✅درباره دفاع رهبرانقلاب از لاریجانی
رهبرانقلاب در اوج هجمه ها به صادق لاریجانی که به اتهام همدستی با طبری، محاکمه و استعفای او را مطالبه می کردند فرمود: "در همین دادگاه اخیر به بعضی از بزرگان پاک دست قبلی قوه قضائیه اهانت و ظلم شد. یعنی واقعا جفا شد...."
و اما برای عده ای شبهه شد که چرا باید رهبرانقلاب از لاریجانی دفاع کند؟ آیا این حمایت راه مطالبه را بسته است؟
دراین رابطه ذکر چند نکته اهمیت دارد.
یکم. مخاطب این حرف چه کسانی هستند؟ همه منتقدین؟ خیر. مخاطب این تذکر سه گروهی اند که پیام همدستی لاریجانی با طبری را به جامعه مخابره کردند. اولین گروه خناسان ضدانقلاب هستند که البته اجیرند و حرجی برآنها نیست. دسته دوم جریان انحرافی و باقی مانده دولت گذشته اند که از احکام قضایی لاریجانی کینه سیاسی بدل دارند و ابایی هم ندارند این کینه را کتمان نکنند. دسته سوم هم بخشی از جامعه عدالتخواه هستند که با مطالبه هیجانی و غیراصولی، واهمه ای از اتهام و افترا زدن به دیگران ندارند و سابقا نیز شهرت به چنین روشی هایی داشتند.
نکته اول اینست که تذکر رهبرانقلاب به ظلم نکردن و در واکنش به تهمت ها و رفتارهای غیراخلاقی بوده است و نه بیشتر.
با این مقدمه آیا راه بر هرگونه نقدی بسته است؟ آیا حمایت رهبرانقلاب از لاریجانی به معنای خطاناپذیری عدلیه دوران آیت الله است؟
دوم. مشکل اصلی برخی از فعالان عرصه مطالبه در شبکه اجتماعی اینست که در یک دوگانه خودساخته گرفتارند. یا این یا آن. یا صفر یا صد. رهبرانقلاب دقیقا چه کردند؟ دفاع از لاریجانی؟ این هم هست اما ماجرا فراتر است. رهبرانقلاب در مواجهه با افترا و هتک لاریجانی توصیه به تقوا کردند. در همین سخنرانی یک تعبیر راهبردی دارند و آن اینکه فسادخطرناک است اما ظلم در مبارزه با فساد خطرناک ترست. می فرماید: "به معنای حقیقی خطرناک تر"
این تذکر جدید و عجیب نیست. پیشتر از روسای جمهور و دیگر مسوولین نیز همینطور دفاع کرده اند. بالاتر از این در اتهام زدن به سران فتنه نیز تذکر به انصاف و عدالت دادند. این تذکر، توصیه به تقوا است و به معنی مطالبه نکردن و عدم انتقاد نیست. چراعده ای بین نقد و توهین و افترا فرق نمی گذارند؟ واقعا پیچیده است؟
یک نفر ممکن است از عملکرد آقای لاریجانی در موضوع پرونده طبری انتقاد داشته باشد. آیا نباید سوال کند؟ نباید طلب شفافیت کند؟ نباید در خواست توضیح کند؟
سوم. معتقدم آقای لاریجانی این روزها کم گذاشتند.
الحق مبارزه با فساد دانه درشت ها از زمان آیت الله آغاز شد. برخورد با فرزند مرحوم هاشمی و شکستن خط قرمز دولت احمدی نژاد و محاکمه رحیمی و دادگاه کهریزک و مرتضوی را فراموش نکرده ایم. این هجمه بی امان نیز بخشی از آثار همان عدالتخواهی قضایی است.
با این حال سبک سیاست ورزی آقای لاریجانی در این پرونده قابل انتقاد است. متن اخیر آیت الله در دفاع از برگزاری دادگاه می توانست خیلی زودتر از اینها منتشر شود که این هزینه ها نیز رقم نخورد...
برای افکام عمومی حرمت قائل باشیم. حقیقتا سوال دارند. نپرسند؟ مهم نیست؟ توضیح برخی شبهه ها و حمایت از دادگاه می توانست چنان کند که کار به پشت بلندگو نیز کشیده نشود....
منبع:صبح نو
@mahdian_mohsen
ماجرای ظریف عبرت نشد؟
جنجال جلسه ظریف در نهایت خروجی اش چی بود؟
وقتی پای هیجان سیاسی وسط بیاید حرف حق هم شنیده نمی شود.
ماجرای سوال از رییس جمهور نیز همین است
مردم خسته اند از داد و بیداد.
رها کنید این روش های جگر خونک کن را
@mahdian_mohsen
✅واقعا نیاز به پشت بلندگو بود؟!
رهبرانقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس یازدهم چند تذکر صریح داشتند؛ هم تذکر به رعایت اخلاق و شرع، هم پرهیز از جوزدگی و حاشیه سازی و هم توجه دادن به ضرورت ماندن دولت تا روز آخر.
اینکه رهبرانقلاب مثل پدرخانواده به مسوولین تذکر دهند طبیعی است، اما حقیقتا از این مجلس انتظار بیشتری است. یک مجلس انقلابی و با بصیرت نیاز به پشت بلندگو ندارد.
واقعا روشن نبود که نقدبه ظریف نباید با هیاهو همراه شود؟ نباید با تهمت و افترا همراه شود؟
روشن نبود که طرح سوال و استیضاح رئیسجمهور به صلاح کشور نیست؟ حتما باید رهبرانقلاب تذکر دهند؟
سوال و تحقیق وتفحص و حتا استیضاح رئیس جمهور حق قانونی مجلس است. اما تنها همین یک حق برای تصمیم گیری اکتفا می کند؟ تکلیف نماینده مقابل این حق نباید محل اعتنا باشد؟ کمترین انتظار و ساده ترین پرسش اینست که نتیجه اعمال این حق چیست؟ آیا قرار نیست مشکلی حل شود؟ می شود؟
برکناری رئیس جمهوری و فرصت مجدد به معاون اول برای برگزاری مجدد انتخابات یعنی چند ماه تنش تبلغاتی و سیاسی. انتظار داریم در چنین شرایطی اقتصادکشورسامان یابد؟ افسار دلار و سکه و گرانی ها با برکناری رئیس جمهور کشیده می شود؟ جنجال و هیجانی شدن شرایط کشور، بیم اغتشاش و آشوب های کف خیابانی را نمی سازد؟
یک نماینده مجلس فقط به حق استیضاح باید فکر کند؟ نتیجه این استیضاح تکلیف او نیست؟
در دفاع از استیضاح استناد می کنند به عدم کفایت بنی صدر. این نیز عجیب است. رهبر امروز انقلاب آنروز طرح 14 بندی برای عدم کفایت بنی صدر می نویسند. کمترین دلیل برای عزل بنی صدر، دعوت مردم به آشوب خیابانی و ایستادن مقابل رهبر و ستون پنجمی بعثی ها است. آیت الله خامنه ای نطق آنروز خود را با اشاره به آیه قرآن اینطور آغاز می کند: "اگر منافقین در میان شما باشند، جز بر سستی و ناتوانی شما نخواهند افزود..."
