هدایت شده از شعوبا
🎯بررسی علل تغییر مذهب فقهی علمای اهلسنت؛ بیشترین جذابیت از آن مذهب شافعی
📮این یادداشت درصدد است که نشانههای پدیدۀ تغییر مذهب را در چارچوب پردامنهترین مذاهب در جغرافیای اسلامی رصد و ترسیم کند. شواهد عمیق و نشانههای عجیبی که در این اثر بررسی شده، صرفا نمونهای است که بیش از 10% این پدیده را دربرنمیگیرد؛ یعنی همان نزدیک به 500 عالمی که دست به تغییر مذهب زدند و نامهای ایشان در کتابهای تراجم ثبت شده است...
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠یادی از ام الائمة و الامة، حضرت خدیجۀ کبری (س)
فرازهایی از بیانات رهبر انقلاب در ديدار دستاندركاران همايش ملّى صدف كوثر (۹۵/۲/۲۰)
🔸«شَرف همسرى پيغمبر در مورد ايشان داراى يک ارزش مضاعف است؛ ...جناب خديجه (س) دوران رنج پيغمبر را، دوران سختىهاى پيغمبر را تحمّل کردند و ديدند.
🔹اوّلاً خودِ اين نفْس ايمان آوردن به پيغمبر - که اوّلين کسى که ايمان آورد اميرالمؤمنين و حضرت خديجه بودند - يک امتياز بزرگ است...؛ عبور کردن و صرفنظر کردن از عقايدى که انسان سالهاى متمادى با آنها زندگى کرده آسان نيست... بعد پاى اين ايمان ايستاد... .
🔸اين بزرگوار اين امتياز را دارد که از همهى اموال خودش خارج شد و همه را صرف کرد در راه ترويج اسلام و تقويت پيغمبر. بعد هم دچار آن سختىها و آن مشکلات طاقتفرسا [شد] که يکىاش همين مسئلهى شِعب ابىطالب بود و آن سه سالى که آنجا بودند... .
🔹«لاٰ يَسْتَوِي مِنْکمْ مَنْ أَنْفَقَ مِنْ قَبْلِ الْفَتْحِ وَ قٰاتَلَ» (حدید/۱۰)؛ اين «قَبلِ الفَتح»، قبل از فتح مدينه است؛ يعنى قبل از آنکه مدينهاى در اختيارِ پيغمبر قرار بگيرد و زندگىاى، راحتى، حکومتى، تسلّطى، قدرتى در اختيار آن بزرگوار باشد؛ در حال نهايت شدّت، ايشان انفاق کردند؛ هم مالشان را، هم جانشان را، هم راحتشان را... .
🔸حالا شما ميگوييد مادر يازده امام، [امّا] در واقع مادر دوازده امام؛ چون ايشان مادر اميرالمؤمنين هم هست. ايشان اميرالمؤمنين را در آغوش خودش، در دامان خودش، در زندگى خودش پرورش داده تا چند سالگى.»
🔺@mahdi_muhamadabadi
💠امام مجتبی علیهالسلام، شجاعترین چهرۀ تاریخ اسلام
🔹«امام حسن... چون ديد که در جنگ نظامى شکست او قطعى است، ترجيح داد که فعلاً جنگ را به يک صورتى قطع کند، فعلاً دشمن را تا همين جايى که آمده است متوقّف بکند، خود را و زبدگان جبههى حق را و ايمان را حفظ بکند و ذخيره بکند و در اين فرصت مناسبى که براى خودش پيش مىآورد، تدارک يک حملهى وسيعى را ببينيد که آن حمله، قدر مسلّم، مرامى و فکرى است و احتمالاً نظامى هم باشد. امام حسن اين راه را انتخاب کرد... .
🔸ممکن است يک پيشنهاد ابتدائاً به او بشود: «خب آقا! شما چرا نرفتيد با همان عدّهى کم بجنگيد تا کشته بشويد، تا شهيد بشويد و شهادت براى شما افتخارى باشد، همچنانکه براى برادر شما حسين افتخار بود؟»... اگر امام حسن آن روزآن جنگ کشته ميشد، معنايش اين بود که اسلام براى هميشه از جامعههاى بشرى دور مىافتاد.
🔹اين است که من معتقدم امام حسن مجتبى شجاعترين چهرهى تاريخ اسلام است... . شجاعت واقعى اين است که انسان برطبق آنچه مصلحت فکر و ايدئولوژى او است اقدام بکند، اگرچه کسى نفهمد. و امام حسن حاضر شد خود را و نام خود را و وجههى خود را و محبوبيّت خود را در ميان دوستان نزديکش، فداى مصلحت واقعى بکند؛ حاضر شد که او را نشناسند، براى اينکه اسلام را بشناسند و اسلام بماند.»
📚دو امام مجاهد، آیتالله سیدعلی خامنهای، ص۳۹-۴۲
🔺@mahdi_muhamadabadi
💠پیرامون نتیجۀ احراز صلاحیتهای انتخابات ۱۴۰۰
🔸بنده هم اولش با دیدن فهرست نهایی نامزدها ناراحت شدم؛ بهخاطر اثر منفی که -به گمانم- نبودن چهرههای سرشناس بر کاهش مشارکت دارد. اما بعد سعی کردم از هیاهوی رسانه فاصله بگیرم و ابعاد ماجرا را دوباره بررسی کنم.
