✔️ سخنرانی های فرمانده سپاه چگونه ترامپ را عاقل می کند؟
#بخش_دوم
✅سرلشکر سلامی، شاگرد ممتاز ادبیات راهبردی رهبرانقلاب
🔰جنگ بی پایان دقیقا همان تصویر راهبردی است که آمریکاییها را از شروع یک جنگ جدید برحذر می دارد. اما مشخصات جنگهای بی پایان برای آمریکا چیست؟
🔹🔹یک: برای درک موضوع، باید به خود جنگ افغانستان اشاره کرد، یعنی ابعاد و تجربه جنگ افغانستان، مشخصات تصویر یک جنگ بی پایان برای آمریکا است. در جنگ افغانستان، آمریکا این کشور را تسخیر نظامی کرد، سپس تلاش کرد، نظام سیاسی جدیدی سرکار بیاورد، نیروهای مخالف خود در افغانستان همانند طالبان را از بین ببرد، صاحب مراکز نظامی و جاسوسی گسترده و قابل اتکایی برای مهار ایران، چینی و روسیه در افغانستان شود. اینک پس از سالها حضور نظامی آمریکا در افغانستان، ایران در نظام سیاسی جدید کابل پرنفوذتر از قبل است، نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان به نیروهای آسیبپذیری در برابر قدرت نظامی ایران تبدیل شده اند، طالبان نه تنها از بین نرفته بلکه مساحت زیادی از افغانستان را دراختیار دارد و آمریکا را پای میز مذاکره نیز آورده است! هزاران میلیارد دلار آمریکا خرج شده و هزاران سرباز آمریکایی نیز از بین رفته است. این بخشی از مشخصات یک جنگ بی پایان در افغانستان است. آنهم کشوری چند تیکه و بسیار بی ثبات به لحاظ وحدت ملی و بسیار ضعیف در حوزه نظامی، که قاعدتا لقمهای راحت برای ایالات متحده محسوب میشد!
🔹🔹دو: قدرت نظامی افغانستان و ترکیب اجتماعی و سیاسی افغانستان با ایران بسیار متفاوت و اساسا قابل قیاس نیست. بنابراین وقتی یکا در افغانستان درگیر یک جنگ نامحدود و بی پایان شده،در مواجه نظامی با ایران وضعیتش چگونه خواهد بود؟!
🔹🔹سه: تفاوت عمده ایران با افغانستان نیز در این بخش است که ایران در مقابل آمریکا تنها دفاع نخواهد کرد، بلکه در فاصله زمانی کوتاهی صدها مقر نظامی و موقعیت اقتصادی آمریکا را در منطقه به آتش خواهد کشید و کل منطقه خاورمیانه عرصه نبرد ایران و آمریکا خواهد شد.
🔹🔹چهار: طبیعی است که ترسیم جنگ نامحدود و بی پایان در مواجه نظامی با ایران، کار ویژه مقامات نظامی و سیاسی ایران برای تصحیح محاسبات مقامات آمریکا در مواجه نظامی با تهران بوده باشد.
🔹🔹پنج: طی هفته های اخیر بی شک سخنرانی ها و تصمیمات نظامی سرلشکر سلامی دقیقا بر همین مدار بوده است. یعنی ادبیات راهبردی که مرتبا به ترامپ یادآوری میکند که مواجه نظامی با ایران محدود نخواهد ماند و آمریکا را وارد جنگی بی پایان خواهد کرد و مهمتر از آن پایان این جنگ نیز با تصمیم تهران خواهد بود. بنابراین با دقت بیشتری به متن سخنرانی های سردار سلامی باید توجه کرد، پیام های راهبردی دیگری نیز نهفته است که شاید مقامات غربی از برخی داخلیها بیشتر پیام آن را درک کنند.
@mahdi_jahantighi
✔️آموزش شنا نتانیاهو از خلیج فارس آغاز میشود؟
⭕️طعمه جذاب بعدی نیروی دریایی سپاه
✍️ظاهرا تقدیر این است که حماسهآفرینی و تاریخسازی نیروی دریایی سپاه، همچنان بر مدار تنگه هرمز و خلیج فارس ادامه یابد. چند روز قبل یکی از دولتمردان رژیم صهیونیستی از پیوستن به ائتلاف نظامی نیم بند دریایی آمریکایی برای خلیج فارس خبر داد. موضوعی که البته با واکنش صریح و اولیه ایران مواجه شده است.
