🔸پرسش:
چرا شیعیان واقعه غدیر خم و حدیث «مَنْ كنتُ مولاه فهذا علىٌ مولاه» را حمل بر ولایت و خلافت می کنند درحالی که معنای ولی، «دوست» است؟
🔹پاسخ:
بررسی واقعه غدیر خم و حوادثی که پیرامون آن اتفاق افتاد به خوبی ثابت می کند که مسئله مربوط به اعلام خلافت و جانشینی حضرت علی علیه السلام است و به هیچ وجه نمی توان آن را حمل بر مسئله دوست داشتن شخص خاصی کرد.
در کتاب «مبانی اعتقادی اندیشه اسلامی»(1) پس از ارائه گزارشی اجمالی از واقعه غدیر، و بیان متواتر و قطعی بودن سند این حدیث(2)، در مورد دلالت حدیث «مَنْ كنتُ مولاه فهذا علىٌ مولاه» آمده است:
برخى كه نتوانستند سند این حدیث را رد كنند، در صدد تردید در دلالت آن بر آمده و ابراز كردند كه "مولى" به معناى دوست آمده است؟! یعنى این همه مقدمات و مؤخرات براى این بوده كه پیامبر اعلام نماید كه هر كه من دوست او هستم، على هم دوست اوست؟!
ادله و شواهد متعددى وجود دارد كه كلمۀ مولى در این واقعه فقط به معناى ولایت و رهبرى است و نمى شود به معناى دوست باشد از جمله:
1️⃣ پیامبر اكرم صلى الله علیه وآله قبل از معرفى على علیه السلام فرمودند: «الستُ اولى بكم من انفسكم ان اللَّه مولاى و انا مولى المؤمنین» (آیا من بر شما نسبت به خودتان اولویت ندارم؟ خدای مولای من و من مولای مومنان هستم) و سپس فرمودند: «من كنت مولاه فهذا على مولاه» پس معلوم است كه مراد ایشان از مولى، همان اولویت و ولایت است.
2️⃣ خداوند در آیۀ تبلیغ مى فرماید اگر این مطلب را ابلاغ نكنى، رسالتت، ناقص است. آیا صرف دوست داشتن على علیه السلام به قدرى مهم است كه با عدم اعلام آن رسالت پیامبرصلى الله علیه وآله ناقص بود؟ به ¬علاوه ایشان بارها، محبت و دوستى شدیدش را نسبت به على علیه السلام ابراز كرده و همگان را به دوستى ایشان، امر فرموده بودند و این مطلب اختصاص به آن هنگام، نداشت.
3️⃣ آیا معقول است پیامبرى كه ما ینطق عن الهوى در آن بیابان سوزان وگرماى شدید، هزاران نفر را چندین روز معطل كرده و بگوید: مردم هر كس من دوست او هستم على هم دوست اوست؟!
4️⃣ آیه اى كه بعد از معرفى، نازل شد: «الیوم... امروز دینتان را كامل كردم، نعمتم را بر شما تمام كردم و اسلام را به عنوان دین براى شما پسندیدم» و آیه: «الیوم یئس الذین كفروا... . امروز كفار از دین شما مأیوس شدند » آیا همۀ این¬ها بهخاطر این بود كه پیامبرصلى الله علیه وآله على علیه السلام را به دوستى خویش معرفى كرده است؟! یا به این جهت بود كه امید كفار به نابودى دین اسلام(به این جهت كه پیامبر فرزند نداشت و پس از او دینش که همچون نهال تازه کاشته¬ای بود بدون ولى مى ماند) به یأس تبدیل شده و دین، با ابلاغ ولایت و تعیین على علیه السلام به رهبرى امت كامل شد و نعمت برهمگان تمام شد؟!
5️⃣ آنچه پیامبر (ص) از پیامدهاى آن بیم داشت، اعلام محبت على علیه السلام بود یا ابلاغ رسمى وى به ولایت و رهبرى؟!
6️⃣ بیعت گرفتن و آن همه تبریك و تهنیت(حتى از عمر) براى این بود كه على علیه السلام دوست مؤمنین گردیده؟! آیا این، مطلب جدیدى بود كه نیاز به بیعت یا تبریك داشته باشد؟!
7️⃣ پیامبر گرامى اسلام (ص) و امامان (ع)، روز غدیر را از بزرگترین اعیاد رسمى مسلمانان اعلام كردند تا هر سال این خاطره، تجدید شود. آیا اعلام دوستى باعث شد تا این روز، از بزرگ ترین اعیاد اسلامى گردد؟!
