🔹 حتی برای باز کردن در خانه هم، دستی به موهایش می کشید و لباس هایش را مرتب می کرد.
🔹 وقتی می خواست برای نماز آماده شود با سراسیمگی و اشتیاقی به ظاهرش می رسید و بهترین لباس هایش را می پوشید و به مسجد می رفت.
🔹 برای بزرگترین مهمانی سال و دیدارِ بالاترین موجود هم، مقدماتی به ما یاد داده است؛ رسولی که خودش را برای ما به سختی ها انداخته.
◽️ اگر مقدمات مهمانی #ماه_رمضان را مهیا نکنیم، دست خالی یا با بهره کم از مهمانی بر می گردیم.
🔻
https://eitaa.com/ali_fatemipour
📌 #حضوریات مقدم بر فهم #گزاره_های_دینی
📚 این تصور اشتباه است که برای تولید علمی اسلامی در قدم اول باید سراغ آیات و روایات رفت. فهم آیات و روایات متوقف بر اموری است و بدون طی صحیح مراحل به درک دقیق و مناسبی از گزاره های دین نخواهیم رسید. بر این اساس، درک حضوری مقدم بر درک از آیات و روایات است. زیرا آیات و روایات بر پایه قوای درونی انسان استوار است و فهم عمیق آن ها متوقف بر درک حضوری است.
آیات و روایات بر پایه قوای درونی انسان بنا شده اند. خداوند در آیه ٣۰ سوره روم می فرماید: "فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفًا ۚفِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْهَا ۚ لَا تَبْدِيلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ۚ ذَٰلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ". طبق این آیه، انسان ها دارای فطرتی هستند که تغییرپذیر نیست و مایه استواری و قوام دین آن ها می شود. فهم و درک آیات الهی به واسطه فطرت و قوایی است که خداوند در انسان ها قرار داده است و بدون آن ها فهم نمی شود.
دومین دلیل بر مقدم بودن شناخت حضوری نسبت به فهم آیات و روایات، توقف فهم عمیق آن ها بر درک حضوری است. آیات و روایات به مثابه داروخانه ای است که ابتدا باید درد شناخته شود و یا مسئله روشن گردد و برای درمان آن یا رسیدن به پاسخ مسئله، سراغ آن ها برویم. بدون مسئله و درک حضوری، نمی توان فهم عمیقی از آیات و روایات به دست آورد. زیرا آن ها پاسخ مسئله ها و دغدغه های ما هستند. قرآن و کتب روایی جنبه های مختلفی دارند و با هر دغدغه ای که به آن ها رجوع شود؛ پاسخ متناسب و متفاوتی ارائه میدهند. از این رو اگر سوالی نداشته باشیم و به دریافتی حضوری نرسیده باشیم و همچنین با تجربه ها و دقت های حضوری موضوع را جزئی نکنیم، قرآن صامت است و چندان حرفی برای گفتن نخواهد داشت.
🔹 برای درک و فهم بهتر آیات و روایات، باید ابتدا سراغ درک حضوریات رفت. اگر قوای درونی خود را بشناسیم و به این نکته متوجه باشیم که ارزش وجودی انسان به قوای درونی او است، می بینیم که با تأملات درونی به سرنخ هایی می رسیم و دغدغه هایی در ذهن مان شکل می گیرد که با نگاهی جامع و انسانی در آیات و روایات به آن ها پرداخته شده است.
🔻
https://eitaa.com/ali_fatemipour
📌 چرا ازدواج باعث افزایش رزق انسان میشود؟
💠 پیامبر خدا(ص) فرمودند: «اِتَّخِذُوا الأَهلَ؛ فَإِنَّهُ أَرزَقُ لَكُم»
🔹 چند برداشت کوتاه:
- منظور از اهل، در این روایت، یعنی کسی که سه ویژگی داشته باشد:
یک. بتوانید با او انس پیدا کنید.
دو. اختصاص به شما داشته باشد.
سه. تعلّق خاطر به او پیدا کنید.
- تعلق أمر، یعنی ازدواج، مطلوب جدی مولا است و خداوند دوست دارد که بندگانش، أمر او را اطاعت کنند.
