منبریهای عزیز!
معلما و اساتید گرامی!
مادحین عزیز!
هیئتیهای جان!
رفقای دوستداشتنی!
پدر و مادرای مهربان و زحمتکش!
🔰 ششمم آبان ( شنبه ) اولین سالگرد شهید عزیز #آرمان_علیوردی هست.
🔰 چه خوبه این ایام ، توی برنامهها و درسها و مجالس و صحبتها و مهمونیها و ... از ایشون یاد کنیم.
مشکات | عضو شوید.
12.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
تنها یک نگاه به گنبد حضرت معصومه سلام الله علیها
🔹خدا یک راه دیگر برای کمک [به ما] قرار داده تا بدانیم که خدا چقدر مهربان است؛ [خدا به ما] عقل داد، وحی هم داد، ائمه هم آمدند و وحی را تفسیر کردند، چند قرن اینها یکی پس از دیگری آمدند مطالب را نوشتند، ضبط کردند تا به دست ما رسید ولی بازهم به یک جاهایی میرسد که دقیقاً نمیدانیم [چه کار باید بکنیم] و آدم شک میکند.
🔸خدا به ما شیعهها یک نعمتی داده که یک راه آسانتری هم برای این پیدا کنیم؛ گدایی، برویم خدمت حضرت معصومهسلاماللهعليها بگوییم بیبی جان! ما گدا هستیم، گیر کردیم، نمیدانیم کدام راه را انتخاب کنیم، شما کمک کنید، از خدا بخواهید آن را که برای ما اصلح است به ما بفهماند و وسایل آن را فراهم کند.
⁉️میگویید نمیکنند؟ تجربه کنید. هنوز نگفته، میکنند! آنوقت اگر بخواهید و اصرار کنید و تضرع کنید نمیکنند؟! یعنی خیلی بار سنگینی روی دوش آنها میآید؟! یا از خزانه خودشان کم میآید؟!
🔰این هم دیگر سادهترین راهی است که هرکس نگاهش به گنبد حضرت معصومهسلاماللهعليها میافتد میتواند از آن استفاده کند، اصلاً یادش هم نباشد که حضرت معصومه ایسلاماللهعليهاهست، [فقط همین که] نگاهش به آن گنبد بیافتد!
بیانات حضرت آیتالله مصباح (ره) در دیدار طلاب ارشد مدرسه علمیه رشد؛ 07 /04 /1399
مشکات | عضو شوید.
✳️اظهارات صریح دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره نمایش خانگی و موسیقی
🔹دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی میگوید: خط قرمز ما در فیلم و سریال خانواده است. اکثر سریالها تبلیغ جنایت و کشتار است. هر قسمتی نقشۀ قتل یک نفر است. بعد میگوییم چرا بعضی از قتلها در جامعه اتفاق میافتد.
🔻حجت الاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمانهای تابعه که با موضوع «تبیین منویات مقام معظم رهبری در حوزۀ فرهنگ» و با حضور وزیر ارشاد در سالن رودکی در حال برگزاری است، ضمن تسلیت کشتار مردم فلسطین و غزه گفت: صهیونیستها شکست ترمیمناپذیری و مفتضحی خورد که نشان داد از لحاظ امنیتی و اطلاعاتی و نظامی چقدر ضعیفند. یکسری بمبهای آمریکایی بر سر مردم می ریزند که این هنر نیست. اینها به قدری ناتوانند که حاضر نیستند با عملیاتهای زرهی وارد غزه شوند؛ قطعاً با این کار گورستانی برای خود فراهم میکنند.
وی افزود: ما در حوزۀ فرهنگ چند مقوله داریم که اینها را باید از هم تفکیک کنیم و مستقل ببینیم. یکی بحث نظریۀ فرهنگ است. تمام فعالیتهایی که در حوزۀ موسیقی و نشر کتاب و سایر حوزههای هنر انجام میگیرد، اگر بپرسند نظریۀ فرهنگی شما چیست، چه پاسخ میدهیم؟ مبتنی بر کدام نظریه است؟ در دوران ما هیچ کس به اندازۀ رهبری درباره فرهنگ سخن نگفته است.
🔍ادامه را بخوانید 👇
🌐https://tn.ai/2975957
مشکات | عضو شوید.