8️⃣ اشعارى كه شاعران و ادیبان از آن زمان تاكنون دربارۀ غدیر سرودهاند، خطبۀ غدیر را مربوط به ولایت و امامت دانسته اند و مسئلۀ جانشینى على علیه السلام را مطرح كرده اند.(این اشعار را مرحوم علامه امینى در جلد اول الغدیر، آورده است). فُصحا و بلغاى عرب، از این واقعه صرفاً ولایت ورهبرى فهمیده اند.
9️⃣ امیرمؤمنان علیه السلام و سایر ائمه علیهم السلام در موارد متعددى به حدیث غدیر، براىامامت و خلافت، احتجاج مى كردند و همه از كلام آنها، ولایت و رهبرى فهمیده و مجاب مى شدند.
🔟 مرحوم علامه امینى در جلد اول الغدیر صفحه 214 از مفسّر و مورخ معروف اهل تسنن، محمد بن جریر طبرى، نقل مى كند كه پیامبر اكرم صلى الله علیه وآله بعد از نزول آیۀ تبلیغ، فرمودند: جبرئیل از طرف خدا، دستور آورد كه در این جایگاه بایستم و به هر سیاه و سفید اعلام كنم كه على بن ابى طالب برادر من، وصى من، جانشین و امام پس از من است.
📝 پی نوشت:
1) علیرضا عابدی سرآسیا، مبانی اعتقادی اندیشه اسلامی، ص 392-398
@mahad313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍رسول خدا(ص)فرمودند:
اگر درختان قلم و درياها مركب و جنيان حسابگر و آدميان كاغذ ؛ نميتوانند فضائل علے بن ابی طالب را بشمارند. شكی نيست كه فضيلتها و حالات او را از نظر شرف و کمال جز خدای سبحان و رسولش نميداند ...
📚 ارشاد القلوب جلد۲
علی دلدارِ ربّ العالمین است
تمامِ عشقِ خَتم المُرسلین است
پیامِ صاحبِ قرآن همین است
فقط حیدر امیرالمومنین است
🌼عید غدیر مبارک🌼
🚦 @mahad313 🚦
✨✨ ضمن تبریک دهه ولایت و امامت✨✨
👈 مطالب پیشنهادی به مناسبت عید بزرگ غدیر و دهه ولایت
✅ سروده خواندنی عمروعاص در مورد واقعه غدیر خم هنگام نزاع با معاویه
http://abedisa.blogfa.com/post/100
✅ پرسش و پاسخ 3 : اهميت بحث امامت و مساله شیعه و سنی
http://abedisa.blogfa.com/post/6
✅ پرسش و پاسخ 4: نقش انتخابات و شورا در تعيين امام !
http://abedisa.blogfa.com/post/7
✅ پرسش و پاسخ(9): علت ذکر نشدن نام حضرت علی(ع) در قرآن
http://abedisa.blogfa.com/post/22
✅ پرسش و پاسخ (37): دلالت واقعه غدیر و حدیث «مَنْ كنتُ مولاه فهذا علىٌ مولاه» بر ولایت حضرت علی (ع)
http://abedisa.blogfa.com/post/98
✅ پرسش و پاسخ (38): پاسخ اهل سنت به حدیث ثقلین
http://abedisa.blogfa.com/post/99
✅ سه برتری مذهب شیعه بر مذهب اهل تسنن بر اساس آیه اکمال دین
http://abedisa.blogfa.com/post/35
✅ تصحیح یک اشتباه(4): عید غدیر، عید سیدها؟!
http://abedisa.blogfa.com/post/34
✨در ثواب نشر آن شریک باشید✨
@dr_abedisarasia
@mahad313
🔹 پاسخ های اهل سنت به حدیث ثقلین
🔸 پرسش:
با توجه به اینکه حدیث ثقلین دلالت واضحی بر حقانیت اهل البیت علیهم السلام دارد، چرا اهل سنت سخن شیعه را نمی پذیرند و اساسا در مقابل این حدیث چه پاسخی می دهند؟
اینجانب در صحبت دوستانه ای که با یکی از طلاب اهل سنت داشتم از او پرسیدم که شما حدیث ثقلین را چگونه تفسیر می کنید و با اعتقادات خودتان چگونه سازگار می دانید؟ در حالی که در این حدیث تصریح شده که «قرآن» و «عترت» از هم جدا نمی شوند و کسی که از آنها اطاعت کند گمراه نمی شود(یعنی هیچ گونه باطل، خطا و گمراهی در آنها راه نمی یابد).
