💠توجّه #حضرت_مهدی(عج) به #شیعیان خویش:
✨ما در رعایت حال شما کوتاهی نمیکنیم و یاد شما را از خاطر نبرده ایم، که اگر جز این بود گرفتاری ها به شما روی می آورد و دشمنان، شما را ریشه کن میکردند. از خدا بترسید و ما را پشتیبانی کنید.✨
🌺#اللهم_عجل_لولیڪ_الفرج🌺
http://eitaa.com/mafahimm
🌙مژده اے دل ڪہ دگر بار سوم شعبان آمد
🍃🌸فرخنده میلاد سرور و سالار شهیدان #امام_حسین(ع) و روز #پاسدار گرامی باد✨
🍃🍃🌸🕌🌸🍃🍃
میــلاد گــل رسول و زهـرا و علـی اسـت
زیرا که جهان خجسته زین نور جلـی است
مـا را دگــــر از روز جــزا بیمــی نیـست
چون بر دل ما عشق حسین ابن علی است
🍃🍃🌺⭐⭐⭐🌺🍃🍃
http://eitaa.com/mafahimm
#شرح_مناجات_شعبانیه
🔹قسمت اول :
🔸اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ اسْمَعْ دُعائی اِذا دَعَوْتُکَ، وَ اسْمَعْ نِدائی اِذانادَیْتُکَ. وَ اَقْبِلْ عَلَیَّ اِذا ناجَیْتُکَ، فَقَدْ هَرَبْتُ اِلَیْکَ وَ وَقَفْتُ بَیْنَ یَدَیْکَمُسْتَکینا لَکَ، مُتَضَرِّعا اِلَیْکَ، راجِیا لِما لَدَیْکَ ثَوابی.
🔹پروردگارا! بر محمد و آل محمد درود فرست، و دعایم را بشنو و وقتی صدایت کردم، صدایم را بشنو، و آن گاه که با تو نجوا نمودم، به من رو کن.پس همانا که من، از دیگران به سوی تو گریختم، و در پیشگاه تو قرار گرفتم در حالی که درمانده تو هستم و به سوی تو در حال تضرّع و زاری هستم، و به آنچه نزد تو از ثواب می باشد، امیدوار می باشم.
💠نکاتی از این فراز:
1. ذکر صلوات بر محمد و آل محمد پیش از دعا؛
2درخواست از خداوند برای شنیدن و توجه به دعا؛
3. گریز از غیر خدا و پناه به خدا؛
4. تضرّع، زاری و اظهار نیاز به پیشگاه پروردگار؛
5. امید به لطف الهی.
http://eitaa.com/mafahimm
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت دوم:
🔸وَ تَعْلَمُ ما فى نَفْسى وَ تَخْبُرُ حاجَتى وَ تَعْرِفُ ضَمیرى وَ لا یَخْفى عَلَیْكَ اَمْرُ مُنْقَلَبى وَ مَثْواىَ وَ ما اُریدُ اَنْ اُبْدِئَ بِهِ مِنْ مَنْطِقى وَ اَتَفَوَّهُ بِهِ مِنْ طَلِبَتى وَ اَرْجُوهُ لِعاقِبَتى. وَ قَدْ جَرَتْ مَقادیرُكَ عَلَىَّ یا سَیِّدى فیما یَكُونُ مِنّى اِلى آخِرِ عُمْرى مِنْ سَریرَتى وَ عَلانِیَتى، وَ بِیَدِكَ لا بِیَدِ غَیْرِكَ زِیادَتى وَ نَقْصى وَ نَفْعى وَ ضرى.✨
🔹و تو مى دانى آنچه را كه در دلِ من است و از نيازم آگاهى و ضميرم را مى شناسى و هيچ امرى از امور دنيا و آخرتم بر تو پوشيده نیست؛ و نیزمى دانى آنچه را كه مى خواهم بر زبان آورم، و به آن دهان بگشایم، وآگاهى به آنچه كه براىِ عاقبتم امیدوارم. و به درستى كه آنچه در ظاهر و باطنِ من تا آخر عمر از من سر خواهد زد، از تقدیرِ تو گذشته است و كمى و زیادى و سود و زیانِ من به دستِ تو است، و در دستِ هیچكس جز تونیست.
💠نكاتى از این فراز
1. آگاهى خداوند به تمام اسرار بندگان؛
2. تقدیر الهى بودن تمامى امور در زندگىِ بنده؛
3. در اختیار داشتن سود و زیان در زندگى تمامى مردم.
http://eitaa.com/mafahimm
🍃🍃🌸🕌🌸🍃🍃
امشب شب میلاد علمدار حسین است
میلاد علمدار وفادار حسین است
گر بود علی محرم اسرار محمد
عباس علی محرم اسرار حسین است
🌙ولادت #حضرت_ابالفضل(ع) و روز #جانباز گرامی باد.
