🌸🍃🌸🍃
يهوديان مدينه ميخواستند فاطمه(س) دختر رسول اكرم (ص) را تحقير کرده و خوارش سازند.به همين سبب در يک مجلس عروسي زنان خود را به بهترين زيورها آراستند و بر آنها فاخرترين لباسها را پوشاندند. آنگاه به نزد رسول خدا (ص) آمده و با شيطنت از او اجازه خواستند تا دخترش فاطمه(س) به مجلس آنان درآيد. رسول اكرم(ص) فرمود: اجازه او با علي است. انّها زوجة عليّبن ابيطالب و هي بحکمه از او خواستند تا در نزد علي «عليه السلام» شفاعت کند، رسول خدا(ص) هم شفاعت کرد و بنا شد زهرا(س) به مجلس درآيد.
جبرئيل در دم فرود آمد و با خود لباس و عطر و زيورهاي بهشتي آورد که هيچکس نظيرش را نديده بود. زهرا(س) به مجلس درآمد، و ماه از شرم پنهان شد. همه زنان مجلسي از بهت انگشت بر دهان گرفتند و به وي خيره شدند، زيرلب ميگفتند: گويا بدر اين بار در خانه ما به چلّه نشسته. آنگاه در دم همچون سحره فرعون از پا افتادند و در سجده بر زمين بوسه زدند.
جمع زيادي در آن جشن عروسي به برکت حضرت زهرا(س) جشن تشرف به اسلام گرفتند.
بحارالانوارج٤٣ص٣٠
#من_محمد_را_دوست_دارم
🥀🥀🥀
◾️eitaa.com/yase_nabavii
◾️کانال یاس نبوی
🌼🌴🌼رسول اکرم صلوات الله علیه و آله، در اوج کمال
افعال اختیاری و کمالات اخلاقی انسان با توجّه به متعلّقشان، بر سه دسته تقسیم شوند:
۱. افعال و کمالاتی که به رابطه انسان با خدا مربوط میشود و از آن به فضائل معنوی تعبیر میگردد؛
۲. افعال و کمالاتی که به شخصیت فردی و نفس انسانی مربوط میشود و فضائل نفسانی نامیده میشوند؛
۳. افعال و کمالاتی که به رابطه انسان با سایر مخلوقات و انسانهای دیگر در جامعه مربوط میشود و ناظر به فضائل اجتماعی انسان است.
مسئلهی روابط انسان در تمام ابعاد به بهترین شکل در قرآن توصیف شده به نحوی که با فطرت الهی انسان مطابق بوده و همه فضائل روحی و روانی و اعمال و صفات نیک انسان را، در عالیترین شکل بیان مینماید.
خداوند متعال، پیامبران و فرستادگان الهی را بعنوان نمونههای عینی و شواهد ملموس در فضائل به انسانها معرفی مینماید و پیامبران الهی قبل از نبی مکرم اسلام را به برخی از اوصاف اخلاقی خاصّ ستوده است؛
مثلا:
حضرت ابراهیم (علیهالسّلام) را به تسلیم خدا بودن، مطیع خداوند، حقگرایی، شاکر نعمتهای الهی،بسیار راستگو، خداترس و بردبار، و وفادار به پیمان؛
حضرت نوح (علیهالسّلام) را به بنده شاکر بودن؛
حضرت ادریس (علیهالسّلام) را به بسیار راستگو بودن؛
حضرت هود (علیهالسّلام) را به ناصح (خیرخواه) و امین بودن؛
حضرت اسماعیل (علیهالسّلام) را به بردباری و صادق بودن در وعدهها؛
حضرت یوسف (علیهالسّلام) را به اخلاص در بندگی؛
حضرت ایوب (علیهالسّلام) را به صابر و اوّاب (تواب، بسیار بازگردنده) بودن؛
حضرت موسی (علیهالسّلام) را به مخلص بودن؛
حضرت داوود (علیهالسّلام) را به اواب بودن؛
و حضرت عیسی (علیهالسّلام) را به نیکی به مادرش ستوده است؛
اما خداوند تبارک و تعالی رسول اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) را به دارا بودن همهی اوصاف و کمالات مشترک و مختص دیگر پیامبران الهی ستوده و آن وجود مقدس را به جامعیت در تمامی کمالات و داشتن خلق عظیم وصف نموده است: «واِنَّکَ لَعَلی خُلُق عَظیم».
🌼💚🌼و به عنوان نمونه و الگویی برای تمام انسانها در همه ابعاد و در همه اعصار و قرون معرفی میکند.
