✅بزرگترین درس حضرت رقیه علیها سلام به همه ما این است که باید مشتاق دیدار امام زمان خود باشیم.
😭بیتابی حضرت رقیه (علیها سلام) برای سختیها و مصائب خودش نبود بلکه برای اشتیاق به دیدار روی امام زمان خود بوده است و ما باید این درس بزرگ را از سه ساله امام حسین (علیه سلام) بیاموزیم.
📖 در ادعیهها و روایات اشتیاق برای دیدار امام زمان دیدار به آن حضرت و اشتیاق برای این دیدار به روشنی و زیبایی بیان شده است.
آن حضرت مشتاق دیدار امام زمان خود بوده و اگر این اشتیاق در دل ما جای بگیرد تلاش میکنیم تا به این آرزو برسیم و از آنچه باعث دوری از این دیدار شود دوری کرده و ظاهر و باطن خود را برای این دیدار آماده کنیم.
این اشتیاق باید با تمام وجود خواسته شود و این شوق و اشتیاق انسان را به تلاش بیشتر برای فراهم کردن زمینه این دیدار وادار میکند.
اگر اشتیاق در وجود انسان شکل بگیرد او را به سمت خوبیها سوق می دهد و اگر به مرحله اشک و ندبه برسد به وصل منتهی و به سعادت دنیا و آخرت میرسد.
با توجه به روایات و احادیث ائمه (علیهم سلام): امروز نیز باید مشتاق امام زمان (ارواحنافداه) و منتظر آن حضرت بود و ناامید نشد و نسبت به ظهور آن حضرت بی تفاوت نباشیم که امام صادق (علیه سلام) فرموده اند: اگر من زمان حضرت مهدی را درک می کردم تمام عمر در خدمت آن حضرت خواهم بودم
الهی به آبروی ناز دانه ی ابا عبدالله علیه سلام حضرت رقیه سلام الله علیها
اشتیاق از جنس شوق دیدار حضرت رقیه به ما عنایت بفرما .....
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
ایتا👈
https://eitaa.com/mahdaviatsahebazaman
سروش👈
http://sapp.ir/mahdaviatsahe
مباحث_معرفتی
در این زمینه، ادله قرآنی و روایی فراوانی وجود دارد که پرداختن به شرح و توضیح آنها هدف ما نیست. اما صرفاً برای این که روشن شود امر ولایت امام دوازدهم علیه السلام در نظام الهی بسیار بسیار با اهمیت است، به ذکر دو نمونه از امتحانات الهی می پردازیم که برخی از بزرگترین انبیای الهی در عالم پیش از دنیا به آن آزموده شده اند
1- امتحان حضرت آدم علیه السلام در خصوص ولایت امام عصر علیه السلام
اولین نمونه درباره حضرت آدم علیه السلام است و این که چرا ایشان جزء پیامبران اولوالعزم به شمار نمی آید. در قرآن کریم در آیة 115 سورة طه به صراحت چنین آمده است:
وَلَقَدْ عَهِدْنَا إِلَیٰ آدَمَ مِن قَبْلُ فَنَسِیَ وَلَمْ نَجِدْ لَهُ عَزْمًا(و ما از قبل به آدم علیه السلام سفارش کردیم، اما او فراموش کرد(اهمیت نداد) و عزمی در او نیافتیم)
در آیه صحبت از یک سفارش مهم الهی است که از پیش به عنوان عهد و پیمانی از جانب خداوند مورد تأکید بوده است. اما با وجود این سفارش و تأکید، حصرت آدم علیه السلام آن گونه که از ایشان انتظار می رفته، در این امر اعتنا و جدّیت به خرج نداده اند و از این جهت، خداوند عزم و تصمیم قاطع لازم را در او ندیده است، بنابرین جزء انبیای اولوالعزم محسوب نمی شود. در خود آیه شریفه، آن سفارش و عهد الهی مشخص نشده است، اما در تقاسیر روایی، منظور از آن را به روشنی بیان شده است.در کتاب اصول کافی از امام باقر علیه السلام مروی است:
""همانا خدای تبارک و تعالی از پیامبران چنین پیمان گرفت، آیا من پروردگار شما و این شخص محمد صلی الله علیه و آله فرستاده من و این شخص علی علیه السلام – امیر المؤمنین نیست؟ گفتند: چرا، به این جهت نبوت برای آنها ثابت گردید و از پیامبران اولوالعزم پیمان گرفت که من پروردگار شما هستم و محمد صلی الله علیه و آله فرستاده من و علی علیه السلام امیر المؤمنین و اوصیای پس از او والیان امر من و خزانه داران علم من هستند، هم چنین به وسیله مهدی علیه السلام دین خود را یاری می کنم و دولت خود را آشکار می سازم و به وسیله او از دشمنانم انتقام می گیرم و به سبب او عبادت می شوم. ایشان(پیامبران اولوالعزم) گفتند: پروردگارا اقرار نمودیم و گواهی دادیم، اما آدم علیه السلام نه انکار کرد و نه اقرار، در نتیجه مقام اولوالعزمی – در مورد حضرت مهدی علیه السلام – برای آن پنج تن ثابت گردید در حالی که (در آن زمان) آدم علیه السلام عزم قاطعی در اقرار به (ولایت) مهدی علیه السلام نداشت و این همان فرمایش خداوند عزوجل است که فرمود: و ما از قبل به آدم علیه السلام سفارش کردیم، اما او اهمیت نداد و عزمی در او نیافتیم"".
ملاحظه می شود که ملاک مقام اولوالعزمی نزد خدای متعال این بوده است که انبیاء علیهم السلام در برابر منزلت پیامبر صلی الله علیه و آله و ائمه علیهم السلام به خصوص مهدی علیه السلام و شئون اختصاصی ایشان سر تسلیم فرو آورند. آنها که بر این امر مهم، اهتمام و جدیت خاص ورزیدند، اصطلاحاً اولوالعزم شدند، ولی حضرت آدم علیه السلام چون در این موضوع، عزمی که انتظار می رفت، از خود نشان نداد، از نیل به آن مقام و منصب الهی محروم شد. البته چون ایشان از انبیای معصوم خداوند بوده اند، این کوتاهی در حد یک ترک اولی بوده و گناه و معصیت محسوب نمی گردد، ولی آن چه اهمیت دارد این است که مقام والای اولوالعزمی به واسطه اقرار به ولایت امام عصر علیه السلام به انبیا اعطا شده و این، عظمت مقام حضرت بقیة الله ارواحنا فداه در میان همه برگزیدگان الهی را نشان می دهد.
آن چه خداوند به دست پر برکت این باقیمانده حجتهای خود جاری می کند، همان غایت و نهایت اهداف همه رسولان الهی است که هیچ کدام – حتی پیامبر خاتم صلی الله علیه و آله – موفق به عملی کردن و تحقق آنها نشدند. .
البته روشن است که امر نبوت و مقام عزیمت انبیای اولوالعزم، به عالم قبل از دنیا – که عالم ذر نامیده می شود – مربوط است که در آن زمان، امام عصر علیه السلام خلقت دنیوی نداشته اند، اما خداوند قبل از آن که ایشان و سایر اهل بیت عصمت و طهارت را به دنیا آورد، همه آنها را به حضرت آدم علیه السلام و بقیه انبیاء علیهم السلام شناسانده است و همگی آنها بدون آن که بدنهای دنیوی ائمه علیهم السلام را ببینند، به آنان ایمان آورده اند و ولایتشان را پذیرفته اند.(مقام و خلقت نوری اهل بیت علیهم السلام.معرفت_به_نورانیت)
بنابراین از جهتی می توان گفت که وضعیت ما در زمان غیبت امام عصر علیه السلام شبیه عالم ذر است. مردم زمان غیبت نیز امامشان را می شناسند، بدون آن که ایشان را به چشم دیده باشند. اما دلهای آنها به نور معرفت آن حضرت، منور است و اگر در این زمان، اقرار و اعتراف جدی و عمیق به ولایت آن بزرگوار داشته باشند و آن را قلباً پذیرا شوند، عمل بسیار ارزشمندی را به انجام رسانده اند و باید قدر این عمل والای خود را بدانند.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚜ انتظار رفتاری جهادی است نه رفتاری معمولی
⚜ با شناخت ماهیت جهاد، رفتار جهادی یک منتظر شناخته شده و مقصود از #سبک_زندگی_منتظرانه فهمیده میشود.
