🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠 (ابن جرير طبری در تاريخ خود از عبدالرحمان بن ابی ليلی فقيه نقل كرد، كه برای مبارزه با حجاج به كمك ابن اشعث برخاست، برای تشويق مردم گفت من از علی (علیه السلام) (كه خداوند درجاتش را در ميان صالحان بالا برد، و ثواب شهيدان و صديقان به او عطا فرمايد) در حالی كه با شاميان روبرو شديم شنيدم كه فرمود:) ای مومنان! هركس تجاوزی را بنگرد، و شاهد دعوت به منكری باشد، و در دل آن را انكار كند خود را از آلودگی سالم داشته است، و هركس با زبان آن را انكار كند پاداش داده خواهد شد، و از اولی برتر است، و آن كس كه با شمشير به انكار برخيزد تا كلام خدا بلند و گفتار ستمگران پست گردد، او راه رستگاری را يافت و نور يقين در دلش تابيد.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت373
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠 (و همانند حكمت گذشته، سخن ديگری از امام نقل شد) گروهی، منكر را با دست و زبان و قلب انكار می كنند، پس آنان تمامی خصلتهای نيكو را در خود گرد آورده اند. گروهی ديگر، منكر را با زبان و قلب انكار كرده، اما دست به كاری نمی برند، پس چنين كسی دو خصلت از خصلتهای نيكو را گرفته و ديگری را تباه كرده است. و بعضی منكر را تنها با قلب انكار كرده، و با دست و زبان خويش اقدامی ندارند، پس دو خصلت را كه شريف تر است تباه ساخته و يك خصلت را به دست آورده اند. و بعضی ديگر منكر را با زبان و قلب و دست رها ساخته اند كه چنين كسی از آنان، مرده ای ميان زندگان است. و تمام كارهای نيكو، و جهاد در راه خدا، برابر امر به معروف و نهی از منكر، چونان قطره ای بر دريای مواج و پهناور است، همانا امر به معروف و نهی از منكر نه اجلی را نزديك می كنند، و نه از مقدار روزی می كاهند، و از همه اينها برتر، سخن حق در پيش روی حاكمی ستمكار است.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت374
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠 (از ابی جحيفه نقل شد، گفت از امير مومنان شنيدم كه فرمود:) اولين مرحله از جهاد كه در آن باز می مانيد، جهاد با دستانتان، سپس جهاد با زبان، و آنگاه جهاد با قلبهايتان می باشد، پس كسی كه با قلب معروفی را ستایش نکند، و منكري را انكار نكند، قلبش واژگون گشته، بالای آن پايين، و پايين قلب او بالا قرار خواهد گرفت.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت375
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
═════ ೋღ🕊ღೋ════
#حکمت375
#سؤال: منظور از واژگونی قلب چیست؟
#جواب:
✳️به نظر میرسد خود حضرت به روشنی منظور ازقلب مغلوب و واژگون شده را توضیح دادند.
🔴می فرمایند اگر قلب در حالت درست خودش یعنی وجه قلب رو به خدا باشد حتماً ازمنکر منزجر میشود و نسبت به معروف شوق پیدا می کند.
♻️ولی اگر کسی دید که در قلب خودش هیچ معروفی را ستایش نمیکند و هیچ منکری را انکار نمیکند معلوم میشود نسبت به منکر شوق دارد و از معروف کم کم دارد انزجار پیدا میکند.
❣چنین قلبی وارونه است و اصلا وجه او به سمت خدا نیست.
🖊حجتالاسلام مهدوی ارفع
═════ ೋღ🕊ღೋ════
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠 حق سنگين اما گواراست، و باطل سبك اما كشنده است.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت376
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠 بر بهترين افراد اين امت از عذاب الهی ايمن مباشيد زيرا كه خدای بزرگ فرمود: (از كيفر خدا ايمن نيستند جز زيانكاران.) و بر بدترين افراد اين امت از رحمت خدا نوميد مباشيد زيرا كه خدای بزرگ فرمود: (همانا از رحمت خدا نوميد نباشند جز كافران.)
📒 #نهج_البلاغه #حکمت377
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
📜📜📜🌿🌹🌿🌹🌿📜📜📜
#حکمت377
#سؤال: لطفاً حکمت را توضیح بفرمایید.
#جواب:
✳️دوتا از گناهان بزرگ وکبیره ای که در صدر لیست گناهان کبیره بعد از شرک قرار دارند:
⭕️۱) یأس از رحمت خدا
⭕️۲) امن از مکر خدا
✔️امن از مکر خدا= انسان وقتی غفلت کرد بی جا به عبادتهای خودش اطمینان میکند و از آن اشتباهاتی که در کنار همین عبادات و اطاعات انجام داده معاصی که در کنار همه عبادات انجام داده غافل میشود وفراموش میکند.
⁉️ لذا کم کم در وجودش یک روحیه اشتباه امنیت و احساس امنیت از مکر خدا شکل میگیرد.
⚠️ یعنی یادش میرود که گاهی وقت ها گناهانش به حدی رسیدند که خداوند متعال نه اینکه دارد می بخشد بلکه هیچ به او نمیگوید و عذابش نمیکند تا گناهانش آن چنان تجمیع بشود ومستوجب عذاب بزرگتر بشود.
💢 این را بهش امن از مکر خدا میگویند.
✔️یأس از رحمت خدا= یا از آنطرف چون همش نگاهش به گناهان و خطاها و قصورها و تقصیراتش هست ممکن است در درونش به مرحله یأس از رحمت خدابرسد.
⁉️این هم به این جهت صفت کافران است که خدا و رحمت خدا را کوچک و ناچیز می شمرند.