وی در پاسخ به سه نکته اشاره کرد که در برخی کتب اهل سنت هم ذکر شده و مورد بررسی قرار می دهیم:
1⃣ پاسخ اول اهل سنت:
در حدیث ثقلین طبق نقل اهل سنت آمده است که پیامبر(ص) فرمودند: «کتاب الله و سنتی» نه « کتاب الله و عترتی»:
🧐 نقد و بررسی:
این حدیث را به این شکل مالک در کتابش(7) به شکل مُرسَل (بدون سند) می آورد. حاکم نیشابورى نیز با سندى از ابوهریره به طور مرفوع(حدیثى که راوی، آن را به معصوم نسبت ندهد) و در حدیث دیگری عبارت « کتاب الله و سنة نبیه » را از پدر و پسرى نقل می کند که آفت سندند و آن دو اسماعیل بن ابى اویس و ابو اویس هستند،(8) پدر و پسرى که نه تنها توثیق نشده اند، بلکه حتی از جانب علمای اهل سنت نیز متهم به کذب و وضع و جعل حدیث هستند.(9)
👈 اما عبارت «کتاب الله و عترتی» مُسنَد (همراه با سند کامل) و متواتر(دارای سند قطعی و یقینی) است که علمای متعددی از شیعه و سنی آن را نقل کرده وبر صحت سند آن تصریح کرده اند.(10)
😔 (و باید از اهل سنت پرسید که چرا در کتابهایتان آن حدیث بدون سند را نقل می کنید و این حدیث متواتر را ذکر نمی کنید؟!)
2⃣ پاسخ دوم اهل سنت:
حدیث ثقلین، مخالف قرآن است پس طبق احادیث متواتری که از پیغمبر(ص) رسیده است که «اگر حدیثی با قرآن مخالف بود آن را به دیوار بکوبید» باید آن را رد کرد.
دلیل بر مخالفت این حدیث با قرآن این است که قرآن می فرماید: «اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم»(النساء: 59). طبق این آیه باید از سه چیز اطاعت کرد(خدا، رسول و اولی الامر) در صورتیکه در روایت اشاره به اطاعت از دو نفر(کتاب خدا و عترت) می کند!
🧐 نقد و بررسی:
به این سخن دو گونه می توان پاسخ داد:
🔸 الف) پاسخ نقضی؛ اگر این استدلال درست باشد، پس حدیث نقل شده توسط اهل سنت هم با مشکل مواجه است؛ زیرا طبق آن حدیث نیز پیامبر(ص) به دو چیز امر کرده اند: یکی کتاب و دیگری سنت! در حالیکه قرآن به سه چیز امر کرده است و فقط کلمه «سنت» جای «عترت» را گرفته است؛ پس این استدلال صحیح نمی باشد.
👈 نکته دیگر اینکه اگر این استدلال درست باشد لازم می آید که نعوذ بالله پیامبر(ص) سخن خلاف قرآن گفته باشد؛ زیرا ، حدیث ثقلین روایتی متواتر و صحیح است(10) و این به معنای یقین در صدور آن از پیامبر(ص)است.
🔸 ب) پاسخ حلی: وقتی پیامبر(ص) می فرماید «بعد از من به این دو مراجعه کنید» اطاعت از خودش را مفروض گرفته است و گرنه امر به اطاعت از آن دو نمی کرد. از طرفی، اینکه پیامبر(ص) در ابتدای این حدیث بیان می کند که «من دارم از میان شما می روم» پس محل سخن ایشان، بعد از رفتن یکی از آن سه مورد است. بنابر این، این حدیث نه تنها مخالف قرآن نیست بلکه دقیقاً مطابق با آن است.
3⃣ پاسخ سوم اهل سنت:
این حدیث با روایات دیگری که خواستار اقتدا به صحابه(11)، یا خلیفه اول و دوم(12) یا همسر پیامبر(ص) (13) می باشند معارض است.(14)
🧐 نقد و بررسی:
تعارض دو روایت در صورتی است هر دو روایت از نظر سندی صحیح باشند وگرنه هیچ گاه بین دو روایت صحیح و ضعیف تعارضی وجود ندارد و بدون شک در چنین صورتی، باید به روایت صحیح اخذ شود وروایت ضعیف کنار گذاشته شود. این در حالی است که بسیاری از بزرگان اهل سنت نظیر شوکانی، دارقطنی، ابن قیم جوزیه، ابن قدامه مقدسی، ابن حجر، ابن حزم، البانی، ابن تیمیة و... در مورد این روایاتِ ادعایی، تصریح به ضعف کرده اند و این روایات را با تعابیری نظیر «لایصح عن النبی»، «لایثبت»، «اسانیده کلها ضعیفة»، «باطل مکذوب»، «حدیث موضوع»، «ضعیف باطل»، و «لایصلح للاحتجاج» توصیف کرده اند.