👈به صورت اجمالی میتوان اهداف استراتژیک ذیل را درباره اشتیاق رژیم صهیونیستی برای حضور در خلیج فارس را بیان کرد:
🔻الف: بسط قدرت دریایی و گسترش حضور نظامی از طریق حضور در مناطق استراتژیکی همچون خلیج فارس و در ادامه تنگه باب المندب
🔻ب: عادی سازی همکاریهای نظامی با برخی کشورهای عربی
🔻ج: تحریک آمریکا به درگیریهای ناخواسته نظامی در خلیج فارس
🔻د: تمرکز بیشتر بر جاسوسی و اطلاعاتی از ایران از طریق زیردریاییهای دلفین (با هدف پایش مرتب قدرت دریایی و لو دادن محموله های نفتی و نظامی ایران)
🔻ه: جبران موازنه نظامی نزدیکی ایران به مرزهای اسرائیل در سوریه
👈اما سوال اساسی این است که در صورت چنین جسارتی از طرف صهیونیستها، نیروی دریایی سپاه چه خواهد کرد؟ زیرا به نظر نمی رسد که نیروی دریایی سپاه فرصت ضربه به اسرائیل را از دست بدهد. در اینباره نکات ذیل را بخوانید:
1️⃣: در نگاه اول، ایران حضور اسرائیل را کاملا در تضاد با امنیت ملی خود تلقی کرده و حتی برخلاف گذشته، اینبار فقط آبهای سرزمینی ایران خط قرمز نخواهد بود، بلکه نیروهای رژیم صهیونیستی در کل خلیج فارس تحمل نمیشود. ضمن اینکه حضور رژیم صهیونیستی در خلیج فارس، معادل این خواهد بود که ایران بر اساس حق قانونی میتواند، در دریا مدیترانه نیز نیروهای اسرائیلی را مورد هدف قرار بدهد.
2️⃣: نیروی دریایی اسرائیل بسیار ضعیف است. آنها قبلا در مواجه با حزب الله لبنان و حتی نیروهای دریایی سوری نیز، ضربات قابل تاملی دریافت کردهاند. بنابراین، طعمه به شدت آسیبپذیری در برابر نیروی دریایی سپاه خواهند بود. به همین دلیل قابل پیشبینی است که ضربه احتمالی نیروی دریایی سپاه، میتواند آنقدر سهمیگن باشد که شامل عقبه نیروی دریایی رژیم صهونیستی در دریای مدیترانه نیز بشود و حتی برای مدتها تشکیل مجدد این بخش نظامی را برای رژیم صهیونیستی غیرممکن کند.
3️⃣: به صورت مشخصتر، به نظر نمیرسد که رژیم صهیونسیتی جرات ارسال ناوچههای کوچک نظامی خود را به خلیج فارس داشته باشد. زیرا در آنصورت تنها سرمایههای دریایی خود را به راحتی از دست خواهد داد. بنابراین احتمالا تمرکز این رژیم بر استفاده از زیردریاییهای کلاس دلفین است که بیشتر جنبه اطلاعاتی و البته با قابلیت پرتاب موشکهای کروز با برد 1500 کیلومتر باشد. در این صورت نیز میتوان از الان امیدوار بود که اینباره به کلکسیون نظامی سپاه، شکار و انهدام زیردریایی نیز اضافه شود.
4️⃣: چند ماه قبل بود که سردار سلامی،خطاب به نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت: «شنا کردن در مدیترانه را تمرین کن چرا که به زودی هیچ راهی جز به دریا گریختن ندارید» به نظر می رسد که این وعده سردار سلامی امکان زودتر محقق شدن نیز پیدا کرده است. با این تفاوت که نتانیاهو و دیگر سیاسیون احمق صهیونیستی آموزش شنا کردن را قبل از مدیترانه از خلیج فارس باید آغاز کنند. هرچند به نظر میرسد که بیش از شنا، نتانیاهو و دوستانش نیاز به آشنایی نجات غریق پیدا کنند.
@mahdi_jahantighi
✔️خبر مهم رهبری به میهمانان یمنی خود
⭕️ اتفاقی بزرگتر از شکست نظامی عربستان در راه است؟
✍️ دیدار دیروز هیأتی از جنبش انصارالله یمن با رهبر معظم انقلاب دیداری تاریخی محسوب میشود. این دیدار که در زمان سنجی دقیق نیز رسانهای- بخوانید علنی- شده است، خبر از اتفاقات مهمی میدهد.