🔹بهعنوان یک شهروند نظام اسلامی نسبت به عملکرد شورای محترم نگهبان سؤال دارم؛ از برخی احراز و عدم احرازهای پیشبینینشده، از چرایی نبودن شاغولی در دست عموم مردم برای ارزیابی منصفانۀ عملکرد این شورا و از اینکه میبینم درست در مطلع گام دوم انقلاب -که مردم کشورم به برکت انقلابشان قد کشیدهاند و پرسشگرتر از همیشه، در پی افزایش سهم خود از سررشتهداری امور خویش هستند، در چنین زمانۀ خطیری چرا- شورای نگهبان نمیتواند حق همکلامی و پاسخگویی را با چنین جامعۀ منتقد و ارزیابی بهدرستی ادا کند و به سبب همین لکنت، همیشه در معرض اتهام و سوء ظن است، چه به خطا رود و چه بر صواب باشد.
🔸گله دارم از ذوقزدگی برخیها که نان انقلاب میخورند، اما جز عروج از آسانسور مناصب جمهوری اسلامی، انگار هیچ رسالتی در قبال جمهور ندارند و طبیعتا میدان هر چه خالیتر، برای آنان بهتر! گله دارم که چرا اینان به کمترین استفهام از عملکردها انگ ضدولایت میزنند و همه چیز را صرفا با دعوت به تعبد میخواهند رفعورجوع کنند.
🔹از برخی رفقای حقیقتا مخلص و دلسوز مردم سؤال دارم که مگر تجلی جمهوریت صرفا در جذب تودههاست؟ آیا حراست از قانون -و لو ضعیفترین و ناقصترین آن که برای اصلاح و تکمیلش هم وظیفه داریم- جایگاهی در تحقق و حراست از جمهوریت ندارد؟
نه فقط حق، که وظیفه داریم موشکافانه عملکرد شورای نگهبان را به نقد بگذاریم و حتی عدالتخواهی تخصصی و مطالبۀ عمومی را برای اصلاح عملکرد این نهاد پی بگیریم، اما با این همه، آیا مجازیم به بهانۀ اینکه آن شورا خودش حرمت خویش را -از دید ما- مراعات نکرده، ما هم لگدی برای رضای خدا نثارش کنیم و به هجو و سخرهاش بگیریم؟ آیا صدها هزار شهید -که فقط یکیشان سید الشهدای مقاومت است- جانشان را برای سرپا ماندن همین نظام -با تمام کموکسریهایش- ندادند؟ نظامی که به صرف وجودش، تنها روزنۀ مستضعفان ایران و جهان به دولت کریمۀ حجت بالغۀ الهی بوده و هست؛ اعجاز شیربچههای جنگ ۱۱ روزه را که همین تازگی دیدیم.
بهراستی اگر قانون دارای حجیت شرعی -و لو ناقصترینش- بنا باشد هر بار به خواست عدهای -که طبیعتا از اشراف و چشمپرکنهای جامعهاند- گرد یا رها شود، آیا راه معقولی برای احیای «پایدار» حق عموم مردم -بیبهره از قدرت و ثروت و رسانه- باقی خواهد ماند؟ یا اینکه عملا به «حکومت أهواء» و «جمهوری اشراف» تن دادهایم و ناخواسته، جمهوری اسلامی را با شعار جمهوریت به مسلخ بردهایم؟! اصلا دیدهاید کسی به عدم احراز شخصیت فرهیختهای -خارج از بازی بزرگان- همچون دکتر حسن سبحانی معترض شده باشد؟ شخصیتی که نفس طرح دیدگاههایش در فضای انتخابات، به نفع مردم و افزایش عقلانیت آنان تمام میشد. آیا این برخورد دوگانه ما، نشان از آغشتگی جمهوریت مد نظر عدهای از ما با اشرافیت نیست؟
راستی برخی -تأکید میکنم برخی- از موضعگیریهای عالمانه علیه اصل وجود -نه استفهام از کیفیت عملکرد- شورای نگهبان و وظایف قانونی آن، ماهیتا چه فرقی با درخواست اشراف مدعی جمهوریت برای ابطال انتخابات سال ۸۸ دارد؟!
🔹همانجا که فرمود: «لقد أرسلنا رسلنا... لیقوم الناس بالقسط» این را هم فرموده که: «وأنزلنا معهم الکتاب والمیزان» یعنی بدون قانون متصل به آسمان و بدون اتصال به سنجۀ عملی -که رهبر عالم و عادل الهی است- میاندار کردن مردم در میدان اقامۀ قسط، رؤیایی بیش نخواهد بود. از علی (ع) آموختهایم که رهبر الهی جامعه -و لو معصوم باشد- از نقد و خیرخواهی مردمش برکنار نیست، اما از هماو نیز یاد گرفتهایم که وقتی علیرغم نصیحت ما، «عزم» او بر وفق فهم و تصمیم ما نشد، بانگ «لا حکم إلا للناس» سرندهیم.
🔹پرشور کردن انتخابات با این وضعیت ظاهرا خیلی دشوار شده، خصوصا برای مایی که به دوقطبیها و نبرد گلادیتاتورها عادت داشتهایم. اما به هر حال، تلاش نکردن برای تغییر وضعیت موجود و اهمال در بهترین استفاده از تنها ابزار بالفعل برای اعمال قدرت گستردۀ مردم، چیزی جز مشارکت در ازدیاد درد و رنج همین مردم و گستاخ کردن شیاطین بیرونی مترصد فرصت نیست. در بدترین تصویر ممکن از وضع موجود نیز از مولا علی (ع) آموختهایم که عاقل کسی نیست که بین خیر و شر انتخاب میکند، بلکه آن است که از بین دو شر، کمینه را انتخاب میکند. پس جایی برای توجیه بیعملی نیست.
🔺@mahdi_muhamadabadi
💠چرا نباید از معیار #انتخاب_اصلح کوتاه آمد؟
🔸«كسانى كه وارد صحنه انتخابات مىشوند همه صلاحيّت دارند؛
منتها امر #رياست_جمهورى بالاتر از اين حرفهاست.