در سلسله اسناد این روایات نیز افرادی قرار گرفته اند که با تعابیری نظیر «مجهول»، «مدلس» «ضعيف جدا»، «كثير الغلط»، «مضطرب الحديث جدا»، «مخلّط»، «ليس بحافظ»، «حدیثه لیس بشیء»، «لایحتج بحدیثه» از آنها ياد شده است.(15)
👈 با ملاحظه آنچه نقل شد، آيا اين احادیث قابليت تعارض با حديث صحيح و متواتر ثقلين را دارند؟!
📝 دکتر علیرضا عابدی سرآسیا
📝 برای مشاهده منابع و پی نوشت ها به آدرس زیر مراجعه کنید:
http://abedisa.blogfa.com/post/99
⁉️سوال
جملهای که پیامبر خدا(ص) فرمود: «من کنت مولاه فهذا علی مولاه»، صرفاً یک جمله خبری است نه جمله امری. پس چرا باید ولایت حضرت علی(ع) را بپذیریم، در حالیکه دستوری از طرف پیامبر(ص) صادر نشده است؟
✅پاسخ اجمالی
گاهی جملهای از جهت لفظ، «اِخبار» است، ولی از جهت معنا از آن اراده «انشاء» میشود؛ مانند: «تُؤْمِنُونَ باللهِ وَ رَسُولِهِ»،[1] که «تُؤْمِنُونَ» به معنای فعل امر «آمنوا» است، و پروردگار از این جمله اراده انشاء نموده است.[2] از اینرو، جمله «مَن کُنتُ مَولاه فهذا عَلِیٌّ مَولاه»، با اینکه خبری بوده، ولی بیانگر آن است که باید ولایت و امامت حضرت علی بن ابیطالب(ع) را پذیرفت و به مفاد آن پایبند بود؛ لذا بعد از این جمله، پیامبر(ص) چنین دعا میکند: «اللّهُمَّ والِ مَن والاهُ و عادِ مَن عاداهُ، وَ انصُر مَن نَصَرَهُ، وَ اخْذُلْ مَنْ خَذَلَه»؛[3] بار خدایا! با دوست على دوست باش و با دشمن او دشمن؛ هر که او را دوست میدارد، دوستش بدار و هر که او را مبغوض میدارد، مبغوضش بدار و هر که او را یارى میکند، یاریاش کن و هر که او را وامیگذارَد، او را وا گذار!
اگر این تنها یک خبر بود و توصیهای در آن وجود نداشت، چه معنا داشت که پیامبر(ص) بعد از آن به دعا و نفرین بپردازد؟!
بهعلاوه؛ معنا ندارد که انسان عاقلی، مانند پیامبر اکرم(ص) آن جمعیت فراوان را در بیابان سوزان حجاز جمع کند و خبری را اعلام کند که تنها به خودش مرتبط بوده و ارتباطی با مخاطبان ندارد؟!
بنابراین، در درون این جمله خبری، توصیهای نهفته است که باید تحقق پیدا کند و آن تعیّن و پذیرش ولایت و امامت علی بن ابیطالب(ع) میباشد.
💠منبع :
[1]. صف، 11.
[2]. صفایى بوشهری، غلامعلى، ترجمه و شرح مغنی الأدیب، ج 4، ص 132، قم، قدس، چاپ هشتم، 1387ش.
[3]. کوفى، فرات بن ابراهیم، تفسیر فرات الکوفی، ص 451، تهران، مؤسسة الطبع و النشر فی وزارة الإرشاد الإسلامی، چاپ اول، 1410ق؛ ابن عساکر، ابو القاسم علی بن حسن، تاریخ مدینة دمشق، ج 42، ص 210، بیروت، دار الفکر، 1415ق؛ أبو الفرج حلبی، على بن ابراهیم، السیرة الحلبیة، ج 3، ص 384، بیروت، دار الکتب العلمیة، چاپ دوم، 1427ق.
🌐سایت اسلامکوئست
🚦@Mahad313 🚦
علامه حسن زاده آملی: ظهور اتفاق افتاده است
خبرگزاری تسنیم: اگر مقوله غیبت و ظهور حضرت به طور دفعی و بدون هیچ زمینهای واقع شود، مسلماً جوامع بشری تاب این تحول شدید را نخواهد داشت. بدین علت حکمت الهی مقتضی تدریجی بودن این اتفاق عظیم است.
