5.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬حرکت عجیب حضرت آیتالله صافی گلپایگانی(ره) بعد از انداختن رأی به صندوق
🔻توصیه سیاسی آیتالله #صافیگلپایگانی به #خاتمی و مخالفت با حضور زنان در کابینه!
🔻هاشمیرفسنجانی در خاطرات روزنوشت خود مینویسد:
▫️آقای [سید محمد] خاتمی، [رئیسجمهور منتخب] آمد. گزارش سفر به قم و نیز مذاکره با رهبری را داد....
▫️آقای [لطفالله] صافی [گلپایگانی]، در قم از او خواسته که خانمها را وارد کابینه نکند. از برخورد با آقای [غلامحسین] کرباسچی، [شهردار تهران]، اظهار نگرانی کرد.
▫️پنجشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۷۶// ۱۳ صفر ۱۴۱۸//۱۹ ژوئن ۱۹۹۷
🔶حاشیه
اعتدالگرایان و اصلاحطلبان که چندی پیش سینهچاک دفاع از مرجعیت شده و مصادره و تفسیر مغرضانه از یک توصیه سیاسی آیتالله صافی را بهانه تسویهحساب سیاسی با مخالفان فکری خود قرار دادند، در بیاعتنایی به توصیههای مرجعیت، پیشگام بودهاند!
بهعنوان نمونه علارغم توصیه صریح آیتالله صافی مبنی بر عدم ورود زنان به کابینه، جریان غربگرا (اصلاحطلبان و اعتدالیها) در دو دهه اخیر همواره ورود زنان به کابینه را به عنوان یکی از شعارهای راهبردی کنشگری سیاسی خود قرار دادهاند!
♨️سند کمتر دیده شده ساواک
حضرت آیتالله صافی ره : کفر شاه صد مرتبه ثابت شده است
🔻سند بالا مربوط به شنود یکی از این جلسات مشورتی توسط ساواک در سال ۱۳۴۹ است که در آن آیتالله صافی سخنان صریحی درباره شاه بیان کرده و میگوید:
🔹«این شاهی است که رسماً به طلبهها میگوید بروید مروج اصول انقلاب(سفید) باشید...دوازده ماده بر خلاف شرع اسلام دارد ترویج میکنند. و آن تلگرافی که برای حکیم کرد، غیر از این تلگراف است و اضافه میکند آقا؛ شاهی که تلگراف کرد به آقای حکیم، صد مرتبه کفرش ثابت شد و در این کنفرانس چیزی برای ما باقی نگذاشت و علناً علم مخالفت با اسلام را بلند کرده دیروز رسماً گفته موقوفات را بفروشید. این چه دینی است؟ این شاه خوب است؟»
⚫️ویژه نامه درگذشت عالم نستوه و وارسته و زاهد و فقیه مکتب اهلبیت علیهم السلام , آیت الله صافی گلپایگانی :
👌آن بزرگ مرد مصداق بارز عمل کردن به سخن پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله بود که فرمود وظیفه عالم است که با بدعت های زمانش مبارزه کند :
"قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص إِذَا ظَهَرَتِ الْبِدَعُ فِي أُمَّتِي فَلْيُظْهِرِ الْعَالِمُ عِلْمَهُ فَمَنْ لَمْ يَفْعَلْ فَعَلَيْهِ لَعْنَةُ الله "
📚الکافی ج ١ ص ٥٤
👌آیت الله صافی در موارد متعددی با کج رویهایی که توسط برخی ایجاد می شد , مقابله می نمود , که ذیلا به مواردی اشاره می شود :
🔸١ _آیت الله صافی از مخالفان فلسفه خواندن در حوزه های علمیه بود و بیشترین توصیه را بر خواندن کتب کلامی نوشته شده مبتنی بر آیات و روایات می کرد و می فرمود :
« تدريس و تدرس فلسفه و عرفان مصطلح به طور آزاد مانند فقه و تفسير و حديث و علوم ديگر در حوزهها و خصوصا قرار دادن آن در برنامه دروس حوزوي و دانشگاهي بسيار خطرناک است و اجراي اين برنامهها و تشويق و تأييد آنان قابل توجيه نيست و اگر کسي در اين حوزهها گمراه شود، علاوه بر اينکه خودش مسئول است، مدرس و استاد نيز مسئول خواهد بود. "
📚نشريه مذهبي نور، چاپ مشهد مقدس، شماره ۲ با موضوع فلسفه.