🍃🍃🌺⭐⭐⭐🌺🍃🍃
http://eitaa.com/mafahimm
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت سوم:
🔸اِلهى اِنْ حَرَمْتَنى فَمَنْ ذَا الَّذى یَرْزُقُنى؟ وَ اِنْ خَذَلْتَنى فَمَنْ ذَا الَّذى یَنْصُرُنى؟ اِلهى اَعُوذُ بِكَ مِنْ غَضَبِكَ وَ حُلُولِ سَخَطِكَ.
🔹معبود من! اگر تو محرومم كنى، كیست كه روزیَم دهد؟ و اگر تو خوارم نمایى چه كسى یاریم خواهد كرد. معبود من! از غضب تو و فرود آمدن خشم تو به تو پناه میبرم.
💠نكاتى از این فراز:
1. خداوند، تنها روزى رسانِ بنده است.
2. عزّت به دست خداست.
3. بهترین پناه از غضب خدا، خود خداوند است.
http://eitaa.com/mafahimm
🍃🍃🌸🕌🌸🍃🍃
✨امام سجاد عليه السلام فرمود:
تعجّب دارم از كسي كه نسبت به تشخيص خوب و بد خوراكش اهتمام مي ورزد كه مبادا ضرري به او برسد، چگونه نسبت به گناهان و ديگر كارهايش اهميّت نمي دهد و نسبت به مفاسد دنيايي، آخرتي، روحي، فكري، اخلاقي و... بي تفاوت است.
🌙ولادت #امام_سجاد(ع) گرامی باد.
🍃🍃🌺⭐⭐⭐🌺🍃🍃
http://eitaa.com/mafahimm
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت چهارم:
🔸اِلهى اِنْ كُنْتُ غَیْرَ مُسْتَأْهِلٍ لِرَحْمَتِكَ فَاَنْتَ اَهْلٌ اَنْ تَجُودَ عَلَىَّ بِفَضْلِ سَعَتِكَ؛ اِلهى كَاَنّى بِنَفْسى واقِفَةٌ بَیْنَ یَدَیْكَ وَ قَدْ اَظَلَّها حُسْنُ تَوَكُّلى عَلَیْكَ فَقُلْتَ ما اَنْتَ اَهْلُهُ وَ تَغَّمَدْتَنى بِعَفْوِك.
🔹معبود من! اگر من شایستگى دریافت رحمت تو را ندارم، از تو سزاوار است كه با گشایش پهناورت بر من ببخشایى؛ معبود من! مى بینم كه نزدیك است نفس من در محضرت و رو در روى تو قرار گیرد، در حالى كه بر نفس من نیكویى توكلم بر تو، سایه افكنده است. تو هر آنچه كه سزاوار است مىگویى و مرا در عفو و چشم پوشى خود غرق مىكنى.
💠نكاتى از این فراز:
1. شایستگى نداشتن بندگان براى كسب رحمت الهى؛
امام ع میخواهد بگوید:اگر من، سزاوار دریافت رحمتت نمیباشم، تو اهل جود و رحمتى.و از این طریق مرا مشمول رحمتت خواهى نمود.از این عبارت، نكته دیگرى نیزمیتوان استفاده نمود و آن اینكه:ناچیز شمردن خویش و اعمال نیك خود و چشم دوختن به جود و رحمت خداوندى.
2. توكل و تكیه بر خدا و غرق شدن در دریاى عفو او.
🔹 @mafahimm
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت پنجم:
🔸اِلهى اِنْ عَفَوْتَ فَمَنْ اَوْلى مِنْكَ بِذلِكَ وَ اِنْ كانَ قَدْدَنا اَجَلى وَ لَمْ یُدْنِنى مِنْكَ عَمَلى فَقَدْ جَعَلْتُ الْاِقْرارَ بِالذَّنْبِ اِلَیْكَ وَسیلَتى.
🔹معبودِ من! اگر از من درگذرى چه كسى از تو شایسته تر به گذشت میباشد واگر عمرم به سر رسیده باشد و هنوز عملم موجبِ قُرب به تو نشده باشد اقراربه گناهانم را نزد تو وسیله و دستاویزِ قُربِ به سمت تو قرار میدهم.
💠«اِلهى اِنْ عَفَوْت؛ تقاضاى عفو»
تقاضاى عفو از خداوند، مقدمه است براى دریافت فیوضات سرشار الهى و راهى است به سوى بارگاه لایزال پروردگار جهان.