به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، اوایل روزهای سال 1380 با جمعی از دوستـــان عازم شهر مقدس قـــم شدیم در ایام حضور در قم با محقق بزرگواری آشنا شدیم که در مورد ظهور و نشانههای آن تحقیقات گستردهای انجام داده بود و با استدلالهای روایی جالب معتقد بود که ظهور بسیار نزدیک است نکات علمی سخنان ایشان، هر شنوندهای را به تفکر وامیداشت و قضیه فراتر از یک ادعای احساسی و بیبنیان بود تا این که در همان ایام توفیق، یارِ جمع دوستان شد و در صبح یک روز بهاری موفق به حضور در بیت علامه حسنزاده آملی (حفظه الله تعالی) شدیم و از نزدیک این دانشمند گرانقدر را زیارت کردیم داستان چگونگی حضور در محضر ایشان و ساعتی که در خدمت معظم له بودیم خود جریانی شیرین و درسآموز است که وقت مستقلی برای بیان میخواهد که در این مقاله مختصر نمیگنجد.
اما آنچه باعث شد آن جلسه برای این حقیر بهیادماندنی و سرنوشتساز شود مطرحشدن ماجرای تحقیق برادر محققمان در مورد ماجرای ظهور و نشانههای آن بود آن طلبه فاضل به تفصیل موضوع را برای حضرت علامه شرح دادند و ایشان باادب و حوصله مثال زدنی به دقت به سخنان ایشان گوش دادند همه دوستان حاضر در جلسه لحظهشماری میکردند تا عکسالعمل علامه حسنزاده را در قبال مسائل مطرحشده مشاهده کنند بعد از پایان سخنان برادر بزرگوار، استاد لحظهای تأمل کردند و سپس با خنده شیرین و معناداری به جمع نگاه کرده و با آن لهجه شیرین فرمودند خلاصه عرایض حضرات این است که میخواهید بفرمایید که ظهور حضرت نزدیک است؟ با تأیید دوستان ایشان فرمودند: اگر بــــگویم ظــــهور اتفـــاق افتـــــاده چه؟
همه جا خوردیم. اصلاً انتظار چنین مطلبی را از ایشان نداشتیم همه مات و متحیر این سخن ایشان بودیم و نمیدانستیم چه بگوییم؛
علامه که متوجه تحیر جمع شده بود بابیانی حکیمانه اینگونه مطلب را توضیح دادند برای توضیح مطلب باید مثالی بیان شود پروردگار متعال قواعد عالم ملکوت را نظیر و شبیه قواعد عالم ملک قرار داده و عالم تکوین را منطبق با عالم تشریع خلق کرده تا بشر با پی بردن به اسرار و قواعد عالم ملک و تکوین، پی به اسرار ملکوت و تشریع ببرد و از این هماهنگی و شباهت حکمتهایی استفاده کند یکی از این قواعد مسلم و عمومی طبیعت، تدریجی بودن تحولات میباشد فیالمثل حرکت وضعی زمین و در پی آن طلوع و غروب خورشید یک فرایند تدریجی است اگر خورشید به یک باره در آسمان زندگی مادی و طبیعی طلوع یا غروب کند در روند حیات اختلال ایجاد میشود و هیچ موجود زندهای قادر به تطبیق خود با تغییر وضعیت نور در میدان حیات نخواهد بود و نظم زندگی به هم میریزد.
خورشید باید به تدریج غروب و طلوع کند تا موجوداتِ تحت تأثیر خورشید بتوانند خود را با تغییرِ رخ داده تطبیق کرده و حیات به چرخهی نظم خود ادامه دهد نظیر همین اتفاق نیز در حیات معنوی و ملکوتی بشر، در حال، اتفاق افتاده است.
علامه بزرگوار در توضیح این مطلب فرمودند:
امام معصوم، خورشید آسمان حیات معنوی بشر است و طلوع و غروب ایشان در صحنه حیات بشر تابع قواعدی شبیه قواعد طبیعی خورشید است اگر مقوله غیبت و ظهور حضرت به طور دفعی و بدون هیچ زمینهای واقع شود، مسلماً جوامع بشری تاب این تحول شدید را نخواهد داشت.
بدین علت حکمت الهی مقتضی تدریجی بودن این اتفاق عظیم است با بررسی تاریخ حیات بابرکت حضرت در میابیم که این اتفاق در مورد غیبت حضرت واقع شده است غیر از اینکه حیات سه امام همام قبل از امام عصر(عج) تقریباً به حالت غیبت بوده و نوعی تمرین برای شیعیان برای زندگی مومنانه بدون ارتباط فیزیکی با امام بود.
غیبت حضرت به دو مرحله غیبت صغری و کبــــــری تقسیم می شود مرحله غیبت صغری به مثابه آماده کردن مردم برای غیبت اصلی و طــــــولانی حضرت بوده است.
