای_ما_مستجاب_نمی_شود_استاد_قرائتی.mp3
2.39M
🌷مهدی شناسی ۱۷۲🌷
🔹زیارت آل یاسین🔹
🌹و العلم المصبوب🌹
◀️قسمت سوم
🌱حضرت موسی بن جعفر علیه السلام فرمودند: « رسیدن علم به ما بر سه گونه [ و از سه راه] است: گذشته و آینده و پدید شونده.امّا گذشته برای ما تفسیر گردیده ، و آینده: برای ما نوشته شده است ، و پدید شونده: به دل های ما افکنده [ و الهام] می شود و در گوش ها تأثیر می کند، و این بهترین دانش ماست.
🌱 این علوم بی پایان در زمان ظهور امام زمان(علیه السّلام) آشکار خواهد شد ، چنانکه سعد بن طریف از اصبغ بن نباته نقل کرده که گفت: امیرالمؤمنین (علیه السّلام) چنان بود که هرگاه مردی در پیشگاه حضرتش قرار می گرفت ، به او می فرمود: فلانی ! آمادۀ سفر آخرت باش و برای خودت هر چه می خواهی مهیّا کن که در فلان روز ، فلان ساعت بیماری تو فرا می رسد و سبب بیماری تو چنین و چنان است و در فلان ماه ، فلان روز ، فلان ساعت خواهی مرد. سعد می گوید: این سخن را برای امام باقر (علیه السّلام) تعریف کردم. فرمود: همین طور است. عرض کردم: فدایت شوم! پس چرا شما برای ما این خبرها را نمی فرمایید تا آمادۀ سفر آخرت شویم؟ فرمود: این در را علی بن الحسین علیهما السلام بست ، تا زمانی که قائم ما – عجّل الله فرجه الشریف – بپا خیزد.
🌱 از امام صادق (علیه السّلام) روایت آمده که فرمودند: « علم بیست و هفت حرف-(= بخش) است ، تمام آنچه پیغمبران آورده اند ، دو حرف است که مردم تا به امروز جز دو حرف ندانسته اند ، و چون قیام کنندۀ ما- عجّل الله فرجه الشریف – بپا می خیزد ، بیست و پنج حرف دیگر را برآورد و به ضمیمۀ آن ، دو حرف دیگر را در میان افراد بشر آشکار و پراکنده سازد».
🌱 در حدیثی طولانی از حضرت امیرالمؤمنین (علیه السّلام) است که فرمودند: « و علم در دل های مؤمنین واقع می شود ، پس هیچ مؤمنی به علمی که نزد برادرش هست ، احتیاج نخواهد داشت» و تأویل این آیه : ( یُغنِی اللهُ کُلّاً مِن سَعَتِهِ )؛ خداوند هر یک را به رحمت واسعۀ خویش بی نیاز فرماید. مراد آن روز،زمان ظهور است و زمین در آن روز ، گنجینه های خود را برای آنان بیرون می آورد و قائم – عجّل الله فرجه الشریف – خطاب به آنان می فرماید: (کُلُوا وَ اشرَبُوا هَنِئاً بِما أَسلَفتُم فِی الأَیّامِ الخالِیَةِ)؛ بخورید و بیاشامید ، گوارایتان باد پاداش آنچه در روزگار گذشته پیش فرستاده اید.
🌱از امام باقر(علیه السّلام) روایت شده که فرمودند: « علم به کتاب خدای- عزّ و جلّ- و رسول او- (صلی الله علیه و آله و سلم) در قلب مهدی ما (علیه السّلام) رشد می کند، همچنان که گیاه به بهترین وجه می روید. پس هر کدام از شما که باقی بماند تا هنگامی که [ در زمان ظهور] او را دیدار نماید، هنگام دیدنش عرضه بدارد: سلام بر شما ای اهل خانۀ رحمت و نبّوت و کانون علم و جایگاه رسالت».
#مهدی_شناسی
#قسمت_172
#زیارت_آل_یاسین
🌷مهدی شناسی ۱۷۳🌷
🔹زیارت آل یاسین🔹
🌹والْغَوْثُ وَالرَّحْمَةُ الْواسِعَةُ وَعْداً غَیْرَ مَكْذوُب🌹
🌼 در ادامه ی زیارت، نظر به صفات ديگر حضرت مياندازيم و ميگوييم: «وَ الْغَوْثُ وَ الرَّحْمَةُ الْوَاسِعَةُ وَعْداً غَيْرَ مَكْذُوبٍ» سلام بر تو كه فريادرس و رحمت واسعه و وعدهاي هستي كه هرگز دروغ نميشود!