#من_محمد_را_دوست_دارم
🥀🥀🥀
◾️eitaa.com/yase_nabavii
◾️کانال یاس نبوی
🍂علائم افسردگی زنانه و مردانه...
🥀🥀🥀#من_محمد_را_دوست_دارم
◾️eitaa.com/yase_nabavii
◾️کانال یاس نبوی
محله نیوز
🍂علائم افسردگی زنانه و مردانه... 🥀🥀🥀#من_محمد_را_دوست_دارم ◾️eitaa.com/yase_nabavii ◾️کانال یاس نبوی
🌼💚🌼الا بذکرالله تطمئن القلوب...
🥀🥀🥀
◾️eitaa.com/yase_nabavii
◾️کانال یاس نبوی
🍀پيامبر اکرم (صلی الله علیه و آله):
صِنْفَانِ مِنْ أُمَّتِي إِذَا صَلَحَا صَلَحَ اَلنَّاسُ وَ إِذَا فَسَدَا فَسَدَ اَلنَّاسُ اَلْأُمَرَاءُ وَ اَلْعُلَمَاءُ قَالَ اَللَّهُ تَعَالَى وَ لاٰ تَرْكَنُوا إِلَى اَلَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ اَلنّٰارُ وَ قَالَ وَ لاٰ تَطْغَوْا فِيهِ فَيَحِلَّ عَلَيْكُمْ غَضَبِي وَ اَللَّهِ مَا فَسَدَتْ أُمُورُ اَلنَّاسِ إِلاَّ بِفَسَادِ هَذَيْنِ اَلصِّنْفَيْنِ وَ خُصُوصاً اَلْجَائِرَ فِي قَضَائِهِ اَلْقَابِلَ اَلرِّشَا فِي اَلْحُكْمِ.
📕إرشاد القلوب ج۱ ص۷۰
دو طايفهى از امت من است كه هر گاه شايسته باشند مردم شايستهاند و هر گاه فاسد باشند مردم را فاسد كنند:
زمامداران و دانشمندان. (علمای دنیاطلب و مسئولین مقام پرست)
خداى تعالى ميفرمايد« وَ لاٰ تَرْكَنُوا إِلَى اَلَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ اَلنّٰارُ » و ميل نكنيد بسوى ستمگران كه شما را آتش فرا خواهد گرفت
و نيز ميفرمايد« وَ لاٰ تَطْغَوْا فِيهِ فَيَحِلَّ عَلَيْكُمْ غَضَبِي » پس نبايد سركشى كنيد در فرمان من كه خشم من شما را فراگيرد
بخدا سوگند كار مردم تباه نشد مگر به تباهى همين دو طايفه بويژه ستمكنندهى در قضاوت و داورى و قبولكنندهى رشوه در احكام.
#من_محمد_را_دوست_دارم
🥀🥀🥀
◾️eitaa.com/yase_nabavii
◾️کانال یاس نبوی
محله نیوز
📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚 🖊 پویش مطالعاتی کتاب خوب با محوریت کتاب 📖 سلیمانی عزیز ☑️ ۱۷مهرماه لغایت ۱۳ دی ماه ۱
دوستان هرکس بخواد تو مسابقه شرکت کنه میتونیم کتاب رو با قیمت مناسب تر اگه به تعداد باشه تهیه کنیم با خرید یک کتاب تمام اعضای خانواده میتونند تو مسابقه شرکت کنند و هم فرهنگ کتابخوانی رو در خانواده رواج بدیم
@yasenabav
جهت شفارش به این👆 آی دی پیام بدید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شب جمعه شب دعاواستغفاروطلب حوائج.
رب بما انزلت الیّ من خیرفقیر .🤲
🥀🥀🥀
◾️eitaa.com/yase_nabavii
◾️کانال یاس نبوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خوش رویی
خوش خلقی
دین یعنی خوش رووشادبودن.
به عشق خلق عظیم پیامبرآخرالزمان محمدمصطفی صلوات الله علیه ببین وبمناسبت هفته وحدت ومیلادپیامبررحمت به اشتراک بگذار .
رسول اکرم صلوات الله علیه و آله و سلم درحدیثی میفرمایند:
تعوَّذو بِالله مِن حُبِّ الحُزن.
به خداپناه میبرم ازدوست داشتن حزن وغم.
🥀🥀🥀
◾️eitaa.com/yase_nabavii
◾️کانال یاس نبوی
🍃▪️باز این چه شورش است که در خلق عالم است
🍃شرح وتفسیر سوره قصص
با اجرای : سید عبدالله هاشمی
⚫️eitaa.com/yase_nabavii
#باماهمراه_باشید..