آن 14 بند را مرور کنید؛ آیا روحانی، بندی صدر است؟ آیا نقد ما به رئیس جمهور به معنی آشوبگری و جنگ طلبی و ایستادن آشکار مقابل امام و ستون پنجمی و منافق بودن اوست؟ واقعا لازم است هرکس را می خواهیم نقد کنیم تا شمر و یزید شدن تکفیرش کنیم؟ این چه فرهنگ سیاسی غلطی است که برای مخالفت جز به تکفیر و حذف شدن رضا نمی دهیم؟
چرا کشور را چنان برای مردم تصویر می کنیم که گوئی راه تعامل و گفت وگو و اصلاحگری بسته است؟ مجلس قوی، مجلسی است که همین دولت را به کار وادار کند. مجلس قوی، مجلس راه حل است نه حذف مساله. مجلس آرامش است نه تنش و حاشیه. مجلس قوی، مجلس امیدساز است نه ایجاد بن بست.
منبع:صبح نو
@mahdian_mohsen
🔻مارپیچ سکوت حزب اللهی ها
🔻مخاطب این متن ضدانقلاب و بهاری و انحرافی و سبز و بنفش و غیره نیست.
🔹چندجمله با رفقای حزب اللهی و انقلابی؛
بهانه این متن سخنان اخیر رهبرانقلاب در موضوع استیضاح و رعایت اخلاق و شرع و قانون در مجلس است. اما ماجرا فراتر از این رویداد است.
🔹نقش ما در نسبت ولی جامعه چیست؟ گام اول فهمیدن نظام اندیشه . اگر نظام اندیشه امامین انقلاب فهم شود، در مصادیق و رویدادها کمتر دچار اختلاف و تفاوت می شویم. نصرت بدون فهم نظام اندیشه میسر نیست. اما غرض متن توجه دادن به مبنانی نیست. فرض اینست که این فهم شکل گرفته و یک گام جلوتریم. سوال اینست که اگر این همراهی را عقلا و قلبا درک کردیم وظیفه مان چیست؟ غیر اینست که جلوتر از رهبرانقلاب باید جامعه را همراه کنیم؟ حقا و وجدانا چنین می کنیم یا گرفتار مارپیچ سکوتیم؟
موضوع تعدی به وزیر روشن نبود؟ شرایط کشور گواه خطا بودن استیضاح نبود؟ باید رهبری تذکر می داد؟ چرا ساکت بودیم؟
موضوع صادق لاریجانی ابهام داشت؟ روشن نبود که بین مطالبه پاسخگوئی از صادق لاریجانی با اتهام و افترای همدستی و مطلبه محاکمه و استعفا تفاوت است؟ باید رهبری تذکر می داد که اخلاق و شرع را رعایت کنید؟ لاریجانی که هیچ، رهبری انقلاب درباره تهمت و افترا به فتنه گرها در دیدار با دانشجوها تذکر ندادند؟
رهبرانقلاب در سه سخنرانی پیاپی به نقد عدالتخواهی های مرسوم پرداختند. روشن نبود برخی از این روش ها خطاست؟ روشن نبود با خلاف شرع و بی قانونی نمی شود اصلاح کرد؟ روشن نبود ظلم در عدالتخواهی بدتر از بی عدالتی است؟
عقب تر بریم؟ درباره بنزین و حوادث آبان هم بنویسم؟
🔸نقش انقلابی ها چیست؟ غیر از اینست که وظیفه داریم پیش از ورود امام امت روشنگری کنیم؟ نصرت غیر از بلاگردانی است؟
مخاطب این متن، اول خودم؛ اما چنین نمی کنیم. پیشتر از امام که هیچ؛ عقبتر هم خیلی وقت ها حرکت نمی کنیم. اجازه میدهیم تندی ها و تلخی ها و تعدی ها به امام جامعه اصابت کند ولی خدای نکرده! فالور و لایک و اعتبار داشته و نداشته مان نریزد.
حق را می بینیم و سکوت می کنیم تا ناسزا نشنویم و هزینه ندهیم.
پای نقد اصلاح طلب و دولتی ها و بهاری ها و خوئینی ها و غیره باشد که دیگران دست بزنند و جیغ و کل و هورا بکشند همه حاضریم اما جائی که متهم شویم به ماله کش و محافظه کار ترجیح می دهیم امام جامعه بلاکش باشد. اینطورنیست؟
🔹والله یارشاطر نباشیم بارخاطریم؛ باریم؛ وبالیم.
🔸روح شریعتی شاد که نوشت وقتی در صحنه دفاع از امام نباشید مهم نیست سرسجاده و محراب باشید یا مجلس شراب و مستی.
@mahdian_mohsen
✅10 برداشت غلط و رایج درباره حجاب اجباری
1⃣یکم. ما #حجاب_اجباری نداریم، حجاب الزامی داریم. تفاوتش چیست؟ برای احکام فردی اجبار نداریم، الزام برای احکام اجتماعی است. مثل تفاوت حکم مستی در خلوت و جلوت، در خانه با خیابان. انشالله روشن است.
2⃣دوم. الزام حجاب برای باحجاب کردن بی حجاب ها نیست، بلکه برای صیانت از دموکراسی و دفاع از حق اکثریت است که اسلام را می خواهند. پس مدام ژست نگیرید که مگر چند درصد با اجبار حجاب، باحجاب شدند.
3⃣سوم. یک جامعه در انتخاب دین آزادست، اما در انتخاب از دین آزاد نیست. مردم ما اکثریت اسلام را می خواهند و حجاب جزئی از اسلام است. پس تکلیف رفراندوم هم روشن است. رفراندوم برای انتخاب اصل دین است نه جزئیاتش.
4⃣چهارم. اینکه الزام حجاب در صدر اسلام بوده یا نه، سوال غلطی است. با فرض اینکه نبوده است باز هم مهم نیست. الزام اجتماعی حجاب از احکام تعزیری است که متناسب با زمان و مکان و شرایط اتخاذ می شود. مثل بسیاری دیگر از قوانین که زمان پیامبر نبوده و امروز هست و شرعی است.
5⃣پنجم. بدحجابی در ایران ناشی از بی دینی نیست، ناشی از سبک زندگی غربی است. نشانه اش نیز حیا و عفت زنان ماست و نه ظاهرشان. پس از روی ظاهر نگوئید مردم حجاب نمی خواهند؛ این بند بسیار مهم است.