﷽
📌 آرمان علیوردی طلبه ۲۱ساله و بسیجی ساکن محله شهران تهران بود که در مأموریتهای بسیج برای مقابله با ناآرومیها و اغتشاشات حضور داشت.
👈 آرمان روز ۴ آبان ۱۴۰۱ در شهرک اکباتان توسط عدهای ربوده شد، بعد از بستن این شهید مظلوم و ضربوشتم شدید با ضربات متعدد چاقو، اون رو به شدت مجروح کردن و کنار خیابون رهاش کردن...
*📚 #کتاب_آرمان_عزیز به روایت زندگینامهی این شهید عزیز در
۲۴ فصل پرداخته است....
مشکات | عضو شوید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
45.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بهترین روش برای ارزیابی مراتب علمی افراد، مباحثات علمی است
✔️آیتالله شبیری زنجانی:
🔹در گذشته، طرح مسائل علمی و مباحثۀ در جلسات، در حوزههای علمیه رایج بود. عموم مجالس طلبگی، همراه با بحث و نقض و ابرام بود. این یکی از ویژگیهای ممتاز حوزههای علمیه است که باید تقویت و حفظ شود و جلسات عمومی و دوستانه نیز همراه با مباحث علمی باشد.
🔸امتحانات با درصد خطای بالایی همراه است و بیانگر واقعیت علمی افراد نیست. گاهی روز امتحان فرد حالش مساعد نیست، گاهی نگرانی از جایی دارد و حواس ندارد، گاهی یکی از عزیزانش خطر متوجه او شده، گاهی سوال امتحانی را تصادفا بلد نیست یا از آن طرف تصادفا بلد است و... لذا نمیشود صدرصد تشخیص داد زید از عمر بالاتر هست، ممکن است عمرو از زید بالاتر باشد ولکن به حسب امتحان زید نمره خوب بگیرد.
🔹ارزیابی علمی افراد به چه صورتی باشد که خطا را به حداقل برساند... مباحثات نشانگر واقعیت علمی افراد است چون مربوط به یک روز دو روز نیست در هر شرایطی آنها با هم مباحثه میکنند تصادف نیست، بهترین روش برای شناخت مراتب علمی افراد، همین مباحثات علمی است.
مشکات | عضو شوید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
هر روز تو اینستاگرام پدر مادرهایی رو میبینیم که عکس و فیلم بچههای خردسالشون رو منتشر میکنند، از بزرگ شدنشون، خوشحالیشون...
ولی اطلاع ندارند که بچهها هم حریم خصوصی دارند و کلاهبرداران به راحتی به کمک تکنولوژی آیندشون رو تهدید میکنند.
مشکات | عضو شوید.
4_5900075799481946272.mp3
1.39M
﷽
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«آن حضور جمعی ما يک وظيفه است، راهپيمايی ما يک وظيفه است، تعطيل کردن حوزه يک وظيفه است؛ اما دعای سحرگاه و نماز هم وظيفه ديگر است، آن را فراموش نکنيم! از ذات اقدس الهی بخواهيم به برکت قرآن، به برکت عترت، به برکت علی و زهرا(سلام الله عليهم اجمعين) مسلمان های غزه را نجات بدهد...»
درس فقه ١۴٠٢/٧/٢٩
#غزه
#فلسطین
#طوفان_الاقصی
مشکات | عضو شوید.
﷽
✳️ امیرالمومنین علی علیه السلام: وَلْيَکُنْ سُرُورُکَ بِمَا قَدَّمْتَ، وَأَسَفُکَ عَلَى مَا خَلَّفْتَ، وَهَمُّکَ فِيمَا بَعْدَ الْمَوْتِ
✍️تنها به توشه اى كه از پيش فرستادى خشنود باش ، و بر آنچه به جاى مى گذارى حسرت خور، و همّت و تلاش خود را براى پس از مرگ قرار ده.
✍ نامه ۶۶
مشکات | عضو شوید.
﷽
پیام فرزند شهید سلیمانی در شبکههای اجتماعی:
درود بر فرماندهای که به انسانها ایستادگی آموخت؛ آنها را به قوی شدن و مقاومت دعوت کرد و طرحی برای پیروزی، پیش پای آنها نهاد. به راستی او به هدف، راه، مردم و خدای فلسطین ایمان داشت.