همین حکمت در دوران ظهور حضرت هم رعایت خواهد شد بشری که در طول صدها سال در دل ظلمت زندگیِ بدون حاکمیت فرهنگ توحیـــــدی-ولایــــــی نشو و نما پیداکرده ظرفیت تحمل ناگهانی نور وجودی که به تعبیر قرآن زمین را اشراق میکند "اشرقت الارض بنور ربها..." را ندارد لذا باید واسطه در این بین وجود داشته باشد بدین معنا که مجالی برای تجلی نور ایشان در وسعتهای محدود به وجود آید، که مردم بتوانند خود را برای حضور آن مقام رفیع آماده کنند.
سپس آن عارف روشنضمیر تأملی کرده و با قاطعیت، جملاتی فرمودند که باعث شد جمع حاضر به وجد آمده و طوفانی از شادی و سرور در دل و جان حضار پدید آید؛
و آن از این قرار بود:
قرائن و شواهد نشان میدهد انقــــلاب اســـلامی و نــــظام مقـــــدس جمهـــــوری اســـــلامی ایران ظهور صغرای حضرت بقیه الله الاعظم و بین الطلوعین حکومت جهانی امام زمان ارواحنا فداه میباشد.
آنگاه این مژده بزرگ را بیان مثالهایی شرح دادند ایشان فرمودند:
مثلاً این مراسمات عبادی و معنوی را ببینید روزی در همین شهر قم، اگر چند طلبه به صورت انفرادی و با هزینه شخصی چند روزی اعتکاف میکردند، میگفتیم الحمدالله معنویت در حوزه پیشرفت کرده ولی اکنون میبینیم چند هفته قبل از ایام اعتکاف شاهد جوانانی هستیم که چندین شبانهروز و در سختترین شرایط و با کمترین امکانات در مساجد و حرمها معتکف میشوند و عمده هدف خود را خودسازی برای آمادگی ظهور اعلام میکنند مگر در ایام رژیم گذشته عموم مردم از معارف اهلبیت و ادعیه ایشان این قدر اطلاع داشتند!؟
در روز عرفه در غیر صحرای عرفه شاید خواصی پیدا میشدند که دعای عرفه سیدالشهدا را با آن مضامین بلند و عرشی را قرائت میکردند؛ اما اکنون چه؟ از ظهر تا عصر عرفه، مساجد، حرمها و خیابانهای اطراف و رسانهها بسیج میشوند تا میلیونها انسان اعم از نوجوان و جوان و پیر و زن و مرد و عامی و عالم در کنار هم نشسته و با ناله و تضرع، این دعای به این حجم را قرائت میکنند، اینها فرج امام زمان نیست، پس چیست؟
زمانی بر این ملت گذشت که حتی در میان خواص کمتر کسی پیدا میشد که بتواند قرآن را از روی مصحف، به درستی قرائت کندتا چه رسد به درک معانی و معارف قرآن اما اکنون میبینیم که در سراسر کشور دهها هزار حافظ و قاری قرآن تربیتشدهاند که به دنبال درک حقائق قرآن و عمل به آنها هستند، آیا اینها جلوههای ظهور نیست؟
نمـــاز جمعهها، راهپیماییها، جهـــادها و شهادتها، احیـــاء مهدیهها و جمـــکران، اقـــــبال مردم به دعـــــای ندبــــه و... همه و همه نشان از یک خیزش عظیم و تحولی بیسابقه در تاریخ تشیع و همه جلوههایی از ظهور صغری است.
انقـــــلاب اســـــلامی ایـــــران
ظهـــــور برنامهای، شخصیـــــتی و حقــــوقی حضرت مهـــــــدی موعـــــود(عج) بوده و ظهــور جهانی و اصلی حضرت، ظهـــور شخصی و حقیـــقی ایشــان میباشد هر کس هر کاری میخواهد در دوران ظهور انجام دهد الان شروع کند چون وقتش فرا رسیده و زمینهاش از هر جهت آماده است.
منبع: جهان نیوز
@mahad313
🎈♥️روز #مباهله مبارک.♥️🎈
💠فمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ
🔸پس هر کس با تو درباره او [عیسی علیه السلام] در مقام مجادله برآید بعد از آنکه به احوال او آگاهی یافتی، بگو: بیایید ما پسرانمان را و شما پسرانتان را، و ما زنانمان را و شما زنانتان را، و ما نفوسمان را و شما نفوستان را دعوت کنیم؛ سپس یکدیگر را نفرین نماییم، پس لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم.
📗آیه 61 سوره #آل_عمران
🚦@mahad313🚦
💢 نقطه #مشترک نامه های اهل کوفه؟!
جالب است بدانید، اهل کوفه پس از مرگ #معاویه و شنیدن خبر بیعت نکردن امام با یزید عموما در نامه هایشان یک #واژه را زیاد بکار میبردند!
در اکثر نامه ها آماده است که #حسین بسوی ما بیا که ما #منتظر توییم!!!