6⃣ششم. متولی حجاب در ایران تنها گشت ارشاد نیست؛ 26 نهاد متولی حجاب اند که متاسفانه در خواب عمیق اند و به کسی هم پاسخگو نیستند. کاش عدلیه به عنوان حقوق عامه به کم کاری این 26 نهاد هم ورود کند.
7⃣هفتم. حجاب ملاک دینداری نیست؛ یک نشانه است در کنار دیگر نشانه ها. چه بسا زنان بدحجابی که دیندارتر ند و بالعکس. خیلی ها این خطای اجتماعی را ندارند و صدها خطای فردی و اجتماعی دیگر دارند.
8⃣هشتم.حجاب تنها چادر نیست. با این حال چادر طی سالهای اخیر فراتر از حجاب رفته است و به یک هویت فرهنگی-سیاسی و حتا مبارزاتی ارتقا یافته است.
9⃣نهم. #چهارشنبه_سفید و موارد شبیه آن، پروژه فرهنگی علیه حجاب نیست؛ پروژه امنیتی علیه نظام است. لذا برخورد امنیتی می خواهد نه فرهنگی.
🔟دهم.مردها با دیدن زن بی حجاب الزاما به وسوسه گناه نمی افتند، بلکه دیدن زن بی حجاب خودش فی نفسه بدون ریبه و لذت معصیت است. لذا بی حجابی تعرض به حقوق دیگران است. انشالله روشن است.
@mahdian_mohsen
✅سهم شما در توئیت ترامپ
مردم عادی اگر هشتگ "اعدام نکنید" زدند مقصر نیستند؛ به جهت نقص اطلاعات دچار خطای تشخیص شدند. اما شما چطور؟!
رهبرانقلاب جائی سفارش کردند به "دستورالعمل انقلاب". بعد در توضیح این دستورالعمل اشاره کردند به این جمله امام که مراقبت کنید دشمن شاد کن نباشید.
به برادر متدینی گفتم توئیت ترامپ بر گرده توئیت های شما نشسته است. تاب می آورید؟ با وجدانتان کنار می آئید؟ به قبر و قیامت پاسخگو خواهید بود؟
گفت ملاک "دشمن شادی دشمن" همیشگی نیست. یک جاهایی امام و رهبری حرف هائی زدند که موجب تکرار و همراهی دشمن شده است.
گفتم برادر عزیز بین تصدیق با تشویق دشمن تفاوت است
تصدیق، صحه گذاشتن بر کار صادق شماست. تشویق و تائید وقتی ست که شما نقشه دشمن را تکمیل می کنید. یک الله اکبر ساده را دشمن ممکن است از شما تصدیق کند، اما وقتی همراه و همصدا با داعش الله اکبر گفتید می شود تشویق و تائید.
اگر یکجا با فساد مبارزه کنید ممکن است دشمن تصدیق کند، ولی اگر با شعار مبارزه با فساد سیاهی را تبلیغ کردید می شود تکمیل نقشه دشمن و تائید میسازد و تشویق.
روشن نیست؟
تشنه شوید، آب می خورید و هرکس اعم از دشمن و غیردشمن، اگر این صحنه را ببیند تصدیق می کند. ولی وقتی آب خوردید که باانرژی بیشتر آدم بکشید مورد تائید و تشویق دشمن و جانی ها قرار می گیرد.
مساله مردم نیستند؛ درد وقتی است که خواص با هشتگ مریم رجوی ها و پهلوی ها و ساکنان آلبانی تا کاخ سفید همراهی می کنند. پروژه ای که منافقین شروع کردند را با کدام حجت دینی و عقلی تقویت کردید؟ توئیت ترامپ نتیجه داغ و ترند شدن این هشتگ توسط شما خودی هاست. کسانی که با گرای غلط کمک کردند مردم و نامردم در این مطالبه کنار هم قرار بگیرند.
✅به نتیجه هشتگ تان خوب نگاه کنید. خواستید رحمت نظام را مطالبه کنید، ولی نظام را شیطانی و جلاد تصویر کردید. آسوده اید؟ آرامش دارید؟ عدلیه به حکم قانون یا حکم را اجرا می کرد و یا به درخواست موکلین اعاده دادرسی می داد. اما نتیجه هشتگ شما شد صف کشی شیطان و دیگر جلادان و آدم کش های عالم علیه جبهه حق. جای جلاد و شهید عوض نشد؟ به حکم وجدان تا ابدیت شرمگین خواهید ماند.
@mahdian_mohsen
🔻دوستان مانع شفافیت آرا نشوید
مخاطب این متن برخلاف تلقی رایج، مسوولین و نمایندگان مجلس نیستند. الحمدالله در مجلس یازدهم عزم جدی برای تحول ساختاری در مجلس و شفافیت و خاصه شفافیت آرا وجود دارد. طرحی نیز در این رابطه نوشته و به امضای نمایندگان رسیده است.
اما این چالش قدیمی با تصویب یک طرح حل می شود؟ اساسا تک وجهی دیدن مسائل و ساده سازی آنها باعث می شود بسیاری از طرح های ارزشمند و کارا به ثمر نرسد و حافظه تاریخی تلخی از آن به یادگار بماند. موضوع شفافیت آرا یک وجهش مربوط به مجلس و نمایندگان است. وجه دیگر آن نیازمند یک ترکیب خردمندانه و آرایش رسانه ای جدید در تناسب با شفافیت است.
🔻واقعیت اینکه امروز مهمترین مانع شفافیت آرا سبک رفتار رسانه ای من و شما است. یک اشکال فرهنگی در نوع سیاست ورزی ما در شبکه های اجتماعی اینست که همه مسائل را حیثیتی تحلیل می کنیم. مسائل حیثیتی مسائلی است از ایدئولوژی و خط قرمزها؛ آنهم خط قرمزهای بسیار مضیق که جمع کثیری خارج آن قرار می گیرند. موضوعات سیاسی و حکمرانی از جنس بازی استقلال و پرسپولیس نیست. تعصبی و ایدئولوژیک نیست. لازم نیست برای هر موضوعی غیرتی شویم. بسیاری از مسائل از جنس کارشناسی است. حتا تصمیم گیری درباره رای اعتماد و سوال و اعتبارنامه و غیره نیز نیازمند جمعبندی فردی است. نماینده باید برای رای دادن حجت شرعی داشته باشد و نمی تواند با سروصدای رسانه ها و توقع سازی اجتماعی رای دهد.
اگر کسی در رد اعتبارنامه تاجگردون به جمعبندی نرسید فاسد است؟ اگر نماینده ای مخالف مالیات بر خانه های خالی بود، مدافع محتکرین است؟ اگر کسی مدافع فلان قرارداد بود و آنرا به نفع کشور دانست، خاک فروش است؟
فردا اگر قرار شد قیمت کالایی افزایش یابد، نماینده باید بتواند تصمیم کارشناسی بگیرد، نه اینکه مقهور جوسازی و غوغای رسانه ای شود.