🌼هركس بداند بايد در زندگي زميني مسير زندگي را در شرايط دقيق بندگي خدا بگذراند، ميفهمد اين مسير دقيق بدون ياوري بزرگ ممكن نيست و خداوند هم انسان را از چنين ياوري محروم نكرده است و لذا متوجه ميشويم آن ياور و فريادرس در اين بيابان زندگي، انسان كامل و بنده ی محض خداوند است و به همين جهت هم او تجلي رحمت واسعة خداوند است و خداوند هرگز ما را بدون مدد او رها نكرده است، چه در جايجاي زندگي و چه در نهايت كار عالَم، او «وَعْداً غَيْرَ مَكْذُوبٍ»؛ است، وعدهاي كه خداوند به بشريت داد كه اگر يك روز از عمر زمين مانده باشد، او خواهد آمد.
🌼در همين رابطه حضرت عبدالعظيم حسني ميگويد: بر سرورم حضرت جوادالائمه(ع) وارد شدم، تصميم داشتم از او بپرسم كه آيا «قائم» شما همان مهدي است يا غير او؟ - چون يكجا بحث قائمبودن كسي است كه در اين خاندان بايد قيام كند، و يكجا بحث مهدي اين امّت است كه بايد نهايت فرهنگ اهلالبيت را بنماياند- ميگويد: قبل از آنكه شروع به سخن كنم، خود حضرت جواد(ع) آغاز به سخن كرده، فرمودند: اي اباالقاسم! قائم ما همان مهدي است كه بايد در عصر غيبت منتظرش بود و در عصر ظهور اطاعتش كرد و سومين فرزند من است. و سپس ادامه دادند:" قسم به خدايي كه محّمد(ص) را به پيامبري برگزيد و امامت را به ما اختصاص داد، اگر از عمر دنيا بيش از يك روز هم باقي نمانده باشد، خداوند آن روز را آنقدر طولاني ميگرداند تا قائم ما خروج كند و همانطور كه زمين از جور و ظلم پر شد، از قسط و عدل پر شود، خداي سبحان كار او را يك شبه اصلاح ميكند و اوضاع را به نفع او برميگرداند، چنانكه كار موسي(ع) را يك شبه اصلاح كرد، او براي گرفتن پارهاي آتش براي خانوادهاش رفت، ولي هنگام بازگشت به شرافت رسالت و افتخار نبوت نايل شده بود، آنگاه فرمود: بهترين اعمال شيعيان ما انتظار فرج و انتظار گشايش امور به دست آن حضرت است.
🌼اين است معني «وَعْداً غَيْرَ مَكْذُوبٍ» يعني؛ وعدهاي كه حتمي است و بلوغ هستي در گرو وجود مقدس آن حضرت است.
🌼 به نور فريادرسي و رحمت واسعه و وعده ی غير مكذوببودن آن حضرت بنگریم و سلام كنیم تا إنشاءالله جواب سلامي متناسب با همان مقام بشنويم.
#مهدی_شناسی
#قسمت_173
#زیارت_آل_یاسین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌خیلی جالب 👆
⁉️معنای ایمان؟
⁉️معنای اعتماد؟
⁉️معنای امید؟
⁉️معنای اعتماد به نفس؟
⁉️معنای عشق؟
⁉️معنای طرز نگرش؟
را در این فیلم ۵۰ ثانیه ای ببینید
🆔 برای دیگران ارسال بفرمائید
🔰
─┅ঊ🍃🌹🪴🌹🍃ঊ┅─
🌷مهدی شناسی ۱۷۴🌷
🔹زیارت آل یاسین🔹
🌹السلام علیک حین تقوم🌹
سلام بر تو هنگامی که بپاخیزی...
🌱ترکیب « حِینَ تَقُومُ » یک بار در قرآن کریم خطاب به پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) به کار رفته است . خداوند فرماید: ( اَلَّذِی یَریکَ حِینَ تَقُومُ)؛ آن [ خداوندی ] که هنگامی که [ برای انجام رسالت یا به عبادت] بپا خیزی ، تو را می بیند.
🌱این تعبیر بلند ، نشانگر عنایت خاص خداوند نسبت به پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در حال انجام مأموریت الهی و تبلیغ رسالت دینی و بپا خاستن برای اجرای فرمان خداوند متعال است.
🌱راجع به امام زمان- عجّل الله فرجه الشریف – نیز این تعبیر ، توجّه دادن به امر قیام آن حضرت است ، هنگامی که برای برقراری حکومت عدل و داد بپاخیزد و به فرمان خداوند قیام کند.
🌱شیعۀ امام (علیه السلام) می بایست همواره منتظر قیام آن حضرت باشد و ضرورت و آثار و نتایج درخشان آن را بداند ، و به پاکی و قداست آن قیام اقرار نماید ، و برای متابعت و پیروی از امام (علیه السلام) در آن هنگام آماده شود.
🌱شیعه باید بپا خاستن و نشستن خود را ، با قیام و قعود امام (علیه السلام) تطبیق دهد و هرگز از امام (علیه السلام) پیشی نگیرد و تخلف هم ننماید ، چنانکه جمعی از یاران عالم و عارف ائمّه اطهار علیهم السلام چنین بوده اند.