مثلا شبث بن ربعی، حجار بن ابجر، در #نامه_کوتاه خود نوشته بودند:
باغها سرسبز گشته و میوهها رسیده است، پس هرگاه که اراده کردی بیا که سربازان آماده برای یاری تو در #انتظار نشستهاند، والسلام.
📚ابصار العین، ص 216
حواسمان باشد، حسین را #منتظرانش به #گودال_قتلگاه کشاندند.
#امام_زمان
#مباهله
🚦 @mahad313 🚦
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
🌎 #پیشبینی_عاقبت_ابولهب
➣سوره مسد در ساݪ 613 میلادي بر پیامبر نازݪ ميشود؛ درنتیجه مخاݪفت و توهیݩ ابوݪهب به دعوتِ مردم به اسݪام توسط حضرت محمد صݪواتاݪݪهعݪیهوآݪهوسݪم؛
قرآݩ کریم وعده ميدهد:
"Perish the two hands of Abu Lahab, and perish he,"(1)
"He will [enter to] burn in a Fire of [blazing] flame,"(3)
●←ابوݪهب به هلاکت خواهد رسید!
●←همچنیݩ کافر از دنیا خواهد رفت!
او به دشمنيهایش با اسݪام و پیامبر ادامه داد و هرگز _حتي در ظاهر و منافقانه_ هم ایماݩ نیاورد!
تا اینکه در ساݪ 624 میݪادي در اثر اصابت ضربهاي که به سرش میزنند به #هݪاڪت ميرسد...
حدود 11 سال بعد، دو پیشگویی قرآن به تحقق میرسد....
🌐ویکیپدیای انگلیسی
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ab%C5%AB_Lahab
═════┅┄
🔚او نه با «مرگ طبیعي» از دنیا رفت و نه «تغییر اعتقاد» داد تا وعده قرآن محقق نشود...
#صدقاللهالعلیالعظیم
🚦 @mahad313 🚦
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖤🖤
باز شد مـاه محــرّم، کــربلا را بنگـرید
حجّعاشورایخون، سعیوصفا را بنگرید
وعدهگاهوصـلجـانان، قبلهگاهاهـلدل
کـوی هفتادودو قــربانی، منا را بنگرید
محرم حسینی تسلیت🖤💔
🚦 @mahad313 🚦
May 11
🍂اول کسـی کـه رو بــه حـــرم از فراز بام
با دست بسته داد به مولای خود سلام
🍂خــونش حـلال گشـت ولی در مـه حرام
از او بــه تیــــر و نیــــزه گـــــرفتنداحترام... 🥀🖤
🔻السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْعَبْدُ الصَّالِحُ الْمُطِيعُ لِلّٰهِ وَ لِرَسُولِهِ وَلِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَالْحَسَنِ وَالْحُسَيْنِ عَلَيْهِمُ السَّلامُ
🏴 @mahad313 🏴
4_5803394732734286635.mp3
4.67M
🔺 نمایشنامه صوتی "من امام حسینی ام"
🖤 قسمت اول
🗃 تهیه شده در رادیو صدای میقات
🚦 @mahad313🚦
🏴 روز اول محرم: حضرت مسلم ابن عقیل (ع)
⚫️حضرت مسلم بن عقیل که بود؟
✍https://www.islamquest.net/fa/archive/fa2115
⚫️مسلم بن عقیل از ابتدای ورود چه مدت در کوفه بود تا به شهادت رسید؟
✍https://www.islamquest.net/fa
/archive/fa26347
⚫️ نام فرزندان مسلم بن عقیل چه بود؟ داستان شهادت طفلان مسلم را شرح دهید. آیا این سخن درست است که عبیدالله از دیدن سرهای طفلان متأثر شد و دستور داد قاتل را در همان مکانی که طفلان را کشته، بکشند؟
✍https://www.islamquest.net/fa/archive/fa742
▪️@mahad313▪️
🔆 علت دشمنی تاریخی شبهروشنفکران با نام سیدالشهداء علیهالسلام
▪️گفتاری از مرحوم آیتالله مصباح:
مگر نام سیدالشهدا علیهالسلام چه مشکلی برای #حکومت_پهلوی داشت؟ چرا اینقدر دشمنی میکنند؟ چرا امروز هم به صورت #مدرن با نام سیدالشهداء علیهالسلام دشمنی میکنند؟...
▪️جوابش روشن است: #حسین علیهالسلام #چراغ_هدایت است. او نمیگذارد فضا تاریک شود تا مردم به گمراهی بیفتند. او راه را روشن میکند، وظیفه #مردم را روشن میکند که چه باید بکنند، چگونه از #دین خود حمایت کنند، نمیگذارند به بهانه #تساهل_و_تسامح، بیغیرت شوند. او میگوید «هیهات منا الذلة».