🔻شفافیت آرا قرارست مانع لابی های سیاسی و پشت پرده شود. اما حیثیتی کردن مسائل باعث می شود، لابی های سیاسی به لابی های رسانه ای تبدیل شود. مطابق قانون بقای لابی، لابی های سیاسی حذف نمی شود فقط از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل می شود. از پشت پرده مجلس به پشت پرده رسانه منتقل می شود.
حیثیتی کردن مسائل جای تصمیم کارشناسی را می گیرد. فشار رسانه ای نباید مانع جسارت نماینده و تصمیم کارشناسی او باشد. شفافیت آرا باید منجر به کارآمدی شود نه تصمیمات پوپولیستی.
🔻در نهایت اینکه این روزها مهمترین مانع اجرای شفافیت، تنها و تنها حیثیتی کردن امور است. آنقدر فضا را تنگ می کنیم که تصمیمات اصلی بجای مجلس در توئیتر گرفته شود و موضوعات مهم در شبکه های اجتماعی مدیریت شود.
اینبار من و شما مانعیم.
منبع:صبح نو
@mahdian_mohsen
🔻آه مجلس انقلابی...
یک عکس از معارفه رئیس جدید دیوان محاسبات منتشر کردند و نوشتند: "آه. اینم از مجلس انقلابی". حالا چه شده است؟ چرا بعد از افشاگری های ما اهالی توئیتر، نماینده ها نگفتند "اصلا نخواستیم رای مان را پس دهید."
دوست عزیزم اشکال این نگاه صفر و یکی به مراتب بیشتر از خطای این و آن است. همین تلقی غلط است که با هر سطحی از خطا همه چیز را از دست رفته می بیند.
خطاست؟ بسیار خب. گام بعدی پی گیری موضوع بصورت قانونی است نه اینکه هرچه هیجان رسانه ای ما طلبید، همان معیار است . رای نماینده ها برای دیوان محاسبات قانونی است. حالا تخلفی مطرح شده است که می تواند از طریق کمسیون بودجه و کمسیون اصل 90 و اعلام جرم در دادگاه پی گیری شود. خب؟ چون جگر کسی با خلع یک شبه و اعدام رئیس دیوان در ملا عام خنک نمی شود باید بر این مجلس گریست و بر سرنوشتش آه کشید؟
اساسا ماجرا فراتر از رئیس دیوان و حواشی آن است. در موضوع قیر نیز ماجرا همین غصه دامنه دارست. در تاجگردون نیز.
من هم موافق رد اعتبار تاجگردون بودم. تصویب قیررایگان را هم دارای اثر رانتی می دانم. با همه علاقه و اعتقاد به شایستگی های برادر بذرپاش نیز معتقد بودم مناسب این سمت نبود. خب؟
معیار کیست و چیست؟ فرض کنید اعتبار نامه تاجگردون در همین مجلس رای می آورد. خب؟ اگر نماینده به حجت شرعی برای یک انتخاب نرسید یعنی حق سکوت گرفته است؟ اگر قیر رایگان را به نفع مردم دانستند و معتقد بودند باید عوارض آنرا کم کرد یعنی مدافع رانت اند؟ بالاتر از این حتا اگر خطائی صورت گرفت، مثل حواشی اخیر، یعنی انتخاب مان به خطا بوده است؟ یعنی همه چیز تمام شد؟ یعنی ناامیدی؟
تلقی غلطی از مجلس انقلابی داریم. مجلس انقلابی مجلسی نیست که به فهم من و شما انقلابی است. مجلس انقلابی مجلس عصمت و مصون از خطا و اشتباه نیز نیست.
مجلس انقلابی یعنی جهت گیری های کلان انقلابی است، هرچند ممکن است در جزئیات نیز دچار خطای تشخیص شوند. یعنی عزم نماینده ها رفتار انقلابی است، هرچند ممکن است در مصداق نیز خطا کنند. کلیت مجلس و نماینده ها پاکدستند و اهل زد و بند نیستند، هرچند ممکن است تخلف هم صورت گیرد.
خلاصه کلام؛
خطا را ببینم و پی گیری هم کنیم
اما؛
اولا انتظار نداشته باشیم حکم نهائی، حکم ما باشد.
دوم صبوری بخرج داده و اجازه دهیم آنچه برای ما قطعیت ساخته برای دیگران هم حجت شود.
سوم اجازه دهید در مسیر قانونی اش مشکل حل شود و نه خارج از رویه.
خروجی این مسیر امید است نه دل بریدن و آه کشیدن.
منبع:صبح نو
@mahdian_mohsen
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرمودند:«اگر تحریف شکست بخورد، تحریم حتما شکست می خورد.»
یعنی مهمتر از جنگ اقتصادی، جنگ ذهنی است.
در جنگ روایت ها، هر روایت از جبهه حق یک تیر به قلب دشمن است.
برخلاف گذشته، همه مردم درگیر این جنگ اند. از دانشجو و کارمند و کاسب تا زن خانه دار و تا رسانه ها...
آرایش جنگی بگیریم
@mahdian_mohsen
رفقا این دیگه مثل ماجرای برهنه نشدن نیست که مولوی ارشادی کنیم...
@mahdian_mohsen
✅10 گونه از جریان تحریف
فرمودند جریان تحریف شکست بخورد شکست تحریم قطعی است.
این تعبیر یعنی جنگ اقتصادی نیز بهانه ای است برای جنگ ذهنی.
جنگ ذهنی هدفش چیست؟ مردم برای هیچ حرکت و اصلاحی اقدام نکنند. چطور ممکن است؟ اینکه از راه طی شده 40 ساله پشیمان شوند و آینده را سیاه و تلخ ببینند. غایت جنگ ذهنی یا ادراکی "پشیمانی از گذشته" و "ناامیدی از آینده" است.
اما 10 گونه در جریان تحریف سهم دارند، البته بجز سهم "مخاطب" و "مسوولین".
🔻یکم. افرادی که قلب واقع می کنند. دروغ می گویند مثل آب خوردن؛ روشن است و عبور می کنیم.
🔻دوم. افرادی که بزرگنمایی می کنند. آنچه می گویند کذب نیست، اما فراتر از اندازه خودش است.
🔻سوم. افرادی که جای اصل و فرع امور را عوض می کنند. امر فرعی را جای اصلی جا می زنند.
🔻چهارم. فقط سیاهی ها را می بینند و حاضر نمی شوند دارائی ها و فضائل را به زبان بیاورند.