بايد گشت و #اصلح را پيدا كرد.
چون اين امر مهمّ است، تفاضل هرچه هم كم باشد، اهميت پيدا مىكند.
در كارهاى كلان، اين طور است.
فرق دو مَبلغى كه باهم اندكى تفاضل دارند، اگر جنسى كه مىخواهيم با اين مبلغ تهيه كنيم، يک كيلو و دو كيلو جنس است، خيلى اهميت ندارد؛
اما وقتى آنچه كه مىخواهيم جابهجا كنيم، فرضاً هزاران تُن از اين جنس است، آن هنگام تفاضل در قيمت وقتى هم كم باشد، حجم زيادى مىيابد و اهميت پيدا مىكند»
(رهبر انقلاب، ۱۳۷۶/۲/۱۳)
🔹پ.ن: «فَوَيْلٌ لِلَّذِينَ يَكْتُبُونَ الْكِتَابَ بِأَيْدِيهِمْ ثُمَّ يَقُولُونَ هَٰذَا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ لِيَشْتَرُوا بِهِ ثَمَنًا قَلِيلًا ۖ فَوَيْلٌ لَهُمْ مِمَّا كَتَبَتْ أَيْدِيهِمْ وَوَيْلٌ لَهُمْ مِمَّا يَكْسِبُونَ» (بقره/۷۹)
وای بر عالمانی که دستنوشتههایی آماده میکنند و آنوقت میگویند: «این نوشتهها از طرف خداست!» تا با فروختنش مبلغ ناچیزی به جیب بزنند. پس وای بر آنها با این دستنوشتههایشان و وای بر آنها با چیزی که از این راه بهدست میآورند!
🔸رونوشت به آنانکه خود را عمارهای انقلاب میخوانند، اما با خرج کردن تمام سرمایههای معنوی این ملت، ما را از «سیاست ما عین دیانت ماست» به «هدف وسیله را توجیه میکند» رساندهاند و دانسته یا نادانسته حتی به صریحترین و بدیهیترین اصول انقلاب هم رحم نمیکنند.
🔺@mahdi_muhamadabadi
💠«السلام عليك یا قائما بالقسط»
پیامبر خاتم (ص) را از نو بشناسیم*
🔸 اولین تصویری که با شنیدن نام مبارک #پیامبر (ص) در ذهنمان نقش میبندد چیست؟ عمدتا ابرانسانی آسمانی که با اخلاق خوب و حلم بینظیرش، آیات قرآن را در گوش فردفرد مردم زمزمه کرده و آنان را به راه سعادت هدایت کرده است. نتیجۀ طبیعی تکرار گزارۀ «بعثت لاُتمم مکارم الأخلاق» چیزی جز تثبیت چنان تصویری نخواهد بود.
🔹نمیخواهیم این گزاره را رد کنیم، اما سؤال این است که از دید سند جاودانۀ دین نیز فلسفۀ بعثت رسول خاتم محدود به همین اتمام مکارم اخلاق است؟
نگاهی گذرا به آیات قرآن و نیز روایات و ادعیه صحیحالسند نشان میدهد که جواب، منفی است. مثلا آیۀ «لقد أرسلنا رسلنا... لیقوم الناس بالقسط» (حدید/25) به صراحت بیان میکند که «برپایی عدالت اجتماعی» از اساسیترین غایات ارسال رسل است.
🔸 در تکمیل این گزاره، باید آیۀ «وکذلك جعلناکم اُمة وسطا لتکونوا شهداء علی الناس ویکون الرسول علیکم شهیدا» (بقره/143) را نیز افزود که بین اسوه بودن پیامبر (ص) برای مسلمانان با اسوه بودن جامعۀ اسلامی برای کل بشریت تلازم برقرار کرده است. به نظر میرسد این تلازم وقتی معنادار است که به جایگاه حاکمیتی رسول اکرم (ص) در ساختن یک جامعۀ الگوی تمامنما توجه کنیم؛ جامعهای که از ویژگیهای گوناگون حاکمیت طاغوت، از نظام طبقاتی و ظلم و تبعیض و بیعدالتی و ویژهخواری و به بند کشیدن مردم توسط یک اقلیت بهرهمند منزه باشد و با فراهم کردن مقدمات مادی و معنوی، تسهیلگر هدایت حداکثری بشریت میشود.
🔹با این مقدمات، ضروری است که در تصویر ذهنی خود از نبی اکرم و فلسفۀ بعثت ایشان خانهتکانی کنیم. به این منظور، علاوه بر مداقه در آیات قرآن که به صفات نبی اکرم (ص) و یاران ایشان و ابعاد بعثت ایشان پرداخته، باید ادعیه و زیارات ویژۀ حضرت رسول (ص) را و تکبهتک اوصافی که اهل بیت (ع) در معرفی آن وجود نازنین بهکار بردهاند، بارها و بارها بازخوانی کنیم:
#السلام_عليك_یا_قائما_بالقسط
سلام بر تو که برای برپایی عدالت قیام کردی (فرازی از زیارت حضرت رسول اکرم (ص).
*یادداشت اخیر بنده که به درخواست دوستان بزرگوارم در #هیئت_لبیک مشهد نوشتم.
@Heiat_Labbayk
🔺@mahdi_muhamadabadi
💠آیا #منشور_روحانیت فقط برای حوزویان است؟
🔻به مناسبت سوم اسفند، سالروز صدور پیام تاریخی #حضرت_امام (ره)
🔸خدا از پیامبرش خواسته که: «قل هذه سبیلي أدعو إلی الله علی بصیرة أنا ومن اتبعني»: «بگو راهورسم من این است؛ من و پیروانم، با چشمان باز، مردم را به راه خدا دعوت میکنیم.» (یوسف/۱۰۸)
🔹خدا میخواهد که انسانها، مبدأ، مقصد، مسیر، دوستان و دشمنان دینش را با چشم باز انتخاب کنند. لذا همانقدر که لازم است مردم با نشانهها و مصادیق حقمداری آشنا باشند، باید ملاکهای #باطل را بشناسند. به همین خاطر است که -طبق روایتی- معرفی ویژگیهای دشمنان بیرونی و درونی راه #حق، یک سوم #قرآن را تشکیل داده است.