👌و در جای دیگر می گوید؛
« تحصيل فلسفه قبل از تحصيل يقين به عقايد حقه به واسطه مطالعه و مباحثه كتب كلاميه، و دريافت عقايد از متون صريحه كتاب و سنت، معرض وقوع در اشتباه و ضلالت است، چنانكه بسيارى از اكابر اهل اين فن يا در مسائل الهيات و ربط حادث به قديم و بررسى معارف توحيدى بر اساس اصالة الوجود و يا در معاد گمراه شده اند.
🔸با اين معرضيت وقوع در خطر انحراف، شخص مؤمن به قرآن و معارف اهل بيت عليهم السلام بدون ضرورت، تعمق در فلسفه و مباحث مبدأ و معاد آن نخواهد نمود، و راه را براى كسب معارف از اهل بيت عليهمالسلام همواره باز و مفتوح مى بيند كه هر چه بيشتر در اين مسير جلو برود، باز هم مجال بيشتر و مراتب بالاترى براى او خواهد بود. براى روشن شدن مطلب به كتاب" نگرشى بر فلسفه و عرفان" اينجانب مراجعه نماييد.»
📚معارف دین ج 3 ص 293
❗️او حتی در آخرین روزهای عمرش و در دیداری که در پنجم دی ماه ١٤٠٠ با اعضای شورای عالی حوزه داشت , بیان داشت :
"حوزه ما باید حوزه احادیث و معارف اهل بیت و فقه و کلام اهل بیت علیهم السلام باشد. آن چیزی که علمای ما به واسطه آن حافظ سنت های حوزههای موفق علمیه بودند همین محوریت است. "
🔸٢ _ آیت الله صافی از منتقدین جدی عرفان مصطلح و پیروی از مبانی عرفانی افرادی چون ابن عربی بود , چنان که وقتی از او سوال شد :
" « نظر شريفتان را در رابطه با مطالعه نظريات فلسفى و عرفانى محى الدين ابن عربى، ابن رشد و ابن تركى و تطابق ديدگاه اعتقادى با ديدگاه ايشان را بيان فرماييد؟
👌پاسخ داد :
❕" قال الله تعالى هُوَ الَّذِى بَعَثَ فِى الْأُمِّيينَ رَسُولًا مِنْهُمْ يتْلُوا عَلَيهِمْ آياتِهِ وَ يزَكِّيهِمْ وَ يعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ إِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِى ضَلَالٍ مُبِين "
▫️ توجه به اين آيه شريفه و آيات ديگرى كه در اين باره نازل شده، و سيره اهل بيت پيامبر در عمل به قرآن و تدبر در آيات آن، براى هر طالب حقيقت و حكمتى، ما را از هر سخن و كلامى كه از غير ناحيه قرآن و عترت عليهم السلام صادر شده مستغنى مىكند. اصحاب ائمه و فقهاى بزرگ شيعه نيز همين طريق بى خطر و مطمئن را رفتند و نتيجه گرفتند.
👌توجه به اين نكته هم لازم است كه به دنبال آنچه نامبردگان در سؤال گفته اند و نوشته اند كه مطالبشان مملوّ از ضلالت و گمراهى است خود را به ورطه هلاكت افكندن است، و پى بردن به لغزش و انحرافات ايشان، و بازگشت از آن براى كسانى كه خوشبين نسبت به آنها بوده اند بسيار سخت و به ندرت پيش آمده است.
👌براى اطلاع بيشتر از انحرافات و ضلالات امثال ايشان مى توانيد به بخشهايى از كتاب عين الحيوة مرحوم علامه مجلسى رحمة الله عليه مراجعه نماييد.
📚معارف دین ، صافی گلپایگانی ، ج3 ص350
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
👌و در جای دیگر از او سول شد :
❔" تمجيد از افرادى مانند مولوى، ابن عربى، بايزيد بسطامى و ... كه از بزرگان عرفان محسوب مىشوند چه حكمى دارد؟
❕ جواب : اين افراد كه به اصطلاح عرفا ناميده مى شوند، اكثريت داراى انحرافات فكرى و عقيدتى و روشهاى خرافى مى باشند، و گفتارها و سخنانى دارند كه با نصوص قرآن مجيد و احاديث شريفه مخالفت دارد.
👌اگر هم برخى، آنها را از عقائد فاسده تبرئه نمايند، براى شخص مسلمان، آراء و عقائدشان حجّت نيست، و قدر مسلم اين است كه اين افراد و آرائشان در طول چهارده قرن در محيط مذهب و تشيع هيچگاه مرجع و ملجأ نبوده است، و در همه ادوار و اعصار، رهبران عقيدتى شيعه، افرادى، مثل ابن بابويه پدر صدوق و خود صدوق و شيخ مفيدها و شيخ طوسى ها و علّامه حلّى ها و مجلسى ها و صدها و هزارها علما از اين قبيل بوده اند كه در ارائه مرزهاى بين كفر و اسلام، همواره كلامشان قطعى و قاطع بوده است؛ اكنون هم، راه و صراط مستقيم همان راه آنها است.