🌱 برای مثال یک نمونه تاریخی را می آوریم: محمّد بن حسین بن عمّار گوید: من دو سال نزد علی بن جعفر (علیهما السلام) – عموی گرامی حضرت امام رضا (علیه السلام) – بودم و آنچه از برادرش حضرت موسی بن جعفر (علیهما السلام) روایت داشت ، می نوشتم. یک روز در مدینه در مسجد رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) از او حدیث می نوشتم ، که ناگاه ابوجعفر- امام جواد (علیه السلام) – بر او وارد شد ، علی بن جعفر از جای جست و بدون کفش و عبا به سوی آن حضرت شتافت و دستش را بوسید و نهایت احترام را به جای آورد. امام جواد (علیه السلام) به او فرمود: ای عمو! بنشین، خدایت رحمت کند! علی بن جعفر گفت: سرورم! چگونه بنشینم حال آنکه شما ایستاده اید؟! هنگامی که علی بن جعفر (علیهما السلام) به مسند خود بازگشت ، یارانش به سرزنش او پرداختند . آنها می گفتند: شما عموی پدر او هستید و با او این گونه رفتار می کنید؟! علی بن جعفر (علیهما السلام) دست به محاسن گرفت و فرمود: خاموش باشید! اگر خداوند – عزّ و جلّ – این ریش سفید را [ برای امامت خلق] سزاوار ننمود، ولی این جوان را شایستگی بخشید ، من فضیلت او را انکار کنم؟! از آنچه شما می گویید ، به خدا پناه می برم. من بندۀ ( کاملاً مطیع و تسلیم] اویم.
🌱چنانکه می بینیم این شاگرد ممتاز مکتب ائمّه علیهم السلام موقع بپا ایستادن امام زمانش همچنان می ایستد ، و هنگامی که امام (علیه السلام) با نهایت لطف او را به نشستن دعوت می کنند، عرضه می دارد: چگونه بنشینم در حالی که شما ایستاده اید؟! بنابراین ما هم می بایست از حالت امام (علیه السلام) جستجو و پیروی کنیم و پیوسته منتظر قیام آن حضرت (علیه السلام) باشیم...
#مهدی_شناسی
#قسمت_174
#زیارت_آل_یاسین
#آیات_نور
#حزب شصت و چهارم
پیامهای آیه فوق ⇧⇩:
1- آفرينش بىهدف و انسان رها نيست، زيرا بيهودگى وبىهدفى در شأن خدا نيست.
2- ذات مقدّس الهى را از هر فكر و انديشهاى برتر و افعال او را از هر امر باطل، پاك ومنزّه بدانيم.
3- حكومت حكيمانه، حقيقى، مطلق ومنحصربهفرد، از آنِ خداست.
4- پيامبر اسلام (ص) عاشقانه طالب شنيدن و گرفتن وحى بود.
5- فراگيرى هر چيزى به تناسب خود آدابى دارد.
6- نهىها وعتابهاى قرآن نسبت به پيامبر، نشانهى صداقت پيامبر است وگرنه كسى خود را مورد نهى وعتاب قرار نمىدهد.
7- در بيان قوانين الهى، بايد به شرايط زمانى توجّه كرد.
8- علم را از عالم حقيقى طلب كنيم.
9- براى علم و دانش نهايتى نيست و فارغ التحصيل معنا ندارد.
10- علم حقيقى، قرآن مجيد است.
11- اگر كسى را از چيزى نهى مىكنيم، در مقابل، راه صحيح و حقّ را هم به او نشان دهيم.
12- افزون طلبى در كمالات ارزش است.
13- علم، وسيلهى رشد انسانهاست.
14- علمى داراى ارزش و اعتبار است كه همراه با فراگيرى آن، ظرفيّت انسان نيز زياد شود و رشد كند.
15- اگر چه خداوند مىتواند بدون دعا هم لطف كند، ولى از پيامبرش مىخواهد كه دعا نمايد.
16- در دعا از كلمه ربّ و ربوبيّت خدا استمداد كنيم.
17- جز خداوند، علم همه حتّى علم پيامبر محدود است.
#استاد_قرائتی
●➼┅═❧═┅┅───┄
مداحی آنلاین - دینداری در آخر الزمان - استاد عالی.mp3
3.46M
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸دورۀ کودکی، دورۀ ارضاء نفسانیت کودک🔸
🌱 ما در وجودمان دو بخش داریم: «طبیعت» و «فطرت». گاهی شما گیاهی را در گلدان مینشانید تا شاخه بزند و برگ بدهد. سپس آن را برمیدارید و در مزرعه، باغ یا باغچه میکارید. دورهای که این نهال در گلدان است، «طبیعت انسان» است. این گلدان، نمادِ تعلقات ماست. «طبیعت» در انسان بهمعنای تعلقات و علاقه به دنیا است. این تعلقات، ما را محبوس و محدود میکند و جلوی رشدمان را میگیرد.
