هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
🔸 باید انسان به دنبال آزادی باشد؛ هم آزادی خود، و هم آزادی دیگران؛ نباید اجازه بدهد که کسی در استضعاف و ذلت و محکومیت باقی بماند. هم امیرالمؤمنین(علیه السلام) درنامهی۳۱ فرمود: «لَا تَکُنْ عَبْدَ غَیرِکَ وَ قَدْ جَعَلَکَ اللهُ حُرّاً». قرآن هم در سوره نساء آیه ۷۵ فرموده است: «ما لَکُمْ لا تُقاتِلُونَ فی سَبیلِ اللهِ وَ الْمُسْتَضْعَفین»؛ یعنی شما موظفید آزادی دیگران را هم تأمین کنید، ولو با قتال. در تفکّراسلامی... مبارزه برای آزادی، یک تکلیف است.
#آزادی
#جهاد_تبیین
@t_manzome_f_r
▫️مجموعۀ تبیین منظومۀ فکری رهبری
6158c8612331235a1d6123a8_8554973497416461631.mp3
39.39M
#صوت_نشست
🔰 سلسله نشست های «زن و خانواده»
💢نشست چهارم:«نظریه اجتماعی انقلاب اسلامی از منظر جنسیت»
🔸با ارائه:«آقای مهدی تکلو»
در این ارائه از این بحث کردم که چرا بدون در دست داشتن یک نظریه اجتماعی کلاننگر و جامع، پروژهای تحت عنوان الگوی سوم و یا اساساً هر طرح و برنامهی دیگری مربوط به زنان به سرانجام نمیرسد. تشویشی که امروز در تدوین مولفههای الگوی سوم داریم از همین فقدان قابل تحلیل است.
🔹در تاریخ ۲۴ آذر۱۴۰۱
@Mahdi_Takallou
✅ چرا قانون حجاب، تحمیلی بهنظر میرسد؟
در ترکیب مفهومی «قانون حجاب» آنچه که موجب اجباری به نظر رسیدن آن میشود قانونیت (جزء اول) نیست بلکه در وهلهی اول، این معنای اجتماعی شده از حجاب (جزء دوم) است که سبب میشود این ترکیب تحمیلی به نظر بیاید. ما در ساحت گفتمانی با معنای بخصوصی از حجاب مواجه هستیم و قانون حجاب در حال نهادمند و ضابطهمند کردنِ «این معنای بخصوص از حجاب» است. میگویم این معنای به خصوص از حجاب که بگویم حجابی که امروز برای ما تفاهم شده برداشت خاصی از حجاب است و نه همهی برداشتها و نه لزوماً برداشت درست از حجاب. برای اینکه منظور من را بهتر متوجه بشوید به عنوان یکی از هزاران صحبتهای اخیر امام جمعه محترم اصفهان را بخوانید. پس از صدسال از آغاز مسألهبودگی حجاب در ایران هنوز گفته میشود حجاب و برهنه نبودن فارق میان انسان و حیوان است. خب عزیزان چرا متوجه این توسعه نیافتگی تئوریک از حجاب نیستید؟ این برداشتهای کلاسیک چگونه قرار است مسأله امروز ما را حل کند؟ بعد میگویند کار فرهنگی، گرامیان کارفرهنگی بر اساس چه؟
بحث را یک گام عقب تر ببرم. این «معنای بخصوص از حجاب» در خلاً شکل نگرفته بلکه بر اساس فهم بخصوصی از زن و رابطه ی زن و مرد شکل گرفته است و همهی دالهای دیگر در این گفتمان «خاص» هستند. مسأله فقط حجاب نیست که ما باید در مورد آن دنبال راهکار از دوگانهی الزام قانونی یا کار فرهنگی باشیم. ما شاهد یک نظم تقریباً هماهنگ از عناصر مختلف هستیم که حجاب یکی از آنهاست. همان طور که حجاب معنای بخصوصی دارد از متعه تعدد زوجات و دیگر مسائل هم تحت تاثیر همین نظم گفتمانی خاص یاد میشود. اینجا متعه هم یک متعهی بخصوص است و کارکرد منحصر بفردی دارد. دقت کنید ساحت معرفتی شما شاید در اینجا فقه و تفسیر یا اندیشه های بنیادیتر هم خودش در کیفیت ساخت جامعه اثرگذار است و هم اگر ساخت جامعه تحت تاثیر هر دسته عوامل دیگری، معیوب و «نامتعادل» شد، در جامعه با این گزارههای فقهی هم بنا به تفسیری که گفتمانهای خاص ارائه میکنند تعامل میشود. یعنی این گفتمان بخصوص از هویت زن قادر است همه چیز را جذب خود کرده و معنا و رنگ خاصی به آن ببخشد و انحصاری کند.