1️⃣: پس از دیدار چندی قبل بشار اسد با رهبر معظم انقلاب که از آن به عنوان دیدار جشن پیروزی مقاومت در تهران یاد میشود، دیدار با جریان مقاومت در یمن، به معنای آشکار شدن پیروزهای جدیدتر و بزرگتر در این کشور مهم عربی است.
2️⃣: اما این پیروزی و موفقیت بزرگتر چیست؟ شاید در وهله اول علائم شکست جبهه امارات و عربستان در یمن، به عنوان مهمترین خبر پیروزی مطرح باشد ولی اخبار دیگر و چه بسا مهمتری نیز وجود دارد. اما خبر بزرگتر همانی است که رهبر معظم انقلاب فرمودند: «مردم یمن به لطف خداوند، دولتی قوی را تشکیل خواهند داد و در چارچوب آن دولت، به پیشرفت خواهند رسید.» این جمله مهم، پیروزی بزرگتری از شکست نظامی کشورهای همچون عربستان و امارات در یمن در دل خود نهفته دارد و خبر از دوران پساپیروزی و آغاز دورانی جدیدی را برای یمن خبر میدهد.
3️⃣: حسینیه امام خمینی (ره) دوران تاریخی را همانند جماران در حال طی کردن است. اگر روزگاری جماران مرکز تشویق و فراخوان برای قیام ملتها و تشکیل هستههای مقاومت، بود، این روزها بیت رهبری پس از یک دوره پیچیده چند ساله فرماندهی هستههای مقاومت در جهان اسلام ، محل نشان دادن افقهای بسیار نزدیک برای پیروزهای بزرگ و قریب الوقوع است. رسانههای دنیا در چند سال گذشته، اخبار مهمی از وعدهها و دستورالعملهای آیتالله خامنهای به رهبران مقاومت را ثبت و ضبط کرده اند ولی الان مسیر خبرها با سرعت قابل توجهی به روند ثبت پیروزیها و موفقیتهای نهایی تبدیل شده است.
4️⃣: گرچه دیدارهای رهبری با سران مقاومت همواره محل وعده های صادق و امیدوارکننده بوده ولی هیچگاه این جلسان از واقعبینی خالی نبوده است. به همین دلیل مشاهده میشود که رهبر معظم انقلاب به جنبش انصارالله درباره خطر تجزیه یمن نیز به صراحت هشدار میدهند و از یمنیها می خواهند با قدرت در مقابل این توطئه بیاستند. این در حالیست که ایشان در کنار دعوت به مقاومت و ایستادگی، پیشنهاد سیاسی گفتگوهای یمنی – یمنی را نیز ارائه دادند.
5️⃣: در کنار موارد گفته شده، نباید از شجاعت و ایستادگی تاریخی جریان انصارالله در یمن به راحتی گذشت. این جریان گرچه در ظاهر دیرتر از دیگر گروههای مقاومت، دیده شد ولی در صحنه عمل، چه بسا زودتر و سریعتر از برخی دیگر از گروهها، خود را در صدر موفقیتهای بزرگ منطقه جای داد. از این حیث جریان مقاومت در یمن تبدیل به یک الگوی بزرگ در منطقه شده است. الگویی که حتی برخی گروههای فلسطینی برای کسب موفقیت های بزرگتر، بهتر است بیش از پیش خودشان را به الگو رفتار سیاسی و بینالمللی انصارالله نزدیکتر کنند. آنچه مسلم است آیندگان نیز بیشتر از اکنون از شهید حسین بدرالدین و برادران مجاهدش به نیکی یاد خواهند کرد.
@mahdi_jahantighi
May 11
✔️چه کسی پشتپرده رفع توقیف نفتکش «گریس 1» است؟
⭕️"آقا محمد" جدید سپاه کیست +جزییات
✍️ سیزدهم تیرماه بود که انگلیسیها طی یک راهزنی دریایی در منطقه جبلالطارق نفتکش گریس ۱ را که حامل محموله نفتی ایران بود، به بهانه نقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه در نزدیکی آبهای این منطقه توقیف کردند. اقدامی که نشان میداد که طراحی سنگینی به شرح ذیل درباره ایران عملیاتی شده است:
1️⃣ همزمان با تحریمهای حداکثری آمریکا برای صفر کردن صادرات نفت ایران، توقیف محمولههای نفتی دریایی جمهوری اسلامی نیز در دستور کار قرار گرفته بود. اقدام خطرناکی که بر پایه محاسبات دولت آمریکا، میتوانست، اقتصاد ایران تا نقطه بحرانی نزدیک کند.