🌱 شما سَروِ زینتی را دیدهاید که در گلدان میگذارند؛ اگر این سرو، پنجاهشصت سال در گلدان باشد، چقدر رشد میکند؟! انسان هم وقتی در بندِ تعلقاتش است، به همین اندازه، رشدش محدود میشود. اگر درخت نارنج و پرتقال سی سال در گلدان بماند، گاهی شکوفهای میکند، اما میوه نمیدهد!
🌱 تعلقات انسان، مثل گلدانی است که اجازه نمیدهد ریشهها از آن خارج شوند و به واقعیت و فضای جهان بزرگ ربط پیدا کنند.
سپری کردن این دوره برای هرکسی لازم است. هرکسی بدون استثنا باید دورهای در گلدان این تعلقات باشد. منتها مثل این است که شما گیاه را مدتی در گلدان پرورش میدهید؛ یکیدو سالش که میشود، از گلدان برمیدارید و در محل اصلی میگذارید.
🌱 انسان هم یک «مرحلۀ طبیعت» دارد که دورۀ کودکی او است. در این دوره باید در گلدان باشد؛ شرط رشدش است! زیرا بهتر پذیرایی و کنترل میشود. مرتبتر میتوان به آن آب داد. دورۀ بازی و شادی و تفریح بچهها است. در این دوره باید بگذارید بچه در حال خودش باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مناجاتی زیبا برای غزه
#آیات_نور
#حزب شصت و پنجم
پیامهای آیه فوق ⇧⇩:
1- تعدّد پروردگار، امرى محال است.
2- خداى آسمانها و زمين يكى است. «فِيهِما» بر خلاف مشركين كه براى هر كدام از آسمانها و زمين، ربّى قائل بودند، قرآن پروردگار همه را يكى مىداند.
3- تعدّد در مديريّت، مايهى از هم پاشيدگى و فساد است.
4- به هنگام ذكر سخن باطل، تنزيه خداوند لازم است.
5- تسبيح خداوند بايد پس از آگاهى و بر اساس استدلال و منطق باشد نه كوركورانه و از روى لقلقهى زبان.
#استاد_قرائتی
●➼┅═❧═┅┅───┄
🌷مهدی شناسی ۱۷۵🌷
🔹زیارت آل یاسین🔹
🌹السلام علیک حین تقوم🌹
◀️قسمت دوم
💠قائم💠
🌱محدّث نوری (رحمةُ الله علیه) گوید: قائم یعنی: برپا شونده در فرمان حق تعالی ، چون آن حضرت (علیه السلام) پیوسته در شب و روز مهیّای فرمان الهی است که به محض اشاره ظهور نماید... .
🌱 در روایتی از ابوحمزه ثمالی آمده که گوید: از امام باقر (علیه السلام) پرسیدم: یا بن رسول الله ! آیا همه شما قائم به حق نیستید؟ فرمود: آری ، همه ما قائم به حق هستیم. گفتم: پس چگونه حضرت صاحب الأمر (علیه السلام) را قائم نامیدند؟ فرمود: « هنگامی که جدّم حسین (علیه السلام) کشته شد ، فرشتگان به درگاه خداوند – عزّ و جلّ- صدا به گریه و ناله بلند کردند و عرضه داشتند : اِلها! صاحب اختیار ! آیا غفلت می ورزی از کسی که برگزیدۀ تو و فرزند برگزیده ات و بهترین خلق را به قتل رسانیده است؟! پس خداوند- عزّ و جلّ – به آنها وحی فرمود: ای ملائکه من ! آرام باشید. به عزّت و جلالم سوگند! حتماً از آنها انتقام خواهم گرفت ، هر چند پس از مدّتها باشد. سپس خداوند – عزّ و جلّ- برای فرشتگان از روی امامان از فرزندان حسین (علیه السلام) پرده برداشت. ملائکه خوشحال شدند و دیدند یکی از آنها ایستاده نماز می خواند، خداوند فرمود: به این قائم –عجّل الله فرجه الشریف – از آنها انتقام می گیرم».
🌱 از امام صادق (علیه السلام) روایت شده که فرمودند: « هنگامی که حضرت قائم (علیه السلام) بپاخیزد ، مردم را از نو به اسلام دعوت می کند و به آیینی که کهنه و مندرس شده و مردم از آن بی خبر مانده اند ، رهنمون می گردد. و بدین جهت حضرت قائم (علیه السلام) مهدی نامیده شده ، که مردم را به شیوه ای هدایت می کند ، که از آن دور افتاده اند. و بدین سبب قائم خوانده شده که به حق قیام خواهد کرد[ و حق را برپا خواهد داشت]».
🌱و از وظایف شیعیان- مستحب و احیاناً واجب- بپاخاستن هنگام یاد شدن نام یا القاب شریفۀ آن حضرت (علیه السلام) و یا خصوص لقب شریف قائم می باشد، و این شیوه بین تمامی شیعیان دوازده امامی در همۀ عصرها شیوع داشته و هست.
