۱۲ فضیلت کوتاه و گویا از حضرت مولا امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام
۱. حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام در هیچ جنگ و جهادی شرکت نکردند، مگر این که پیروز برگشتند. (۱)
۲. رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: «عَلی اَشْجَعُ النّاسِ قَلْبا: علی، شجاع ترین و قویدل ترین مردم است.» (۲)
۳. حریف را تنها با یک بار زدن میکشت و در حدیث است که: «کانت ضرباتة وترا: ضربت شمشیر او همیشه تک ضرب بود.» (۳)
۴. پیامبر اسلام (ص) فرمودند: «علی سیفُ اللّه عَلی اَعْدائِهِ / علی، شمشیر خدا است که بر روی دشمنان خدا کشیده میشود.» (۴)
۵. حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام بیشتر پیاده میجنگیدند و اگر هم سوار اسبی میشدند، چندان برای ایشان مهم نبود.
به ایشان گفته شد که چرا سوار اسب نمیشود؟ پاسخ دادند: اسب یا برای تعقیب حریفی است که از میدان بگریزد یا برای این است که کسی بخواهد خود بگریزد. من نه کسی هستم که پشت به دشمن کنم و بگریزم و نه کسی هستم که اگر کسی گریخت، او را تعقیب کنم. پس اسب را برای چه میخواهم؟ (۵)
۶. زره حضرت، تنها سینه ایشان را میپوشاند و هرگز پشت نداشت. از ایشان پرسیدند که چرا زره حضرت پشت ندارد؛ آیا نمیترسند که کسی از پشت به ایشان ضربتی بزند؟ مولا علی (ع)در پاسخ فرمودند: من هرگز به دشمن پشت نمیکنم و از میدان نمیگریزم و خدا هرگز آن روز را نخواهد آورد. (۶)
۷. شجاعت و استواری حضرت مولا امام علی علیه السلام در جنگها چنان بود که هر گاه مشرکان و کافران ایشان را در جنگ میدیدند، به همدیگر وصیت میکردند؛ مثل این که مرگ را با چشم خود دیده باشند. (۷)
۸. هر گاه دو صف برای جنگ مقابل هم صف میکشیدند، مردم به یکدیگر میگفتند: ملک الموت در همان صفی باید باشد که علی (ع) با آن صف است و صف مقابل، خواهی و نخواهی، باید خود را برای مرگ آماده کند. (۸)
۹. روزی یکی از سرداران سپاه حضرت مولا امام علی (ع) به ایشان گفت که اگر اسبها آشفتند و ما از همدیگر دور شدیم، شما را کجا بیابیم؟ حضرت در پاسخ فرمودند: در همان جایی که از من دور شده اید. یعنی در همین جایی که هستم، خواهم بود. (۹)
۱۰. وقتی که در جنگ جمل، مولا علی (ع) پرچم را به پسر خود ـ محمّد حنفیه ـ سپردند، به او چنین فرمودند: «کوهها هم از هم بپاشند،
تو از خود مپاش، دندان هایت را به هم بفشار، کاسه سرت را به خدا بسپار، پاهایت را چون میخ به زمین بکوب، به انتهای سپاهیان دشمن چشم بدوز، از تنگ نظری و دون همّتی، چشم بپوش و بدان که پیروزی بی گمان از آنِ خداوند سبحان است.» (۱۰)
۱۱. حضرت مولا امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام از نان دنیا به نان جو بسنده کرده بودند و از نان گندم نمیخوردند، تا آن جا که مردم از تعجّب میپرسیدند: پسر ابوطالب با این غذا و خوراک اندک چگونه در کشتن هماوردان و پهلوانان ناتوان نمیشود؟!
مولا علی علیه السلام در پاسخ فرمودند: بدانید درختی که در بیابان خشک میروید، شاخه آن سختتر باشد، اما سبزهها و گیاهان خوش نما را پوست نازکتر باشد. آری خارها و بوتههای صحرایی را آتشی افروختهتر باشد و خاموشی آنها دیرتر رخ دهد، اما گیاهی که در ناز و نعمت روییده باشد، چون بیدی به هر بادی بلرزد. (۱۱)
۱۲. از سخنان آن حضرت است که فرمودند: «وَ اللّه لَو تَظاهَرَتِ الْعَرَبُ عَلی قِتالی لَمّا وَلَّیتُ عَنها... به خدا سوگند اگر همه عربها پشت به پشت هم دهند و به جنگ با من بشتابند، هرگز از آنان روی برنتابم و اگر فرصتی دست دهد، به پیکار همه بشتابم.» (۱۲)
پینوشتها:
(۱) - طبرانی، معجم الاوسط ۳/۸۷ (۲۱۷۶)؛ مسند احمد ۱/۱۹۹ (۱۷۲۰).
(۲) - ابن مغازلی، مناقب علی بن ابیطالب / ۱۴۳ (۱۸۸).