2️⃣ انگلیسیها به نیابت از آمریکا در ماجرای نفتکش ایران، عملا تلاش کردند که کشورهای اروپایی را با توجیه جدیدی با فشار حداکثری به ایران همراه با آمریکا کند. یعنی فراتر از بیتفاوتی سیاسی و عملی درباره برجام، ایران را در یک آچمز نیمه سخت نظامی نیز قرار بدهند.
3️⃣انفعال در مواجه با نقصهای متعدد برجام، غربیها را برای یک تست خطرناک – توقیف محمولههای نفتکشها و محمولههای نفتی- برای ارزیابی میزان سنجش ادامه انفعال در پاسخگویی متقاعد کرد. یعنی تست این مساله که ایران چقدر به علت وابستگی به برجام، حاضر است که به انفعال خود برای عدم پاسخگویی ادامه بدهد. طبیعی است که اگر این تست مثبت ارزیابی میشد، اینک با اقداماتی فراتر از یک توقیف نفتکش ایرانی روبهرو بودیم.
🔻اما با اقدام تاریخی نیروی دریایی سپاه، عملا تغییر محاسبات طرف غربی و مهمتر از آن طراحی بزرگی که اجرای آن آغاز شده بود، متوقف شد. پس از این اقدام قاطعانه سپاه، در حوزه تاکتیکی نیز ایران برای آزاد سازی کشتی خود، نه معامله با کشتی توقیف شده را پذیرفت و نه تغییر مسیر و مقصد احتمالی آینده «گریس 1».
🔻از سوی دیگر پاسخ نیروی دریایی سپاه آنقدر معتبر بود که انگلیسیها با وجود فشار آمریکاییها، حاضر به ادامه تنش دریایی با ایران نیستند و چه تحقیری بالاتر از اینکه کشتیهای انگلیسی ذیل پرچم این کشور در خلیج فارس، برای حفظ امنیت خود مجبور بودند در این چند هفته با پرچم دیگر کشورها، از تنگه هرمز بگذرند.
🔸🔸اینک باید به یک ناگفته جالب از توقیف نفت کش انگلیسی اشاره کرد. در عملیات توقیف کشتی انگلیسی یکی از فرماندههان ارشد نیروی دریایی سپاه، خود راسا و به صورت میدانی در این عملیات شرکت داشته است. فرماندهای که اینک باید از او به عنوان یکی دیگر از "آقا محمدهای" جذاب سپاه نام برد.
🔹هرچند زمان آن فرارسیده است که بگوییم، "آقا محمدهای" قابل توجهی در سپاه وجود دارد. اگر گاندو در قالب یک سریال مستند از عملکرد سازمان اطلاعات سپاه، از "آقا محمد" رونمایی کرد، باید در زمان مناسب منتظر رونمایی از آقا محمدهای نیروی دریایی سپاه نیز بود.
🔹🔹اما نکته آخر؛ طبیعی است که بخشی از قسمتهای رسمی و اداری آزادسازی نفتکش ایرانی از طریق دیپلماسی صورت گرفته است. اما دیپلماتهای ایران در این چند روز پشت شان به اقتدارآفرینی سپاه گرم بوده و خودشان بیش از بقیه متوجه شدند که چرا در این مورد خاص دیپلماتهای انگلیسی اینقدر اهلدادن امتیاز واقعی شدهاند!
@mahdi_jahantighi
May 11
✔️نالههای ترامپ در عید غدیر
⭕️درباره حقانیت ولایت آیت الله خامنهای
✍️در روایات اسلامی آمده است که شیطان در چهار بزنگاه مهم در تاریخ بشریت، ناله کرده است که یکی از آنها در روز غدیر خم و در زمان منصوب شدن علی بن ابی طالب به عنوان جانشین پیامبر اکرم بوده است. خداوند امام خمینی (ره) را با امیرالمومنین (ع) محشور بفرماید، که چه حکیمانه فرمودند، «آمریکا شیطان بزرگ است». جمله ای که تا زمان فروپاشی کامل ایلات متحده سنگینی آن بر پیشانی دولتمردان آمریکایی باقی خواهد ماند. از این منظر نالههای آمریکا از زمان وقوع انقلاب اسلامی تا کنون که بیش از چهل سال از آن گذشته است، همواره سندی بر حقانیت انقلاب بوده است.