📢 بنابراین دراین حکمت حضرت میخواهد بگوید :
🔺مومن باید از این دو حالت پرهیز کند آن حالت اعتدال را داشته باشد که حالت خوف و رجاست.
⏪یعنی از طرفی ترس از گناهان خودش که اورا مستوجب عذاب الهی میکند.
⏪از طرفی امید به رحمت خدا که حتماً از گناهان ما بزرگتر و فراگیرتر است و با این امید انسان میتواند به توبه و بازگشت به خدا امیدوار باشد و اقدام کند.
🖊حجتالاسلام مهدوی ارفع
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
🌷 🇮🇷 🏴🇮🇷 🏴 🇮🇷 ❄️
🇮🇷
🏴
❄️
#تبیین_نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#قسمت_اول:
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
💫آغاز دهه مبارکه فجر را به همه خواهران گرامی ام تبریک عرض می کنم به همین مناسبت بحث تبیین امروز را به موضوعی مرتبط با انقلاب اسلامی اختصاص می دهم.
📢خداوند در #آیه5 سوره مبارکه ابراهیم می فرماید:" و لقد ارسلنا موسی بآیاتنا ان اخرج قومَک من الظلماتِ الی النّور ان فی ذلک لآیاتِِ اکلّ صبارِِ شکورِِ
⭕️یعنی هدف انقلاب و ارسال موسی خارج کردن قوم بنی اسرائیل از ظلمات به نور بود ولی نکات نهفته در این قیام و انقلاب را فقط کسانی می یابند که هم صبّار باشند و هم شکور!
🔰هم صبار صیغه مبالغه است و هم شکور.
◾️ملاحظه می فرمایید که هدف انقلاب موسی خروج از ظلمات طاغوت به نور حکومت حق است و بس .
◾️در انقلاب اسلامی و بعثت پیامبر اعظم نیز آنچه غایت و هدف اصلی واساسی بود،یخرجهم من الظلمات الی النور بود.
◾️در دوران حکومت امیرالمومنین علیه السلام
هم همه تلاش حضرت و اندک یاران خالصش پایان دادن به دوران ظلمانی گذشته و وارد کردن امت به دوره پرشکوه زندگی زیر نور توحید و اخلاق بود.
◾️انقلاب اسلامی امام خمینی نیز هدفی جز خروج امت اسلام و ملت ایران از ظلمات حکومت طاغوت و ورود به نور حکومت یا قوت جمهوری اسلامی نداشت.
🌟 لذا حضرت امام خود فرمودند :" انقلاب ما انفجار نور بود."
⁉️اما مطلبی که هم در انقلاب حضرت موسی و هم در انقلاب پیامبر اعظم و هم دوران حکومت انقلابی امیرالمومنین علیه السلام هر سه علیرغم فراهم بودن فرصت استثنایی و تاریخی تعالی و ترقی امت و بشر، پس از اندک زمانی به دوران تقابل میان " گفتمان رهبر" و " گفتمان امت" مبتلا شد.
⏪امت موسی که روز نخست برکات اطاعت از ولیّ خود را به چشم خویش دیدند یعنی نابودی فرعون و پایان یافتن دوران استبداد و خفقان پس از مدتی به بهانه تراشی و تخلف از دستورات پیامبر خود روی آوردند و میگفتند :" از روزی که تو روی کار آمدی ما یک روز خوش ندیده ایم!!!"
⏪امت پیامبر هم با عمل خود بلافاصله پس از رحلت ایشان نشان دادند که اکثرا گفتمان پیامبر یعنی آرمانها و ارزشها و سبک زندگی پیامبر را بر نمی تابند و یک چرخش گفتمانی و گردش فرهنگی کردند.
✅قرآن هم در قالب کنایه ای پیشاپیش خبر از این چرخش گفتمانی داده بود؛
🔰آنجا که فرمود: " و ما محمدٌ الا رسولٌ قد خَلَت مِن قَبلِه الرّسُل أفإن ماتَ او قُتِلَ انقَلَبتُم علی اعقابِکُم؟"
⏪درباره مولا علی علیه السلام هم که نهج البلاغه مشحون است از دردها و دلخوریهای او از امت خود به دلیل ترک گفتمان و ادبیات و روحیه انقلابی...
👈اکنون این سوال جدی و نگران کننده مطرح است که انقلاب اسلامی ما که به لطف خدا امروز 40 امین سالگرد خود را جشن می گیرد، آیا دچار همان افول گفتمانی و تغایر گفتمان امام و امتِ انقلاب نشده است؟
⛔️دشمن مایوس شده از اقسام دشمنی و توطئه ها اگرچه دیر ولی دقیقاً به نقطه حساس مقابله با انقلاب اسلامی رسیده است و آن نابود کردن گفتمان انقلابی در جامعه است.
♻️ تاکید پرحجم و مکرر رهبری معظم انقلاب بر انقلابی بودن و انقلابیگری ، نشانه بلکه دلیل روشنی بر جدی بودن این نگرانی است.
💯با این مقدمه اقدامی همه جانبه و نهضت گونه با شتابی قابل قبول برای فهم ضرورت و آثار زندگی در اتمسفر انقلابی و نیز آفات مهلکه های خروج از این گفتمان نورانی وظیفه هر دردمند و دغدغه مند نسبت به اسلام و انقلاب و ایران است.
📢 نهج البلاغه بهترین متن و مانیفست برای این اتفاق مبارک است.
💬این اقدام عاجل و همه جانبه در گام اول به زبانی مشترک، یادآوری نمونه تاریخی مشابه و فهم درست ریشه ها و علل افول گفتمان انقلابی دارد که قطعاً در این راه بهترین مانیفست است.
🖊حجتالاسلام مهدوی ارفع
❄️
🇮🇷
🏴
🇮🇷🏴 🇮🇷 🏴🇮🇷❄️