🔻پنجم. فضائل را یا کتمان می کنند یا کوچک بحساب می آورند و یا به تمسخر می گیرند.
🔻ششم. مخاطب را بمباران سیاهی می کنند. هجمه خبرهای تلخ، تصویر سیاه می سازد.
🔻هفتم. ضعف ها را تعمیم می دهند. خطا را در جزءمی بینند وبه کل نسبت می دهند.
🔻هشتم. با تلخی ها سلفی می گیرند. کسانی که حیات شان در سیاهی ها است و شهرت می گیرند، جریان تحریف اند.
🔻نهم. بت من می شوند. کسانی که تلاش می کنند نشان دهند همه از جمله حکومت خواب است و تنها آنها قهرمان اصلاح هستند.
🔻دهم. هیجان سازها. غوغاسالارهایی که با تحریک احساسات مخاطب اجازه نمی دهند عقل مخاطب منطقی مسائل را تحلیل کند.
🔻مخاطب هم سهم دارد؟ بله.
مخاطبی که کورکورانه محتوای دیگران را لایک و ریشیر و ریتوئیت می کند و متن و خبر بدون بررسی از این گروه به آن گروه می برد در این جریان وارونه نما سهم دارد.
🔻مسوولین چطور؟ حتما.
مسوولین با پنهان کاری زمینه ساز جریان تحریف هستند. همچنین مسوولی که مردم را جهت پاسخگوئی و روشنگری به حساب نمی آورد بیرق دار جریان تحریف است.
خلاصه تصور نکنیم جریان تحریف فقط آنسوی آب هاست.
@mahdian_mohsen
قرار بود برای عیدغدیر ۲۰ جهیزیه بره بشاگرد، به مدد اهل بیت مردم شد ۲۰۰تا
یخچال و فریزر و تلویزیون و کولرگازی و گاز و ....
کرونا جشن عروسی را تعطیل کرد اما سفره امیرالمومنین تا خانه تک تک اهالی ست و اخرشب هم اتیش بازی
قرارمون هم تاسیسمونی بچه هاست؛انشالله
جهادی محبین
موج دوم همدلی
@mahdian_mohsen
🔻درباره آقای فتاح و حداد و...
🔻یکم. اقدام آقای فتاح شجاعانه بود؛ اما....
اما بماند برای بند دوم؛ ولی شجاعانه بود و قابل دفاع. یک سازمان دولتی با هدف صیانت از بیت المال دست به شفافیت می زند. باید به آقای فتاح گفت این مسیر را با جدیت ادامه دهد و همه املاکی که در اختیار افراد مختلف است را با ذکر وجه قانونی اش منتشر کند.
این حرف که "این سخنان مورد سواستفاده ضدانقلاب قرار می گیرد" نیز غلط است. بین تصدیق و تائید ضدانقلاب تفاوت است. مگس روی زخم می نشیند. ناکثین، اگر رهبرانقلاب هم بگوید در عدالت عقبیم، جار می زنند و دست می گیرند. مشکل زمانی است که بجای نشان دادن زخم ها، زخم می زنیم. حالا یا با دروغ و تهمت و یا ادبیات نادرست و روش غلط. ضدانقلاب اگر عمل شما را تصدیق کرد حرجی نیست، مشکل زمانی است که شما را تائید می کند. متفاوت است ایندو؛ بماند.
زمان این شفافیت نیز همین روزهاست. جامعه امروز ما به جهات مختلف نسبت به سلامت حکمرانی دچار تردید است. عدالتخواهی در ساختار جمهوری اسلامی خودش امید زاست. آنچه اشکال دارد قهرمانی بازی خارج از ساختار است. کسانی که با عملکرد هیجانی شان اعتماد را به ساختار های نظام از بین می برند. امروز یک نهادرسمی مثل بنیاد، مدعی مطالبه است نه این و آن.
ماجرای اصلاح ادراک مردم آنقدر اهمیت دارد که رهبرانقلاب که روزگاری با بردن آبروی یک «محکوم» در دادگاه مخالف بودند، امروز به اقتضای زمان، اجازه می دهند دادگاه «متهمین» فساد اقتصادی، "علنی" برگزار شود.
🔻و اما دوم...
مشکل آقای فتاح در انگشت اشاره اش بود. در مصداق های خطا اندر خطا. فصل مشترک همه جوابیه ها این بود که "آقای فتاح بی اطلاعید." گرفتاری ما اینست که اصل افشاگری را مهمتر از اصل صحت و صدق می دانیم. رهبر انقلاب فرمودند ظلم در مبارزه با ظلم دردناک تر است.
آبروها رفت. انشالله آقای فتاح جبران می کنند...
آقای حدادعادل را در سیاست ورزی بد بدانیم یا خوب، در سلامت اقتصادی اش بی شائبه است. منصف باشیم. آبروی مومن شوخی نیست که سر هر بازار حراج بزنیم. با این حال برخی انتقاد کردند که چرا در دفاعش از رهبری مایه گذاشت. اشکالش چیست؟ چه ایرادی دارد مردم بدانند رهبرانقلاب به یک شخصیت فرهنگی کمک کردند؟ مگر رهبرانقلاب به خیریه ها و گروه های جهادی و دیگر شخصیت های فرهنگی و هنری حتا با گرایش های سیاسی مختلف کمک نمی کنند؟ ایراد کار کجاست؟ خلاف قانون است یا شرع یا چه؟
خلاصه اینکه؛
نه بخاطر مصداق های خطای آقای فتاح، با اصل شفافیت مقابله کنیم و نه به خاطر دفاعیه اقای حداد، شفافیتش را در بیان اخذ مجوز از رهبری زیر سوال ببریم.
مردم محرمند؛ ملاک صداقت است/ حرف تمام است.
@mahdian_mohsen
❤️10 پیشنهاد برای یک محرم متفاوت
🔻چرا من وتو و مسیح علی نژاد و رسانه سعودی عصبانی شدند؟
از دیشب تا الان شبکه انگلیسی منو تو و رسانه سعودی ایران اینترنشنال و کارمند وزارت خارجه آمریکا و ساقدوش پمپئو نسبت به حضور طلبه ها در بیمارستان با هدف برگزاری دعا و روضه واکنش نشان دادند. اما این عصبانیت برای چیست؟
عصبی شدند، چون انتظار داشتند کرونا باعث جمع شدن بساط هیات و محرم و عزاداری شود و برای این هدف برنامه ها داشته و دارند. اما عجله شان برای واکنش نشان دادن باعث شد این خط نفرت انگیز فاش شود.
طلبه ها در بیمارستان چه می کنند؟ همیار بیمارند و همراه کادر درمان. هم دعا ومناجات و روضه می خوانند و هم خادمی پرستارها و بیمارها می کنند؛ همین نیز موجب عصبانیت قاصدان اهریمنی شده است.
