بعون الله
ان شاالله امروز مقاله #مبانی_انسان_شناختی_تربیت_اسلامی بر اساس دیدگاه #آیت_الله_حائری_شیرازی (ره) را در سمینار الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت (با محوریت مبانی و روش شناسی تعلیم و تربیت اسلامی) ارائه خواهم نمود.
#علی_فاطمی_پور
سمینار از ساعت 14:45 آغاز خواهد شد.
لینک شرکت در این نشست👇🏻
https://www.skyroom.online/ch/seraj_smc/kermanshah
بتوفیق الله...
☑ کسب رتبه #مقاله_برگزیده در سمینار اسلامی ایرانی پیشرفت و ارائه (با محوریت مبانی و روش شناسی تعلیم و تربیت اسلامی) در جمع اساتید
موضوع مقاله:
#مبانی_انسان_شناختی_تربیت_اسلامی_در_دیدگاه_آیت_الله_حائری_شیرازی
نویسندگان:
حجت الاسلام #علی_فاطمی_پور (نویسنده مسئول)
حجت الاسلام #محمد_عالم_زاده_نوری
حجت الاسلام #محمدجواد_درودی
📌 مقاله در کتاب سمینار چاپ خواهد شد.
@balandegi
▪️▫️ نور زیاد صفحه موبایلش چشم را میزد.
سفیدی عجیبی داشت. آدم را کنجکاو میکرد که به صفحهاش نگاه کند. فکر میکنم میزان نور صفحه را روی صد در صد گذاشته بود. چند نفر دیگر هم شبیه او موبایل به دست نشسته یا ایستاده بودند؛ اما تعداد این دسته از آدمها آنقدر کم بود که بهراحتی میشد شمرد. شاید کمتر از تعداد انگشتان یکدست.
خودم که گاهی برای تماس با خانواده و هماهنگی برای زمان بیرون رفتن گوشیام را بیرون میآورم، حواسم هست تا میزان نور صفحه در پایینترین حالت ممکن باشد و توجه دیگران را جلب نکند؛ اما فکر میکنم آنها این توجه را نداشتند. اکثر جلسه جز چندنفری که گوشی دستشان بود و آن چند آقایی که صورتهایشان را به هم نزدیک کرده و پِچ پِچ میکردند، بقیه مشغول ذکر حسین (ع) یا زهرا (س) گفتن بودند.
کرونا هم که باشد نمیشود هیئت نرفت. برکاتی که از روضه و هیئت نصیب انسان میشود، در جاهای دیگر دست نایافتنی است. گاهی که فکر میکنم میبینم هیئت و روضه برای تربیت ما است، برای اینکه به اهلبیت توجه کنیم، مسیر زندگی خودمان را با آنها مقایسه کنیم و کلی فکرهای مهم دیگر که روضه، زیارت، هیئت، ذکر، نماز، دعا و... همه وسیلههایی برای این توجه و بازنگری در مسیر حرکت ما در دنیا هستند. تعجبم از اینجاست که چرا در لحظاتی که برای این توجه کردن و فکر کردن میگذاریم باز هم مشغول چیزهای دیگر میشویم. اگر لحظاتمان را و خودمان را مدیریت نکنیم، حتی در روضه هم که از مهمترین محلهای توجه و ذکر است، غافل خواهیم بود. ارتباط و وسایل ارتباطی خوب و لازم است؛ اما اگر قرار باشد ما را از ذکر که مهمتر است غافل کند و زمینه غفلت دیگران هم حتی برای چند لحظه فراهم کند باید مدیریت شود.