🔸«وَ اِنْ كانَ قَدْ دَنا اَجَلى...؛ اعتراف به تقصیر»
دو نكته از این فراز:
الف) اقرار به گناهان از طرف بنده ـ البته نزد معبود خویش ـ از خصال پسندیده ونیكو مى باشد. زیرا هیچ بنده اى، هر چه هم اهتمام ورزد، نخواهد توانست حق پروردگارش را آن گونه كه سزاوار اوست ادا نماید. در روایتى نیز از امام موسى بن جعفر (ع) وارد شده است كه به فرزندش فرمود:
اى فرزندم، همواره كوشش كن، ولى خودت را در عادت و طاعت خداى عزّو جلّ بى تقصیر مدان، زیرا، خداوند، چنان كه شایسته است، پرستش نشود.
ب) نفسِ اِقرار و اعتراف به تقصیر، نزد بارگاه كبریایى، مى تواند، قُرب به پروردگار را نیز به همراه داشته باشد. چنانچه امام باقر(ع) اینگونه اشاره فرمود كه:«به خدا سوگند، تنها آن كس از گناه مى رهد كه به آن «نزد پروردگارش» اعتراف كند.»
http://eitaa.com/mafahimm
🔹 سوره روم- آیه ۴۱
✨ظَهَرَ الْفَسَادُ فِى الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِمَا کَسَبَتْ أَیْدِى النَّاسِ لِیُذِیقَهُم بَعْضَ الَّذِى عَمِلُواْ لَعَلَّهُمْ یَرْجِعُونَ✨
🔸ترجمه:
به خاطر کارهایى که مردم انجام داده اند، فساد در خشکى و دریا آشکار شده است، تا (خداوند) کیفر بعضى اعمالشان را به آنان بچشاند، شاید (به سوى حقّ) بازگردند.
💠امام صادق (ع) فرمود: «حیات جنبندگان در خشکى و دریا وابسته به باران است که اگر باران نبارد، در خشکى و دریا فساد مى شود و همین که گناهان انسان زیاد شد، باران نازل نمى شود».
💠در آیه ى ۳۰ سوره شورى مى خوانیم: «ما أصابکم من مصیبة فبما کسبت أیدیکم و یعفوا عن کثیر» هر مصیبتى به شما رسد به خاطر عملکرد شماست، ولى بدانید که خداوند به خاطر رحمت و لطفش از بسیارى گناهانتان مى گذرد. (اگر بخواهد کیفر همه کارهاى شما را بدهد، احدى روى زمین باقى نمى ماند.)
http://eitaa.com/mafahimm
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت ششم:
🔸اِلهى قَدْ جُرْتُ عَلى نَفْسى فِى النَّظَر لَها فَلَها الْوَیْلُ اِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَها.الهى لَم یَزَلْ بِرُّكَ علىَّ ایّامَ حَیاتى فلا تَقْطَع برَّكَ عنّى فى مَماتى، الهى كیفَ آیِسُ مِنْ حُسْنِ نَظَرِكَ لى بعدَ مَماتى و اَنْتَ لم تُوَلِّنى الاّ الجمیلَ فى حیاتى.
🔹معبود من بر نفس خویش ستم كردم در اینكه براى تكاملش، امروز و فردانمودم، پس واى به حالش اگر او را نیامرزى.معبود من، خیر گسترده ات، همواره در ایام حیاتم بر من جریان دارد، این خیرگسترده ات را بعد از موتِ من، از من دریغ مدار! معبود من! چگونه از احسانت و پس از مرگم ناامید گردم و حال آنكه در زمانِ حیاتم جز به نیكى رفتارنكرده اى.
💠نكاتى از این فراز:
1. ارتكاب معاصى، ظلم به خود؛
2. ـ براى تكامل نفس ـ امروز و فردا نگفتن؛
3. واى از آمرزیده نشدن ما از جانب خدا؛
4. تقاضاى استمرار نیكى خداوند، تا بعد از مرگ.
http://eitaa.com/mafahimm
انس با قرآن( هادی)
#مناجات_شعبانیه 🔹قسمت ششم: 🔸اِلهى قَدْ جُرْتُ عَلى نَفْسى فِى النَّظَر لَها فَلَها الْوَیْلُ اِنْ
💠«اِلهى قَدْ جُرْتُ عَلى نَفْسى؛ گناه، ظلم به خویش است»
چنانچه از آیات و اخبار استفاده مى شود، گناه و خطا، قبل از آنكه، آسیبى به دیگران رساند، دامنگیر خود شخص خواهد شد.
