6.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕯 شعری از مرحوم میرزا علی اکبر نوقانی در فراق حضرت ولی عصر ارواحنالهالفداء
افسوس که عمری پی اغیار دویدیم
از یار بماندیم و به مقصد نرسیدیم
سرمایه ز کف رفت و تجارت ننمودیم
جز حسرت و اندوه متاعی نخریدیم
ما تشنه لب اندر لب دریا متحیر
آبی به جز از خون دل خود نچشیدیم
ای حجت حق پرده ز رخسار برافکن
کز هجر تو ما پیرهن صبر دریدیم
شمشیر کجت راست کند قامت دین را
هم قامت ما را که ز هجر تو خمیدیم
@madras_emb
📜 برگی از سفرنامه ابن بطوطة (متوفی ۷۷۹ ه.ق)
👀 مشاهدات او از شهر حله:
همۀ اهالى اين شهر دوازده امامى و از دو تيرهاند كه يكى را كرد و ديگرى را اهل الجامعين مىنامند، و بين اين دو تيره دائما جنگ و نزاع هست.
در نزديكى بازار بزرگ شهر، مسجدى قرار دارد كه بر در آن پردۀ حريرى آويزان است و آنجا را مشهد "صاحب الزمان" مىخوانند. شبها پس از نماز عصر، صد مرد مسلح با شمشيرهاى آخته پيش امير شهر مىروند و از او اسبى يا استرى زين كرده مىگيرند و بسوى مشهد صاحب الزمان، روانه مىشوند. پيشاپيش اين چارپا طبل و شيپور و بوق زده مىشود و از آن صد تن نيمى در جلو حيوان و نيمى ديگر در دنبال آن راه مىافتند و ساير مردم در طرفين اين دسته حركت مىكنند و چون به مشهد صاحب الزمان مىرسند در برابر در ايستاده آواز مىدهند كه «بسم الله، اى صاحب الزمان، بسم الله بيرون آى كه تباهى روى زمين را فرا گرفته و ستم فراوان گشته، وقت آن است كه برآئى تا خدا به وسيلۀ تو حق را از باطل جدا گرداند.» و به همين ترتيب به نواختن بوق و شيپور و طبل ادامه مىدهند تا نماز مغرب فرا رسد.
📚رحلة ابن بطوطة؛ ج۲؛ ص۵۶
@madras_emb
#موسیقی
❌ شایسته است مومن از موسیقی اجتناب کند.
بهطور کلی گوش دادن به موسیقی (حتی آواز بدون ساز) در موارد زیر حرام است:
● در صورتیکه عرفاً مطرب باشد؛
● در صورتیکه از نظر محتوایی یا به خاطر نوع اجرا (مثل صدای زن) معمولاً موجب تحریک شهوت یا مفسده دیگر شود؛
در غیر این صورتها نیز شایسته است از آن اجتناب شود.
ملاکِ مطرب بودن، آن است که یک موسیقی معمولاً موجب سبک عقلی و خروج از حدّ اعتدال شود. موسیقیای که طبق این تعریف مطرب است، میتواند حزن آور نیز باشد، چنانچه موسیقی سنتی و محلی هم مثل هر نوع دیگری از موسیقی میتواند مطرب باشند.
📚احکام کاربردی؛ ص۲۱۹
#احکام
@madras_emb
recording-20250209-092054 (1).mp3
3.67M
☀️ در محضر کافی شریف
📖 کتاب فضل العلم
🔖بَابُ صِفَةِ الْعِلْمِ وَ فَضْلِهِ وَ فَضْلِ الْعُلَمَاءِ
حدیث سوم: عن أبی عبد الله علیه السلام: إِذَا أَرَادَ اللَّهُ بِعَبْدٍ خَيْراً فَقَّهَهُ فِي الدِّينِ.