روحت شاد سردار رشید اسلام 🇮🇷
مشکات | عضو شوید.
13.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
🎥ببینیم
💠 راه حل ساده و آرامبخش آیتالله مصباح برای دفع خطورات نفسانی
🔰 واقعا چقدر دلچسب و آرامبخش بود، من که خیلی حالم خوب شد.
مشکات | عضو شوید.
15.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
🔴 طلبه انقلابی آری یا نه...؟
🔸استاد رحیم پور ازغدی
مشکات | عضو شوید.
اگر همه یکباره حمله کنند، نجات این یک گاو حتمی است!
اما نمی دانند که شکار بعدی یکی از همین تماشاگران بزدل است...
اما درد آور اینست که
25 دولت عربی ..
430 مليون عرب ..
57 کشور اسلامی ..
2 مليارد مسلمان ..
همه خاموش اند و مانند این گاوها تماشا میکنند تا نوبت کشته شدن شان برسد 😔
و دردآور تر اینجاست که تعداد کل بهودیان جهان فقط 13 تا 18 میلیون نفر است...
سخن رسول الله ﷺ به وضعیت کنونی ما، نهایتِ صدق میکند که فرمود:
"نزدیک است به شما زمانی بیاید که همه کفار دنیا برای نابودی شما یکدیگرشان را صدا بزنند....
کسی گفت: یارسول الله آیا ما در آن زمان تعداد مان کم هستند؟
رسول الله فرمود: نخیر شما زیاااااد هستید ولی شما مثل چوبک های سیل آورده هستید، (بی انگیزه و بی هدف) و این دوچیز شما را خراب ساخته است: "حُب الدنيا وكراهية الموت" ..
«دوستی دنیا و نا پسند داشتن مرگ»
اللهم ردنا الیک ردا جمیلا🤲
مشکات | عضو شوید.
﷽
🔴 رضاخان براى اينكه روحانيت را از چشمها بيندازد، مىگفت: روحانيت مفتخور است.
امام خامنهای (حفظه الله تعالی) :
«رژيم پهلوى ساقط شد؛ ليكن فتنهى انگيزههاى اساسى مخالفت با حوزه همچنان ادامه دارد.
رژيم ايالات متّحدهى امريكا كه از كودتاى 28 مرداد تا پيروزى انقلاب، پشت سر محمد رضا بود و عليه دين فعّاليت مىكرد، امروز به وسيلهى بعضى از ايادى خود - كه شايد خودشان هم ملتفت نيستند - مشغول تخفيف و توهين دين و علماى دين و حوزههاى علميه است.
در زمان رضا خان براى اينكه روحانيت را از چشمها بيندازد، مىگفت: روحانيت مفتخور است؛ يعنى مثلًا عملگى و يا كار ادارى نمىكند، درعينحال به زندگى خود ادامه مىدهد.
او با آن عقل ناقص خودش خيال مىكرد كه اگر كسى در بازار، دادوستد نكرد و يا مثلًا بيل نزد و به اداره نرفت و شغلى نيافت، نبايد نان بخورد و اگر خورد، مفتخورى كرده است! او چون به رسالت دين معقتد نبود، اين حرفها را مىزد و كار عالِم دين را باور نداشت. امروز هم بعضى كسان همان حرف را به زبان ديگرى مىزنند.
كسانى كه مردم را تعليم مىدهند و برايشان زحمت مىكشند و آنها را ديندار مىكنند و بر هدايتشان مىافزايند و زمينهى تحقق آيهى شريفهى « اِهْدِنَا الصِّرٰاطَ الْمُسْتَقِيمَ » را فراهم مىآورند، اينها اهل دين و هدايتند و هُدات اين راه محسوب مىشوند. اينها كتاب مىنويسند، درس مىگويند، زحمت مىكشند، كار مىكنند و نان بخورونميرى را هم به دست مىآورند. مگر طلّاب حوزهى علميه چقدر از دنيا برخوردارند؟
حقوق يك طلبهى فاضل معيل در قم - كه بالاترينِ حوزههاى علميه است - نصف حقوق يك عمله كه بيل مىزند، نيست.
درآمد اينها از حداقل حقوق ادارى كمتر است.