🌱روایاتی در این باره وارد شده ، اینکه: روزی در مجلس امام صادق (علیه السلام) نام حضرت صاحب الزمان – عجّل الله فرجه الشریف – برده شد ، امام صادق (علیه السلام) به احترام اسم آن حضرت بپا ایستادند.و در خبری دیگر راجع به سبب بپا خاستن هنگام یاد نمودن لفظ قائم ، از القاب حضرت حجّت – عجّل الله فرجه الشریف – سؤال شد ، آن حضرت فرمود: « زیرا که او را غیبتی است طولانی و از مهربانی شدیدی که نسبت به دوستانش دارد ، به هر کسی که او را به این لقب- که به دولت او و حسرت خوردن از جهت غربتش اشاره دارد- یاد کند، نظر می فرماید. از گونه های تعظیم او این است که غلام به حال تواضع برای ارباب خود بپاخیزد،[ به خصوص] هنگامی که مولای جلیلش به دیدۀ شریفش به او نظر می کند ، باید که بپا خیزد و از خداوند – جلّ ذکره- تعجیل فرجش را طلب نماید».
🌱 عالم جلیل مرحوم فقیه ایمانی گفته است: برخاستن در وقت ذکر اسم مبارک حضرت صاحب الامر (علیه السلام) ، هر چند موافق با تعظیم و احترام از ایشان است ، لکن حکمت مهم تری است و آن امر این است که برای نصرت و یاری آن حضرت (علیه السلام) ، باید همیشه عزم قلب و نیّت صدق مؤمن این باشد که هر وقت آن حضرت (علیه السلام) ظاهر شوند ، او در قیام برای نصرت و اطاعت امر ایشان حاضر باشد ، بدین ترتیب با برخاستن در موقع ذکر اسم ایشان ، اظهار عزم قلبی خود را می کند و می گوید: خداوندا شاهد باش من الان حاضرم ، اگر آن حضرت (علیه السلام) ظاهر شوند ، در نصرت و اطاعتش قیام به امر ایشان نمایم.
🌱بنابراین مهم است که وقت برخاستن ، متذکّر چنین معنایی باشد و در همان حال مسألت تعجیل فرج ایشان را از خداوند نماید ، به وجهی که عمل حضرت رضا (علیه السلام) بیانگر حکمت و استحباب این عمل گردید.
🌱 حدیث بپا خاستن حضرت رضا (علیه السلام) چنین است: وقتی دعبل خُزاعی قصیدۀ معروف خود را بر حضرت رضا (علیه السلام) خواند و امام قائم – عجّل الله فرجه الشریف – را یاد کرد ، امام رضا (علیه السلام) دست خود را بر سر نهاد و به عنوان تواضع بپا ایستادند و برای فرج آن حضرت(علیه السلام) دعا کردند.
#مهدی_شناسی
#قسمت_175
#زیارت_آل_یاسین
#آیات_نور
#حزب شصت و ششم
پیامهای آیه فوق ⇧⇩:
1- حفظ وحدت از اعمال صالح است.
2- اسلام، مكتب معيارها و ارزشهاست و هر ارزشى را از هر شخصى و در هر زمان مىستايد.
3- اگر توفيق همهى كارهاى خير را بدست نياورديد، لااقل هر مقدار از آن را كه برايتان ممكن است، انجام دهيد.
4- انگيزهها و هدفهاى الهى به كارها ارزش مىدهد.
5- در جهان بينى الهى، تلاش مثبت هيچ كس بى پاسخ و نتيجه نمىماند.
6- آنچه مهم است، سعى و تلاش براى انجام كار نيك است، هر چند جامهى عمل نپوشد.
7- اعمال انسان ثبت مىشود وپاداش بر اساس حساب وكتاب است.
#استاد_قرائتی
●➼┅═❧═┅┅───┄
🌷مهدی شناسی ۱۷۶🌷
🔹زیارت آل یاسین🔹
🌹السلام علیك حین تقوم،السلام علیك حین تقعد🌹
◀️قسمت سوم
🔸سلام بر تو آن گاه كه به پا می خیزی ، سلام بر تو آن هنگام كه می نشینی🔸
🌼شاید بتوانیم این دو جمله سلام از این بخش هشت سلام زیارت را به دو گونه معنا كنیم .
🌼یكی همان معنای ظاهری كه ابتدا به نظر می آید كه مقصود از قیام و قعود ، ایستادن و نشستن باشد ، زیرا انسان می خواهد عرض ادب و محبت خود را در همه حالات به كسی كه محبوب و مورد علاقه است اظهار دارد . چه محبوبی از امام زمان«عجل الله تعالی فرجه الشریف» محبوبتر و چه سیّدی و سروری از آن وجود مقدس آقاتر؟
🌼 وظیفه عبدی و غلامی و جوهره مِهر و دوستی ایجاب می كند كه در همه حالات به حضرتش عرض بندگی و اظهار محبت داشته باشیم.