📚همان منبع ج3 ص424
🔸٣ _ آیت الله صافی به شدت با انحراف دیگری که در ارتباط با روایات اهلبیت علیهم السلام توسط برخی از علمای دین ایجاد شد مبارزه کرد , آنان به بهانه های واهی و دیدگاههای غلط موثوق السندی در پذیرش روایات , سخنان معتبر ائمه ع را کنار می زدند و کتابهایی چون مشرعه بحار الانوار و .... می نوشتند تا اعتبار روایات شیعه خصوصا روایات بحار الانوار را از بین ببرند , چنان که وقتی از آیت الله صافی سوال شد :
" « مرجع عاليقدر چه ميزان از روايات بحار شريف فتوا مى دهند؟ چه ميزان از حرفهاى بعضى از روشنفكر نمايان را درباره ى بحار شريف صحيح مى دانند؟
👌جواب ؛
❕« موسوعه عظيمه بحار الانوار نه تنها متضمن مدارك فتوى و احكام است بلكه در همه علوم اسلاميه از قبيل تفسير قرآن مجيد و شرح احاديث در كلام، در تاريخ اسلام، در معرفت اديان و فرق، در اخلاق و آداب، در علم رجال و علوم ديگر مرجع است.
👌اخيراً فهرست بخش تفسيرى آن را يكى از اهل تحقيق در دو جلد قطور تهيه نموده است كه از آن مى توان اهميت تفسيرى اين موسوعه را تا حدى دريافت و خلاصه علوم عقليه و نقليه در آن مطرح است و طبعاً مواردى از آن هم براى اهل فضل و نظر و كسانى كه در جنبه علمى داراى مايه و پايه اى باشند مورد بحث قرار مى گيرد كه بايد موسوعه اى آنچنان اين چنين باشد.
❕ولى كتاب بزرگ است و عمل علامه مجلسى قدس سره در اين كتاب عظيم است همه كس نمى تواند پيرامون مثل اين كتاب- كه در هر كتابخانه اى باشد تقريباً وافى به رفع نياز فقهاء و متكلمين و محدثين و مفسرين و ديگران مى باشد- سخن بگويد چو بشنوى سخن اهل دل مگو كه خطا است سخن شناس نه اى جان من خطا اينجاست »
📚معارف دین ، ج 2 ص 258
🔸٤ _ یا از جنبه ای دیگر عده ای از علمای دین , بزرگان متقدم شیعه را با برچسب زنی هایی چون اخباری گری و .... مورد هجمه قرار می دهند و در میان علمای شیعه شکاف ایجاد کرده و بهانه به دست نو اخباریون معاصر می دهند که با استدلالهای واهی و به بهانه طرفداری از علمای اخباری , به بزرگان علمای اصولی شیعه حمله کنند , در حالی که در واقع فرق چندانی میان علمای اصولی و اخباری نیست ,
👌آیت الله صافی نیز متذکر همین نکته می شد و می فرمود :
"اينها ( علمای اخباری ) و علمائى كه به نام اصولى خوانده مىشوند با هم اختلاف جوهرى ندارند اختلافات آنها فرعى و در حد اختلاف نظر هر عالم و فقيه با عالم ديگر است. اصلًا اين اصطلاح كه آن بزرگان را اخبارى و اين اعاظم را اصولى بناميم و رودرروى هم العياذبالله بشماريم غلط است مبانى هر دو عرف پسند و بطور معقول و منطقى قابل عرضه است. چنانكه گفته شد هيچ يك از اين علماء به اصطلاح اخبارى، مسائل اصول را دربست ردّ نمىكند و اگر در بعض مسائل نظر داشته باشد هم مورد ايراد نيست خود علمائى كه به عنوان اصولى خوانده مىشود نيز در مباحث اصول اختلاف نظر دارند چنان نيست كه همه با متفق باشند. حاصل اينكه اين اختلافات كه بين علماء بطور عام هست سبب دو فرقه بودن نمىشود. "
📚معارف دين، ج 2، ص: 323
❗️از خداوند می خواهیم که این عالم بزرگ را با اولیای معصومش محشور کند و به ما نیز توفیق پیمودن مسیر صوابی که او پیمود را بدهد
🍃🌺🍃 اعمال هر ماه نو قمری:
💠خواندن دعاهاى نقل شده در وقت ديدن هلال، كه بهترين آنها دعاى چهل و سوّم صحيفه كامله است
💠 خواندن هفت مرتبه سوره حمد براى دفع درد چشم.