🔸حضرت امام در منشور روحانیت، فقط به معرفی #روحانیت اصیل بسنده نکرده؛ بلکه به تفصیل دربارۀ روحانینمایان و مقدسمآبان #متحجر سخن گفته و خطر آنان را با عباراتی که در تندی و گزندگی بینظیر است، به #نسل_جوان #حوزه گوشزد کرده است.
🔹طاغوتها از چه مردمی سواری میگیرند؟ از مسلمانان بیریشهای که از #دین جز پوستهای نمیفهمند و فرقی میان مالکاشتر و ابوموسیاشعری نمیبینند!
پس آگاهی عمومی از رسم و تبار تاریخی و منطق #ولایتیهای_بیولایت -که #کفر در لباس #اسلام است- بهترین راه برای در امان ماندن جامعه از خطر این مارهای خوشخطوخال است.
🔸با این حساب، منشور روحانیت فقط برای روحانیت نیست؛ بلکه ترازویی است که باید در دست عموم مردم و بهویژه مسجدیها و هیئتیها و جلسهقرآنیها و راهپیماییبروها و... باشد تا هر آیتالله و عارفمسلک و منبری مشهور و مداح پرآوازه و مدیر چفیهانداز و سردار باسابقهای را به صرف این ظواهر، نمایندۀ راستین دین و تشیع و انقلاب ندانند، دور دینفروشان بازیگر را خالی کنند و بهواسطۀ انحراف و ارتجاع اشخاص، از ارزشها برنگردند: «بايد تلاش كنيم زهد و قدس #اسلام_ناب محمدى را از زنگارهاى مقدسمآبى و تحجرگرايى #اسلام_آمريكايى جدا كرده و به مردم مستضعفمان نشان دهيم» (صحیفه امام، ج۲۱، ص۱۴۳)
🔺@mahdi_muhamadabadi
💠مرام پناهجویی؛ مروری دستوپاشکسته بر دعای هشتم #صحیفه_سجادیه
🔸مولایمان امام #زینالعابدین علیهالسلام در صحیفه شریفشان، خصوصا در دعای هشتم، از چیزهایی به درگاه حق تعالی پناه میبرند که متاسفانه ذهنیت عمومی ما و حتی بزرگان ما و نظام تربیتی ما، یا اساسا آن را شر و مذموم نمیداند و یا اگر میداند، آنقدرها خطرناک نمیداند که برای ایمنی از آن، نیاز به پناه بردن به یگانه قدرت حقیقی عالم باشد! در حالیکه تنظیم نظام حساسیتها و اولویتها، از زیرساختیترین سطوح اقتدای به امامان معصوم علیهمالسلام است.
🔹امیدواریم که بزرگداشت ولادت حضرت #سیدالساجدین، بهانهای باشد برای آشتی ما با معارف غریب ایشان در #زبور_آل_محمد.
🔸خدایا! ما را بابت بیمحلی به این ارث بیمانند امام چهارممان عفو کن.
🔹به فردفرد ما و جامعه ما توفیق بده این نسخه شفابخش را بفهمیم و به دردهایمان بزنیم.
🔸فرصت نشر این گوهر گمشدهٔ بشر تنهاترازهمیشه را، در گستردهترین سطح به ما ارزانی دار.
پ.ن: بهدلیل محدودیت فضا، فرازهایی از دعا را انتخاب کردم. حتما متن کامل را ببینید و این برادر کوچکتان را هم دعا کنید.
🔺@mahdi_muhamadabadi
💠 از #انتظار ساختگی تا انتظار سازنده
🔹در ادعیه و زیارات مخصوص #امام_عصر ارواحنافداه، #انتظار_فرج، با تعهد و مسئولیتپذیری و تلاش خستگیناپذیر و خصوصا اهتمام به تقویت پیوندهای جمعی و اجتماعی گره خورده است.
🔸از جمله در دعایی که آقا #امام_رضا علیهالسلام در روز جمعه برای امام عصر دارند، آمده است:
«وَأعِذنا مِن السَّامّةِ وَالكَسَلِ وَالفَترَةِ وَاجعَلنا مِمَّن تَنتَصِرُ بِهِ لِدِينِكَ وَتُعِزُّ بِهِ نَصرَ وَلِيِّكَ وَلا تَستَبدِل بِنا غَيرَنا فَإنَّ استِبدالَكَ بِنا غَيرَنا عَلَيكَ يَسِيرٌ وَهُوَ عَلَينا كَثِيرٌ»:
«خدایا! ما را از شر خستگی و بیحالی و سستی پناه بده. ما را از آنانی قرار بده که بهدست آنها برای دینت پیروزی آوری و یاری ولیات را به آنان نیرومند سازی. و کسی را جایگزین ما نکن، که این جایگزینی برای تو کاری ندارد، اما برای ما سنگین است.»
🔹غروب دلگیر و زانوی غم به بغل گرفتن روی شنها و تصاویری از این دست که معمولا برای انتقال مفهوم انتظار بهکار میروند، چه نسبتی با این پناه بردن حضرت رضا علیهالسلام از شر خستگی و بیحالی و سستی دارد؟!
🔸نمادهای متناسب با این تصویر مترقی از انتظار، در آموزشها و منابر و رسانهها و تبلیغات و فضاسازیهای امامزمانی کجاست؟!