🌼سلام بر تو در حال قیام و قعودت و درود بر تو چه آن گاه كه ایستاده ای و چه هنگامی كه نشسته ای.
🌼قیام و قعود تو طوری است كه من می توانم سلام كنم. چون سلام به معنی تقدس و رفاه است. یعنی تو در این لحظه از جانب من در رفاه و آسایش هستی و من در این لحظه به تو درود و سلام می فرستم. درود را معمولاً به افراد می گویند در آن لحظاتی از زندگی كه جنبه تقدس داشته باشد .
🌼ما امام را معصوم می دانیم و اعتقاد داریم امام معصوم حركاتش و نماز و روزه اش به جاست و اسوه حركات است . همه اعمال امام امامت و پیشوایی دارد .
🌼همه حركات امام عصر«عجل الله تعالی فرجه» حركاتی است كه جنبه امامت دارد . قیام امام زمان« عجل الله تعالی فرجه الشریف» ، امام قیام هاست .
🌼قعود امام زمان «عجل الله تعالی فرجه الشریف» امام قعود هاست . جسم امام زمان«عجل الله تعالی فرجه الشریف» امام جسم هاست.
🌼تمام اعمال،كمالش به وسیله امام است . امام یعنی پیشوا و الگو. نشستن و بر خاستن امام، امام نشستن و بر خاستن هاست.
🌼نشستن های امام زمان«عجل الله تعالی فرجه» را در یك كفه ترازو می گذارند و نشستن های ما را در طرف دیگر كه ببینند كدام حق است. روح نشستن ما چه بوده؟ كجا و چرا نشستیم.
🌼سلام بر تو در حین اینكه می ایستی چرا كه ایستادنت به خاطر انجام وظیفه الهی است و ایستادنت روح ایستادن هاست و ایستادن تو امام و پیشوا و قالب و الگوی بقیه ایستادن هاست .
🌼این عبارت یعنی فدای همه لحظات تو كه اُسوه و الگوی همه حركات است .
🌼جسم تو روح جسم هاست. نگاه تو روح نگاه هاست و ایستادن تو روح ایستادن هاست.یعنی اگر ما عمل داریم باید در عمل الگوی حق داشته باشیم و ما همه چیز را باید روی الگو و قالب انجام دهیم .
🌼ممكن است مقصود قعود معنای كنایی آن باشد. یعنی سلام می كنیم بر امام هنگام نشستن.یعنی موقعی كه ظهور نكرده ای و زمانی كه در دوره غیبت هستی. یعنی دوره انتظار و پنهان بودن و پرده نشینی.
🌼امام زمان«عجل الله تعالی فرجه الشریف» در این دوران در زحمت و سختی و مصیبت هستند به عنوان وظیفه ی امامت و عبودیت.
🌼امام زمان«عجل الله تعالی فرجه الشریف» چند اسم دارند كه یكی از این اسم ها طرید است یعنی طرد شده ، یعنی فراموش شده یعنی مردم ایشان را فراموش كرده اند.
🌼صاحب الامر«عجل الله تعالی فرجه الشریف» طرد شده از مردم است. كسی او را نمی شناسد. از اهل و خانواده دور است. ما سلام می كنیم به ایشان و می گوییم امام زمان«عجل الله تعالی فرجه الشریف» حالا كه شما تنها هستید من آمدم سراغ شما و تمام قدرت در دست شماست اما چون خدا اجازه نداده فعلاً دست شما بسته است.
🌼پس موقعی كه سلام می كنیم امام ما از تنهایی در می آید و چون سلام های ما ایشان را از تنهایی در می آورد حضرت جایی كه ما سلام می كنیم حضور پیدا می كنند پس ما باید با ادب و احترام سلام كنیم.
#مهدی_شناسی
#قسمت_176
#زیارت_آل_یاسین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سبحان الله
شگفتیهای حیوانات
💐باغبان مهربان
🔷دلبستگیهایم همه فانی هستند و باقیها در دایرۀ چشمروشنیهایم جا نمیگیرند.
🔷ابدیتِ آخرت را فراموش کردهام و در خیال خودم دنیا را دار خلود ترسیم کردهام، و حالا عمری را که خدا برای به دست آوردن آسایشی ابدی در اختیارم قرار داده، در راه غرق شدن در سراب بربادرفتنیها، بر باد دادهام.
🔷سر به زیر و خجل، با توشهای از آه حسرت و با عمری که نمیدانم چقدر از آن باقی مانده آمدهام پیش تو.
🔷التماس میکنم محبتِ از بین رفتنیها را در دلم از بین ببر و نهال عشق به ماندنیها را در دلم بکار.
🌙💐شبت بخیر باغبان مهربان!
✍محسن عباسی ولدی
#معرفت_امام
#امام_زمان
#طوفان_الاقصی
#احادیث_قدسی
و چنین فرمود مهربان پروردگار
ای فرزند آدم
مرا درحال خشم و غضب یاد کن در این صورت تو را درحال خشم و غضب خود یاد میکنم و بر تو سخت نخواهم گرفت در وقتی که سخت خواهم گرفت.