⚜ فرق رفتار جهادی با رفتار معمولی:
1️⃣ جهاد یعنی تلاش در نهایت توان...
2️⃣ جهاد، برای یک آرمان و هدف عالی است
3️⃣ درجهاد، اخلاص یک ویژگی مهم است
4️⃣ جهاد در مقابل دشمن است... پس دشمنان خود را بشناسیم
⚜ منتظر در سه عرصه جهاد میکند (اکبر، کبیر، اصغر)...
👤 استاد ملایی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
ایتا👈
https://eitaa.com/mahdaviatsahebazaman
سروش👈
http://sapp.ir/mahdaviatsahebazaman
مهدویت
مباحث_معرفتی در این زمینه، ادله قرآنی و روایی فراوانی وجود دارد که پرداختن به شرح و توضیح آنها هدف
2- امتحان حضرت ابراهیم علیه السلام در مورد ولایت امام زمان علیه السلام
نمونه دوم به یکی از بزرگترین انبیای اولوالعزم الهی یعنی حضرت ابراهیم علیه السلام مربوط می شود. ایشان به صریح قرآن، پس از این که از امتحانات سخت الهی سربلند و موفق بیرون آمدند، از ناحیه خداوند به مقام منیع «امامت» مفتخر گردیدند، در حالی که پیش از آن به ترتیب به مقام نبوت و رسالت و خلیل اللهی نائل شده بودند.
قرآن کریم در ایة 124 سورة بقره در مورد جعل امامت برای حضرت ابراهیم علیه السلام چنین فرموده است:
وَإِذِ ابْتَلَیٰ إِبْرَاهِیمَ رَبُّهُ بِکَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ ۖ قَالَ إِنِّی جَاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِمَامًا (و به یاد آر هنگامی که خدا ابراهیم را به اموری امتحان فرمود و او آن ها را به اتمام رساند، خدا به او گفت: من تو را به مقام امامت و پیشوایی خلق برگزیدم)
آن کلماتی که وسیله امتحان حضرت ابراهیم علیه السلام بوده، در خود آیه شریفه معین نشده است. احتمالات مختلفی در مورد آنها وجود دارد که در برخی از احادیث، بعضی از مصادیق آن به روشنی بیان شده است.
در تفسیر روایی کنزالدقائق مفضل بن عمر نقل کرده که از امام صادق علیه السلام درباره این «کلمات» سؤال نموده است و ایشان در پاسخ فرموده اند:
آنها، همان «کلماتی است که حضرت آدم علیه السلام از ناحیه پروردگارش دریافت کرد، پس خداوند توبه او را پذیرفت و آن عبارت بود که از این که گفت: «ای پروردگار من از تو به حق محمد صلی الله علیه و آله و علی علیه السلام و فاطمه علیها السلام و حسن و حسین علیهما السلام درخواست می کنم که توبه مرا بپذیری» پس خداوند توبه او را پذیرفت، همانا او همان بسیار توبه پذیر بخشاینده است.
به این ترتیب روشن می شود که امتحان اصلی حضرت ابراهیم علیه السیلام در خصوص اقرار به جایگاه اختصاصی و بلند مرتبه خمسه طیبه – یعنی پنج تن آل عبا علیهم السلام – بوده است، جایگاه و مقامی که سبب پذیرش توبه آدم علیه السلام نیز از ناحیه پروردگارش گردید. حضرت ابراهیم علیه السلام از این امتحان الهی، سر بلند بیرون آمد و با همه وجودش به میراث والای ایشان – که واسطه پذیرفته شدن توبه حضرت آدم بودند، اقرار و اعتراف نمود. اما ادامه آیه شریفه و توضیح امام صادق علیه السلام در مورد آن، روشنگر مقصود ما از استشهاد به این آیه است. مفضل در ادامه می پرسد، مقصود از «فاتمهن» چیست؟ حضرت فرمودند:
اتمهن الی القائم علیه السلام اثنی عشر اماماً تسعة من ولد الحسین علیه السلام
آن کلمات را تا (امام) قائم علیه السلام به اتمام رساند که در مجموع، دوازده امام – که نه نفر از فرزندان حسین علیه السلام اند – هستند.