💠 اندكى پنير خوردن، چه روايت شده: هركه خود را به خوردن آن در اول هر ماه مقيّد كند، اميد است در آن ماه حاجتش ردّ نشود.
💠 در روز اوّل دو ركعت نماز بجا آورد، در ركعت اول پس از سوره حمد سى مرتبه سوره توحيد، و در ركعت دوم بعد از سوره حمد سى مرتبه سوره قدر بخواند و پس از نماز صدقه بدهد، چون چنين كند، سلامتى اش را در آن ماه از خدا خريده است.
💠و از بعضى روايات استفاده میشود، كه پس از نماز بخواند:
💠بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كَاشِفَ لَهُ إِلا هُوَ وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرا مَا شَاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ رَبِّ إِنِّي لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ رَبِّ لا تَذَرْنِي فَرْدا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِين
✴️چهارشنبه👈 13 بهمن /دلو 1400
👈 23 جمادی الثانی 1443👈 2 فوریه 2022
🏛 مناسبت های دینی و اسلامی.
🌙⭐️ احکام دینی و اسلامی.
📛صدقه اول صبح باعث رفع اثر نحوست است.
👶 زایمان خوب و نوزادش خوش قدم و راستگو و خوب تربیت شود. ان شاالله.
🚘مسافرت :خوب نیست و درصورت ضرورت همراه صدقه باشد.
🔭 احکام نجوم.
🌗 امروز قمر تا ظهر در برج دلو و از نظر نجومی روز مناسبی برای امور زیر است:
✳️ ختنه نوزاد و نام گذاری.
✳️ به خانه نو رفتن.
✳️ ورود به شهر جدید.
✳️ شرکت زدن و امور شراکتی.
✳️ معامله خانه و ملک.
✳️ آغاز بنایی و خشت بنا نهادن.
✳️ امور زراعی و کشاورزی.
✳️ و درختکاری نیک است.
💉💉 حجامت خون دادن فصد حکمی ندارد. ولی بهتر است انجام نگیرد.
💇♂💇 اصلاح سر وصورت باعث ایمنی از بلیات می شود.
✂️ ناخن گرفتن
🔵 چهارشنبه برای #گرفتن_ناخن، روز مناسبی نیست و باعث بداخلاقی میشود.
👕👚 دوخت ودوز
چهارشنبه برای بریدن و دوختن #لباس_نو روز بسیار مناسبی است و کار آن نیز آسان افتد و به سبب آن وسیله و یا چارپایان بزرگ نصیب شخص شود.ان شاالله
✴️️ وقت #استخاره در روز چهارشنبه: از طلوع آفتاب تا ساعت ۱۲ ظهر و بعداز ساعت ۱۶عصر تا عشای آخر( وقت خوابیدن)
❇️️ #ذکر روز چهارشنبه : یا حیّ یا قیّوم ۱۰۰ مرتبه
✳️️ ذکر بعد از نماز صبح ۵۴۱ مرتبه #یامتعال که موجب عزّت در دین میگردد.
💠 ️روز چهارشنبه طبق روایات متعلق است به #حضرت_امام_موسی_کاظم_علیه_السلام#امام_رضا_علیه السلام_#امام_جواد_علیه_السلام و #امام_هادی_علیه_السلام . سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد
🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿
🌸زندگیتون مهدوی
با این دعا روز خود را شروع کنید👇👇
🌟بسم الله الرحمن الرحیم🌟
✨ *اللّهُمَّ اِنّی اَسأَلُکَ یا قَریبَ الفَتحِ وَ الفَرَجَ یا رَبَّ الفَتحِ وَ الفَرَج یا اِلهَ الفَتحِ وَ الفَرَجِ عَجِّلِ الفَتحَ وَ الفَرَجَ سَهِّلِ الفَتحَ وَ الفَرَجَ یا فَتّاحَ الفَتحِ وَ الفَرَجِ یا مِفتاحَ الفَتحِ وَ الفَرَجِ یا* *فارِجَ الفَتحِ وَالفَرَجِ یا صانِعَ الفَتحِ وَ الفَرَجِ یا غافِرَ الفَتحِ وَ الفَرَجِ یا رازِقَ الفَتحِ وَ الفَرَجِ یا خالِقَ الفَتحِ وَ الفَرَجِ یا صابِرَالفَتحِ وَ الفَرَجِ یا ساتِرَ الفَتحِ وَ الفَرَجِ وَاجعَل لَنا مِن اُمُورِنا فَرَجاً* *وَمَخرَجاً اِیّاکَ نَعبُدُ وَ اِیّاکَ نَستَعینَ بِرحمتک یا اَرحَمَ الرّاحمینَ*✨