🔻آمریکاییها هرگاه و در هر بزنگاهی بیشتر از ایران و ایرانی به ناله افتادهاند، دقیقا همان بزنگاه اوج تجلی بیشتر حقانیت حقیقت انقلاب بوده است. در سالهای پس از امام خمینی(ره)، خلف صالح او بارها صدای ناله مقامات آمریکایی را بلند کرده است. در سالهای اخیر نیز این نالهها تبدیل به فریادهای بلند و گوشخراش شده است. طنین این نالههای گوشخراش بارها و مکرر در عراق، سوریه، فلسطین، لبنان، نیجریه، یمن، افغانستان، پاکستان، بحرین و... دیگر مناطق اسلامی و فراتر از آن حتی در کشورهای دور همانند آمریکای لاتین شنیده شده است.
🔻و چه کسی را از میان علما، فقیهان، سیاستمداران، حاکمان، داشنمندان و ... در جهان اسلام سراغ داریم که در سی سال اخیر به اندازه آیت الله خامنه ای ناله آمریکا را درآورده باشد؟! بی شک هیچ شخصیتی نه تنها در جهان اسلام بلکه در شرق و غرب جهان کنونی به کارنامه موفق آیتالله خامنهای در اینباره نمیرسد. و صدالبته چه سندی بالاتر برای اثبات حقاینت ولایت آیت الله خامنهای از ناله های شیطان بزرگ امروز می توان یافت؟! نالهها و عجز و انابه این روزهای ترامپ نیز نشان میدهد که پس از چهل سال از انقلاب و سی سال از رهبری آیتالله خامنهای ، انقلاب اسلامی همچنان بر مدار ولایت علی بن ابی طالب(ع) باقی مانده و به پیش می رود.
@mahdi_jahantighi
✔️جامعه شناسی ایرانی در عصر جدید
⭕️چهل سال پس از انقلاب، روان جامعه ایرانی متعادل هست؟
✍️بخش اول برنامه تلویزیونی عصر جدید، آنقدر برنامه موفق و قابل استنادی هست که بسیاری از کارشناسان، تصمیم سازان و تصمیم گیران در کشور میتوانند برخی از جواب سوالها و حتی راهکارهای مشکلات جوزه کاریشان را در آن بیابند. اما یکی از زوایا مهم این برنامه تلویزیونی، تصویری است که از جامعه ایرانی به نمایش گذاشت.
👈در اینباره بخوانید:
1️⃣ افرادی که به فینال راه یافتند، کارهایشان ترکیب جالبی از سه عنصر عاطفه، هیجان و هوش بود. میتوان هر سه عنصر را در ترکیب نمایشهای فینال به خوبی جستجو و نشانههای واضح آن را یافت. این مساله به خوبی نشان میدهد که جامعه ایران، جامعه متعادلی است و مهمتر اینکه ثابت میشود که از روان به شدت سالمی برخوردار است. بی شک، در شرایطی که این جامعه خود تصمیمگیر و انتخابگر باشد و مصون از تکنیکهای عملیات روانی و رسانهای شود، قطعا در بزنگاههای مهم کشور متعادل عمل خواهدکرد.