لذا من این نظم را از ریشه و از بنیانش معیوب میدانم. نه حجاب را میشود با این فهم خاص عمومی کرد و نه حجاب بدون اصلاح در کلیت این نظم گفتمانی که همه عناصر با هم بده بستان دارند قابل مدیریت است. حجابی که برای تحریک نشدن مرد معنا میشود(!) اقتضاء میکند تعدد زوجاتی را که پاسخ تنوع طلبی مرد است و متعه ای را که برای ارضای مرد است! حالا این وسط ستاد امر به معروف مشکل را در این میبیند که قانون حجاب ضمانت اجرایی ندارد. اگر ضمانت اجراییاش را تأمین کنیم ظرف یکی دوسال به فضل الهی ایران یکپارچه حجاب میشود! ایدهی جدید هم این است که به جای دستگیری و ایجاد پرونده قضایی جریمه کنیم. دوربینها هم الحمدلله خریداری شدند و هر جنبندهای (ما من دابة في الأرض) که اوامر را اجرا نکند جریمه میشود. البته منت میگذارند یکی دو مرتبه ی اول فقط تذکر میدهند. هر جا هم در تیررس دوربینها نبود به اسم مردمیسازی ضابطان امر به معروف (!) گزارش خواهند داد.
@Mahdi_Takallou
جملات شعاری در مورد زن را جرمانگاری کنید. اگر شخص مرتکب توانست یک چارچوب کلان همراه با امتدادهای عینی و کاربردی بدست بدهد بیآنکه متناقض گفته باشد، آنگاه او را تبرئه کنید.
@Mahdi_Takallou
«فراجنسیت» پوست موزِ زیر پای زنان است؛ پوست موزی که معالاسف خود زنان زیر پای خود میاندازند!
@Mahdi_Takallou
جامعه متعادل | مهدی تکلّو
غالباً وقتی از جنسیت بحث میشود، بهصورت ناخودآگاهی میدانیم که موضوعِ گفتگو زن و زنانگی است. من این
این یادداشت را با موضوع خستگی جنسیتی بخوانید.
خانم امین جواهری.mp3
11.38M
#صوت_نشست
✅ سازمانهای غیردولتی و «تشکیلات زنانه»، با نگاهی به کتاب نان سالهای جنگ.
زنان ذیل کلان مسئله مواجهه پروبلماتیک با ساختارهای اجتماعی، نیازمند تشکیلات و سازمان غیردولتی زنانه هستند تا از خلال خلاقیتهای جمعی، ساختار مطلوبشان را بیافرینند.
برای یافتن پیشینه سازمانهای زنانه به سراغ تاریخ شفاهی میرویم و از معبر آثاری مانند نان سالهای جنگ، کارخانه زنانه صدخرو را مییابیم که نمونهای از تشکیلات منظم و کارآمد زنانه است و با روش تحلیل محتوا کدهای آن را استخراج و مدل آن را تحلیل میکنیم.