🎙استاد مهدی طالبی
🗓دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳
🕖 ابتدای درس مکاسب
@madras_emb
#موسیقی
🔥 در مذمّت شنیدن غناء و موسیقی
عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ هَارُونَ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ مَسْعَدَةَ بْنِ زِيَادٍ قَالَ: كُنْتُ عِنْدَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام فَقَالَ لَهُ رَجُلٌ بِأَبِي أَنْتَ وَ أُمِّي إِنَّنِي أَدْخُلُ كَنِيفاً لِي وَ لِي جِيرَانٌ عِنْدَهُمْ جَوَارٍ يَتَغَنَّيْنَ وَ يَضْرِبْنَ بِالْعُودِ فَرُبَّمَا أَطَلْتُ الْجُلُوسَ اسْتِمَاعاً مِنِّي لَهُنَّ فَقَالَ لَا تَفْعَلْ فَقَالَ الرَّجُلُ وَ اللَّهِ مَا آتِيهِنَّ إِنَّمَا هُوَ سَمَاعٌ أَسْمَعُهُ بِأُذُنِي فَقَالَ لِلَّهِ أَنْتَ أَ مَا سَمِعْتَ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ- إِنَّ السَّمْعَ وَ الْبَصَرَ وَ الْفُؤادَ كُلُّ أُولئِكَ كانَ عَنْهُ مَسْؤُلًا فَقَالَ بَلَى وَ اللَّهِ لَكَأَنِّي لَمْ أَسْمَعْ بِهَذِهِ الْآيَةِ مِنْ كِتَابِ اللَّهِ مِنْ أَعْجَمِيٍّ وَ لَا عَرَبِيٍّ لَا جَرَمَ أَنَّنِي لَا أَعُودُ إِنْ شَاءَ اللَّهُ وَ أَنِّي أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ فَقَالَ لَهُ قُمْ فَاغْتَسِلْ وَ سَلْ مَا بَدَا لَكَ فَإِنَّكَ كُنْتَ مُقِيماً عَلَى أَمْرٍ عَظِيمٍ مَا كَانَ أَسْوَأَ حَالَكَ لَوْ مِتَّ عَلَى ذَلِكَ احْمَدِ اللَّهَ وَ سَلْهُ التَّوْبَةَ مِنْ كُلِّ مَا يَكْرَهُ فَإِنَّهُ لَا يَكْرَهُ إِلَّا كُلَّ قَبِيحٍ وَ الْقَبِيحَ دَعْهُ لِأَهْلِهِ فَإِنَّ لِكُلٍّ أَهْلًا.
📚الكافي؛ ج۶؛ ص۴۳۲
مسعدة بن زیاد میگوید: من خدمت امام صادق علیهالسلام بودم که مردی به حضرت عرض کرد: فدایت شوم! من وارد توالت خود میشوم درحالیکه همسایههایم کنیزانی دارند که آواز میخوانند و موسیقی مینوازند. گاهی نشستن را طولانی میکنم تا به آنها گوش کنم. امام علیهالسلام فرمودند: این کار را نکن.
آن مرد گفت: من برای آنها آنجا نرفتهام بلکه صدایی است که با گوشم میشنوم. امام علیهالسلام فرمودند: آیا این آیه را نشنیدی که خداوند فرمود: از انسان درباره گوش، چشم و قلب پرسیده میشود. آن مرد گفت: بهخداوند سوگند تاکنون این آیه را از هیچ عرب و عجمی نشنیدهام. اگر خداوند بخواهد من دیگر این کار را نمیکنم. من از این کار خود استغفار میکنم.
امام علیهالسلام فرمود: برخیز غسل کن و توبه کن که دیگر این کار را نمیکنی. تو در جریان امر عظیمی قرار گرفته بودی. اگر در این حالت میمردی حالت خیلی بد بود. خداوند را ستایش کن و طلب توبه کن از آنچه ناپسند میداند؛
همانا خداوند چیزی را ناپسند نمیداند مگر چیز زشت را. کارهای زشت را برای اهل آن واگذار؛ برای هر چیزی اهلی وجود دارد.
@madras_emb
#تبلیغ_ماه_رمضان
📣 قابل توجه طلاب محترم مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام:
ظرفیت محدودی برای تبلیغ ایام ماه مبارک رمضان در شهرستان مُهر در استان فارس وجود دارد.
👈 جهت ثبت نام، تا سوم اسفند از طریق پیام رسان ایتا به آیدی @ahmadghasemi1001 پیام ارسال نمایید.
@madras_emb
⚫️ إنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
برادر عزیز جناب آقای محمدصادق حسین زاده
درگذشت پدر محترمتان مرحوم حجت الاسلام و المسلمین آقای محمود حسین زاده خراسانی را خدمت شما و خانواده محترمتان تسلیت عرض کرده، با امید به شفاعت حضرات آل الله علیهمالسلام از ایشان، صبر جمیل و اجر جزیل از خداوند متعال برای بازماندگان آن عزیز سفرکرده، از درگاه خداوند متعال خواستاریم.
مدرس فقهی امام محمدباقر علیهالسلام
#تقویم_شیعه
☑️ ۲۰ شعبان (۱۳۹۱.ق) سالروز وفات مرحوم سیدمحمد سلطان الواعظین شیرازی قدس سره، نویسنده کتاب شبهای پیشاور
💠 درس نوکری
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
دکتر شهاب که از رفقای ما بود میگفت:
پسر سلطان الواعظین شیرازی رحمه الله شاگرد یک تاجر یهودی بود که در تهران از ثروتمندان درجه اول بود. پسر ایشان به سبب درست عمل کردن و امانت داری و جهات دیگر خیلی مورد توجه و علاقه آن یهودی بود.