▪️با این مکتب چه کنند؟ او را تطمیع کنند؟ بگویند به تو پول میدهیم؟ مگر حسین علیهالسلام پول قبول کرد؟ مگر حسین علیهالسلام ریاست پذیرفت؟ اگر بگویند تو را میکشیم، خوب، خودش آماده #شهادت شد، اطفالش را هم به کشتن داد. بالاتر از سیاهی که رنگی نیست. اگر کسی #پیرو_حسین علیهالسلام شد، نه از آن تطمیعها اثر میپذیرد، نه از این تهدیدها میهراسد. حتما به خاطر دارید که در جریان نهضت، جوانها سینهشان را باز میکردند و به ارتشیهای پهلوی میگفتند بزن! از کشته شدن باک نداشتند و این رمز پیروزی بود. اگر کسی از مرگ نترسید پیروز است.
📚آذرخشی دیگر از آسمان کربلا، استاد محمدتقی مصباح یزدی، ص47-46
#محرم
#امام_حسین
🚦 @mahad313 🚦
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️ شب اول محرم
◾️ سینه زنت آرزوشه
◼️ بادستای پیرغلامت
⬛️ پیرهن سیاه بپوشه
#روز_اول_محرم
#التماس_دعا
🏴 @MAHAD313 🏴
ماهاد
🔺 نمایشنامه صوتی "من امام حسینی ام" 🖤 قسمت اول 🗃 تهیه شده در رادیو صدای میقات 🚦 @mahad313🚦
man emam hosseiniam 02.mp3
3.34M
🔺 نمایشنامه صوتی "من امام حسینی ام"
🖤 قسمت دوم
🗃 تهیه شده در رادیو صدای میقات
🚦 @mahad313🚦
🏴روز دوم محرم:ورود به کربلا
⚫️تعداد همراهان و یاران امام حسین(ع) در مراحل مختلف حرکتشان از مدینه به مکه و از آنجا تا کربلا چند نفر بودند؟
✍https://www.islamquest.net/fa/archive/fa57029
⚫️علاوه بر خانواده امام حسین(ع)، چه خانوادههای در کربلا حضور داشتند؟
✍https://www.islamquest.net/fa/archive/fa90658
⚫️امام حسین(ع) چگونه مسیر 1400 کیلومتری مکّه تا کربلا را بدون رسیدن آسیبی به همراهان در مدت کمتر از یک ماه پیمود؟
✍https://www.islamquest.net/fa/archive/fa75310
⚫️آیا هنگام ورود امام حسین(ع) به کربلا، اسب ایشان چندین بار از حرکت باز ایستاد و امام او را وادار به حرکت کرد؟ در این صورت، اسب امام(ع) از حقایقی آگاه بود که امام نمیدانست؟!
✍https://www.islamquest.net/fa/archive/fa74302
⚫️چرا امام حسین(ع) خانواده خود را همراه خود به کربلا برد؟
✍https://www.islamquest.net/fa/archive/fa67923
🏴 @MAHAD_313🏴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖤🖤
هر دم به گوشم می رسد آوای زنگ قافله
ایــن قافله تـــا کربلا دیگر نـدارد فاصله
از کعبه گِــل آمده، تـــا کعبه دل می رود
این کاروان غـم فزا، منزل به منزل می رود
#روزدوممحرم
#التماسدعا
🏴 @mahad313🏴
ماهاد
🔺 نمایشنامه صوتی "من امام حسینی ام" 🖤 قسمت دوم 🗃 تهیه شده در رادیو صدای میقات 🚦 @mahad313🚦
man emam hosseiniam 03.mp3
3.48M
🔺 نمایشنامه صوتی "من امام حسینی ام"
🖤 قسمت سوم
🗃 تهیه شده در رادیو صدای میقات
🚦 @mahad313🚦
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖤🖤
در چهـرهء خـود هیبت زهــرا دارد
بر دوش ابالفضــل علــی جـا دارد
با این که سه ساله است مانند عمو
در دادن حــاجـت یـد طـولا دارد
#روزسوممحرم🥀
#التماسدعا
🏴@mahad313🏴
ماهاد
🔺 نمایشنامه صوتی "من امام حسینی ام" 🖤 قسمت سوم 🗃 تهیه شده در رادیو صدای میقات 🚦 @mahad313🚦
man emam hosseiniam 04.mp3
3.91M
🔺 نمایشنامه صوتی "من امام حسینی ام"
🖤 قسمت چهارم
🗃 تهیه شده در رادیو صدای میقات
🚦 @mahad313🚦