🔹از دست دادن فرصت: ظلم به خویشتن:
امام(ع) در مقام اهتمام به فرصتها به خدایش عرض مى كند: «من با امروز و فردا كردن و از دست دادن فرصتها، در حق خویش ظلم نمودم».
از این عبارت معلوم مى شود كه ضایع نمودن فرصتها نیز، نوعى ستم در حق خویشتن است.
🔸پیامبر (ص)مى فرماید:
خداوند، از صد قسمت رحمتش، فقط یك قسمت را در دنیا به جن و انس،پرندگان، حیوانات و حشرات عطا كرده است، تا بین خود با محبت و مهربانى زندگى كنند و نود و نه قسمت دیگر را در آخرت به بندگان خویش اختصاص خواهد داد.
http://eitaa.com/mafahimm
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت هفتم:
🔸اِلهى تَوَلَّ مِنْ اَمْرى ما اَنْتَ اَهْلُهُ وَعُدْ عَلَىَّ بِفَضْلِكَ عَلى مُذْنِبٍ قَدْ غَمَرَهُ جَهْلُهُ.
🔹معبود من، تدبیر امورم را آن گونه كه شایسته توست به انجام رسان، و فضل خود را به گنهكارى كه غریقِ امواج جهالت است، بازگردان.
💠نكاتى از این فراز:
1. واگذارى امور به خداوند
2. تقاضاى دریافت فیض از حق تعالى.
🔹«اِلهى تَوَلَّ مِنْ اَمْرى؛ واگذارى امور به خداوند»
علم آدمى بسیار ناچیز و اندك است، به همین سبب، هرگز به طور جامع وكامل، به مصالح و مفاسد خویش آگاه نمى باشد.به همین جهت، مصلحت و خیر بنده در این است كه امورزندگى خویش را به پروردگارش واگذار نماید.
http://eitaa.com/mafahimm
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت هشتم:
🔸اِلهى قَد سَتَرْتَ عَلىَّ ذُنُوبا فِى الدُّنْیا وَ اَنَا اَحْوَجُ اِلى سَتْرِها عَلَىَّ مِنْكَ فِى الْاُخْرى اِذْلَمْ تُظْهِرْها لِاَحَدٍ مِنْ عِبادِكَ الصّالحینَ فَلا تَفْضَحْنى یَوْمَ القِیامَةِ عَلى رُئُوسِ الْاَشهادِ.
🔸معبودِ من! همانا گناهانم را در دنیا پوشانیدى و من به این پرده پوشى، درآخرت محتاجترم. همانا در دنیا، حتى نزد بندگان شایسته ات نیز، گناهانم رافاش نكردى، پس در روز قیامت، نزد آنها كه شاهد مى باشند رسوایم مفرما!.
💠نكاتى از این فراز:
1. خداوند، ستّار العیوب؛
2. مهمتر بودن پردهپوشى از گناهان در آخرت.
🔹« خداوندِ ستّارالعیوب»
هر انسانى، آبرو و عزت خویش درمیان جامعه را مدیون پوشانده ماندن لغزشهایش از جانب خداوند كریم مى باشد.
🔹روایتى دلنشین از امام صادق (ع) نقل شده است كه:
هيچ مؤمنى نیست مگر آنكه در عرش، صورتى دارد شبیه به صورت او درزمین، پس هرگاه كارهاى نیكى چون ركوع و سجود و دیگر افعال نیكو از اوصادر شود، صورت این اعمال نیكویش در عرش ظاهر مى شود، و ملایكه آنرا مى بینند و بر او درود مى فرستند و برایش استغفار مى كنند، ولى اگر معصیتى از او سر زند، خداوند، حجابى بر آن مى نهد تا ملایكه بر آن مطلع نگردند.
نكته دیگر اینكه خداوند مهربان، نه تنها خود «ستّار الْعُیُوب» است، بلكه ازبندگانش خواسته كه آنهانیز از لغزشهاى یكدیگر چشم پوشى کنندو بدین گونه آبروى یكدیگر را محفوظ بدارند.
🔹«مهمتر بودن پرده پوشى خداوند در آخرت»
رسوایى در قیامت ،بسیار گسترده تر و در برابر دیدگان همه آفریدگان مى باشد.
http://eitaa.com/mafahimm
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🔖 #پاسخ_مسابقه_شماره3 :
🔹سوال : چند رنگ در قرآن آمده است و چه رنگ هایی؟
(لطفا همراه نام رنگها به آیات یا لفظ عربی آن نیز اشاره بفرمائید.)