🔹اطمینان مطلق از اینکه ایرانیها، یا شیعیان یا انقلابیون، همان قوم برگزیده هستند و بهتبع، غرور و تفاخر و تحقیر دیگرانی که ادعاهای اینها را ندارند، چه ربطی به این ترس امام هشتم از سنت استبدال دارد؟!
🔸 ذهنیتهای عملگریز درباره #غیبت و #ظهور و #فرج، دقیقا از کجای متون معتبر دینی درآمده؟
🔹#قرآن کریم بهکنار؛ حتی اگر زیارات و ادعیه #مفاتیح_الجنان را با توجه به معنا بخوانیم و این را فرهنگ حاکم بر تعلیم و تربیت و تبلیغ دینی کنیم، جایی برای هنرنمایی #ولایتیهای_بیولایت در حاکم کردن چنین ذهنیت ساختگی از مفاهیم سازنده دینی باقی میماند؟!
🔺@mahdi_muhamadabadi
💠نقد وهابیت یا تقویت وهابیت؟!
🔺اندر حکایت وهابیتستیزیهای غیرمکتبی
🔸یکی از دوستان اهلسنت فاضل ما که مدیر یکی از مدارس علمیه خوشنام در هرمزگان است، ماجرای عبرتآموزی برایمان نقل میکرد:
🔹 میگفت: امام جمعه پیشین مرکز استان، یک مدت شروع کرده بود در خطبههایش مفصلا وهابیت را نقد میکرد، که شیخ بنفلان وهابی این را گفته و جوابش چنین است، شیخ بنبهمان وهابی آن را گفته و پاسخش چنان است و... .
🔸این دوستمان میگفت: رفتم خدمت امام جمعه و گفتم: ببخشید حاج آقا! اینهایی که در نمازجمعه میفرمایید، مخاطبش کیست؟ اگر برای ما اهلسنت است که باید عرض کنم ربطی به این حرفها نداریم! مردم ما اصلا از این شبهات خبر ندارند! تازه از وقتی شما شروع به طرح علنی این مباحث کردهاید، برای برخی جوانان ما دغدغه شده که بروند ببینند اصل حرفها چیست. لذا میروند در اینترنت، همین چیزهایی که شما نقد میکنید را پیدا میکنند و تازه با کلی شبهه و سؤال جدید روبرو میشوند! گفتم: حاج آقا! شما خودتان دارید برای وهابیت مشتری جمع میکنید!
🔹بلی؛ این است حکایت تلخ خیلی از مباحثی که به اسم نقد وهابیت، در محافل حوزوی و رسانهها مطرح میشود و متاسفانه عملا تنور وهابیت را گرم میکند!
🔸کاش بعضی دغدغهمندان این عرصه، پیش از نقد وهابیت، ابتدا بهدرستی با اهلسنت آشنا میشدند تا اشتباها خودی را بهجای غیرخودی نشانه نگیرند و دوست را به دامن دشمن هل ندهند.
🔹بهگفته مرحوم استاد آیتالله علی صفایی، باید جوری باطل را زد که حق تضعیف نشود و باطل دیگری از دل آن سبز نشود.
🔺 @mahdi_muhamadabadi
🔸درست همون وقتی که #داعش رسوا علنا مسئولیت جنایت شیراز رو به عهده گرفته و حضرت آقا هم دستور دادند در مقابل #دشمن آتشافروز ید واحده شویم، باز مشغول خبرهایی شدهایم که نتیجهاش نفرتپراکنی و کینهتوزی و مسلمانستیزی است. دست دشمن را نباید در پس این خطدهی خبری و رسانهای دید؟
🔹«إنما یرید الشیطان أن یوقع بینکم العداوة والبغضاء» (مائده:۹۱)
کاش بیشتر برای حرفهای خدای تعالی ارزش قائل بودیم.
🔺@mahdi_muhamadabadi
هدایت شده از مجمع اسلامی حبلالله 🇵🇸🇱🇧
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#رویداد_هم_افزا
🔻 معرفی یکصد مجموعه پیشران حاضر در رویداد همافزایی فعالان فرهنگی اجتماعی خراسان رضوی:
https://hamafza8.ir
🔰 معرفی مجمع اسلامی حبلالله؛ حجتالاسلام محمدآبادی
🔸 #مجمع_اسلامی_حبلالله جایی برای پیوند و برادری
🔹 تلاش جهت تحقق عملی وحدت اسلامی (همافزایی در افق تمدنسازی)
🔹 توجه به حوزه معرفتی و مبانی فکری (دینی و انقلابی) امتسازی و تعامل با اهلسنت ایران و جهان
🔹 شناخت میدانی دقیق و ارتباط مستقیم با مراکز و چهرههای اثرگذار اهلسنت
🔹 کمک مشورتی و پشتیبانی در عرصه مبانی فکری و فعالیت میدانی مرتبط با جهان اسلام و اهلسنت به سایر تشکلها
🔹 کنشگری در موضوعات مرتبط با افغانستان، پاکستان، عراق و فلسطین
🔹 مشاوره و پشتیبانی در طرحهای حاکمیتی در حوزه وحدت و عرصههای مرتبط با حاشیهی مشهد و مناطق تلفیقی
🔹 آمادگی برای نیروسازی و انتقال تجربیات به فعالان حاشیهی مشهد و شهرهای تلفیقی
🔻 اطلاعات تکمیلی:
https://hamafza8.ir/4761
📆 چهارشنبه ۱۸ و پنجشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۱
📌مشهد مقدس، پارکینگ شماره ۱ حرم مطهر رضوی، ورودی باب الجواد علیهالسلام، سالن همایشها و نمایشگاههای آستان قدس رضوی
#هم_افزا_خراسان_رضوی
🆔 @Hablollahir
⚠️ مخالفت با حجاب اجباری، نشانهی #وهابیت است یا نماد سکولاریسم و دین فردی؟
🔺@mahdi_muhamadabadi
نمیگذاریم غالیان و خوارجمسلکان معاصر، #فاطمیه را به یک #مناسک_میان_تهی تبدیل کنند.