(۳) - ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه ۱ / ۲۰.
(۴) - شیخ صدوق، الامالی / ۶۱.
(۵) - ابن شهر آشوب، مناقب آل ابیطالب ۳ / ۲۹۸.
(۶) - ابن بکار، الاخبار الموفقیات / ۳۴۳ (۱۹۴)؛ ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه ۲۰ / ۲۸۰.
(۷) - ابن مغازلی، مناقب علی بن ابیطالب / ۱۴۰ (۱۰۹)؛ زمخشری، ربیع الابرار ۳ / ۳۱۹.
(۸) - راغب اصفهانی، المحاضرات ۳ / ۱۳۸.
(۹) - ابشیهی، المستطرف ۱ / ۱۷۸ باب ۴۱.
(۱۰) - نهج البلاغه، خطبه ۱۱.
(۱۱) و (۱۲) - نهج البلاغه، نامه ۴۵.
پیامبر(ص):
اموات را از یاد نبرید.
مردگان امید احسان شما را دارند...
ختم کامل قران هدیه به آقا امیر المومنین و ۱۴معصوم علیه السلام ، شهدا و پدر مادران درگذشته و.....
با قرائت صحیح قرآن کریم با مبلغ هدیه ۱۰۰ هزار تومان
نماز روزه اموات هم انجام میشود
طلبه حوزه علمیه هستم 🙏🙏
🗓#روزشمار_غدیر
3⃣ روز تا عیدالله الاکبر، عید بزرگ غدیر باقی مانده است..
فَقُولُوا بِاَجْمَعِكُمْ: اِنّا سامِعُونَ مُطیعُونَ راضُونَ مُنْقادُونَ لِما بَلَّغْتَ عَنْ رَبِّنا وَ رَبِّكَ فى اَمْرِ اِمامِنا عَلِىٍّ اَمیرِالْمُؤْمِنینَ وَ مَنْ وُلِدَ مِنْ صُلْبِهِ مِنَ الْاَئِمَّةِ
📚فرازی از بخش یازدهم خطبه شریف غدیر
#اللهم_عجل_لوليك_الفرج
⚠️ *بـی بصیـــــرتــــــــی...*
____________________
____________________
✍خدا نکند کسی به این درد گرفتار شود. مبتلا شدن به این درد، گاهی باعث نابودی دنیا و آخرت انسان می شود و زحمات چندین و چندساله انسان را به باد می دهد
🔸به تاریخ که مراجعه کنیم به راحتی میتوان فهمید، همین درد باعث جدایی، پشت کردن و خیانت مردم به اهل بیت (علیهم السلام) بوده است.
🔸تصورش را بکنید چه دردی از این بالاتر وجود دارد که در زمان امام حسین (علیه السلام) باشی اما به خاطر ابتلا به این درد، از یاری نمودن حضرتش باز بمانی.
👈این چه دردی است که انسان را زمین گیر کرده و پای رفتن به کربلا را از او میگیرد.
☀️امام علی (علیه السلام) در بیان این درد می فرمایند:
كورى دیده، بهتر است از كورى بصیرت.
✍️آری، اگر چشم باشد اما وقتی نتوان حقیقت را درک کرد، وقتی نتوان راه را از بیراهه تشخیص داد، کوری از آن چشم داشتن و دیدن، هزاران مرتبه بهتر است. لااقل هنگام بازخواست روز قیامت، جرم و گناهش کمتر است.
✍️امتیاز انسان به بینش اوست که همان بصیرت است. یعنی عبرت گرفتن، درک کردن، فهمیدن، تشخیص به موقع و عمل بر طبق وظیفه. وگر نه حیوانات هم چشم دارند و حتی برخی از آنان دیدشان به مراتب از انسان هم قوی تر است
✍️بصیرت یعنی قدرت تشخیص راه از بیراهه. یعنی شناخت دوست از دشمن. بصیرت داشتن، یعنی شناخت سود از زیان. یعنی شناخت و پیروی از حق و دوری از باطل.
✍️بصیرت یعنی حسین (علیه السلام) را شناختن،
راه بهشت را از جهنم تشخیص دادن و مسیر زندگانی را بر مبنای آن قرار دادن.
✍️بصیرت یعنی اینکه انسان با دید توجه و عبرت به محیط اطراف خود نگاه کند، خود را به تفکر و اندیشه وا دارد. قدرت تحلیل و نتیجه گیری پیدا کند. حقیقت را از لابلای زرق و برق دروغین باطل تشخیص دهد.
✍️بصیرت یعنی تشخیص گرگ در لباس میش. یعنی دیدن خنجر پشت لبخند دشمن
✍️بصیرت یعنی تشخیص جوانب مختلف یک کار و تسلیم نشدن در برابر احساسات و عواطف و تعصبات قومی و حزبی
✍️بصیرت یعنی خدا را شناختن و خواست او را بر خواهش دل خود ترجیح دادن و در یک کلام؛ خود را فدای او کردن
✍️بصیرت یعنی تولی، نزدیک شدن و پیروی کردن از هر چیزی و هرکسی که بوی خدا دارد.
