برگی از داستان #استعمار
قسمت صد و بیست:
به دنبال «کادی»
گاندی میدانست انگلیسیها از چه چیزی میترسند، برای همین به «کادی»فکر میکرد. از دوستانش خواست برای او یک چرخ ریسندگی پیدا کنند. این چرخها با حرکت دست به کار می افتادند و روزگاری صدها هزار از آن ها در خانههای هند وجود داشت. هندیها با این چرخها پنبه را به نخ تبدیل میکردند و از این نخ پارچه ای به نام «کادی» می بافتند. اما آن روزها هیچکس نمی توانست یکی از این چرخها را پیدا کند. انگلیسی ها صنعت پارچه بافی هند را نابود کرده بودند.
اکنون همه مردم شهرها و روستاها از پارچه های انگلیسی استفاده میکردند. سرانجام یکی از دوستانش به او اطلاع داد که توانسته یکی از این چرخها را در شهر « ویجاپور » در ایالت «بارودا» پیدا کند. در بسیاری از خانههای این شهر یک چرخ ریسندگی پیدا می شد که بدون استفاده در گوشه خانه افتاده بود.
گاندی چرخ را به خانهاش برد و از پیرزنی خواست تا کار کردن با آن را به او آموزش دهد. مدتی بعد شروع به بافتن «کادی» کرد. او در کنار فعالیتهای سیاسی، روزانه چهار ساعت را به نخریسی و بافتن کادی اختصاص می داد.
گاندی پس از مدتی توانست لباسش را از پارچه ای که خودش بافته بود، تهیه کند. سپس از دوستانش هم خواست که آنها هم برای لباس هایشان از « کادی » ای که خودشان بافته بودند؛ استفاده کنند.
دوستان گاندی با مردم ویجاپور صحبت کردند و آن ها قول دادند که اگر خریداری برای پارچه هایشان پیدا شود، دوباره به سراغ چرخهای نخ ریسی قدیمی بروند.
هر سال دویست میلیون لیره پارچه انگلیسی وارد هند می شد. گاندی می دانست انگلیسیها هر روز فروش کالاهایشان را با روز قبل مقایسه میکنند و اگر درآمدشان اندکی کاهش داشته باشد، به وحشت می افتند.
او از اهالی ویجاپور خواست بافتن کادی را آغاز کنند و از پیروانش هم درخواست کرد که فقط پارچه دست بافت هندی بپوشند. او برای کسانی هم که می خواستند وارد کنگره ملی هند شوند، شرط گذاشت که حتماً باید از کادی استفاده کنند. مدتی بعد گروه زیادی از مردم با پوشیدن کادی به خیابان ها میآمدند؛ انگار این پارچه لباس یکدست پیروان گاندی و طرفداران آزادی هند شده بود.
بسیاری از روستایی ها و اهالی شهرها که تا مدتی قبل بیکار بودند با به کار انداختن دوباره چرخ های نخ ریسی به درآمد تازه ای رسیدند. بافندگان کادی دارای انجمنی بودند که گاندی آن را تأسیس کرده بود. این انجمن در سال ۱۹۲۸ میلادی ۱۶۶ انبار و ۲۴۵ فروشگاه داشت و سالانه 1250000 لیره پارچه می فروخت.
زنها و مردهای هندی با آنکه جنس کادی کمی زبر و خشن بود، آن را به پارچه های اروپایی ترجیح می دادند. در روزی که جشن بزرگی برای کادی برگزار شد، تاجران شهر بمبئی پارچه های خارجی خود را به میدان اصلی شهرآوردند و همه را یک جا آتش زدند. کادی در هند آن قدر طرفدار پیدا کرده بود که تولیدکنندگان پارچه در ژاپن پارچه ای را شبیه کادی با دستگاه های نساجی می بافتند و آن را در هند به نام پارچه دست بافت هندی می فروختند.
اکنون هرکس که میخواست بگوید من دشمن انگلستان هستم، کادی می پوشید و به خیابان می آمد.
تصمیم مردم هند برای نخریدن اجناس انگلیسی در سال ۱۹۲۹ میلادی با بحران اقتصادی بزرگی که همه آمریکا و اروپا را فرا گرفته بود، همزمان بود. انگلیسی ها که گذشته از این نوع مبارزه مردم هند هراس داشتند. اکنون که با مشکلات اقتصادی هم رو در رو بودند، بیشتر به وحشت افتادند. نایب السلطنه هند وعده داد که در آینده به هندیها خودمختاری داده خواهد شد. این وعده که هیچ تاریخ مشخصی در آن ذکر نشده بود، هندیها را آرام نکرد.