2️⃣ پایان بخش اول عصر جدید نشان داد که مردم ایران به یک کنش عاطفی و مهربانی صادقانه حتی در قالب یک نقاشی شنی در اوج پاسخ متقابل می دهند. جالب آنکه جامعه ایران با هیجان طلبی و ریسکپذیری یک جوان بیست ساله شیرازی، هیجانی میشود و به او توجه صادقانه میکنند و حتی این جوان شهرستانی را تا عنوان نائب قهرمانی پیش میبرند. همین جامعه احساساتی و هیجانی، موسیقی سنتی و آواز وزین یک نوجوان اردبیلی را بیشتر از رقبای بزرگتر و با اجراهای مدرن می پسندد. به معنای دیگر همان جامعهای که به احساسات و هیجان رای اول و دوم را میدهد، در یکی از پیچیده ترین پدیدههای روانی روز دنیا – موسیقی- نیز به دنبال پاکی و سلامت نهفته در موسیقی سنتی ایرانی میرود. فوقالعادهتر اینکه همین جامعه پر از احساس ایرانی که به نقاشی و موسیقی آرای قابل تاملی می دهد، به موقعش به معماها و هوشمندی یک جوان دیگر ایرانی نیز رای بزرگی میدهد. یعنی احساس و هیجان طلبی مانع، اندیشیدن و هوشمندی جامعه ایرانی نیست و آنها، هوش و هوشمندان را نیز تقدیر میکنند. نهایتا هم اینکه رای خوب به دختران نینجا نیز در عین حالی که حاوی این پیام هست که جامعه ایران حامی و هوادار درخشش و افتخارآفرینی دختران خود هست، از یک غیرت تاریخی و پایدار نیز در اینباره بهره میبرد. بی شک دیدن تصاویری که نشان میداد دختران نینجا، چگونه در یک مکان کوچک و با امکانات کم ولی با تلاش و کوشش به این نقطه از آمادگی رسیدند، در تحریک عواطف جامعه ایران بسیار موثر بود. این یعنی اینکه ایرانیان همچنان برای غیرت ورزی و مظلومنوازی دختران خود بسیار حساس هستند.
3️⃣ از نکات بالا می توان، نتایج بسیار مهمی را دریافت کرد، ولی ذکر این نکته بیش از همه مهم است که جامعه ایرانی به همین سادگی است و راضی کردن و راضی نگهداشتن این جامعه کار سختی برای سیاستمداران و مسئولین نیست. قدر این جامعه را باید دانست که تا این حد روان سالمی دارد، زیرا کافیست قهرمانان فینالیست برنامه عصر جدید را با برخی چهرههای و برنامههای تلویزیونی چندشآوری که در برخی کشورهای غربی، آرای اکثریت مردم خودشان را کسب میکنند، قیاس کرد، همان جامعه غربی که سخیفترین آدمها و حتی افراد حقیری و منحرفی همچون همجنسبازان را گاه به بالاترین مقامات حکومتی با رای مستقیم خود میرساند.
4️⃣باید بر این نکته تاکید که برخلاف افرادی که معتقد هستند که ایرانیها به خاطر شرایط سخت اقتصادی فعلی از تعادل روانی خارج شدهاند، عصر جدید نشان داد که مردم اتفاقا با نشاط و با درصد بالایی در یک نظرسنجی مردمی حضوری میابند و تصویری متعادل به لحاظ روانی نیز از خود به نمایش می گذارند. این البته نشان دهنده این است که ایرانیها روانی اجتماعی به شدت محکم و پایداری دارند، که با شرایط بد اقتصادی نیز به راحتی قابل بهم ریختن نیست. اما روان متعادل جامعه ایرانی آنهم در این شرایط اقتصادی نامطلوب از کجا سرچشمه می گیرد؟ دلایل زیادی می توان را برای آن بیان کرد. ولی اصل آن ریشه در انقلاب دارد. تاکید چهل سال انقلاب بر مبانی اخلاقی، عواطف انسانی،حیا، مهرورزی،عدالتخواهی، مردم سالاری و... بی شک سبب رشد روان جامعه ایرانی و تحکیم آن شده است. در حقیقت این ذات انقلاب است که یک جامعه را در این دوران پرآشوب پسامدرن تمدن غربی نیز متعادل نگه داشته است.
@mahdi_jahantighi
May 11
✔️رونمایی از باور 373 خبر اصلی بود؟!
⭕️ایران به زودی مقامات نظامی آمریکا و روسیه را غافلگیر میکند؟
✍️روسها برای تحویل اس 300 به ایران تعلل کردند و صنعت دفاعی ایران با دستور مستقیم رهبر معظم انقلاب باور 373 را ساخت. معنای این اقدام یک پیام راهبردی مهم دارد و آن اینکه ایران نه تنها با تحریم آمریکا در پیشرفت صنعت دفاعی خود متوقف نشده بلکه برای رسیدن به خودکفایی نظامی و استقلال امنیتی خود، معطل کشورهای همچون روسیه که شریک نظامیاش در سوریه بوده، نیز نمیشود. باور 373 یعنی؛ ایران در اوج استقلال امنیتی و نظامی است و کوچکترین خللی را در اینباره نمیپذیرد.