برو قوی شو اگر راحت جهان طلبی
که در نظام طبیعت ضعیف پامال است
#یمن
بسم الله الرحمن الرحیم
در روز جمعه یازدهم بهمن ۱۴۰۲:
الف- در انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزهٔ مشهد و کلات:
با اطمینان از احراز حداکثری شاخصهای فکری، رفتاری و اخلاقی، بهعنوان گزینهٔ اصلح به آقای:
۱. میثم ظهوریان ابوترابی - کد ۱۷۸۴
بهخاطر کارنامهٔ قابل توجه و بهویژه نقشآفرینی در کمیسیون اصل نود در ادوار گذشته و نیز عدالتمحوری و مردمداری، به آقای:
۲.نصرالله پژمانفر - کد ۱۳۲۹
بهدلیل احراز سطح قابل قبول شاخصها و تایید طیف متنوعی از فعالان مردمی شاخصگرا، به آقای:
۳. علیاصغر نخعیراد - کد ۲۳۱۷
بهدلیل احراز باور قلبی به مکتب امام و سوابق مثبت بهویژه در همکاری با مرکز پژوهشهای مجلس، به خانم:
۴. فرزانه نجفی - ۲۳۱۵
و با اعتماد به نمرات ائتلاف مردمی عدالت و نرسیدن به اطمینان از گزینهٔ قویتر و رد برخی گزینههای محتمل همتراز بهدلیل خلأهای نظری و عملی، به آقای:
۵. غلامرضا کیارزم - ۲۱۲۵
ب- مجلس خبرگان رهبری حوزهٔ خراسان رضوی:
به حضرات آیات:
۱. سیدعلیرضا صدرحسینی
۲. سیدمجتبی حسینی
۳. سیداحمد حسینی
۴. سیدمحمدرضا مدرسی مصلی
و بهدلیل نداشتن گزینهٔ جایگزین بهتر و خالی نگذاشتن انتخاب پنجم و ششم، به آقایان:
۵. حسن عالمی
۶. سیداحمد علمالهدی
رأی خواهم داد، انشاءالله تعالی.
🔺@mahdi_muhamadabadi
«الحمد لله الذي لم یخرجني في دولة أئمة الکفر» (دعای عرفه)
پروردگارا با تمام وجود ممنونت هستم که مرا در حاکمیت پیشوایان کفر نیافریدی و توفیق زندگی در شعاع ولایت اولیایت را نصیبم کردی؛
آنجا که حضور مردم، به همان اندازهٔ امداد الهی ارزشمند است:
«یا أیها النبي حسبك الله ومن اتبعك من المؤمنین» (انفال:۶۴)
به کوری چشم تمام کسانیکه نانشان در نبودن مردم است...
🔺@mahdi_muhamadabadi
💠 چرا سعید جلیلی؟
✍ مهدی محمدآبادی (طلبه و فعال جهان اسلام)
🔹 متاسفانه بخش مهمی از شایستگیهای دکتر #سعید_جلیلی برای ریاستجمهوری، در رسانهها و توسط احزاب و در نتیجه حتی بین دوستداران ایشان سانسور شده است. به همین خاطر است که گفتوگوهای انتخاباتی دربارهٔ جلیلی، پر شده از بحثهای فرسایشی و شبهات بیپایه.
🔸 در ادامه به ۱۰ مورد از مهمترین این شایستگیها -بر اساس شناخت خودم- اشاره میکنم:
۱. حرف نو انقلاب (یعنی جمع اسلامیت و جمهوریت) را خیلی خوب فهمیده و در عمل هم با تمام وجود برای آن مایه گذاشته است. لذا در یازده سالی که ظاهراً هیچ مسئولیت اجرایی نداشته، شب و روز نشناخته و #دولت_سایه را به نمونهٔ موفق و قابل گسترشی از مردمیسازی حکمرانی اسلامی تبدیل کرده است.
۲. به ماموریت و امکانات قانونی جایگاه ریاستجمهوری اشراف کمنظیری دارد و به بهرهوری حداکثری از آن در خدمت به مردم فکر کرده است؛ مثال بارزش «هفت فرمان روز اول».
۳. او -به گواهی همکارانش- بهشدت پرکار است؛ اما کورکورانه نمیدود؛ در پی بهینهسازی حکمرانی است؛ لذا پیش از هر اقدامی، بر گیروگرفتهای ماشین سنگین دولت و راهکار ترمیم و به حرکت درآوردن آن اشراف پیدا کرده است (ر.ک. روایت ماشین دولت).
۴. با وجود اینکه سالها جزء مدیران ارشد نظام بوده، اما همچنان متعبد به اسلام ناب امام و رهبری است و در این مسیر، صریح و صادقانه و بدون تزلزل و التقاط و نفاق و تحجر حرکت کرده است.
۵. از معدود سیاستمدارانی است که سیاسیبازی نمیکند؛ به ظرفیت تمام نخبگان اعتقاد و اعتماد دارد، آن هم با نگاه فراجناحی و دور از گروهگرایی و بدون گرفتار شدن در حلقهٔ بستهٔ بلهقربانگویان.
۶. از نقاط درخشان حیات سیاسی او این است که برخلاف عدهای از مدیران ارشد کشور، نهفقط در فتنههای ۸۸ و ۴۰۱ و برجام نلغزید، بلکه بازوی تبیینی و عملیاتی رهبر عزیز انقلاب هم بود.