با اين وضعيت آيا مىشود گفت كه روحانيت ما نان خود را از طريق دين مىخورد؟!
آيا اين ظلم و حقكشى و بىانصافى نيست؟
حكومت ما اسلامى است و در آن آزادى بيان وجود دارد و اين سخنان كه از سر بىانصافى بيان شده، با استفاده از همين فضاى آزاد مطرح شده است.
البته منظورم اين نيست كه به حرف يا دعوايى جواب دهيم؛ خير. منظور اين است كه شما بدانيد انگيزههاى مخالفت با حوزه زياد و گسترده است.» 1374/6/14
#امام_خامنهای
#جمهوری_اسلامی
#نظام_اسلامی
#حوزه_انقلابی
#حاکمیت_اسلام
مشکات | عضو شوید.
امشب قصد دارم یک مجموعه مستند معرفی کنم.
مستندی که برای بصیرت افزایی و آشنایی با تاریخ جهان خیلی لازمه.
معرفی مستند پژوهشی دوران
بسم الله رحمن رحیم.
مستند پژوهشی «دوران» به بررسی علل و چگونگی شکلگیری انقلابهای تاریخ معاصر، از جمله انقلاب صنعتی، انقلاب آمریکا، انقلاب فرانسه، انقلاب روسیه، انقلاب انگلستان، انقلاب چین، انقلاب کوبا، انقلاب الجزایر، انقلاب کره و انقلاب اسلامی ایران میپردازد. در هر قسمت از این مجموعه مستند پژوهشی، گروهی از پژوهشگران جوان ایرانی به ارائه ماحصل کار پژوهشی خود دربارهی انقلاب معاصرِ به خصوصی میپردازند.
این مجموعه مستند در سال ۱۳۹۷ تولید و با مجریگیری آقای دکتر مجید شاهحسینی از شبکهی افق سیما پخش شد.
فهرست انقلابها و تعداد قسمتهای آنها:
- انقلاب صنعتی (۱ قسمت)
- انقلاب انگلیس (۲ قسمت)
- انقلاب آمریکا (۴ قسمت)
- انقلاب فرانسه (۵ قسمت)
- انقلاب روسیه (۵ قسمت)
- انقلاب چین (۲ قسمت)
- انقلاب کره (۱ قسمت)
- انقلاب کوبا (۱ قسمت)
- انقلاب الجزایر (۱ قسمت)
- انقلاب اسلامی (۵ قسمت)
یادداشت شخصی:
«مستند دوران» کار بسیار خوب و بهجایی است که البته به نظرم باید زودتر از اینها تولید میشد. این مستند اثری پژوهشمحور و حرفهای است که با نگاهی از بالا به تاریخ انقلابهای معاصر، دو تصویر بزرگ و بسیار مهم که از نگاه غالب مردم دنیا مجهول یا مغفول مانده، به مخاطب ارائه میکند. ابتداء، تصویرِ بزرگترِ رهبری جریان یهودی-ماسونی در شکلگیری اکثر انقلابهای معاصر مطرح در غرب و شرق عالم را به خوبی ترسیم میکند. سپس، تصویرِ بزرگترِ رهبری رسول خدا (ص)، اهل بیتشان (ع)، و جانشینان ایشان از ۱۲ امام معصوم (ع) تا نوابین خاص و عام حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) و زعماء شیعه در شکلگیری انقلاب اسلامی ایران را به خوبی ترسیم میکند. این دو تصویر کلیدی در کنار هم نگاهی درستتر و دقیقتر نسبت به تاریخ به مخاطبان میدهند، و در نتیجه، به آنها کمک میکند تحلیلهای درستتر و دقیقتری نسبت به مسائل و اتفاقات روز داشته باشند. توصیه میکند همهی بزرگسالان و جوانان پایهی دهم متوسطه به بعد این مستند را تماشا و در واقع مطالعه کنند.
جهت مشاهدهی قسمتهای مستند دوران، میتوانید وبگاه دوران، وبگاه عماریار، یا آپارات مراجعه کنید.