سلطان الواعظین کسالت قلب پیدا کرد و بعداً با همین کسالت نیز وفات کرد. آن شخص یهودی چک سفیدی امضا میکند و به پسر سلطان الواعظین میدهد که هر مقدار پدر شما پول میخواهد، بنویسد که ایشان را برای معالجه به خارج بفرستند.
پسر سلطان الواعظین چک سفید را به پدرش میدهد. ایشان میگوید:
«منِ نوکر سیدالشهدا علیهالسلام، بخواهم از یهودی پول بگیرم؟! مرگ برای من آسانتر از این است!»
و حاضر نمیشود آن پول را قبول کند.
📚جرعهای از دریا؛ ج۱؛ ص۵۹۴
#زی_طلبگی
@madras_emb
#موسیقی
#حجاب
💡آثار شوم گناهان اجتماعی
حَدَّثَنِي مُحَمَّدُ بْنُ الْحَسَنِ قَالَ حَدَّثَنِي مُحَمَّدُ بْنُ أَبِي الْقَاسِمِ عَنْ هَارُونَ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ مَسْعَدَةَ بْنِ صَدَقَةَ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ علیهالسلام قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلىاللهعليهوآله إِنَّ الْمَعْصِيَةَ إِذَا عَمِلَ بِهَا الْعَبْدُ سِرّاً لَمْ تُضِرَّ إِلَّا عَامِلَهَا وَ إِذَا عَمِلَ بِهَا عَلَانِيَةً وَ لَمْ يُعَيَّرْ عَلَيْهِ أَضَرَّتِ الْعَامَّةَ قَالَ جَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدٍ علیهماالسلام وَ ذَلِكَ أَنَّهُ يُذِلُّ بِعَمَلِهِ دِينَ اللَّهِ وَ يَقْتَدِي بِهِ أَهْلُ عَدَاوَةٍ.
📚 ثواب الأعمال و عقاب الأعمال؛ ص۲۶۱
پيامبر خدا صلىاللهعليهوآله فرمودند :
گناه را هرگاه بنده پنهانى مرتكب شود به كسى جز صاحب آن زيانى نمىزند و هرگاه آشكارا انجامش دهد و مردم او را منع نكنند، آن گناه به عموم مردم آسيب خواهد رساند.
امام صادق عليهالسلام فرمودند: علّتش اين است كه او با گناه آشكار خود، دين خدا را خوار مىكند و دشمنان خدا از او الگو مىگيرند.
@madras_emb
✳️ مجموعه جلسات معرفت افزایی
📋موضوع: اهمیت و ضرورت تبلیغ
با سخنرانی:
▫️حجت الاسلام و المسلمین مهدی مهدیان
▫️حجت الاسلام و المسلمین سیدرضا هاشمی گلپایگانی
🗓 شنبه و یکشنبه ۴ و ۵ اسفند ۱۴۰۳
🕦 ساعت ۱۰:۴۵ تا ۱۱:۱۰
📍مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
@madras_emb
درس اخلاق.mp3
16.68M
💠 #درس_اخلاق
📙 براساس کتاب مرآة الرشاد
🎙حجت الاسلام و المسلمین ولی الله #شریفانی
📋موضوع: تهجّد و تقیّد به اذکار و مستحبات
🗓چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳
✔️جلسه شانزدهم
📍مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
@madras_emb
#آداب_منتظران
🌤 از رفتار میشود فهمید منتظر است
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
● کسی که منتظر است باید در رفتار و عملش این انتظار دیده شود.
کسی که مهمان دارد از رفتارش میتوان فهمید که مهمان دارد، خانه را جارو میزند، غذا آماده میکند و امثال این کارها را انجام میدهد، یعنی از کارهایی که انجام میدهد میشود فهمید که این شخص منتظر مهمان است.
● منتظر امام زمان ارواحنالهالفدا هم همینطور است. رفتاری انجام میدهد که میشود فهمید این شخص خودش را برای یک مسألهای آماده میکند.
👈 رضایت امام زمان "عجّلاللهتعالیفرجه" در رضایت خداوند است و رضایت خداوند هم در عمل به دستورات اوست که توسط پیامبر اکرم صلّیاللهعلیهوآله و ائمه معصومین علیهمالسلام به ما رسیده است. تلاش کنیم رضایت آن حضرت را جلب کنیم.
@madras_emb