۷. در دام تهرانزدگی و مرکززدگی نیفتاده است و از داراییهای طبیعی و انسانی نقاط دوردست کشور نیز شناخت عینی و کمنظیری دارد.
۸. فهم عمیقی از موقعیت تاریخی و تمدنی و جغرافیایی ایران اسلامی دارد؛ البته فقط حرفش را نمیزند؛ بلکه برای نقد کردن این سرمایه برای ارتقای مادی و معنوی زندگی مردم، آن هم در تعامل با همسایگان و تمام جهان غیرمستکبر، طرح و برنامه و تجربه دارد.
۹. در عین اینکه فکر راهبردی دارد، اما بهشدت به قانون اساسی و اسناد بالادستی نظام مسلط و پایبند است؛ لذا با ادبیات «تایید، تکمیل و تصحیح» بر ارتقای چرخهٔ ادارهٔ کشور در چارچوب فرآیندهای قانونی و با کمک به منابع انسانی موجود (و نه زدن زیر میز) تاکید دارد.
۱۰. علیرغم دست پُری که از اطلاعات پشتپرده دارد، اما اهل کار بیحاشیه و فکورانه است و صرفا بر مبنای تشخیص اولویتها حرکت میکند. در این مسیر، مقهور جوسازی رسانهها و احزاب و حتی دوستانش هم نمیشود؛ نمونهاش انصراف از انتخابات ۱۴۰۰ بعد از سخنرانی رهبری و با استدلال کمک به رای بالاتر شهید رییسی بود که علیرغم گلهمندی فعالان ستاد و هوادارانش انجام داد.
🔹 در پایان و برای شکستن سانسوری که ابتدا از آن گفتم، از دیگر طرفداران دکتر جلیلی که اهل فکر و قلم هستند نیز تقاضا دارم که هرکدام به زبان خود استدلال کنند: «چرا سعید جلیلی؟»
🔺@mahdi_muhamadabadi
💠 سوالات سرکاری!
🔺رونمایی از بازی جدید جریان قدرتوثروت برای سانسور نقاط قوت سعید جلیلی
✍ مهدی محمدآبادی
🔹 قرآن کریم ریشۀ فتنهها و عامل پامال شدن حقایق واضح را «رها کردن محکمات و چسبیدن به متشابهات» معرفی میکند. این حکایت تردیدهایی است که یک سوال با خودش آورده: «چرا جلیلی در دولت شهید رئیسی پُست نگرفت؟»
🔸 #سعید_جلیلی، شخصیتی که سالیان سال است دوست و دشمن، او را به خلوص و صداقت معرفی میکنند:
۱. در اولین روزهای پس از انتخاب #شهید_رئیسی به سلامی خبرنگار صداوسیما گفت: «اگر از طرف دولت، پیشنهادی داده شود، از هیچ کمکی دریغ نمیکنم.»
۲. در پاسخ یکی از اعضای ستادش که گفت: «کاش معاون اولی دولت را بپذیرید» جواب داد: «در دولت اسلامی حتی اگر رفتگر هم بشوم مایۀ افتخار است».
۳. بدون مسئولیت رسمی و بهخاطر تکلیف انقلابیش، ۸ سال شب و روز نشناخت و کشور را وجببهوجب گشت و با کمک فعالان مردمی و نخبگان، تمامقد به کمک دولتی رفت که با او ۱۸۰ درجه تضاد گفتمانی داشت!
۴. در ۱۶ سال گذشته، برایش فرقی نداشته که رفقایش سر کار باشند یا رقبایش؛ در هر دو حال، شعار و عملکردش: «تأیید، تکمیل و تصحیح» بوده است.
۵. اصراری نداشته طرحهای مفید به حال مردم را به نام خودش تمام کند؛ حاصل بررسیهای میدانی و کارشناسیش را در اختیار سه دولت اخیر گذاشته که برخی عملیاتی شده و برخی هم دنبال نشده است.
🔹 با این همه مقدمات غیرقابل انکار -که نشان از خیز بلند این مرد برای امتداد انقلاب اسلامی در فرهنگ سیاسی کشور دارد- حالا فقط بهخاطر یک امر متشابه، بهخاطر یک سوال دستچندم -نه خبر سنددار و نه حتی تحلیل ناشی از اطلاعات دقیق- متهمش میکنند به «فرار از بار مسئولیت»؛ جلّالخالق!
🔸 البته میشود نشست و شبیه برخی بلاگرهای ریشو، رطبویابس را کنار هم ردیف کرد و... اما یکی نیست بپرسد: «ثم ماذا؟!»
🔹 بیشتر فکر کنیم:
▪چرا مثل آب خوردن، آن همه محکمات دربارۀ «مسئولیتشناسی» و «تکلیفمداری» جلیلی رها میشود و با یک سوال، اینجور سرکارمان میگذارند؟
▫این سوالات سرکاری، از کجا آمده و قرار است چه نیروهایی را زمینگیر کند؟
▪در این #انتخابات قرار است کدام سوالات اولویتدار نادیده گرفته شود؟
▫سود سانسور وجوه درخشان شخصیت سعید جلیلی به جیب چه جریاناتی خواهد رفت؟
🔸ما از سانسور، بد خوردهایم! به تعبیر رهبری در بیانیه گام دوم، از «سانسور عظمت انقلاب، سانسور عظمت مسیر طی شده، سانسور عظمت چشم انداز پیش رو» و طبعا از «سانسور مردان جمهوری اسلامی». رئیسی شهید هم سانسور شد!