پیوند وبگاه دوران:
https://dorantv.net/project/
پیوند وبگاه عماریار:
https://ammaryar.ir/m/sgdzl
پیوند آپارات:
https://www.aparat.com/v/eClbK?playlist=157734
﷽
📛فیلسوف زبان بسته
🔹مصطفی ملکیان که در جمع مریدانش به عنوان فیلسوف شناخته میشود، همیشه از دغدغه خود در «صلح گروی» و «خشونت پرهیزی» گفته و در مقام نقد حکومت اسلامی از همین منظر برآمده است.
اما این روزها که، در نقطه ای از زمین، زمان ایستاده و همه در بهت و حیرت از جنایت و نسل کشی که در آن صورت میگیرد، همه وجدانهای بیدار و آزاده، آزرده شده و به میدانِ اعلام انزجار و نفرت از رژیم سفاک صهیونیستی آمده اند، فیلسوف صلح گرا و خشونت پرهیز، زبان در کام گرفته و سخنی نمی گوید.
در کانال تلگرامی اش، برای میرشمس الدین ادیب سلطانی، پیام تسلیت میدهد، اما چشمان احول خود را به روی جنایات غزه بسته و لام تا کام سخن نمیگوید. البته، روشن است که چرا چنین سکوت اختیار کرده است؛ زیرا او صلح گروی خود را ذیل تمدن غرب تعریف کرده و آنجا که همه غرب در طرف جنایت ایستاده اند، او را یارای مقابله با آنان نیست.
مشکات | عضو شوید.
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
▪️کدام پادشاهان در قم دفن شدهاند؟
🔹به مناسبت احادیثی که درباره فضیلت خاک قم روایت شده، از قرنها قبل، حمل اموات به این شهر و دفن در خاک آن معمول بوده است. در میان شهرهای ایران، قم از این حیث ممتاز است و گویا در هیچ شهری به اندازۀ قم اجساد علما و پادشاهان و رجال دفن نشده است و هیچ شهری مانند قم دارای قبرستانهای متعدد و بزرگ نبوده است.
🔹از پادشاهان میتوان موارد زیر را برشمرد:
1. رستم خان پادشاه گرجستان: او پس از گراییدن به دین مبین اسلام، چون وفات یافت، جسدش را در باغ باشکوهی در قم دفن کردند. از این باغ که هنگام آمدن شاردن به قم (در زمان شاه صفی) از گردشگاههای عادی اهل قم به شمار میرفته امروزه هیچ اثر و نشانی نیست.
2. شاه عباس دوم: بقعۀ او در سمت جنوب غربی حرم حضرت معصومه (س) و وصل به آن است.
3. شاه صفی: قبر او در رواق جنوبی حرم واقع است و چون در راهروی حرم بوده صندوق روی قبر را برداشتهاند و این صندوق اکنون در موزۀ آستانۀ قم است.
4. شاه سلیمان.
5. شاه سلطان حسین: بقعۀ شاه سلیمان و شاه سلطان حسین امروز در وسط بنای جدید مسجد بالاسر دیده میشود.
🔹از شاهزادگان صفویه قریب هفتاد نفر که به دست افغانها کشته شدند، در سردابۀ بزرگی که مقبرۀ خانوادگی صفویه بوده و در زیر صحن موزه (صحن زنانۀ سابق) قرار داشته به خاک سپرده شدهاند. ظاهراً این سردابه هنوز هم وجود دارد. از جمله کسانی که در سردابۀ مزبور هستند «عباس میرزا» پسر و ولیعهد طهماسب دوم است که افغانها او را هم به قتل رساندند.
🔹از پادشاهان قاجار میتوان موارد زیر را برشمرد:
1. فتحعلی شاه: بقعۀ او که در زمان حیات خود تهیه کرده بود در شمال غربی صحن کهنه، پشت به مدرسۀ فیضیه است. سنگ روی قبر این پادشاه که تصویر او بر آن کنده شده بسیار زیبا و جالب است. در سنگ دیگری که به دیوار بقعه نصب شده شرح حال وی با عبارتپردازیهای معمول در آن زمان نوشته شده است.
2. محمدشاه: بقعۀ او نیز در صحنه کهنه در سمت جنوب غربی و در حد فاصل میان صحن و مسجد اعظم واقع شده است. در صندوقخانۀ بقعۀ محمدشاه قبر مهد علیا زوجۀ او و مادر ناصر الدین شاه قرار داد.