دولت انگلستان گروهی را برای تحقیق درباره « اعطای خودمختاری » به هند فرستاد. اما این گروه به هر شهری که رفت با راهپیمایی عظیم مردم رو در رو شد. پلیس به راهپیمایی ها حمله میکرد و مردم را با ضربه های « لاتی » کتک می زد. لاتی، چوب بزرگی بود که قسمت بالای آن پوشش آهنی داشت. اما گاندی به مردم دستور داده بود، درپاسخ پلیس، هیچگونه خشونتی نشان ندهند. مردم ضربه های لاتی را روی سر و بدن خود تحمل میکردند و کلمه ای هم به زبان نمی آوردند.
اما همه جوانان هندی نمی توانستند شیوه ساتیاگراها را قبول کنند، خشم آنها از ستمگری انگلیسیها در بعضی ایالت ها باعث میشد دست به اسلحه ببرند. در بنگال، گروهی از جوانان، سازمانی را برای جنگ با انگلیسیها تأسیس کردند و در نخستین عملیات یک سرهنگ انگلیسی را به قتل رساندند.
سرگذشت استعمار #مهدی_میرکیایی ج8 ص102
💚↝•|@mahdaviat_haqiqi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 یک نماینده پارلمان اوکراین سه نارنجک را در حین جلسه شورای روستایی اوکراین منفجر کرد که بیش از ٢۶ نفر را زخمی کرد!
💚↝•|@mahdaviat_haqiqi
7.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🆚 تشبیه ژاپن به مرغ داری توسط یک ژاپنیای که هم در #ایران و هم در #ژاپن زندگی کرده 🇯🇵
🔻قواعد نانوشتهی بیشمار و جامعهی بسته، از ویژگی های جامعهی ژاپن برشمرده میشود.
🔻متفاوت از دیگران بودن زیاد پسندیده نیست و دائم باید در تلاش برای کسب رضایت دیگران بود
⚠️مدام به بهانه منظم بودن و کارکُن بودن ژاپنیها، ایرانیها رو تحقیر میکنند در حالیکه همهی واقعیت رو نمیگن‼️
💚↝•|@mahdaviat_haqiqi
8.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دریای سرخ تحت سیطره کامل یمن
#فیلمنوشت
💚↝•|@mahdaviat_haqiqi
🔰دم خروس بیرون زد
🔹نرگس محمدی در حالی که مدعی جلوگیریشدن از هرگونه تماس او با خارج از زندان اوین است، نامهای علیه حمید نوری، زندانی ایرانی در سوئد، برای نخستوزیر سوئد فرستاده است.
🔹فرزند حمید نوری هم در واکنش به این نامه گفته «او سعی میکند دادگاه پدرم را تقویت کند. او با حماقتش دارد به ما کمک میکند. او باعث شده تا معلوم شود زندان اوین مخوف است یا سوئد!»
🔹نرگس محمدی در حالی برای نخستوزیر سوئد نامه نوشته که به تازگی بهخاطر ادعای جلوگیری از دیدار فرزندانش و تماس او با خارج از زندان، جایزۀ صلح نوبل گرفته بود. او از آبان ۱۴۰۰ بهدلیل اتهاماتی همچون تبلیغ علیه نظام، افترا و... در زندان است.
🔸حمید نوری شهروند ایرانی است که بهدلیل اتهامات واهی بیشاز ۴ سال است که در زندانهای سوئد در سلول انفرادی به سر میبرد.
💚↝•|@mahdaviat_haqiqi
7.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فرامرز دادرس، افسر سابق گارد رژیم پهلوی: یاسمین پهلوی، همسر رضا پهلوی روسپی است مثل اشرف پهلوی که هرزه بود.
🆔 @P_shobahaat
ناوگروه آمریکا بی سر و صدا از خلیج فارس و دریای عمان خارج شد.
تصویر تزیینی نیست.
💚↝•|@mahdaviat_haqiqi
♦️بازیگر فرانسوی که همکار خود را به آزار جنسی متهم کرده بود خودکشی کرد
🔹امانوئل دِبِوِر، بازیگر فرانسوی که سال ۲۰۱۹ ژرار دِپاردیو را به آزار جنسی در فیلم دانتون در سال ۱۹۸۲ متهم کرده بود، پساز اینکه مصاحبهٔ او و چند زن دیگر دربارهٔ اتهامهای جنسیِ دپاردیو از تلویزیون فرانسه پخش شد، خود را در رود سِن پاریس غرق کرد.
🔹تاکنون چند زن علیه دپاردیو اتهام آزار جنسی وارد کردهاند که پروندهٔ برخی از آنان در حال بررسی است و مستندی با همین موضوع تهیه و به تازگی از تلویزیون فرانسه پخش شده است.
💚↝•|@mahdaviat_haqiqi
دانشمندان! آب و هوا ادعا می کنند که حتی تنفس انسان برای محیط زیست مضر است❗️
💚↝•|@mahdaviat_haqiqi