محرم امسال را متفاوت سازیم. محرم امسال بیش از گذشته تحقق عینی محبت به سیدالشهدا است؛ فراتر از اشک و ندبه. محبت به سیدالشهدا بروز و ظهورش در دو جلوه است. یک محبت به محبین اهل بیت و دستگیری از نیازمندان و دوم اعلام برائت از جریان شیطانی و خبیث سیاسی.
دقت کنیم که محرم امسال خدمت به محبین و برائت از دشمنان بر هم منطبق شده است. خود خدمت، برائت از جریان خناس است.
با این هدف 10 پیشنهاد دارم.
1⃣یک. به بیمارستان ها رویم و این محرم به بیماران کرونایی و کادر درمان کمک دهیم
2⃣دو. غذای نذری در بیمارستان درست کنیم و بالاسر دیگ غذا برای شفای بیماران کرونایی روضه مختصر بگیریم و غذای نذری را در بیمارستان توزیع کنیم.
3⃣سه. در حوالی بیمارستان و در کوچه ها و خانه همسایه ها روضه بگیریم و برای شفای بیماران دعا کنیم
4⃣چهار. برای خانواده بیماران کرونای و خانواده پرستارها غذای نذری ببریم تا احساس همدلی و همراهی کنند.
5⃣پنج. برای شهدای سلامت در هیات مان بزرگداشت و تکریم بگیریم و عکس شان را در هیات مان نصب کنیم
6⃣شش. هرکس هر هنری دارد مثل نقاشی یا خطاطی یا تاتر و غیره از بیمارستان مجوز بگیرد و با هنرشان به بیماران روحیه دهند و به کادر درمان خدا قوت بگویند.
7⃣هفتم. مطالبات کادر درمان و پرستارها جدی است. مشکل حقوق و مزایا دارند. هر کس هرمیزان توان دارد همین مطالبه را پی گیری کند. ولو با یک توئیت یا یک پست
8⃣هشتم. نذر ماسک و سربند یا مچ بند مشکی کنیم و در خیابان بین مردم و خاصه نیازمندان توزیع کنیم.
9⃣نهم. هر شب در هیات برای رفع مشکل آسیب دیدگان کرونا پول جمع کنیم.
🔟دهم. گمنامان کادر درمان را دریابیم. زباله جمع کن ها و قبرکن ها و راننده ها و چایی ریزها و غساله ها و...
در نهایت اینکه دیگران را به این معروف دعوت کنیم و از هر رفتاری که دست شیاطین بهانه دهد پرهیز کنیم.
#هر_هیئت_یک_خدمت
@mahdian_mohsen
✅چرا در جنگ روایت های هیات پیروز شدیم؟!
تاامروز در جنگ روایت های محرم پیروز بودیم. البته تا امروز؛ از اینرو خط توفیق این روزها را باید دقت کرد و مستحکم ادامه داد.
ضدانقلاب برنامه اش چه بود؟ تلاش کرد با جمع آوری تصاویری از هیات های بی اعتنا به پروتکل، نشان دهد هیات ها منشا توسعه کرونا می شوند. با این روش هیاتی ها را مقابل سلامتی مردم قرار دهند و دین گریزی مردم را مستقر سازند.
اما موفق نشدند. بی بی سی با استیصال آمار کرونا را با خیمه های عزا انتشار داد. یورو نیوز نیز از سر درماندگی آمار کرونا را با تصاویر زنان محجبه و درحال دعا منتشر کرد. دست به تحریف و دروغ هم زدند. از تحریف سخنان امام جمعه درباره توسعه عزاداری ها تا دروغ انتشار فیلم عزاداری سال های قبل.
اما چرا تاامروز در جنگ روایت ها شکست خوردند؟
🔻یکم. تدبیر رهبری. رهبرانقلاب با تاکید صریح و روشن بر رعایت پروتکل ها مسیر را روشن کردند. رهبری حتا به شکوه عزاداری ها نیز اشاره نکردند تا موجب تصمیم های سلیقه ای و شخصی نشود. در نهایت خودشان هم مجلس شان را مجازی کردند. انشالله روشن است که این تدبیر چه ثمره ای دارد؟ این اقدام یعنی حتا مناسک و شعائر نیز متوقف به ظواهر کلیشه ای نیست.
🔻دوم. همراه با تدبیر رهبری اقدام بخردانه مادحین سرشناس است. از کوچه گردی محمودکریمی تا حسینیه کوچه رسولی و سلحشور و دیگر هیات ها. هشتگ هرکوچه یک حسینیه سبک جدیدی در هیات داری بود. این سبک حتا از هیات خانگی نیز جلوتر بود. چون روابط عاطفی در هیات را انسانی تعریف می کرد و نه قومی و فامیلی.
🔻سوم نظم خودساخته و چشم نواز هیات های بزرگ در فضای باز بود. با اینکه به تصمیم ستاد نقد داشتند اما بر دیده گذاشتند. از هیات بنی فاطمه تا مطیعی و طاهری و حدادیان وغیره.
🔻چهارم اقدام خلاقانه هیات ها در خدمت رسانی بود که با هشتگ هایی شبیه هر هیات یک خدمت توسعه پیدا کرد. از روضه خواندن برای بیماران تا غذای نذری برای خانواده آنها و کمک به کادر درمان تا آزاد کردن زندانی ها و تا کمک مالی به آسیب دیده های کرونایی و غیره. آنقدر که بی بی سی و من وتو نتوانستند عصبانیت خود را از این اقدام بپوشانند.
این اقدام عینی در کنار تدابیر خبری برای وانمایی و خوانش رسانه ای باعث شد روایت تحریف و دروغ ضدانقلاب برای دوگانه پوچ سلامت و هیات بی ثمر بماند. در این بازنمایی چشم گیر حتا هیات هایی که دچار کم کاری و سهل انگاری شدند نیز نتوانستند مورد اعتنای ضدانقلاب قرار بگیرند.
همین خط را باید مستحکم ادامه داد.
@mahdian_mohsen
🖤بهترین دهه....
استرس داشتم این دهه آنچنان که باید نباشد. حق عزا ادا نشود و مدام گذشته را مرور می کردم که امسال بی درنگ دریغ خواهیم خورد. اما شام عاشورا حس کردم بهترین دهگی عزا سپری شد...
چرا؟!
❤️اولین و گیراترین.
خیز بلند برداشته شد تا هیات از سکولار بودن و ندبه برای ندبه خارج شود و به "اقدام" نزدیک شود. محبت به سیدالشهدا یعنی تولی به دوست دارانش و غضب و قهر بر دشمنانش. ندبه و عزاداری اگر منتهی به اقدام نشود تنها مسکن وجدان هاست و مخدر شیعگی.