🔹ناصرالدین شاه نیز بنا بر نوشتۀ دکتر فوریه، طبیب مخصوص وی، در کار تهیۀ قبری برای خود در قم بوده است. اما بعد از قتلش گویا وضع طوری بود یا که نمیتوانستند او را به قم حمل کنند یا به فکر این کار نیفتادند (📗تاریخ مذهبی قم، ص 183-185)
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
برخی از دوستان درخواست #سیر_مطالعاتی #فلسفه_اسلامی داشتند.
بنده خودم زمانی که قصد شروع مطالعه فلسفه داشتم، سیرهای مختلف را بررسی کردم، در بین این سیرها، دو سیر از بقیه کامل تر و جامع تر بودند و از سویی هم توسط دو استاد فن نوشته شده اند.
البته این دو سیر برای کسانی مناسب است که قصد ورورد تخصصی به فلسفه دارند، کسانی که می خواهند مفاهیم فلسفی را از پایهایترین مباحث تا سطوح عالی و لایه های تخصصی فلسفه را بیاموزند.
در ادامه هر دو سیر را قرار می دهم تا طالبان یادگیری فلسفه، بنا بر سلیقه خود به سیر مطلوبشان بپردازند.
#سیر_مطالعاتی
#فلسفه_اسلامی
مشکات | عضو شوید.
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
🔰 درباره ضرورت یادگیری فلسفه بحثهای زیادی مطرح شده است و حقیقت جویان در مسیر یادگیری فلسفه کتابهای مختلفی را از اساتید خود درس میگیرند.
🔰 اما شاید این سؤال در ذهن بسیاری از مشتاقان یادگیری فلسفه ایجاد شده باشد که برای یادگیری فلسفه چند سال باید وقت گذاشت؟ چه کتابهایی را باید مطالعه کرد؟ چه شیوهای برای فلسفهخوانی، فلسفهدانی، و فلسفهورزی توسط اساتید مطرح در کشور پیشنهاد میشود؟
🔰 آنچه پیش رو دارید، حاصل مصاحبهای با استاد عبودیت است که در زمینه فلسفه اسلامی تجربهای طولانی دارد.
📕 در این نوشتار، دو نوع سیر مطالعاتی فلسفه پیشنهاد شده است:
✅ اول، برای کسانی که قصد دارند با آشنایی اجمالی با فلسفه، فهم بهتری از متون آمیخته با فلسفه داشته باشند.
✅ دوم، برای کسانی که با هدف متخصص و صاحب نظر شدن به وادی فلسفه گام مینهند. سیر مطالعاتیِ اول، عمومی و سیر مطالعاتی دوم، تخصصی است.
مشکات | عضو شوید.
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
📘 #سیر_مطالعاتی_عمومی #استاد_عبودیت:
🖍 گاه در برخی کتابهای غیر فلسفی مانند تفسیر المیزان -که مفسری فیلسوف، آن را به رشته تحریر در آورده است- و یا در برخی کتابهای علم اصول و ... از اصطلاحاتی استفاده شده است که فهم آنها جز از راه آشنایی اجمالی با فلسفه امکانپذیر نیست.
♦️ آشنایی با فلسفه به اندازهای که فهم اصول را ساده کند ضروری است. در این سطح، مطالعه یک یا دو متن فلسفی کافی به نظر میرسد.
1️⃣ #فلسفه_مقدماتی، مولف #استاد_عبودیت:
♦️برای شروع فلسفه میتوان از اندیشههای فلسفی شهید مطهری رحمةالله علیه که مطالب را شیرین و ساده بیان کردهاند کمک گرفت. چکیدهای از فلسفه اسلامی از دیدگاه ایشان در کتاب فلسفه مقدماتی[۹] گردآوری شده است. یکی از ویژگیهای شهید مطهری رحمةالله علیه، خوش بیان بودن ایشان است، اما گاه، در بحثهایی که ایشان بیان کردهاند کرّ و فرّی ملاحظه میشود که ممکن است برای خواننده خسته کننده به نظر برسد. کتاب فلسفه مقدماتی که اکثر مطالبش از شهید مطهری رحمةالله علیه است، به ارائه اندیشههای فلسفی ایشان به شکل مدون پرداخته و بسیاری از مباحث فلسفی را در خود جای داده است. بهتر است این کتاب - حتی در حوزههای علمیه- قبل از بدایة الحکمة علامه طباطبایی رحمةالله علیه خوانده شود. نیز کتاب درآمدی بر فلسفه اسلامی[۱۰] و یا خداشناسی فلسفی[۱۱] - تهیه شده برای طرح ولایت- نقطه شروع خوبی به حساب میآیند.