🔹 #پاسخ:
نام رنگ هايى كه در قرآن آمده است عبارت اند از:
1. خُضْر: سبز (كهف،31)
2. «اَبْيَض» و «بيض»: سفيد (بقره، 187) و (فاطر، 27)
3. صُفْر: زرد (مرسلات،33)
4. صفراءُ فاقع: زرد پررنگ، زرد خالص (بقره،69)
5. حُمْر: سرخ (فاطر،27)
6. اَلدِّهان: گلگون، به رنگ گل سرخ (الرحمن،37)
7. اَسْود: سياه (بقره ،187)
8. غَرابيبُ سوُد: سياه پررنگ (فاطر،27)
9. اَحْوى: تيره ، سياه كم رنگ (اعلى،5)
10. مُدْهامتان: سبز پررنگ، سبز سيه فام (الرحمن، 64)
11. زُرْق: كبود (طه،102)
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
http://eitaa.com/mafahimm
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
نتایج مسابقه شماره3⃣:
🧔آقایان:
۱ محمود نصر اله زاده
۲ امیر رضا نصر اله زاده
۳ علی نصر اله زاده
۴ امین نصر اله زاده
۵ حسین جان نصر اله زاده
۶ احمد یوسفی
و🧕 خانم ها؛
۷ زینب مرزبان
۸ رقیه روستایی فارسی
۹ صفورا شوریده
۱۰ مریم السادات حسینی
۱۱ احترام سلطانمرادی
۱۲ صغری چمنی
۱۳ آسیه ثانوی
۱۴ خدیجه سادات خطیبی
۱۵ فاطمه الوندی
۱۶ راضیه بیگلری
۱۷ نرجس فاضلی
🌺با تشکر از پاسخگویی عزیزان انشاالله به قید قرعه به ۱ نفر از عزیزان جایزه تعلق خواهد گرفت و نتیجه قرعه کشی ساعت ۲۰ روز جمعه اعلام خواهد شد.🌺
🔹اسامی عزیزانی که به صورت منظم در مسابقات شرکت می کنند ثبت خواهد شد و این به منزله امتیاز است و انشاالله از عزیزی که بالاترین امتیاز را کسب کند تقدیر خواهد شد.
با تشکر 🙏 #بنیاد_هادی
🎊نتیجه قرعه کشی مسابقه شماره۳ :
شماره ۷:خانم زینب مرزبان🎁
لطف بفرمائید برای فرستادن مشخصات و دریافت هدیه به آی دی @Mafahime مراجعه بفرمائید.
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت نهم:
🔸اِلهى جُودُكَ بَسَطَ اَمَلى وَ عَفْوُكَ اَفْضَلُ مِنْ عَمَلى، اِلهى فَسُرَّنى بِلِقائِكَ یَومَ تَقْضى فیهِ بَیْنَ عِبادِكَ.
🔹معبود من! جود و بخششت، آرزویم را گسترش داده است، و عفو تو بر كردار زشت من برترى یافت. معبودِ من! مرا به دیدارت، در روزى كه میان بندگانت داورى مى كنى شادمان كن!
💠نكاتى از این فراز:
1. جود گسترده خداوند، آرزوى بیشتر بنده؛
2. «عفو خدا، بیشتر از جُرم ماست»؛
3. تمناى سرور حاصل از دیدار خداوند در روز قیامت.
🔹«اِلهى جُودُكَ بَسَطَ اَمَلى؛ آرزوهاى بى پایان آدمى، جود بى پایان خداوندى»
پروردگار از بنده اى كه در كنار خزاین بى پایانش، از او چیزهایى اندك و ناچیزمى طلبد، خشنود نمى باشد. لذا با اندك تأملى در دعاهاى اهلبیت علیهمالسلام درمى یابیم كه آن بزرگواران، هم فراوان مى خواستند و هم چیزهاى بزرگ، همانند دیدار باخداوند را مسئلت مى نمودند.
اینكه چه چیز باعث بسط و گسترش آرزوى یك بنده مى شود «جود و كَرَم» خداوند مى باشد كه این چنین آرزویى را مى طلبد.
🔹عفو خدا بیشتر از جُرم ماست
خداوند، در همه زیبایى ها و صفاتش بى انتهاست، از جمله در صفت «عفوِ»خویش.
اگر بنده اى هر قدر هم مرتكب معصیت شده باشد، از عفو خداوند خویش مأیوس گردد، معنایش، محدود ساختن و محدود دانستن صفت بى انتهاى عفوالهى مى باشد؛ و معناى محدود نمودن حق تعالى در صفاتش، شبیه دانستن او به مخلوقات محدودش مى باشد، در حالى كه خداوند از هرگونه شبیه و مثل و مانندمنزه است.
http://eitaa.com/mafahimm
انس با قرآن( هادی)
🔹تفسیر موضوعی : امامت و ولایت🔸 🔖 #بخش_بیست_و_سوم 💠 #عصمت_امام: یعنی مصونیت از خطا و فراموشکاری و گن
🔹تفسیر موضوعی : امامت و ولایت🔸
🔖 #بخش_بیست_و_چهارم
💠 #عصمت_امام:
اهل بیت چه کسانی هستند؟
گروهی از مفسران آن را مخصوص پیامبر(ص)،امام علی(ع)،حضرت فاطمه(س)،امام حسن(ع)و امام حسین(ع) دانسته اند.