- درست است که خود همسر و فرزند رزق است اما در اینجا روایت میگوید برای شما رزقآور است. چرا همسر رزقآور است؟
سه احتمال وجود دارد:
یک. انسان با ازدواج پشتوانههایی پیدا میکند و دیگران هم به او کمک میکنند و اوضاعش بهتر میشود.
دو. انسانی که در دوران مجردی برای زندگیاش برنامهای ندارد، با ازدواج برای زندگیاش برنامه میریزد و سعی میکند درآمد بیشتری کسب کند و درآمدش را بادقت بیشتری مصرف کند.
سه. این یک عهد الهی و حمایت الهی برای کسانی است که ازدواج میکنند. خداوند به کسی که ازدواج کرده است، بیشتر عنایت میکند و روزی بیشتری میرساند تا کسی که مجرد است.
پ.ن:
الكافی، ج ۵، ص ٣٢٩، ح ۶
🔻🔺
https://eitaa.com/ali_fatemipour
هدایت شده از ✍️نویسندگان تربیتی
🔻لطافت، نقطه شروع حركت است؛ در مقابل لطافت، ثِقل نفسانی است.
ثقل و سنگینی، نفس را منجمد می کند؛ یخ زدگی و افسردگی به نفس می دهد.
🔸نفس یخ زده دست و پایش بسته است و نمی تواند سفر کند.
لطافت، نفس را آزاد می کند.
لطافت نفس، از راه های متعددی به دست می آید؛ از جمله گریه خیلی تاثیر عجیبی در لطافت نفس دارد.
🔹هیچ چیزی مانند گریه نفس را لطیف نمی کند و از ثقل و انجماد در نمی آورد.
اگر انسان دید گریه اش نمی گیرد بداند مشکلی دارد.
گریه خیلی موثر است.
🔸همچنین قرآنِ نیمه شب، در لطیف شدن نفس خیلی موثر است . همچنین روزه خیلی موثر است؛ روزه ممکن است خُلق انسان را تنگ و سخت کند ولی عجیب ثقل و غلظت نفس را می شکند و به نفس لطافت می دهد.
🔹این سه قضیه داروی تام و تمامی برای لطافت هستند. قرآنِ نیمه شب، گریه و روزه.
امکان ندارد کسی این ها را داشته باشد و نفسش منجمد بماند.
🔸نفسی که لطیف شد امکان جدا شدن و تجردش حاصل می شود و آن سفری که هدیه تجرد است نصیبش می شود...
🔸🔻
✍️ شیخ جعفر ناصری
یادداشتهای متنوع تربیتی را از نویسندههای مختلف حوزه تعلیم و تربیت، در #کانال_نویسندگان_تربیتی بخوانید:
https://eitaa.com/joinchat/4223729753C24132d7d6e
#اعتراف
🔻 آنقدر حجم گناهانم زیاد است و کولهبار خطاهایم سنگین، که به نظرم به این سادگیها نمیتوانم آنها را از پروندۀ اعمالم پاک کنم.
ناامید نیستم؛ چون خدایی دارم که رحمتش آنقدر گسترده است که کودک در شکم مادر هم فراگرفته؛ چون لطفش شامل حال مورچههای زیر خاک هم شده و به ریزترین موجود در دورترین نقطه هم توجه دارد؛ مسئله سنگین بودن عصیانهای من است.
🔺 وقتی میشنوم ماه رمضان، ماه شستشو و پاک شدن است امیدم دو چندان میشود و انگیزه مضاعفی پیدا میکنم که کاری کنم تا بخشیده شوم.
یا أرحم الراحمین حتی گناهانی که از یاد بردهام را نیز به این ماه مبارک بر من ببخش...
✨
https://eitaa.com/ali_fatemipour
⁉️با این سیستم فرسوده آموزش و پرورش تا کجا میخواهیم پیش برویم؟
🌐 ساختاری که همراه با ایجادش، آنقدر قدرت و نفوذ والدین بر فرزندان را کاهش داد که امروزه شاهد فاصلۀ زیاد نوجوانان و جوانان از پدر و مادرشان هستیم. کدام نوجوان یا جوان را پیدا میکنید که الگویش پدر یا مادرش باشد؟ به میراث گذشتگانش افتخار کند؟ و نقشش را درست ایفا کند؟
🧐نمیخواهم منفینگری کنم اما با این سیستم فشل و بی روح روز به روز شکاف بین نسل گذشته، امروز و آیندۀمان بیشتر میشود. این سیستم، افراد را از آب و هوای طبیعی روستا و غذاهای سالم و پر فایده به شهرهای آلوده و فست فودهای پر ضرر کشاند. حرف شنوی بچهها را از والدینشان به اندازۀ زیادی کاهش داد و اکنون دیگر کمتر فرزندی است که با پدر و مادرش رفیق باشد و حرف یکدیگر را بفهمند. روستاییان پر مشغله به شهریهای جویای کار تبدیل شدند و فضای مجازی نان شبشان شد.