#یادداشت_انتقادی
#هیئت
#موبایل
#مدیریت_رسانه
🔹🔸
#علی_فاطمی_پور
۱٣٩٩|۱۰|۱٢
☘
https://eitaa.com/balandegi
✍🏻 دوران کودکی، دوران تجربهاندوزی است. از همان ابتدای کودکی، حس کنجکاوی و جستجوگری در کودک فعال میشود و به واسطه این احساس، او دوست دارد کارهای مختلف را تجربه کند. این احساس، او را به جستجوگری در دل اتفاقات میکشاند و او را به تجربههای جدید تشویق میکند. گاهی دوست دارد وسیلهای را به هم بریزد تا از درونش با خبر شود؛ گاهی دوست دارد کاری غیر متعارف انجام دهد و گاهی از انجام کارهایی که بزرگترها اصرار دارند سرباز میزند. اگر این احساس او را درک نکنیم در بسیاری از مواقع به مخالف با او بر میخیزیم و سعی میکنیم این غریزه را در او سرکوب کنیم. به جای سرکوب، باید زمینه شکوفایی و رشد بیشتر این احساس را در کودک آماده کرد. رادیوی قدیمی، اسباب بازی شکسته و... همگی میتوانند ساعتها او را به خود مشغول کرده و در ضمن سرگرمی به پویایی و فعالتر شدن ذهن او کمک کنند. جستجوگری و کنجکاوی یکی از مهمترین شاخصههایی است که خداوند در درون هر انسانی قرار داده تا با کمک آن پرسشگر شود، بر اساس پرسشهایش فکر کند، روی مسائل دقیق شود و در نهایت به آنچه درست است دست پیدا کند.
✍🏻 #علی_فاطمی_پور
13-10-1399
#یادداشت_تحلیلی
#تربیت_کودک
#کنجکاوی
☘️
https://eitaa.com/balandegi
بنام حبیب...
✍🏻 مبانی، نقطه اساسی و تکیهگاه سایر بخشهای نظام هر علمی است.
همه بخشهای یک علم بر پایه مبانی آن استوار است و این بر اهمیت پرداختن به این موضوع میافزاید. تعلیم و تربیت نیز از این قاعده مستثنا نیست. در بین کتابهایی که به این مسئله مهم پرداختهاند، کتاب فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی زیر نظر آیتالله مصباحیزدی (رحمهالله علیه) یکی از بهترینها است. این کتاب که در بین رویکردهای چهارگانه عقلی، نقلی، عرفانی و ترکیبی در دسته فسلفی قرار میگیرد، جامعتر از پژوهشهای دیگر به موضوع مدّ نظر پرداخته است.
ایشان در این کتاب، مبانی تعلیم و تربیت اسلامی را در پنج دسته معرفتشناسی، هستیشناسی، انسانشناسی، ارزششناسی و الهیاتی قرار داده و برای هر کدام، موارد متعددی را ذکر میکنند.
همچنین مهمترین مسائل تعلیم و تربیت اسلامی را در هشت محور مطرح مینمایند:
1- مبانی
2- اهداف
3- اصول
4- روشها
5- ساحتها
6- مراحل
7- عوامل
8- موانع
📚
#علی_فاطمی_پور
#یادداشت_گزارشی
#آیت_الله_مصباح_یزدی
*به پاس خدمات فراوان آیتالله مصباحیزدی به جامعه علمی در راستای تولید علوم انسانی اسلامی، به مدد الهی چند یادداشت پیشرو را به معرفی و تبیین نظریه تربیت اسلامی ایشان اختصاص خواهم داد. باشد که آن را از ما بپذیرند.
☘️
https://eitaa.com/balandegi
🔹 در روزگاری که کسی به فکر دیگری نیست
و در زمانه ای که همه به دنبال سود خودشان هستند و دیگران را نمی بینند تو به فکر ما باش!
ای #زیباترین_ترانه هستی چقدر خوب است که دلم را برای خودت تنگ می کنی.
به یاد تو که باشم همه غم های دنیا به گوشه ای می خزند و از دلم فرار می کنند
اما لحظاتی که با تو و به یاد تو نیستم همه غم های دنیا بر دلم می نشیند.
ای آقایی که رفاقت را در حقّم تمام کردی و اما من همیشه رفیق نیمه راه بودم و تا آخر تصمیم هایم و قرارهایم با تو نماندم
ای آقایی که جز تو به هر چه فکر کنم به آشوب دلم می افزاید
و ای آقایی که جز تو کسی را ندارم که با او نجوا کنم و آرام بگیرم؛
همین که میدانم تو هستی آرامم می کند.
#ای_روشنی_بخش_تمام_لحظاتم در نماز شبت برایم دعا کن...
✍ #علی_فاطمی_پور
#شب_نامه
#برایِ_او
#حضرت_ولی_عصر_عج
☘
https://eitaa.com/balandegi
بنام حبیب...
📌 تشکلهای تربیتی، چابکترین و پرسرعتترین حلقهای هستند که فعالیتهای عملیاتی تربیتی را در جامعه تحقق میبخشند.
