سخنرانی طالبی .mp3
24.05M
❇️ مجموعه جلسات معرفت افزایی "مهدویت"
📋جلسه ششم:
▫️هدایت مردم، بشارتها و مسئولیتها
▫️لزوم وجود مبارک امام زمان علیهالسلام بر طبق مقتضای قواعد
🎙#سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین مهدی #طالبی
📆 چهارشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۲
🔺مدرس فقهی امام محمد باقر "علیهالسلام"
#مهدویت
@madras_emb
💠 باورهای ناصواب
در انتهای دعای ۴۸ صحیفه سجادیه، استاد علّامه شعرانی «قدس سره» مطلبی را در خصوص "دعا کردن" بیان میفرماید. در اینجا برای اهل دقّت ابتدا مطلب ایشان را عیناً میآوریم و بعد از آن حاشیه آیت الله حاج شیخ محمد تقی شريعتمداری رضواناللهتعالیعلیه بر مطلب ایشان را بیان میکنیم:
👈 علامه شعرانی «قدس سره»:
دعا کردن به هر لفظ که انسان بخواهد جایز است و هیچ یک از علما خواندن دعای غیر مأثور را حرام و بدعت نشمرده اند. و گروهی در زمان ما بر خویش سخت گرفته و از خواندن دعاهای بی اسنادی که در کتب ادعیه است پرهیز می کنند و روایتی را دلیل آوردند که مردی از پیش خود دعایی ساخت و بر حضرت محمد باقر علیه السلام عرضه داشت و آن حضرت او را نهی فرمود. اما نهی آن حضرت را باید حمل کرد بر اولویت دعاهای مأثور، نه تحریم غیر مأثور، و شاید دعای آن مرد متضمن معنی ناروایی بود و آن را دلیل بر منع هر دعا نتوان قرار داد. و به تواتر توان ثابت کرد که عباد و زهاد سلف به نظم و نثر دعا و ثنا بسیار کردند و کسی عمل آنان را زشت نشمرد. و شیخ صدوق در کتاب من لا یحضره الفقیه زیاراتی برای حضرت فاطمه سلام الله علیها آورده و گفته است خود من این زیارت را ساختم چون زیارت مأثور برای آن حضرت نیافتم و زیارت معروف به مفجعه و دعای عدیله و دوازده امام خواجه نصیرالدین طوسی و دعای صباح از این قبیلند. بلکه خواندن دعایی که از مشایخ صوفیه و علمای اهل سنت منقول است اگر متضمن سخن باطل نباشد نیز جایز است و اشعاری که بلغا در مناجات حضرت باری تعالی ساختند در این حکم است و برای ثواب توان خواند، بالجمله چنان که شاعر گوید:
هیچ ترتیبی و آدابی مجوی ... هرچه میخواهد دل تنگت بگوی
با این حال دعای مأثور افضل است و دعای غیر مأثور حرام نیست و البته کسی آن را به قصد ورود نمیخواند.
👈👈 آیت الله حاج شیخ محمد تقی شریعتمداری «رضواناللهتعالیعلیه»:
در این تعلیقه تخلیط و اغراء است زیرا این مطلب که هر کس بخواهد خدا را می تواند بخواند و از او حاجت بخواهد صحیح و مسلّم است و آیه ی کریمه ادعونی استجب لکم... بر آن دلالت دارد
و امّا اینکه -هیچ آدابی و ترتیبی مجوی- صحیح نیست. چنانکه در اشعار قبل این شعر مولوی شبان را معرفی کرده است که خدا را جسم میدانسته است و به هر حال در کلام مرحوم شعرانی تحریک عوام به سوی صوفیه و اهل بدعت است و ما خواننده را به کلام محدث قمی رحمه الله در ذیل زیارت وارث ارجاع می دهیم.
@shariatmadari_marasem
@madras_emb
الگوسازی و الگوپذیری نامناسب و آسیبها ..mp3
18.6M
💠 الگوسازی و الگوپذیری نامتناسب و آسیبها
🎙 حجت الاسلام آقای حامد کاشانی
➖ شهداء، الگوی جهادیاند یا الگوی علمی و معرفتی؟ الگوی طلبه، جهادِ شهید همّت است یا جهادِ میرحامد حسین؟!
➖ حجاباستایلها از کجا آمدند و چرا کار به اینجا رسید؟! زنِ نمونه در جامعه ما چگونه تعریف شده؟! و...
❌ بلای خانمانسوز
مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيىٰ، عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ، عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ سَعِيدٍ، عَنْ إِبْرَاهِيمَ بْنِ أَبِي الْبِلَادِ، عَنْ زَيْدٍ الشَّحَّامِ، قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ الله عَلَيْهِ السَّلاَمُ: بَيْتُ الْغِنَاءِ لا تؤمن فِيهِ الْفَجِيعَةُ ، وَ لَا تُجَابُ فِيهِ الدَّعْوَةُ، وَ لَا يَدْخُلُهُ الْمَلَكُ.
📚الکافی، ج۶، ص۴۳۳ (باب الغناء)
امام صادق علیه السلام فرمودند:
خانه ای که در آن غناء باشد [ساز و آواز نواخته شود]؛
از مصیبت ها و بلاهای دردناک در امان نیست
و دعا در آن خانه مستجاب نمیگردد
و فرشتگان به آن خانه وارد نمیشوند.
#موسیقی
@madras_emb
⚫️ إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
استاد بزرگوار جناب حجتالاسلام و المسلمین حاج آقای میرداماد (دام عزه)
درگذشت أبو الزوجه گرامیتان، خادم اهلبیت علیهمالسلام، مرحوم حاج علیاصغر محمدیان خراسانی را محضر جنابعالی و خانواده محترم تسلیت میگوییم و رحمت و مغفرت الهی را برای ایشان مسألت داریم.