💠احادیث در ۴ بخش خلاصه می شود:
۱)روایاتی که از بعضی از زنان و همسران پیامبر(ص)نقل شده است که با صراحت می گوید وقتی این آیه(آیه تطهیر)نازل شد از حضرت سوال کردیم آیا ما هم جزء این آیه هستیم؟ فرمودند:شما خوب هستید ولی مشمول این آیه نیستید.
🔹ام سلمه نقل می کند که پیامبر در خانه خود بود حضرت زهرا غذایی آوردند. پیامبر(ص)فرمود:《دو فرزندت حسن و حسین را صدا کن. آنها آمدند، غذا خوردند،پیامبر(ص)عبایی بر آنها افکند و فرمود:خداوندا این ها اهل بیت من و عترت من هستند.پلیدی را از آن ها دور کن و از هر آلودگی پاکشان گردان. آیه نازل شد. ام سلمه می گوید:سوال کردم: آیا من هم با شما هستم؟ فرمود: تو بر نیکی هستی اما در زمره ی این گروه نیستی.》
۲)داستان #حدیث_کسا :که روایات زیادی دارد و قدر مشترک همه ی آنها این است که پیامبر(ص) ، حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س)و امام حسن(ع)و امام حسین(ع)را فراخواند.پیامبر عبایی بر آنها افکند و فرمود:خدایا این ها خاندان من هستند رجس و ناپاکی را از آنها دور کن.
۳)در روایات می خوانیم که بعد از نزول آیه تطهیر،پیامبر چندین ماه،وقتی برای نماز صبح از کنار خانه ی فاطمه(س) می گذشت صدا میزد:《ای اهل بیت من! خدا فقط می خواهد پلیدی را از شما دور گرداند.》تکرار این سخن توسط پیامبر یک مسئله حساب شده بوده است، او با تاکید این مسئله می خواهد روشن کند که منظور از اهل بیت تنها اهل این خانه هستند و تردیدی برای کسی نماند.
۴)روایات متعددی که از صحابه نقل شده که با صراحت می گوید: این آیه درباره ی رسول خدا (ص) ، امام علی(ع)، حضرت فاطمه(س)،امام حسن(ع) و امام حسین(ع) نازل شده است.
ادامه دارد...
(برگزیده از #پیام_قرآن،آیه الله #مکارم_شیرازی)
http://eitaa.com/mafahimm
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت دهم:
🔸 اِلهى اِعْتِذارى اِلَیْكَ اعْتذارَ مَنْ لَمْ یَسْتَغْنِ عَنْ قَبُولِ عُذْرِه فَاقْبَلْ عُذْرى یا اَكْرَمَ مَنِ اعْتَذَرَ اِلَیْهِ الْمُسیئُونَ، اِلْهى لا تَرُدَّ حاجَتى وَ لا تُخَیِّبْ طَمَعى وَ لا تَقْطَعْ مِنْكَ رَجائى وَ اَمَلى.
🔹معبود من! عذر آوردنم به درگاهت، عذر آوردنِ كسى است كه نیاز به قبول دارد. پس عذرم را بپذیر، اى بزرگوارترین كسى كه تبهكاران به درگاهش عذر مى آورند. معبود من! حاجتم را رد مكن و دستِ طمعم را تهى برمگردان و امید و آرزویم را از خود قطع مساز!
💠نكاتى از این فراز:
1. عذرخواهى نزد معبود و تمناى پذیرش آن؛
2. مسئلت از خداوند براى ناامید نكردن امید بنده.