مردم دیدند اهرمن شوم، ویروس منحوس را بهانه کرده است تا هیات و عزا را بزند و لذا یک دست و یک صدا ابهت نظم را به چشم ها کشیدند. سلامتی شان مهم بود اما این میزان زیبایی چشم نواز در اجرای قوانین، در تقابل حق و باطل فهم می شد و فراتر از دوگانه بیماری و سلامتی بود.
دشمنی ها را دیدند و هشتگ هر کوچه یک حسینیه را آفریدند. هرکوچه یک حسینیه راه میانه ای بود که نه مشقت هیات های بزرگ را داشت و نه غربت هیات های خانگی.
ازین مهمتر، تولی با محبین اباعبدالله بود. همراهی با بیماران کرونایی و همدلی با مجاهدان کرونایی. از تیمارداری بیمار تا خادمی پرستار. محبت به محبین سیدالشهدا بود که هشتگ هرهیات یک خدمت را آفرید و چه صحنه های دلانگیزی که ماندگار در تاریخ شد.
❤️دوم و لطیف ترین
امسال غربت، شکوه ساخت. آشفته بودیم که امسال شکوه عزا نباشد و هیبت بیرق ها نبینیم؛ اما پایان دهه همه دیدند آنچه آنچنان شد...
از حسینیه سیار محمود کریمی تا هیات یک نفره رهبرانقلاب تا زنجیرزنی یک نفره عزادار خوشدل و تا دسته غریبانه کودکان کار و تا مجالس صمیمانه همسایه ها وتا روضه بالاسر بیمار و تا ندبه سر دیگ نذری و....
گوئی باید یکبار دیگر زمانه یادآور می شد که جلال تنها در عظمت جاه و بزرگی مادی نیست و چه بسا غربتی که شوکت بسازد وشکوه آفرین باشد.
اگر شنیدیم «کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود»، این علیا مخدره، جلال و جبروت و فر کبریایی کربلا را با روایت غربت و مصیبت در تاریخ مانگار ساخت. اینکه "ما رایت الا جمیلا" را می توان از دل بلا ساخت، درسی است تاریخی که ته جرعه ای را در این دهه چشدیم...
در مسیر ولایت و بندگی، شر و باطل نیز در خدمت حق است؛ اگر بیدار باشیم. انشالله بساط شرورت ویروسی و شیطانی جمع می شود اما نعماتش خواهد ماند...
@mahdian_mohsen
آقای نصیری امروز مخالف حجاب شده اند
نظر این بزرگوار درباره زن را باید در جمعبندی کتابشان خواند
۱. مرد بر زن برتری و فضیلت دارد و واجد حقوق بیشتری است
۲. حضور اجتماعی زن حرمت و کراهت دارد
.
امان از افراط و تفریط...
واقعن چطور میشود ازین نگاه بسته به ترویج اباحه گری رسید؟
@mahdian_mohsen
✅نقدی بر اشکال اقای نصیری درباره حجاب
آقای نصیری در برنامه زاویه با حجاب قانونی مخالفت کرد. کل استدلال آقای نصیری دو جمله است. اول اینکه با زور نمی شود جامعه را با حجاب کرد چه آنکه تجربه رضاخان نیز همین نشان داده است. دوم اینکه مردم مخالفند.
✅چند نکته در این رابطه:
🔸1.اول اینکه ما حجاب اجباری نداریم. الزام قانونی داریم. الزام قانونی خودش برآمده و با امضای رای اکثریت است. اگر وجاهت دموکراتیک قانونگذاری رازیر سوال ببریم سنگ روی سنگ بند می شود؟ ازفردا هر کس بگوید فلان قانون رامردم مخالفند چه کنیم؟ با کدام منطق باید بپذیریم شاخص اکثریت نزدشماست؟
🔸2.مقایسه الزام حجاب در جمهوری اسلامی با الزام رضاقلدر از مبنا دچار اشکال است. مثل اینکه کسی قانون در دیکتاتوری را با قانون درجمهوریت مقایسه کند. انشالله که روشنست دچار چه اشتباه فاحشی شده اند. الزام قانون در جمهوریت پشتوانه رای مردمی دارد نه قلدری یک دیکتاتور.
🔸3. آقای نصیری گفته اند الزام حجاب ثمر نداشته است. از کجا فهمیدند؟ اینکه وضع حجاب بدتر شده است یعنی الزام ثمرنداشته است؟ بازهم دچار اشتباه عجیب شدند. جامعه ما در یک مبارزه است. اساسا مقایسه نقطه ای در فهم رفتار جامعه در حال مبارزه غلط است.
جامعه ای که تحت هجمه های فرهنگی و تمدنی است با همین میزان حجاب نیز یک جامعه عفیف است. سوال اینست که اگر الزام حجاب نبود وضع بدتر بود یا بهتر؟ مثل اینکه فردی خلاف جریان اب پارو بزند. قدرت فرد را در عقبگردش نباید دید. مهم اینکه اگر خلاف آب پارو نزده بود، همین میزان عقب رفته بود؟
🔸4. آقای نصیری معقدند مردم بدحجاب شده اند. این حرف نیز غلط است. اساسا مقایسه تقوا و دینداری مردم در مبارزه آنهاست نه تغییر ظاهری شان. مساله حجاب در ایران ناشی از غربزدگی است نه کاهش دینداری. انشالله فرق ایندو روشن است. لذا اتفاقا مردم با همین میزان حجاب نیز رشد دینداری داشته اند.
🔸5. گفتند قانون حجاب نتواسته مردم را باحجاب کند. آیا تصور کردیم الزام حجاب برای باحجاب کردن بی حجاب هاست؟ الزام حجاب برای صیانت از یک جامعه دینی است. لذا هدف الزام تنها باحجاب کردن نیست و دفاع از حیا و عفت جامعه است که هم برای مرد است و هم زن. برای صیانت از ظاهر یک جامعه دینی است.
🔸6. میگویند چرا وقتی تبعیض وجود دارد قانون حجاب باید اجرا شود. این هم از آن استدلال های آنچنانی است. اگر سازمان ثبت احوال به وظیفه اش عمل نکرد، سازمان آب و فاضلاب هم تعطیل کند؟ فردا اگر دزد، خانه آقای نصیری را زد بگوئیم چون بقیه نهادها درست عمل نمی کند پی گیری دزد هم اشتباه است؟
🔸7. می گویند حجاب را باید فرهنگی ترویج کرد. سلمنا. خب؟ ترویج فرهنگی به معنی نفی الزام است؟ همه قوانین نیازمند فرهنگ سازی دارند. مگر بستن کمربند فرهنگ سازی نمی خواهد؟ خود الزام هم جزئی از ساخت فرهنگ است.