رحمة الله علیه و حشره الله مع محمد و آله الطاهرین
📣 #اطلاعیه شماره 6
🌹عنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: إِنَّ اللَّهَ وَكَّلَ بِالْحُسَيْنِ علیه السلام مَلَكاً فِي أَرْبَعَةِ آلَافِ مَلَكٍ يَبْكُونَهُ وَ يَسْتَغْفِرُونَ لِزُوَّارِهِ وَ يَدْعُونَ اللَّهَ لَهُمْ.
🔹قابل توجه زائرین محترم عتبات در ایام نیمه شعبان:
1. ملاحظه فرمایید تاریخ انقضاء گذرنامه بعد از 3 شهریور 1403 باشد.
2. زمان حرکت قطار:
رفت: ان شاالله چهارشنبه 2 اسفند؛ ساعت 18:30 از ایستگاه قم
برگشت: ان شاالله روز سه شنبه 8 اسفند، ساعت 7:30 صبح در ایستگاه راه آهن قم خواهیم بود.
3. جهت مجوز خروج در اسرع وقت اقدام فرمایید.
مداحی.mp3
17.01M
✨جشن میلاد سرداران کربلا علیهم السلام
🎙حاج علی اصغر #انصاریان
📆 شنبه 28 بهمن 1402
🔺مدرس فقهی امام محمد باقر علیه السلام
@madras_emb
💠 کیفیت سلام زیارت عاشورا
❖ استاد معظم آقای حاج سیدمحمدجواد شبیری:
● در قسمت سلام های زیارت عاشورا عبارت "و علی اولاد الحسین" جزء زیارت نمیباشد.
در مصادر قدیمی این مطلب را دنبال کردم، در مصباح المتهجد بنابر نسخ معتبر آن را نیافتم. اولین بار در برخی نسخههای کتاب منهاج الصلاح علامه حلی این عبارت را دیدم و به نظر میرسد در اصل زیارت نبوده است و به اشتباه افزوده شده باشد.
● توضیح این مطلب این که: ظاهرا زیارت عاشورا در اصل زیارت در حرم حضرت ابا عبد الله علیهالسلام است و خواندن آن در دیگر جاها از باب احساس حضور در آن مرقد شریف است، همچنانکه خواندن آن در غیر روز عاشورا هم از همین باب است.بسیاری از زیارات حرم حضرت سید الشهدا علیهالسلام (همچون زیارت وارث) سه قسمت دارد:
۱. سلام بر امام علیهالسلام
۲. سلام بر حضرت علی اکبر آرمیده در ضریح امام علیهالسلام
۳. سلام بر شهدا یاران امام علیهالسلام
سلامهای زیارت عاشورا نیز دقیقا به همین ترتیب است: السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اصحاب الحسین.
افزودن" و علی اولاد الحسین" از سر عدم توجه به شأن صدور زیارت است.
🔺درس خارج فقه
@madras_emb
#آداب_منتظران
💠 میتوان آرامش قلب امام زمان بود
جَعْفَرُ بْنُ مَعْرُوفٍ، قَالَ حَدَّثَنِي مُحَمَّدُ بْنُ الْحَسَنِ، عَنْ جَعْفَرِ بْنِ بَشِيرٍ، عَنْ حُسَيْنِ بْنِ أَبِي حَمْزَةَ، عَنْ أَبِيهِ أَبِي حَمْزَةَ، قَالَ: وَ اللَّهِ إِنِّي لَعَلَى ظَهْرِ بَعِيرِي بِالْبَقِيعِ إِذْ جَاءَنِي رَسُولٌ فَقَالَ أَجِبْ يَا أَبَا حَمْزَةَ! فَجِئْتُ وَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام جَالِسٌ، فَقَالَ إِنِّي لَأَسْتَرِيحُ إِذَا رَأَيْتُك ...
📚رجال الكشي؛ ص۳۳
... حضرت امام جعفر صادق علیهالسلام ابوحمزه را طلبید، چون وارد شد حضرت به او فرمودند: إِنِّي لَأَسْتَرِيحُ إِذَا رَأَيْتُك؛ من آرامش و آسایش مییابم وقتی که تو را میبینم.
📚منتهی الآمال؛ ج۲؛ ص۳۱۰
@madras_emb
🗓تقویم شیعه؛
☑️ سیام بهمن سالروز ارتحال مرحوم آیت الله سید محمد محقق داماد
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
● استاد ما مرحوم آقای داماد از نظر دقت نظر و استقصای مطالب، بسیار ممتاز بود. و افرادی در درسشان حاضر میشدند که طالب مسائل دقیق علمی بودند و سطح فهمشان از سطح عموم بالاتر بود. از این رو شاگردان مرحوم آقای داماد از نظر کمیت زیاد نبودند ولی از نظر کیفیت ممتاز بودند.
● مرحوم آقای داماد در بسیاری موارد از روایات مطالبی را استفاده میکردند و مشکلاتی را که دیگران طبق قواعد نمیتوانستند حل کنند، حل میکرد.
● به نظرم آقای خویی محقق تر از آقای داماد و آقای داماد مدقق تر از آقای خویی بود. در ریزه کاری و موشکافی مطالب آقای داماد ترجیح داشت و در مبانی کلی آقای خویی مقدم بود.
📚 جرعهای از دریا؛ ج۴؛ ص۵۶۱ و ۶۶۸
@madras_emb