مدارس و نهادهای رسمی تعلیم و تربیت هیچگاه به اندازه یک تشکل تربیتی در تاثیرگذاری و تربیت نیروهای جهادی، انقلابی و کنشگر موفق نبودهاند. این موفقیت، بار آنها را سنگینتر کرده و انتظارها را بیشتر میکند.
,, اولین و مهمترین انتظار این است که تشکلهای تربیتمحور از پراکندهکاری و التقاط در برنامهها و روشها پرهیز کنند. ،،
بزرگترین آفت پراکندهکاری دور شدن از مقصد است. برای این امر، ابتدا باید در تعیین مقصد به وحدت رسید؛ با کثرتگرایی و یا برخورد سلیقهای با این مسئله نه تنها از مقصد دور شدهایم، بلکه در برخی از موارد پلهای حرکت در مسیر مقصد را نیز خراب کردهایم.
با تجربه سالهای متمادی و مواجهه با تشکلهای متعدد تربیتی میتوان گفت، هیچ تشکلی بدون ترسیم درست و منطقی هدف، در مسیر حرکت نخواهد کرد و هر آنچه هست توهّم حرکت است.
📚
✍🏻 #علی_فاطمی_پور
#یادداشت_انتقادی
#تشکل_های_تربیت_محور
☘️
https://eitaa.com/balandegi
✍🏻 بدون عيب و نقص بودن نوشته جزء نكات پراهمیت در هر متني است. خواننده بايد بتواند بهخوبی با متن ارتباط بگيرد و با آن همراه شود. ويرايش متن براي رفع عيوب و نقصهای ظاهري و محتوايي آن است.
ويرايش به سه نوع تقسیمشده است:
⏮ ويرايش فني- صوري
⏮ ويرايش زباني - ساختاري
⏮ ويرايش محتوايي
در ويرايش فني – صوري به چه مواردي پرداخته خواهد شد؟
1- یکدست کردن رسمالخط (قواعد و نشانههای وصل و فصل)؛
2- اصلاح غلطهای املایی؛
3- بررسی بندها؛
4- اصلاح یا اعمال نشانهگذاریهای متن؛
5- یکدست کردن ضبط اعلام، اصطلاحات، آوانگاشت آنها در صورت لزوم و آوردن معادل لاتین کلمات؛
6- اعمال قواعد عددنویسی، فرمولنویسی، آوانویسی، اعرابگذاری و اختصارهای متنی؛
7- مشخص کردن حدود نقلقولها، بررسی ارجاعات، درستی نشانه مآخذ و پانوشتها و یادداشتها؛
8- بررسی کالبدشناسی اثر، شامل تمامی نمایهها، جدولها، نمودارها، تصاویر، عکسها، فهرست مطالب، واژهنامه و…؛
9- کنترل اندازه و قلم حروف، تیترهای اصلی و فرعی، سرصفحهها، عناوین بخشها، فصلها، نسخهپردازی و نمونهخوانی.
ادامه دارد...
📚
✍🏻 #علی_فاطمی_پور
#یادداشت_آموزشی
#ویراستاری
☘️
https://eitaa.com/balandegi
🔺 بچههای كوچك خيلي زود از چيزهايي كه به آن علاقهمند میشوند دل میکنند. کافی است والدين هنرمندانه آنها را به چيز ديگري مشغول كنند و چنددقیقهای حواسشان را پرت كنند. آنها مشغول چيز جديد میشوند و از آن چيزي كه دوست داشتند میگذرند؛ اما انسانهای بزرگسال بهراحتی نمیتوانند از آنچه كه به آن علاقه دارند و خوششان میآید بگذرند و دستبردارند.
چرا بزرگسالان نمیتوانند به اين راحتي از علاقههاشان دستبردارند و به چيزهاي مهمتر مشغول شوند؟
خوب است ما نيز با دقت در رفتارهاي فرزندانمان و کوچکترها آنچه كه میتواند برایمان درسآموز باشد را برداشت كنيم و در زندگیمان به كار بنديم. دل نبستن به چيزهايي كه روزي از دست ما میرود يكي از آن رفتارهايي است كه میتوان از كودكان الگو گرفت.
🔹
✍ #علی_فاطمی_پور
#یادداشت_تدبّری
#دقت_در_رفتار_کودکان
☘
https://eitaa.com/balandegi