سلام ودرود به محضر علاقمندان به معارف قرآنی
باتوفیقات الهی جلسه شرح وتفسیر سوره قصص را آغاز میکنیم باهفتمین آیه این سوره مبارک
القصص ، آیه هفتم:
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
وَأَوْحَيْنَا إِلَىٰ أُمِّ مُوسَىٰ أَنْ أَرْضِعِيهِ فَإِذَا خِفْتِ عَلَيْهِ فَأَلْقِيهِ فِي الْيَمِّ وَلَا تَخَافِي وَلَا تَحْزَنِي إِنَّا رَادُّوهُ إِلَيْكِ وَجَاعِلُوهُ مِنَ الْمُرْسَلِينَ
ﻭ ﺑﻪ ﻣﺎﺩﺭ ﻣﻮﺳﻲ ﺍﻟﻬﺎم ﻛﺮﺩﻳﻢ ﻛﻪ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺷﻴﺮ ﺑﺪﻩ ، ﭘﺲ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ [ ﺍﺯ ﺳﻮﻱ ﻓﺮﻋﻮﻧﻴﺎﻥ ] ﺑﺮ ﺍﻭ ﺑﺘﺮسی ﺑﻪ ﺩﺭﻳﺎﻳﺶ ﺍﻧﺪﺍﺯ ، ﻭ ﻣﺘﺮﺱ ﻭ ﻏﻤﮕﻴﻦ ﻣﺒﺎﺵ ﻛﻪ ﻣﺎ ﺣﺘﻤﺎً ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺗﻮ ﺑﺎﺯ ﻣﻰ ﮔﺮﺩﺍﻧﻴﻢ ، ﻭ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺍﺯ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻥ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻰ ﺩﻫﻴﻢ
شرح لغوی کلمات :
ــــــــــــــــــــــــــــــــ
کلمه (اوحینا) صیغه متکلم مع الغیر از فعل ماضی باب (ایحاء) است که به معنای گفتگوی پنهانی است، و در قرآن کریم در سخن گفتن خدای تعالی با بعضی از مخلوقاتش استعمال میشود که: یا به طور الهام و افکندن مطلبی به دل کسی صورت میگیرد، همچنان که در آیه: (بان ربک اوحی لها) و آیه (و اوحی ربک الی النحل)، و آیه (و اوحینا الی ام موسی) به این معنا آمده، و یا به طور دیگر، نظیر وحی به انبیاء و فرستادگان خدا و وحی در غیر خدای تعالی از قبیل شیطان نیز استعمال میشود، که به دوستان خود وحی میکند و قرآن در آن باره میفرماید: (ان الشیاطین لیوحون الی اولیائهم). «همانا شیاطین وحی میکنند به دوستانشان»
کلمه (القاء) به معنای طرح و افکندن است، کلمه (یم) به معنای دریا و نهر بزرگ است. و در این جمله که فرمود: (و اوحینا الی ام موسی) با حذف قسمتی از کلمات، ایجاز (و مختصر گویی) به کار رفته، و تقدیر کلام چنین است: (حبلت ام موسی به و وضعته و اوحینا الیها...) یعنی در حالی که شدت و بیچارگی بنی اسرائیل به این حد رسیده بود، مادر موسی به وی حامله شد، (و کسی نفهمید)، و او را زایید (باز کسی نفهمید) و ما به مادر او وحی کردیم که.....
پس جمله (انا رادوه الیک) تعلیل نهی در (لا تحزنی) است، همچنان که جمله (فرددناه الی امه کی تقر عینها و لا تحزن) نیز شاهد بر این تعلیل است. و فرق بین (خوف) و (حزن) از نظر مورد این است که: خوف در جایی است که احتمال وقوع مکروهی در بین باشد، ولی حزن در جایی است که وقوع آن قطعی باشد، نه احتمالی.
تفسیر آیه هفتم :
ــــــــــــــــــــــــــــ
درآغوش فرعون !
ــــــــــــــــــــــــــ
از اينجا قرآن مجيد، براى ترسيم نمونه زنده اى از پيروزى مستضعفان بر مستكبران وارد شرح داستان موسى و فرعون مى شود، و مخصوصا به بخشهائى مى پردازد كه موسى را در ضـعـيـفـترين حالات و فرعون را در نيرومندترين شرايط نشان مى دهد، تا پيروزى مشية الله را بر اراده جباران به عاليترين وجه مجسم نمايد.
نخست مى گويد: ما به مادر موسى وحى فرستاديم (و الهام كرديم ) كه موسى را شير ده و هنگامى كه بر او ترسيدى او را در دريا بيفكن ! (و اوحينا الى ام موسى ان ارضعيه فاذا خفت عليه فالقيه فى اليم ).