🔸8.گفته اند در پذیرفتن دین و اعتقادات آزادی است پس مردم حق دارند حجاب را نپذیرند. مقدمه درست و نتیجه غلط. مردم در انتخاب دین آزادند نه انتخاب اجزای دین.ضمن اینکه حجاب امری اجتماعی است نه فردی. مردم درانتخابی آزادند که به دیگری ضربه نزند. آیا حجاب درخیابان مثل نماز در پستوخانه است؟
🔸9. می گویند با حجاب موافقم اما با الزامش نه. مثل اینکه کسی بگوید با دروغ مخالفم اما با حرمتش نه. برادرم حجاب خودش یک الزام دینی است. چطور ممکن است با حجاب موافق باشید ولی با الزامش نه. همان که از ضرورت حجاب گفته از الزامش گفته است. مگر دلبخواهی و سلیقه ایست؟
@mahdian_mohsen
◀️ پاسخ آقای نصیری به نقد اینجانب به سخنان شان درباره حجاب:
🔸1. بنده از تعبیر اجبار استفاده نکردم بلکه از الزام قانونی سخن گفتم و در دموکراتیک بودن تصویب چنین قانونی از نظر من بحثی نیست. بحث در باره کارآمد و یا ناکار آمد بودن یک قانون است که نفس چنین بحثی نه تنها خلاف دموکراسی و مردم سالاری نیست بلکه از لوازم آن است و البته یکی از ادله ناکارآمدبودن آن عدم موافقت اکثریت مردم با آن بر اساس برخی آمارهای رسمی است.
🔸 2. قانون الزام به حجاب در جمهوری اسلامی با قانون کشف حجاب رضا خان از این جهت که یکی در پی محو یک امر اعتقادی و اخلاقی با الزام بود و شکست خورد و دیگری در پی حفظ آن با الزام است و توفیقی نداشته، مماثلت دارد و قانونی بودن یا نبودن چندان تاثیری در ناکارآمدی چنین الزامی ندارد.
🔸 3. شما از کجا فهمیده اید که ثمر داشته است؟ آنچه عیان است افت وضعیت رعایت حجاب حداقل در دو دهه اخیر است و این که 60 تا 70 درصد زنان ایرانی حجاب کامل شرعی را رعایت نمی کنند، هر چند به نظرم بیش از این مقدار به وجوب شرعی حجاب باور دارند. یک دیدگاه مدعی است که اگر از آغاز و یا در همین دو دهه الزام رفع شده بود، الان وضع حجاب در ایران نرمال تر بود. البته باید بر سر دو دیدگاه بحث کرد و برای آن استدلال آورد.
🔸 4. من بالاتر از شما معتقدم حتی بسیاری از کسانی که اصلا پوشش اسلامی نداشته باشند، می توانند در زمره متدینین باشند و در عین حال شکاف عاطفی یا سیاسی با جمهوری اسلامی بر سر الزام به حجاب هم نداشته باشند.
ضمنا جناب عالی با این دید بازتان بفرمایید اگر زنان ایرانی حتی کسانی که حجاب شرعی را رعایت نمی کنند دیندارند و مشکل از هجمه فرهنگی غرب است پس این همه دو قطبی سازی و پمپاژ تنفر از برخی تریبونها نسبت به این زنان، ناشی از چیست و بیمارستان های متعلق به فلان ارگان انقلابی چرا حتی زنان با حجاب کامل اسلامی (مانتو) را وادار و ملزم به پوشیدن چادر می کند؟
🔸 5. من هم اگر این قانون به تثبیت درونی و اعتقادی حجاب می انجامید و نتیجه اش صیانت اخلاقی بیشتر جامعه بود، با آن موافق بودم اما همه بحث بر سر این است که این قانون نه تنها نتوانسته چنین مقصودی را در حد انتظار تامین کند بلکه نتایج سوء دیگری را نیز به دنبال داشته است. ظاهر جامعه ما از حیث حجاب و پوشش و آرایش زنان برای بسیاری از مسلمانان و شیعیان و غیر مسلمانان خارج از ایران و حتی غربی ها بهت آور است.
🔸 6. اگر سازمان ثبت به وظابفش عمل نکرد حتما نباید شهرداری هم به وظایفش عمل نکند اما اگر قوه قضاییه و مقننه و مجریه سرشار از ناکارآمدی و برخی از فسادهای شرم آور و اعتماد و ایمان سوز باشند و استقرار عدالت را که به گفته امام صادق علیه السلام : «العدل اساس الاحکام» به فراموشی یا حاشیه رانده باشند، حتما نباید رسانه ملی و تریبون های نماز جمعه و علمای اعلام و نهادهای تبلیغی نظام به حجاب زنان گیر بدهند و تلاش کنند ویترین دینی نظام را با آن آرایش دهند. این امری خلاف عقل و عدل و ارتکاز عقلا و طبعا خلاف شرع است.
🔸 7. برخی از امور مانند برخورد با خشونت و سرقت و جنایت و بی نظمی (قوانین رانندگی) و اعمال آشکار خلاف عفت عمومی حتما الزام بردار است و مقابله با آن از بدیهی ترین وظایف اولیه یک حکومت است و البته باید در باره آنها فرهنگ سازی هم کرد اما در این که آیا حجاب هم در زمره این امور است، شدیدا تردید وجود دارد و لااقل بین کارشناسان دینی و اجتماعی و فرهنگی در مورد موثر ومفید بودن آن اختلاف نظر جدی وجود دارد و باید در باره آن همچنان به بحث و گفتگو بنشینیم.
🔸 8. به چه دلیل مردم در انتخاب اصل دین آزادند اما در انتخاب برخی از احکام دین آزاد نیستند؟ چطور مردم در انتخاب فرم و محتوای حکومت آزادند و به تعبیر امام خمینی (ره) می توانند حتی یک نظام دیکتاتوری را برگزینند اما در این که می توانند بر سر برخی احکام و قوانین هم در بستر مردم سالاری وارد گفتگو وچانه زنی شوند، به خصوص اگر دارای اکثریت باشند، آزاد و محق نیستند؟ لابد روشن است که منظور امام و بنده طلبه از این حرف این نیست که مردم می توانند حق و باطل را در حیطه شریعت تعیین کنند بلکه منظور این است که خداوند انتخاب هدایت و ضلالت و بهشت و جهنم را به خود انسانها سپرده است و نه به شمشیر و زور حاکمان.
🔸 9. قیاس مع الفارق است. نسبت وجوب شرعی حجاب با الزام قانونی آن مانند نسبت حرمت شرعی دروغ با حرمت آن نیست. حجاب واجب شرعی است اما این که قانونا می تواند الزامی باشد، مورد نقد و رد بسیاری از صاحب نظران است و در زمره اجتهادیات است و نه مسلمات مانند حرمت دروغ، به خصوص اگر الزام بی نتیجه یا اثر معکوس داشته باشد.
@mahdian_mohsen