2️⃣ #نهایه_الحکمه یا #شرح_منظومه_ملاهادی_سبزواری:
♦️ پس از گذراندن این مرحله، خواندن متنی مانند شرح منظومه یا نهایة الحکمة کفایت میکند. یکی از ویژگیهای شرح منظومه این است که همه ابواب فلسفه را بررسی کرده است، اما نهایة الحکمة این ویژگی را ندارد. علاوه بر این، نهایه گاه بسیار پیچیده است و توضیح زیادی میطلبد.
خلاصه آنکه، برای آشنایی اجمالی با فلسفه در راستای فهم متون غیر فلسفی که اصطلاحات و یا قواعد فلسفی دارند، مطالعه یک یا دو متن فارسی و عربی – با توضیحی که ارائه شد- کفایت میکند.
مشکات | عضو شوید.
❁﷽❁
💎 ۱۲ توصیه اخلاقی💎
🌱🌷 مرحوم علامه حسنزاده آملی در کتاب "لقاء الله" چهارده توصیه به علاقهمندان سلوک توحیدی بیان میکند. ایشان این رساله را در سال ۱۳۸۹ هجری قمری نوشتهاند:
۱. #قرائت مستمر و انس همیشگی با قرآن: "هر اندازه که به قرآن نزدیک شوى، به انسان کامل نزدیک شدهاى، به حظ و بهرهات از قرآن بنگر! حقایق آن، درجات ذات و مدارج عروجند"
. #دائم_الوضو_بودن: "اى دوست! بدان که، وضو نور است و دوام در طهارت، تو را به عالم قدس ارتقا دهد و این دستور عظیم النفع، نزد اهلش مجرب است؛ بر تو باد مواظبت بر آن".
#قلت_طعام: "اى دوست! طعام بسیار، قلب را میمیراند و باعث طغیان و لجام گسیختگى خواهد شد. گرسنگى از اجلّ خصال مومن است".
#قلت_کلام: "رسول خدا (ص) فرمود: "جز به ذکر خدا، زیاده مگویید، چه سخن بسیار که در آن ذکر خداوند نباشد، قلب را قساوت بخشد".
#محاسبه_نفس: امام کاظم(ع): "کسى که هر روز به محاسبة نفس نمیپردازد، از ما نیست: اگر عمل نیکویى از او سرزده باشد؛ از خداوند طلب زیادىاش کند و اگر عمل نادرستى از او سر زده باشد استغفار نموده، توبه کند".
#مراقبه: "بر تو باد مراقبه! بر تو باد مراقبه! بر تو باد مراقبه! مراقبه یعنی اینکه، بنده بداند خداوند بر او رقیب و به او نزدیک است و به افعالش علم دارد و حرکاتش را میبیند و اقوالش را میشنود و بر اسرارش اطلاع دارد و نمیتواند خود را از خدا پوشیده نگه دارد و از سلطة او خارج شود.
#رعایت_ادب در محضر خداوند: "امام جواد(ع) در تبیین حقیقت ادب فرمودند: قرآن را همان گونه که نازل شده است قرائت کنید و سخن ما را همان طور که گفتهایم، روایت کنید و خداوند را به حالتى که محتاج و نیازمند اویید بخوانید".
. #تهجد: دستور خدای متعال به پیامبرش برای وصول به مقام محمود است:
وَ مِنَ اللَّیْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَةً لَكَ عَسى أَنْ یَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقاماً مَحْمُودا (اسراء، ۷۹) و علت بهرهمندی پارسایان از نعمتهای اخروی را شبزندهداری آنان معرفی میکند(ذاریات، ۱۵-۱۹)
#تفکر: الَّذینَ یَذْكُرُونَ اللَّهَ قِیاماً وَ قُعُوداً وَ عَلى جُنُوبِهِمْ وَ یَتَفَكَّرُونَ فی خَلْقِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ رَبَّنا ما خَلَقْتَ هذا باطِلاً سُبْحانَكَ فَقِنا عَذابَ النَّار (آل عمران، ۱۹۱)
#دائم_الذکر_بودن: هم ذکر زبانی و هم ذکر قلبی
#همت_عالی: "همت عالى داشته باش! به حدى که کسی یا چیزی را عبادت نکنى جز خداى تعالى؛ حتی از روی رغبت به بهشت و وحشت از جهنم هم عبادت نکنی و الا هوای خود را عبادت کردهای".