🔹«اِلهى لاَ تَرُدَّ حاجَتى؛ پروردگارا نا امیدم مفرما»
امیدوار بودن به خداوند، یكى از عالى ترین ویژگى هاى بندگان است.از آنجا كه از خداوند، توقع هرگونه خیر و خوبى و مهرورزى و گذشت وعفو مى رود و از آنجا كه خداوند، هرگز امید كسى را ناامید نخواهد كرد، به همین دلیل، امید، بهترین سرمایه براى آدمى به شمار مى رود، تا به سبب آن به هدفهاى بزرگ و آرزوهاى والايش دست یابد. چنانچه مولا على علیهالسلام در دعاىِ كمیل مى گوید: «اِرْحَمْ مَنْ رَأسُ مالِهِ الرَّجاءُ؛ خدایا! رحم كن بر كسى كه سرمایه او، امید است».
http://eitaa.com/mafahimm
عروس فاطمه امشب به پاس یاری قرآن
برای سنگر الله اکبر،اکبر آورده
جوانان را بشارت ده خدا از نسل پیغمبر
برای جانفشانی بر جوانان رهبر آورده
🌺میلاد #حضرت_علی_اکبر علیه السلام مبارک باد🌺
🔹 @mafahimm
#مناجات_شعبانیه
🔸قسمت یازدهم
🔹اِلهى لَوْ اَرَدتَ هُوانّى لَمْ تَهْدِنى وَ لَوْ اَرَدْتَ فَضیحَتى لَمْ تُعافِنى، اِلهى ما اَظُنُّكَ تَرُدُّنى فى حاجَةٍ قَد اَفْنِیَتُ عُمْرى فى طَلَبِها مِنْك.
🔸معبود من! اگر خواریم را مى خواستى هدایتم نمى فرمودى، و اگر مى خواستى كه رسوا شوم، این همه آثار و اسباب رسوایى برانگیز را از من نمى زدودى.معبود من! هرگز به تو این گمان را ندارم كه در حاجتى كه عمرم را در طلبش به پایان رساندم، ردم فرمایى.
💠نكاتى از این فراز:
1. آثار عنایت خداوند به آدمى؛
2. گمان نیكو به خداوند و ثمرات آن
🔹«اِلهى لَوْ اَرَدْتَ هَوانى؛ توجه الهى؛ هدایت و حرمت بنده»
امام علیه السلام براى بیان دلگرمى به عنایت و توجه معبودش درحق او، دو علامت عنوان مى نماید: یكى آنكه هدایت نمودنش، نشانه آن است كه خداوند خوارى بنده را بر نمى تابد و در نتیجه، بنده اش را دوست مى دارد. دیگر آنكه،بنده خویش را رسوا نكرده است و رسوا نكردنش، علامت آن است كه او را از اين جهت عافيت بخشيده است و عافيت بخشى او نیز ريشه در عنايت او و مهر و محبت او دارد.
🔹اِلهى ما اَظُنُّكَ تَرُدُّنى؛ گمان نیك به خداوند
از امام رضا علیه السلام چنین نقل است:خوش گمان باش، زیرا خداى عزوجل مى فرمايد: من نزد گمان بنده مؤمن خویش مى باشم. اگر گمان خوب بود، رفتار من نیز خوب خواهد بود و اگرگمان او بد بود، رفتار من نیز با او بد خواهد بود.
http://eitaa.com/mafahimm
انس با قرآن( هادی)
🔹تفسیر موضوعی : امامت و ولایت🔸 🔖 #بخش_بیست_و_چهارم 💠 #عصمت_امام: اهل بیت چه کسانی هستند؟ گروهی از م
🔹تفسیر موضوعی : امامت و ولایت🔸
🔖 #بخش_بیست_و_پنجم
💠پاسخ به چند سوال:
🔹سوال ۱:اگر در آیه تطهیر منظور فقط آن پنج نور مقدس هستند پس سایر امامان چه می شوند؟
🔸 پاسخ :آنها که در آن زمان در قید حیات بودند همان ۵ نفر بودند و بقیه بعداً به وجود آمدند و همان صفات را از پیامبر و پدران خود به ارث بردند .
🔹سوال ۲: اگر آیه تطهیر دلیل بر عصمت است پس چرا《یُرید》(فعل مضارع )آمده است ؟اگر آنها معصومند چرا می فرماید خدا می خواهد چنین شود؟ آیا تحصیل حاصل ممکن است؟ چرا نفرموده( اَراد الله )؟
🔸پاسخ: زیرا واژه ی یُریدُ در بسیاری از آیات قرآن، در مورد اموری به کار رفته است که اراده مستمری از گذشته تا حال و از حال تا آینده به آن تعلق گرفته است. مانند:(وَ مَا اللهُ یُرید ظلماً للظّالمین) در اینجا مفهوم این نیست که خدا در گذشته ظلمی را اراده نکرده و از امروز چنین کرده است . بلکه ،مفهوم این است که چنین ارادهای را از گذشته تا حال و از حال تا آینده داشته و دارد .
ادامه دارد...