✍️بصیرت یعنی تبری، دوری و بیزاری جستن از هر کسی که رنگ و بوی جدایی از خدا دارد خواه از نزدیکان باشد یا از دوستان.
✍️بصیرت داشتن یعنی تسلیم محض خدا و اولیا خدا بودن. یعنی بدون چون چرا، گوش به حرف ولی امر داشتن و و او را اطاعت نمودن
✍️بصیرت یعنی سر سپردگی به امر مولا، بی هیچ درنگ و تعللی.
✍️بصیرت یعنی گوش به امر ولایت فقیه
✅ بصیرت یعنی سید علی (حفظ الله)
..👤 عُزلت و خانه نشینی(۱۱):
عُزلت برای بیکاری و رسیدن رزق نیست:
👤 پيامبر اكرم (ص) میفرماید: " دعاى چند دسته از امّت من مستجاب نمیشود ؛
۱- مردى كه از خداوند براى پدر و مادر خود بدى بخواهد،
۲- مردى كه به كسى قرض داده و از او گواه و سندى نگرفته و او مال را خورده است،
۳- مردى كه بر زنش نفرين نمايد در حالى كه خدا طلاق آن زن را به اختيار او گذاشته است،
۴- مردى كه در خانه خود نشسته و دست روى دست گذاشته و میگويد: پروردگارا، به من روزى عنایت کن و خود دنبال روزى نرود خداوند در پاسخ اين بنده اش، میگويد: بنده ی من! مگر نه اين است كه من راه بدست آوردن روزى را براى تو باز كرده ام؟! مگر نه اين است كه من با بخشيدن اعضاء و جوارح صحيح به تو زمينه كسب روزى در سايه سفر كردن را برايت فراهم كرده ام؟! اگر چنين میكردى ميان من و خودت براى پيروى از فرمان من در كسب روزى، عذرى داشتى و همچنين سربار خانواده خودت نبودى و من اگر میخواستم به تو روزى میدادم و اگر میخواستم [بر اساس مشيّت خودم] بر تو سخت میگرفتم و تو در اين صورت معذور بودى زیرا سعى و تلاش خود را براى تحصيل روزى به كار گرفته بودى.
۵- مردى كه خداوند به او مال و ثروت فراوان داده و او با بذل و بخشش هاى زياد آنها را از دست داده و بعد دست به دعا برداشته كه خدايا به من روزى ارزانى دار! خداوند در پاسخ او میفرمايد: مگر من به تو روزى فراوان ندادم؟ چرا چنان كه دستور دادم در مصرف آن ميانه روى پيشه نكردى؟! مگر تو را از بذل و بخشش بى حساب نهى نكرده بودم؟!
۶- مردى که در مورد قطع رابطه با خويشاوندان، دست به دعا بردارد". (تحف العقول، ص351)
از امام صادق (ع) روايت شده که فرمود: "چهار كس دعايشان مستجاب نمیشود:
[اوّل] كسى كه در خانه اش مینشيند و مى گويد: خدايا به من روزى بده، به او گفته میشود: مگر من به تو دستور ندادم كه به دنبال روزى بروى؟
[دوّم] مردى كه زن بدكاره اى دارد و بر او نفرين مى كند، به چنين فردى گفته مى شود: مگر زمام كار او [طلاق و نگهداريش] به دست تو نيست؟
[سوّم] مردى كه مالى دارد و آن را تباه كرده سپس مى گويد: خدايا به من روزى بده، به او گفته مى شود: مگر به تو فرمان ندادم كه ميانه روى پيشه كنى؟ سپس حضرت اين آيه را تلاوت فرمود: "كسانى كه در مخارجشان اسراف نمى كنند و تنگ هم نمى گيرند بلكه ميان اين دو، راه اعتدال را مى پيمايند". «وَ الَّذِينَ إِذا أَنْفَقُوا لَمْ يُسْرِفُوا وَ لَمْ يَقْتُرُوا وَ كانَ بَيْنَ ذلِكَ قَواماً»؛
[چهارم] مردی که مالی را دارد و بدون گرفتن شاهد آنرا به قرض دیگری میدهد لذا به او گفته میشود آیا تو را امر به گرفتن شاهد نکردم". (الكافي، ج2، ص511)
👤 امام باقر (ع) فرمود: "من در باطن خود با كسى كه كار و فعاليّت برايش دشوار است كينه اى احساس مى كنم آن کسی که به پشت در خانه مى خوابد و مى گويد خدايا روزى مرا برسان و در طلب رزق بیرون نمى رود ، كار را كنار گذاشته و از آنچه خداوند به بشر ارزانى داشته است بهره نمى گيرد در حالى كه مورچگان از لانه خويش براى طلب روزى بيرون مى آيند".
👤 (من لايحضره الفقيه، ج3، ص158)