🔻این در حالیست که با مشخصات منتشر شده، معلوم شده که سامانه موشکی باور 373 از سامانه «پاتریوت» آمریکا و اس 300 روسیه قویتر است. نکته جالب اینکه در حال حاضر توانمندیهای باور 373 به اس 400 روسیه به عنوان پیشرفتهترین سامانه دفاعی روز دنیا نزدیکتر است.
🔻اما روس ها طی ماههای اخیر علنا برای فروش اس400 به ایران ابراز تمایل کردهاند ولی این ایران است که نسبت به خرید آن ابراز بینیازی کرده است. روسها یکی از دلایل فروش اس 400 به ایران را حضور سامانه موشکی پاتریوت آمریکا در منطقه و نیاز ایران به اس 400 برای مقابله با آن عنوان میکنند. بنابراین این سوال پیش می آید که چرا ایران برای موازنهسازی با سامه پاتریوت آمریکا، اس 400 روسیه را نمیخرد؟ واقعیت این است که ایران در حال حاضر نیازی ندارد! اما این بینیازی از کجا منشا میگیرد؟ در گام اول میتوان گفت ایران با وجود دارا بودن به سه نوع پدافند موشکی متنوع بومی، نیازی به خرید سامانه جدید ندارد. واقعیت بزرگتر هم این است که ایران همان قابلیتی که از اس 400 انتظار دارد، خود در حال حاضر دارد.
👈اما پاسخهای راهبردیتر و مهمتر دیگری هم وجود دارد:
1️⃣ ایران در واقع دو قطبی اس 400 و پاتریوت را در منطقه شکسته و اینک قطب جدیدی پدافندی ایجاد کرده است. قطبی که نه تنها بر خلاف ترکیه و عربستان نیازی به خریداری از کشورهای روسیه و آمریکا ندارد، بلکه خود به مرحله تولید محصولات مشابه و گاه برتر رسیده و چه بسا به فروشنده این محصول استراتژیک نظامی تبدیل شود. ضمن اینکه ایران توانسته این پیام راهبردی را به دنیا صادر کند که سقف خواسته ایران خرید تسلیحات پیشرفته نیست بلکه اولویت اول و نهایی ایران خودکفایی نظامی بومی به تمام معنا است.
2️⃣ سامانه دفاعی ایران اینک به مرحله بی نیازی رسیده ولی ظاهرا این پایان کار نیست و ایران گام های در جهت صعود کم سابقه در حوزه سامانههای پدافندی برداشته است. این در حالیست که ساخت سامانه باور 373 در کمتر از ده سال تکمیل و اجرایی شده است. بنابراین حال که ایران به بالاترین سطح تکنولوژی دفاعی پدافندی دست یافته، از این پس در مدت زمان کوتاهتری قادر خواهد بود که محصولات با کیفیتتری را تولید کند. به معنای دیگر ایران در مرز علم پدافندی روز دنیا در حال حرکت است و هر لحظه باید منتظر اعلام یک خبر و دستاورد جدید دفاعی در این حوزه بود. به همین دلیل، صنعت دفاعی ایران این توانمندی بالقوه را دارد که بزودی مقامات نظامی جهان و علی الخصوص آمریکا و روسیه را با رونمایی از یک سامانه جدید پدافندی شگفتزده کند و این خبر اصلیتر از خبر رونمایی از باور 373 در تهران است.
@mahdi_jahantighi
May 11
✔️چه کسی در تهران، روحانی را از دیدار با ترامپ منع کرد؟
✍️ رئیس جمهور یک روز پس از اظهارات شتابزده و عجیبش که در رسانهها، محافل سیاسی و حتی میان مردم، به روشنی علاقه وی برای دیدار و گفتگو باترامپ تفسیر شد ، تأکید کرد که اصول سیاست خارجی تغییر نکرده و هر گونه دیداری منوط به برداشته شدن تمام تحریمهاست و ترامپ باید اول توبه کند.
👈بنابراین یک سوال مهم؛ چه کسی پشت پرده، این تغییر 180 درجهای است؟ یا به تعبیر درستتر چه کسی روحانی را از دیدار با ترامپ منع کرده است؟!