پیرامون سازمانهای غیردولتی زنانه: ۱. زنانه بودن باید در سه عرصه فرم و محتوا و شکل جمعی سازمان بروز یابد. ۲. زنانهبودن کنش اجتماعی، هم در کیفیت کنش و هم در هویت کنشگر، از مولفههای هستیبخش و قوامبخش به الگوی سوم است و از همین نقطه با ایدههای رقیب مرز میگیرد.
#تشکیلات_زنانه
#تاریخ_شفاهی
#علوم_انسانی
➡️ @Safoora_AminJavaheri
«سرانجام این دوگانهی خانه-جامعه ما را خواهد کشت»
@Mahdi_Takallou
درسگفتار تعادل جنسیتی به پایان رسید. در این 15-16 ساعتی که طی این چند هفته محضر عزیزان بودم تلاش کردم پروژهی الگوی سوم را کمی بشکافم و در آن بازنگری کنم. فرض اصلی بنده در این دوره این بود که پروژهی الگوی سوم که بیتردید در ده سال گذشته آن طور که باید و شاید توسعه پیدا نکرده از محل فقر تئوریک در حال آسیبدیدگی است. فقر تئوری هم در مبانی، هم در صورتبندی و هم در امتدادیابی؛
مهمترین وجه مغفول این پروژه که بنا بود پیش از هر چیزی نظم جنسیتی حاکم بر جامعه را به وضعیت مطلوب و «متعادل» بازگرداند، فقدان نظریه اجتماعی است؛ نظریه اجتماعی به مثابه یک چارچوب نظری کلان که مشخص کند جامعهی متناسب با این سنخ از هویت زن و این صورت از نظم جنسیتی دقیقاً چگونه جامعهای است و ساختارها و گفتمانها چگونه به مقوله جنسیت نسبت پیدا میکنند. در این درسگفتار تلاش کردیم به همین هدف نزدیک شویم و تمهید یک نظریه اجتماعی منسجم، کلاننگر و متحدالاجزاء را کنیم که من نام آن را «جامعهی متعادل» مینامم.
برای این مهم، از سطح مبانی فلسفی-کلامی بحث را آغاز نمودیم، سپس به ساحت نظریه جنسیت که از طرح مفهومی الگوی سوم پشتیبانی کند پرداختیم و بعد از ساحت نظریه جنسیت به ساحت نظریه اجتماعی منتقل شدیم. در نهایت هم تلاش کردیم ذیل این دستگاه کلان، کار جامعهشناسانه هم انجام داده و برخی پدیدههای اجتماعی فعلی را تبیین کنیم.
یکی از دستاوردها و ثمرات پایانی این چارچوبسازی نظری این بود که حدود 11 قرائت نادرست از مفهوم الگوی سوم را فهرست کردیم و نشان دادیم این الگوهای انحرافی چگونه موجب کندی در حرکت این پروژهی اجتماعی است.
هدایت شده از حاج محمود کریمی
4_5875158314785965751.mp3
25.52M
#بشنوید
نوحه حضرت زهرا سلام الله علیهـا
#زمینه «بیتابی نکن فدای چشمات»
با مـداحی: #حاج_محمود_کریمی
هیئـــت رایة العباس "علیـه السلام"
[کانال حاج محمود کریمی]
@HajMahmoud_Karimi
هدایت شده از حدیثِ نفس|زینب تاجیک
📘 #بخوانید| نقد و بررسی الهیات فمنیستی
👤دکتر زینب تاجیک
🔹به طور کلی میتوان گفت الهیات فمنیستی در جریان شکل گیری خود دو مرحله بسیار مهم را پشت سر گذاشته است، مرحله اول مرحله صرفاً انتقادی از آموزههای مسیحیت و یهودیت بود.
🔹اما در مرحله دوم فعالان فمنیسم در این حوزه سعی کردند یک ساختار فکری زنانه در زمینه الهیات را سازمان دهی کنند و جایگزین نظام الهیاتی و کلامی مردانهای که قرنها بر کلیسا و تفسیر متون مقدس سایه افکنده بود کنند.
http://fekrat.net/?p=5322
@zeinab_tajik