از یاری رساندن من راضی باش زیرا یاری دادن من به تو بهتر از یاری دادن خود برای خودت میباشد.
#خدایا_دوستت_دارم
●➼┅═❧═┅┅───┄
🌷مهدی شناسی ۱۷۷🌷
🔹زیارت آل یاسین🔹
🌹 السلام علیك حین تركع وتسجد
السلام علیک حین تهلل و تکبِّر🌹
◀️ قسمت اول
🍃در طول تاریخ انسانها همواره در جستجوی ارزش ها بوده اند ، در فرهنگ دین ارزشمندها ، با ارزشها شناخته می شوند، در واقع خدا ارزش ها را معرفی می كند تا ما ارزشمند ها را پیدا كنیم .
🍃در این سلام در واقع ما بیان میداریم كه ركوع و سجود كه برترین ارزشهاست و از بالاترین سطوح عبودیت هستند مساوی با ارزشمند یعنی حضرت مهدی«عجل الله تعالی فرجه الشریف» است.
🍃 در واقع ارزشمند مطلق مساوی با ارزش است. امام زمان«عجل الله تعالی فرجه الشریف»در عین حال كه ارزش مطلق شده است ، باز هم خدا دستور می دهد و امام می فرماید : مرا با این سبك صدا كنید .با این كار در واقع خدا می خواهد ارزش ها همواره ملاك باشند ، با اینكه امام معصوم گارانتی شده است و خود ارزش شده است .
َ🍃خدا برای اینكه نیروی تشخیص ما از بین نرود و همیشه برای تشخیص ارزشها را مد نظر قرار بدهیم ، از ما می خواهد كه با ارزشها به آن ارزشمند مطلق سلام دهیم.
🍃امام زمان«عجل الله تعالی فرجه الشریف» همیشه با حق هستند،حق را بر پا می دارند و باطل را نابود می كنند و ما در سلام به حضرت با این الفاظ، این مفاهیم را نیز بیان می كنیم .سلام بر تو ای امام زمان «عجل الله تعالی فرجه الشریف»،آن هنگام كه ركوع یعنی خضوع می كنی و با سجده خودت بلندترین قله بندگی را فتح می كنی،در این سلام ها همیشه ارزشها و ارزشمندها را با هم می آوریم .
🍃سلام یعنی درود ، تحیت ، آفرین و زنده باد و وقتی به كسی می گوییم زنده باد یعنی او را تأیید می كنیم.وقتی می گوییم سلام به لحظات ركوع و سجود تو یعنی این لحظات، لحظات خاصی هستند، خیلی مورد توجه من هستند.
🍃وقتی به امام معصوم«علیه السلام» سلام می كنیم یعنی ركوع و سجود تو و تهلیل و تكبیر تو امام ركوع و سجود ، تهلیل و تكبیر من است. هستی و حیات كردار و عبادت ما به حقیقت افعال و عبادات و كردار شما است. این احوال (ركوع و سجود و تهلیل و تكبیر) حالات استثنایی است و ما باید از ایشان یاد بگیریم .
#مهدی_شناسی
#قسمت_177
#زیارت_آل_یاسین
مداحی_آنلاین_از_ما_بخواین_استاد_عالی.mp3
2.93M
1_7578762454.mp3
9.67M
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
@Fanous
بقیه الله سلام ✋🏻
لحظه هام با تو فرق داره ❤️
کربلایی محمد اسداللهی
#فلسطین 🕌✌️🏻
#طوفان_الاقصی 🇵🇸
#امام_زمان 💚
#آیات_نور
#حزب شصت و هشتم
پیامهای آیه فوق ⇧⇩:
1- يارى خداوند از طريق احياى دين اوست.
2- امر به معروف و نهى از منكر، به قدرت نياز دارد.
3- پيروزى مؤمنان، زمينهى بندگى و تعاون مالى و فرهنگى را فراهم مىكند و غفلت و غرور را از بين مىبرد.
4- براى مؤمنان، تمام زمين يكسان است، آنان هر كجا كه توان دارند هدف مقدّس خود را پياده مىكنند.
5- همهى قدرتها را از خدا بدانيم.
6- اوّلين ثمرهى حكومت صالحان، نماز و زكات و امر به معروف و نهى از منكر است.
7- رابطه با خدا و دستگيرى از محرومان و آگاهى دادن به جامعه و جلوگيرى از مفاسد، از هم جدا نيست.
8- اقامهى نماز و اداى زكات و امر به معروف و نهى از منكر از وظايف و كارهاىقطعى مسئولان حكومت اسلامى است.
9- حاكمان مؤمن، هم در فكر ارتقاى روحى و رشد امور معنوى هستند و هم به دنبال رفاه و حل مشكلات اقتصادى و فقرزدايى و اصلاح جامعه.