#توبه از کارهای بد و خوب! "استادم آیتالله الهی طباطبائی فرمود: "توبه حقیقى آن است که از خیر و شرت انابه کنى". من اندکى اندیشیدم و سپس گفتم: اما توبه از شر، حاجتى به بیان ندارد، و لیکن توبه از خیر چیست؟ فرمود: آنچه که ما، آن را خیر میپنداریم، مانند نماز و روزه و قراءت قرآن و درس گفتن و تحقیقات درسیمان و امثال آن، اگر براستى، آن را مورد تامل قرار دهیم، در خواهیم یافت که همگى ناقص و غیر کاملند پس بر شخص بینا، واجب است که از این اعمال ناقص نیز توبه کند و قصد نماید که آنها را بر وجه کاملى که مقبول خداوند است به جاى آورد".🌱🌷
مشکات | عضو شوید.
📣 مدرسهتعالی برگزار میکند:
⬅️⬅️ وبینار طلبه باشم ➡️➡️
🔸راهکارهای حجتالاسلام امینیخواه برای تبیین نقشه راه طلبگی و مواجهه با چالشهای پیشرو
🔎 موضوعاتی که در این وبینار مورد بررسی قرار خواهد گرفت:
▫️راهکارهای مواجهه با چالشهای پیشرو
▫️راهکارهای نیازسنجی مسائل اجتماعی برای ورود به عرصههای مختلف بر طبق اهداف و نیازهای جامعه
▫️روش صحیح و کاربردی مطالعات فقهی و اصولی
▫️معیشت طلبگی
▫️مسائل اخلاقی و اجتماعی در طلبگی
و ...
📆زمان برگزاری: یکشنبه و دوشنبه (١۴_١۵ آبان)
⏰ساعت: ۱۸:۳۰
🖋️علاقهمندان به شرکت در این دوره آموزشی به لینک زیر مراجعه فرمایند:
https://taalei-edu.ir/event/159
#مدرسه_تعالی
#حوزه_علمیه
#طلبه
✅@Taalei_edu
اسناد لانه جاسوسی.rar
36.66M
﷽
یکی از مهم ترین منابع مطالعاتی برای اطلاع از تاریخ معاصر و روابط ایران و امریکا، اسنادی است که پس از اشغال سفارت امریکا در تهران منتشر شد.
سالها قبل این مجموعه که شامل چند هزار سند بود، به صورت مفصل منتشر شد اما به علت حجم فراوان و قیمت زیاد، به صورت PDF و رایگان منتشر می شود.
مشکات | عضو شوید.
﷽
◀️ تناسب مدت تحصیل در حوزه با نیازهای جامعه.
امام خامنهای (حفظه الله تعالی) :
«اينكه ما خيال كنيم حتماً بايستى يك نفر بيست سال و يا بيست و پنج سال در حوزهى علميه سر كند؛ اينگونه نيست.
بعضى از نيازها با ماندن چهار سال در حوزه تأمين مىشود.
بعضى از نيازها با ماندن ده سال تأمين مىشود.
برخى ديگر با ماندن پانزده سال و بعضى هم ممكن است با ماندن بيست سال در حوزه تأمين شود.
چرا آن كسى را كه با چهار يا پنج سال تحصيل در حوزه مىتواند بخشى از نيازهاى ما را برطرف كند، بىجهت ده سال در حوزه نگه داريم؟ بايد برنامهريزى كنيم و كسانى را به اين حد برسانيم.
امتيازاتى را قائل شويم و هركس هم مشخّص باشد كه چه نيازى را مىتواند تأمين كند.» 1374/6/14
#امام_خامنهای
#جمهوری_اسلامی
#نظام_اسلامی
#حوزه_انقلابی
#حاکمیت_اسلام
مشکات | عضو شوید.