معنای آیه شریفه این است که وقتی حضرت ابراهیم علیه السلام آن کلمات را به اتمام رساند، از طرف خداوند به مقام منیع امامت، منتصب گردید. از این جا می توان نتیجه گرفت که مقام امامت حضرت ابراهیم علیه السلام منوط و مشروط به اقرار و اعتراف ایشان به مقام دوازده امام علیهم السلام – به خصوص حضرت بقیة الله ارواحنا فداه بده است و با توجه به این که بالاترین منصبهای الهی – مقام امامت است، عظمت اقرار به ولایت دوازده امام علیه السلام – به ویژه حضرت مهدی علیه السلام این نقطه امید و تحقق بخش آرزوی همه انبیا و اولیای الهی – بیش از پیش روشن می گردد.
این دو نمونه را به این جهت نقل کردیم تا قداست و اهمیت منحصر به فرد نور ولایت امام عصر علیه السلام تا حدی برایمان روشن شود و در نتیجه اولاً به صرف ادعا و گمان موهوم و عدم تلاش در پیمودن این مسیر، خود را اهل ولایت ایشان نشماریم و بکوشیم با شناخت دقیق ارکان و لوازم قلبی و جوارحی آن، در مسیر منور شدن به نور ولایت آن حضرت (که بی انتها بوده و به کنه آن نیز نخواهیم رسید) قدم برداریم تا هر چه بیشتر از انوار مقدس آن منبع نور محض در وانفسا و ظلمتکده دنیای آخرالزمان بهره گیریم. ثانیاً هر اندازه که به لطف خداوند، این نور را در قلب خویش می یابیم و هر قدر متصف به اوصاف اهل ولایت هستیم، با به جای آوردن شکر آن، قدردان این نعمت بی نظیر الهی باشیم و آن را در معرض دوام و ازدیاد قرار دهیم. به هر حال، طبق فرمایش پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله راه بهره وری کامل از امام زمان علیه السلام در زمان غیبت ایشان، روشنی گرفتن از نور ولایت آن بزرگوار است و در این تاریکی دوران غیبت، تنها نوری که انسان را از گمراهی نجات می دهد، همین نور ولایت می باشد و لاغیر.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
ایتا👈
https://eitaa.com/mahdaviatsahebazaman
سروش👈
http://sapp.ir/mahdaviatsahebazaman
#فراخوان_مقاله
#تخصصی
#ترویجی
#پژوهشی
پژوهشگر محترم
سلام
دفتر مجلات علمی پژوهشکده مهدویت و موعودگرایی انتظار پویا و مرکز تخصصی مهدویت قم به انتشار تحقیقات در قالب مقاله و مشارکت های علمی پیرامون مهدویت و موعود گرایی می پردازد. شما می توانید از طریق ذیل با ما در ارتباط باشید.
🔁 مشارکت علمی از طریق:
💻 سایت مجله مطالعات مهدوی: http://mahdimag.ir/
💻 سایت مجله پژوهشنامه موعود: http://mouoodmag.ir/
💻 سایت مجله انتظار موعود: http://www.entizar.ir/
☎ تلفن تماس: 02537841410 داخلی 229.
✔ ادمین کانال در ایتا: @adminmag313
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
ایتا👈
https://eitaa.com/mahdaviatsahebazaman
سروش👈
http://sapp.ir/mahdaviatsahebazaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀غریبی امام زمان (عج)✔️
👤 استاد احسان عبادی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
ایتا👈
https://eitaa.com/mahdaviatsahebazaman
سروش👈
http://sapp.ir/mahdaviatsahebazaman
4_5859219566596457336.mp3
12.22M
⏪گاهی اعتقاد به وجود امام زمان در ذهن ما مانند اعتقاد به وجود مریخ است!
👤استاد معاونیان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
ایتا👈
https://eitaa.com/mahdaviatsahebazaman
سروش👈
http://sapp.ir/mahdaviatsahebazaman