🔺@mahdi_muhamadabadi
💠 جلیلی، متهم دنیای وارونۀ سیاست
🔻به بهانهٔ صوتهای منتشرشدۀ این روزها در نقد سعید جلیلی
✍ مهدی محمدآبادی
۱. جلیلی بدون عنوان رسمی، کنار دولت شهید رئیسی ایستاد و به شهادت آن عزیز، «خیرخواهانه و مسئولانه» در عرصههای گوناگون به دولت کمک کرد؛ در حالیکه میتوانست هر پیشنهادی را، ولو بیربط به توانمندی و تخصصش، بپذیرد و وارد کابینه شود. حالا بهجای ترغیب دیگران به پیروی از این منش انقلابی، جلیلی متهم به مسئولیتناپذیری میشود!
۲. جلیلی مراتب مدیریتی را در دستگاه اجرایی کشور، بر اساس لیاقت خود، بهتدریج و از کارشناس جزء وزارت خارجه تا مدیر ارشد نظام در سختترین فتنههای داخلی و خارجی طی کرده است؛ حالا به او برچسب نداشتن سابقۀ اجرایی میزنند!
۳. جلیلی میتوانست در تهران بنشیند و با زدوبند سیاسی، کرسی خدمت را مادامالعمر به چنگ بیاورد؛ اما خیل عظیمی از کارشناسان و فعالان اقتصادی و کارآفرینان و دانشمندان و اندیشهورزان و کنشگران را در دورترین نقاط کشور شناسایی کرده و برای کشف و حل مسائل اساسی کشور به خط کرده است؛ حالا به حلقۀ بسته و نداشتن تیم متهم میشود!
۴. جلیلی تنها نامزدی است که طبق قانون انتخابات، یک شماره حساب مرکزی اعلام کرده و گزارش واریزیها و هزینهکردهای آن را شفاف به مردم اعلام میکند؛ حالا بهجای اینکه از دیگران بخواهند مثل او شفاف رفتار کنند، جلیلی را مسخره میکنند و میگویند اینطور رفتار نکن که رایهایت میریزد!
۵. جلیلی بر خلاف رویۀ ثابت نامزدهای اصولگرا و اصلاحطلب و علیرغم فراهم بودن زمینه و پیشنهادات وسوسهانگیز، برای جذب رأی اقوام و مذاهب، وارد معامله با کانونهای خاص نمیشود؛ حالا او را با سنگ سیاستنفهمی میزنند!
#سعید_جلیلی
#جلیلی
#انتخابات
🔺 @mahdi_muhamadabadi
🇮🇷 عملیات مشترک حامیان جلیلی و قالیباف
✍ مهدی محمدآبادی
🔹 حتی تصور اینکه از ریل حکمرانی انقلابی که #شهید_جمهور با سه سال جهاد شبانهروزی ساخت، خارج شویم و به روزگار سیاه کدخداباوران ازدماغفیلافتادهی بیدرد دنده عقب بگیریم، مو بر تن آدم سیخ میکند.
🔸 از تمام خداباوران مردمدوست دردمند -چه مثل ما حامی دکتر جلیلی هستند و چه طرفدار دکتر قالیباف- میخواهم همصدا دو شعار #به_عقب_بر_نمیگردیم و #مثل_ابراهیم را پرچم فعالیتشان کنند.
🔹 به گمانم با وجود تمام تعصبات، اینقدر از کار مشترک گفتمانی، توقع زیادی نباشد. یک هفته بیشتر وقت نداریم؛ بسم الله الرحمن الرحیم... .
🔺 @mahdi_muhamadabadi
💠 دهیاری که برای جلیلی حکم زد!
✍ مهدی محمدآبادی
🔸 دیشب (۲تیر) برای سخنرانی در جمع حامیان دکتر جلیلی به رشتخوار در جنوب خراسان دعوت شدیم. به دلایلی آن اجتماع لغو شد؛ اما توفیق بزرگتری نصیب شد؛ همصحبتی با دهیار... نه، ببخشید؛ رییسجمهور روستای #کریمآباد.
🔹 کریمآباد همان روستایی است که در مرز ویرانی و تخلیهٔ کامل بود، اما به همت این مرد و یارانش در باشگاه کشاورزان جوان، مهاجرت معکوس در آن راه افتاد و حالا شده روستای برتر کشوری.
🔸 حسن آقا میگوید #سعید_جلیلی تنها نامزدی است که ۲۷٪ جمعیت کشور را نادیده نمیگیرد و این را در ۱۲ سالی که هیچ جایگاه اجرایی نداشته عملا اثبات کرده است.
🔹 حرف اصلی آقای غلامی این بود که جلیلی، روستا را مصرفکننده و مردمش را تماشاگر نمیخواهد؛ بلکه روستا را سلول جهش کشور و خود اهالی روستا را عامل این پیشرفت میداند. لذا برخلاف مدیرانی که در تهران و از زیر کولر، برای هزاران روستا یک نسخهٔ مشابه میپیچند، شخصا به حدود ۱۴۰۰ روستا سفر کرده است تا میدان را دقیق بشناسد و هرکدام به طرح پیشرفت متناسب خودشان برسند.
🔸 مثالش خود کریمآباد است؛ جلیلی دو بار بدون تشریفات، ۱۲۰۰ کیلومتر راه را از تهران کوبیده تا جوانان کریمآبادی روی پای خودشان بایستند.
🔹 جالب اینجاست که به پاس زحمات دکتر جلیلی، حسن آقا برای او حکم مشاور افتخاری خودش را زده است! این نماد باور سعید آقا به ظرفیت و جایگاه روستاست.
🔸 از صحبتهایش به وجد آمدم؛ عطروبوی انقلاب اسلامی در آن پیدا بود. رحمت خدا بر حسن آقا و سعید آقا و تمام دستپروردگان مکتب امام (ره).
#روستا_آباد
🔺 @mahdi_muhamadabadi