10- جامعهاى تحت حمايت خداوند است كه اين چهار ارزش محورى را داشته باشد: نماز، زكات، امر به معروف و نهى از منكر.
11- امر و نهى شما، زمانى در جامعه موثّر است كه اوّل به وظايف فردى خود عمل كنيد.
12- اقامهى نماز، به قدرت و امكانات نياز دارد.
13- زكات، همتاى ناگسستنى نماز است.
14- با انجام همهى وظايف، باز هم به حسن عاقبت خود و نتيجهى نهايى كارتان مطمئن نشويد و بر خداوند اميد و توكل داشته باشيد.
15- امكانات، بيش از چند روزى در دست شما نيست.
#استاد_قرائتی
●➼┅═❧═┅┅───┄
🌷مهدی شناسی ۱۷۸🌷
🔹زیارت آل یاسین🔹
🌹السلام علیک حین ترکع و تسجد
السلام علیک حین تهلِّل و تکبر🌹
◀️قسمت دوم
🌱ركوع سكو پرتاب در فضای أعلی یعنی سجده است.و سلام ما یعنی سلام بر تو ای امام زمان هنگامی كه خدا را عظیم می بینی و خود را نیمه فنا كردی (در حال رکوع) و سلام بر تو هنگامی كه خود را به كلی فنا كردی و خدا را أعلی می بینی (در حال سجود)
🌱یعنی لباس عبودیت كامل را پوشیدی .
🌱یحیی بن فضل می گوید در بغداد خدمت امام كاظم«علیه السلام» رسیدم آن حضرت دو دستش را به رسم دعا به طرف آسمان فرمود و شروع كرد به خواندن خدا با این جملات:«لا اله الا الله أنت الاول و الآخر و الظاهر و الباطن و ...» و با این مضامین خدا را خواند تا آن عرضه داشت : از تو مسألت دارم به آن نام پنهان و پوشیده قیومت ، آن اسمی كه هر كس تو را به آن بخواند نا امید نگردد ، كه بر محمد و آل محمد درود بفرستی و فرج انتقام گیرنده خود از دشمنانت را هر چه زودتر برسانی و آنچه بدو وعده داده ای محقق و پا بر جا گردانی ای صاحب جلالت و بزرگی .
🌱راوی می گوید به حضرت عرضه داشتم برای چه كسی این چنین دعا می كنید؟ فرمود: ذاك المهدی«عجل الله تعالی فرجه الشریف» من آل محمد .(برای مهدی«عجل الله تعالی فرجه الشریف»آل محمد) . آنگاه در معرفی آن وجود مقدس و اظهار علاقه به او چنین فرمود : پدرم به فدای آن پهن سینه و شكم ، پیوسته ابرو ، آن نیكو ساق بلند شانه ، گندمگون كه شب زنده داری می كند ، پدر به فدای آن نگاهبان شبهای ستارگان. آن پیوسته سجود و ركوع می آورد ، پدر به فدای آن كس كه در راه خدا از سرزنش ، سرزنش كنندگان با كی ندارد و ...
🌱در این حدیث ضمن بیان 10 صفت از اوصاف وجود مقدس امام عصر«عجل الله تعالی فرجه الشریف»آن هم با تعبیر پدرم به فدایش ،سخن از ركوع و سجود حضرتش همراه با شب زنده داری ها به میان آمده است.
🌱خدا می داند این ناز آفرینش در آن خلوت سراهای راز چه نیازها با ذات ذوالجلال دارد، چه ركوع می آورد و چه سجده ها می گذارد!
🌱ما در سلام به امام زمان«عجل الله تعالی فرجه الشریف» بر نقطه های اوج شخصیّت امام زمان«عجل الله تعالی فرجه الشریف» سلام می كنیم ، بر حساس ترین لحظات ساعات زیست آن بزرگوار و این سلام یعنی سلام بر تابلو های نصب شده بر در خانه امامت و ولایت. یعنی درود و تحیت بر آن نكته ها و سوژه ها و آیتم هایی كه در زندگی امام زمان«عجل الله تعالی فرجه الشریف» وجود دارد .
🌱دلیل اینكه سلام می كنیم این است كه تمام افعال امام زمان«عجل الله تعالی فرجه الشریف» روح افعال ماست، امام افعال ماست و سلام ما بر ركوع و سجود و«لا اله الا الله» و «الله اكبر» گفتن امام زمان«عجل الله تعالی فرجه الشریف» در واقع سلام بر عبودیت و اوج بندگی امام عصر«عجل الله تعالی فرجه الشریف» می باشد .
#مهدی_شناسی
#قسمت_178
#زیارت_آل_یاسین
🔶🔹💠🔹🔶
🔹علامه طباطبایی ره :👇
🔸گاهی یک عصبانیت ، بیست سال انسان را به عقب می اندازد.
👈 ۲۴ آبانماه سالروز رحلت علامه ربانی حضرت آیت الله علامه طباطبایی
❁✦🌿🌸🌿✦❁