🏢به این ساختار دلخوش نکنیم. توانمان را افزایش دهیم تا تحولی ایجاد شود. بازی کردن در این زمین، چیزی از میراث گذشتگانمان باقی نمیگذارد...
🔰
https://eitaa.com/ali_fatemipour
5.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 روش درست کتابخوانی برای کودکان
🔻 میگویند هر کسی بیشتر کتاب میخواند هوش هیجانی بیشتری دارد و به موضوعات توجه بیشتری دارد. اما افرادی را میبینیم که خیلی هم کتابخوان هستند اما چنین مهارتهایی را ندارند. باید توجه کرد که روش کتاب خواندن مهم است.
📌 کتابخوانی یکی از مهارتهای زبانی است. خواندنی که منجر به👈 گفت و گو و #نوشتن نشود در فضای خانواده خیلی موثر نیست.
✅ نکته کلیدی این است که درباره کتابهایی که نوجوان ما میخواند باید با او گفت و گو کرد. چنین روشی برای افزایش ارتباطات در خانواده نیز موثر است.
برگرفته از کانال کرامت
▪️ بانیِ رحمتِ خداوند برای فامیل، از میانِ ما رفت!
طبق روایات، پیرها باعث و بانی رحمت خداوند برای آن جمع اند و ما دیشب، برای بار دوم پدربزرگ مان را از دست دادیم.
چقدر خوشحال میشد وقتی کنارش می نشستم و آرام آرام دست و پای خشکیده اش را ماساژ می دادم.
پدر شهیدی که زندگی اش به کشاورزی و یک دوچرخه گذشت امشب در خاک آرمیده است. حسن ظن من می گوید پسر شهیدش همراه اباعبدالله از او میزبانی می کنند.
به فاتحه و صلواتی مهمانش کنید...
وقتی میگویم آموزش و پرورش ما بیحساب و کتاب است، باور نمیکنید!👆🏻
🏷 هر چقدر جامعه را به سمت مدرنیته پیش ببریم، نابودی جامعه و افرادش بیشتر میشود. وقتی تحصیلات در مدارس، تخصصی نشود؛ برنامهای برای شناسایی استعدادهای دانشآموزان نداشته باشیم؛ رشتهها متناسب با نیاز جامعه تعریف نگردد و دانشآموزان بر اساس نیاز شغلی آیندهشان تحصیل نکنند؛ افراد جامعهمان و بزرگترین سرمایۀ کشور را بعد از سالهای زیادِ تحصیل، بیکار کردهایم.
🏷 این بیکاری چون با وقتگذاری و صرف سرمایه و هزینههای زیاد بوده عامل لجاجت، بیانگیزگی، یأس و ناامیدی، کشیدهشدن به سمت فساد و دهها اتفاق ناگوار دیگر میشود.
🌐 تغییر و تحول جدّی در ساختار و سیاستگذاران نظام تعلیم و تربیت رسمی کشور لازم است؛ و این محقق نمیشود مگر با روی کار آمدن افرادی که:
🔸 تغییر و تحول با نگاه مکتبی و اسلامی را باور داشته باشند.
🔸 مصمّم در پیادهسازی الگوی بومی تعلیم و تربیت باشند.
🔻
https://eitaa.com/ali_fatemipour
مهربان باشيم؛يازده ارديبهشت.mp3
8.81M
📌 راديو معارف؛ برنامه زنده مهربان باشيم
🔹 چرا خداوند انسانها را دوست دارد؟
🔹 ساخت انسان؛ در نهايت زيبايی و هماهنگی با نظام هستی
🔹 لا يُحِب و يُحِبُّ در قرآن
🔹 شب قدر؛ شب لكهگيری سالانه
#علی_فاطمی_پور
🌐
https://eitaa.com/ali_fatemipour