و ترس و اندوهى به خود راه مده (و لا تخافى و لا تحزنى ).
چـرا كـه مـا قـطـعا او را به تو باز مى گردانيم ، و او را از رسولان قرار خواهيم داد (انا رادوه اليك و جاعلوه من المرسلين ).
اين آيه كوتاه مشتمل بر دو امر، و دو نهى ، و دو بشارت است كه مجموعا خلاصه اى است از يك داستان بزرگ و پر ماجرا كه فشرده اش چنين است :
دسـتـگـاه فـرعـون بـرنـامـه وسـيـعـى بـراى كـشـتـن نـوزادان پـسـر از بـنـى اسـرائيـل تـرتیب داده بـود، و حـتـى قـابـله هـاى فـرعـونـى مـراقـب زنـان بـاردار بـنـى اسرائيل بودند.
هـنـگـامـى كـه موسى تولد يافت از چشمان او نور عجیبی درخشيد، چنانكه بدن قابله به لرزه درآمـد، و بـرقـى از محبت در اعماق قلب او فرو نشست ، و تمام زواياى دلش را روشن ساخت .
زن قابله رو به مادر موسى كرد و گفت : من در نظر داشتم ماجراى تولد اين نوزاد را به دسـتـگـاه حـكـومـت خـبـر دهـم ، تـا جـلادان بـيـايـنـد و ايـن پـسـر را بـه قـتـل رسـانـند (و من جايزه خود را بگيرم ) ولى چكنم كه عشق شديدى از اين نوزاد در درون قلبم احساس مى كنم ! حتى راضى نيستم موئى از سر او كم شود، با دقت از او حفاظت كن ، من فكر مى كنم دشمن نهائى ما سرانجام او باشد!.
برای فهم دقیق این آیات ناچاریم داستان سراسر اعجاز دوران جنینی وولادت ورها شدن حضرت موسی در رود نیل ونحوه راه یافتنش به قصر فرعون و.....راهمانگونه که در قصص انبیاء آورده شده بیان نمائیم
تقریبا دراکثر تفسیرها این داستان با اندک اختلافی در نحوه بیان ، بصورت مبسوط ، با ذکر جزئیات آمده است .
که در ادامه این داستان را نقل مینمائیم
👇👇
قـابـله از خـانـه مادر موسى بيرون آمد، بعضى از جاسوسان حكومت او را ديدند و تصميم گرفتند وارد خانه شوند، خواهر موسى ماجرا را به مادر خبر داد مادر دستپاچه شد آنچنان كه نميدانست چه كند؟
در مـيـان ايـن وحـشـت شديد كه هوش از سرش برده بود نوزاد را در پارچه اى پيچيد و در تـنـور انـداخـت ، مـامـورين وارد شدند در آنجا چيزى جز تنور آتش نديدند!، تحقيقات را از مادر موسى شروع كردند، گفتند: اين زن قابله در اينجا چه مى كرد؟ گفت : او دوست من است براى ديدار آمده بود، مامورين مايوس شدند و بيرون رفتند.
در مـيـان قـابـله هـا فرعونی ، یکی از آنها بـا مـادر مـوسـى (ع) دوسـتـى داشـت ، (حـمـل مـوسـى مـخـفـيـانـه صـورت گـرفـت و چـنـدان آثـارى از حمل در مادر نمايان نبود) هنگامى كه احساس كرد تولد نوزاد نزديك شده به سراغ قابله دوسـتـش فـرسـتـاد و گـفـت : مـاجـراى مـن چنين است فرزندى در رحم دارم و امروز به محبت و دوستى تو نيازمندم .
مـادر مـوسـى بـه هـوش آمـد و به خواهر موسى گفت نوزاد كجا است ؟ او اظهار بى اطلاعى كـرد، نـاگـهـان صداى گريه اى از درون تنور برخاست مادر به سوى تنور دويد، ديد خـداونـد آتـش را بـراى او بـرداٌ و سـلاما كـرده است (همان خدائى كه آتش نمرودى را براى ابراهيم سرد و سالم ساخت ) دست كرد و نوزادش را سالم بيرون آورد.
امـا بـاز مـادر در امـان نـبود، چرا كه ماموران چپ و راست در حركت و جستجو بودند، و شنيدن صداى يك نوزاد كافى بود كه خطر بزرگى واقع شود.
در ايـنـجـا يـك الهـام الهـى قـلب مـادر را روشـن ساخت ، الهامى است كه ظاهرا او را به كار خطرناكى دعوت مى كند، ولى با اينحال از آن احساس آرامش مى نمايد.