♦️ از مجموع اظهارات و مواضع متعدد روحانی و ظریف اینگونه میتوان تفسیر کرد که آنها مذاکره با ترامپ را بخشی لاینفک از راه حل اساسی مشکلات اقتصادی کشور میدانند و البته برای دوران پسااوباما و ریاست فردی مانند ترامپ استدلالها و ملاحضات تغییر یافته خود را نیز بیان کردهاند. بنابراین علاقه به مذاکره از طرف دولت اعتدال همواره مطرح شده و قطعی است. پس چه کسی روحانی را از دیدار با ترامپ منع کرده است؟!
♦️ یک تحلیل این است که شخص ترامپ، سبب تغیر مواضع روحانی و ظریف شده است. یعنی اظهارات توهین آمیز ترامپ آنهم در فاصله کوتاهی بعد از مواضع روحانی، که ایران ترویست است و موشک نباید داشته باشد سبب شده، که مقامات دولتی ایران ناچارا مجبور به تغییر مواضع بشوند.
♦️یک تحلیل دیگر که به صورت طبیعی به ذهن می رسد، منع رهبری از دیدار با ترامپ است. در اینباره توضیحات ذیل ضروری است:
1️⃣ موضع اصولی رهبری در حین حالی که در مقطعی با صدور مجوز برای مذاکره با آمریکا نیز همراه شده، از یک منطق ثابت و ریشهدار برخوردار است. این منطق نیز در تمام بزنگاههای سخت سیاسی، انتخاباتی و پروژههای پیچیده عملیات روانی، هیچگاه دچار اضطرار و یا خدشه نشده است. منطق رهبری در مواجه با موضوع مذاکره با آمریکا از دو خاستگاه مهم نشات گرفت. اول مجوزی بود که برای رشد، تجربه، عبرت آموزی و زودن یک شبهه عمیق شده در جامعه پس از سالها انباشت تبلیغاتی و تغییر محاسبات در افکار عمومی و حتی برخی مسئولین، صادر شد. مساله اساسی دوم، اعتقاد رهبری برای کم کردن بار تحریم از دوش مردم بود. یعنی امتحان کردن راهحلهای همچون مذاکره برای رفع این تحریمها، با مخالفت رهبری روبهرو نشده است. البته این در تضاد و تناقض با بدبینی و عدم اعتماد ایشان به مذاکرات با طرف غربی و آمریکایی نیست. زیرا امکان بدست آوردن امتیاز از طریق مذاکره – با شرایطی که جوهره و پشتوانه آن مقاومت و عدم اعتماد و فریب از دشمن باشد- همواره قابل تصور است و امری مطلقا محال در عالم سیاست محسوب نمیشود و در جریان دیپلماسی مبادله جیسیون رضاییان و یا اخیرا توقیف نفتکشها اتفاق افتاده است.
2️⃣ اما در حال حاضر به تجربه ملت چندین سال افزوده شده و همچنین غیرقابل اعتماد بودن آمریکا و حتی کشورهای اروپایی نیز مشخصتر از قبل است. در واقع به منطق رهبری نه تنها خدشه ای وارد نشده بلکه، اینک معتقدین فراوانتری از قبل نیز به خصوص در میان مردم دارد. بنابراین اساسا دیدار روحانی و ترامپ قبل از منع رهبری، اینک به نسبت سالهای گذشته در در بخش های بیشتری از افکار عمومی بی فایده و حتی با ضرر بیشتر و باطل محسوب میشود. نهایتا بر اساس موارد گفته شده میتوان اینگونه بیان کرد: صدور مجوز برای مذاکره و دیدار با ترامپ نه درخواست عمومی گذشته و نه دیگر استدلال منطقی و درخوری دارد و ضمن اینکه تجربه و عبرتهای غیرقابل انکاری نیز الان درباره آن وجود دارد. در واقع می توان گفت، آنچه روحانی و ظریف را از تکرار یک اشتباه بزرگ دیگر منع کرده، ماحصل نه یک فرمان دستوری صرف حکومتی بلکه ریشه در یک فرآیند اقناعی ولایی دارد که روز به روز برخی خواص با محاسبات متفاوت و همچنین جامعه را بیشتر با منطق خود همراه کرده است. در این فرآیند ولایی جامعه نیازی به دستوردادن ندارد، بلکه، پس از رسیدن به یک اقناع پایدار، خود با رضایت مانع تکرار یک خطا دیگر میشود.
@mahdi_jahantighi