(برگزیده از #پیام_قرآن،آیه الله #مکارم_شیرازی)
http://eitaa.com/mafahimm
#مناجات_شعبانیه
🔹قسمت دوازدهم:
🔸 اِلهى! فَلَكَ الْحَمْدُ اَبَداً اَبَداً دائِماً سَرْمَداً یَزیدُ وَ لا یَبیدُ كَما تُحِبُّ وَ تَرضى. الهى اِنْ اَخَذتَنى بِجُرمى اَخَذتُكَ بِعَفوِكَ وَ اِنْ اَخَذْتَنى بِذُنُوبى اَخَذتُكَ بِمَغفِرَتِكَ وَ اِنْ اَدْخَلْتَنى النّارَ اَعْلَمْتُ اَهْلَها اَنّى اُحِبُّكَ.
🔹معبود من! حمد و ستایش بى نهایت و دائم و همیشگى از آن توست كه همواره در فزونى است و فنا نمى پذیرد، آن گونه كه دوست دارى ومى پسندى؛ معبود من! اگر مرا به جرمم باز خواست فرمایى، من از تومى پرسم عفوت كجاست؟ و اگر مرا به گناهانم مؤاخذه فرمایى، از مغفرت توخواهم پرسید. و اگر مرا در آتش افكنى، من به همه دوزخیان اعلام خواهم كرد كه تو را دوست دارم.
💠نكاتى از این فراز:
1. حمد و ستایش بیش از حد و دائمى از پروردگار؛
2. یاد نمودن صفات مهر خداوند در صورت مؤاخذه او از بندهاش.
🔹«اِلهى اِنْ اَخَذْتَنى بِجُرمى؛ صفات جمالیه در برابر صفات قهریه»
در واقع این گونه مناجات نمودن و معرفت ورزيدن،نوعى غلبه دادن عملى رحمت حق تعالى بر مؤاخذه او و نوعى بارش باران مغفرت او بر سرزمین گناهان باشد كه در نتیجه، هر جا، رحمت آید، از سخط وخشم خدایى اثر و خبرى نخواهد بود و هر جا كه بارش مغفرت او نازل گردد،خس و خاشاك معاصى را از صحراى جان آدمى خواهد زدود.
http://eitaa.com/mafahimm
🔹تفسیر موضوعی : امامت و ولایت🔸
🔖 #بخش_بیست_و_ششم
💠ویژگیهای دیگر امام:
امام علاوه بر علم و عصمت ویژگیهای دیگری دارد:
۱) صدق گفتار: اگر این صفت نباشد اطمینان و اعتمادی حاصل نمیشود .
۲)پایبندی به پیمانها و وعدهها: اگر صادق الوعد نباشد ارکان اعتماد عمومی نسبت به آنها متزلزل میشود.
۳)امانت در حفظ ودایع و احکام الهی و ابلاغ آن ها
۴)علاقه و دلسوزی نسبت به مردم
۵)اخلاص : عدم انتظار پاداش مادی که اگر نباشد جاذبه دعوت از بین میرود .
۶)نیکوکاری و احسان درباره دوست و حتی دشمن:که سبب پیوند معنوی پیروان میگردد.
۷)شجاعت فوقالعاده و نداشتن ترس از غیر خدا :که از ویژگی مهم و اصلی مبلغین رسالت الله است،زیرا رمز اصلی موفقیت همین است و بدون آن کاری پیش نمی رود .
۸) توکل مطلق بر خداوند: اگر نباشد ادامه راه برای او ممکن نیست.
۹)نرمش و حسن خلق: هر رهبر الهی باید واجد آن باشد ، وگرنه خشونت و تندخویی باعث پراکندگی مردم و عقیم ماندن هدف میشود.
۱۰)پیروزی در آزمایش های سخت: که قرآن اعطای منصب امامت را به ابراهیم، متکی به آن شمرد .
ادامه دارد...
(برگزیده از #پیام_قرآن،آیه الله #مکارم_شیرازی)
http://eitaa.com/mafahimm
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🔖مسابقه شماره 4⃣:
💠سوال :ضمن عرض تبریک ایام ولادت ولی عصر ارواحنا فداه ۳ آیه شریفه از قرآن کریم که مرتبط با امام زمان(عج) است را نام ببرید.(همراه با توضیح مختصر)
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
💠پاسخ سوال را به همراه نام و نام خانوادگی و شماره تماس به آی دی زیر ارسال کنید.
@Mafahime
🔺مهلت پاسخگویی تا پنجشنبه ۱/۲۸ ساعت ۲۴
🎁اسامی نفرات برتر روز جمعه اعلام و در صورت موفقیت بیش از یک نفر به قید قرعه جایزه ارسال خواهد شد.
🔺مسابقات مخصوص مشترکین کانال می باشد. برای پاسخگویی به سوال به کانال انس با قرآن بپیوندید.👇
http://eitaa.com/mafahimm